Mød en samler: Kaspers Pokémon-samling er vurderet til 1,3 millioner kroner
Video

Mød en samler: Kaspers Pokémon-samling er vurderet til 1,3 millioner kroner

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

27-årige Kaspers samling af Pokémonkort begyndte som mange andres i skolegården, men i dag er den større end de flestes. Meget større. Og den er mange penge værd.

Hvis du er ægte Pokémonfan, rækker dit kendskab til Pokémon også udover blot at kende til Pikachu, så kender du også Bulbasaur, Snorlax, Jigglypuff og Alakazam fra første generation af Pokémon fra 1996. Sidenhen er der kommet syv generationer til, og hele karakterkollektionen er nu på 898 Pokémon.

En af de største trends indenfor samlingens verden lige nu er Pokémon. Den bølge ridder 27-årige Kasper Pihl Bába fra København på. Hans samling består både Pokémonkort og uåbnede Booster Bokse. Samlingen havde sin spæde begyndelse på asfalten i skolegården, hvor han byttede sig til de flotteste og sejeste Pokémonkort. Måske du har gjort det samme? Kaspers samling fylder måske bare lidt mere, end den mappe med Pokémonkort du har liggende på loftet. Hans samling fylder hele hans hjem. I videoen ovenfor kan du se hele samlingen.

Læs med her, hvis du er interesseret i at vide, hvor mange penge, der egentlig er i at have den interesse. Kasper fortæller både om, hvilken boks han netop har købt til svimlende mange penge, og hvad hans kone egentlig siger til den store og meget dyre samling.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon kort, Hej, jeg sælger min barndoms pokemonkort samling. Der er ialt 66 holokort f

  Samlekort, Pokemon kort, Hej, jeg sælger min barndoms pokemonkort samling. Der er ialt 66 holokort fra WOTC. Derudover ligger jeg også inde med de fleste non-holo kort, hvis nogle mangler at færdiggø

  100,00 kr.21-01-2023
 2. Samlekort, Pokemonkort, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads ti

  Samlekort, Pokemonkort, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads til 252 kort i mappen - sender gerne

  200,00 kr.05-02-2023
 3. Samlekort, Pokemon kort, Shiny Rolycoly pokemonkort SV067/SV122 
Kortet kommer i sleve, stand svaren

  Samlekort, Pokemon kort, Shiny Rolycoly pokemonkort SV067/SV122 Kortet kommer i sleve, stand svarende til PSA8

  80,00 kr.05-02-2023
 4. Samlekort, Pokemon, Diverse pokemonkort sælges. Min datter sælger ud af hendes samling, alle kort er

  Samlekort, Pokemon, Diverse pokemonkort sælges. Min datter sælger ud af hendes samling, alle kort er meget velholdte og i selvstændige lommer og fremstår derfor som nye. Kortene sælges samlet.

  350,00 kr.05-02-2023
 5. Samlekort, Pokemonkort, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte som nye og forskellige -

  Samlekort, Pokemonkort, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte som nye og forskellige - plads til 252 kort i mappen - sender gerne

  200,00 kr.05-02-2023
 6. Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 forskellige og i fin stand Pokemonkort. Plads til 252 kort i alt.

  Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 forskellige og i fin stand Pokemonkort. Plads til 252 kort i alt. Sender gerne. Fra røg/dyrefrit hjem.

  200,00 kr.05-02-2023

Find alle Pokémonkort til salg på DBA, her.

En ekstremt dyr hobby

Pokémonkort og Pokémon Booster bokse er nogle yderst dyre samlerobjekter. De stiger i værdi, og folk er villige til at give rigtig mange penge for tingene. Især de mere sjældne Booster bokse, der hver indeholder 36 pakker kort, er værdifulde.

Kaspers samling af Booster bokse er i dag udelukkende bestående af forseglede bokse, som kun øger værdien på dem. Prisen på de forseglede bokse er så høj, at de går på auktioner, der livestreames, og hvor flere hundrede følger med, når samlere byder på bokse. 

For nyligt har Kasper selv deltaget ved en liveauktion, hvor en EX Holon Phantoms Booster boks blev budt på af inkarnerede Pokémonfans. Det var Kasper, der løb med højeste bud på auktionen:

- Vi vandt auktionen. Den endte på 152.000 kroner. Det var sindssygt fedt, fortæller Kasper.

Med den nye Booster boks i samlingen er det måske ikke så underligt, at hele Kaspers samling af Pokémon er vurderet til 1,3 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Fra DBA-annoncer til millionvirksomhed: Sådan blev dansk virksomhed en succes

Booster boksene indeholder 36 pakker med kort. Der er sjældne og værdifulde kort i hver tredje pakke.
Booster boksene indeholder 36 pakker med kort. Der er sjældne og værdifulde kort i hver tredje pakke.

Dette er Kaspers favoritkort

Kaspers yndlings Pokémonkort er Psyduck, som ligesom Pikachu og Charizard er fra første generation af Pokémon. Kaspers yndlingskort med Psyduck er dog en mere speciel udgave, end den du kender. På Kaspers Psyduck-kort er den velkendte gule ands positur ændret, så den ligner et kendt maleri. Baggrunden er også ændret.

Kortet er designet, så det forestiller det klassiske maleri The Scream af Edvard Munch.

- Jeg synes, det er et megafedt kort. Farverne er fede, og så er det bare fedt, det er baseret på skriget, siger Kasper

LÆS OGSÅ: Mange misser indtjening på deres aflagte ting

Der er siden, den første Pokémons fødsel i 1996 kommet 898 til.
Der er siden, den første Pokémons fødsel i 1996 kommet 898 til.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Kasper ved ikke, hvad der skal ske med samlingen i fremtiden, men én ting er sikkert, den skal blive stående hjemme hos ham i mange år endnu
Kasper ved ikke, hvad der skal ske med samlingen i fremtiden, men én ting er sikkert, den skal blive stående hjemme hos ham i mange år endnu

Sådan begyndte interessen efter flere års Pokémon-pause

Den samling, Kasper i dag har, er ikke kommet ud af det blå, den har han bygget op over mange år. Som de fleste andre begyndte Kaspers interesse for Pokémonkort i skolegården. Han begav sig ud på asfalten med sin mappe fyldt med kort under armen klar til at gøre sig en god byttehandel. Mappen var velorganiseret med kortene i lommer. Præcis som alle de andre drenge og piger, der også var klar til at lave en god byttehandel.

Kasper byttede med de andre, men var lidt mere tilbageholden med, hvad han byttede til. Kun hvis det, han fik i byttehandlen, var et pænt kort, ville han bytte.

Interessen for Pokémon havde en pause, da Kasper gik i gymnasiet. Da han en dag fandt den gamle mappe med Pokémonkort frem igen, genvandt han glæden, og han blev bidt af lysten til at samle på kortene igen.

- Jeg blev fanget af det igen på en eller anden måde. Da jeg så hullerne i mappen, hvor der manglede kort, var der noget i mig, der ikke kunne tåle det. Derfor gik jeg ud og købte de kort, der manglede, fortæller Kasper.

Derfor begyndte samlingen igen at få taget i Kasper, som i dag ikke kun har kort i samlingen, men også en masse Booster bokse.

LÆS OGSÅ: Fra gammelt legetøj til guldmine

Kaspers Pokémonsamling er vurderet til hele 1,3 millioner kroner.
Kaspers Pokémonsamling er vurderet til hele 1,3 millioner kroner.

Det mener Kaspers kone om samlingen

Kaspers kone er også gået ind i samlingen og har også lavet sin første investering i en Booster boks. Boksen, som Kaspers kone købte, kostede hele 15.000 kroner. Så det må altså siges at være en kone, der virkelig bakker op og går op i sin mands interesse.

- Min kone er meget, meget sød, og så støtter og hjælper hun mig, fortæller Kasper.

Passionen er gået hen og blevet en fælles interesse. Faktisk bliver de kaldt "Hr. og Fru Pokémon" af deres venner.

Det er ikke kun Kaspers kone, der støtter ham. Også hans venner og familie bakker op – også selvom de mener, det er lige lovligt mange penge, Kasper lægger i sin hobby.

- Selvfølgelig synes de, jeg er lidt tosset, siger Kasper om sin families holdning til samlingen.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon chilling Regin, Booster box 550 uåbnet

  Samlekort, Pokemon chilling Regin, Booster box 550 uåbnet

  550,00 kr.04-02-2023
 2. Samlekort, SAMLING: POKEMON MARVEL BATMAN NOSTALGIX MAGIC, Blandet kort samling bestående af kort og

  Samlekort, SAMLING: POKEMON MARVEL BATMAN NOSTALGIX MAGIC, Blandet kort samling bestående af kort og klistermærker fra bl.a. pokemon v-star universe, pokemon evolving skies, weiss schwarz Ninja Batman

  499,00 kr.03-02-2023
 3. Andre samleobjekter, Pokemon Booster box, Sælger disse to booster boxe.

Sun & Moon Forbidden Light

  Andre samleobjekter, Pokemon Booster box, Sælger disse to booster boxe. Sun & Moon Forbidden Light - 3000 kr. Sun & Moon Guardians Rising - 3500 kr. Begge er uden hul i folien, men med begrænset sli

  3.000,00 kr.31-01-2023
 4. Samlekort, Pokemon Brilliant Stars Booster Box, SEALED Brilliant Booster Box
Helt ny og uåbnet
Indeh

  Samlekort, Pokemon Brilliant Stars Booster Box, SEALED Brilliant Booster Box Helt ny og uåbnet Indeholder 36 Booster packs fra Brilliant Stars

  1.599,00 kr.28-01-2023
 5. Samlekort, SEALED Hidden fates etb, Sælger Elite trainer boksen fra det meget populære sæt Hidden Fa

  Samlekort, SEALED Hidden fates etb, Sælger Elite trainer boksen fra det meget populære sæt Hidden Fates! Stadig sealed og uåbnet! Mulighed for at trække nogen vildt fede shiny kort og mange andre og

  1.350,00 kr.28-01-2023
 6. Pokemon Kort - Astral Radiance Booster Box

  Pokemon Kort - Astral Radiance Booster Box

  Andre samleobjekter, Pokemon Booster Box, Astral Radiance Booster Box Display Indeholder: 36x Astral Radiance Booster-Pakker Til kun 849,- Vi tilbyder et stort udvalg af både Magic the Gathering &

  849,00 kr.14-01-2023

Find alle Pokémon Booster bokse til salg på DBA, her.

Vil du gerne vide mere om hele Pokémon-universet og måske finde ud af, hvordan Pokémon GO blev til, kan du læse med her, hvor DBA Guide tager dig med gennem spillets mange muligheder og funktioner.

Er du interesseret i at vide mere om, hvor dyre og eksklusive Pokémon Booster boksene er, kan du se videoen herunder, hvor samleren Mark åbner en pakke fra sin Booster boks og får sig noget af en overraskelse.

Du kan læse mere om Mark og DBAs dyreste Pokémon-boks i DBA Guide-artiklen, her.

Relaterede artikler