Pokémon Go er baseret på en aprilsnar
Tech

Pokémon Go er baseret på en aprilsnar

Søren J.
Søren J.

Du har hørt om det, du har læst om det, du har måske endda set nogle skøre videoer på Facebook eller Youtube - Men hvad er det egentlig for noget det der Pokemon Go, som hele verden går og taler om?

TLDR; En smartphone game app til iOS og Android baseret på en Google Aprilsnar fra 2014.

 

Først lidt historie - Pokemon universet.

Pokemon universet er skabt af japaneren Satoshi Tajiri i 1995, og er et fiktivt spil univers centreret omkring små skabninger kaldet Pokemon, hvor mennesker (kaldet Trainers) fanger Pokemon og træner dem til at konkurrere mod hinanden. 

Pokemon varetages af The Pokemon company, som er ejet af virksomhederne Nintendo, Game Freak og Creatures og startede oprindelige med videospil til Nintendo Gameboy, men er idag en kæmpe industri med flere videospil, kortspil, tegnefilm, tegneserier og legetøj.

Det seneste skud på stammen i den massive franchise er såmænd Pokemon Go, et spil til din smartphone, som hele verden er massivt besat af i øjeblikket.
Søren J.

Pokemon er pt. den anden mest succesrigeste game-baserede franchise i verden efter Nintendos Mario (du ved, ham vvs manden med den røde hat, der skal redde prinsessen).

For at give et indtryk af hvor meget en anden plads er værd, antages det at Pokemon media franchisen samlede indtægter anno maj 2016 var 4,8 billion Yen (det er sådan cirka 312,7 milliarder danske kroner) - Så det må siges at være en sjat...

Det seneste skud på stammen i den massive franchise er såmænd Pokemon Go,  et spil til din smartphone, som hele verden er massivt besat af i øjeblikket.

Pokémon Samlinger på dba.dk

 1. Samlefigurer, Pokemon, 
151 45,-
Halloween pakker 9,-
Pokemon Go 25,-
Astral Radiance 25,-
Forbidden

  Samlefigurer, Pokemon, 151 45,- Halloween pakker 9,- Pokemon Go 25,- Astral Radiance 25,- Forbidden Light 90,- Obsidian Flames 30,- Darkness Ablaze 35,- Vivid Voltage 30,- Brilliant Stars 35,- Shinin

  25,00 kr.22-09-2023
 2. Spil, Pokemon Scarlet and Violet 151, Erika's Invitation lige åbnet 600 kr. 

Ninetales full art lig

  Spil, Pokemon Scarlet and Violet 151, Erika's Invitation lige åbnet 600 kr. Ninetales full art lige åbnet 75 kr. Samlet: 625 kr. pris kan diskuteres??

  625,00 kr.22-09-2023
 3. Samlekort, Flot lille mini Pokemon mappe helt fyldt med kort, nogle glitre også, eller har en stjern

  Samlekort, Flot lille mini Pokemon mappe helt fyldt med kort, nogle glitre også, eller har en stjerne ?? Mappen kan holde 60 kort ??

  150,00 kr.22-09-2023
 4. Samlekort, Pokemon kort og mappe, Pokemon kort, og en mappe med plads til 180 kort ??
Kortende er i

  Samlekort, Pokemon kort og mappe, Pokemon kort, og en mappe med plads til 180 kort ?? Kortende er i god stand, samme er mappen. Den er helt fyldt med kort, nogle er også glimmer, eller med stjerne ???

  350,00 kr.22-09-2023
 5. Samlefigurer, Pokemon figurer (Store), Hej, sælger disse fede Store Pokemon Figurer
Priser for neden

  Samlefigurer, Pokemon figurer (Store), Hej, sælger disse fede Store Pokemon Figurer Priser for neden: Mega Charizard = 150,- Gyarados = 125,- Dragonite = 150,- Machamp = 125,- Lapras = 100,- Kyogre =

  100,00 kr.22-09-2023
 6. Samlekort, Pokemon mappe med kort i og plakat, Pokemon mappe med kort i 

Der er 39 sider med plads

  Samlekort, Pokemon mappe med kort i og plakat, Pokemon mappe med kort i Der er 39 sider med plads til 9 på hver side 6 sider er med kort i fra det nye sæt En stor plakat og lidt energi kort og te

  200,00 kr.22-09-2023

 

Pokemon Go - Spillet

Og lad os så udløse spændingen - Pokemon Go er et spil til din Smartphone, hvor ideen er at man via sin mobiltelefon jagter og fanger virtuelle Pokemons i "den virkelige verden". 

Spillet er gratis, men ligesom alle andre gratis spil derude kan man selvfølgelig betale sig fra at bruge tid på at spillet. Vi kender vist alle historierne om familiefædre og -mødre, som fik trukket flere tusinde kroner fra deres kreditkort fordi poderne raskvæk købte smølfebær
I Pokemon Go skal man fange Pokemons med Pokeballs og Pokeballs skal købes for Pokecoins, som spilleren henter på forskellige Pokestops, eller - Køber!

Spillets tekniske omdrejningspunkt er augmented reality, som du måske allerede kender fra andre Apps til din ipad eller smartphone, hvis du f.eks har downloadet en app der kan fortælle dig hvad stjernerne hedder, og hvor de er når du holder dit device op mod himlen.

Star Gazing app på iPhone...
Star Gazing app på iPhone...

Rent teknisk ibrugtages GPS funktionen og via kortvisning på telefonens skæm kan spilleren jagte de frække Pokemons gennem gader, stræder og i mange tilfælde haver, butikker og ja, overalt faktisk.

Historien bag spillet mener mange kommer fra en Google aprilsnar, der blev gennemført i 2014, hvor Google via en tv-reklame søgte efter en Pokemon Master til Google Maps afdelingen.

Hvorfor går verden amok?

Der er allerede et hysterisk mediehype omkring Pokemon Go, hvilket blandt andet er blevet yderligere hypet efter der på grund af spilleres søgen efter sjældne Pokemons, indtil videre, på verdensplan er fundet 2 lig (et på Fyn her i Danmark og et i USA).

Spillet har slået alle rekorder og er den app som er downloadet flest gange i sin første uge i Appstore - Nogensinde. Apple oplyser ikke tallet, men per 25. juli 2016 anslås spillet at være downloadet over 75 millioner gange og nærmer sig med rekordfart 100 millioner og er stadig ikke tilgængeligt på verdensplan, så meget kan ske endnu.   

Men hvad er skyld I spillets gigantiske succes?

Vi har samlet et par af årsagerne.

I spillet skal man 'tanke Pokeballs'  for at kunne fange sine Pokemons og det har McDonalds meget hurtigt fundet ud af og derfor er der på alle McDonalds restauranter Pokestops, hvor man kan tanke Pokeballs... Og få stillet sulten, inden man skal ud og jage videre :o)

Infografikken nedenfor viser hvor stærkt det er gået for Pokemon Go siden udgivelsen og blandt andet de vanvittige stigninger i Nintendos aktiekurser, som følge af den globale hype.

Pokémon spil på dba.dk

 1. Pokemon Black, Nintendo DS, rollespil, Sælger dette Pokemon Black til Nintendo ds

Prisen er 275,-

  Pokemon Black, Nintendo DS, rollespil, Sælger dette Pokemon Black til Nintendo ds Prisen er 275,-

  275,00 kr.22-09-2023
 2. 🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL - SPAR HELT OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL - SPAR HELT OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL , Nintendo 3DS, 🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL - SPAR HELT OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER 🏷️ Priserne på spillene starter fra 24 kr. 💰 Klik på "GÅ TIL VAREN" for at

  24,00 kr.22-09-2023
 3. 👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL - SPAR OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL - SPAR OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL, Gameboy Advance, 👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL - SPAR OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER 🏷️ Priserne på spillene starter fra 24 kr. 💰 Klik på "GÅ TIL VAREN" for

  24,00 kr.22-09-2023
 4. Pokemon spil til nintendo, Nintendo, Pokemon Diamond - 250 kr
Pokémon Ranger - 150 kr
Pokémon Myster

  Pokemon spil til nintendo, Nintendo, Pokemon Diamond - 250 kr Pokémon Ranger - 150 kr Pokémon Mystery Dungeon Gates To Infinity - 300kr

  250,00 kr.22-09-2023
 5. Nintendo Switch spil - Super Mario og Pokemon, Nintendo Switch, anden genre, Jeg har disse Nintendo

  Nintendo Switch spil - Super Mario og Pokemon, Nintendo Switch, anden genre, Jeg har disse Nintendo Switch spil, som vi ikke længere spiller. Vil gerne sælge eller bytte.. Super Smash Bros Ultimate P

  300,00 kr.22-09-2023
 6. POKEMON XD GALE OF DARKNESS, Gamecube, Som ny,med manual

  POKEMON XD GALE OF DARKNESS, Gamecube, Som ny,med manual

  2.000,00 kr.22-09-2023

Skøre ting og sjove sager

Hvis du vil have en længere historie omkring hele Pokemon franchisens opståen, Googles aprilssnar, en pokkers masse Pokemon figurer og hvor vidt og bredt du skal i verden for at fange Pokemons kan du se videoen nedenfor.

(Husk at du kan trykke på 'CC' nede i højre hjørne og få undertekster på. Speakeren har en heftig dialekt.)

Pokemon Go download

Og hvis du har fået blod på tanden og ikke kan vente med at komme igang kan du hente Pokemon Go her:

Pokemon Go på AppStore

Pokemon Go på GooglePlay

Go' gaming!

Relaterede artikler