Pokémon Go er baseret på en aprilsnar
Tech

Pokémon Go er baseret på en aprilsnar

Søren J.
Søren J.

Du har hørt om det, du har læst om det, du har måske endda set nogle skøre videoer på Facebook eller Youtube - Men hvad er det egentlig for noget det der Pokemon Go, som hele verden går og taler om?

TLDR; En smartphone game app til iOS og Android baseret på en Google Aprilsnar fra 2014.

 

Først lidt historie - Pokemon universet.

Pokemon universet er skabt af japaneren Satoshi Tajiri i 1995, og er et fiktivt spil univers centreret omkring små skabninger kaldet Pokemon, hvor mennesker (kaldet Trainers) fanger Pokemon og træner dem til at konkurrere mod hinanden. 

Pokemon varetages af The Pokemon company, som er ejet af virksomhederne Nintendo, Game Freak og Creatures og startede oprindelige med videospil til Nintendo Gameboy, men er idag en kæmpe industri med flere videospil, kortspil, tegnefilm, tegneserier og legetøj.

Det seneste skud på stammen i den massive franchise er såmænd Pokemon Go, et spil til din smartphone, som hele verden er massivt besat af i øjeblikket.
Søren J.

Pokemon er pt. den anden mest succesrigeste game-baserede franchise i verden efter Nintendos Mario (du ved, ham vvs manden med den røde hat, der skal redde prinsessen).

For at give et indtryk af hvor meget en anden plads er værd, antages det at Pokemon media franchisen samlede indtægter anno maj 2016 var 4,8 billion Yen (det er sådan cirka 312,7 milliarder danske kroner) - Så det må siges at være en sjat...

Det seneste skud på stammen i den massive franchise er såmænd Pokemon Go,  et spil til din smartphone, som hele verden er massivt besat af i øjeblikket.

Pokémon Samlinger på dba.dk

 1. Samlekort, Pokemon, Over 60+ pokemon kort m/ flere glimmer kort.
Plus brik.
Dåse.

100+ Magic, the g

  Samlekort, Pokemon, Over 60+ pokemon kort m/ flere glimmer kort. Plus brik. Dåse. 100+ Magic, the gardering m/ flere glimmer kort. Bud

  699,00 kr.17-04-2024
 2. Samlekort, Pokemon v bokse, Jeg har et par Husuian electrode v bokse som jeg sælger. Jeg sender gern

  Samlekort, Pokemon v bokse, Jeg har et par Husuian electrode v bokse som jeg sælger. Jeg sender gerne ellers kan man hente I værløse :) Der er 1 stort kort, 1 v kort, 1 glimmer kort og 4 pokemon pakke

  199,00 kr.17-04-2024
 3. Samlekort, Pokemon kort, Kickstart din PSA samling med 36 kort. Der er både nye og vintage, engelske

  Samlekort, Pokemon kort, Kickstart din PSA samling med 36 kort. Der er både nye og vintage, engelske og japanske kort, nogle med lave grades og andre med høje. Sælges samlet inkl. 3 Ultra Pro bokse

  16.000,00 kr.17-04-2024
 4. Samlekort, Pokemon mønter, Alle pakket forsvarligt enkeltvis 
Samlet pris

  Samlekort, Pokemon mønter, Alle pakket forsvarligt enkeltvis Samlet pris

  150,00 kr.17-04-2024
 5. Samlekort, Pokemonkort, 300 Pokemon kort og 1 stor samlemappe. Der er 20 skinnende/glimmer (vist på

  Samlekort, Pokemonkort, 300 Pokemon kort og 1 stor samlemappe. Der er 20 skinnende/glimmer (vist på billede 2) og få træner- og energikort. Resten er billedekort. Alle kort er som nye og alle er origi

  300,00 kr.17-04-2024
 6. Samlekort, Pokemon kort, Da jeg gerne vil have tyndet ud i samlingen, forsøger jeg mig med nogle Pok

  Samlekort, Pokemon kort, Da jeg gerne vil have tyndet ud i samlingen, forsøger jeg mig med nogle Pokemon pakker til en attraktiv pris Pakken indeholder: - 1 tilfældigt V kort - 1 tin - 3 rares eller

  80,00 kr.17-04-2024

 

Pokemon Go - Spillet

Og lad os så udløse spændingen - Pokemon Go er et spil til din Smartphone, hvor ideen er at man via sin mobiltelefon jagter og fanger virtuelle Pokemons i "den virkelige verden". 

Spillet er gratis, men ligesom alle andre gratis spil derude kan man selvfølgelig betale sig fra at bruge tid på at spillet. Vi kender vist alle historierne om familiefædre og -mødre, som fik trukket flere tusinde kroner fra deres kreditkort fordi poderne raskvæk købte smølfebær
I Pokemon Go skal man fange Pokemons med Pokeballs og Pokeballs skal købes for Pokecoins, som spilleren henter på forskellige Pokestops, eller - Køber!

Spillets tekniske omdrejningspunkt er augmented reality, som du måske allerede kender fra andre Apps til din ipad eller smartphone, hvis du f.eks har downloadet en app der kan fortælle dig hvad stjernerne hedder, og hvor de er når du holder dit device op mod himlen.

Star Gazing app på iPhone...
Star Gazing app på iPhone...

Rent teknisk ibrugtages GPS funktionen og via kortvisning på telefonens skæm kan spilleren jagte de frække Pokemons gennem gader, stræder og i mange tilfælde haver, butikker og ja, overalt faktisk.

Historien bag spillet mener mange kommer fra en Google aprilsnar, der blev gennemført i 2014, hvor Google via en tv-reklame søgte efter en Pokemon Master til Google Maps afdelingen.

Hvorfor går verden amok?

Der er allerede et hysterisk mediehype omkring Pokemon Go, hvilket blandt andet er blevet yderligere hypet efter der på grund af spilleres søgen efter sjældne Pokemons, indtil videre, på verdensplan er fundet 2 lig (et på Fyn her i Danmark og et i USA).

Spillet har slået alle rekorder og er den app som er downloadet flest gange i sin første uge i Appstore - Nogensinde. Apple oplyser ikke tallet, men per 25. juli 2016 anslås spillet at være downloadet over 75 millioner gange og nærmer sig med rekordfart 100 millioner og er stadig ikke tilgængeligt på verdensplan, så meget kan ske endnu.   

Men hvad er skyld I spillets gigantiske succes?

Vi har samlet et par af årsagerne.

I spillet skal man 'tanke Pokeballs'  for at kunne fange sine Pokemons og det har McDonalds meget hurtigt fundet ud af og derfor er der på alle McDonalds restauranter Pokestops, hvor man kan tanke Pokeballs... Og få stillet sulten, inden man skal ud og jage videre :o)

Infografikken nedenfor viser hvor stærkt det er gået for Pokemon Go siden udgivelsen og blandt andet de vanvittige stigninger i Nintendos aktiekurser, som følge af den globale hype.

Pokémon spil på dba.dk

 1. Pokemon Spil Nintendo DS 3DS, Nintendo 3DS, anden genre, Forskellige Pokemon Spil
Nintendo DS og 3DS

  Pokemon Spil Nintendo DS 3DS, Nintendo 3DS, anden genre, Forskellige Pokemon Spil Nintendo DS og 3DS Priserne står ud for hvert enkelt og vil blive markeret med solgt løbende Pokemon Heart Gold 1000,

  1.000,00 kr.17-04-2024
 2. Pokemon Moon, Nintendo 3DS, Komplet med manual

Kan sendes med:
DAO for 42 kr.
GLS for 44 kr.

  Pokemon Moon, Nintendo 3DS, Komplet med manual Kan sendes med: DAO for 42 kr. GLS for 44 kr.

  249,00 kr.17-04-2024
 3. Pokemon Moon Fan Edition, Nintendo 3DS, Helt ny Pokemon Moon Fan Edition med spillet i folie

Kan se

  Pokemon Moon Fan Edition, Nintendo 3DS, Helt ny Pokemon Moon Fan Edition med spillet i folie Kan sendes med: DAO for 42 kr. GLS for 44 kr.

  599,00 kr.17-04-2024
 4. Pokemon yellow, Gameboy

  Pokemon yellow, Gameboy

  400,00 kr.17-04-2024
 5. Nintendo Gameboy Advance GBA Gold with POKEMON CENTER NEW YORK (new housing) ...

  Nintendo Gameboy Advance GBA Gold with POKEMON CENTER NEW YORK (new housing) ...

  Nintendo Gameboy Advance GBA Gold with POKEMON CEN, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki

  1.118,00 kr.16-04-2024
 6. Nintendo Gameboy Color Pikachu Edition 1998 (new shell) - +Original Pokemon T...

  Nintendo Gameboy Color Pikachu Edition 1998 (new shell) - +Original Pokemon T...

  Nintendo Gameboy Color Pikachu Edition 1998 (new s, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki

  1.118,00 kr.16-04-2024

Skøre ting og sjove sager

Hvis du vil have en længere historie omkring hele Pokemon franchisens opståen, Googles aprilssnar, en pokkers masse Pokemon figurer og hvor vidt og bredt du skal i verden for at fange Pokemons kan du se videoen nedenfor.

(Husk at du kan trykke på 'CC' nede i højre hjørne og få undertekster på. Speakeren har en heftig dialekt.)

Pokemon Go download

Og hvis du har fået blod på tanden og ikke kan vente med at komme igang kan du hente Pokemon Go her:

Pokemon Go på AppStore

Pokemon Go på GooglePlay

Go' gaming!

Relaterede artikler