Mød en samler: Magic-kort er Pelles pension
Video

Mød en samler: Magic-kort er Pelles pension

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Pelle samler på Magic the Gathering-kort og har på få år skaffet flere hundrede tusind kort. Kortene er blevet hans pensionsopsparing. Blandt kortene i samlingen er nemlig mange yderst værdifulde kort. Pelle har både kort, der blev lavet i 1993 og nyere kort, og han køber stadig flere.

’Magic the Gathering’ er navnet på spillet, der kort tid efter lanceringen i 1993 blev en kæmpe succes. Spillet er et kortspil, hvor kortene har forskellige egenskaber, og hvor du med den rigtige kombination af kort i din bunke skal forsøge at fratage din modstander livspoint.
Der findes mere end 20.000 forskellige Magic-kort. Det er for mange samlere et mål at have dem alle i samlingen.

42-årige Pelle har på kun tre år fået samlet en enorm bestand af Magic-kort.

- Min samling er voldsomt stor. Jeg vil tro, jeg har flere hundrede-tusind Magic-kort, fortæller Pelle.

Samlingen bruger Pelle både som opsparing, men han spiller også med kortene. Han spiller både fysiske spil, hvor ham og hans modstandere kun dyster med de helt gamle Magic-kort, men han kæmper også over nettet på webcam.

Vil du vide, hvilket Magic-kort, der er det dyreste i Pelles samling, og som samtidig er et, alle samlere vil have fingrene i? Så læs med i artiklen her. Du kan også se videoen ovenfor for at blive klog på, hvilke andre kort i samlingen der er blevet mere værd, siden Pelle købte dem.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Magic the gathering, 382 kort 
Som nye, der er med sikkerhed ens kort imellem.
Stammer fe

  Samlekort, Magic the gathering, 382 kort Som nye, der er med sikkerhed ens kort imellem. Stammer fea Zandikar Rising draft booster pakker. Jeg ved intet om dem eller spillet. Sender gerne mod betal

  300,00 kr.02-12-2023
 2. Samlekort, Magic the gathering, Lidt blandet kort fra mappen. Primært til commander. 

Sælger kort t

  Samlekort, Magic the gathering, Lidt blandet kort fra mappen. Primært til commander. Sælger kort til trend*7 euro. Skriv for mere info. Kort afhentes af køber hos mig eller i nærheden.

  1.234,00 kr.01-12-2023
 3. Samlekort, Mtg kort fra 1993-2002, Magic the gathering kort i flot stand.
Sælges samlet for 500kr. +

  Samlekort, Mtg kort fra 1993-2002, Magic the gathering kort i flot stand. Sælges samlet for 500kr. + fragt. Indeholder 98 kort: Coercion 1993-1999 Disenchant 1993-1999 Counterspell 1993-1999 Inspira

  500,00 kr.01-12-2023
 4. Samlekort, Invister i Magic the Gathering, Invister i magic the gathering.
Lad mig være din invister

  Samlekort, Invister i Magic the Gathering, Invister i magic the gathering. Lad mig være din invisterings guide. Da jeg afvikler hele min magic samling, er der mange af kortene der er invistering obje

  500,00 kr.21-02-2023
 5. Samlekort, Magic the gathering, Sælger en stor del af min samling i forbindelse med flytning. Billed

  Samlekort, Magic the gathering, Sælger en stor del af min samling i forbindelse med flytning. Billeder er bare af en mindre del. Der er stables, bling og blandet godt. Trend for alle kort over 3 EUR s

  20.000,00 kr.26-11-2023
 6. Samlekort, Magic the gathering, Abyssal Persecutor (V.2) - (Silver foil)

kan afhentes i 7000 Freder

  Samlekort, Magic the gathering, Abyssal Persecutor (V.2) - (Silver foil) kan afhentes i 7000 Fredericia, eller sendes med følgende: Postnord (12 kr op til 50 gram) - Denne forsendelse er uden trackin

  375,00 kr.26-11-2023

Du kan komme i gang med at spille Magic the Gathering. Find alle Magic-kort til salg på DBA, her.

Pelle er indehaver af dette kort, alle stræber efter at få

Når man som Pelle har en samling på mange tusinde kort, kan det være svært at udvælge det kort, der er yndlingskortet. Men for Pelle er dette ikke så svært. Hans favorit er samtidig det kort, der er det mest værdifulde i samlingen. 

Det er et kort, alle samlere ville være ellevilde over at få fingrene i.

Kortet er et ’Black Lotus’-kort, som Pelle købte for et år siden. Dengang gav han hele 50.000 kroner for kortet, men i dag er det dobbelt så meget værd.

- Det er det kort, alle stræber efter, og som er det ypperste at have, fortæller Pelle.  

LÆS OGSÅ: Pokémon Go er baseret på en aprilsnar

Pelle har givet 50.000 kroner for sit ’Black Lotus’ Magic the Gathering-kort. Og det er ikke det eneste kort i samlingen han har givet flere tusinde kroner for.
Pelle har givet 50.000 kroner for sit ’Black Lotus’ Magic the Gathering-kort. Og det er ikke det eneste kort i samlingen han har givet flere tusinde kroner for.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Pelle køber ofte større samlinger af kort, som andre vil af med til en billig pris. Hvis han er heldig, er der sjældne og dyrebare kort imellem.
Pelle køber ofte større samlinger af kort, som andre vil af med til en billig pris. Hvis han er heldig, er der sjældne og dyrebare kort imellem.

Magic-kort som opsparing

Pelle begyndte efter mange års pause fra Magic-verdenen at samle på kortene igen. Han faldt for tre år siden over en mappe med kort fra hans barndom, og fra det sekund har han ikke set sig tilbage.

- Jeg så, at nogle af kortene rent faktisk havde en værdi i dag. Derfor syntes jeg, det kunne være meget sjovt at samle på igen, fortæller Pelle.

Han ser dog ikke kun samlingen som noget hyggeligt, han går og roder med i fritiden. Han ser sig selv som en, der investerer sine penge, og han køber eksempelvis aldrig kort til overpris. Han går meget op i, hvilken værdi, de kort han har i samlingen, har i andre lande. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan han tjekker prisen på et kort på sin computer.

LÆS OGSÅ: Disse mønter kan have en værdi

Til venstre på billedet er et af de gamle kort, hvor illustrationen er tegnet i hånden. Til højre kan du se et af de nyere computeranimerede kort.
Til venstre på billedet er et af de gamle kort, hvor illustrationen er tegnet i hånden. Til højre kan du se et af de nyere computeranimerede kort.

Efter 20 sekunder er de væk

De mest ’old school’ Magic-kort i samlingen, som samtidig er de mest sjældne, vil Pelle helst aldrig af med.

- Kortene går til min samling, til min pensionsopsparing og til mine børns arv, fortæller han.

Pelle ved, at hvis et kort bliver sat til salg på DBA, er det med at være hurtig:

- Jeg har annonceagenter på DBA. Hvis der kommer et kort til salg lidt for billigt, skal man helst svare indenfor 20 sekunder, ellers er det solgt, fortæller Pelle.

LÆS OGSÅ: Sådan opretter du en annonceagent i DBAs app

Pelle har samlet i tre år, og han har ikke i sinde at stoppe foreløbigt, der er stadig masser kort, han gerne vil have ind i samlingen.
Pelle har samlet i tre år, og han har ikke i sinde at stoppe foreløbigt, der er stadig masser kort, han gerne vil have ind i samlingen.

Disse kort fascinerer Pelle mest

Pelles mange mapper med kort er sorteret efter, hvilke sæt kortene er fra.
Hans yndlingssæt er ’Arabian Nights’ og ’Legends’, som han samler på, fordi han synes, kortene fra de to sæt er legendariske. Sættene indeholder kort tilbage fra, da Magic the Gathering blev lanceret i 1993, og de er på grund af deres alder svære at få fat på:

- De er efterhånden meget sjældne i god stand. Så det er nogle sjove kort at samle på, fortæller Pelle.

Han synes, de gamle kort fra 90’erne har noget helt særligt over sig, som de nye, computerlavede kort ikke har:

- Der er en speciel sjæl over de gamle kort. Det giver en helt speciel følelse at kigge på alle de ægte illustrationerne fra kunstnernes hænder, fortæller Pelle.

LÆS OGSÅ: Køb det komplette gamer-sæt til halv pris

Når Pelle dyster mod andre spillere med Magic-kortene er det oftest med de gamle kort med håndtegnede illustrationer.
Når Pelle dyster mod andre spillere med Magic-kortene er det oftest med de gamle kort med håndtegnede illustrationer.

Det mener Pelles kone om samlingen

Pelle har interessen helt for sig selv. Hans kone kan ikke se den store fidus i at fylde kælderen med kort fra barndommen.

- Min kone synes selvfølgelig, det er lidt skørt, at der hele tiden kommer nye kort til samlingen, når jeg nu har så mange i forvejen, fortæller Pelle med et lille smil.

Hun accepterer dog, at han samler, måske fordi der rent faktisk er penge i kortene:

- Generelt har jeg investeret mine penge fornuftigt, derfor har jeg ind til videre ikke hørt meget brok, fortæller Pelle.

LÆS OGSÅ: Forlæng levetiden på din gamer-PC med grej fra DBA

Hvert kort har en tekst der fortæller, hvad man skal gøre, når man spiller kortet på bordet. Spillet handler om at fratage modstanderens livspoint.
Hvert kort har en tekst der fortæller, hvad man skal gøre, når man spiller kortet på bordet. Spillet handler om at fratage modstanderens livspoint.

Disse kort mangler Pelle i samlingen

Bare fordi Pelle har gjort den første udgivelse af Magic the Gathering-kort færdig, betyder det ikke, han er færdig med at samle. Langt fra. Nu er han begyndt at samle på kortene fra den anden udgivelse, der blev udgivet i 90’erne med navnet ’Beta’.

- Der er mange huller i mappen endnu. Det kommer til at tage en del tid, fortæller Pelle.

Det vil dog ikke kun tage meget tid at skaffe Magic-kortene fra ’Beta’-udgivelsen. Pelle vurderer, at det vil koste ham mere end en million kroner at udfylde hullerne i mappen og færdiggøre ’Beta’-samlingen.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon kort, Jeg sælger mine kort i forskellige bokse da jeg ikke bruger dem mere. ( eb

  Samlekort, Pokemon kort, Jeg sælger mine kort i forskellige bokse da jeg ikke bruger dem mere. ( eb af boksene er lidt hærgede men kortene indtakt 15kr pr stk Sender gerne på købers regning. Se ger

  15,00 kr.02-12-2023
 2. Samlekort, Pokemon kort, guld charizard fra OBF

  Samlekort, Pokemon kort, guld charizard fra OBF

  400,00 kr.02-12-2023
 3. Samlekort, Pokemon kort, Hej jeg sælger mine Pokemon kort da jeg ikke for dem brugt mere. De er alle

  Samlekort, Pokemon kort, Hej jeg sælger mine Pokemon kort da jeg ikke for dem brugt mere. De er alle i fin stand og kan sendes på købers regning. V 10kr pr stk. V full art 25kr pr stk. Vmax 25kr pr

  1.234,00 kr.02-12-2023
 4. Samlekort, Pokemon kort - Energy - 55stk-samlet, - Energy pokemon kort i perfekt stand
- 21 forskell

  Samlekort, Pokemon kort - Energy - 55stk-samlet, - Energy pokemon kort i perfekt stand - 21 forskellige. - Sælges kun samlet - 55 stk- 120kr,- fast pris - Fra røgfrit hjem Kun afhentning, sender desv

  120,00 kr.02-12-2023
 5. Samlekort, Pokemonkort, Pakker med 100 forskellige pokemon kort, alle originale og i helt ny stand.

  Samlekort, Pokemonkort, Pakker med 100 forskellige pokemon kort, alle originale og i helt ny stand. 100 kr pr. pakke. Perfekt til at starte ens Pokemon samling, eller udvide ens eksisterende samling.

  100,00 kr.02-12-2023
 6. Samlekort, pokemon kort, 20 kr stk
fast pris

Solgte kort:
Ditto

  Samlekort, pokemon kort, 20 kr stk fast pris Solgte kort: Ditto

  20,00 kr.02-12-2023

Find alle Pokémon-kort til salg på DBA, her.

Har du ikke Magic-kort liggende i gemmerne med derimod en masse Pokémon-kort, skal du helt sikkert kigge efter, om de er penge værd. Det kan jo være du kan tjene gode penge på at sælge dem videre. Du kan læse om, hvordan du tjekker, om dine Pokémon-kort er noget værd i artiklen, her.

Mød en anden samler, der ikke bare har mange kort, men som også investerer sine penge i sin samling. 27-årige Kaspers samling af Pokémon-kort er vurderet til 1,3 millioner kroner. Han har sågar fået sin kone til at bruge 15.000 krone på en boks med kort. Du kan se hele samlingen i videoen herunder.

 

Du kan læse mere om samlingen og se billeder af hans yndlingsbokse og -kort i artiklen, her.

Relaterede artikler