Good gaming: cadiaN hjælper dig til den rigtige musemåtte
Video

Good gaming: cadiaN hjælper dig til den rigtige musemåtte

DBA Guide
DBA Guide

Spørger du cadiaN, er musemåtten noget af det vigtigste i dit gaming-setup, selvom den er noget af det billigste. Hør hvad du skal mærke efter, når du køber, i denne video herover, hvor cadiaN forklarer vigtigheden af en musemåtte.

Hvis du endnu ikke har stor erfaring med pro gaming, kan musemåtten virke som et forholdsvist ligegyldigt stykke tilbehør, der ligger ved siden af dit andet dyrtindkøbte gamer-grej. Men sådan er det absolut ikke, hvis du spørger cadiaN – det er faktisk noget af det vigtigste.

Og cadiaN ved, hvad han snakker om. Hvis ikke du kender ham, er Casper ’cadiaN’ Møller spiller og in-game leader for CS:GO-holdet ’Heroic’, der for tiden er verdens bedste. Herudover har vi på DBA shanghajet ham til at være din gaming-guide i vores videoserie ’Good gaming’, hvor han giver dig de bedste tips til et skarpt setup.

Denne gang handler det om musemåtten, men i de tidligere videoer, har han taget hul på ting af lidt mere teknisk karakter. Du kan derfor blive guidet i følgende ting til dit gaming setup: Gamer-computeren, computerskærmen, tastaturet og selvfølgelig musen til gaming.

Men musemåtten er absolut ikke en overflødig faktor, selvom det er et stykke gaming-udstyr uden tekniske specifikationer. Hør cadiaN fortælle hvorfor i videoen herover, og få detaljerne med bagefter i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Musemåtte, Logitech, G640, Perfekt, Sælger denne musemåtte.

Brugt i 2 uger og fejler intet.

Kan he

  Musemåtte, Logitech, G640, Perfekt, Sælger denne musemåtte. Brugt i 2 uger og fejler intet. Kan hentes på Frederiksberg

  200,00 kr.22-03-2023
 2. Musemåtte, Cool stor musemåtte - næsten ikke brugt. 90x45 cm

  Musemåtte, Cool stor musemåtte - næsten ikke brugt. 90x45 cm

  100,00 kr.21-03-2023
 3. Musemåtte, Fourze musemåtte, Perfekt, Fourze musemåtte 900x500x3 mm
Nypris 189 kr.
Byd

  Musemåtte, Fourze musemåtte, Perfekt, Fourze musemåtte 900x500x3 mm Nypris 189 kr. Byd

  189,00 kr.21-03-2023
 4. Musemåtte, Corsair, MM700 RGB, Perfekt, Sælges da den ikke bliver brugt. Er i tip top stand. Kommer

  Musemåtte, Corsair, MM700 RGB, Perfekt, Sælges da den ikke bliver brugt. Er i tip top stand. Kommer fra røgfrit og dyrefrit hjem.

  200,00 kr.19-03-2023
 5. Musemåtte, Razer, Strider XXL, Fremstår som ny, yderst velholdt, nypris 425kr, købt d 13/6 på Compum

  Musemåtte, Razer, Strider XXL, Fremstår som ny, yderst velholdt, nypris 425kr, købt d 13/6 på Compumail, kvittering haves og kan videresendes per mail, original æske medfølger. Tykkelse 3 mm Bredde 9

  250,00 kr.19-03-2023
 6. Musemåtte, Icemat, den originale

  Musemåtte, Icemat, den originale

  100,00 kr.19-03-2023

Der er 167 annoncer med musemåtter på DBA lige nu.

Græs eller grus?

Nogle tennisspillere foretrækker at spille på græs, mens andre vælger at spille på grus. Det er reelt det samme, det handler om, når du skal vælge musemåtte til dit gaming-setup.

At vælge musemåtte handler nemlig om, hvilken overflade der bedst passer til dig. For som med tennisbaner belagt med grus og græs, er der forskel i friktionen, alt efter hvilket underlag du kører under din gamer-mus.

Musemåtter kan variere i, hvilket materiale selve overfladen består af. Nogle måtter er fine i stofmaterialet, andre er grove. De fine er gode til hurtighed, mens de grove er gode til præcision – men i sidste ende handler det om, hvad der passer dine spilpræferencer bedst.

Det er ikke altid, der skiltes med, hvilket materiale der er tale om, når du køber, og derfor er det en god idé at testkøre musemåtten først!

Musemåtter varierer også i sin grundform; der findes nemlig både såkaldte ’hard pads’ og ’soft pads’. Et hard pad er et fast stykke plastik med stof, mens et soft pad er et gummiunderlag med stof. Blandt pro gamere er det klart soft pads, der er det foretrukne valg.

Det er en Logitech G640, som cadiaN selv spiller med pt. og viser frem her.
Det er en Logitech G640, som cadiaN selv spiller med pt. og viser frem her.

Jo større størrelse, desto lavere hastighed

Med stor størrelse og lav hastighed menes ikke noget negativt – nærmere tværtimod. I hvert fald foretrækker cadiaN selv at spille på en stor musemåtte, således musens sensitivity eller musehastigheden, kan sættes ned.

Med lavere musehastighed skal musen flyttes mere for at navigere inde i spillet, hvilket altså kræver mere plads at flytte musen rundt på. Til gengæld giver lavere musehastighed en lidt højere præcision, hvorfor en musemåtte med god størrelse kan være et essentielt værktøj til at finpudse dine skills.

Musemåtten er vigtig i et spil i counterstrike, fordi man skal være uhyggeligt præcis
siger cadiaN

Når du finder en musemåtte og en dertilhørende musehastighed, er det med at holde fast. Din hjerne vender sig nemlig til, hvor meget musen skal flyttes, og hvor meget friktion musen møder, når du spiller. Skifter du musemåtte eller ændrer musehastighed, bliver hjernen forvirret, og det kan tage lidt tid for den at vende sig til det nye setup.

Med størrelsen på plads peger cadiaN også på tykkelsen af musemåtten som et potentielt vigtigt element. I hvert fald hvis du har planer om at spille meget LAN og tage dit setup med dig.

Du risikerer at spille steder med ujævne flader under musemåtten, og så kan det være en god idé at have en tyk soft pad-måtte. Det opdagede cadiaN på den hårde måde til sin første Major, hvor han spillede på paller med søm under, hvilket bulede op gennem musemåtten. Her kunne han godt have brugt en tyk musemåtte, mens han måtte klare sig med to almindelige ovenpå hinanden.

Find det på DBA

 1. Mus, Perfekt, Sælger disse 5 gaming-mus. De sælges grundet køb af ny mus. De er i perfekt stand og b

  Mus, Perfekt, Sælger disse 5 gaming-mus. De sælges grundet køb af ny mus. De er i perfekt stand og brugt få måneder hver. (NOS M200 ubrugt) Original emballage medfølger. Priser: NOS M200: 100,- Zowi

  150,00 kr.22-03-2023
 2. Mus, trådløs, Apple, Apple Magic Mouse, Perfekt, Apple Magic Mouse Helt Nyt Stand Halv Pris kan sælg

  Mus, trådløs, Apple, Apple Magic Mouse, Perfekt, Apple Magic Mouse Helt Nyt Stand Halv Pris kan sælges mit Apple Magic Keybord (Spansk Tastatur Layout) for extra 200kr

  325,00 kr.22-03-2023
 3. Mus, trådløs, Contour, PRO3, Perfekt, Helt ny.

  Mus, trådløs, Contour, PRO3, Perfekt, Helt ny.

  1.000,00 kr.22-03-2023
 4. Mus, Logitech, God, Trådløs mus med lader sælges. Virker upåklageligt. Har blot ligget i en skuffe i

  Mus, Logitech, God, Trådløs mus med lader sælges. Virker upåklageligt. Har blot ligget i en skuffe i mange år. Læs om musen her: https://the-gadgeteer.com/2006/12/18/logitech_mx_revolution_cordless_la

  250,00 kr.22-03-2023
 5. Mus, trådløs, Logitech, MX620, God, Har denne i overskud
Sender gerne for købers regning

  Mus, trådløs, Logitech, MX620, God, Har denne i overskud Sender gerne for købers regning

  100,00 kr.22-03-2023
 6. Mus, trådløs, ALDRIG BRUGT - folien sidder stadig på.
Magic Mouse 2 – hvid. (Model A1657).

FAST PRI

  Mus, trådløs, ALDRIG BRUGT - folien sidder stadig på. Magic Mouse 2 – hvid. (Model A1657). FAST PRIS: Ellers beholder jeg den selv. Magic Mouse er trådløs og genopladelig med et optimeret design af

  400,00 kr.22-03-2023

Der er 698 mus til salg på DBA lige nu, og 162 af dem er trådløse.

Pas på dem

Som du kan høre, råder cadiaN dig kraftigt til at finde en musemåtte og holde fast i den for at finpudse dine evner på præcist det underlag, din hjerne er vant til.

Selvom det måske virker til, at en soft pad-musemåtte bare er et stykke gummi med stof ovenpå, holder de faktisk ret lang tid, hvis du passer på dem. Der er derfor al mulighed for, at du kan vende og knytte dig til én musemåtte i lang tid.

Det kræver selvfølgelig bare, at du passer godt på din musemåtte.

Det kan lyde som en opsang, hvis du er en forkælet møgunge, der får maden serveret foran gamer-skærmen – og det er det måske også. CadiaN slår nemlig fast, at det ikke nytter noget at sidde og spise ved sit gaming-setup, så du spilder på musemåtten.

Hvis det skal holde lang tid – og det skal det gerne, hvis du vil være pro – skal du passe på dit udstyr.

Denne måtte er en Steelseries QcK Heavy, som er tykkere end de fleste andre musemåtter.
Denne måtte er en Steelseries QcK Heavy, som er tykkere end de fleste andre musemåtter.

Hvilke mærker skal du gå efter?

Som vi plejer at gøre det i vores Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN anbefaler. Enten fordi han selv har spillet med udstyr fra mærket, eller fordi han har CS:GO-kollegaer, der har.

Det første mærke, cadiaN fremhæver, er Logitech. Selv spiller han i øjeblikket med en Logitech G640. Det er en musemåtte, der fylder godt i landskabet, da den måler 460 millimeter og 400 millimeter. Herudover er den 3 millimeter i tykkelsen og vejer 352 gram.

De to andre musemåtter, cadiaN har taget med, er fra Steelseries, der sammen med Logitech sidder tungt på markedet for gaming-grej.

Den ene er er en Steelseries QcK Heavy, der fås i tre forskellige størrelser, hvor den, han har med, måler det samme som Logitech G640. Til gengæld er den dobbelt så tyk med 6 millimeter i tykkelsen. En musemåtte, som mange CS:GO-legender har tyet til – og stadig holder fast i.

Den anden er den måtte, som cadiaN beskriver som klassens frække dreng. Et QcK Prism Neon Rider, der her måler 900 millimeter gange 300 millimeter samt 4 millimeter i tykkelsen. Det er lavet til at matche et skin i CS:GO, der populært ses på AK47.

Find det på DBA

 1. Tastatur, Apple, Perfekt, Dansk apple tastatur. Virker upåklageligt

  Tastatur, Apple, Perfekt, Dansk apple tastatur. Virker upåklageligt

  299,00 kr.22-03-2023
 2. Tastatur, Noc, God, Rigtig godt tastatur med RGB lys. Jeg sælger eftersom jeg har købt et nyt tastat

  Tastatur, Noc, God, Rigtig godt tastatur med RGB lys. Jeg sælger eftersom jeg har købt et nyt tastatur og jeg dermed ikke skal bruge det længere. Det fejler absolut intet udover at højre shift knap ha

  125,00 kr.22-03-2023
 3. Tastatur, trådløs, Lenovo, Professional ultraslim, Perfekt, Wireless Combo keyboard og mus.
Kun pakk

  Tastatur, trådløs, Lenovo, Professional ultraslim, Perfekt, Wireless Combo keyboard og mus. Kun pakken ud for at teste. Passede ikke til mit skrivebord. 4X30T25803

  300,00 kr.22-03-2023
 4. Tastatur, Corsair, K100 RGB, Perfekt, Sælges, da jeg har købt et andet

  Tastatur, Corsair, K100 RGB, Perfekt, Sælges, da jeg har købt et andet

  1.000,00 kr.22-03-2023
 5. Tastatur, Microsoft Surface Go tastatur, Alcantara, rød, Perfekt, Microsoft Surface Go-tastatur, alc

  Tastatur, Microsoft Surface Go tastatur, Alcantara, rød, Perfekt, Microsoft Surface Go-tastatur, alcantara i rød. Type cover, emballagen er brudt, men tastaturet er aldrig brugt. Tastaturet er vist me

  600,00 kr.22-03-2023
 6. Tastatur, trådløs, Adexi, Perfekt, Mini smart trådløse tastatur til smart Phone eller tablet.
Adexi

  Tastatur, trådløs, Adexi, Perfekt, Mini smart trådløse tastatur til smart Phone eller tablet. Adexi Bluetooth keyboard til Android and bærbar pc. sælges kun til kr. 125

  125,00 kr.22-03-2023

Du finder 1.386 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Som cadiaN forklarer, er det vigtigt at have styr på musemåtten. Men det kan selvfølgelig være ligemeget, hvis ikke du har styr på gamer-computeren. Hvis du vælger at købe den brugt på DBA, kan du spare mange penge. Vi fortæller, hvordan du handler brugt gamer-computer, her.

Du kan også få tips til gamer-computeren direkte fra cadiaN selv. I denne video fortæller han, hvad der er det vigtigste at kigge efter, når du skal købe gamer-computer. Du kan også se videoen herunder:

Relaterede artikler