Good gaming: cadiaN hjælper dig til den rigtige musemåtte
Video

Good gaming: cadiaN hjælper dig til den rigtige musemåtte

DBA Guide
DBA Guide

Spørger du cadiaN, er musemåtten noget af det vigtigste i dit gaming-setup, selvom den er noget af det billigste. Hør hvad du skal mærke efter, når du køber, i denne video herover, hvor cadiaN forklarer vigtigheden af en musemåtte.

Hvis du endnu ikke har stor erfaring med pro gaming, kan musemåtten virke som et forholdsvist ligegyldigt stykke tilbehør, der ligger ved siden af dit andet dyrtindkøbte gamer-grej. Men sådan er det absolut ikke, hvis du spørger cadiaN – det er faktisk noget af det vigtigste.

Og cadiaN ved, hvad han snakker om. Hvis ikke du kender ham, er Casper ’cadiaN’ Møller spiller og in-game leader for CS:GO-holdet ’Heroic’, der for tiden er verdens bedste. Herudover har vi på DBA shanghajet ham til at være din gaming-guide i vores videoserie ’Good gaming’, hvor han giver dig de bedste tips til et skarpt setup.

Denne gang handler det om musemåtten, men i de tidligere videoer, har han taget hul på ting af lidt mere teknisk karakter. Du kan derfor blive guidet i følgende ting til dit gaming setup: Gamer-computeren, computerskærmen, tastaturet og selvfølgelig musen til gaming.

Men musemåtten er absolut ikke en overflødig faktor, selvom det er et stykke gaming-udstyr uden tekniske specifikationer. Hør cadiaN fortælle hvorfor i videoen herover, og få detaljerne med bagefter i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Musemåtte, HyperX, Pulsefire mat XL, Perfekt

  Musemåtte, HyperX, Pulsefire mat XL, Perfekt

  150,00 kr.19-06-2024
 2. Musemåtte, WALLHACK, Skypad 3.0, Perfekt, 50cm x 40cm x 3.6mm

  Musemåtte, WALLHACK, Skypad 3.0, Perfekt, 50cm x 40cm x 3.6mm

  650,00 kr.19-06-2024
 3. Musemåtte, trådløs, SteelSeries Limited Edition, SteelSeries QcK Faze Neon Limited Edition, Perfekt,

  Musemåtte, trådløs, SteelSeries Limited Edition, SteelSeries QcK Faze Neon Limited Edition, Perfekt, Stadig i indpakning, kun ca. 50 i verden

  600,00 kr.19-06-2024
 4. Musemåtte, Versinger, XXL, God, Vercinger-musemåtte XXL + LED. 

Det virker som det skal.

  Musemåtte, Versinger, XXL, God, Vercinger-musemåtte XXL + LED. Det virker som det skal.

  250,00 kr.16-06-2024
 5. Musemåtte, Corsair, Polaris, God, Hej dba. Jeg sælger 2 stk super fede RGB mussemåtter Polaris. Der

  Musemåtte, Corsair, Polaris, God, Hej dba. Jeg sælger 2 stk super fede RGB mussemåtter Polaris. Der er extra usb udtag på måtten. De virker som de skal og sælger grundet behovet for større måtte. 175

  175,00 kr.16-06-2024
 6. Musemåtte, SteelSeries, QcK XXL Heavy, Perfekt, Sælger en helt ny SteelSeries QcK XXL Heavy desk mat

  Musemåtte, SteelSeries, QcK XXL Heavy, Perfekt, Sælger en helt ny SteelSeries QcK XXL Heavy desk mat. Det er den tykke af dem og er helt fantastisk, da den faktisk virker lidt som en håndledsstøtte hv

  150,00 kr.15-06-2024

Der er 167 annoncer med musemåtter på DBA lige nu.

Græs eller grus?

Nogle tennisspillere foretrækker at spille på græs, mens andre vælger at spille på grus. Det er reelt det samme, det handler om, når du skal vælge musemåtte til dit gaming-setup.

At vælge musemåtte handler nemlig om, hvilken overflade der bedst passer til dig. For som med tennisbaner belagt med grus og græs, er der forskel i friktionen, alt efter hvilket underlag du kører under din gamer-mus.

Musemåtter kan variere i, hvilket materiale selve overfladen består af. Nogle måtter er fine i stofmaterialet, andre er grove. De fine er gode til hurtighed, mens de grove er gode til præcision – men i sidste ende handler det om, hvad der passer dine spilpræferencer bedst.

Det er ikke altid, der skiltes med, hvilket materiale der er tale om, når du køber, og derfor er det en god idé at testkøre musemåtten først!

Musemåtter varierer også i sin grundform; der findes nemlig både såkaldte ’hard pads’ og ’soft pads’. Et hard pad er et fast stykke plastik med stof, mens et soft pad er et gummiunderlag med stof. Blandt pro gamere er det klart soft pads, der er det foretrukne valg.

Det er en Logitech G640, som cadiaN selv spiller med pt. og viser frem her.
Det er en Logitech G640, som cadiaN selv spiller med pt. og viser frem her.

Jo større størrelse, desto lavere hastighed

Med stor størrelse og lav hastighed menes ikke noget negativt – nærmere tværtimod. I hvert fald foretrækker cadiaN selv at spille på en stor musemåtte, således musens sensitivity eller musehastigheden, kan sættes ned.

Med lavere musehastighed skal musen flyttes mere for at navigere inde i spillet, hvilket altså kræver mere plads at flytte musen rundt på. Til gengæld giver lavere musehastighed en lidt højere præcision, hvorfor en musemåtte med god størrelse kan være et essentielt værktøj til at finpudse dine skills.

Musemåtten er vigtig i et spil i counterstrike, fordi man skal være uhyggeligt præcis
siger cadiaN

Når du finder en musemåtte og en dertilhørende musehastighed, er det med at holde fast. Din hjerne vender sig nemlig til, hvor meget musen skal flyttes, og hvor meget friktion musen møder, når du spiller. Skifter du musemåtte eller ændrer musehastighed, bliver hjernen forvirret, og det kan tage lidt tid for den at vende sig til det nye setup.

Med størrelsen på plads peger cadiaN også på tykkelsen af musemåtten som et potentielt vigtigt element. I hvert fald hvis du har planer om at spille meget LAN og tage dit setup med dig.

Du risikerer at spille steder med ujævne flader under musemåtten, og så kan det være en god idé at have en tyk soft pad-måtte. Det opdagede cadiaN på den hårde måde til sin første Major, hvor han spillede på paller med søm under, hvilket bulede op gennem musemåtten. Her kunne han godt have brugt en tyk musemåtte, mens han måtte klare sig med to almindelige ovenpå hinanden.

Find det på DBA

 1. Gaming, trådløs, Roccat, Kone Air, Perfekt, Sælger denne fede trådløse Roccat Kone Air Gaming mus, s

  Gaming, trådløs, Roccat, Kone Air, Perfekt, Sælger denne fede trådløse Roccat Kone Air Gaming mus, som nærmest er sprit ny. Har kun brugt den i en kort periode, og alt virker rigtig godt og lige som d

  399,00 kr.21-06-2024
 2. Mus, trådløs, Logitech, M275, God, Virker som den skal.

Varen kan sendes mod forudbetaling og betal

  Mus, trådløs, Logitech, M275, God, Virker som den skal. Varen kan sendes mod forudbetaling og betaling af porto.

  100,00 kr.21-06-2024
 3. Mus, Mousetrapper advance, God, Den er en smule beskidt, men fungere som den skal. 

Byd byd byd

  Mus, Mousetrapper advance, God, Den er en smule beskidt, men fungere som den skal. Byd byd byd Sender gerne på købers regning

  123,00 kr.21-06-2024
 4. logitech G Pro X Superlight Wireless Gaming

  logitech G Pro X Superlight Wireless Gaming

  Mus, trådløs, logitech G Pro, logitech G Pro X Superlight Wireless Gaming 1, Rimelig, Har en mærkelig bund/gliders men glider som den skal, har også nogen små ridser men kan ikke mærkes, knapperne og

  199,00 kr.21-06-2024
 5. Gaming, Corsair, K70 MK2 RGB, Perfekt, 

Tastatur, Corsair, K70 MK2 RGB, Perfekt

Gaming

Helt ny

N

  Gaming, Corsair, K70 MK2 RGB, Perfekt, Tastatur, Corsair, K70 MK2 RGB, Perfekt Gaming Helt ny Næsten ikke brugt Original kasse haves Med alt ekstra udstyr

  400,00 kr.21-06-2024
 6. Mus, Logitech, G502 HERO, Perfekt, Logitech G502 Hero USB gaming mus, optisk sensor, 400 IPS hastigh

  Mus, Logitech, G502 HERO, Perfekt, Logitech G502 Hero USB gaming mus, optisk sensor, 400 IPS hastighed, justerbar sensitivitet, der går fra 100 til25.000 DPI, smidige glid og fantastisk præcision. Mus

  250,00 kr.21-06-2024

Der er 698 mus til salg på DBA lige nu, og 162 af dem er trådløse.

Pas på dem

Som du kan høre, råder cadiaN dig kraftigt til at finde en musemåtte og holde fast i den for at finpudse dine evner på præcist det underlag, din hjerne er vant til.

Selvom det måske virker til, at en soft pad-musemåtte bare er et stykke gummi med stof ovenpå, holder de faktisk ret lang tid, hvis du passer på dem. Der er derfor al mulighed for, at du kan vende og knytte dig til én musemåtte i lang tid.

Det kræver selvfølgelig bare, at du passer godt på din musemåtte.

Det kan lyde som en opsang, hvis du er en forkælet møgunge, der får maden serveret foran gamer-skærmen – og det er det måske også. CadiaN slår nemlig fast, at det ikke nytter noget at sidde og spise ved sit gaming-setup, så du spilder på musemåtten.

Hvis det skal holde lang tid – og det skal det gerne, hvis du vil være pro – skal du passe på dit udstyr.

Denne måtte er en Steelseries QcK Heavy, som er tykkere end de fleste andre musemåtter.
Denne måtte er en Steelseries QcK Heavy, som er tykkere end de fleste andre musemåtter.

Hvilke mærker skal du gå efter?

Som vi plejer at gøre det i vores Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN anbefaler. Enten fordi han selv har spillet med udstyr fra mærket, eller fordi han har CS:GO-kollegaer, der har.

Det første mærke, cadiaN fremhæver, er Logitech. Selv spiller han i øjeblikket med en Logitech G640. Det er en musemåtte, der fylder godt i landskabet, da den måler 460 millimeter og 400 millimeter. Herudover er den 3 millimeter i tykkelsen og vejer 352 gram.

De to andre musemåtter, cadiaN har taget med, er fra Steelseries, der sammen med Logitech sidder tungt på markedet for gaming-grej.

Den ene er er en Steelseries QcK Heavy, der fås i tre forskellige størrelser, hvor den, han har med, måler det samme som Logitech G640. Til gengæld er den dobbelt så tyk med 6 millimeter i tykkelsen. En musemåtte, som mange CS:GO-legender har tyet til – og stadig holder fast i.

Den anden er den måtte, som cadiaN beskriver som klassens frække dreng. Et QcK Prism Neon Rider, der her måler 900 millimeter gange 300 millimeter samt 4 millimeter i tykkelsen. Det er lavet til at matche et skin i CS:GO, der populært ses på AK47.

Find det på DBA

 1. Gaming, trådløs, Roccat, Kone Air, Perfekt, Sælger denne fede trådløse Roccat Kone Air Gaming mus, s

  Gaming, trådløs, Roccat, Kone Air, Perfekt, Sælger denne fede trådløse Roccat Kone Air Gaming mus, som nærmest er sprit ny. Har kun brugt den i en kort periode, og alt virker rigtig godt og lige som d

  399,00 kr.21-06-2024
 2. Gaming, Corsair, K95 RGB, Rimelig, Rigtigt godt corsair tastatur. Mangler en tast.

  Gaming, Corsair, K95 RGB, Rimelig, Rigtigt godt corsair tastatur. Mangler en tast.

  75,00 kr.21-06-2024
 3. Tastatur, Logitech, G910, Perfekt, Dette keyboard er i perfekt stand, det har et Logitech program so

  Tastatur, Logitech, G910, Perfekt, Dette keyboard er i perfekt stand, det har et Logitech program som gør du kan vælge hvilke farver der skal være på tastaturet. Original pris er 2000kr

  500,00 kr.21-06-2024
 4. Tastatur, trådløs, Apple, Apple trådløs tastatur med Lightning stick.
Layout ?
Der mangler æ,ø, å ka

  Tastatur, trådløs, Apple, Apple trådløs tastatur med Lightning stick. Layout ? Der mangler æ,ø, å kan dog indtastes på ; og ‘. Prisen er fast. Varen er til salg så længe annoncen er aktiv.

  350,00 kr.21-06-2024
 5. Tastatur, Apple, Magic Keyboard 12.9”, God, Magic keyboard for Ipad pro 12.9” 

Great condition!

  Tastatur, Apple, Magic Keyboard 12.9”, God, Magic keyboard for Ipad pro 12.9” Great condition!

  1.800,00 kr.21-06-2024
 6. Tastatur, Perfekt, Slim Tastatur Sort

Slim tastaturet i flot slankt design. 

Tynde, følsomme taste

  Tastatur, Perfekt, Slim Tastatur Sort Slim tastaturet i flot slankt design. Tynde, følsomme taster som giver en behagelig skriveoplevelse. Kompatibel med Windows og Mac. Når du vælger ergomomisk ta

  175,00 kr.21-06-2024

Du finder 1.386 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Som cadiaN forklarer, er det vigtigt at have styr på musemåtten. Men det kan selvfølgelig være ligemeget, hvis ikke du har styr på gamer-computeren. Hvis du vælger at købe den brugt på DBA, kan du spare mange penge. Vi fortæller, hvordan du handler brugt gamer-computer, her.

Du kan også få tips til gamer-computeren direkte fra cadiaN selv. I denne video fortæller han, hvad der er det vigtigste at kigge efter, når du skal købe gamer-computer. Du kan også se videoen herunder:

Relaterede artikler