Good gaming: cadiaN hjælper dig til den rigtige musemåtte
Video

Good gaming: cadiaN hjælper dig til den rigtige musemåtte

DBA Guide
DBA Guide

Spørger du cadiaN, er musemåtten noget af det vigtigste i dit gaming-setup, selvom den er noget af det billigste. Hør hvad du skal mærke efter, når du køber, i denne video herover, hvor cadiaN forklarer vigtigheden af en musemåtte.

Hvis du endnu ikke har stor erfaring med pro gaming, kan musemåtten virke som et forholdsvist ligegyldigt stykke tilbehør, der ligger ved siden af dit andet dyrtindkøbte gamer-grej. Men sådan er det absolut ikke, hvis du spørger cadiaN – det er faktisk noget af det vigtigste.

Og cadiaN ved, hvad han snakker om. Hvis ikke du kender ham, er Casper ’cadiaN’ Møller spiller og in-game leader for CS:GO-holdet ’Heroic’, der for tiden er verdens bedste. Herudover har vi på DBA shanghajet ham til at være din gaming-guide i vores videoserie ’Good gaming’, hvor han giver dig de bedste tips til et skarpt setup.

Denne gang handler det om musemåtten, men i de tidligere videoer, har han taget hul på ting af lidt mere teknisk karakter. Du kan derfor blive guidet i følgende ting til dit gaming setup: Gamer-computeren, computerskærmen, tastaturet og selvfølgelig musen til gaming.

Men musemåtten er absolut ikke en overflødig faktor, selvom det er et stykke gaming-udstyr uden tekniske specifikationer. Hør cadiaN fortælle hvorfor i videoen herover, og få detaljerne med bagefter i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Musemåtte, Stor Judex musemåtte, Stor Judex musemåtte, God, Stor musemåtte med Judex - købt i Geekd.

  Musemåtte, Stor Judex musemåtte, Stor Judex musemåtte, God, Stor musemåtte med Judex - købt i Geekd. Måler ca 40x90cm. Rigtig fin stand

  150,00 kr.28-11-2023
 2. Musemåtte, Artisan Hayate Otsu Soft, Perfekt, Sælger den her Artisan Hayate Otsu Soft da jeg mere er

  Musemåtte, Artisan Hayate Otsu Soft, Perfekt, Sælger den her Artisan Hayate Otsu Soft da jeg mere er til min zero. Den er som ny og brugt sammenlagt en måneds tid ellers lagt i skuffen. Kvittering h

  350,00 kr.26-11-2023
 3. Musemåtte, Lethal Gaming Gear, Saturn Pro rød XL Square (Orignal xsoft), Fremstår som ny, yderst vel

  Musemåtte, Lethal Gaming Gear, Saturn Pro rød XL Square (Orignal xsoft), Fremstår som ny, yderst velholdt, den originale sælges ikke mere, originale æsker medfølger. Størrelse: 500 x 500mm.

  400,00 kr.26-11-2023
 4. Musemåtte, Razer, God, Razer musemåtte XXL.

  Musemåtte, Razer, God, Razer musemåtte XXL.

  108,00 kr.26-11-2023
 5. Musemåtte, Gamers Apparel, Wicked Gaming, Perfekt, Produceret til esports hold

Speciel design

Aldr

  Musemåtte, Gamers Apparel, Wicked Gaming, Perfekt, Produceret til esports hold Speciel design Aldrig brugt L:45cm B:33cm

  149,00 kr.26-11-2023
 6. Musemåtte, trådløs, Logitech, Powerplay, God, Logitech Powerplay Musemåtte
Jeg sælger min Logitech p

  Musemåtte, trådløs, Logitech, Powerplay, God, Logitech Powerplay Musemåtte Jeg sælger min Logitech powerplay musemåtte da jeg ikke får den brugt og jeg nu har skiftet til et andet mærke af mus. Den ha

  450,00 kr.24-11-2023

Der er 167 annoncer med musemåtter på DBA lige nu.

Græs eller grus?

Nogle tennisspillere foretrækker at spille på græs, mens andre vælger at spille på grus. Det er reelt det samme, det handler om, når du skal vælge musemåtte til dit gaming-setup.

At vælge musemåtte handler nemlig om, hvilken overflade der bedst passer til dig. For som med tennisbaner belagt med grus og græs, er der forskel i friktionen, alt efter hvilket underlag du kører under din gamer-mus.

Musemåtter kan variere i, hvilket materiale selve overfladen består af. Nogle måtter er fine i stofmaterialet, andre er grove. De fine er gode til hurtighed, mens de grove er gode til præcision – men i sidste ende handler det om, hvad der passer dine spilpræferencer bedst.

Det er ikke altid, der skiltes med, hvilket materiale der er tale om, når du køber, og derfor er det en god idé at testkøre musemåtten først!

Musemåtter varierer også i sin grundform; der findes nemlig både såkaldte ’hard pads’ og ’soft pads’. Et hard pad er et fast stykke plastik med stof, mens et soft pad er et gummiunderlag med stof. Blandt pro gamere er det klart soft pads, der er det foretrukne valg.

Det er en Logitech G640, som cadiaN selv spiller med pt. og viser frem her.
Det er en Logitech G640, som cadiaN selv spiller med pt. og viser frem her.

Jo større størrelse, desto lavere hastighed

Med stor størrelse og lav hastighed menes ikke noget negativt – nærmere tværtimod. I hvert fald foretrækker cadiaN selv at spille på en stor musemåtte, således musens sensitivity eller musehastigheden, kan sættes ned.

Med lavere musehastighed skal musen flyttes mere for at navigere inde i spillet, hvilket altså kræver mere plads at flytte musen rundt på. Til gengæld giver lavere musehastighed en lidt højere præcision, hvorfor en musemåtte med god størrelse kan være et essentielt værktøj til at finpudse dine skills.

Musemåtten er vigtig i et spil i counterstrike, fordi man skal være uhyggeligt præcis
siger cadiaN

Når du finder en musemåtte og en dertilhørende musehastighed, er det med at holde fast. Din hjerne vender sig nemlig til, hvor meget musen skal flyttes, og hvor meget friktion musen møder, når du spiller. Skifter du musemåtte eller ændrer musehastighed, bliver hjernen forvirret, og det kan tage lidt tid for den at vende sig til det nye setup.

Med størrelsen på plads peger cadiaN også på tykkelsen af musemåtten som et potentielt vigtigt element. I hvert fald hvis du har planer om at spille meget LAN og tage dit setup med dig.

Du risikerer at spille steder med ujævne flader under musemåtten, og så kan det være en god idé at have en tyk soft pad-måtte. Det opdagede cadiaN på den hårde måde til sin første Major, hvor han spillede på paller med søm under, hvilket bulede op gennem musemåtten. Her kunne han godt have brugt en tyk musemåtte, mens han måtte klare sig med to almindelige ovenpå hinanden.

Find det på DBA

 1. Mus, trådløs, Logitech, MX ANYWHERE2 for business, Perfekt, Helt ny og ubrugt mus. Stadig i pakken.

  Mus, trådløs, Logitech, MX ANYWHERE2 for business, Perfekt, Helt ny og ubrugt mus. Stadig i pakken. Nypris 798.- Kan sendes på købers regning

  550,00 kr.28-11-2023
 2. Gaming, Razer, Tartarus v2, Perfekt, Salger denne gaming keypad Razer Tartarus v2.
Fik det i gave st

  Gaming, Razer, Tartarus v2, Perfekt, Salger denne gaming keypad Razer Tartarus v2. Fik det i gave start 2023. Blev brugt kun 2-3 gange for at teste forskellige spil men det er ikke lige mig. Alt virke

  499,00 kr.28-11-2023
 3. Gaming, LEET, Megingjörd, Perfekt, Hej,

Sælger et helt nyt gaming tastatur.
Kun pakket ud - aldrig

  Gaming, LEET, Megingjörd, Perfekt, Hej, Sælger et helt nyt gaming tastatur. Kun pakket ud - aldrig brugt. God kvalitet. Outemu blue switches 5 programmable Macro keys 105 key Nordic layout Full pro

  200,00 kr.28-11-2023
 4. Mus, trådløs, Logitech, Superlight Pro, God, Mega fed Logitech superlight pro i hvid. Den fungerer g

  Mus, trådløs, Logitech, Superlight Pro, God, Mega fed Logitech superlight pro i hvid. Den fungerer ganske godt. Ingen problemer der Prisen er ikke fast så skriv gerne. Skal af hurtigst muligt??

  350,00 kr.28-11-2023
 5. Mus, trådløs, Razer, Deathadder v2, God, Trådløs Razer mus: "Razer deathadder v2 X Hyperspeed" købt

  Mus, trådløs, Razer, Deathadder v2, God, Trådløs Razer mus: "Razer deathadder v2 X Hyperspeed" købt 11/10-2022 Tilslutning enten via medfølgende USB dongle eller Bluetooth. Med Razer synapse kan knap

  170,00 kr.28-11-2023
 6. Mus, 3D Connexion, Space Mouse, God, Kompakt 3D Connexion Space Mouse sælges da den ikke bruges nok.

  Mus, 3D Connexion, Space Mouse, God, Kompakt 3D Connexion Space Mouse sælges da den ikke bruges nok. Fungerer som den skal og er i fin stand. Kan sendes med DAO for 40 kr.

  500,00 kr.28-11-2023

Der er 698 mus til salg på DBA lige nu, og 162 af dem er trådløse.

Pas på dem

Som du kan høre, råder cadiaN dig kraftigt til at finde en musemåtte og holde fast i den for at finpudse dine evner på præcist det underlag, din hjerne er vant til.

Selvom det måske virker til, at en soft pad-musemåtte bare er et stykke gummi med stof ovenpå, holder de faktisk ret lang tid, hvis du passer på dem. Der er derfor al mulighed for, at du kan vende og knytte dig til én musemåtte i lang tid.

Det kræver selvfølgelig bare, at du passer godt på din musemåtte.

Det kan lyde som en opsang, hvis du er en forkælet møgunge, der får maden serveret foran gamer-skærmen – og det er det måske også. CadiaN slår nemlig fast, at det ikke nytter noget at sidde og spise ved sit gaming-setup, så du spilder på musemåtten.

Hvis det skal holde lang tid – og det skal det gerne, hvis du vil være pro – skal du passe på dit udstyr.

Denne måtte er en Steelseries QcK Heavy, som er tykkere end de fleste andre musemåtter.
Denne måtte er en Steelseries QcK Heavy, som er tykkere end de fleste andre musemåtter.

Hvilke mærker skal du gå efter?

Som vi plejer at gøre det i vores Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN anbefaler. Enten fordi han selv har spillet med udstyr fra mærket, eller fordi han har CS:GO-kollegaer, der har.

Det første mærke, cadiaN fremhæver, er Logitech. Selv spiller han i øjeblikket med en Logitech G640. Det er en musemåtte, der fylder godt i landskabet, da den måler 460 millimeter og 400 millimeter. Herudover er den 3 millimeter i tykkelsen og vejer 352 gram.

De to andre musemåtter, cadiaN har taget med, er fra Steelseries, der sammen med Logitech sidder tungt på markedet for gaming-grej.

Den ene er er en Steelseries QcK Heavy, der fås i tre forskellige størrelser, hvor den, han har med, måler det samme som Logitech G640. Til gengæld er den dobbelt så tyk med 6 millimeter i tykkelsen. En musemåtte, som mange CS:GO-legender har tyet til – og stadig holder fast i.

Den anden er den måtte, som cadiaN beskriver som klassens frække dreng. Et QcK Prism Neon Rider, der her måler 900 millimeter gange 300 millimeter samt 4 millimeter i tykkelsen. Det er lavet til at matche et skin i CS:GO, der populært ses på AK47.

Find det på DBA

 1. Tastatur, Razer, BlackWidow v4 Pro, Perfekt, Nyeste topmodel fra Razer. BlackWidow v4 Pro er det ult

  Tastatur, Razer, BlackWidow v4 Pro, Perfekt, Nyeste topmodel fra Razer. BlackWidow v4 Pro er det ultimative, mekaniske gaming-tastatur med hele otte makrotaster, RGB-belysning selv i armrest-platforme

  1.700,00 kr.28-11-2023
 2. Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller ci

  Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller city2 eller Rødovre Centrum efter aftale synes 650 er en passende pris men du må meget gerne skrive al

  650,00 kr.28-11-2023
 3. Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller ci

  Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller city2 eller Rødovre Centrum efter aftale synes 650 er en passende pris men du må meget gerne skrive al

  650,00 kr.28-11-2023
 4. Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller ci

  Tastatur, Apple , Perfekt, Flot Apple tastatur ikke brugt særlig meget vi kan mødes i waves eller city2 eller Rødovre Centrum efter aftale synes 650 er en passende pris men du må meget gerne skrive al

  650,00 kr.28-11-2023
 5. Gaming, Razer, Tartarus v2, Perfekt, Salger denne gaming keypad Razer Tartarus v2.
Fik det i gave st

  Gaming, Razer, Tartarus v2, Perfekt, Salger denne gaming keypad Razer Tartarus v2. Fik det i gave start 2023. Blev brugt kun 2-3 gange for at teste forskellige spil men det er ikke lige mig. Alt virke

  499,00 kr.28-11-2023
 6. Tastatur, Corsair K65 Rapidfire RGB, God, Tastatur virker perfekt, Rengjort så den står som ny.
Sælg

  Tastatur, Corsair K65 Rapidfire RGB, God, Tastatur virker perfekt, Rengjort så den står som ny. Sælges kun fordi jeg har købt trådløst. Fået i gave i 2019. Kan sendes til GLS pakkeshop for 41kr

  400,00 kr.28-11-2023

Du finder 1.386 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Som cadiaN forklarer, er det vigtigt at have styr på musemåtten. Men det kan selvfølgelig være ligemeget, hvis ikke du har styr på gamer-computeren. Hvis du vælger at købe den brugt på DBA, kan du spare mange penge. Vi fortæller, hvordan du handler brugt gamer-computer, her.

Du kan også få tips til gamer-computeren direkte fra cadiaN selv. I denne video fortæller han, hvad der er det vigtigste at kigge efter, når du skal købe gamer-computer. Du kan også se videoen herunder:

Relaterede artikler