Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor
VideoBolig

Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvor langt vil du køre for et godt fund? Xenia har et af sine yndlingsmøbler på altanen, som hun har købt brugt. Det skulle hun hele vejen til Nordjylland for at finde, og skønt hun selv bor på Amager, skræmte det hende ikke, at det skulle transporteres hele vejen. Også selvom, Xenia ikke har bil eller kørekort. Møblet var nemlig en for god handel til at afstå.

Hun syr, ompolstrer, sliber, designer og maler selv. Xenia er lidt af en ”kreativist” i eget hjem, og resten sørger hun for bliver gjort. Som når den tunge sofa skal fragtes nogle kilometer hen til hendes hjem og op i hendes Amager-lejlighed på femte salg. Her kan hun ikke få hjælp af elevatoren, for den findes slet ikke i hendes opgang, men en sækkevogn og et par hjælpende hænder hjalp hende op med sofaen.

I denne video er vi taget hjem til 40-årige Xenia på Amager, der bor kreativt, moderne og ikke mindst omgivet af en masse nøje udvalgte genbrugsfund i matte farver.

I videoen herover kan du blandt andet se en af de få ting i hendes hjem, der ikke er holdt i svage nuancer: Hendes entréskab, som skal værne for det grimme syn, som en eltavle giver, har hun selv kreeret, og det er skabt ud af farverige Legoklodser.

Vil du derimod vide, hvilken ting Xenia Goesvig ikke køber brugt – af principielle årsager, kan du læse med herunder. Vi kan afsløre, at det er en ting, som mange ellers køber brugt.

Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også
Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også

Denne ting vil Xenia ikke købe brugt

Alt fra sofa til altanmøbler er købt brugte i Xenias husholdning, men der er også grænser for, hvad Xenia vil erhverve sig på genbrugsmarkedet. Af princip køber Xenia nemlig ikke keramik.

Det handler om, at hun gerne vil støtte danske keramikere.

Men ellers er Xenia tændt på genbrugsting. For hende handler kærligheden til brugtmarkedet om, at man kan gøre sig fund til små penge.

Jeg køber genbrugsting fordi, man kan gøre en god handel, og jeg kan også godt lide jagten. Jeg bruger blandt andet søgeagenter

fortæller Xenia.

DBAs søgeagent, der også går under navnet ’Annonceagent’, er DBAs tilbud til dig om, at vi holder øje med dét, du leder efter. Du laver blot en søgning på DBA, og så klikker du i feltet, hvor DBA spørger, om du vil have en mail eller sms, næste gang noget lignende bliver sat til salg.

Vil du have en mere nøje instruktion til at oprette annonceagenter, kan du finde den, her.  Du kan også gøre det modsatte af Xenia: Købe brugt keramik – for meget kan stige i værdi med årerne, og hvilket keramik du allerede nu kan købe med håbet om prisstigning, har vi svaret til dig på, her.

Altanmøbler på DBA:

 1. vidaXL foldemarkise manuel betjening 4,5x3 m stof aluminium blå hvid

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 4,5x3 m stof aluminium blå hvid

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 4,5x3 m stof , Nyd en kølig drink, en velsmagende bid mad eller en god samtale på din terrasse med venner, mens du slapper af under denne fantastiske foldemarkise!

  2.391,00 kr.05-08-2023
 2. vidaXL foldemarkise 3x2,5 m stof og aluminium orange og brun

  vidaXL foldemarkise 3x2,5 m stof og aluminium orange og brun

  vidaXL foldemarkise 3x2,5 m stof og aluminium oran, Nyd en kølig drink, en velsmagende bid mad eller en god samtale på din terrasse med venner, mens du slapper af under denne fantastiske foldemarkise!

  1.613,00 kr.05-08-2023
 3. vidaXL foldemarkise manuel betjening 4x3 m stof aluminium blå hvid

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 4x3 m stof aluminium blå hvid

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 4x3 m stof al, Nyd en kølig drink, en velsmagende bid mad eller en god samtale på din terrasse med venner, mens du slapper af under denne fantastiske foldemarkise!

  2.151,00 kr.05-08-2023
 4. vidaXL foldemarkise manuel betjening 4,5x3 m stof aluminium creme

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 4,5x3 m stof aluminium creme

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 4,5x3 m stof , Nyd en kølig drink, en velsmagende bid mad eller en god samtale på din terrasse med venner, mens du slapper af under denne fantastiske foldemarkise!

  2.533,00 kr.05-08-2023
 5. vidaXL foldemarkise manuel betjening 3,5x2,5 m stof aluminium gul hvid

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 3,5x2,5 m stof aluminium gul hvid

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 3,5x2,5 m sto, Nyd en kølig drink, en velsmagende bid mad eller en god samtale på din terrasse med venner, mens du slapper af under denne fantastiske foldemarkise!

  1.808,00 kr.05-08-2023
 6. vidaXL foldemarkise manuel betjening 5x3 m stof aluminium creme

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 5x3 m stof aluminium creme

  vidaXL foldemarkise manuel betjening 5x3 m stof al, Nyd en kølig drink, en velsmagende bid mad eller en god samtale på din terrasse med venner, mens du slapper af under denne fantastiske foldemarkise!

  2.840,00 kr.05-08-2023

Xenias dummeste køb

De fleste ting i Xenias hjem er i rotation. Det er en del af det sjove, fortæller Xenia. Når hun køber noget genbrug, går hun nemlig op i, at det har en god kvalitet, og at det nemt skal kunne sælges videre.

På den måde lever mit hjem

fortæller Xenia.

Nok derfor er hun heller ikke bleg for at lave køb, der kan betragtes som ”dumme”. Tingene kan jo sælges videre.

Xenias dummeste køb er ifølge hende selv en lampe, der lignede et corona-”spikeprotei”. Hun købte den endda under lockdown.

Men det er ikke den eneste særlige ting, Xenia huser i sit hjem: Hun er også leveringsdygtig i et gammel, stor, patineret vitrineskab, der nok syner en anelse smalt. Og det er der ikke noget at sige ting. Hun vurderede nemlig, at skabet blev for massiv til det hjørne, det skulle berige i lejligheden, og derfor blev der lige savet seks centimeter af dybden på skabet.

Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen
Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen

Genbrug internt i familien

Xenia bor i samme opgang som sin mor og søster, og det betyder ikke kun muligheden for jævnlige visit hos hinanden. Det afføder også, at Xenias genbrugsfund får endnu et liv, når hun en gang ikke vil have dem mere. Møblerne og tingene bliver tit ”arvet” af de to familiemedlemmer.

Men familien beriger nu også Xenias eget hjem. Billedet i stuen har moren eksempelvis skabt. Selv har Xenia stået for at sy puderne i sofaen, og skamlen i soveværelset er ompolstret af hendes selv også.

Mit univers skal være et sted, hvor jeg synes, det skal være estisk smukt og roligt at være, og så kan jeg godt lide, at mit hjem afspejler mig, og at der ikke er nogen, der kan kopiere det

fortæller Xenia.

Se blandt andet Xenias personlige billedvæg i stuen. Den kan du tage et kig på ved at se videoen, og videoen finder du øverst i artiklen.

Sofapuder på DBA:

 1. 2 nye Hastens pude betræk, 50/60 cm. Lyse grå

  2 nye Hastens pude betræk, 50/60 cm. Lyse grå

  500,00 kr.27-02-2024
 2. Pude betræk, med ugle (50X50) Pris 25,-kr.
Inhome pude betræk (45X45). Pris 30,-kr.
Dekorativ lyskæd

  Pude betræk, med ugle (50X50) Pris 25,-kr. Inhome pude betræk (45X45). Pris 30,-kr. Dekorativ lyskæde (NY) Pris 30,-kr Sort støtte til bærbar computer. Pris 20,-kr Hvid støtte til Ipad. Pris 15,-kr. A

  25,00 kr.27-02-2024
 3. Hay Dot sengetæpper og puder

  Hay Dot sengetæpper og puder

  Sengetæpper og puder, Hay, 2 stk Mega dot Hay senge tæpper 195 x 245 235x245 samt 4 puder i forskellige farver og str. se foto Sælges samlet eller hver for sig - kom med et bud :-)

  1.000,00 kr.27-02-2024
 4. Pude, Playboy, Playboy pude. 
Den skal sys.

  Pude, Playboy, Playboy pude. Den skal sys.

  150,00 kr.27-02-2024
 5. Sengetæppe & Plaid, 100% Ægte Silke
Harrods, London.

Verdens Fineste Og Luksuriøse............!!
18

  Sengetæppe & Plaid, 100% Ægte Silke Harrods, London. Verdens Fineste Og Luksuriøse............!! 18.000,- kr. i nypris. Puden syet som 'Dametaske', medfølger. NYT! ALDRIG Brugt! Se pressefolderne

  2.725,00 kr.09-02-2024
 6. Plaid, Harrods London, Verdens Fineste Og Luksuriøse............!!
18.000,- kr. i nypris.

100% Ægte

  Plaid, Harrods London, Verdens Fineste Og Luksuriøse............!! 18.000,- kr. i nypris. 100% Ægte Silke, af ÆGTE sommerfuglelarver. Soffet 'alene', tager over et år at fremstille! Puden syet som '

  2.725,00 kr.12-02-2024

Større projekter i hendes lejlighed

Også de større genbrugsprojekter finder vej til lejligheden på femte sal. Eksempelvis har Xenia blændet en dør i lejligheden, som går ind til stuen, og det har hun gjort ved at putte et gammelt vindue i døren i stedet for. Vinduet krævede nogle præcise mål, så Xenia brugte den føromtalte søgeagent på DBA, og en dag lykkedes det hende at finde et vindue, der matchede målene.

Et andet stort projekt i Xenias hjem har været at få sofaen bakset op på femte sal. Det er nok det møbel i lejligheden, som Xenia har haft mest besvær med. Andre møbler har hun også bøffet med, men på en mere hyggelig måde. Det gælder eksempelvis reolen ude i gangen, der huser kopper, glas og vaser: Reolen har Xenia selv designet, og så har hun fået en snedker til at bygge den.

Jeg går meget op i at pladsoptimere min lejlighed

fortæller Xenia.

Hun holder også af at sætte sit eget præg på tingene, så de gamle møbler får et nyt touch. Som for eksempel en reol, hun indvendigt har malet mørkeblå.

- Jeg sliber og maler alting, fortæller Xenia og fortsætter:

- Mange af tingene i mit hjem, ændrer jeg lidt på, så de passer ind i mit univers.

Du kan tage et kig på Xenias sofapuder og skamlen, hun har ompolstret, i videoen.

Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz

Relaterede artikler