Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor
VideoBolig

Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvor langt vil du køre for et godt fund? Xenia har et af sine yndlingsmøbler på altanen, som hun har købt brugt. Det skulle hun hele vejen til Nordjylland for at finde, og skønt hun selv bor på Amager, skræmte det hende ikke, at det skulle transporteres hele vejen. Også selvom, Xenia ikke har bil eller kørekort. Møblet var nemlig en for god handel til at afstå.

Hun syr, ompolstrer, sliber, designer og maler selv. Xenia er lidt af en ”kreativist” i eget hjem, og resten sørger hun for bliver gjort. Som når den tunge sofa skal fragtes nogle kilometer hen til hendes hjem og op i hendes Amager-lejlighed på femte salg. Her kan hun ikke få hjælp af elevatoren, for den findes slet ikke i hendes opgang, men en sækkevogn og et par hjælpende hænder hjalp hende op med sofaen.

I denne video er vi taget hjem til 40-årige Xenia på Amager, der bor kreativt, moderne og ikke mindst omgivet af en masse nøje udvalgte genbrugsfund i matte farver.

I videoen herover kan du blandt andet se en af de få ting i hendes hjem, der ikke er holdt i svage nuancer: Hendes entréskab, som skal værne for det grimme syn, som en eltavle giver, har hun selv kreeret, og det er skabt ud af farverige Legoklodser.

Vil du derimod vide, hvilken ting Xenia Goesvig ikke køber brugt – af principielle årsager, kan du læse med herunder. Vi kan afsløre, at det er en ting, som mange ellers køber brugt.

Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også
Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også

Denne ting vil Xenia ikke købe brugt

Alt fra sofa til altanmøbler er købt brugte i Xenias husholdning, men der er også grænser for, hvad Xenia vil erhverve sig på genbrugsmarkedet. Af princip køber Xenia nemlig ikke keramik.

Det handler om, at hun gerne vil støtte danske keramikere.

Men ellers er Xenia tændt på genbrugsting. For hende handler kærligheden til brugtmarkedet om, at man kan gøre sig fund til små penge.

Jeg køber genbrugsting fordi, man kan gøre en god handel, og jeg kan også godt lide jagten. Jeg bruger blandt andet søgeagenter

fortæller Xenia.

DBAs søgeagent, der også går under navnet ’Annonceagent’, er DBAs tilbud til dig om, at vi holder øje med dét, du leder efter. Du laver blot en søgning på DBA, og så klikker du i feltet, hvor DBA spørger, om du vil have en mail eller sms, næste gang noget lignende bliver sat til salg.

Vil du have en mere nøje instruktion til at oprette annonceagenter, kan du finde den, her.  Du kan også gøre det modsatte af Xenia: Købe brugt keramik – for meget kan stige i værdi med årerne, og hvilket keramik du allerede nu kan købe med håbet om prisstigning, har vi svaret til dig på, her.

Altanmøbler på DBA:

 1. Cafebord, Jysk, Altanbord.

B43xL57 

Afhentes på Vesterbro af køber

  Cafebord, Jysk, Altanbord. B43xL57 Afhentes på Vesterbro af køber

  100,00 kr.21-03-2023
 2. Havemøbelsæt, Balcony Living Cph, Teak, 1 stk Josefine Teak foldebord/klapbord- 50 x 70 cm

2 stk Ka

  Havemøbelsæt, Balcony Living Cph, Teak, 1 stk Josefine Teak foldebord/klapbord- 50 x 70 cm 2 stk Karla Teak klapstol med armlæn Jeg sælger det hele helst samlet, da jeg gerne vil have loungemøbler p

  3.000,00 kr.21-03-2023
 3. vidaXL altanafskærmning 140x240 cm oxfordstof blå og hvid

  vidaXL altanafskærmning 140x240 cm oxfordstof blå og hvid

  vidaXL altanafskærmning 140x240 cm oxfordstof blå , Med denne vandafvisende altanafskærmning kan du nyde privatlivets fred, mens du slapper af eller solbader på din altan. Privatlivsbeskyttelse: Denne

  333,00 kr.28-06-2022
 4. Bænk, Balcony Living Cph, Teak, Agnes Opbevaringsbænk - 100 cm
Fra Balcony Living Cph købt hos Altan

  Bænk, Balcony Living Cph, Teak, Agnes Opbevaringsbænk - 100 cm Fra Balcony Living Cph købt hos Altanbutikken Sælges da jeg er flyttet og den desværre ikke passer ind i min nye altan. Opbevaringsbænk

  2.000,00 kr.21-03-2023
 5. Havesofa, Altanbutikken , Bambus, Beate Bambus loungesofa - venstre
Fra Balcony Living Cph købt hos

  Havesofa, Altanbutikken , Bambus, Beate Bambus loungesofa - venstre Fra Balcony Living Cph købt hos Altanbutikken i 2021. Desværre er hynden fløjet af, og medfølger derfor ikke. Det kan enten købes h

  1.500,00 kr.21-03-2023
 6. Terrassevarmer, Ukendt, Smart terrassevarmer som passer på den lille altan eller under bord (højde 5

  Terrassevarmer, Ukendt, Smart terrassevarmer som passer på den lille altan eller under bord (højde 53 cm). Der er både roterende og stationær funktion for varmens retning.

  200,00 kr.21-03-2023

Xenias dummeste køb

De fleste ting i Xenias hjem er i rotation. Det er en del af det sjove, fortæller Xenia. Når hun køber noget genbrug, går hun nemlig op i, at det har en god kvalitet, og at det nemt skal kunne sælges videre.

På den måde lever mit hjem

fortæller Xenia.

Nok derfor er hun heller ikke bleg for at lave køb, der kan betragtes som ”dumme”. Tingene kan jo sælges videre.

Xenias dummeste køb er ifølge hende selv en lampe, der lignede et corona-”spikeprotei”. Hun købte den endda under lockdown.

Men det er ikke den eneste særlige ting, Xenia huser i sit hjem: Hun er også leveringsdygtig i et gammel, stor, patineret vitrineskab, der nok syner en anelse smalt. Og det er der ikke noget at sige ting. Hun vurderede nemlig, at skabet blev for massiv til det hjørne, det skulle berige i lejligheden, og derfor blev der lige savet seks centimeter af dybden på skabet.

Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen
Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen

Genbrug internt i familien

Xenia bor i samme opgang som sin mor og søster, og det betyder ikke kun muligheden for jævnlige visit hos hinanden. Det afføder også, at Xenias genbrugsfund får endnu et liv, når hun en gang ikke vil have dem mere. Møblerne og tingene bliver tit ”arvet” af de to familiemedlemmer.

Men familien beriger nu også Xenias eget hjem. Billedet i stuen har moren eksempelvis skabt. Selv har Xenia stået for at sy puderne i sofaen, og skamlen i soveværelset er ompolstret af hendes selv også.

Mit univers skal være et sted, hvor jeg synes, det skal være estisk smukt og roligt at være, og så kan jeg godt lide, at mit hjem afspejler mig, og at der ikke er nogen, der kan kopiere det

fortæller Xenia.

Se blandt andet Xenias personlige billedvæg i stuen. Den kan du tage et kig på ved at se videoen, og videoen finder du øverst i artiklen.

Sofapuder på DBA:

 1. Pude, HKliving, Sælger denne fine pude fra HKliving 
Ny pris for kun pudebetrækket 549,-
Pude medføl

  Pude, HKliving, Sælger denne fine pude fra HKliving Ny pris for kun pudebetrækket 549,- Pude medfølger. Har kun haft den kort og været brugt som pyntepude og står derfor helt som ny! Kommer fra et

  249,00 kr.21-03-2023
 2. Piranha Gamer stol, Piranha, Mere om produktet

Når komfort er den besluttende faktor i dit gamingli

  Piranha Gamer stol, Piranha, Mere om produktet Når komfort er den besluttende faktor i dit gamingliv, så er Piranha Bite gamingstolen den partner du behøver. Med sin holdbare tunge nylonbase, PU læde

  100,00 kr.21-03-2023
 3. HAY pude, HAY, 43 cm x 54 cm
Uden brugsspor.

  HAY pude, HAY, 43 cm x 54 cm Uden brugsspor.

  100,00 kr.21-03-2023
 4. Puder, Quote Copenhagen, Super lækre puder, lavet af indiske sarier. 
Har stået til pynt på gæstevær

  Puder, Quote Copenhagen, Super lækre puder, lavet af indiske sarier. Har stået til pynt på gæsteværelset, så står derfor som nye. 150 pr stk eller 250 for begge.

  150,00 kr.21-03-2023
 5. Pude, Stof og stil, 
Pude m/naturfyld
50x50cm

  Pude, Stof og stil, Pude m/naturfyld 50x50cm

  40,00 kr.21-03-2023
 6. Spånkiste/Kurv, Antik, Antik spånkiste/kurv, Antik/retro.

Fantastisk velbevaret spånkiste. Antik og

  Spånkiste/Kurv, Antik, Antik spånkiste/kurv, Antik/retro. Fantastisk velbevaret spånkiste. Antik og fra tiden med krydsflet. Flat låg. Standen er fremragende og derfor også unik. Super til tæpper,

  800,00 kr.21-03-2023

Større projekter i hendes lejlighed

Også de større genbrugsprojekter finder vej til lejligheden på femte sal. Eksempelvis har Xenia blændet en dør i lejligheden, som går ind til stuen, og det har hun gjort ved at putte et gammelt vindue i døren i stedet for. Vinduet krævede nogle præcise mål, så Xenia brugte den føromtalte søgeagent på DBA, og en dag lykkedes det hende at finde et vindue, der matchede målene.

Et andet stort projekt i Xenias hjem har været at få sofaen bakset op på femte sal. Det er nok det møbel i lejligheden, som Xenia har haft mest besvær med. Andre møbler har hun også bøffet med, men på en mere hyggelig måde. Det gælder eksempelvis reolen ude i gangen, der huser kopper, glas og vaser: Reolen har Xenia selv designet, og så har hun fået en snedker til at bygge den.

Jeg går meget op i at pladsoptimere min lejlighed

fortæller Xenia.

Hun holder også af at sætte sit eget præg på tingene, så de gamle møbler får et nyt touch. Som for eksempel en reol, hun indvendigt har malet mørkeblå.

- Jeg sliber og maler alting, fortæller Xenia og fortsætter:

- Mange af tingene i mit hjem, ændrer jeg lidt på, så de passer ind i mit univers.

Du kan tage et kig på Xenias sofapuder og skamlen, hun har ompolstret, i videoen.

Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz

Relaterede artikler