Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor
VideoBolig

Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvor langt vil du køre for et godt fund? Xenia har et af sine yndlingsmøbler på altanen, som hun har købt brugt. Det skulle hun hele vejen til Nordjylland for at finde, og skønt hun selv bor på Amager, skræmte det hende ikke, at det skulle transporteres hele vejen. Også selvom, Xenia ikke har bil eller kørekort. Møblet var nemlig en for god handel til at afstå.

Hun syr, ompolstrer, sliber, designer og maler selv. Xenia er lidt af en ”kreativist” i eget hjem, og resten sørger hun for bliver gjort. Som når den tunge sofa skal fragtes nogle kilometer hen til hendes hjem og op i hendes Amager-lejlighed på femte salg. Her kan hun ikke få hjælp af elevatoren, for den findes slet ikke i hendes opgang, men en sækkevogn og et par hjælpende hænder hjalp hende op med sofaen.

I denne video er vi taget hjem til 40-årige Xenia på Amager, der bor kreativt, moderne og ikke mindst omgivet af en masse nøje udvalgte genbrugsfund i matte farver.

I videoen herover kan du blandt andet se en af de få ting i hendes hjem, der ikke er holdt i svage nuancer: Hendes entréskab, som skal værne for det grimme syn, som en eltavle giver, har hun selv kreeret, og det er skabt ud af farverige Legoklodser.

Vil du derimod vide, hvilken ting Xenia Goesvig ikke køber brugt – af principielle årsager, kan du læse med herunder. Vi kan afsløre, at det er en ting, som mange ellers køber brugt.

Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også
Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også

Denne ting vil Xenia ikke købe brugt

Alt fra sofa til altanmøbler er købt brugte i Xenias husholdning, men der er også grænser for, hvad Xenia vil erhverve sig på genbrugsmarkedet. Af princip køber Xenia nemlig ikke keramik.

Det handler om, at hun gerne vil støtte danske keramikere.

Men ellers er Xenia tændt på genbrugsting. For hende handler kærligheden til brugtmarkedet om, at man kan gøre sig fund til små penge.

Jeg køber genbrugsting fordi, man kan gøre en god handel, og jeg kan også godt lide jagten. Jeg bruger blandt andet søgeagenter

fortæller Xenia.

DBAs søgeagent, der også går under navnet ’Annonceagent’, er DBAs tilbud til dig om, at vi holder øje med dét, du leder efter. Du laver blot en søgning på DBA, og så klikker du i feltet, hvor DBA spørger, om du vil have en mail eller sms, næste gang noget lignende bliver sat til salg.

Vil du have en mere nøje instruktion til at oprette annonceagenter, kan du finde den, her.  Du kan også gøre det modsatte af Xenia: Købe brugt keramik – for meget kan stige i værdi med årerne, og hvilket keramik du allerede nu kan købe med håbet om prisstigning, har vi svaret til dig på, her.

Altanmøbler på DBA:

 1. Havestole, Loungestol sort, 2 stk
Siddehøjde 44cm
Dybde 66 cm
Bagryg 81cm
Længde 71cm

Jeg har to st

  Havestole, Loungestol sort, 2 stk Siddehøjde 44cm Dybde 66 cm Bagryg 81cm Længde 71cm Jeg har to stole: En stol koster 300 kr. To stole koster 500 kr. Behagelige og store Købt i Jysk Hentes på adress

  300,00 kr.26-05-2024
 2. vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan sort

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan sort

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyr, Nyd en kop kaffe eller en snak med familie og venner i haven, på terrassen eller på altanen med dette komfortable bistrosæt! Slidstærkt materiale: P

  1.513,00 kr.20-03-2024
 3. vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan lysegrå

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan lysegrå

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyr, Nyd en kop kaffe eller en snak med familie og venner i haven, på terrassen eller på altanen med dette komfortable bistrosæt! Slidstærkt materiale: P

  1.361,00 kr.20-03-2024
 4. vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan beige

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan beige

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyr, Nyd en kop kaffe eller en snak med familie og venner i haven, på terrassen eller på altanen med dette komfortable bistrosæt! Slidstærkt materiale: P

  1.361,00 kr.20-03-2024
 5. vidaXL loungesæt til haven 8 dele med cremefarvet hynder akacietræ

  vidaXL loungesæt til haven 8 dele med cremefarvet hynder akacietræ

  vidaXL loungesæt til haven 8 dele med cremefarvet , Udsmyk din have og gør den til et indbydende sted at sidde og nyde dine omgivelser! Haveloungesættet i træ er et ideelt valg, når du vil slappe af o

  6.364,00 kr.20-02-2024
 6. Cafebord, Metal / træ, Retro cafebord 60 cm. Ø. Sammenklappeligt, perfekt til lille altan, skal have

  Cafebord, Metal / træ, Retro cafebord 60 cm. Ø. Sammenklappeligt, perfekt til lille altan, skal have nye lister.

  250,00 kr.16-06-2024

Xenias dummeste køb

De fleste ting i Xenias hjem er i rotation. Det er en del af det sjove, fortæller Xenia. Når hun køber noget genbrug, går hun nemlig op i, at det har en god kvalitet, og at det nemt skal kunne sælges videre.

På den måde lever mit hjem

fortæller Xenia.

Nok derfor er hun heller ikke bleg for at lave køb, der kan betragtes som ”dumme”. Tingene kan jo sælges videre.

Xenias dummeste køb er ifølge hende selv en lampe, der lignede et corona-”spikeprotei”. Hun købte den endda under lockdown.

Men det er ikke den eneste særlige ting, Xenia huser i sit hjem: Hun er også leveringsdygtig i et gammel, stor, patineret vitrineskab, der nok syner en anelse smalt. Og det er der ikke noget at sige ting. Hun vurderede nemlig, at skabet blev for massiv til det hjørne, det skulle berige i lejligheden, og derfor blev der lige savet seks centimeter af dybden på skabet.

Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen
Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen

Genbrug internt i familien

Xenia bor i samme opgang som sin mor og søster, og det betyder ikke kun muligheden for jævnlige visit hos hinanden. Det afføder også, at Xenias genbrugsfund får endnu et liv, når hun en gang ikke vil have dem mere. Møblerne og tingene bliver tit ”arvet” af de to familiemedlemmer.

Men familien beriger nu også Xenias eget hjem. Billedet i stuen har moren eksempelvis skabt. Selv har Xenia stået for at sy puderne i sofaen, og skamlen i soveværelset er ompolstret af hendes selv også.

Mit univers skal være et sted, hvor jeg synes, det skal være estisk smukt og roligt at være, og så kan jeg godt lide, at mit hjem afspejler mig, og at der ikke er nogen, der kan kopiere det

fortæller Xenia.

Se blandt andet Xenias personlige billedvæg i stuen. Den kan du tage et kig på ved at se videoen, og videoen finder du øverst i artiklen.

Sofapuder på DBA:

 1. Puder, Warm Nordic, 4 puder med fyld fra Warm Nordic, købt ved Fredericia Furniture. Nypris kr. 349,

  Puder, Warm Nordic, 4 puder med fyld fra Warm Nordic, købt ved Fredericia Furniture. Nypris kr. 349,- stk - sælges samlet for kr. 250 De har alene ligget på gæsteværelse ale til pynt PG sælges nu grun

  250,00 kr.16-06-2024
 2. Hay puder, Hay, Fire puder fra HAY, i rigtig god stand og flotte farver!
100kr per stk, alle fire fo

  Hay puder, Hay, Fire puder fra HAY, i rigtig god stand og flotte farver! 100kr per stk, alle fire for 350kr. Kan afhentes enten i Højby, Albertslund eller Nørrebro.

  100,00 kr.16-06-2024
 3. Pudebetræk med sneleopard (str. 60 x 57 cm)

  Pudebetræk med sneleopard (str. 60 x 57 cm)

  Pudebetræk med sneleopard (str. 60 x 57 cm), Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. En sort pude med et storformat print af en sneleopard på den ene side. D

  38,00 kr.18-05-2024
 4. Gulv- pude x 2, DAY, 60x60x13 cm
Fejler intet…
Har 2 stk
Prisen er Per stk

  Gulv- pude x 2, DAY, 60x60x13 cm Fejler intet… Har 2 stk Prisen er Per stk

  25,00 kr.16-06-2024
 5. Sofapude, HK living, Super lækker pude fra HK living, ø60 cm, meget flot stand
Nypris 650 kr

  Sofapude, HK living, Super lækker pude fra HK living, ø60 cm, meget flot stand Nypris 650 kr

  300,00 kr.16-06-2024
 6. Pude, SPLIID, Helt ny pude fra Spliid 

Puden er med inderpude og måler 50x50.
Puden passer ikke lig

  Pude, SPLIID, Helt ny pude fra Spliid Puden er med inderpude og måler 50x50. Puden passer ikke lige ind til min sofa, derfor sælges den. Jeg har den købt den på udsalg til kr. 299,-, normal pris er

  250,00 kr.16-06-2024

Større projekter i hendes lejlighed

Også de større genbrugsprojekter finder vej til lejligheden på femte sal. Eksempelvis har Xenia blændet en dør i lejligheden, som går ind til stuen, og det har hun gjort ved at putte et gammelt vindue i døren i stedet for. Vinduet krævede nogle præcise mål, så Xenia brugte den føromtalte søgeagent på DBA, og en dag lykkedes det hende at finde et vindue, der matchede målene.

Et andet stort projekt i Xenias hjem har været at få sofaen bakset op på femte sal. Det er nok det møbel i lejligheden, som Xenia har haft mest besvær med. Andre møbler har hun også bøffet med, men på en mere hyggelig måde. Det gælder eksempelvis reolen ude i gangen, der huser kopper, glas og vaser: Reolen har Xenia selv designet, og så har hun fået en snedker til at bygge den.

Jeg går meget op i at pladsoptimere min lejlighed

fortæller Xenia.

Hun holder også af at sætte sit eget præg på tingene, så de gamle møbler får et nyt touch. Som for eksempel en reol, hun indvendigt har malet mørkeblå.

- Jeg sliber og maler alting, fortæller Xenia og fortsætter:

- Mange af tingene i mit hjem, ændrer jeg lidt på, så de passer ind i mit univers.

Du kan tage et kig på Xenias sofapuder og skamlen, hun har ompolstret, i videoen.

Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz

Relaterede artikler