På besøg hos en genbrugselsker: Anne
Video

På besøg hos en genbrugselsker: Anne

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Seng, undertøj og sofa. Det plejer at være her, grænsen for, hvad man vil købe brugt, går. Men ikke for Anne. Anne er en genbrugsshopper helt ud til fingerspidserne, som ikke holder sig tilbage for en brugt BH eller trusse fundet på genbrugsmarkedet, så længe standen og kvaliteten er god.

Der er mange fordele ved at købe genbrugsfund, og for 39-årige Anne er de alle sammen meget essentielle:

Anne Lund genbrugshopper nemlig både at lyst, men også på sin vis ”af nød”. Hun og manden har boet fem forskellige steder de seneste fire år, og de mange flytninger har gjort dem opmærksomme på, at de ofte er nødt til at købe møbler, der passer ind i den aktuelle bolig. Eksempelvis bor de lige for tiden i et lille bondehus i Brenderup, som kræver små og få møbler. Ved at købe genbrugsmøbler kan de mange møbelanskaffelser gøres billigt, så erhvervelsen ikke behøver at kræve alt for mange overvejelser.

Besparelsen ved at købe brugt er også vigtig for Anne og manden, der begge arbejder i kreative fag som freelance, og dermed kan deres indtjening måned for måned svinge.

Det kræver også nogle gange fantasi og kreativitet at købe brugte ting, og den del af det elsker Anne, der er som en fisk i vandet, når det handler om at sammensætte både møbler, nips og tøj, så det ligner noget fra magasinerne. Dertil går Anne også op i at være bæredygtig, og med alle de argumenter er det for Anne helt naturligt at købe brugte møbler.

I denne video har Anne inviteret os indenfor i sit og mandens hus, der mest af alt ligner noget fra Frilandsmuseet eller en Morten Korch-film. I videoen kan du blive klogere på, hvor stort Annes yndlings genbrugsfund egentlig er, mens du i artiklen får svar på hvad Anne lige nu leder efter på genbrugsmarkedet.

I dette hus står der en masse gode genbrugsfund. Et af dem er Annes sakselampe i træ, som Anne kun gav 20 kroner for på det lokale marked.
I dette hus står der en masse gode genbrugsfund. Et af dem er Annes sakselampe i træ, som Anne kun gav 20 kroner for på det lokale marked.

Nøje udvalgte ting har positiv effekt på opvasken

Anne bor med sin mand, Marco og sin søn Bille på 6 år i det charmerende, lille bondehus. Et hus, hvor den trange plads betyder, at Anne tænker over, hvor meget hun propper ind i hjemmet:

- Vi har jo virkelig ikke et særlig stort køkken, og derfor går jeg op i, at vi ikke har så meget service. Hele den der idé med, at man skal kunne dække op til 12, har vi for længst sluppet, griner hun, og tilføjer at middagsselskabet på 12 også sjældent melder sin ankomst, så hendes prioritering viste sig at være et rigtigt sats.

Annes køkken rummer lige præcis dét, familien anvender i dagligdagen og ikke mere end dét. Og det er også praktisk af andre årsager:

- Vi har ingen opvaskemaskine, så der kan hurtigt stå en stor opvask ved vasken, hvis man ikke ”passer på”. Det er endnu en god ting ved, at vi har få køkkensager: Vi har så lidt, at man er tvunget til at vaske servicen op lidt efter lidt for at kunne tage det i brug, fortæller Anne.

For eksempel rummet det lyseblå landkøkken kun tre skærebrædder, og dem bruger Anne og familien flittigt. Men står alle skærebrædderne til opvask, må man altså tage fat om opvaskebørste og sæben, før man kan tage ét i brug, frem for bare at rive et nyt ét ned fra køkkenhylden.

Find det på DBA

 1. Teaktræ skærebræt

  Teaktræ skærebræt

  Skærebræt, Woodline Denmark , Lækkert dansk Woodline massivt teaktræ spækbræt med saftrille Bredde 39,5 cm Dybde 31,3 cm Tykkelse 3 cm Vægt 1.550g Kan sendes med GLS for 48 oveni Spækbræt Skærebr

  200,00 kr.11-06-2024
 2. Laguiole sæt, Laguiole, Ubrugt super lækker kvalitet skærebræt med tilhørende kokkekniv samt magneti

  Laguiole sæt, Laguiole, Ubrugt super lækker kvalitet skærebræt med tilhørende kokkekniv samt magnetisk knivholder. Alt i super super super kvalitet.. skærebræt er ubrugt. Kniv og knivholder brugt en e

  200,00 kr.24-06-2024
 3. Aida Skære- Og Serveringsbræt - Akacietræ - Skærebrætter Hos Coop

  Aida Skære- Og Serveringsbræt - Akacietræ - Skærebrætter Hos Coop

  Aida Skære- Og Serveringsbræt - Akacietræ - Skæreb, Aida, Skærebræt fra Aida Det smukke sildebensmønster er en perfekt baggrund til næste tapasaften. Brug brættet til servering af lækre retter eller u

  149,00 kr.08-06-2023
 4. Aida Skære- Og Serveringsbræt - Skærebrætter Hos Coop

  Aida Skære- Og Serveringsbræt - Skærebrætter Hos Coop

  Aida Skære- Og Serveringsbræt - Skærebrætter Hos C, Aida, Skærebræt fra Aida Det smukke sildebensmønster er en perfekt baggrund til næste tapasaften. Brug brættet til servering af lækre retter eller u

  249,00 kr.08-06-2023
 5. Ostesæt, Georg Jensen, Skærebræt med ostekniv fra Georg Jensen. Aldrig brugt. Blot pakket ud og vask

  Ostesæt, Georg Jensen, Skærebræt med ostekniv fra Georg Jensen. Aldrig brugt. Blot pakket ud og vasket af.

  250,00 kr.23-06-2024
 6. Skærebræt, Trip Trap, Med org æske

  Skærebræt, Trip Trap, Med org æske

  150,00 kr.23-06-2024

Er du på jagt efter et skrærebræt, har du lige nu 405 styks at vælge mellem.
   

Brugt undertøj er okay, så længe …

I Annes hjem er 98 procent genbrugsfund eller arvestykker. Og det gælder også alle tekstiler.

- Vi køber også viskestykker, håndklæder og enkelte sokker brugte, smiler Anne.

Hun er heller ikke bleg for at fortælle, at nogle af hendes BH’er også er fundet på genbrugsmarkedet, og det samme gælder underbukserne - så længe trusserne er et fejlkøb, der videresælges med prismærke på.

- Så når jeg siger, at vores hjem er et genbrugshjem, mener jeg det virkelig. Jeg har altid været god til at gå på loppemarkeder og sådan noget, fortæller Anne.

Også sengetøjet er adopteret fra en genbrugsbutik. Men her er Anne en nem køber, for hun går allermest op i stoffets kvalitet frem for farve og mønster. Der er nemlig noget stof, der er bedre til at holde sig koldt om sommeren, mens noget andet sengetøj er godt til at holde på varmen om vinteren – ifølge Anne.

- Jeg har derfor vinter- og sommersengetøj. Men ellers går jeg ikke op i sengetøj eller i at ”style” vores seng med sengetæpper og puder. Det har jeg ikke noget af, men det er nok også mest fordi, vores soveværelse i vores nuværende bolig er så småt, fortæller Anne, der jo ellers i alle andre rum går op i den visuelle præsentation og udtryk.

SE OGSÅ: VIDEO: Guld i gemmerne: Følg vintage-sengetøjets vej til en ny ejer

Bambusbordet med den røgfarvet glasplade i stuen er købt i Kirkens Korshær for 175 kroner.
Bambusbordet med den røgfarvet glasplade i stuen er købt i Kirkens Korshær for 175 kroner.

Dette er Annes store genbrugspassion

Glimmer, farver og skulderpuder. Anne har en forkærlighed for genbrugstøj.

- Jeg synes, man kan få så meget pænt tøj i genbrugsbutikkerne, og jeg elsker at finde det, vælge det ud og eksperimentere med, hvordan det enkelte stykke tøj kan sættes sammen med noget andet og blive til et flot sæt, fortæller hun.

Anne er også god til at se, hvordan genbrugstøjet kan få nyt liv ved at bruge det på en ny og anderledes måde:

- For eksempel har jeg en kjole, som egentlig er en natkjole, men jeg synes, den er så fin, at den eksempelvis sagtens ville kunne du til stranden. Og jeg har også sommetider en nederdel udover den, så det kun er dens overdel, man kan se. Så er den pludselig ”bare” en bluse.

I Annes klædeskab hænger der tøj fra alverdens vintage-brands, man aldrig har hørt om før, men Anne er begyndt at genkende de forskellige mærker i nakken:

- Jeg har efterhånden en god fornemmelse for, hvilke gamle vintage-mærker der har produceret tøj i så god kvalitet, at det sagtens kan holde til flere ejere.

Iblandt hendes mange forskelligfarvede bøjler, der bærer på alt det særlige og farvestrålende tøj, finder du også klæder fra H&M.

- Jeg køber også en del genbrugstøj fra H&M. Det betyder intet for mig, om tøjet er fra et eksklusivt brand eller ej. Hvis jeg kan lide modellen, køber jeg den, siger Anne, der griner, da hun som nævner, at hun engang har købt en H&M-kjole, hvor der i nakken stod ’Hennes og Mauritz’:

- Så ved man, det er en gammel sag, griner hun.

Du kan se og høre mere om Annes flotte garderobe i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Jakke, str. 38, H&M, Brun, Polyester, Ubrugt

  Jakke, str. 38, H&M, Brun, Polyester, Ubrugt

  100,00 kr.24-06-2024
 2. Jakke, str. 40, H&M, Brun/beige/hvid, Polyester/uld, Ubrugt, Smart jakke.

  Jakke, str. 40, H&M, Brun/beige/hvid, Polyester/uld, Ubrugt, Smart jakke.

  100,00 kr.24-06-2024
 3. Blazer, str. 34, H&M, Hvid, Næsten som ny, Dobbeltradet hvid blazer fra H&M i str xs. Den er kun b

  Blazer, str. 34, H&M, Hvid, Næsten som ny, Dobbeltradet hvid blazer fra H&M i str xs. Den er kun brugt en enkelt gang til en fødselsdag. Super fin, men får ikke brugt hvid så længe jeg har små børn.

  200,00 kr.24-06-2024
 4. Blazer, str. 36, H&M, Sort, tweet, Næsten som ny, Smuk blazer i sort og hvid tweet fra H&M. Det e

  Blazer, str. 36, H&M, Sort, tweet, Næsten som ny, Smuk blazer i sort og hvid tweet fra H&M. Det er en str s og den er lidt lang i det. Så fin! Jeg har brugt den en enkelt gang, så den står som ny.

  250,00 kr.24-06-2024
 5. Frakke, str. 34, H&M, Beige, Ubrugt, Fin løs frakke i hør look fra H&M. Den hr løse ærmer og et bi

  Frakke, str. 34, H&M, Beige, Ubrugt, Fin løs frakke i hør look fra H&M. Den hr løse ærmer og et bindebånd i livet. Bagved går den ind i taljen med elastik. Lækker og helt ny med mærke. Str xs, men l

  100,00 kr.24-06-2024
 6. Jakke, str. 46, h & m, sort, polyester, Ubrugt, h & m sort jakke, aldrig brugt. ca. 84 cm lang.

  Jakke, str. 46, h & m, sort, polyester, Ubrugt, h & m sort jakke, aldrig brugt. ca. 84 cm lang.

  200,00 kr.24-06-2024

Du kan finde en masse H&M-tøj på DBA, og du kan klikke her for at se det billigste til salg.
  

Genbrugs-catwalk

Tøjet i Annes klædeskab koster som regel ikke alverden. Enkelte af hendes skjorter og kjoler har kostet helt ned til 25 kroner på genbrugsmarkedet, og noget punger hun mellem 100 og 200 kroner ud for. Anne har dog ikke en maksimumspris for, hvad hun vil give for genbrugstøjet:

En af mine dyreste tøjkøb på genbrugsmarkedet er en sort velourkjole. Den kostede 600 kroner. Jeg synes, den er så pæn, men jeg har endnu ikke fået den brugt, da jeg lige venter på en passende lejlighed
fortæller Anne.

Hendes passion for genbrugstøj har hun taget så langt, at hun har oprettet en instagram-profil, hvorfra hun viser, hvilket vintage-tøj hun har købt, og hvordan hun har tænkt sig at style det.
Annes profil kan også opleves i virkeligheden på den led, at hun nogle gange holder arrangementer, som hun kalder for ’kvindeaftener’:

- Så kommer jeg ud til en gruppe kvinder, og med mig har jeg 8 modeller, som viser omkring 4 forskellige outfits bestående af genbrugsfund. Så går de en slags catwalk, og så kan kvinderne købe tøjet bagefter, fortæller Anne, der ofte oplever, at kvinderne nærmest løber hen til hende for at lægge billet ind på noget af tøjet, fordi kvinderne har en fornemmelse af, at sidemakkeren også er på jagt efter netop dén ting.

- Det er selvfølgelig ulempen ved genbrugstøj: Der er kun én model af hver. Jeg kan ikke diske op med den samme bluse i flere partier eller forskellige størrelser, fortæller Anne.

LÆS OGSÅ: Tina: Jeg går i det samme tøj i en hel uge

Anne og Marco er begge udannet fra ’Den frie Lærerskole’, men siden har Marco taget en skuespiller-uddannelse i København. I dag arbejder han som skuespiller og freelance fotograf. Anne underviser deltid på den lokale skole, men drømmer om en dag at leve af at rådgive og oplyse om vintage-mode. Annes instagram-konto er @the_waywewere_
Anne og Marco er begge udannet fra ’Den frie Lærerskole’, men siden har Marco taget en skuespiller-uddannelse i København. I dag arbejder han som skuespiller og freelance fotograf. Anne underviser deltid på den lokale skole, men drømmer om en dag at leve af at rådgive og oplyse om vintage-mode. Annes instagram-konto er @the_waywewere_
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Annes veninder deler også ofte stil med Anne. I hvert fald er det sket flere gange, at veninder har ”skrevet sig på venteliste” til noget af Annes tøj, hvis hun en dag skulle blive træt af det.
Annes veninder deler også ofte stil med Anne. I hvert fald er det sket flere gange, at veninder har ”skrevet sig på venteliste” til noget af Annes tøj, hvis hun en dag skulle blive træt af det.

Dette er Annes yndlingsfund

Det er svært at vælge, og svaret falder skam heller ikke promte, når man spørger Anne hvilken ting eller stykke tøj, der er hendes favorit. Men når hun bliver tvunget til at udpege én ting, er det strandtæppet. Et stort og tungt strandtæppe, der er vævet i forskellige mønstre og i pastelfarver.

- Tæppet købte jeg for 90 kroner. Jeg kom hjem og viste det til min onkel, der straks sagde, at han gerne ville købe det af mig for 500 kroner, fortæller Anne, der dog ikke vil sælge.

Tæppet kan hun desuden vaske hos sin mor, der har en vaskemaskine, som kan vaske helt op til syv kilo, og derfor er det massive tæppe ingen hindring.

- Jeg kan godt lide tæppets størrelse, fordi der på den måde er plads til, at min søn kan løbe ind på det med en masse sand, uden at mine ting bliver dækket af sand. Der kan stadig være ”sandfrie” områder på tæppet, når det er så stort, forklarer Anne.

Tæppet kan du se i videoen, og videoen finder du øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Sengetæppe, MICKEY MOUSE VATTÆPPE, b: 150 l: 206, FINT MICKEY MOUSE VATTÆPPE
VENDBART MED FORSKELLIG

  Sengetæppe, MICKEY MOUSE VATTÆPPE, b: 150 l: 206, FINT MICKEY MOUSE VATTÆPPE VENDBART MED FORSKELLIGT MOTIV SOM NYT, ALDRIG BRUGT FRA RØG OG HUSDYRS FRIT HJEM

  200,00 kr.21-06-2024
 2. Andet tæppe, Bomuld, b: 120 l: 180, Vattæppe

  Andet tæppe, Bomuld, b: 120 l: 180, Vattæppe

  125,00 kr.17-06-2024
 3. Andet tæppe, Vattæpper i stakkevis 
Spørg for stand, mål og pris
De 2 grønne, og det turkise er solg

  Andet tæppe, Vattæpper i stakkevis Spørg for stand, mål og pris De 2 grønne, og det turkise er solgt

  375,00 kr.16-06-2024
 4. Vattæppe, pasteller

  Vattæppe, pasteller

  Boligtekstil > Tæpper & Puder, Vattæppe med åkander, svaner og pasteller 110 x 188 cm PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  425,00 kr.02-06-2024
 5. Andet tæppe, Bomuld, Retro vattæpper i forskellige farver og mønstre. Fin på terrassen i de kølige s

  Andet tæppe, Bomuld, Retro vattæpper i forskellige farver og mønstre. Fin på terrassen i de kølige sommeraftener, som sengetæppe eller i sommerhuset. Følg instagramprofilen @guldkorn_von_guldkorn Pr

  250,00 kr.14-06-2024
 6. Sengetæppe, bomuld, b: 150 l: 190, VINTAGE QUILT Her er fire flotte håndlavede svenske quilter ..lig

  Sengetæppe, bomuld, b: 150 l: 190, VINTAGE QUILT Her er fire flotte håndlavede svenske quilter ..ligesom de amerikanske og med pæn alder ..jeg gætter på 70-80 år men de kan også stamme fra deres foræl

  4.000,00 kr.05-06-2024

I skrivende stund er der 45 match, hvis du søger efter ’vattæppe’ på DBA. ’Plaid’, ’sengetæppe’ og ’kludetæppe’ kan du også søge på.
  

Andre genbrugsfund, Anne er særlig glade for

De genbrugsfund, Anne nævnte som ”runner up” i konkurrencen om at blive hendes bedste fund, giver vi også lige lidt spalteplads til her i artiklen, for bag hvert fund er der mange følelser og fine fortællinger.

Anne er for eksempel meget glad for den pyntegenstand, som har indtaget en fornem placering på familiens spisebord. En gullig glaskuppel, der står til pynt.

- Jeg synes, den er så fin, og jeg tænker, det engang har været en lampeskærm på en udelampe, fortæller Anne.

I dag har Anne derfor givet den en ny funktion.

Hun er også glad for billedet i hjørnet af stuen, som er malet af kunstneren Peter Chris. Billedet købte hun i Røde Kors for 300 kroner. En pris, der er lidt svær at hive ud af Anne, for en dårlig samvittighed lyser ud af hende:

- Han er jo en lokal kunstner, så jeg har det lidt skidt med, at jeg har købt hans billeder på brugtmarkedet, for så får han ikke selv pengene for salget, fortæller Anne.

Du kan se billedet i videoen. Det hænger til din højre fra sofaen.

LÆS OGSÅ: Karl lever af genbrugskunst. Læs og se her hvordan

100 kroner skulle Anne af med, da hun over nettet på et genbrugssite købte den store, grønne plante, som står på spisebordet i stuen.
100 kroner skulle Anne af med, da hun over nettet på et genbrugssite købte den store, grønne plante, som står på spisebordet i stuen.

Dette genbrugsfund leder Anne efter lige nu

Med hele hytten fuld af genbrugsfund og med et hjem, der er så lille og derfor dårligt kan rumme mere, er det svært at tro, at Anne er på jagt efter flere ting. Men det er hun.

Lige nu leder jeg efter et afsætningsbord ude til vaskerummet, fordi vores vaskemaskine står hævet. For ikke at bukke mig ned efter vasketøjskurven ville det være rart med et bord at sætte kurven på. Men det er jo en lidt røvsyg ting at lede efter
griner Anne.

Hun lægger dog ikke skjul på, at det for hende betyder meget, at de fund, hun finder, har en funktion eller bidrager til noget. Det skal fungere praktisk. Og det er netop, hvad hun går og tænker, at det ikke kommer til at gøre i sofaarrangementet til vinter:

- Jeg kigger lidt efter en flydersofa, fordi jeg ved, at den vi har nu bare ikke fungerer til lange vinteraftener. Vi kan ikke ligge og se film på samme måde som i en stor flydersofa. Men jeg vil elske, hvis jeg kunne finde én i blomstret stof.

Annes sofa er købt i Røde Kors for 300 kroner.

Find det på DBA

 1. Sofa, 3 pers. , Muuto, Muuto Outline 3 personer sofa.

Har nogle slidmærker på sidde puderne.
Kommer

  Sofa, 3 pers. , Muuto, Muuto Outline 3 personer sofa. Har nogle slidmærker på sidde puderne. Kommer fra røg- og dyrefrit hjem. W: 220 D: 84 H: 71 SH: 40 Sorte pulverlakerede aluminiumben Kan ses/h

  2.995,00 kr.25-06-2024
 2. Sofa

  Sofa

  Sofa, stof, 2 pers., Dansk Møbelproducent , Sofa,2 personers,i mørkbejdset bøgetræ,med originale fjederhynder,mangler nogle knapper. Dansk Møbelproducent fra 50erne. 132x80 cm.Ryghøjde 78 cm.Siddehøjd

  2.200,00 kr.05-08-2023
 3. Sofa, læder, 3 pers., Pæn og velholdt 3 pers sofa med recliner funktion

Købt i Daells Bolighus

Nyp

  Sofa, læder, 3 pers., Pæn og velholdt 3 pers sofa med recliner funktion Købt i Daells Bolighus Nypris 3.484 kr

  600,00 kr.31-01-2024
 4. Farstrup sofa

  Farstrup sofa

  Sofa, andet materiale, 2 pers., Farstrup, Farstrup otium sofa i bøgetræ. Sofa B 124 cm.Siddehøjde 44 cm. Flot stand,meget få brugsspor ( ikke rygerhjem ) Evt kan lev aftales.

  2.500,00 kr.14-10-2023
 5. Sofa, læder, 3 pers., Sort lædersofa 
215 lang, 85 dyb, 72 høj 
Skal hentes på Vestre Ringgade fra 3

  Sofa, læder, 3 pers., Sort lædersofa 215 lang, 85 dyb, 72 høj Skal hentes på Vestre Ringgade fra 3. Sal Byd gerne.

  1.000,00 kr.24-06-2024
 6. Sofa, 2 pers. , Jysk, Sofa fra Jysk, Gistrup 2 Pers.
1 år gammel, men knap brugt. Mål: 135x70.
Nypri

  Sofa, 2 pers. , Jysk, Sofa fra Jysk, Gistrup 2 Pers. 1 år gammel, men knap brugt. Mål: 135x70. Nypris 2299kr. Den skal bæres ned fra 2.sal.

  1.000,00 kr.24-06-2024

782 sofaer kan du lige nu finde på DBA med chaiselong. 677 hjørnesofaer er i skrivende stund til salg på DBA.
  

Her er Annes største besparelse

Anne er en haj til at købe genbrugssager, men hun er ikke lige så god til at få solgt dem igen, når de ikke skal bruges. Her går hun i højere grad ”bare” ned med sagerne i det lokale bytteskur. Det gør hun blandt andet, når sønnen Bille gerne vil have ”nyt” legetøj.

- Så spørger jeg ham, om han kan finde noget legetøj på værelset, som han ikke bruger, og så kan vi sætte dét ned på genbrugsstationen. Så køber vi noget andet legetøj til ham i den lokale genbrugsbutik i stedet for, fortæller Anne og tilføjer:

Jeg vil rigtig gerne lære ham, at ting har værdi, og at det derfor er fint at give sine ting videre. Dertil har vi også en pladsfaktor på hans værelse, som også er medvirkende til, at han ikke bare kan få og få. Man skal også kunne være på sit værelse uden at drukne i legetøj.

Men selvom hun ikke tjener de store penge på sin shopping, fordi hun nærmest aldrig sælger det videre, har Annes genbrugshobby alligevel økonomiske vindinger, hvis hun en dag går op i at få en skilling for sine ting. For nogle af hendes genbrugskøb har været yderst fordelagtige:

Det køb, hun har sparet flest penge på, er på en vinterjakke af mærket Max Mara, som hun gav 150 kroner for brugt. Den dag var der nemlig halv pris på de - i forvejen billige - varer i genbrugsbutikken. Jakken mener Anne nok vil koste mellem 2.500 - 10.000 kroner fra ny. Du kan se jakken i videoen.

- Jeg har også gjort en god handel på min stol i soveværelset. Den er fra Ikea og har koster omkring 2.300 kroner fra ny, men jeg fik den til 150 kroner, fortæller Anne.

Stolen kan du se i videoen. Den er i øvrigt magen til de gule stole, som står i Annes stue.

LÆS OGSÅ: Her er det totaltudsolgte Ikea-skab, som alle vil have, men som er udgået 

Det meste af sønnens Billes legetøj er genbrug – også farverne på bordet her. Også genbrug i den forstand, at meget af det har været hans forældres. Alt Billes Lego legede Marco med som barn. Bille har også et TV på værelset, fordi han ingen iPad ejer. TV’et kan kun vise DVD-film, så Anne er en af de få, der rent faktisk køber DVD’er, fordi bedst sådan kan sønnen Bille se film.
Det meste af sønnens Billes legetøj er genbrug – også farverne på bordet her. Også genbrug i den forstand, at meget af det har været hans forældres. Alt Billes Lego legede Marco med som barn. Bille har også et TV på værelset, fordi han ingen iPad ejer. TV’et kan kun vise DVD-film, så Anne er en af de få, der rent faktisk køber DVD’er, fordi bedst sådan kan sønnen Bille se film.

Anne er blandt de mest flittige genbrugs-købere

Fynboerne er dem i Danmark, der køber mest genbrug, viser DBAs undersøgelse. På Fyn har 72 procent af indbyggerne købt en eller flere brugte ting inden for de seneste 12 måneder. Dem, der køber mindst, er vestjyderne med kun 60 procent.

Kilde: DBAs Genbrugsindeks 2021

Find det på DBA

 1. Symaskine, Singer, Mekanisk begynder symaskine fra singer

Singer start 1306

Næsten ikke brugt. 
Ny

  Symaskine, Singer, Mekanisk begynder symaskine fra singer Singer start 1306 Næsten ikke brugt. Ny pris 899kr Skal afhentes i Ishøj

  500,00 kr.24-06-2024
 2. Symaskine, Symaskine 	 med bord, Singer 1425 
Symaskine 	
med bord hvor der er låge og 4 skuffer p

  Symaskine, Symaskine med bord, Singer 1425 Symaskine med bord hvor der er låge og 4 skuffer pris 4.300 kr.

  4.300,00 kr.24-06-2024
 3. Symaskine, Bernina Recoed 830 elektronik symaskine, her _symaskinen. ,, over næsten" symaskiner f

  Symaskine, Bernina Recoed 830 elektronik symaskine, her _symaskinen. ,, over næsten" symaskiner fra Bernina af , den er så gedigen og velholdt (som ny ) ,og syr i det meste som du måtte byde den

  2.675,00 kr.24-06-2024
 4. Symaskine, Elna, maskinen er af ældre dato. Maskinen er ok.

  Symaskine, Elna, maskinen er af ældre dato. Maskinen er ok.

  200,00 kr.24-06-2024
 5. Symaskine, >> Se også mine andre annoncer her på dba <<

Sender gerne med + porto. Ellers kan afhent

  Symaskine, >> Se også mine andre annoncer her på dba << Sender gerne med + porto. Ellers kan afhentes på bryggen! :) Husk at følge mig! On English: >> See also my other ads here on dba << Willin

  999,00 kr.23-06-2024
 6. Symaskine, Major JANOME V, Symaskine Major JANOME V.
Den vikker , hvor gamle den er ved jeg ikke ?

  Symaskine, Major JANOME V, Symaskine Major JANOME V. Den vikker , hvor gamle den er ved jeg ikke ? Pris: 400 Kr . Hvis du vil komme her , så skal du være NemID valideret er du ikke det så kan du ikk

  400,00 kr.23-06-2024

Du kan klikke her og se alle de symaskiner, der lige nu er til salg på DBA.

Hvis du ligesom Anne går op i genbrugstøj, vil denne artikel måske interessere dig, for her guider vi dig til, hvordan du bevare den sorte farve på dit tøj, så det ikke går hen og bliver mørkegråt og falmet.

Isabella er en anden genbrugselsker, der ligesom Anne også er vild med genbrugstøj – især kjoler. I videoen herunder kan du se Isabella trække i de mange kjoler, og du får også en rundtur i hendes fine genbrugshjem.

Læs mere om Isabellas genbrugsovervejelser, her.

Relaterede artikler