Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland
VideoBørn

Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland

Astrid
Astrid

10-årige Christian elsker, som mange andre børn, Disney. Det er dog ikke alle 10-årige, der har 370 Disney-film sirligt linet op på værelset. Men det har samleren, Christian.

Peter Pan, Pinocchio, Bambi. De fleste vil sikkert mene, at de kender Disney-universet ret godt. For siden 1937, hvor den første Disney-film, ’Snehvide og de syv små dværge’, udkom, har Disney været hverdagskost i vores opvækst. Det er dog de færreste, der har så stort et kendskab til Disney som 10-årige Christian Uhrenholdt.

Da Christian, som bor på Langeland, første gang slog dørene op til de kære Disney-figurer, var han ikke klar over, at hans værelse snart ville blive invaderet af Tarzan, De syv små dværge, Peter Plys og resten af slænget. De nye beboer er dog mere end velkomne.

Hvad Christians familie synes om husets nye beboer, samt hvilket Disney-objekt, der er Christians yndlings, kan du blive klogere på i videoen ovenfor, hvor Christian tilbyder et eksklusivt kig på sin Disney-samling.

Find det på DBA

 1. Andet, Disney dukker, Små søde dukker. Klokkeblomst, Modig og Anna med tilbehør.

  Andet, Disney dukker, Små søde dukker. Klokkeblomst, Modig og Anna med tilbehør.

  150,00 kr.06-12-2023
 2. Lego andet, Lego disney slot 43222, Lego Disney slot 43222. Æsken er ikke åbnet og er ellers som ny.

  Lego andet, Lego disney slot 43222, Lego Disney slot 43222. Æsken er ikke åbnet og er ellers som ny. Afhentes i Aarhus eller kan også sendes på købers regning.

  2.800,00 kr.05-12-2023
 3. Barbie, Disney Store Singing Princess Dolls Pocahontas, Syngende Disney Prinsesse dukke Pocahontas h

  Barbie, Disney Store Singing Princess Dolls Pocahontas, Syngende Disney Prinsesse dukke Pocahontas har højttaler i ryggen og kan - ved et tryk i højre hånd - synge sangen: Colors of the Wind - fra Poc

  500,00 kr.05-12-2023
 4. Cars biler, Disney cars biler, Disney cars biler
Lynet mcqueen 
Disney Pixar
Cars bil

  Cars biler, Disney cars biler, Disney cars biler Lynet mcqueen Disney Pixar Cars bil

  400,00 kr.05-12-2023
 5. Bus, Disney cars bil, Frøken fræs, miss fritter i metal. 
Virkelig fin stand. 

Lynet mcqueen 
Disne

  Bus, Disney cars bil, Frøken fræs, miss fritter i metal. Virkelig fin stand. Lynet mcqueen Disney cars biler Disney Pixar Cars bil Mattel Cars biler Se også mine andre annoncer med cars

  225,00 kr.05-12-2023
 6. Andet, Raya med lys og lyd, Disney, Hasbro, Helt ny Raya dukke (fra Disney filmen "Raya og den sidst

  Andet, Raya med lys og lyd, Disney, Hasbro, Helt ny Raya dukke (fra Disney filmen "Raya og den sidste drage") - stadig i original emballage. Når man løfter armen, lyser blomsten og den spiller en mel

  125,00 kr.05-12-2023

Lige nu kan du finde mere end 13.000 Disney-objekter på DBA.

Derfor har Christian flere udgaver af samme film

Det bankende hjerte i Christians samling er Disney-filmene, som han har samlet på, siden han var 5 år. For to år siden havde Christian blot 140 film i samlingen. I dag består den af intet mindre end 370 Disney-film.

Selvom der er blevet produceret Disney-film i mere end 80 år, findes der ikke i nærheden af 370 forskellige titler. Så hvordan kan Christian have så mange Disney-film i sin samling?

Først og fremmest har Christian flere af filmene både på DVD og VHS. Derudover, som den sande samler han er, har han også en del af filmene på forskellige sprog.

LÆS OGSÅ: Dette nye LEGO-sæt er steget voldsomt i værdi

Christian er så dedikeret en samler, at han har flere af sine Disney-film i udenlandske versioner.
Christian er så dedikeret en samler, at han har flere af sine Disney-film i udenlandske versioner.

Christians yndlings Disney-objekt

- Det er meget svært at vælge. Det er det samme som at sige: 'Du har 370 børn. Vælg din favorit', siger Christian grinende.

På trods af de mange film at vælge imellem, er der nogle, Christian er mere pjattet med end andre. Christians yndlingsobjekt i Disney-samlingen er en film af ældre dato. Mere præcist er det den 13. Disney-klassiker i rækken. Kan du regne ud, hvilken film der er tale om?

Det er selvfølgelig ’Alice i eventyrland’, som blev udgivet i 1951. Filmen er siden hen blevet solgt i mange forskellige udgaver. Christians yndlings er Egmont-udgaven med den oprindelige danske versionering.

- Måden man kan genkende Egmont-udgivelser på, er ved deres røde ryg og det røde cover, fortæller Christian smilende.

SE OGSÅ: Video – Daniel samler på retro videospil

Christian har anskaffet sig flere film til håndøre. Han vurderer dog selv, at de er en del mere værd.
Christian har anskaffet sig flere film til håndøre. Han vurderer dog selv, at de er en del mere værd.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Walt Disney Home Video-udlejningskassetter er det næste Christian gerne vil føje til sin samling.
Walt Disney Home Video-udlejningskassetter er det næste Christian gerne vil føje til sin samling.

Det synes Christians forældre om Disney

Ikke alle i familien-Uhrenholdt er lige begejstrede for de mange Disney-film. Deres ophold i huset er dog ikke problemet, det er snarere at skulle gense de mange film, der er udfordringen.

- Min far kan altid godt lide at se en film. Min mor derimod, kan nemt fortælle, hvilke film hun gider at se baseret på filmens cover, fortæller Christian grinende.

Christian kan ikke forstå, hvordan hans mor kan dømme en bog (læs: film) på sit omslag. Med det sagt er det næppe muligt for Christian er være objektiv, idet han elsker Disney.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste Pokémon

Christian har et hav af Disney-bamser i sin samling.
Christian har et hav af Disney-bamser i sin samling.

Når Christian finder en god Disney-sang, gør han dette

Disney-film er kendt for at indeholde et hav sange og fantastisk musik. Flere af sangene er gennem årene blevet så anerkendte, at de bliver brugt i sangprogrammer som eksempelvis X-Factor.

Den velkendte Disney-musik har en helt særlig plads i Christians hjerte, hvorfor han har anskaffet sig en ordentlig kleppert af en nodebog. Med nodebogen ved sin side udforsker Christian Disneys musik-univers.

- Jeg opdager jo hele tiden nye sange, og så begynder jeg at spille dem, fortæller Christian. 

LÆS OGSÅ: Disse gamle viskelædere er steget i værdi

Med denne nodebog i hånden går Christian på opdagelse efter nye Disney-sange.
Med denne nodebog i hånden går Christian på opdagelse efter nye Disney-sange.

Samlings fremtidsplaner

Christian drømmer om at tilføje endnu flere Disney-objekter til samlingen. Der er dog en helt naturlig grænse for, hvor hurtigt samlingen kan vokse.

- Der var en periode, hvor jeg gav den fuld gas med køb. Det kunne mine forældre ikke lide, så de gav mig en penge-begrænsning, fortæller Christian.

Som 10-årig er man nemlig tvunget til at følge mor og fars råd. Derfor er Christians ønskeliste til jul og fødselsdag blevet en del længere end de foregående år.

- Sidste jul og min seneste fødselsdag har jeg ikke kunne finde på noget at ønske mig. Men efter jeg har fået forstand på de forskellige versioner og sjældne ting, så tror jeg, at ønskelisten bliver lang i år, siger Christian med et smil på læben.

Selvom Christians samling med tiden kan blive en god slat penge værd, vil han aldrig sælge noget fra den. I stedet vil han fokusere sin samling omkring importerede VHS-bånd fra Disney.

Find det på DBA

 1. Minnie Mouse, Disney, Som ny. 
Røg- og dyrefrit hjem. 
Pris 100 kr. + evt. forsendelse.

  Minnie Mouse, Disney, Som ny. Røg- og dyrefrit hjem. Pris 100 kr. + evt. forsendelse.

  100,00 kr.05-12-2023
 2. Peter Plus, Disney, Sendes på koberens regning

  Peter Plus, Disney, Sendes på koberens regning

  30,00 kr.04-12-2023
 3. Lady , Disney

  Lady , Disney

  50,00 kr.04-12-2023
 4. Stitch bamse , Disney, Fin bamse, helt ny, stadig med mærke på. Kan afhentes i Virum eller sendes me

  Stitch bamse , Disney, Fin bamse, helt ny, stadig med mærke på. Kan afhentes i Virum eller sendes med Porto oven i prisen.

  90,00 kr.03-12-2023
 5. Anders And plushie bamse, 45 cm høj på ben., Disney, En super sød og blød anders and plushie fra dis

  Anders And plushie bamse, 45 cm høj på ben., Disney, En super sød og blød anders and plushie fra disney. Den er 45 cm høj hvis den står på benene. Bemærk at den ikke kan stå på benene uden støtte.

  150,00 kr.03-12-2023
 6. Stor tigerdyr bamse, Disney, Stor Tigerdyr bamse. Næsten som ny. Sender gerne på købers regning.

  Stor tigerdyr bamse, Disney, Stor Tigerdyr bamse. Næsten som ny. Sender gerne på købers regning.

  150,00 kr.09-04-2023

Se alle Disney-bamser til salg på DBA, her.

Christian er ikke ene om at være fascineret af Disney-universet. 35-årige Laila fra Østjylland har alle Andebys beboer boende. Laila er en dedikeret samler, der blandt andet har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én helt bestem Anders And-figur. Mød Laila og se hendes imponerende samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde samleren, Ole, der har kastet sin kærlighed på Kinderæg-figurer i alle former og farver. Hans samling består i øjeblikket af intet mindre end 17.000 forskellige figurer.


Læs mere om Ole og hans samling her.

Relaterede artikler