Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland
VideoBørn

Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland

Astrid
Astrid

10-årige Christian elsker, som mange andre børn, Disney. Det er dog ikke alle 10-årige, der har 370 Disney-film sirligt linet op på værelset. Men det har samleren, Christian.

Peter Pan, Pinocchio, Bambi. De fleste vil sikkert mene, at de kender Disney-universet ret godt. For siden 1937, hvor den første Disney-film, ’Snehvide og de syv små dværge’, udkom, har Disney været hverdagskost i vores opvækst. Det er dog de færreste, der har så stort et kendskab til Disney som 10-årige Christian Uhrenholdt.

Da Christian, som bor på Langeland, første gang slog dørene op til de kære Disney-figurer, var han ikke klar over, at hans værelse snart ville blive invaderet af Tarzan, De syv små dværge, Peter Plys og resten af slænget. De nye beboer er dog mere end velkomne.

Hvad Christians familie synes om husets nye beboer, samt hvilket Disney-objekt, der er Christians yndlings, kan du blive klogere på i videoen ovenfor, hvor Christian tilbyder et eksklusivt kig på sin Disney-samling.

Find det på DBA

 1. Disney, Disneyfigurer, Disney, 36 stk. Disneyfigurer der er købt i Disneyland Paris, sælges for 250

  Disney, Disneyfigurer, Disney, 36 stk. Disneyfigurer der er købt i Disneyland Paris, sælges for 250 kroner. Det er 7 kroner stykket.

  250,00 kr.16-06-2024
 2. Disney trivia, brætspil, Indholdet er komplet
Og i fin stand
Original terningen har slid men alm ter

  Disney trivia, brætspil, Indholdet er komplet Og i fin stand Original terningen har slid men alm terning medfølger Æsken har slid og buler Sender gerne Porto 50 kr

  100,00 kr.16-06-2024
 3. Yoda Bamse, Disney, Står og samler støv.

  Yoda Bamse, Disney, Står og samler støv.

  120,00 kr.16-06-2024
 4. Udklædningstøj, Disney, Disney tornerose kjole og sko. Str 9/10 år. Sko str 32/33. Ny pris 800kr. P

  Udklædningstøj, Disney, Disney tornerose kjole og sko. Str 9/10 år. Sko str 32/33. Ny pris 800kr. Perfekt stand. Sendes ikke. Se evt vores øvrige annoncer.

  300,00 kr.16-06-2024
 5. Disney, Duplo Lego, Duplo Lego, Frozen slot. Kan samles på et utal af måder. Meget velholdt og anven

  Disney, Duplo Lego, Duplo Lego, Frozen slot. Kan samles på et utal af måder. Meget velholdt og anvendt sparsomt.

  100,00 kr.16-06-2024
 6. Disney, Løvernes garde / konge, Disney, Løvernes garde jungle legesæt med blandede figurer fra løver

  Disney, Løvernes garde / konge, Disney, Løvernes garde jungle legesæt med blandede figurer fra løvernes konge og løvernes garde.

  200,00 kr.16-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 13.000 Disney-objekter på DBA.

Derfor har Christian flere udgaver af samme film

Det bankende hjerte i Christians samling er Disney-filmene, som han har samlet på, siden han var 5 år. For to år siden havde Christian blot 140 film i samlingen. I dag består den af intet mindre end 370 Disney-film.

Selvom der er blevet produceret Disney-film i mere end 80 år, findes der ikke i nærheden af 370 forskellige titler. Så hvordan kan Christian have så mange Disney-film i sin samling?

Først og fremmest har Christian flere af filmene både på DVD og VHS. Derudover, som den sande samler han er, har han også en del af filmene på forskellige sprog.

LÆS OGSÅ: Dette nye LEGO-sæt er steget voldsomt i værdi

Christian er så dedikeret en samler, at han har flere af sine Disney-film i udenlandske versioner.
Christian er så dedikeret en samler, at han har flere af sine Disney-film i udenlandske versioner.

Christians yndlings Disney-objekt

- Det er meget svært at vælge. Det er det samme som at sige: 'Du har 370 børn. Vælg din favorit', siger Christian grinende.

På trods af de mange film at vælge imellem, er der nogle, Christian er mere pjattet med end andre. Christians yndlingsobjekt i Disney-samlingen er en film af ældre dato. Mere præcist er det den 13. Disney-klassiker i rækken. Kan du regne ud, hvilken film der er tale om?

Det er selvfølgelig ’Alice i eventyrland’, som blev udgivet i 1951. Filmen er siden hen blevet solgt i mange forskellige udgaver. Christians yndlings er Egmont-udgaven med den oprindelige danske versionering.

- Måden man kan genkende Egmont-udgivelser på, er ved deres røde ryg og det røde cover, fortæller Christian smilende.

SE OGSÅ: Video – Daniel samler på retro videospil

Christian har anskaffet sig flere film til håndøre. Han vurderer dog selv, at de er en del mere værd.
Christian har anskaffet sig flere film til håndøre. Han vurderer dog selv, at de er en del mere værd.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Walt Disney Home Video-udlejningskassetter er det næste Christian gerne vil føje til sin samling.
Walt Disney Home Video-udlejningskassetter er det næste Christian gerne vil føje til sin samling.

Det synes Christians forældre om Disney

Ikke alle i familien-Uhrenholdt er lige begejstrede for de mange Disney-film. Deres ophold i huset er dog ikke problemet, det er snarere at skulle gense de mange film, der er udfordringen.

- Min far kan altid godt lide at se en film. Min mor derimod, kan nemt fortælle, hvilke film hun gider at se baseret på filmens cover, fortæller Christian grinende.

Christian kan ikke forstå, hvordan hans mor kan dømme en bog (læs: film) på sit omslag. Med det sagt er det næppe muligt for Christian er være objektiv, idet han elsker Disney.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste Pokémon

Christian har et hav af Disney-bamser i sin samling.
Christian har et hav af Disney-bamser i sin samling.

Når Christian finder en god Disney-sang, gør han dette

Disney-film er kendt for at indeholde et hav sange og fantastisk musik. Flere af sangene er gennem årene blevet så anerkendte, at de bliver brugt i sangprogrammer som eksempelvis X-Factor.

Den velkendte Disney-musik har en helt særlig plads i Christians hjerte, hvorfor han har anskaffet sig en ordentlig kleppert af en nodebog. Med nodebogen ved sin side udforsker Christian Disneys musik-univers.

- Jeg opdager jo hele tiden nye sange, og så begynder jeg at spille dem, fortæller Christian. 

LÆS OGSÅ: Disse gamle viskelædere er steget i værdi

Med denne nodebog i hånden går Christian på opdagelse efter nye Disney-sange.
Med denne nodebog i hånden går Christian på opdagelse efter nye Disney-sange.

Samlings fremtidsplaner

Christian drømmer om at tilføje endnu flere Disney-objekter til samlingen. Der er dog en helt naturlig grænse for, hvor hurtigt samlingen kan vokse.

- Der var en periode, hvor jeg gav den fuld gas med køb. Det kunne mine forældre ikke lide, så de gav mig en penge-begrænsning, fortæller Christian.

Som 10-årig er man nemlig tvunget til at følge mor og fars råd. Derfor er Christians ønskeliste til jul og fødselsdag blevet en del længere end de foregående år.

- Sidste jul og min seneste fødselsdag har jeg ikke kunne finde på noget at ønske mig. Men efter jeg har fået forstand på de forskellige versioner og sjældne ting, så tror jeg, at ønskelisten bliver lang i år, siger Christian med et smil på læben.

Selvom Christians samling med tiden kan blive en god slat penge værd, vil han aldrig sælge noget fra den. I stedet vil han fokusere sin samling omkring importerede VHS-bånd fra Disney.

Find det på DBA

 1. Yoda Bamse, Disney, Står og samler støv.

  Yoda Bamse, Disney, Står og samler støv.

  120,00 kr.16-06-2024
 2. Hafferlaffen Bamse Peter Plys Heffalump, Disney, Sælger her en Hafferlaffen Bamse

Se billede 3 for

  Hafferlaffen Bamse Peter Plys Heffalump, Disney, Sælger her en Hafferlaffen Bamse Se billede 3 for mål. Han har også et serienr. 3206. Se billede 2. Forsendelse: Bring 500g/37Kr. DAO 500g/41Kr. GLS

  40,00 kr.16-06-2024
 3. Mickey Mouse Hænder Handsker Bamser, Disney, Sælger her et par Mickey Mouse Hænder Handsker Bamser

  Mickey Mouse Hænder Handsker Bamser, Disney, Sælger her et par Mickey Mouse Hænder Handsker Bamser Samlet sæt - 75Kr. Forsendelse: Bring 500g/37Kr. DAO 500g/41Kr. GLS 1Kg/44Kr PostNord Pakke 2Kg/55k

  75,00 kr.16-06-2024
 4. 2 bamser, Disney, Kan afhentes i Glumsø eller sendes mod betaling af porto

Sælges samlet eller enke

  2 bamser, Disney, Kan afhentes i Glumsø eller sendes mod betaling af porto Sælges samlet eller enkeltvis NSN Alle indtægter fra salg af mine ting vil blive sparret sammen med henblik på donation ti

  100,00 kr.15-06-2024
 5. DISNEY tøjdyr, Velholdte Disney tøjdyr - 4 stk.

70 kr pr stk / 200 kr for alle 4.

Sender gerne + p

  DISNEY tøjdyr, Velholdte Disney tøjdyr - 4 stk. 70 kr pr stk / 200 kr for alle 4. Sender gerne + porto

  70,00 kr.15-06-2024
 6. Bamser, Elefant, ca. 40 cm, 35 kr.
Panda ca. 44 cm 30 kr.
Giraf 30 kr.
Panda med unge ca. 40 cm, 40

  Bamser, Elefant, ca. 40 cm, 35 kr. Panda ca. 44 cm 30 kr. Giraf 30 kr. Panda med unge ca. 40 cm, 40 kr. Disney bamse (blå) 30 kr. Se mine andre annoncer med bamser

  35,00 kr.13-06-2024

Se alle Disney-bamser til salg på DBA, her.

Christian er ikke ene om at være fascineret af Disney-universet. 35-årige Laila fra Østjylland har alle Andebys beboer boende. Laila er en dedikeret samler, der blandt andet har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én helt bestem Anders And-figur. Mød Laila og se hendes imponerende samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde samleren, Ole, der har kastet sin kærlighed på Kinderæg-figurer i alle former og farver. Hans samling består i øjeblikket af intet mindre end 17.000 forskellige figurer.


Læs mere om Ole og hans samling her.

Relaterede artikler