Mød en samler: Thomas vil eje alle spil, der er lavet til PlayStation 2
Video

Mød en samler: Thomas vil eje alle spil, der er lavet til PlayStation 2

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Thomas samler på spil til PlayStation 2. Faktisk har han samlet på dem i over 10 år, og han har med garanti et af dine gamle yndlingsspil stående på hylderne. Se videoen ovenfor, og mærk hans begejstring for både spillene og det ekstraudstyr, der findes.

Har du også gået rundt i dagevis med sange fra Guitar Hero på hjernen, eller har du måske fået krampe i fingrene efter flere timers spil på din PlayStation 2? Så har du med garanti spillet et af de spil, 30-årige Thomas Green Nielsen fra Hadsten har i sin samling.

Thomas samler på spil til PlayStation 2, og han har mange. Faktisk går han efter den komplette samling, og han ved præcis, hvor langt der er igen, før målet er nået. Udover at hans samling består af hele 1.640 spil til PlayStation 2, har Thomas en masse ekstraudstyr, som han viser frem i videoen ovenfor. Han har dertil mange andre spil, så i alt ejer han 3.000 spil. Du kan også læse med her og få et indblik i, hvilke ekstra ting hans samling består af, hvor meget spil er værd i dag, og så fortæller Thomas også, hvilket spil han er mindst begejstret for i samlingen.

Find det på DBA

 1. Playstation 2, God, Lidt forskelligt retro gaming, sælges fra min egen samling....

Xbox konsol (200

  Playstation 2, God, Lidt forskelligt retro gaming, sælges fra min egen samling.... Xbox konsol (2002) PlayStation 1 (SCPH 7502 med chip) PlayStation 2 Slim Controllere, skærmkabler, strømkabler, mem

  800,00 kr.23-03-2023
 2. Harry Potter og De Vises Sten, Playstation 2, PS2, Med super flot cd lige til at gå i gang med:

Kan

  Harry Potter og De Vises Sten, Playstation 2, PS2, Med super flot cd lige til at gå i gang med: Kan spilles på: Playstation 2, PS2, PS 2. *** Test: Alt er testet og virker 100% som det skal *** Beta

  299,00 kr.23-03-2023
 3. Crime Life Gang Wars, Playstation 2, PS2, Med super flot cd lige til at gå i gang med:

Kan spilles

  Crime Life Gang Wars, Playstation 2, PS2, Med super flot cd lige til at gå i gang med: Kan spilles på: Playstation 2, PS2, PS 2. *** Test: Alt er testet og virker 100% som det skal *** Betaling: Mob

  275,00 kr.23-03-2023
 4. Harry Potter Collection, Playstation 2, PS2, Med super flot cd lige til at gå i gang med:

Kan spill

  Harry Potter Collection, Playstation 2, PS2, Med super flot cd lige til at gå i gang med: Kan spilles på: Playstation 2, PS2, PS 2. *** Test: Alt er testet og virker 100% som det skal *** Betaling:

  425,00 kr.23-03-2023
 5. Silent Hill 2, Playstation 2, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
Playstation 2 Con

  Silent Hill 2, Playstation 2, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med Dongle: 299 kr Pl

  699,00 kr.22-03-2023
 6. Silent Hill 4 The Room, Playstation 2, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
Playstat

  Silent Hill 4 The Room, Playstation 2, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med Dongle:

  399,00 kr.22-03-2023

Du kan finde de mange PlayStation 2-konsoller til salg på DBA, her.

Det bruger Thomas sin samling til

Thomas fremhæver både gode og dårlige spil i samlingen. Blandt andet spiller han ikke sportsspil, men han fortæller alligevel om, at spillet FIFA14’, som Thomas engang købte for 20 kroner, i dag kan koste omkring 250 kroner på nettet.

Thomas’ samling af spil er dog ikke bare noget, der står og samler støv.

- Jeg samler på spil for at spille på dem, fortæller Thomas.

Med hele 1.640 PlayStation 2-spil i samlingen er der mange timer at fordrive. Thomas arbejder som kok, og derfor er der ikke længere så meget tid at spille i. Han møder også nogle gange folk, der spørger, om han ikke er for gammel til at spille PlayStation. Til det svarer Thomas:

- Man er jo kun så gammel, som man føler sig, siger Thomas.

Spillene kan han også spille på den største konsol i samlingen, en 'PlayStation 2 Kiosk'. Konsollen er en stor maskine, som dem man kender fra spillehaller eller arkader.

LÆS OGSÅ: Mød en samler: Magnus lever til lyden af 80’ernes ghettoblastere

Den største ting i Thomas’ samling er en Kiosk-spillemaskine, hvorpå han kan spille alle sine PlayStation 2-spil.
Den største ting i Thomas’ samling er en Kiosk-spillemaskine, hvorpå han kan spille alle sine PlayStation 2-spil.
Samlerne: Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
PlayStation 2 blev udgivet første gang i Japan i marts 2000. I 2012 stoppede SONY produktionen af konsollen.
PlayStation 2 blev udgivet første gang i Japan i marts 2000. I 2012 stoppede SONY produktionen af konsollen.

Denne ting er den sjoveste i Thomas’ samling

Udover de 3.000 spil, der står på hylderne hjemme hos Thomas, står der også en masse kasser med forskellige controllere til PlayStation 2. Han har controllere til alverdens spil, også spil han ikke selv spiller. Han har blandt andet et Sniper Rifle, som også er en shotgun. Derudover har han diverse guitarer til Guitar Hero og en dansemåtte. Fra øverste hylde finder Thomas også et samuraisværd frem. Denne controller er en Katana, der kan bruges til at slå med i spil.

Den sjoveste controller i samlingen griner Thomas meget af. Den skal nemlig forestille en motorsav og er lavet til spillet Resident Evil 4.

- Det specielle ved den er, at hver controller er unik med et individuelt fingeraftryk i blod, siger han begejstret med et stort smil på læberne.

Motorsav-controlleren har Thomas engang købt for 1.500 kroner, i dag kan den sælges for 3.000 kroner. Og det er ikke den eneste ting i samlingen, der er blevet flere penge værd gennem årene.

LÆS OGSÅ: Derfor giver kablede hovedtelefoner federe lyd på din mobil

Thomas har ikke så meget tid til at spille, som han engang havde, fordi han til daglig arbejder som kok.
Thomas har ikke så meget tid til at spille, som han engang havde, fordi han til daglig arbejder som kok.

Sådan startede interesse for PlayStation 2-spil

PlayStation 2 blev i år 2000 lanceret og er siden blevet den mest solgte konsol nogensinde. Men Thomas begyndte at samle mange år efter. Han startede sin samling i 2010, hvor han havde omkring 30 spil. Den dag i dag vokser hans samling stadig. Thomas vurderer selv, at hans samling består af 1.640 spil til PlayStation 2. Heriblandt er der flere af det samme spil.

Gnisten for PlayStation 2 blev tændt, fordi det var den første spillekonsol, Thomas selv havde som barn. Dermed var fundamentet for en samling allerede lagt, og Thomas blev ved. Det første spil, Thomas selv spillede og havde, var Crash: The Wrath of Cortex. Allerede dengang PlayStation 2 udkom i 2000, gik han efter at få det I sin samling. Spillet kalder Thomas selv for ’et udmærket spil’, og i dag spiller han stadig mange af spillene på hylderne. Efter det første Crash-spil var kommet i hus, fandt han ud af, at der var lavet flere af dem til PlayStation 2, og dermed startede samlingen.

- Derefter greb det om sig med flere i serien, siger Thomas.

I dag er hans mål for samlingen krystalklart: han vil have den komplette samling af spil lavet til PlayStation 2.

- De har lavet 2100 spil, som er det, jeg går efter som mål. Indtil nu har jeg 1623, fortæller Thomas.

LÆS OGSÅ: TOP 15: Her er de mest søgte tech-produkter på DBA

PlayStation 2 er den mest solgte maskine nogensinde. Der er solgt cirka 150 millioner maskiner fra 2000 til 2012.
PlayStation 2 er den mest solgte maskine nogensinde. Der er solgt cirka 150 millioner maskiner fra 2000 til 2012.

Derfor samler Thomas også på dårlige spil

Fordi Thomas går efter den komplette samling, støder han også indimellem på mindre gode spil. Det dårligste PlayStation 2-spil, vurderer Thomas at være Legend of Camelot. Thomas mener, det er dårligt, fordi det ikke er til at gennemføre. Spillet har han da også kun sluppet 20 kroner for på DBA.

Det at samle på spil til PlayStation 2, som en af de første i rækken af de nu i alt fem PlayStation-konsoller, er altså stadig noget, Thomas holder af, selvom ikke alle spillene er lige gode.

- Det kan godt være, at mange af dem er lortespil, men nogle af dem er udgivet i så lille et oplag, at de faktisk er blevet meget værd. De er kommet op på priser på 2.500 – 3.000 kroner, fortæller Thomas.

Én ting er dog sikkert for Thomas; han bliver lige begejstret, hver gang han åbner et helt uåbnet spil, uanset om det er godt eller dårligt. Han får den samme følelse, som når en bilentusiast dufter sin nye bil for første gang, eller når en bogorm åbner sin nye bog.

- Spil, der har været udgivet i år 2000 og 2004, har jeg pakket ud fra ny, hvor jeg er den første, der får lov til at dufte den der syntetiske duft af plastik, siger Thomas med et stort smil.

Du kan bidrage til Thomas' samling. Læs hvordan, herunder
Du kan bidrage til Thomas' samling. Læs hvordan, herunder

Thomas mangler disse to spil til sin samling – har du dem derhjemme?

Thomas stræber som tidligere skrevet efter at opnå den komplette samling af PlayStation 2-spil og for at komme i mål, leder han især efter disse to sjældne spil, der er lidt svære at få fat på:

'Rule of Rose' og ‘Kuon’.

Hvis du ligger inde med et eller begge af dem, så skriv endelig til Thomas, som kan findes på Facebook. Du er også velkommen til at kontakte os, så skriver vi det videre til Thomas. Sidst men ikke mindst kan du også skrive det i kommentarfeltet til denne artikel, og så håber vi, at Thomas læser med.

Find det på DBA

 1. Alt til ps2 buzz spil , PS2, 8 buzz kontroller 8 buzz spil 
Tag det hele for 1000 kr 
Fejler intet m

  Alt til ps2 buzz spil , PS2, 8 buzz kontroller 8 buzz spil Tag det hele for 1000 kr Fejler intet men bliver ikke brugt og mange børn vil elske det

  1.000,00 kr.23-03-2023
 2. Silent Hill 2, Playstation 2, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
Playstation 2 Con

  Silent Hill 2, Playstation 2, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med Dongle: 299 kr Pl

  699,00 kr.22-03-2023
 3. Silent Hill 4 The Room, Playstation 2, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
Playstat

  Silent Hill 4 The Room, Playstation 2, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med Dongle:

  399,00 kr.22-03-2023
 4. Resident Evil Code Veronica X, Playstation 2, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
P

  Resident Evil Code Veronica X, Playstation 2, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med D

  99,00 kr.22-03-2023
 5. Tom And Jerry In War Of The Whiskers, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
Playstati

  Tom And Jerry In War Of The Whiskers, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med Dongle: 2

  99,00 kr.22-03-2023
 6. Roadkill, Playstation 2, PS2, Super flot stand

Playstation 2 Konsol: 249 kr 
Playstation 2 Controll

  Roadkill, Playstation 2, PS2, Super flot stand Playstation 2 Konsol: 249 kr Playstation 2 Controller: 129 kr Playstation 2 Memory Card: 69 kr Playstation 2 Trådløs Guitar Med Dongle: 299 kr Playsta

  149,00 kr.22-03-2023

Der er i skrivende stund mere end 600 annoncer på Buzz-spil, find dem, her.

Er du vild efter at se flere samlere som Thomas? DBA Guide har også besøgt 18-årige Noel, som har fyldt værelset til bristepunktet med spillekonsoller. Du kan blandt andet finde ud af, hvad Noels familie synes om den nørdede samling, og hvilket spil der er hans yndlings. Oplev hele samlingen i videoen, her.

Hvis du derimod selv har fået lyst til at købe en brugt PlayStation, giver DBA’ techekspert Sebastian Stork i videoen nedenfor tips til, hvorfor du skal købe en brugt PlayStation 4 frem for den nye PlayStation 5.

Relaterede artikler