Det skal du vide, når du køber en brugt trådløs oplader til din nye iPhone
Tech

Det skal du vide, når du køber en brugt trådløs oplader til din nye iPhone

Elektronista
Elektronista

Med 2017-kollektionen af iPhones er Apple endelig sprunget med på trådløs opladning. Andre smartphone-producenter, herunder Samsung, har imidlertid tilbudt det i lang tid. Det betyder, at brugtmarkedet er fyldt med trådløse opladere af alle mulige forskellige slags. Du behøver altså ikke bruge penge på en ny, trådløs oplader, men kan i stedet spare penge og købe en brugt – uanset, hvilken slags, du har behov for. Her guider vi dig til, hvad du skal vide, når du skal købe en trådløs oplader, brugt.

Trådløs opladning er ganske smart. Når du alligevel lægger din telefon fra sig, lader den sig selv op, helt uden at du behøver at bøvle med kabler og alt muligt andet. Hvis du husker at lægge telefonen på for eksempel en ladeplade, når du ikke bruger den, behøver du aldrig være bange for, at den løber tør for strøm.
 
Det smarte ved disse ladeplader og andre trådløse opladere er, at de findes i versioner, der kan placeres der, hvor man oftest befinder sig – ved skrivebordet, i stuen, i soveværelset, i bilen og mange flere steder, så det er nemt at lægge telefonen til ladning. Endnu smartere er det, at de fleste trådløse opladere er kompatible med den såkaldte Qi-standard. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, at der ikke lige er en iPhone-lader i nærheden – du kan bruge hvilken som helst Qi-lader til din iPhone.

Trådløse opladere på DBA:

 1. Andet tilbehør, Veho trådløs oplader, Aldrig brugt, helt ny… oplader til iPhone, uden ledning

  Andet tilbehør, Veho trådløs oplader, Aldrig brugt, helt ny… oplader til iPhone, uden ledning

  300,00 kr.10-03-2023
 2. Andet tilbehør, Hâws, Trådløs oplader og natlampe/bordlampe 2-i-1, Perfekt, Natlampe/bordlampe med t

  Andet tilbehør, Hâws, Trådløs oplader og natlampe/bordlampe 2-i-1, Perfekt, Natlampe/bordlampe med trådløs oplader 2-i-1 Den er super smart men passer ikke på mit natbord alligevel. Pakken er åbnet m

  220,00 kr.26-12-2022
 3. Andet tilbehør, Sackit, CHARGEit, Perfekt, Oplad din Iphone trådløst, samtidig med, at du oplader Ip

  Andet tilbehør, Sackit, CHARGEit, Perfekt, Oplad din Iphone trådløst, samtidig med, at du oplader Ipad med tråd via USB

  200,00 kr.23-12-2022
 4. Andet tilbehør, Sackit, Sackit trådløs oplader, Perfekt, Sælger fordi jeg ikke får den brugt

  Andet tilbehør, Sackit, Sackit trådløs oplader, Perfekt, Sælger fordi jeg ikke får den brugt

  300,00 kr.12-06-2022
 5. Andet tilbehør, Haws, Trådløs oplader, God, Nattelampe + trådløs oplader. Touchfuktion. Mobilholder

  Andet tilbehør, Haws, Trådløs oplader, God, Nattelampe + trådløs oplader. Touchfuktion. Mobilholder + natlampe. Helt ny. Fejlkøb

  200,00 kr.13-03-2022
 6. Headset, Jabra, -, Perfekt, Meget lidt brugt trådløs bluetooth headset sælges med bil oplader

  Headset, Jabra, -, Perfekt, Meget lidt brugt trådløs bluetooth headset sælges med bil oplader

  200,00 kr.29-11-2019

Samsung har lavet ladeplader til deres smartphones i årevis, så dem er der masser af på DBA.

 

Almindelige ladeplader

Qi-ladeplader findes i forskellige former. Fælles for dem alle er, at de kan placeres på for eksempel et skrivebord, og så kan kablet til selve strømstikket føres ned under bordet, så det ude af dit synsfelt. Så skal din iPhone blot lægges på pladen for at lades op.
 
Som nævnt er det ligegyldigt, hvilket mærke der står på laderen, så længe der er tale om en Qi-lader. Der kan altså godt stå Samsung eller LG på den – din nye iPhone kan lades op på pladerne alligevel. Ladeplader af den slags fås helt ned til 50 kroner på DBA.
Men du skal alligevel lige være opmærksom. Mange trådløse ladere af ældre dato leverer ikke helt så meget strøm som de nyere. Og det kan betyde, at din nye iPhone lader noget langsommere op, end du er vant til.

 

Man har også tidligere kunnet lade iPhones op trådløst, men det krævede et særligt cover med teknologien indbygget
Man har også tidligere kunnet lade iPhones op trådløst, men det krævede et særligt cover med teknologien indbygget

Samsungs EP-PG920i-model var for eksempel rigtig populær på et tidspunkt, så den findes der masser af ude på brugtmarkedet. Men den kan kun sende, så det vil tage lidt kortere tid at lade en iPhone 8 eller iPhone X op end med de medfølgende kabelladere. Disse kan nemlig levere 7,5W. 

LÆS OGSÅ: 5 ting, du skal tjekke, før du køber en brugt smartphone

Det er også vigtigt, at du sætter ladepladen sammen med en USB-strømforsyning, der kan levere samme strømstyrke. Selvom du finder en ladeplade, der kan levere masser af strøm, hjælper det ikke noget, hvis ikke selve strømforsyningen leverer mere end 5W.

Sidst men ikke mindst skal du huske at tjekke, om du har det rigtige kabel, der går fra ladepladen til strømforsyningen, hvis ikke sidstnævnte følger med selve ladepladen. De fleste, brugte ladeplader bruger micro-USB eller USB-C, så du kan ikke bare tage dit Lightning-kabel fra din iPhone og sætte til.

Det hjælper en del på hjemmeindretningen, hvis man bruger en ladeplade, der er indbygget i noget andet, for eksempel en lampe
Det hjælper en del på hjemmeindretningen, hvis man bruger en ladeplade, der er indbygget i noget andet, for eksempel en lampe

Kuriosa

Én ting er de forskellige ladeplader, der kan fås på DBA, der som regel er runde eller ovale. Noget andet er de lidt mere kuriøse ladeplader, der fra tid til anden kan findes i brugtmarkedet. Det kan være besværet værd at kigge efter disse, for nogle af dem er både sjove og praktiske.
 
Hvis du er heldig, kan du for eksempel finde en af de opladere, som Nokia lavede for nogle år tilbage, der er udformet som en Fatboy-sækkestol. Så kan din iPhone også ligge komfortabelt og blive ladt op. Du skal dog være opmærksom på, at dette er en 5W-lader.
 
 
Du kan også kigge efter trådløse ladere fra IKEA. Disse kommer i form af almindelige ladeplader som for eksempel IKEA NORDMÄRKE eller som foden på en lampe som eksempelvis IKEA RIGGAD. Med lampen kan du kombinere ladeplade og sengelampe og på den måde nøjes med at bruge et enkelt stik i multi-stikdåsen.

Andre trådløse opladere på DBA:

 1. Oplader, t. iPhone, Magsafe, Perfekt, HELT NYE
Jeg har nogle få Magsafe opladere fra en nedlagt Buti

  Oplader, t. iPhone, Magsafe, Perfekt, HELT NYE Jeg har nogle få Magsafe opladere fra en nedlagt Butik. opladerne stammer fra Foxconn der producere til Apple. Super tyndt designet trådløs Qi oplader m

  119,00 kr.30-03-2023
 2. Oplader, t. iPhone, Perfekt, HELT NYE
Jeg har nogle få Magsafe opladere fra en nedlagt Butik. oplade

  Oplader, t. iPhone, Perfekt, HELT NYE Jeg har nogle få Magsafe opladere fra en nedlagt Butik. opladerne stammer fra Foxconn der producere til Apple. Super tyndt designet trådløs Qi oplader med denne

  119,00 kr.30-03-2023
 3. Oplader, Ikea Livboj

Trådløs oplader qi kompatibel

4 stk haves, 2 hvid, 2 sort

Prisen er per styk

  Oplader, Ikea Livboj Trådløs oplader qi kompatibel 4 stk haves, 2 hvid, 2 sort Prisen er per styk

  25,00 kr.23-03-2023
 4. Oplader, Rapoo XC350 trådløs opladningsstander , Perfekt, Rapoo XC350 trådløs opladningsstander i sø

  Oplader, Rapoo XC350 trådløs opladningsstander , Perfekt, Rapoo XC350 trådløs opladningsstander i sølv aluminium-baseret materiale. Trådløsopladning Qi standard til mobiltelefoner. I original emballag

  180,00 kr.20-03-2023
 5. Oplader, t. iPhone, 4smarts VoltBeam Qi Wireless Fast Charger 10W sort, Perfekt, Jeg sælger en 4smar

  Oplader, t. iPhone, 4smarts VoltBeam Qi Wireless Fast Charger 10W sort, Perfekt, Jeg sælger en 4smarts VoltBeam Qi Wireless Fast Charger 10W i sort farve. Produktet er uåbnet og er derfor i perfekt s

  100,00 kr.18-03-2023
 6. Oplader, t. iPhone, Sack it, Perfekt, Helt ny og i uåbnet emballage. Trådløs oplader og powerbank.

  Oplader, t. iPhone, Sack it, Perfekt, Helt ny og i uåbnet emballage. Trådløs oplader og powerbank. Tekst fra nettet: CHARGEit er en trådløs oplader kombineret med en powerbank. Placer din smartphone

  350,00 kr.16-03-2023

Ud over Samsungs runde ladeplader, findes der trådløse oplader fra alle mulige mærker og i forskellige former.

 

Selv om iPhones nu kan lades op trådløst, er der mange andre af dine gadgets, der ikke kan. Her kan du læse om, hvordan du får styr på ladekabel-fuglereden.

 
Er du langt fra en strømkilde og bange for at din smartphone løber tør for strøm, så se her, hvordan du bedst undgår strømkrise.

Relaterede artikler