Derfor giver kablede hovedtelefoner federe lyd på din mobil
Tech

Derfor giver kablede hovedtelefoner federe lyd på din mobil

Peter Hoffmann
Peter Hoffmann

Vi lever i en tid, hvor alt skal være trådløst. Det gælder i høj grad også hovedtelefoner. Men faktisk får du stadig den bedste og mest stabile lyd i hovedtelefoner med ledning, når du lytter på mobilen. Samtidig kan du spare rigtig mange penge ved at købe nogle af de dyrere hovedtelefoner brugte.

Bluetooth kører efterhånden på sin 5. version, og lyden er blevet meget bedre med årene. Derfor er mange godt tilfredse med deres Bluetooth-hovedtelefoner. Men hvis du vil have en lydoplevelse ud over det sædvanlige, vil jeg til hver en tid anbefale kablede hovedtelefoner.

På DBA finder du et bredt udvalg af hovedtelefoner, ofte til en pris, der ligger op til flere tusinde kroner under butiksprisen. Selv om mange telefoner nu kommer uden port til hovedtelefoner, kan du på DBA finde både hovedtelefoner og adaptere, som gør det muligt at få virkelig god lyd til en overkommelig pris.
  

Du kan finde mange af de bedste mærker til fantastiske priser på DBA

Inden du går på DBA og finder dine næste hovedtelefoner, er det værd at overveje, hvilket behov du har. Der er absolut ingen grund til at gå ud og bruge 5.000 kroner på et sæt hovedtelefoner, hvis du er vant til at have Bluetooth-lyd i ørene, for så kan selv en opgradering til forholdsvis billige, kablede hovedtelefoner give dig en bedre lydoplevelse.

Søger du brugte hovedtelefoner på DBA, kommer du langt med beløb fra cirka 400-800 kroner. Faktisk kan du allerede fra cirka 249 kroner finde gode mærker som B&O, Beats by Dre, Pioneer eller Sennheiser på DBA.

Er du villig til at betale lidt mere, kan du finde hovedtelefoner i rigtig god stand, som fra ny koster væsentligt mere. Jeg fandt for eksempel B&O H6 hovedtelefoner til salg fra 500 kroner på DBA. Den gamle model er udgået, men den nye version, Beoplay H6 2, koster lige nu 2.999 kroner i butikkerne.

Du kan også købe hovedtelefoner, der både virker med Bluetooth og kabel. Der findes mange trådløse hovedtelefoner i rigtig god kvalitet. Dem kan du sagtens købe, så længe du er klar over, at du får bedre lyd, når du bruger dem med kabel.
  

Kablede hovedtelefoner giver dig ekstra høj volumen

En anden fordel ved at bruge ledning, er volumen. Mange producenter begrænser nemlig den maksimale volumen i de trådløse hovedtelefoner. For sådan holder batteriet længere, og de er godt klar over, at batterilevetiden er en af de vigtigste faktorer, når vi køber trådløse hovedtelefoner.

Lang batterilevetid kan være en god ting, men ikke hvis det betyder lavere volumen. For indimellem er det bare nødvendigt at skrue op til 12 og lave lidt blæst i øregangen. Den irritation kan du undgå, hvis du lytter via kabel, for her er volumen højere. Samtidig slipper du for at oplade hovedtelefonerne hele tiden.

Kablerne kan du også tit finde på DBA fra cirka 25 kroner og op. Inden du køber trådløse hovedtelefoner, skal du huske at tjekke, at de har en indgang til 3,5 millimeter minijack, så du kan bruge dem med kabler. De fleste har dem, men af og til vælger producenter helt at droppe dem. Det gælder for eksempel Boses NC700 støjreducerende hovedtelefoner.

Martin fra Bagsværd sælger disse USB-C til 3,5mm adaptere, der passer til nyere Android-mobiler for 89 kroner
Martin fra Bagsværd sælger disse USB-C til 3,5mm adaptere, der passer til nyere Android-mobiler for 89 kroner

Adaptere giver bedre lyd på mobilen

Der er ingen grund til at fortvivle, hvis du hører til den voksende gruppe af mobilbrugere, hvor producenterne har droppet av-indgangen på mobilen. Det har jeg også oplevet, og er det forholdsvist billigt at finde en adapter både til iPhone og til Android-mobiler på DBA.

De er ikke så udbredte, fordi mange simpelthen dropper kablerne og skifter til Bluetooth-hovedtelefoner.  Jeg fandt mine på DBA til en fornuftig pris. Da folk ikke er helt enige om, hvad de skal kalde adapterne, kan det være en god ide at prøve sig frem med forskellige søgninger: Prøv for eksempel USB-C adapter eller USB-C jack til Android og iPhone adapter til… ja, iPhone. Der er som regel et par stykker, hvis du leder. Hvis de ikke lige er der, dukker de løbende op.

Her finder du adaptere, så du kan bruge dine kablede hovedtelefoner med mobilen:

 1. Dockingstation, Lenovo, God, Lenovo USB-C Dockinstation model LDA-KP

God dockin station inklusive s

  Dockingstation, Lenovo, God, Lenovo USB-C Dockinstation model LDA-KP God dockin station inklusive strømforsyning. Har følgende indgange: 2 x DisplayPort 1x HDMI 3 x USB 3.2 2 x USB 2.0 1 x USB-C -

  500,00 kr.20-06-2024
 2. Sandstrøm USB-C til HDMI adapter

  Sandstrøm USB-C til HDMI adapter

  Sandstrøm USB-C til HDMI adapter, Sandstrøm, Som ny - originalindpakning mangler, Sandstrøm USB-C til HDMI adapteren kan forbinde din enhed til et TV eller en skærm, så du kan nyde op til 4K opløsning

  329,00 kr.01-04-2024
 3. Lindy Black line USB 3.2 Gen 2 kabel (USB C - C han) | 0,5 meter

  Lindy Black line USB 3.2 Gen 2 kabel (USB C - C han) | 0,5 meter

  Lindy Black line USB 3.2 Gen 2 kabel (USB C - C ha, Andet, PRIS-MATCH! Black USB kabel, SuperSpeed++ (60W) | Højkvalitets SuperSpeed+/Gen2 USB-C kabel fra Lindy, til lynhurtig dataoverførsel eller opl

  129,00 kr.22-04-2024
 4. DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° | 1,5 meter

  DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° | 1,5 meter

  DeLOCK USB-C vinkel kabel 90° | 1,5 meter, DeLOCK, PRIS-MATCH! DeLOCK USB-C vinkel kabel | USB C – USB A | Vinklet USB-A til vinklet USB-C kabel der giver dig mulighed for at forbinde din mobil- og el

  79,00 kr.13-07-2022
 5. Unisynk 9-port 4K 100W USB-C hub (sort)

  Unisynk 9-port 4K 100W USB-C hub (sort)

  Unisynk 9-port 4K 100W USB-C hub (sort), Unisynk, Som ny - originalindpakning mangler, Unisynk 9-port 4K 100W USB-C hub udvider din enheds visuelle muligheder og lader dig nyde 4K opløsning med 60Hz o

  829,00 kr.24-05-2024
 6. Apple iPad Pro M4 13" Magic Keyboard Dansk (Sort)

  Apple iPad Pro M4 13" Magic Keyboard Dansk (Sort)

  Apple iPad Pro M4 13" Magic Keyboard Dansk (Sort), Apple, Som ny - I originalindpakning, Forbedr din arbejdsgang med dette Danske Apple iPad Pro M4 13 Magic Keyboard, som har et stort trackpad med hap

  2.634,00 kr.23-05-2024
Henrik fra Odder har sat sine Audeze LCD4-Z til salg på DBA for 25.000 kroner
Henrik fra Odder har sat sine Audeze LCD4-Z til salg på DBA for 25.000 kroner

Så mange penge kan du spare på de dyre hovedtelefoner

Er du hi-fi-entusiast, kan du også finde nogle af de rigtig dyre hovedtelefoner på DBA, og her kan der være mange penge at spare. Jeg fandt et sæt Audeze LCD4-Z på DBA til 25.000 kroner. Det lyder af meget, men du sparer 7.990 kroner i forhold til butiksprisen på 32.990 kroner. Det er altså noget, der kan mærkes i budgettet.

Jeg fandt også et par Denon AH-MM400 til salg for 1.650 kroner på DBA. Denon laver rigtig god lyd, og i butikkerne koster samme model 2.999 kroner.

Selv om du kan finde ret dyre produkter, ville jeg faktisk ikke være nervøs for, om tingene er blevet behandlet godt. For hvis der er nogen, som passer på deres udstyr, er det hi-fi-folket.

De elsker selvfølgelig også deres familier og børn, meeen de passer også virkelig godt på deres hovedtelefoner og højttalere. Det er selvfølgelig stadigvæk en god ide at få kvitteringen med, når der er tale om hovedtelefoner i det prisniveau.

Der er mange Hi-fi/DJ-hovedtelefoner at finde på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Apple, Perfekt, Helt nye. Byd. Fulgte med et mobil abn. Aldrig brugt.

  trådløse hovedtelefoner, Apple, Perfekt, Helt nye. Byd. Fulgte med et mobil abn. Aldrig brugt.

  1.000,00 kr.20-06-2024
 2. Sony LinkBuds S true wireless in-ear høretelefoner (sort)

  Sony LinkBuds S true wireless in-ear høretelefoner (sort)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Sony, Sony WFLS900NB.CE7, Som ny - I originalindpakning, Lyt til din yndlingsmusik uden at blive forstyrret med disse Sony LinkBuds S true wireless in-ear høret

  939,00 kr.05-03-2024
 3. Jabra Elite 4 True Wireless in-ear høretelefoner (dark grey)

  Jabra Elite 4 True Wireless in-ear høretelefoner (dark grey)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Jabra, Jabra 100-99183000-99, Brugt - tegn på brug, Jabra Elite 4 True Wireless in-ear høretelefonerne har en ekstraordinær lydkvalitet, Active Noise Cancellin

  659,00 kr.11-01-2024
 4. in-ear hovedtelefoner, Apple, gen 3, God, Selling an airpod case / box for gen 3 / 3rd generation
Or

  in-ear hovedtelefoner, Apple, gen 3, God, Selling an airpod case / box for gen 3 / 3rd generation Original and genuine airpod case from apple Good condition At a physical meeting, you are welcome to t

  350,00 kr.20-06-2024
 5. trådløse hovedtelefoner, Bose, 700, Perfekt, Helt nye aldrig pakket ud.

  trådløse hovedtelefoner, Bose, 700, Perfekt, Helt nye aldrig pakket ud.

  750,00 kr.20-06-2024
 6. JBL Wave Beam True Wireless in-ear høretelefoner (sort)

  JBL Wave Beam True Wireless in-ear høretelefoner (sort)

  hovedtelefoner In ear true wireless, JBL, JBL JBLWBEAMBLK, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Oplev din yndlingsmusik i fremragende kvalitet med JBL Wave Beam True Wireless in-ear høretelefonerne

  545,00 kr.06-06-2024

På DBA kan du fra omkring 500 kroner finde nogle fremragende hovedtelefoner, hvor butiksprisen typisk ligger mellem 1.000 til 2.000 kroner.

Hører du til dem, der bare godt kan lide god lyd, så kan du her læse, hvordan du for tiden kan få fingre i Sonos-højttalere til en lavere pris.

Det behøver som nævnt ikke at være trådløst for at lyde godt. Tværtimod giver gode, gammeldags teknologier virkelig god lyd. Hvis du er så heldig stadig at have dine gamle, men elskede højttalere, der har fulgt dig siden konfirmationen, så læs her, hvordan du får dine højttalere til at lyde endnu bedre.  

Hvis du er lidt fix på tasteturen kan du også – for nu at blive i ”tech-verdenen” – lave din Mac om, sådan så den kan spille playstation. I videoen herunder viser vi dig, hvordan:

Læs mere om, hvordan der blev gjort i videoen, her.

Relaterede artikler