Hovedtelefoner. Over- eller In ear?!
Tech

Hovedtelefoner. Over- eller In ear?!

Daniel Vandborg
Daniel Vandborg

Hovedtelefoner, Over- eller In ear?!

Beats Studio & Power Beats 2 Eireless
Beats Studio & Power Beats 2 Eireless

Lad mig starte med at sige at jeg er blevet 38 år gammel, hvilket jeg selv mener er ualmindeligt tæt på et cutt-off point for mig, hvor jeg ikke længere kan gå rundt med store hovedtelefoner på, ude blandt andre mennesker.

Men når man nu alligevel er begejstret for god og omsluttende lyd, hvad gør man så!?

Mine Beats Studio by Apple
Mine Beats Studio by Apple

Jeg bruger mine hovedtelefoner mange steder.
Jeg er enormt glad for musik og lytter til musik på vej til arbejde, på arbejde, på vej hjem fra arbejde og igen når jeg kommer hjem.

Der er stort set musik hele tiden i mit liv, men det er også forskellige i forskellige situationer jeg lytter til det. 
Fælles for alle de forskellige situationer er dog, at hvis jeg vil høre min musik højt og på et niveau der ikke generer mine omgivelser, mine naboer eller sovende børn, så kræver det hovedtelefoner!

Men når det så er sagt, så er jeg altså rimeligt kritisk omkring min bas.
Alle lytter jo til forskelligt musik, og har forskellige præfferencer for lyd, og jeg lytter til en type musik der gør sig bedst hvis man kan høre bassen og de dybe mellemtoner. Det gør også at jeg kigger efter hovedtelefoner der bruger batterier og har enten en forstærker eller noget noise cancelling i sig.
Mine Beats Studio har begge dele!

Beats Studio - et par år gamle
Beats Studio - et par år gamle

Derudover skal man jo også huske at tiden hvor vi alle sammen løb rundt med BÅDE en MP3 afspiller OG en telefon, er long gone og de fleste lytter i dag til musik på deres telefon. Det stiller også nogle krav om at der er en mikrofon på ledningen, så vi ikke skal have telefonen op ad lommen og hovedtelefonerne af for at kunne tale. 

Når man sætter alle disse ting sammen, så er man efterladt med et begrænset udvalg og man har næsten spillet sig selv op i et hjørne hvor det ender med at blive et par Beats By Apple, eller BOSE's Noise Cancelling hovedtelefoner.
Der er naturligvis mange muligheder, men de 2 ovennævnte er de mest populære i gadebilledet i dag.

Jeg oplevede at der var tidspunkter hvor jeg synes ledningen var i vejen, de var for store at have i lommen eller tasken men jeg var samtidigt ikke rigtigt i humør med at gå på kompromis med min dybe og tunge lyd.

Men så opdaterede Beats deres in-ear hovedtelefoner til en trådløs model, og så blev det jo lige pludseligt spændende!

Jeg var ikke rigtigt i humør til at bruge mange penge på dem, hvis de nu alligevel ikke virkede, så jeg fandt et par på dba og fik dem erhvervet til en fornuftig penge.

Powerbeats 2 Wireless
Powerbeats 2 Wireless

Det tog lige lidt tid at få dem sat ordentligt på øret og få bukket bøjlerne så de sad ordentligt, men da det så var overstået var jeg ganske overrasket!? Jeg har ikke før oplevet at få så meget bas ud af et par in-ear hovedtelefoner, og der gik heller ikke mange dage før de var en tur med til træning! 
Jeg har aldrig taget mine store hovedtelefoner på til træning, da jeg simpelt hen ikke kunne overskue tanken om at svede på dem, men de nye er jo bygget til det. Rugged gummi på alle samlinger, mikrofon på ledningen og nem betjening af telefonen uden at jeg skal prøve at koncentrere mig om IKKE at få viklet mig ind i ledningen. 

Og man må jo sige at form faktoren er væsentligt forskellig fra de andre, så det er sjældent jeg har problemer med at finde plads til dem i tasken eller lommen.

 

Powerbeats 2 Wireless
Powerbeats 2 Wireless

Men at the end of the day, så er der tider hvor jeg gerne vil bruge mine store hovedtelefoner, for eksempel derhjemme eller på arbejdet, og der er tider hvor de små er uundværelige, som i en flyver eller til træning.

Jeg må jo nok bare erkende at jeg har behov for i hvert tilfælde 2 forskellige sæt hovedtelefoner for at kunne imødekomme de situationer hvor jeg gerne vil høre musik.

Og så er der jo altså også lige det med volumen...

Når jeg har behov for at høre musik eller se film, på det niveau jeg gør en gang imellem, kan jeg i sidste ende sikkert ikke få hovedtelefoner nok.

I hvert tilfælde ikke hvis du spørger mine naboer! ;o)

 

//D

Hovedtelefoner på dba:

 1. in-ear hovedtelefoner, Beats by Dre, Perfekt, Helt nye! Er alligevel ikke noget for mig øv,
Sender g

  in-ear hovedtelefoner, Beats by Dre, Perfekt, Helt nye! Er alligevel ikke noget for mig øv, Sender gerne

  500,00 kr.24-09-2023
 2. Beats Studio3 trådløs around-ear hovedtlf. (grå/guld)

  Beats Studio3 trådløs around-ear hovedtlf. (grå/guld)

  hovedtelefoner On ear Noise Cancelling, Beats, Apple BEATSMQUF2ZMA, Brugt - tegn på brug, Beats Studio trådløse hovedtelefoner, der er let at oprette forbindelse til, giver dig skønheden ved krystalkl

  2.511,00 kr.30-06-2023
 3. trådløse hovedtelefoner, Beats by Dre, Studio 3, God, 100 % velfungerende

Suveræn lyd

Over ear

  trådløse hovedtelefoner, Beats by Dre, Studio 3, God, 100 % velfungerende Suveræn lyd Over ear

  800,00 kr.23-09-2023
 4. Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner (sort)

  Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner (sort)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Beats, Beats MJ4X3ZM/A, Som ny - originalindpakning mangler, Disse Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner tager dig med ind i en verden af perfekt

  1.011,00 kr.22-05-2023
 5. Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner (hvid)

  Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner (hvid)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Beats, Beats MJ4Y3ZM/A, Brugt - tegn på brug, Disse Beats Studio Buds true wireless in-ear høretelefoner tager dig med ind i en verden af perfekt lyd. Takket væ

  965,00 kr.22-05-2023
 6. trådløse hovedtelefoner, Beats by Dre, Beats Studio 3, Perfekt, Beats Studio 3 barely used, as new.

  trådløse hovedtelefoner, Beats by Dre, Beats Studio 3, Perfekt, Beats Studio 3 barely used, as new. Price is negotiable, I have the receipt they costed me 2990DKK at elgiganten.

  1.800,00 kr.22-09-2023

Relaterede artikler