5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA
Tech

5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mens de fleste inkarnerede hi-fi-nørder holder troligt fast i et solidt, gammeldags stereoanlæg, når de skal have deres musik-fix, tyer mange til en Bluetooth højtaler i dag. Det er lidt mere nemt, bekvemt og ikke mindst moderne. Vi giver dig 5 ting du skal vide, før du køber en brugt Bluetooth højtaler på DBA.

Hvis du er en rigtig lydnørd med guldkabler og effektforstærker, er denne artikel ikke til dig. For selvom lyden i de nyere, trådløse Bluetooth højtalere i dag er blevet væsentlig bedre, end de var for blot en håndfuld år siden, er kvaliteten endnu ikke helt oppe og ringe på hi-fi-nørderi-niveau.

Til gengæld har Bluetooth højtalere nogle andre bekvemmeligheder, der også har gjort dem så populære, som de er i dag. De er kompakte og lette at flytte rundt på, hvor nogle også har batteri, så man kan tage musikken med sig i gården, haven eller parken et par timer.

Herudover er de nemme at købe sin telefon til, uden at man behøver bøvle med ledninger og kabler. Du kan afspille din yndlingspodcast fra din mobil med højtaleren i stuen, mens du klarer opvasken i køkkenet.

Særligt Sonos har været med til at sætte de kompakte, trådløse højtalere på verdenskortet, da de både kan afspille musik via wi-fi og Bluetooth-opkobling. På DBA så vi i 2019 og noget af 2020 en kæmpe stigning i antallet af annoncer med Sonos-udstyr, i kølvandet på et nyt system som mærket lancerede.

Hvad end din Bluetooth højtaler skal være Sonos, B&O eller noget helt tredje, kan de købes brugt med stor besparelse på DBA. Inden du køber, er der dog nogle ting, du skal vide og være opmærksom på – ting, som vi gennemgår i artiklen herunder.

Find brugt Bluetooth højtaler til salg på DBA:

 1. Jays s-Go Three true wireless højttaler (graphite black)

  Jays s-Go Three true wireless højttaler (graphite black)

  Højttaler, Jays, Bluetooth portable, Brugt - tydelig tegn på brug, Denne flotte og praktiske Jays s-Go Three true wireless højttaler med 10 timers afspilningstid, en IPX4-vurdering og en Bluetooth 4.

  479,00 kr.05-12-2023
 2. B&O Beosound Balance trådløs højttaler (black oak)

  B&O Beosound Balance trådløs højttaler (black oak)

  Højttaler, Bang & Olufsen, Bluetooth stationary, Brugt - tegn på brug, Skabt af kvalitetsmaterialer. Den trådløse B&O Beosound Balance højttaler ser flot ud og leverer en fremragende lydoplevelse og

  17.467,00 kr.22-11-2023
 3. B&O Beosound Level bærbar højttaler med Google Assistant (natural)

  B&O Beosound Level bærbar højttaler med Google Assistant (natural)

  Højttaler, Bang & Olufsen, Bluetooth stationary, Brugt - tegn på brug, Denne trådløse og bærbare B&O Beosound Level højttaler med stemmeassistent er en fleksibel og minimalistisk højttaler, som lever

  8.811,00 kr.22-11-2023
 4. Logitech Z207 Bluetooth højtalere (hvid)

  Logitech Z207 Bluetooth højtalere (hvid)

  Højttaler, Logitech, Logitech Z207 980-001295, Speakers, Brugt - tydelig tegn på brug, Små og kraftfulde Logitech Z207 Bluetooth højtalere har et smart pladsbesparende design, som passer overalt, og

  479,00 kr.05-12-2023
 5. Devialet Phantom I 103db trådløs højttaler (matte black)

  Devialet Phantom I 103db trådløs højttaler (matte black)

  Højttaler, Devialet, Bluetooth stationary, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Udforsk ren og klar lyd med denne trådløse Devialet Phantom I 103db højttaler. Den skaber imponerende lyd i høj kval

  15.224,00 kr.22-11-2023
 6. Sonos Roam bærbar trådløs højttaler (shadow black)

  Sonos Roam bærbar trådløs højttaler (shadow black)

  Højttaler, Sonos, Bluetooth portable, Brugt - tegn på brug, Den bærbare Sonos Roam trådløse højttaler giver skarp, afbalanceret lyd. Roam har et robust IP67-vurderet design, wi-fi og Bluetooth, 10 ti

  907,00 kr.13-10-2023

Lige nu er der 827 Bluetooth højtalere til salg på DBA og 74 af dem er fra B&O.

1: Størrelse og hørelse

Når du starter din søgen efter en brugt Bluetooth højtaler på DBA, skal du selvfølgelig vide, hvad du gerne vil have. Skal det være en større højtaler, der kan få en fast plads i stuen eller køkkenet, eller skal det være en lille højtaler, du kan smide i tasken, når du skal slikke sol i parken? Eller måske en mellemting?

En god fingerregel er: Jo større størrelse, desto bedre hørelse. En stor højtaler har grundlæggende bedre, dybere og mere kompleks lyd end de små lommehøjtalere. Til gengæld skal man huske, at en større højtaler ikke bare kan tages under armen. Flere større højtalere er afhængige af en konstant strømforsyning og har ikke batteri.

Så hvad skal du have? Det er det, du skal finde ud af med dig selv. Nogle Bluetooth højtalere passer i tasken, andre har størrelse som et regulært stereoanlæg, og så er der dem, der ligger sig midt i mellem, som kommer med et håndtag og kan tages med, selvom de fylder lidt.

Vær opmærksom på, at jo ældre en batteridrevet Bluetooth højtaler er, desto mindre batterilevetid vil den have. Hvis højtaleren er 3-4 år gammel, må du regne med, at der er skåret noget af batterilevetiden.

Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.
Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.

2: Vandtæthed

Hvis Bluetooth højtaleren købes for at stå i køkkenet eller komme med på picnic, er du nødt til at overveje vandtæthed som en parameter, du skal sortere efter.

Vand og elektronik er generelt uforenelige. Alligevel har flere højtalerproducenter haft dit klodsede dig i baghovedet, fordi de ved, at der snildt kan ryge en tår sukkersød cider ned i højtaleren, når bølgerne går højt til en havefest.

Her skal du kigge efter en såkaldt IP-rating, som angiver højtalerens modstandsdygtighed for både støv, stød og fugt. En høj IP-rating kan læses således: IP67. Det første tal i IP-ratingen, altså her 6, angiver højtalerens modstandsdygtighed over for stød, slag og støv. Det sidste tal, her 7, angiver vandtætheden.

I forhold til vand, er en IP-rating fra 1 til 3 (IPX1-IPX3) en let beskyttelse for fugt og lette vandsprøjt og -dråber, mens en IP-rating på 7 (IPX7) kan klare at være fuldstændigt dækket af vand i op til 30 minutter. Det er ikke sikkert, at sælgeren kender til IP-ratingen selv, så derfor må du ty til en internetsøgning på højtalerens modelnavn for at finde ud af det.

Find brugte hovedtelefoner til salg på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods pro (2 generation), Perfekt, Ikke brugt, virker perfekt

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods pro (2 generation), Perfekt, Ikke brugt, virker perfekt

  800,00 kr.05-12-2023
 2. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods pro 2.gen med usb c 2023 , Perfekt, Den blev købt d.18 oktob

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods pro 2.gen med usb c 2023 , Perfekt, Den blev købt d.18 oktober, alt medfølger fra kasse, oplader, købskontrakt fra Telenor. Prisen er fast

  1.200,00 kr.05-12-2023
 3. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, høreværn, Perfekt, Ox-On BT1 høreværn med Bluetooth-funktion.

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, høreværn, Perfekt, Ox-On BT1 høreværn med Bluetooth-funktion. Jeg har mistet kablet til det og kan ikke finde ud af hvilket der passer til. Send en sms til 275923

  500,00 kr.05-12-2023
 4. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods pro 2nd gen, God, Hej jeg sælger de her fede AirPods da jeg

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods pro 2nd gen, God, Hej jeg sælger de her fede AirPods da jeg har købt AirPods Max, det er uden tvivl de bedste in Ear høretelefoner jeg nogensinde har haft. Boks

  1.200,00 kr.05-12-2023
 5. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, BlackShark v2 Pro Trådløs Gamingheadset, Perfekt, Sælger det l

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, BlackShark v2 Pro Trådløs Gamingheadset, Perfekt, Sælger det lækre Razer headset - som nyt og nærmest ikke brugt. Ny pris 1500. Kan afhentes i Aalborg eller s

  800,00 kr.05-12-2023
 6. trådløse hovedtelefoner, Sony, WH-H910N GM Ash Green, Perfekt, SONY WH-H910N GM 
[Wireless Noise-can

  trådløse hovedtelefoner, Sony, WH-H910N GM Ash Green, Perfekt, SONY WH-H910N GM [Wireless Noise-canceling Stereo Headset] Ash Green Almost new, used only once.

  500,00 kr.05-12-2023

Hvis musikken skal med dig i bussen, er der også 917 annoncer med trådløse hovedtelefoner på DBA lige nu.

3: Bluetooth-version

Bluetooth, som i øvrigt er opkaldt efter danske Harald Blåtand, så dagens lys for første gang for over 20 år siden. Dengang var det version 1, der blev lanceret, og selvfølgelig er teknologien blevet videreudviklet og finpudset siden.

Den nyeste version Bluetooth, du kan købe højtalere og hovedtelefoner med i dag, er derfor version 5. Jo nyere en version Bluetooth, du kan få fat i, desto hurtigere vil opkoblingen reagere, ligesom rækkevidden også er størst i de nye versioner.

Den seneste version 5 har en rækkevidde på helt op til 120 meter og kører med en hastighed på op til 2 MB i sekundet. En ældre version 4.2 har en rækkevidde på omkring 30 meter og 1 MB i sekundet.

Det er klart, at de nyeste versioner også er de dyreste, og her skal du gøre op med dig selv, hvad du kan leve med samt, hvad du vil betale. Som hovedregel vil vi ikke anbefale at købe ældre versioner end version 4, da forbindelse og hastighed her hurtigt vil føles sløv og gammeldags sammenlignet med nutidens standard.

Mange Bluetooth højtalere i dag er også kompatible med wi-fi-opkobling, som understøtter en multi-rums funktion og ikke er begrænset af Bluetooth-teknologiens maksimale rækkevidde. Med højtaleren på wi-fi kan du sidde med din iPad i stuen og spille musik i det fjerneste værelse, uanset hvor stort dit hus måtte være.

Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.
Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.

4: AUX-indgang

Med den trådløse opkobling dækket, skal du også være opmærksom på, om du dertil vil have en god, gammeldags AUX-indgang i din højtaler. Det virker måske fjollet med en moderne, trådløs opkobling, men kan alligevel have sine fordele.

Det kan være, at enheden, du afspiller din musik fra, er en ældre enhed med en dårlig Bluetooth-forbindelse. Dér kan det være rart blot at smide et stik i, hvor du ved, at det virker. Uden en AUX-indgang er du afhængig af, at den trådløse forbindelse virker hver gang.

Måske du også vil bruge din Bluetooth højtaler til at spille musik fra din gamle plade- eller CD-afspiller, som med garanti ikke har mulighed for trådløs opkobling. Her er et AUX-stik godt at have, men det er ikke alle Bluetooth højtalere, der har indgang til det.

Find brugte pladespillere til salg på DBA:

 1. Pickup, Bang & Olufsen, SP, God, Pickup'en er afprøvet og fungerer. Der er ikke præget et type numme

  Pickup, Bang & Olufsen, SP, God, Pickup'en er afprøvet og fungerer. Der er ikke præget et type nummer på den. Flot stand. Kan sendes (42 kr.)

  250,00 kr.05-12-2023
 2. Pickup, Bang & Olufsen, MMC4, God, Pickup'en er afprøvet og fungerer. Den er ligeledes i god visuel

  Pickup, Bang & Olufsen, MMC4, God, Pickup'en er afprøvet og fungerer. Den er ligeledes i god visuel stand. Er ikke blevet retippet. Kan sendes (42 kr.)

  450,00 kr.05-12-2023
 3. KØB-SALG-BYTTE AF BANG & OLUFSEN (B&O) RING NU 41 41 7000-BO-Radio.dk

  KØB-SALG-BYTTE AF BANG & OLUFSEN (B&O) RING NU 41 41 7000-BO-Radio.dk

  Pladespiller, Bang & Olufsen, BeoGram 3500 4500 6500 7000 4000 4002 4004 6000, Perfekt, KØB-SALG-BYTTE AF BANG & OLUFSEN (B&O) RING NU 41 41 7000 BO-Radio.dk v/Terje Bårdsen (født norsk)

  1,00 kr.23-05-2019
 4. Pladespiller, Denon, Quartz DP-23F, God, Sælges pga køb af andet.
Den har lock på så du kan stå og h

  Pladespiller, Denon, Quartz DP-23F, God, Sælges pga køb af andet. Den har lock på så du kan stå og hoppe og danse ved siden af uden nålen hopper på et alm møbel. Den er uden RIAA forstærker. Den er op

  1.200,00 kr.05-12-2023
 5. Pladespiller, God

  Pladespiller, God

  350,00 kr.05-12-2023
 6. Pladespiller, Andet, Silver Matrix 4 kanal hi-fi system, God, Har denne her Vintage Silver Matrix 4

  Pladespiller, Andet, Silver Matrix 4 kanal hi-fi system, God, Har denne her Vintage Silver Matrix 4 Kanal Hi-fi stereo system fra Japan 70'erne. Den er i forholdvis god stand i forhold til at være 50

  950,00 kr.05-12-2023

Lige nu er der intet mindre end 1.523 pladespillere til salg på DBA.

5: Lydkvalitet og generel stand

Til slut er der selvfølgelig højtalerens stand at tage stilling til. Højtalere og andet hi-fi-udstyr skal du altid se og afprøve, før du køber brugt – og det gælder selvfølgelig også en Bluetooth højtaler.

Lydkvaliteten er det første og vigtigste, du skal bide mærke i. Skratter og kratter lyden? Så skal du takke nej til handlen og lede efter en ny højtaler. Sæt dit yndlingsnummer på og lyt godt efter alle toner, høje som lave, samt bassen. Lyder det, som det skal, er du godt på vej.

Tydelige skrammer, hakker, mærker eller ridser er også noget, du skal have øje for. Det er en god indikator for, hvordan særligt en bærbar Bluetooth højtaler er blevet behandlet i sin levetid. En højtaler, der har stået det meste af sit liv i et hjørne af en stue, har det utvivlsomt bedre end én, der har været på tur i parken og til havefester hver weekend.

Disse to parametre er de vigtigste at bide mærke i, når du skal købe brugt Bluetooth højtaler. Hvis du vil have en mere indgående viden om, hvordan du vurderer standen på en brugt højtaler, skal du læse vores 5 råd til at købe brugte højtalere.

Find brugte stereoanlæg til salg på DBA:

 1. Lindy Cromo 3.5mm MiniJack forlænger kabel | 2 meter

  Lindy Cromo 3.5mm MiniJack forlænger kabel | 2 meter

  Lydkabel, analog (RCA, Jack, XLR osv.), Andet, PRIS-MATCH! Lindy Cromo 3.5mm MiniJack forlængerkabel | MiniJack forlænger kabel i fornuftig kvalitet kvalitet. Kablet har en finish som gør det nemt og

  89,00 kr.05-12-2023
 2. Andet , Pioneer, pioneer stereo receiver SX-202R, God, Retro stereo receiver

  Andet , Pioneer, pioneer stereo receiver SX-202R, God, Retro stereo receiver

  350,00 kr.05-12-2023
 3. Yamaha RAV481 Fjernbetjening

  Yamaha RAV481 Fjernbetjening

  Fjernbetjening, original, Yamaha, PRIS-MATCH! Yamaha RAV481 Fjernbetjening | Original Yamaha RAV481 fjernbetjening som passer til RX-A820.

  349,00 kr.10-07-2023
 4. Densen forstærker, CD og tuner

  Densen forstærker, CD og tuner

  Stereoanlæg , Andet mærke, Perfekt, Densen B-130 Integreret forstærker Densen B-420 CD-afspiller Densen B-800 Tuner Alle tre dele er af høj kvalitet og i perfekt stand. Sælges samlet for 10.000 kr.

  10.000,00 kr.05-12-2023
 5. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beogram CD X, Beomaster 3000, Beocord 2000, Perfekt, B & 0 anlæg bestå

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beogram CD X, Beomaster 3000, Beocord 2000, Perfekt, B & 0 anlæg bestående af: Beomaster 3000 (Forstærker/radio) Beogram CD X (cd afspiller) Beocord 2000 (kassettebåndop

  2.450,00 kr.05-12-2023
 6. Stereoanlæg , Hertz, God, Hertz HCP 40 forstærker

Hertz ebx 250R 8" sub

Hertz HCX690 Højtaler sæt

  Stereoanlæg , Hertz, God, Hertz HCP 40 forstærker Hertz ebx 250R 8" sub Hertz HCX690 Højtaler sæt 7 År gammelt, fejler intet og leverer lyd af høj kvalitet.

  1.200,00 kr.05-12-2023

Hvis en lille, gnaldet Bluetooth højtaler ikke er lyd nok for dig, er der 2.700 fuldfede stereoanlæg til salg på DBA lige nu.

Hvis du gerne vil have lyd fra et ordentligt stereoanlæg, men også vil have bekvemmelighederne fra den trådløse streaming, kan læse hvordan du bygger et fedt streaming musikanlæg til under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Hvis du allerede har styr på dine højtalere, kan du læse her, hvordan du får bedst mulig lyd ud af dine højtalere.

Selv hvis du betragter dig selv som Danmarks største hi-fi-nørd, kan du i nedenstående video med al sandsynlighed møde din overmand. Vi har nemlig snakket med Mark, der sælger DBAs dyreste højtalere, som koster det samme, som hvad gennemsnitsdanskeren betaler for et hus.

Relaterede artikler