5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA
Tech

5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mens de fleste inkarnerede hi-fi-nørder holder troligt fast i et solidt, gammeldags stereoanlæg, når de skal have deres musik-fix, tyer mange til en Bluetooth højtaler i dag. Det er lidt mere nemt, bekvemt og ikke mindst moderne. Vi giver dig 5 ting du skal vide, før du køber en brugt Bluetooth højtaler på DBA.

Hvis du er en rigtig lydnørd med guldkabler og effektforstærker, er denne artikel ikke til dig. For selvom lyden i de nyere, trådløse Bluetooth højtalere i dag er blevet væsentlig bedre, end de var for blot en håndfuld år siden, er kvaliteten endnu ikke helt oppe og ringe på hi-fi-nørderi-niveau.

Til gengæld har Bluetooth højtalere nogle andre bekvemmeligheder, der også har gjort dem så populære, som de er i dag. De er kompakte og lette at flytte rundt på, hvor nogle også har batteri, så man kan tage musikken med sig i gården, haven eller parken et par timer.

Herudover er de nemme at købe sin telefon til, uden at man behøver bøvle med ledninger og kabler. Du kan afspille din yndlingspodcast fra din mobil med højtaleren i stuen, mens du klarer opvasken i køkkenet.

Særligt Sonos har været med til at sætte de kompakte, trådløse højtalere på verdenskortet, da de både kan afspille musik via wi-fi og Bluetooth-opkobling. På DBA så vi i 2019 og noget af 2020 en kæmpe stigning i antallet af annoncer med Sonos-udstyr, i kølvandet på et nyt system som mærket lancerede.

Hvad end din Bluetooth højtaler skal være Sonos, B&O eller noget helt tredje, kan de købes brugt med stor besparelse på DBA. Inden du køber, er der dog nogle ting, du skal vide og være opmærksom på – ting, som vi gennemgår i artiklen herunder.

Find brugt Bluetooth højtaler til salg på DBA:

 1. HALL AUDIO Hall Connector Bluetooth modtager med minijack kabel

  HALL AUDIO Hall Connector Bluetooth modtager med minijack kabel

  Højttaler, HALL AUDIO, Musik streaming afspiller, PRIS-MATCH! HALL AUDIO Hall Connector Bluetooth 5.0 modtager | Gør dit lydsystem trådløst med kompakt BT modtager der har aptX teknologi og Bluetooth

  399,00 kr.31-03-2023
 2. Højttaler, Harman/Kardon, Onyx Studio 4 , God, Højttaler fra Harman/Kardon model Onyx Studio 4. 

D

  Højttaler, Harman/Kardon, Onyx Studio 4 , God, Højttaler fra Harman/Kardon model Onyx Studio 4. Den er i rigtigt fin stand men batteritiden er ikke så lang som fra start. Kommer med opladningskabel

  400,00 kr.14-06-2024
 3. Bose Smart Soundbar 300 (sort)

  Bose Smart Soundbar 300 (sort)

  Højttaler, Bose, Soundbar Ex. sub, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne Bose Smart Soundbar 300 er bygget til at blive hørt tydeligt med exceptionel lyd. Den kan forbindes gennem wi-fi, opti

  3.375,00 kr.09-11-2023
 4. Sonos Roam bærbar trådløs højttaler (shadow black)

  Sonos Roam bærbar trådløs højttaler (shadow black)

  Højttaler, Sonos, Bluetooth portable, Brugt - tydelig tegn på brug, Den bærbare Sonos Roam trådløse højttaler giver skarp, afbalanceret lyd. Roam har et robust IP67-vurderet design, wi-fi og Bluetoot

  934,00 kr.14-06-2024
 5. JBL Bar 2.0 All-in-One Mk.2 soundbar

  JBL Bar 2.0 All-in-One Mk.2 soundbar

  Højttaler, JBL, Soundbar Ex. sub, Som ny - originalindpakning mangler, JBL Bar 2.0 All-in-One Mk.2 soundbaren giver fremragende lyd i dit hjem. Oplev medrivende JBL Surround Sound med Dolby Digital o

  1.387,00 kr.08-04-2024
 6. JBL PartyBox 710 party højttaler (sort)

  JBL PartyBox 710 party højttaler (sort)

  Højttaler, JBL, High power stationary, Som ny - originalindpakning mangler, Tag din fest til nye højder med denne bærbare JBL PartyBox 710 højttaler. Forbind dine enheder med Bluetooth eller aux-ledn

  5.545,00 kr.31-05-2023

Lige nu er der 827 Bluetooth højtalere til salg på DBA og 74 af dem er fra B&O.

1: Størrelse og hørelse

Når du starter din søgen efter en brugt Bluetooth højtaler på DBA, skal du selvfølgelig vide, hvad du gerne vil have. Skal det være en større højtaler, der kan få en fast plads i stuen eller køkkenet, eller skal det være en lille højtaler, du kan smide i tasken, når du skal slikke sol i parken? Eller måske en mellemting?

En god fingerregel er: Jo større størrelse, desto bedre hørelse. En stor højtaler har grundlæggende bedre, dybere og mere kompleks lyd end de små lommehøjtalere. Til gengæld skal man huske, at en større højtaler ikke bare kan tages under armen. Flere større højtalere er afhængige af en konstant strømforsyning og har ikke batteri.

Så hvad skal du have? Det er det, du skal finde ud af med dig selv. Nogle Bluetooth højtalere passer i tasken, andre har størrelse som et regulært stereoanlæg, og så er der dem, der ligger sig midt i mellem, som kommer med et håndtag og kan tages med, selvom de fylder lidt.

Vær opmærksom på, at jo ældre en batteridrevet Bluetooth højtaler er, desto mindre batterilevetid vil den have. Hvis højtaleren er 3-4 år gammel, må du regne med, at der er skåret noget af batterilevetiden.

Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.
Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.

2: Vandtæthed

Hvis Bluetooth højtaleren købes for at stå i køkkenet eller komme med på picnic, er du nødt til at overveje vandtæthed som en parameter, du skal sortere efter.

Vand og elektronik er generelt uforenelige. Alligevel har flere højtalerproducenter haft dit klodsede dig i baghovedet, fordi de ved, at der snildt kan ryge en tår sukkersød cider ned i højtaleren, når bølgerne går højt til en havefest.

Her skal du kigge efter en såkaldt IP-rating, som angiver højtalerens modstandsdygtighed for både støv, stød og fugt. En høj IP-rating kan læses således: IP67. Det første tal i IP-ratingen, altså her 6, angiver højtalerens modstandsdygtighed over for stød, slag og støv. Det sidste tal, her 7, angiver vandtætheden.

I forhold til vand, er en IP-rating fra 1 til 3 (IPX1-IPX3) en let beskyttelse for fugt og lette vandsprøjt og -dråber, mens en IP-rating på 7 (IPX7) kan klare at være fuldstændigt dækket af vand i op til 30 minutter. Det er ikke sikkert, at sælgeren kender til IP-ratingen selv, så derfor må du ty til en internetsøgning på højtalerens modelnavn for at finde ud af det.

Find brugte hovedtelefoner til salg på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Los Angeles , Perfekt, Urbanista. Los Angeles. Sorte. Helt nye

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Los Angeles , Perfekt, Urbanista. Los Angeles. Sorte. Helt nye. Solceller.

  600,00 kr.14-06-2024
 2. trådløse hovedtelefoner, Sony, WH-1000XM4, Perfekt, Købt 11.03.2023 og brugt MEGET sparsomt ved kont

  trådløse hovedtelefoner, Sony, WH-1000XM4, Perfekt, Købt 11.03.2023 og brugt MEGET sparsomt ved kontorarbejde - samlet set måske 20 timer. Der er ingen ridser, skrammer eller andet. Original emballag

  1.195,00 kr.14-06-2024
 3. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, OnePlus earbuds Z

Virker som det skal 

Kan henter i Bagsværd

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, OnePlus earbuds Z Virker som det skal Kan henter i Bagsværd

  100,00 kr.14-06-2024
 4. trådløse hovedtelefoner, Sennheiser, TR 195, Perfekt, Skal du have fremragende trådløs lyd?
Sennshei

  trådløse hovedtelefoner, Sennheiser, TR 195, Perfekt, Skal du have fremragende trådløs lyd? Sennsheiser TR 195 som nye, brugt et par gange Nypris ca 2.900 Kvittering haves, garanti udløbet

  1.600,00 kr.14-06-2024
 5. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods gen 1, Perfekt, Hel nye og ubrugte.

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods gen 1, Perfekt, Hel nye og ubrugte.

  599,00 kr.13-06-2024
 6. trådløse hovedtelefoner, Apple, Air pods gen 3, Perfekt, Helt nye Apple Air pods pro gen 3. Helt ubr

  trådløse hovedtelefoner, Apple, Air pods gen 3, Perfekt, Helt nye Apple Air pods pro gen 3. Helt ubrugte og og i original emballage.

  699,00 kr.13-06-2024

Hvis musikken skal med dig i bussen, er der også 917 annoncer med trådløse hovedtelefoner på DBA lige nu.

3: Bluetooth-version

Bluetooth, som i øvrigt er opkaldt efter danske Harald Blåtand, så dagens lys for første gang for over 20 år siden. Dengang var det version 1, der blev lanceret, og selvfølgelig er teknologien blevet videreudviklet og finpudset siden.

Den nyeste version Bluetooth, du kan købe højtalere og hovedtelefoner med i dag, er derfor version 5. Jo nyere en version Bluetooth, du kan få fat i, desto hurtigere vil opkoblingen reagere, ligesom rækkevidden også er størst i de nye versioner.

Den seneste version 5 har en rækkevidde på helt op til 120 meter og kører med en hastighed på op til 2 MB i sekundet. En ældre version 4.2 har en rækkevidde på omkring 30 meter og 1 MB i sekundet.

Det er klart, at de nyeste versioner også er de dyreste, og her skal du gøre op med dig selv, hvad du kan leve med samt, hvad du vil betale. Som hovedregel vil vi ikke anbefale at købe ældre versioner end version 4, da forbindelse og hastighed her hurtigt vil føles sløv og gammeldags sammenlignet med nutidens standard.

Mange Bluetooth højtalere i dag er også kompatible med wi-fi-opkobling, som understøtter en multi-rums funktion og ikke er begrænset af Bluetooth-teknologiens maksimale rækkevidde. Med højtaleren på wi-fi kan du sidde med din iPad i stuen og spille musik i det fjerneste værelse, uanset hvor stort dit hus måtte være.

Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.
Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.

4: AUX-indgang

Med den trådløse opkobling dækket, skal du også være opmærksom på, om du dertil vil have en god, gammeldags AUX-indgang i din højtaler. Det virker måske fjollet med en moderne, trådløs opkobling, men kan alligevel have sine fordele.

Det kan være, at enheden, du afspiller din musik fra, er en ældre enhed med en dårlig Bluetooth-forbindelse. Dér kan det være rart blot at smide et stik i, hvor du ved, at det virker. Uden en AUX-indgang er du afhængig af, at den trådløse forbindelse virker hver gang.

Måske du også vil bruge din Bluetooth højtaler til at spille musik fra din gamle plade- eller CD-afspiller, som med garanti ikke har mulighed for trådløs opkobling. Her er et AUX-stik godt at have, men det er ikke alle Bluetooth højtalere, der har indgang til det.

Find brugte pladespillere til salg på DBA:

 1. Pladespiller, Bang & Olufsen, Beogram 1800 type 5811., God, Flot nyserviceret B&O Beogram 1800 type

  Pladespiller, Bang & Olufsen, Beogram 1800 type 5811., God, Flot nyserviceret B&O Beogram 1800 type 5811 fuldautomatisk pladespiller. Den er lige blevet totalt gennemgået og serviceret, og fungerer og

  975,00 kr.14-06-2024
 2. Pladespiller, Philips, 22GA 214/33L, God, Sjov Vintage pladespiller fra Philips - model 214.

Funger

  Pladespiller, Philips, 22GA 214/33L, God, Sjov Vintage pladespiller fra Philips - model 214. Fungerer perfekt med pladetallerken og lift - dog er pickup ikke i perfekt stand; men gang bruges. Sælges

  100,00 kr.14-06-2024
 3. Pladespiller, Andet, Aiwa LX-70, Defekt, Lækker padespiller fra Aiwa 1983 - med tangential arm, der

  Pladespiller, Andet, Aiwa LX-70, Defekt, Lækker padespiller fra Aiwa 1983 - med tangential arm, der kan programmeres - som en Technics SL-15. Pickup i meget fin stand. Den er direkt drevet. Stoboskop

  200,00 kr.14-06-2024
 4. Pladespiller, Technics, SL-1100, Perfekt, Superfed grammofon fra dengang man byggede kvalitet, vejer

  Pladespiller, Technics, SL-1100, Perfekt, Superfed grammofon fra dengang man byggede kvalitet, vejer som en kampvogn, og spiller som en drøm. Der der sidder en helt ny Ortofon 2M Black på armen, er

  16.500,00 kr.14-06-2024
 5. Pickup, Philips, GP 235 Pick Up., Perfekt, Ny Philips Gp 235 Pick Up.

  Pickup, Philips, GP 235 Pick Up., Perfekt, Ny Philips Gp 235 Pick Up.

  170,00 kr.14-06-2024
 6. Pickup, Andet, BSR CS12CM, Perfekt, Ny BSR CS12CM Krystal Pick Up.

  Pickup, Andet, BSR CS12CM, Perfekt, Ny BSR CS12CM Krystal Pick Up.

  200,00 kr.14-06-2024

Lige nu er der intet mindre end 1.523 pladespillere til salg på DBA.

5: Lydkvalitet og generel stand

Til slut er der selvfølgelig højtalerens stand at tage stilling til. Højtalere og andet hi-fi-udstyr skal du altid se og afprøve, før du køber brugt – og det gælder selvfølgelig også en Bluetooth højtaler.

Lydkvaliteten er det første og vigtigste, du skal bide mærke i. Skratter og kratter lyden? Så skal du takke nej til handlen og lede efter en ny højtaler. Sæt dit yndlingsnummer på og lyt godt efter alle toner, høje som lave, samt bassen. Lyder det, som det skal, er du godt på vej.

Tydelige skrammer, hakker, mærker eller ridser er også noget, du skal have øje for. Det er en god indikator for, hvordan særligt en bærbar Bluetooth højtaler er blevet behandlet i sin levetid. En højtaler, der har stået det meste af sit liv i et hjørne af en stue, har det utvivlsomt bedre end én, der har været på tur i parken og til havefester hver weekend.

Disse to parametre er de vigtigste at bide mærke i, når du skal købe brugt Bluetooth højtaler. Hvis du vil have en mere indgående viden om, hvordan du vurderer standen på en brugt højtaler, skal du læse vores 5 råd til at købe brugte højtalere.

Find brugte stereoanlæg til salg på DBA:

 1. Ghettoblaster , Loewe, SoundBox, Radio. Cd. Ipod dock. Minikack in. Loewe multifjernbetjening. Usb i

  Ghettoblaster , Loewe, SoundBox, Radio. Cd. Ipod dock. Minikack in. Loewe multifjernbetjening. Usb in.

  399,00 kr.14-06-2024
 2. Andet, OPRYDNINGSSALG. Alle tingene ting er blevet nedsat kraftigt. Kig alle mine annoncer igennem.

  Andet, OPRYDNINGSSALG. Alle tingene ting er blevet nedsat kraftigt. Kig alle mine annoncer igennem. Ukendt stand

  125,00 kr.14-06-2024
 3. Andet , Lyngdorf, Innuos zenmimi mkII (mk 2). Fantastisk streamer (ikke lyngdorf, Linn, Naim, lumin)

  Andet , Lyngdorf, Innuos zenmimi mkII (mk 2). Fantastisk streamer (ikke lyngdorf, Linn, Naim, lumin). 1tb harddisk. Kan have op til 4tb hd samt externe hd. Kan udvides med extern powersupply. Roon rea

  4.000,00 kr.14-06-2024
 4. Lindy AV adapterkabel | 0,2 meter

  Lindy AV adapterkabel | 0,2 meter

  Stik omformer adapter / kabel, Andet, PRIS-MATCH! AV adapterkabel | Composite video og stereo lyd Adaptorkabel mellem 3x Phono og stereo MiniJack (audio) og Phono RCA (video).

  49,00 kr.29-05-2023
 5. Stereoanlæg , Perfekt, Rotel A11 samt Rotel cd 11, lille velspillende rotel sæt med bla bluetooth. S

  Stereoanlæg , Perfekt, Rotel A11 samt Rotel cd 11, lille velspillende rotel sæt med bla bluetooth. Sælges kun samlet . Prisen er fast og fair.

  3.500,00 kr.14-06-2024
 6. Minianlæg , Denon, DRA-F107DAB DCD-F107 , Perfekt, Denon stereoanlæg komplet med Dali højtalere. Imp

  Minianlæg , Denon, DRA-F107DAB DCD-F107 , Perfekt, Denon stereoanlæg komplet med Dali højtalere. Imponerende lyd. Velegnet til pladespiller (har indbygget Riaa forstærker). DAB radio, CD-afspiller, mu

  1.200,00 kr.14-06-2024

Hvis en lille, gnaldet Bluetooth højtaler ikke er lyd nok for dig, er der 2.700 fuldfede stereoanlæg til salg på DBA lige nu.

Hvis du gerne vil have lyd fra et ordentligt stereoanlæg, men også vil have bekvemmelighederne fra den trådløse streaming, kan læse hvordan du bygger et fedt streaming musikanlæg til under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Hvis du allerede har styr på dine højtalere, kan du læse her, hvordan du får bedst mulig lyd ud af dine højtalere.

Selv hvis du betragter dig selv som Danmarks største hi-fi-nørd, kan du i nedenstående video med al sandsynlighed møde din overmand. Vi har nemlig snakket med Mark, der sælger DBAs dyreste højtalere, som koster det samme, som hvad gennemsnitsdanskeren betaler for et hus.

Relaterede artikler