5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA
Tech

5 ting du skal vide, før du køber brugt Bluetooth højtaler på DBA

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mens de fleste inkarnerede hi-fi-nørder holder troligt fast i et solidt, gammeldags stereoanlæg, når de skal have deres musik-fix, tyer mange til en Bluetooth højtaler i dag. Det er lidt mere nemt, bekvemt og ikke mindst moderne. Vi giver dig 5 ting du skal vide, før du køber en brugt Bluetooth højtaler på DBA.

Hvis du er en rigtig lydnørd med guldkabler og effektforstærker, er denne artikel ikke til dig. For selvom lyden i de nyere, trådløse Bluetooth højtalere i dag er blevet væsentlig bedre, end de var for blot en håndfuld år siden, er kvaliteten endnu ikke helt oppe og ringe på hi-fi-nørderi-niveau.

Til gengæld har Bluetooth højtalere nogle andre bekvemmeligheder, der også har gjort dem så populære, som de er i dag. De er kompakte og lette at flytte rundt på, hvor nogle også har batteri, så man kan tage musikken med sig i gården, haven eller parken et par timer.

Herudover er de nemme at købe sin telefon til, uden at man behøver bøvle med ledninger og kabler. Du kan afspille din yndlingspodcast fra din mobil med højtaleren i stuen, mens du klarer opvasken i køkkenet.

Særligt Sonos har været med til at sætte de kompakte, trådløse højtalere på verdenskortet, da de både kan afspille musik via wi-fi og Bluetooth-opkobling. På DBA så vi i 2019 og noget af 2020 en kæmpe stigning i antallet af annoncer med Sonos-udstyr, i kølvandet på et nyt system som mærket lancerede.

Hvad end din Bluetooth højtaler skal være Sonos, B&O eller noget helt tredje, kan de købes brugt med stor besparelse på DBA. Inden du køber, er der dog nogle ting, du skal vide og være opmærksom på – ting, som vi gennemgår i artiklen herunder.

Find brugt Bluetooth højtaler til salg på DBA:

 1. Project Bluetooth Box S2 HD modtager

  Project Bluetooth Box S2 HD modtager

  Andet, Pro-ject, Project Bluetooth Box S2 HD , Perfekt, Købt: 28.12.21 Sælges grundet flytning. HD Bluetooth-modtager med Bluetooth 5.0 BT Box S2 HD er den seneste generation af højkvalitets Bluetoot

  800,00 kr.22-03-2023
 2. Højttaler, Audio Pro, A36, aktiv, 150 W, Perfekt, Som ny med kvittering og original emballage. Vel

  Højttaler, Audio Pro, A36, aktiv, 150 W, Perfekt, Som ny med kvittering og original emballage. Vellydende alternativ til en soundbar med et ordentligt stereo-perspektiv og virtuelt surround via HDMI

  2.700,00 kr.22-03-2023
 3. Højttaler, Dali, Kubik Free, 100 W, Perfekt, Kubik Free er Dalis aktive og placerings venlige stere

  Højttaler, Dali, Kubik Free, 100 W, Perfekt, Kubik Free er Dalis aktive og placerings venlige stereo højtalere med indbygget forstærker på 100w, velegnet til dem, der ikke vil have en stor soundbar e

  1.400,00 kr.22-03-2023
 4. Harman/Kardon Citation 500 smart højtaler

  Harman/Kardon Citation 500 smart højtaler

  Højttaler, Harman/Kardon, Citation 500, aktiv, 200 W, Perfekt, Harman Kardon Citation 500 er en smart-højttaler til store rum med et sofistikeret og smukt design, brugervenlig farve touch-skærm og k

  2.650,00 kr.22-03-2023
 5. Højttaler, Andet mærke, Højttaler, Andet mærke, Sack it

Højtaler fra SACKit

Fed, transportabel MO

  Højttaler, Andet mærke, Højttaler, Andet mærke, Sack it Højtaler fra SACKit Fed, transportabel MOVEit X højtaler i sort med en stålfront. Der er et betjeningspanel (m. equalizer) øverst fortil på h

  700,00 kr.22-03-2023
 6. headset hovedtelefoner, Andet mærke, Asus Republic of gamers, Perfekt, Ny pris 1900kr

Det er et gam

  headset hovedtelefoner, Andet mærke, Asus Republic of gamers, Perfekt, Ny pris 1900kr Det er et gaming headset til telefon,consol, og computer det kan forbindes på flere forskellige måder ledning blu

  750,00 kr.22-03-2023

Lige nu er der 827 Bluetooth højtalere til salg på DBA og 74 af dem er fra B&O.

1: Størrelse og hørelse

Når du starter din søgen efter en brugt Bluetooth højtaler på DBA, skal du selvfølgelig vide, hvad du gerne vil have. Skal det være en større højtaler, der kan få en fast plads i stuen eller køkkenet, eller skal det være en lille højtaler, du kan smide i tasken, når du skal slikke sol i parken? Eller måske en mellemting?

En god fingerregel er: Jo større størrelse, desto bedre hørelse. En stor højtaler har grundlæggende bedre, dybere og mere kompleks lyd end de små lommehøjtalere. Til gengæld skal man huske, at en større højtaler ikke bare kan tages under armen. Flere større højtalere er afhængige af en konstant strømforsyning og har ikke batteri.

Så hvad skal du have? Det er det, du skal finde ud af med dig selv. Nogle Bluetooth højtalere passer i tasken, andre har størrelse som et regulært stereoanlæg, og så er der dem, der ligger sig midt i mellem, som kommer med et håndtag og kan tages med, selvom de fylder lidt.

Vær opmærksom på, at jo ældre en batteridrevet Bluetooth højtaler er, desto mindre batterilevetid vil den have. Hvis højtaleren er 3-4 år gammel, må du regne med, at der er skåret noget af batterilevetiden.

Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.
Denne højtaler fra Marshall Acton kan både pynte i stuen og medbringes til haven. Den sælges for bare 1.000 kroner af Susanne fra Hjallerup.

2: Vandtæthed

Hvis Bluetooth højtaleren købes for at stå i køkkenet eller komme med på picnic, er du nødt til at overveje vandtæthed som en parameter, du skal sortere efter.

Vand og elektronik er generelt uforenelige. Alligevel har flere højtalerproducenter haft dit klodsede dig i baghovedet, fordi de ved, at der snildt kan ryge en tår sukkersød cider ned i højtaleren, når bølgerne går højt til en havefest.

Her skal du kigge efter en såkaldt IP-rating, som angiver højtalerens modstandsdygtighed for både støv, stød og fugt. En høj IP-rating kan læses således: IP67. Det første tal i IP-ratingen, altså her 6, angiver højtalerens modstandsdygtighed over for stød, slag og støv. Det sidste tal, her 7, angiver vandtætheden.

I forhold til vand, er en IP-rating fra 1 til 3 (IPX1-IPX3) en let beskyttelse for fugt og lette vandsprøjt og -dråber, mens en IP-rating på 7 (IPX7) kan klare at være fuldstændigt dækket af vand i op til 30 minutter. Det er ikke sikkert, at sælgeren kender til IP-ratingen selv, så derfor må du ty til en internetsøgning på højtalerens modelnavn for at finde ud af det.

Find brugte hovedtelefoner til salg på DBA:

 1. trådløse hovedtelefoner, B&O, BeoplayH4, Perfekt, Moderne over-ear-hovedtelefoner med stemmestyring,

  trådløse hovedtelefoner, B&O, BeoplayH4, Perfekt, Moderne over-ear-hovedtelefoner med stemmestyring, op til 19 timers spilletid og stor komfort – også når du bruger dem i lang tid. Der er en mindre r

  1.375,00 kr.22-03-2023
 2. trådløse hovedtelefoner, Apple, 2 generation, Perfekt, Sælger mine Apple AirPods generation 2 da jeg

  trådløse hovedtelefoner, Apple, 2 generation, Perfekt, Sælger mine Apple AirPods generation 2 da jeg har fået AirPods Pro som jeg bruger i stedet. De virker perfekt og er renset men da jeg ikke bruger

  700,00 kr.22-03-2023
 3. trådløse hovedtelefoner, B&O, H8i, Perfekt, Stortset nye B&O hovedtelefoner. Kun brugt et par gange.

  trådløse hovedtelefoner, B&O, H8i, Perfekt, Stortset nye B&O hovedtelefoner. Kun brugt et par gange. Fantastisk Aktiv Støjdæmpning, så perfekt til pendleren eller på tur på strøget.

  1.000,00 kr.22-03-2023
 4. trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Perfekt, Panasonic trådløse hovedtelefoner.

50 timer playback

  trådløse hovedtelefoner, Andet mærke, Perfekt, Panasonic trådløse hovedtelefoner. 50 timer playback Quick Charge - 15 min opladning giver hele 3 timer playback! 30 mm Driver Unit Voice Assistant Acti

  325,00 kr.22-03-2023
 5. trådløse hovedtelefoner, Bose, QuietComfort 35II, God, Super vedligeholdte høretelefoner, som sælges

  trådløse hovedtelefoner, Bose, QuietComfort 35II, God, Super vedligeholdte høretelefoner, som sælges, da jeg må indse at mit behov desværre har ændret sig, og er derfor nødt til at bruge in-Ear. Utro

  1.700,00 kr.22-03-2023
 6. trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods 3 generation, God, AirPods 3 gen fungerer godt sælger den fo

  trådløse hovedtelefoner, Apple, AirPods 3 generation, God, AirPods 3 gen fungerer godt sælger den fordi jeg ikke bruger dem så meget mere

  700,00 kr.22-03-2023

Hvis musikken skal med dig i bussen, er der også 917 annoncer med trådløse hovedtelefoner på DBA lige nu.

3: Bluetooth-version

Bluetooth, som i øvrigt er opkaldt efter danske Harald Blåtand, så dagens lys for første gang for over 20 år siden. Dengang var det version 1, der blev lanceret, og selvfølgelig er teknologien blevet videreudviklet og finpudset siden.

Den nyeste version Bluetooth, du kan købe højtalere og hovedtelefoner med i dag, er derfor version 5. Jo nyere en version Bluetooth, du kan få fat i, desto hurtigere vil opkoblingen reagere, ligesom rækkevidden også er størst i de nye versioner.

Den seneste version 5 har en rækkevidde på helt op til 120 meter og kører med en hastighed på op til 2 MB i sekundet. En ældre version 4.2 har en rækkevidde på omkring 30 meter og 1 MB i sekundet.

Det er klart, at de nyeste versioner også er de dyreste, og her skal du gøre op med dig selv, hvad du kan leve med samt, hvad du vil betale. Som hovedregel vil vi ikke anbefale at købe ældre versioner end version 4, da forbindelse og hastighed her hurtigt vil føles sløv og gammeldags sammenlignet med nutidens standard.

Mange Bluetooth højtalere i dag er også kompatible med wi-fi-opkobling, som understøtter en multi-rums funktion og ikke er begrænset af Bluetooth-teknologiens maksimale rækkevidde. Med højtaleren på wi-fi kan du sidde med din iPad i stuen og spille musik i det fjerneste værelse, uanset hvor stort dit hus måtte være.

Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.
Denne lille, dansk designede højtaler SACKit passer pænt i lommen og kan spille musik i 5 timer på batteri. Sælges af Ed fra København for bare 225 kroner.

4: AUX-indgang

Med den trådløse opkobling dækket, skal du også være opmærksom på, om du dertil vil have en god, gammeldags AUX-indgang i din højtaler. Det virker måske fjollet med en moderne, trådløs opkobling, men kan alligevel have sine fordele.

Det kan være, at enheden, du afspiller din musik fra, er en ældre enhed med en dårlig Bluetooth-forbindelse. Dér kan det være rart blot at smide et stik i, hvor du ved, at det virker. Uden en AUX-indgang er du afhængig af, at den trådløse forbindelse virker hver gang.

Måske du også vil bruge din Bluetooth højtaler til at spille musik fra din gamle plade- eller CD-afspiller, som med garanti ikke har mulighed for trådløs opkobling. Her er et AUX-stik godt at have, men det er ikke alle Bluetooth højtalere, der har indgang til det.

Find brugte pladespillere til salg på DBA:

 1. Pladespiller, Bang & Olufsen, B&O Beogram 1800, Perfekt, Yderst velholdt renoveret i motor og hastig

  Pladespiller, Bang & Olufsen, B&O Beogram 1800, Perfekt, Yderst velholdt renoveret i motor og hastighed regulering Er fra 1969 til 1971 produkt udviklet normal leveret med så 10 pick up denne her med

  2.000,00 kr.22-03-2023
 2. Pladespiller, Pioneer, PL-520, God, Virker som den skal. Pick Up : SHURE M95ED i godt stand. Ingen r

  Pladespiller, Pioneer, PL-520, God, Virker som den skal. Pick Up : SHURE M95ED i godt stand. Ingen ridser. Vægt 8,5 kg.

  900,00 kr.22-03-2023
 3. Mike Andersen - Devil is back, vinyl LP

  Mike Andersen - Devil is back, vinyl LP

  LP plader, Andet, LP: Mike Andersen - Devil is back, vinyl LP | Det 7. album fra Mike Andersen - Devil is back, byder på sange smedet i Nashville og duet med Joss Stone.

  189,00 kr.26-10-2022
 4. Andet, Andet, Hængsler til pladespiller låg, disse er fra Sansui pladespiller, men kan også bruges t

  Andet, Andet, Hængsler til pladespiller låg, disse er fra Sansui pladespiller, men kan også bruges til andre.

  50,00 kr.22-03-2023
 5. Andet, Lenco, Fin indstilling af hastighed, Lenco - til finindstilling af hastighed.

  Andet, Lenco, Fin indstilling af hastighed, Lenco - til finindstilling af hastighed.

  50,00 kr.22-03-2023
 6. Andet, Thorens, Strømforsyning, Strømforsyning til Thorens Pladespiller.

  Andet, Thorens, Strømforsyning, Strømforsyning til Thorens Pladespiller.

  40,00 kr.22-03-2023

Lige nu er der intet mindre end 1.523 pladespillere til salg på DBA.

5: Lydkvalitet og generel stand

Til slut er der selvfølgelig højtalerens stand at tage stilling til. Højtalere og andet hi-fi-udstyr skal du altid se og afprøve, før du køber brugt – og det gælder selvfølgelig også en Bluetooth højtaler.

Lydkvaliteten er det første og vigtigste, du skal bide mærke i. Skratter og kratter lyden? Så skal du takke nej til handlen og lede efter en ny højtaler. Sæt dit yndlingsnummer på og lyt godt efter alle toner, høje som lave, samt bassen. Lyder det, som det skal, er du godt på vej.

Tydelige skrammer, hakker, mærker eller ridser er også noget, du skal have øje for. Det er en god indikator for, hvordan særligt en bærbar Bluetooth højtaler er blevet behandlet i sin levetid. En højtaler, der har stået det meste af sit liv i et hjørne af en stue, har det utvivlsomt bedre end én, der har været på tur i parken og til havefester hver weekend.

Disse to parametre er de vigtigste at bide mærke i, når du skal købe brugt Bluetooth højtaler. Hvis du vil have en mere indgående viden om, hvordan du vurderer standen på en brugt højtaler, skal du læse vores 5 råd til at købe brugte højtalere.

Find brugte stereoanlæg til salg på DBA:

 1. Microanlæg , Sony, Rimelig, Sony micro anlæg med kassette afspiller og CD.
Med fjernbetjening.

  Microanlæg , Sony, Rimelig, Sony micro anlæg med kassette afspiller og CD. Med fjernbetjening.

  100,00 kr.22-03-2023
 2. Stereoanlæg , Luxman, A-373, TD-375, D-355, Perfekt, Super flot anlæg som virker perfekt og spiller

  Stereoanlæg , Luxman, A-373, TD-375, D-355, Perfekt, Super flot anlæg som virker perfekt og spiller godt. Forstærker 8 Ohm: 2x 95 W. Cd afspiller spiller alle plader man putter i, også brændte (CD-R)

  1.800,00 kr.22-03-2023
 3. Microanlæg , Andet mærke, Speak 410, Perfekt, Jabra 410 computerhøjtalere

Splinternye Jabra Speak 4

  Microanlæg , Andet mærke, Speak 410, Perfekt, Jabra 410 computerhøjtalere Splinternye Jabra Speak 410 computerhøjtalere til salg. 4 styks til 450 kr hver. Nypris er 906 kr. Beregnet til hjemmekontor

  450,00 kr.22-03-2023
 4. Andet , Bang & Olufsen, God, Retro, Bang & Olufsen stereobænk 
104 cm lang - 37 cm dyb - 61 cm høj

  Andet , Bang & Olufsen, God, Retro, Bang & Olufsen stereobænk 104 cm lang - 37 cm dyb - 61 cm høj

  175,00 kr.22-03-2023
 5. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beosystem 7000, God, Beomaster 7000, Beogram CD 7000, Beolink 4, Beovo

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beosystem 7000, God, Beomaster 7000, Beogram CD 7000, Beolink 4, Beovox RL 6000. Alt i fin stand - BM7000 og CD7000 er istandsat. BM 7000 har indbygget RIAA. Eventuelt

  5.000,00 kr.22-03-2023
 6. Andet , Yamaha, Natural sound stereo duble cassette declining KXW, God

  Andet , Yamaha, Natural sound stereo duble cassette declining KXW, God

  700,00 kr.22-03-2023

Hvis en lille, gnaldet Bluetooth højtaler ikke er lyd nok for dig, er der 2.700 fuldfede stereoanlæg til salg på DBA lige nu.

Hvis du gerne vil have lyd fra et ordentligt stereoanlæg, men også vil have bekvemmelighederne fra den trådløse streaming, kan læse hvordan du bygger et fedt streaming musikanlæg til under 5.000 kroner, der slår Sonos med længder.

Hvis du allerede har styr på dine højtalere, kan du læse her, hvordan du får bedst mulig lyd ud af dine højtalere.

Selv hvis du betragter dig selv som Danmarks største hi-fi-nørd, kan du i nedenstående video med al sandsynlighed møde din overmand. Vi har nemlig snakket med Mark, der sælger DBAs dyreste højtalere, som koster det samme, som hvad gennemsnitsdanskeren betaler for et hus.

Relaterede artikler