Kvindernes Internationale Kampdag: Så stor er forskellen på han og hendes søgninger
Livsstil

Kvindernes Internationale Kampdag: Så stor er forskellen på han og hendes søgninger

Julie Schoen
Julie Schoen

Gæt hvilket køn, der søger efter møbler på DBA, mens det andet køn leder efter værktøj, legetøj og hobby-ting såsom guitarer? Ja, det er ikke 'rocket science' at gætte. Vi kigger nærmere på de kønslige forskelle i søgemønstrene på DBA.

Væk fra kødgryderne. Væk fra vasketøj, børnepasning og madlavning.

Engang var samfundet delt helt lodret op: Kvinderne passede hjem og børn, mens mændene gik på arbejde.

I dag er begge køn rykket ud på arbejdsmarkedet, og derfor står hjemmet som et fælles ansvar. Men skal man tro DBAs søgedata, kunne noget godt tyde på, at kvinderne, arbejde eller ej, sørger for meget af det huslige i hjemmet.

I hvert fald koncentrerer de ”kvindelige søgninger” sig om møbler. Ni ud af de 10 mest anvendte søgninger blandt kvinder på DBA er på møbler, mens det blot er én ud af mændenes top ti, der er en møbel-søgning.

Hvad kvinder har søgt mest på den seneste måned på DBA kontra mænd:

Kvindernes mest anvendte søgeord:

 1. Sofa
 2. Spisebord
 3. Sofabord
 4. Kommode
 5. Lænestol
 6. Skrivebord
 7. Gratis
 8. Skab
 9. Reol
 10. Montana

 

Mændenes mest anvendte søgeord:

 1. iPhone
 2. Lego
 3. Sofa
 4. Gratis
 5. Cykel
 6. Makita
 7. Guitar
 8. Køkken
 9. Warhammer
 10. Elcykel
Kilde: DBA

Er der ligestilling "på DBA"?

- Kvindernes Internationale Kampdag er jo en god anledningen til at tage temperaturen på ligestillingen i Danmark og se, om der er rum til forbedring. Ud fra vores data kunne noget godt tyde på, at kvinderne stadig står for det mere praktiske i hjemmet, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA.

Mændenes top ti rummer en del legetøj og hobby-sager. Guitar, iPhone, Lego og Warhammer er blandt mændenes mest anvendte søgeord, men søgningerne kan heller ikke altid tegne et skarpt billede:

- Man skal passe på med at konkludere noget ud fra vores søgninger, for vi ved jo ikke, om det er en iPhone til manden selv, eller til børnene, mændene er på jagt efter, når det søgeord er så flittigt brugt blandt hankønnet. Det samme gælder guitaren, Lego og Warhammer, fortæller Julie Schoen.

Men siden hun stadig er villig til let forsigtigt at sige, at kvinderne står for mere praktisk i hjemmet, handler det om, hun har en masse statistik i baghovedet:

- Vi ved, at det primært er kvinderne, der sælger børnetøj, -sko og -ting. Det er faktisk også mestendels kvindelige brugere, der har annoncer i herretøjskategorien, ergo: kvinderne sælger mændenes tøj. Der, hvor man kan give mændene lidt praktisk ’credit’, er når det drejer sig om at købe et nyt, gammelt køkken, græsslåmaskinen og værktøjet. Det er også praktiske ting, der holder hjemmet i gang, fortæller Julie Schoen.

Sofa er et søgeord, begge køn har i deres top 10:

 1. Sofa, læder, 2 pers. , Børge Mogensen, Super lækker original Børge Mogensen sofa model 2208 med ben

  Sofa, læder, 2 pers. , Børge Mogensen, Super lækker original Børge Mogensen sofa model 2208 med ben i teaktræ, hvilket er ret sjældent at se efterhånden. Fremstår i pæn original stand. Ingen huller.

  5.600,00 kr.13-04-2024
 2. Sofa, læder, 6 pers. , Top-line, Modelopbygget sort lædersofa i høj kvalitet fra Top-line med tilhør

  Sofa, læder, 6 pers. , Top-line, Modelopbygget sort lædersofa i høj kvalitet fra Top-line med tilhørende puf sælges på grund flytning til mindre beboelse. Sofa - L: 400 cm / B: 150 cm Puf - L: 160 c

  15.000,00 kr.13-04-2024
 3. Sofa, 3 pers., Højde: 80 cm
Bredde: 215 cm
Dybde: 95 cm

Sofa sælges billigt grundet ny sofa er best

  Sofa, 3 pers., Højde: 80 cm Bredde: 215 cm Dybde: 95 cm Sofa sælges billigt grundet ny sofa er bestilt Jeg sælger denne fine beigefarvet sofa da jeg snart får en ny sofa. Sofaen er i god stand og ha

  300,00 kr.13-04-2024
 4. Sofa, stof, 3 pers. , Ilva, model Cleveland, 3-pers. sofa fra Ilva i modellen Cleveland. Sofaen er m

  Sofa, stof, 3 pers. , Ilva, model Cleveland, 3-pers. sofa fra Ilva i modellen Cleveland. Sofaen er med gråt stofbetræk og ben i krom. Sofaens ryg og sæde er begge udført i formstabilt polyetherskum, d

  500,00 kr.13-04-2024
 5. Sofa, stof, 3 pers. , Bolia mr. Big Malin, Mr. Big sælges, købt i Bolia i Lyngby.

Stoffet er meget

  Sofa, stof, 3 pers. , Bolia mr. Big Malin, Mr. Big sælges, købt i Bolia i Lyngby. Stoffet er meget slidstærkt. Plet er gengivet ved billed - ved pudens placering i hjørnet, lægges pletten stort set

  9.500,00 kr.13-04-2024
 6. Sofa, velour, 3 pers. , Sofa kompagniet, Flot og dejlig og velholdt sofa i grøn velour. Der er mange

  Sofa, velour, 3 pers. , Sofa kompagniet, Flot og dejlig og velholdt sofa i grøn velour. Der er mange gode timer tilbage i den sofa. Vi vil hellere have en i cognac look så vi skal af med denne ellers

  3.000,00 kr.13-04-2024

Blandt disse søgeord er der størst forskel på, hvor meget kvinder og mænd bruger dem:

1. Hardball er mændenes 79. mest anvendte søgeord, og kvindernes 7.159. mest anvendte søgeord

2. Subwoofer er mændenes 105. mest anvendte søgeord, og kvindernes 5.769. mest anvendte søgeord

3. Ole Lynggaard er kvindernes 113. mest anvendte søgeord, og mændenes 4.382. mest anvendte søgeord

Kilde: DBA

Våbenlegetøj overfor det eksklusive smykke’brand’

Tager man et kig på, hvilke søgninger der for alvor splitter mændene og kvinderne, er det søgeordet ’Hardball’, der løber med førstepladsen. Hardball er en form for våbenlegetøj, som mange mænd er meget begejstrede for at søge på – så begejstrede, at det er mændenes 79. mest anvendte søgeord på DBA, mens det blandt kvinderne er det 7.159. mest anvendte søgeord:

- De her søgninger opdelt på kønnene tegner jo virkelig et billede af den stereotype opfattelse, vi har af mænd og kvinder: Kvinder er vilde med smykker (’Ole Lynggaard’) og passer hjemmet (møbel-søgningerne), mens mænd sørger for højtalerne (’Subwoofer’) og den øvrige elektronik (’iPhone’) og værktøjet (’Makita’), fortæller Julie Schoen.

Det søger kvinderne og mændene ekstra meget på lige nu på DBA:

Kvinderne:

 1. Havemøbelsæt
 2. Påske
 3. Havebænk
 4. Krukker
 5. Hegn

 

Mændene:

 1. Højtryksrenser
 2. Plæneklikker
 3. Havemøbler
 4. Drivhus
 5. Fliser
Kilde: DBA

Relaterede artikler