Halloween: Børnene tropper op i brugte kostumer i weekenden
Livsstil

Halloween: Børnene tropper op i brugte kostumer i weekenden

Julie Schoen
Julie Schoen

.. sådan fristes man i hvert fald til at konkludere, når man kigger på DBAs nye tal. De viser nemlig, at danskerne igen i år er rigtig flittige til at gå på DBA for at finde kostumerne til årets uhyggeligste fest, brugte.

Græskar, spindelvæv, lyn og torden. Der er dømt uhygge, når kalenderen nærmer sig slut oktober, for så kalder kalenderen ind til halloween. Men den kalder også ind til en palette af hurtige, forbipasserende, men også uoverskuelige idéer fra dine børn til, hvad de gerne vil være klædt ud som til halloween. Udklædninger, vi jo alle godt ved, de kun kan passe i år, og derfor gider man ikke punge ud med de helt store sedler.

Måske er det netop årsagen til, at mange danskere op mod halloween sætter sig til tasterne for at købe udklædningen brugt. 156 procent flere søgninger var der i september på ’halloween’ målt i forhold til august.

Og det, som søgningerne kredser om, er ’pynt’, ’kostume’ og ’udklædning’.

- Det er herligt at se, at danskerne valfarter til DBA for at købe genbrugspynt og -kostumer til halloween. Kostumer og pynt er også særligt genbrugsvenlige, for de bliver kun brugt få dage om året, så de kan sagtens holde til flere ejere. Kostumerne vokser børn hurtigt ud af, og derfor er det ekstra fint, at de går i cirkulation, siger Julie Schoen, DBAs presseansvarlige.

100 kroner håber Helle at få for sit Frankenstein-kostume i størrelse 140. Helle bor i Fredericia.
100 kroner håber Helle at få for sit Frankenstein-kostume i størrelse 140. Helle bor i Fredericia.

Det er billigt

Det behøver ikke koste en formue at klæde din søn eller datter ud i noget uhyggeligt den 31. oktober. DBAs mange annoncer byder på noget for enhver smag, og i skrivende stund er der 92 annoncer med udklædningstøj til børn til salg på DBA for bare 50 kroner eller derunder.

Vil du gerne give 100 kroner eller derunder for et kostume til dit barn, har du 157 annoncer at vælge mellem.

I gennemsnit kan du regne med at slippe 50 kroner for et brugt børne-kostume til halloween, købt på DBA, for DBAs pris-data-ark fortæller, at det er gennemsnitsprisen på en annonce i den kategori. Og husk, du måske endda kan prutte prisen ned fra de 50 kroner.

Halloween-udklædning på DBA:

 1. Udklædningstøj, Heksekjole, Str. 116. Fastelavnskostume. Halloween kostume. Fra røgfrit hjem. (H)(B5

  Udklædningstøj, Heksekjole, Str. 116. Fastelavnskostume. Halloween kostume. Fra røgfrit hjem. (H)(B5)(23)

  40,00 kr.15-06-2024
 2. Udklædningstøj, Polyester, Halloween sæt. Heldragt og maske. Pæn stand. Masken er lidt skæv, men bet

  Udklædningstøj, Polyester, Halloween sæt. Heldragt og maske. Pæn stand. Masken er lidt skæv, men betyder ikke så meget, da materialet er meget blødt. Str. 180, 15 år.

  50,00 kr.13-06-2024
 3. Udklædningstøj, Halloween, Alt på billedet for 25kr.

Pakken indeholder:
Udklædning str 128
2 sæt ha

  Udklædningstøj, Halloween, Alt på billedet for 25kr. Pakken indeholder: Udklædning str 128 2 sæt handsker 1 trick or treat taske med sjov detalje. Man kan have egen arm ind i skelettets arm 2 stk kur

  25,00 kr.09-06-2024
 4. Udklædningstøj, Dinosaur kostume, Rubies, Sejt dino kostume / udklædning til fx halloween eller fast

  Udklædningstøj, Dinosaur kostume, Rubies, Sejt dino kostume / udklædning til fx halloween eller fastelavn. Kun brugt en gang, og er i perfekt stand.

  70,00 kr.07-06-2024
 5. Udklædningstøj, oversize maske, pop, Funko Pop - Sally, 
Helt ny.
Fra 8 år.
Måler ca. 38 x 41 cm.
Me

  Udklædningstøj, oversize maske, pop, Funko Pop - Sally, Helt ny. Fra 8 år. Måler ca. 38 x 41 cm. Med elastik bagpå, som kan indstilles i længden. Til fastelavn eller halloween eller blot som samleobj

  100,00 kr.04-06-2024
 6. Udklædningstøj, Udklædning, Kostumer / halloween / udklædning - se pris pr. stk. 

- oppusteligt str

  Udklædningstøj, Udklædning, Kostumer / halloween / udklædning - se pris pr. stk. - oppusteligt strudse kostume - SOLGT - opsigeligt heste kostume - SOLGT - sort skinsuit / morphsuit - frø hat og ha

  100,00 kr.22-05-2024

Disse danskere søger mest på halloween

Enten er der bare flere fede kostumer til kvinder, eller også er kvinderne dem, der sørger for, at de små hoveder bliver klædt ud i år. I hvert fald står hunkønnet for 69 procent af de søgninger, der er på ’halloween’. 31 procent af gangene, der indtastes ’halloween’ i DBAs søgeord, er det en mand, der står bag søgningen.

- Det kan meget muligt have noget at gøre med, at kvinderne nogle gange er familiens projektleder, og derfor er det dem, der skal ud og finde udklædning til børnene. Vi kan nemlig samtidig se, at det er kvinder i alderen 30-49 år, der søger allermest på ’halloween’ i år på DBA. Kvinder i den alder har typisk børn, fortæller Julie Schoen.

Hvis du bor i Jyllinge og er inviteret til en halloween-fest, kan du godt regne med, at børn – og muligvis også voksne – tropper op i kostumer, der er købt brugte, for DBA-brugere fra Jyllinge er nemlig dem, der søger allermest på ’halloween’ på DBA. Folk fra Amager i København indtager andenpladsen.

De DBA-brugere, der har søgt mest på ’Halloween’ på DBA, er brugere fra:

 1. Jyllinge
 2. KBH S
 3. Galten
 4. Roskilde
 5. Brønshøj
 6. Herlev
 7. Taastrup
 8. Kolding
 9. Køge
 10. Østbirk
 11. Frederiksberg
 12. Hvidovre
 13. Fredericia
 14. KBH N
    

*1 = dem der søger mest

Kilde: DBAs data.

Her finder du halloween-udklædning

Lige nu er der 535 annoncer med halloween-kostumer til børn og voksne, som du finder i underkategorien: ’Festartikler og underholdning’, som findes i ’Diverse’-kategorien.

Der er 231 annoncer med halloween-kostumer til børn i underkategorien ’Andet legetøj’, som du finder i ’Legetøj og spil’-kategorien under ’Til børn’-kategorien.

Du finder i øvrigt også 44 annoncer med Halloween-Lego, 20 Halloween-dukker og 60 Halloween-annoncer, der ligger i underkategorien ’Diverse’ i ’Diverse’-kategorien,

Hos Camilla i Hundested kan du købe denne uhyggelige kjole. Den koster 100 kroner, og den er købt i H&M. Du kan selvfølgelig også få kjolen sendt, oplyser Camilla.
Hos Camilla i Hundested kan du købe denne uhyggelige kjole. Den koster 100 kroner, og den er købt i H&M. Du kan selvfølgelig også få kjolen sendt, oplyser Camilla.

Relaterede artikler