DBAs data afslører: Her er årets genbrugsgave
Livsstil

DBAs data afslører: Her er årets genbrugsgave

Julie Schoen
Julie Schoen

Er du broke? Disse ting skal du sætte til salg lige nu, for de hitter på DBA her op mod jul - fordi danskerne ser dem som oplagte second hand-julegaver. Vi viser dig, hvilke ting danskerne lige nu søger heftigt på af oplagte julegaver.

Vi ved, at danskerne er åbne overfor at få og give brugte gaver som aldrig før. 57 procent svarede i november i år, at de intet ville have imod at give en julegave, som var købt brugt, mens hele 76 % ikke har noget imod at modtage en second hand-julegave.

Samtidig har hele én ud af fire danskere i år planer om at give en eller flere brugte julegaver, og af den grund er det særligt spændende at tage et kig på DBAs søgeordsdata. For søgningerne i november og december ændrer sig en del fra de andre måneder – formegentlig fordi, folk går på den blå portal for at finde en eller flere af årets julegaver.

Macbook’ og ’Gaming PC’ er de to søgeord, der blev mest anvendt i november 2023 på DBA sammenlignet med måneden før, oktober 2023.

Også søgninger som ’dukkehus’, ’Barbiedukke’ og legetøjsfigurer af mærket Schleich særligt populære.

- Nu, hvor vi ved, at så mange danskere i år lægger vejen forbi genbrugsmarkedet i jagten efter en julegave, er det da sjovt, at vi kan løfte sløret en lille smule for, hvad der statistisk er mest sandsynligt, at du får i julegave i år, hvis den, du får, altså er købt brugt, fortæller Julie Schoen, der er presseansvarlig på DBA.

Barbie er en af de mest eftertragtede ting på DBA op mod jul.
Barbie er en af de mest eftertragtede ting på DBA op mod jul.

De søgeord, der blev særligt flittigt anvendt i november på DBA 2023 i forhold til oktober 2023, som samtidig lugter af oplagte julegaver, er:

 1. Gaming PC
 2. Macbook Pro
 3. Dukkehus
 4. Barbie
 5. Schleich
 6. Lego Technic
 7. Playstation 4
 8. Computer
 9. Legekøkken
 10. Pladespiller
Kilde: DBA

Black Friday-søgningerne på DBA viser også en jagt efter de oplagte brugt-julegaver

Black Friday falder den sidste fredag i november hvert år, hvor mange butikker udlover særligt gode tilbud. Den lejlighed benytter mange til at shoppe julegaver. Men mange benytter tilbudsdagen til at gøre det modsatte, eller gøre tingene på deres egen måde, og derfor ser vi også fin trafik på DBA netop den fredag.

Kigger man på, hvad danskerne satte sig til tasterne efter at få fat på på DBA på selve Black Friday, kunne meget godt tyde på, at der også på brugtmarkedet den dag blev søgt efter julegaver.

Rygsækken fra Nike, kaldet ’Sling’ toppede DBAs søgeordsliste på Black Friday, og noget så praktisk som en hårtørre, Dyson Airwrap meldte sig ind på listens andenplads. Men også legetøj, så som Brio-tog og læringstårn var på listen over de mest anvendte søgeord netop den fredag. Det samme var elektronik så som Playstation og Gopro. Søgninger, der også typisk ses på DBA i november og december, fordi tingene formodentlig skal give i gave:

- Fælles for de mest populære søgninger her op mod jul og dem til Black Friday er, at det ofte er legetøj til børn, mærkevare-porcelæn eller tech-produkter, som ofte ser ud til at kunne være til teenageren, fortæller Julie Schoen.

PlayStation 4 på DBA:

 1. Playstation 4, Slim, God, Jeg sælger min Playstation 4 slim, da jeg har købt en Playstation 5 og den

  Playstation 4, Slim, God, Jeg sælger min Playstation 4 slim, da jeg har købt en Playstation 5 og den gamle derfor bare vil samle støv. Alt fungere som det skal og de fem spil som ses på billedet, medf

  1.500,00 kr.18-06-2024
 2. Playstation 4, God, Playstation 4, to controllers og FC24.

  Playstation 4, God, Playstation 4, to controllers og FC24.

  500,00 kr.18-06-2024
 3. Playstation 4, Slim, God, Da jeg er pc mand, og fik en ps5. Sælger jeg nu min ps4. Den er nulstillet

  Playstation 4, Slim, God, Da jeg er pc mand, og fik en ps5. Sælger jeg nu min ps4. Den er nulstillet, men du velkommen til at prøve den inden køb. Hdmi og strømkabel medfølger. Blevet brugt meget lidt

  800,00 kr.18-06-2024
 4. Playstation 4, Slim 1000Gb, Perfekt, PS4 SLIM 1000GB (SOM NY INGEN RIDSER!)

Fejler intet, er næsten

  Playstation 4, Slim 1000Gb, Perfekt, PS4 SLIM 1000GB (SOM NY INGEN RIDSER!) Fejler intet, er næsten ikke blevet brugt! Der medfølger: *1 spil *1 controller *1 opladerstander til 2 controller *kvi

  1.200,00 kr.18-06-2024
 5. Playstation 4, Playstation 4 Slim, Perfekt, Hej, jeg sælger min Playstation 4 Slim med 1 controller

  Playstation 4, Playstation 4 Slim, Perfekt, Hej, jeg sælger min Playstation 4 Slim med 1 controller og 8 spil. Jeg sælger det da jeg har købt en Playstation 5 og min Playstation 4 bare vil stå og sa

  2.000,00 kr.17-06-2024
 6. Playstation 4, Playstation 4, God, Fungere fint og larmer ikke. 5 spil inkluderet.

Original kasse m

  Playstation 4, Playstation 4, God, Fungere fint og larmer ikke. 5 spil inkluderet. Original kasse medfølger.

  800,00 kr.17-06-2024

Disse søgeord blev anvendt allermest på Black Friday i år på DBA, hvor danskerne jo typisk har for vane at købe årets julegaver:

 1. Nike Sling Bag
 2. Dyson Airwrap
 3. Brio Tog
 4. Formel a
 5. Legeskum
 6. Brio
 7. iPad pro
 8. Læringstårn
 9. GoPro
 10. Oled

Læs mere om brugt Black Friday, her.

Kilde: DBA

Disse ting søgte danskerne særlig meget efter sidste år i november og december målt i forhold til de andre måneder af året:

 1. Georg Jensen
 2. Playstation 4
 3. Nintendo Switch
 4. Ps4
 5. Guitar
 6. Rolex
 7. Royal Copenhagen
 8. Playstation 5
 9. Ps5
 10. Cykel

Se hele listen, her.

Relaterede artikler