Lauras brudekjole har haft tre ejere – skal du være den næste?
Livsstil

Lauras brudekjole har haft tre ejere – skal du være den næste?

Louise Guldager
Louise Guldager

Da Laura gik op ad gulvet i Roskilde Domkirke i august i år, var det i en ganske særlig kjole. Den findes nemlig ikke magen til herhjemme, da den er fra Australien – og så var den brugt. Endda flere gange. Laura er kjolens 3. ejermand. Nu sælger hun den igen.

Det var ikke meningen, at det skulle gå så stærkt. Normalt er forberedelserne til et bryllup en stor del af den samlede oplevelse, og for Laura var det slet ikke givet, at hun skulle have en rigtig brudekjole. Men det fik hun. Uden nogensinde at have set andre.

Faktisk var brudekjolen her den eneste kjole, Laura havde nået at prøve. Hun købte den nemlig halvandet år inden brylluppet ved et tilfælde, før hun overhovedet var gået i gang med sine kjole-overvejelser:

- Jeg sad på Facebook og én i mit netværk linkede til kjolen, som jeg så – og så besluttede jeg at tage ud for at prøve den. Den sad perfekt og var endnu pænere i virkeligheden. Så var dén sag afgjort, fortæller 27-årige Laura Jacoby, der til dagligt er sygeplejerske.

Det var altså slet ikke meningen, at kjolekøbet skulle foregå så hurtigt, men faktisk er hun glad for, at hun slap for at samle en masse veninder og rende rundt i et utal af forretninger og prøve løs. For selvom traditionen med noget brugt og noget lånt, er en af dem, hun godt kan lide, så er der mange andre dele af den klassiske forberedelse, som Laura ikke er fan af:

- Jeg er ikke så meget til det traditionelle. Tit er brudekjoler for meget tyl og blonde for mig. Den her var tilpas boheme, og idéen om at købe brugt tiltalte mig meget, fortæller hun.

Brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, Wedding deluxe, str. 40, Næsten som ny, Jeg sælger min brudekjole fra Wedding deluxe.

D

  Brudekjole, Wedding deluxe, str. 40, Næsten som ny, Jeg sælger min brudekjole fra Wedding deluxe. Der står str. L i den men jeg bruger normalt str. M Jeg er 171cm høj og har flade sko på. Nypris 16.

  4.500,00 kr.24-03-2023
 2. Brudekjole, BEAUUT, str. 40, Ubrugt, Super smuk brudekjole/gallakjole fra BEAUUT sælges. Jeg sælger

  Brudekjole, BEAUUT, str. 40, Ubrugt, Super smuk brudekjole/gallakjole fra BEAUUT sælges. Jeg sælger den for min kone, som desværre ikke kunne passe den til vores bryllup. Kan evt. også bruges som konf

  600,00 kr.24-03-2023
 3. Brudekjole, Pronovias White One, str. 38, Næsten som ny, Smuk blonde brudekjole fra Pronovias White

  Brudekjole, Pronovias White One, str. 38, Næsten som ny, Smuk blonde brudekjole fra Pronovias White One - modellen hedder Finlandia. Smukke blonder, dyb ryg med pynte knapper og meget behagelig / let

  2.800,00 kr.24-03-2023
 4. Brudeslør, Ubrugt, Sødt slør med blonde-kant, hvor der er påsat små blomster med perler i midten. 
S

  Brudeslør, Ubrugt, Sødt slør med blonde-kant, hvor der er påsat små blomster med perler i midten. Sløret er i farven off white / lys elfenben. Brudekjole

  395,00 kr.23-03-2023
 5. Brudeslør, Ubrugt, Slør med påsatte perler, sløret er i farven Ivory.


Brudekjole

  Brudeslør, Ubrugt, Slør med påsatte perler, sløret er i farven Ivory. Brudekjole

  325,00 kr.23-03-2023
 6. Brudeslør, Ubrugt, Slør med flotte sammensatte perler, sløret er i farven ivory.
Længde 75 cm.


Bru

  Brudeslør, Ubrugt, Slør med flotte sammensatte perler, sløret er i farven ivory. Længde 75 cm. Brudekjole

  345,00 kr.23-03-2023

Lige nu er der 2.033 annoncer med brudekjoler til salg på DBA. Størstedelen af dem ligger i priskategorien under 3.000 kroner. Fra ny koster de typisk langt over det dobbelte.

Det var slet ikke meningen, at Laura ville købe sin kjole så lang tid i forvejen, men da den pludselig dukkede op brugt, var hun ikke i tvivl. Hun nåede derfor at glæde sig længe til at iføre sig den på sin store dag i kirken
Det var slet ikke meningen, at Laura ville købe sin kjole så lang tid i forvejen, men da den pludselig dukkede op brugt, var hun ikke i tvivl. Hun nåede derfor at glæde sig længe til at iføre sig den på sin store dag i kirken

Selvom den er brugt, blev det MIN kjole!

Kjolen er oprindeligt fra Australien og kan dermed ikke sådan lige findes herhjemme. Den tidligere ejer, som Laura købte den af, havde også selv købt den brugt. Af hende, der havde fået den fragtet fra Australien til Danmark. Hun skulle som Laura også giftes i en kirke og faldt også for kjolens smukke snit og de underspillede detaljer. Dermed er Laura nu den 3. ejer af den specielle kjole.

- Den kostede 17.000 kroner fra ny plus fragt fra Australien, så omkring 20.000. Så mange penge ville jeg aldrig kunne give. Men fordi den er brugt, fik jeg den til en rigtig god pris. Jeg gav 10.000 kroner for den og selvom det også er mange penge, var det mere spiseligt for mig.

Ud over, at kjolen havde en god pris og ikke lige er sådan én, man ellers kan gå ned i en butik og købe, så er der også en anden ting, som Laura godt kan lide ved den:

- Den her kjole har rigtig meget historie med sig. Tænk, hvad den har oplevet af lykkelige stunder.

Samtidig havde det en særlig effekt, at have kjolen i hus så længe inden den store dag, fortæller hun.

- Jeg nåede at visualiserede mig gå op ad gulvet i den mange gange, inden det rent faktisk skete. Så den blev jo virkelig MIN. Jeg ventede længe på at få den på. Og da jeg endelig fik det, så vidste jeg, at nu var dagen kommet.

Brudekjole-udstyr til salg på DBA:

 1. Sko, Rainbow, str. 38, Satin, God men brugt, Flot cremefarvet satinsko fra Rainbow.
Str 5,5 (38,5).

  Sko, Rainbow, str. 38, Satin, God men brugt, Flot cremefarvet satinsko fra Rainbow. Str 5,5 (38,5). Klassisk enkel model med hælhøjde 5.5 cm. Nypris Kr 1299,-. Brugt nogle gange til fest men i superfl

  300,00 kr.19-03-2023
 2. Sko, Tamaris, str. 38, Næsten som ny, Super smuk brudesko. Str 38. Jeg havde dem på under vielse, fo

  Sko, Tamaris, str. 38, Næsten som ny, Super smuk brudesko. Str 38. Jeg havde dem på under vielse, fotografering og brudevals. De er virkelig behagelige at have på og bløde indeni. De er bevidst “ridse

  300,00 kr.19-03-2023
 3. Sko, Avalia, str. 38, Næsten som ny, Flotte Avalia brudesko i str. 38 og med hæl sælges. Brugsspor o

  Sko, Avalia, str. 38, Næsten som ny, Flotte Avalia brudesko i str. 38 og med hæl sælges. Brugsspor og meget behagelige at have på. De er ikke kridhvide men nærmere råhvide. Det er ikke cremefarvet.

  400,00 kr.16-03-2023
 4. Sko, SFC - Shoes for Crews - Condor, str. 40, God men brugt, Skridsikker sko. Brugt et grundforløb s

  Sko, SFC - Shoes for Crews - Condor, str. 40, God men brugt, Skridsikker sko. Brugt et grundforløb som bager. Dims til rens af såler medfølger. Fra røgfrit hjem med hund og kat.

  300,00 kr.16-03-2023
 5. Sko, Rainbow/ model: Harlow, str. 37, Satin, Næsten som ny, Denne smukke brudesko fra Rainbow er hel

  Sko, Rainbow/ model: Harlow, str. 37, Satin, Næsten som ny, Denne smukke brudesko fra Rainbow er helt fantastisk at have på. Der ligger en lille pude i hele sålen, så du ikke får ømme fødder, og så er

  350,00 kr.16-03-2023
 6. Sko, str. 40, Næsten som ny, Ballerina sko brugt en gang til et bryllup.

  Sko, str. 40, Næsten som ny, Ballerina sko brugt en gang til et bryllup.

  50,00 kr.16-03-2023

Mangler du lige den sidste detalje til den store dag, så kig eventuelt efter smuk hårpynt, efter slør eller andet lige her.  

Der er faktisk flere ting ved Lauras brudekjole, der skiller sig ud og gør den til noget helt særligt. Læs herunder, hvad det for eksempel var, der gjorde udfaldet for Laura
Der er faktisk flere ting ved Lauras brudekjole, der skiller sig ud og gør den til noget helt særligt. Læs herunder, hvad det for eksempel var, der gjorde udfaldet for Laura

Derfor skiller Lauras brudekjole sig ud

Der er flere årsager til, at Laura er så vild med den smukke brudekjole, der blev hendes.

- Den er ufatteligt behagelig. Stoffet giver sig ret meget – derfor betød det heller ikke noget, om jeg havde ændret krop lidt, når nu jeg købte den i så god tid. Idet jeg jo købte den så lang tid før selve brylluppet, så nåede jeg at tabe mig lidt, men det kunne ikke ses. Omvendt ville man også nemt kunne tage lidt på, uden det har betydning.

Derfor skiller kjolen her sig ud fra mange typiske brudekjoler, mener Laura. Ofte er de så pyntede og med ekstra detaljer, at de ikke nødvendigvis er behagelige at have på en hel dag. Og da de fleste kirkevielser typisk ligger om formiddagen, og man jo fortsætter til langt efter brudevalsen, der er klokken 24.00, så bliver det en lang dag, at være iklædt den helt særlige kjole, når man er brud.

LÆS OGSÅ: Anne solgte sit bryllup på DBA

Kjolen er afslappet, blød i stoffet og har et vintage look, der er meget populært til brudekjoler. Der er ingen stivere eller andet, der irriterer i kjolen, fortæller Laura, der mener, at netop dén pointe er vigtig på sådan en dag:

- Det er mange timer, man har den på og skal danse. Det er vigtigt at have noget på, der er behageligt.

Vintage-brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, Vintage, str. 40, Satin , Næsten som ny, Brugt den i få timer til mit bryllup 
12.000 fr

  Brudekjole, Vintage, str. 40, Satin , Næsten som ny, Brugt den i få timer til mit bryllup 12.000 fra ny Pris er sat efter at den skal en tur til rens - dog ikke fordi den mangler

  4.000,00 kr.22-03-2023
 2. Strømpebånd, str. one size, Ubrugt, Unikke romantiske vintage blondestrømpebånd.
One size.
Mange for

  Strømpebånd, str. one size, Ubrugt, Unikke romantiske vintage blondestrømpebånd. One size. Mange forskellige slags. Pr stk.

  130,00 kr.19-03-2023
 3. Brudekjole, Vintage , str. 36, ? , Næsten som ny, Flot flødeskums kjole med nogle år på bagen. Blond

  Brudekjole, Vintage , str. 36, ? , Næsten som ny, Flot flødeskums kjole med nogle år på bagen. Blonde, jeg ved ikke hvad den er syet i - krinoline måske. Den måler ca 36 cm i livet lang med mindre slæ

  300,00 kr.19-03-2023
 4. Brudekjole, Vintage/skræddersyet, str. 38, Blonde/silke, Næsten som ny, Jeg sælger min brudekjole. K

  Brudekjole, Vintage/skræddersyet, str. 38, Blonde/silke, Næsten som ny, Jeg sælger min brudekjole. Kjolen er syet i vintage blonde. Blondekjolen har en tilpasset silkeunderkjole. Blondekjolen har en d

  3.500,00 kr.06-03-2023
 5. Brudekjole, Vintage 1950’er , str. 38, Silke brokade, Næsten som ny, Størrelse 38 (M) 

Elegant vin

  Brudekjole, Vintage 1950’er , str. 38, Silke brokade, Næsten som ny, Størrelse 38 (M) Elegant vintage brudekjole i silkebrokade fra 1950’erne. Taljeret overdel med smalle stropper og lynlås i siden

  1.550,00 kr.04-03-2023
 6. Brudeslør, Casa Lezar, str. 54, Silke, God men brugt, Smuk vintage brudehat / ridehat med sløjfe, pe

  Brudeslør, Casa Lezar, str. 54, Silke, God men brugt, Smuk vintage brudehat / ridehat med sløjfe, perler og mindre slør. Har ligget i skab, og har fået et tryk, som skal rettes.

  300,00 kr.04-03-2023

Hvis du også elsker kjoler med vintagelook eller ægte vintage brudekjoler, så kig her, lige nu er der 48 til salg på DBA.

Hvis du også vil holde et bryllup i afslappet stil for mange mennesker, så kan du også søge efter gamle træstole på DBA. Køb dem billigt og mal dem eventuelt i samme farve. Lækker og billig løsning
Hvis du også vil holde et bryllup i afslappet stil for mange mennesker, så kan du også søge efter gamle træstole på DBA. Køb dem billigt og mal dem eventuelt i samme farve. Lækker og billig løsning

De særlige detaljer

At Laura synes, at kjolen er smuk, er næsten unødvendigt at nævne. Men der var faktisk også en helt særlig del af kjolen, som fangede hendes interesse: Kjolens design bagfra. Bagpå har den nemlig en elegant detalje, som folk ser i kirken, når man står oppe ved alteret. Den har en dyb udskæring bagtil, der gør den anderledes og skaber blikfang.

- Selvom jeg synes, den er utroligt smuk og meget velegnet som brudekjole, så er den samtidig uformel og boheme-agtig. Det kan jeg rigtig godt lide, fortæller Laura, der især syntes, at det passede godt til netop dét bryllup hun og kæresten Carsten skulle holde i Ørsted, hvor de bor.

- Vi holdt vores bryllup ude i en lade, som en af vores venner har, med hjemmelavet bar, lyskæder, lanterner og hestevogne med tæpper. Det var en god kontrast til kirken. Her passede kjolen så fint ind.

Laura og hendes kæreste ville gerne have et afslappet bryllup, fortæller hun. Derfor var kjolen et perfekt match, fordi den var tilpas afslappet samtidig med, at den ligner en brudekjole. Man skulle kunne se på den, at hun havde det godt i den. Der skulle være plads til at danse.

LÆS OGSÅ: Fire ting du bør vide, inden du køber brudekjolen brugt

Laura og kæresten Carsten holdt brylluppet i en gammel lade, og derfor synes de, at hendes kjole var en perfekt blanding af vintage og boheme til netop det. Her skulle være en afslappet stemning og ikke for mange stive traditioner
Laura og kæresten Carsten holdt brylluppet i en gammel lade, og derfor synes de, at hendes kjole var en perfekt blanding af vintage og boheme til netop det. Her skulle være en afslappet stemning og ikke for mange stive traditioner
Det var især kontrasten mellem et formelt kirkebryllup og den afslappede fest i en lade bagefter, som Laura gerne ville have frem i valget af kjole. Det fandt hun i kjolen her, der kommer helt fra Australien
Det var især kontrasten mellem et formelt kirkebryllup og den afslappede fest i en lade bagefter, som Laura gerne ville have frem i valget af kjole. Det fandt hun i kjolen her, der kommer helt fra Australien

Derfor skal kjolen sælges

Men nu har hun altså besluttet, at kjolen skal sælges igen. Og det er ikke fordi, hun ikke er glad for den:

Jeg kommer jo ikke til at bruge den igen – jeg regner ikke med, at jeg skal giftes igen. Så kan jeg lige så godt sælge. Den fortjener at blive brugt.

Et andet par, der også havde genbrug i tankerne ved deres bryllup var Emelie og Fredrik. De lavede faktisk alt ved deres bryllup selv og sparede derfor rigtig mange penge, fik god genbrugs-samvittighed og tilmed et meget smukt resultat. Læs mere her.

Har du overvejet brugte gaver til brudeparret? Der er både chance for en god besparelse – især på designermøbler - men også et unikt fund med historie. Her er samlet 5 fine gaveideer, som er populære på bryllupsønskelisterne Danmark rundt.

Her kan du møde Rie, der kun køber genbrugstøj - til maksimum 100 kroner per styk

I videoen herunder kan du møde genbrugselskeren Rie, der også køber tøj brugt. Godt nok ikke brudekjolen, for hun er ikke kommet dertil endnu. Rie køber kun tøj, hvis det koster 100 kroner eller derunder, MEN der var ét stykke tøj, som hun ikke kunne stå for. Hvor hun gik på kompromis. Se det, i videoen herunder og læs mere om Rie, her.

Relaterede artikler