40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne
Livsstil

40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne

Christine
Christine

Stockholmskabet fra Ikea, Osprey fra Lego og materialer som teak, marmor eller messing har allerede vist sig at være hot her i begyndelsen af 2020’erne, men hvad venter ellers i fremtiden? Vi har kigget i kortene og lyttet til eksperterne, så vi nu er klar til at afsløre hvilke trends, som tegner tiden fremover.

Genbrug er godt. Ikke kun for pengepungen, men også for miljøet, der faktisk trives fint med, at vi producerer lidt mindre og i stedet sælger vores brugte sager videre til andre på DBA. For der er trods alt noget om snakken, når man siger, at én mands skrald er en anden mands guld.

I anledningen af DBAs 40-års fødselsdag har vi allerede set på, hvad der kendetegnede 1980’erne, 1990’erne, 2000’erne og 2010’erne, men hvad venter egentlig i 2020’erne? Spørger vi trendforskerne, er svaret, at vi i de kommende år skalerer ned, downsizer og tænker markant mere over vores valg. Vi har kigget i krystalkuglen, og tendsen er tydelig: Genbrugsguldet bliver kun mere værd.

Opdater hjemmet med marmor:

 1. Marmor bræt/plade, Ukendt, Marmor plade/bræt, pyntegenstand eller skærebræt.

  Marmor bræt/plade, Ukendt, Marmor plade/bræt, pyntegenstand eller skærebræt.

  100,00 kr.21-03-2023
 2. Æg, To æg, det ene i træ, det andet i marmor. ( marmorægget er solgt ). Pr stk

  Æg, To æg, det ene i træ, det andet i marmor. ( marmorægget er solgt ). Pr stk

  30,00 kr.21-03-2023
 3. Onyx marmor, Bred: 160cm
Længde: 240cm
Tykkelse: 2cm

Alle onyx plader er unikke og skabt af naturen

  Onyx marmor, Bred: 160cm Længde: 240cm Tykkelse: 2cm Alle onyx plader er unikke og skabt af naturen. Stenen er velegnet til indendørs brug. Stenen er translucent og kan bruges i spektakulære lysopsæt

  40.000,00 kr.21-03-2023
 4. Opsats, Flot opsats med stål skål på grøn marmor fod. Højde 16 cm. Diameter skålen 16,5 cm. Diameter

  Opsats, Flot opsats med stål skål på grøn marmor fod. Højde 16 cm. Diameter skålen 16,5 cm. Diameter foden 9 cm. Pris 400 kr. Se også mine andr

  400,00 kr.21-03-2023
 5. Marmor æg, Marmor æg / marmoræg / påskeæg / påskepynt 4 stk. 
Nederste række er solgt. 
Måler ca. 6

  Marmor æg, Marmor æg / marmoræg / påskeæg / påskepynt 4 stk. Nederste række er solgt. Måler ca. 6 cm. Sælges for 35 kr. pr. stk. Kan sendes for 41 eller 47 kr. afhængigt af antal/vægt.

  35,00 kr.21-03-2023
 6. Marmor bakke, Nordal, Helt ny marmor bakke fra Nordals forårskollektion. Stadig pakket ind og aldrig

  Marmor bakke, Nordal, Helt ny marmor bakke fra Nordals forårskollektion. Stadig pakket ind og aldrig brugt. Beregnet til badeværelset eller stearinlys. Den kan hentes på Nørrebro, og ellers betaler kø

  125,00 kr.21-03-2023

Marmor er et populært materiale, og på DBA kan du finde mange flotte marmorting til hjemmet.

Vink farvel til villaen

Minimalisme bliver et af de udtryk, du allerede nu skal tage ind i ordforrådet, for trendforskerne er enige om, at det former fremtiden.

Tidligere var det de store armbevægelser, der kendetegnede årtierne, men i 2020’erne rykker vi sammen på mindre plads i alternative boliger. Særligt spår eksperterne, at vi vinker farvel til villaen til fordel for tiny houses.

Kolonihavehuse, husbåde, cirkusvogne og andre beboelsesvogne har det til fælles, at pladsen er minimal. Ikke mere end 20 kvadratmeter får du at brede dig på, men præcis det er pointen med et tiny home. Her skal der ikke være rum til mere end nøjagtigt det, du har brug for i hverdagen. Er du fristet? Faktisk ser vi allerede tendensen på DBA, hvor du lige nu kan finde flere småhuse til salg.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste: Kolonihavehus

Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.
Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.

Vi bliver cool og customized med denne ting

Vi bliver nogle artige og miljøbevidste forbrugere i fremtiden, når ”brug-og-smid-væk” erstattes med bæredygtighed og zero waste. Gaber du allerede ved tanken? Det er faktisk ikke spor kedeligt at tage de bæredygtige valg, for på DBA kan du finde virkelig mange fine sager, når engangsplast skal skiftes ud med genanvendelige materialer.

I køkkenet kommer madkasserne, glassene og flaskerne tilbage på hylderne. De gammeldags plastiksugerør fra børnefødselsdagene opgraderes til smarte metalsugerør i fancy farver, Weck-glas overtager i stedet for husholdningsfilm, og stofposen afløser plastikposens plads. 

Og hvorfor er det så, du skal være helt oppe at køre over no plastic-tendensen? Fordi det egentlig bare er federe at tage en stofmulepose i hånden med et customized logo eller et cool statement, end det er at trisse rundt med plastikposen fra det lokale supermarked.

Find en madkasse i metal på DBA:

 1. Termotaske, Madpakke tasker, Rex London, 2 fine termotasker, 45 kr pr stk
Fast pris.
Nye og ubrugte.

  Termotaske, Madpakke tasker, Rex London, 2 fine termotasker, 45 kr pr stk Fast pris. Nye og ubrugte. Fra røg og dyre frit hjem. Tasker til madkasse og snackbøtte. Wild Flower og Folk Dove Termotaske

  45,00 kr.21-03-2023
 2. Madkasse, Madkasser , Yummi yummi, 3 stk 150kr

Se Mini “slag “ ved låg .
Sendes ved køb af alle tre

  Madkasse, Madkasser , Yummi yummi, 3 stk 150kr Se Mini “slag “ ved låg . Sendes ved køb af alle tre .

  65,00 kr.21-03-2023
 3. Madkasse, Name It, Helt ny og ubrugt madkasse i sart grøn - fra Name It. 

Sender gerne - køber beta

  Madkasse, Name It, Helt ny og ubrugt madkasse i sart grøn - fra Name It. Sender gerne - køber betaler porto.

  50,00 kr.21-03-2023
 4. Madkasse, Madkasser og bøtter, Sistema, Samlet pris for alle sammen.
Der er kun en “gummiring” til d

  Madkasse, Madkasser og bøtter, Sistema, Samlet pris for alle sammen. Der er kun en “gummiring” til dem til højre.

  50,00 kr.21-03-2023
 5. Madkasse, Sistema madkasse 1,4 liter, Sistema, Brugt én enkelt gang. Har 2* sistema madkasse 1,4 lit

  Madkasse, Sistema madkasse 1,4 liter, Sistema, Brugt én enkelt gang. Har 2* sistema madkasse 1,4 liter pink og i hvid. Sælges samlet for 75 kr.

  75,00 kr.20-03-2023
 6. Madkasse, Snackbox sæt, Rex London, Sæt med 3 fine retro snackbøtter fra engelske Rex London. Space

  Madkasse, Snackbox sæt, Rex London, Sæt med 3 fine retro snackbøtter fra engelske Rex London. Space Age Fast pris 60 kr for sættet Fra røg og dyrefrit hjem. Kan sendes, køber betaler fragt. 3 bøtter

  60,00 kr.20-03-2023

Genanvendelige materialer bliver populært i fremtiden, så madkassen kommer tilbage i skoletasken. På DBA kan du lige nu finde 779 madkasser, og her kan du se dem, der er lavet i metal.

Pandamad bliver til moderne møbler

Teak har længe været populært, men det er også so last year. I hvert fald, hvis vi kigger ind i fremtiden, hvor den tunge træsort sættes ud af spil til fordel for lyse og lette materialer.

Vi rykker tilbage til naturen og genforelsker os i eg og ask, som er meget holdbare og slidstærke trætyper. De er testet til hverdagen, som Ikea ville sige, og i stedet for at frygte pletter på de pæne, sarte teakmøbler, kan nu sætte varme kaffekopper, spilde lidt rødvin eller vælte en skål müsli på møblerne uden at de går i stykker.

Men vi bliver ikke kun i Skandinavien, når det gælder indretning, for bambus er faktisk også en af de træsorter, som skal tilbage i modebilledet. Det er nemlig den plante, der vokser allerhurtigst, og netop derfor bliver den anset som en uudtømmelig naturressource. Læg dertil, at den udskiller op til 35 procent mindre ilt end andre træarter og har samme ekstreme styrke som eg og ask, så forstår vi godt, hvorfor pandaernes favoritføde får frit spil fremtiden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.
Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.

Her er den røde tråd

Hvor mon den er, den røde tråd? Shu-Bi-Dua kunne ikke se den, men måske du allerede har luret det? Vi kan i hvert faldt godt se, hvordan den løber gennem vores fremtidsvalg: De rene, naturlige materialer er tråden. For ikke nok med, at vi skifter plastik ud i køkkenet og stuerne, så sætter vi også snart nye standarder for stofvalget.

Tidligere tog vi det ikke så højt, om tøjet var lavet i polyester eller elastan, men du kan godt begynde at nærstudere vaskeanvisningen, næste gang du skal have ny T-shirt eller skjorte.

Hør, silke og bomuld buldrer frem i bevidstheden hos forbrugerne, men vi klæder ikke kun kroppen i naturtekstiler. Fremover ser vi, at duge, servietter, sengetøj og gardiner også bliver inkluderet.

LÆS OGSÅ: Vildt: Jane har ikke købt noget i 7 år

Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.
Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.

Rundkredsstemning eller no rules?

Frygter du fremtiden bliver lidt for hippie-agtig? Bare rolig, vi er ikke på vej retur til 70’ernes rundkredse, for selvom vi tager hånd om miljøet og med gode genbrugsvaner forsøger at tage bæredygtige valg, vil vi også have fest og farver!

Den hvide farve har indtil nu været i høj kurs, men den klassiske kulør er faktisk på vej ud af paletten. De vilde farvevalg og en god blanding af kontraster rykker ind i stedet! Det hvide stel skiftes ud med vintage, og blandes med keramik, glas, ler og terrakotta.

Det bliver råt, rustikt og rykker den polerede overflade et my fra hinanden, så grib muligheden og glæd dig over, at moden for én gangs skyld dikterer ”no rules”.

Keramik på DBA i dag:

 1. Keramik, Skål, Royal Copenhagen, Helt ny ubrugt skål, med låg.

  Keramik, Skål, Royal Copenhagen, Helt ny ubrugt skål, med låg.

  350,00 kr.21-03-2023
 2. Keramik, Vase, Elpa Alcobaca, Elpa Alcobaca vase fra Portugal, ægte vintage fra 1960'erne, og helt u

  Keramik, Vase, Elpa Alcobaca, Elpa Alcobaca vase fra Portugal, ægte vintage fra 1960'erne, og helt uden brugsspor. Hun er lavet i det smukkeste lyserøde keramik, med et let perlemorsskær, og det mest

  300,00 kr.21-03-2023
 3. Keramik, Flot vase som ny, Kahler keramik, Ca 22 cm høj I fin stand
Sjælden Niels Kahler vase
Vintag

  Keramik, Flot vase som ny, Kahler keramik, Ca 22 cm høj I fin stand Sjælden Niels Kahler vase Vintage Tyrkis

  250,00 kr.21-03-2023
 4. Keramik, Vase / keramikvase / lysestage / keramiklysestage, Retro - multistage, Et lækkert stykke re

  Keramik, Vase / keramikvase / lysestage / keramiklysestage, Retro - multistage, Et lækkert stykke retro keramik med skøn råhvid glasur. Tre lysestager/vaser er her "smeltet" sammen til en smuk samhøri

  298,00 kr.21-03-2023
 5. Keramik, Knapstrup syltekrukker, Knapstrup., 2 stk

Helt nye knapstrup syltekrukker. 

Normal pris 7

  Keramik, Knapstrup syltekrukker, Knapstrup., 2 stk Helt nye knapstrup syltekrukker. Normal pris 799 kr Sender ikke.

  500,00 kr.21-03-2023
 6. Keramik, Fad, Flot stort keramikfad i fin stand, ingen skår eller mærker. I farverne grå og brun. Ø

  Keramik, Fad, Flot stort keramikfad i fin stand, ingen skår eller mærker. I farverne grå og brun. Ø: 30. Giv et bud

  175,00 kr.21-03-2023

Du kommer hurtigt med på keramiktrenden, hvis du søger på DBA. Her finder du næsten 30.000 flotte fund. 

Vi var ikke mere end lige trådt ind i 2020, før danskerne begyndte at sætte ting til salg fra 2019, men hvad var det, vi ikke ville have stående i garagen længere? Det afslører vi i denne artikel – og vi garanterer: Du bliver overrasket undervejs, for særligt én ting viste sig at være yderst populær at komme af med.

Det gælder om at lytte godt efter, når modeeksperterne taler, for de har som regel helt styr på, hvad trenden bliver. Så når de siger, at keramik bliver stort i fremtiden, må du hellere begynde at holde øje med de bedste fund. Det har samleren Christian gjort gennem syv år, og i denne video fortæller han, hvordan du finder de fineste eksemplarer til den bedste pris.

Relaterede artikler