Disse pladespillere er blevet mere værd
Tech

Disse pladespillere er blevet mere værd

Christine
Christine

Det er igen blevet populært at sætte pickup’en i rillen, så den sorte skive vinyl kan snurre rundt og rundt. Det har sendt priserne på pladespillerne til tops, fortæller Ejner Miranda-Dam fra Analog Vintage Audio i Aarhus. Læs med her og find ud af, hvilke modeller der har særlig høj værdi.

Det knitrer støvet, og stilheden snurrer sløvt i stuen, før pickup’en endelig falder på plads i pladens riller. Klik. Tonerne fra instrumenterne strømmer straks mod dig, og en sprød stemme skærer sig vej gennem højttalerne for at ramme øregangene med fuld kraft.

Lytter du til musik på den old school måde, og smækker du hellere en skive på pladespilleren, end du tænder for den nyeste Sonos? Vi har taget turen til Vestergade i Aarhus for at nørde pladespillere med Ejner Miranda-Dam fra Analog Vintage Audio, og lyder det som sød musik for dig, skal du endelig læse videre. Vi kommer nemlig til at afsløre, hvilke pladespillere, der er særligt eftertragtede lige nu.

God indikator: Derfor bør du kende kvalitetsmærkerne

I en lille butik på Vestergade i Aarhus ligger Analog Vintage Audio, og mellem skruer, dimser, dutter, værktøj, pickups og andet udstyr kigger butikkens ejer Ejner Miranda-Dam frem. Her i værkstedet samler, reparerer og upcycler han både pladespillere fra en fjern fortid og de nyeste modeller på markedet. Han er med andre ord den helt rette at spørge, hvilke mærker du skal kigge efter, når du er på udkig efter en pladespiller:

- Der findes et hav af forskellige pladespillere, både dyre og billige, men det er altid en god idé at købe en pladespiller i et mærke, der er kendt for at levere kvalitet, for som regel taber de ikke værdi. Det kan være Luxman, Thorens eller Rega, forklarer Ejner Miranda-Dam.

Fordelen ved at købe en pladespiller i et kendt mærke er, at den stort set altid kan repareres, hvis den går i stykker. Satser du på en af de billige modeller på markedet, kan det være svært at finde reservedele, så her får du ikke nødvendigvis en pladespiller, der kan køre de næste 50 år. Det gør du derimod, hvis du kaster din kærlighed på en kvalitetsmodel:

- Den man får mest ud af at købe, er en Rega, for den er bygget i et meget simpelt og holdbart system. Det er en pladespiller, som giver dig meget lyd for pengene, fortæller Ejner Miranda-Dam.

Find en pladespiller fra Rega i dag:

 1. Pladespiller, Rega, Planar 3, I flot stand, dog har låget lidt småridser.
Smurt og justeret.

  Pladespiller, Rega, Planar 3, I flot stand, dog har låget lidt småridser. Smurt og justeret.

  1.900,00 kr.22-03-2023
 2. Pladespiller, Rega, Planet, God, Frankenstein Rega for sale with massive glass platter and Ortofon p

  Pladespiller, Rega, Planet, God, Frankenstein Rega for sale with massive glass platter and Ortofon pickup. Was bought by an enthusiast building and fixing Rega turntables, but turns out I’m more of a

  1.500,00 kr.21-03-2023
 3. Pladespiller, Rega, Rega Planar 2, Ældre rega planar 2
Det er teaktræ der har fået sort farve
Funger

  Pladespiller, Rega, Rega Planar 2, Ældre rega planar 2 Det er teaktræ der har fået sort farve Fungerede fint da den blev sat væk for år tilbage. På pickup'en står der: stanton 500 Venstre hængsel defe

  1.000,00 kr.21-03-2023
 4. Rega Motor upgradekit 24V

  Rega Motor upgradekit 24V

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Rega, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Rega Motor opgraderingssæt 24V | Fastmonteret lavvibrations motor til alle ældre Planar pladespillerer. Passer på RP1, P1, P2, P2

  1.495,00 kr.18-01-2023
 5. Pladespiller, Rega, RP40 Anniversary Edition, Perfekt, Rega 40års jubilæums model. Med seperat strøm

  Pladespiller, Rega, RP40 Anniversary Edition, Perfekt, Rega 40års jubilæums model. Med seperat strømforsyning Som ny. Incl. Org. Papkasse Har været ved audio companiet i Odense og fået stillet Pick u

  6.500,00 kr.19-03-2023
 6. Rega Strobe Kit

  Rega Strobe Kit

  Pladespiller tilbehør og reserverdele, Rega, PRIS-MATCH! – BUY & TRY! Rega Strobe Kit | Strobe kit fra Rega er designet til at måle hastigheden på enhver pladespiller. Kan bl.a. bruges sammen med den

  795,00 kr.18-01-2023

I dag finder du 85 pladespillere fra Rega på DBA og dem, der koster under 2.000 kroner, kan du se lige her.

Wow! Så meget kan en pladespiller koste

Skal du have en ny pladespiller, kan du erhverve dig en for mellem 1.000 og 2.000 kroner, men kigger du efter nogle af de mere specielle modeller, skal du have den store tegnebog op af lommen, fortæller Ejner Miranda-Dam:

- Prisen på en pladespiller afhænger af udbud og efterspørgsel: hvor mange er der af dem på markedet? Derfor er de sjældne pladespillere, der ikke er mange af, dem, som har den højeste værdi, forklarer han og fortsætter:

- Mærker som Luxman og visse Lenco-modeller findes der ikke mange af i Danmark, og derfor kan de hurtigt koste 5.000 kroner. Det samme gælder Technics 1210, som for fem år siden kunne fås for 2.500 kroner, men i dag er steget til 6.000 kroner. Rigtig mange DJ’s vil gerne have den model, men de er sjældne at finde.

Har du en pladespiller fra B&O stående i stuen? For tiden stiger B&O-modellerne i værdi, og de sjældne jubilæumsafspillere rammer priser på op til 75.000 kroner, fortæller eksperten og supplerer med vigtig viden om de populære designs:

- Det kan være en udfordring at finde en B&O med original pickup, for mærket producerer ikke nye. Derfor bliver der færre og færre af de originale pickups, simpelthen fordi de slides op, og netop det kan være med til at hæve prisen på pladespillerne, fortæller Ejner Miranda-Dam.

Har du fundet en B&O pladespiller, hvor pickup’en skal skiftes, kan du trygt købe den alligevel. En ny pickup kan fås fra 500 kroner, og selvom det ikke er en original, der sættes i afspilleren, kan du sagtens få god lyd ud af maskinen alligevel.

Det er ikke på det danske marked, pladespillerne med de imponerende priser findes, og derfor må vi vende os mod det store udland. Her er det de håndbyggede pladespillere, som virkelig har høj værdi:

- I den danske pladespillerbranche findes en meget dygtig mand, som håndbygger pladespillere, han sælger til kræsne kendere i USA for mellem 150.000 og 250.000 kroner. Her er der tale om specialbyggede afspiller, og netop derfor er prisen så høj, fortæller Ejner Miranda-Dam.

Kig efter en pladespiller fra Luxman på DBA:

 1. Pladespiller, Luxman, Pd282, Rimelig, Reserveret.Luxman pd282 rimelig stand.
Har lidt ridser og skra

  Pladespiller, Luxman, Pd282, Rimelig, Reserveret.Luxman pd282 rimelig stand. Har lidt ridser og skrammer men spiller fint. Har ikke låget til den.jeg har et der kan ligges på ,men det dækker ikke hele

  775,00 kr.21-03-2023
 2. Pladespiller, Luxman, PD-121, God, Originalt låg til Luxman PD-121 og PD-131 i rigtig fin stand og s

  Pladespiller, Luxman, PD-121, God, Originalt låg til Luxman PD-121 og PD-131 i rigtig fin stand og stort set uden ridser, som det ses på billederne. Desværre er der en revne i det ene baghjørne. Få de

  750,00 kr.11-03-2023
 3. Pladespiller, Luxman, PD-290, God, Sælger min gamle pladespiller da ny er købt. Fungerer upåklagelig

  Pladespiller, Luxman, PD-290, God, Sælger min gamle pladespiller da ny er købt. Fungerer upåklageligt, men Ortofon OMP med Stylus 20 nål. Mangler lås på tonearm.

  1.500,00 kr.08-03-2023
 4. Pladespiller, Luxman, PX-101, God, Luxman er bedst kendt for deres traditionelle pladespillere. Men

  Pladespiller, Luxman, PX-101, God, Luxman er bedst kendt for deres traditionelle pladespillere. Men de har også produceret denne sjældne tangentiale eller radiale pladespiller, som afspiller pladerne

  1.450,00 kr.25-02-2023
 5. Pladespiller, Luxman, PD282 , God, Oprydning. Jeg sælger ud af mine pladespillere for at gøre plads

  Pladespiller, Luxman, PD282 , God, Oprydning. Jeg sælger ud af mine pladespillere for at gøre plads til nye opgaver. Luxman PD-282 (2 stk. haves). De kan som udgangspunkt kombineres og sammensætter

  1.450,00 kr.03-02-2023
 6. Pladespiller, Luxman, PD282 PD-282, God, Super velspillende Luxman PD 282. Testet, justeret, vasket

  Pladespiller, Luxman, PD282 PD-282, God, Super velspillende Luxman PD 282. Testet, justeret, vasket og poleret. Ingen røglugt. Står flot i palisanderen. Lidt ridser på stål. Se fotos. Sælges som ud

  1.400,00 kr.14-01-2023

Luxman er en af de producenter, Ejner Miranda-Dam fremhæver, som særligt gode. På DBA finder du lige nu 98 modeller fra mærket.

Overraskende materiale får prisen på pladespilleren til at stige

Plastic, glas, træ eller et helt fjerde materiale? Det er ikke helt ligegyldigt for prisen, hvilket materiale pladespilleren er fremstillet i, og særligt ét materiale kan give prisen på afspilleren et nøk opad, teaser Ejner Miranda-Dam:

- Pladespillere i træ er meget populære, for et trækabinet passer godt ind i tidens indretning. Træet giver pladespilleren et vintagelook, som er meget moderne, og netop den her kombination af materialet og tanken om reuse hitter virkelig. Mange bruger en pladespiller som møbel, og derfor betyder udseendet jo en del.

- En Beogram 1000 ser du mange steder. Den er ikke så stor, men den er bygget i træ og har et autentisk, hyggeligt udseende. Den er nok 40 eller 50 år gammel, men den spiller fint, og kan fås fra 1.500 kroner og opefter, forklarer kenderen.

Træet har imidlertid ikke kun en æstetisk funktion, når pladespillerne skal passe ind i den moderne indretning. Ifølge Ejner Miranda-Dam tilfører materialet nemlig også noget til din lytteoplevelse:

- Når du køber noget gammelt, er det afgørende, at du både kan se, høre og mærke, at det er godt lavet, for så er det en fornøjelse at sætte en plade på. Vores øjne snyder os, kan man sige, for når vi ser et lækkert møbel, som for eksempel en pladespiller i træ, bliver vi automatisk forført af dens udseende, så vi tror, at den lyder bedre, end den måske egentlig gør, fortæller Ejner Miranda-Dam.

En gammel klassiker er hermed bekræftet: udseendet betyder ikke alt. Du må derfor også huske at slå lyttelapperne ud, når du kigger efter en ny pladespiller, og længere nede i artiklen afslører Ejner Miranda-Dam, hvad du skal være særligt opmærksom på, før du kaster din kærlighed på en brugt model.

Pladespillere fra Thorens på DBA netop nu:

 1. Andet, Thorens, Strømforsyning, Strømforsyning til Thorens Pladespiller.

  Andet, Thorens, Strømforsyning, Strømforsyning til Thorens Pladespiller.

  40,00 kr.22-03-2023
 2. Pladespiller, Thorens, TD 166 Mkll, Rimelig, Vintage pladespiller fra 1980, er løbende vedligeholdt

  Pladespiller, Thorens, TD 166 Mkll, Rimelig, Vintage pladespiller fra 1980, er løbende vedligeholdt og renoveret, herunder drivrem, pick-up (audio technical) mv., spiller fint men mangler støvlåg. Kan

  1.100,00 kr.21-03-2023
 3. Pladespiller, Thorens, TD160 Suiper, Perfekt, En klassiker fra Thorens i usædvanlig flot stand.
Remd

  Pladespiller, Thorens, TD160 Suiper, Perfekt, En klassiker fra Thorens i usædvanlig flot stand. Remdrevet værk med flydende 3-punkts ophæng. Hastigheder 33 & 45 omdr. 10 mm præcisions centerleje. Kabi

  2.975,00 kr.21-03-2023
 4. Pladespiller, Thorens, TD 166 mk II, God, Thorens pladespiller i rigtig god stand både teknisk og ko

  Pladespiller, Thorens, TD 166 mk II, God, Thorens pladespiller i rigtig god stand både teknisk og kosmetisk, som lyder fantastisk. Pladespilleren er eftersmurt fået nyt bælte og monteret med en Stant

  3.200,00 kr.20-03-2023
 5. Thorens TD-318

  Thorens TD-318

  Pladespiller, Thorens, TD-318, Rimelig, 30 år er ingen alder når det handler om tysk ingeniør kunst og mekanik fra øverste hylde. Denne Thorens, med sortbejdset træ-plint, det flydende ophæng, Thorens

  5.000,00 kr.11-06-2022
 6. Pladespiller, Thorens, TD 318, God, Solid kvalitetspladespiller med ny strømforsyning, ny rem og hel

  Pladespiller, Thorens, TD 318, God, Solid kvalitetspladespiller med ny strømforsyning, ny rem og helt ny pickup - en Audio Technica VM95E.

  1.900,00 kr.17-03-2023

En brugt pladespiller fra Thorens kan du få fra 2.000 kroner, og du kan se dem alle lige her.

Hold øje med denne ting, når du køber en brugt pladespiller

Det er ren nostalgi at smække en plade på anlægget for den fysiske kontakt med musikkens medie står i skarp kontrast til tidens luftbårne lydbølger. For mange er det mere autentisk at lytte til musik på gammeldags maner, og netop den følelse er Ejner Miranda-Dam slet ikke i tvivl om er med til at højne interessen for pladespillere.

Vil du være med på moden og lytte til musik på den old school måde? Der er særligt én ting, du skal holde øje med, når du køber en brugt pladespiller:

- Tjek pickup’en! Det er den, der skaber lyden, og derfor er det helt afgørende, at den fungerer. Køber du en brugt pladespiller, skal du altid sætte en ny pickup på, fordi du med garanti ikke kan vide, hvor gammel den eksisterende er. Så med mindre, at sælger lige har sat en ny på, skal du skifte den som det første, lyder rådet fra Ejner Miranda-Dam.

Hvis du er vant til at lytte til musik fra et moderne anlæg, kommer det nok bag på dig, at du har brug for mere end blot en pladespiller, før musikken kan flyde i din stue. En pladespiller kan nemlig ikke afspille gennem bluetooth, men har brug for flere ting, før det heller spiller, og her er særligt én ting afgørende, fortæller vores erfarne ekspert:

- Er du vant til at afspille musik via bluetooth, får du brug for en forforstærker, en forstærker og et par højttalere, før du kan bruge pladespilleren. Det er forforstærkeren – eller 'RIAA’en' som den også kaldes – der laver lyden fra pickup’en om, så her skal du virkelig ikke vælge at spare, hvis du vil have en god lydoplevelse derhjemme, slutter Ejner Miranda-Dam.

Find en ny pickup på DBA:

 1. Pickup, Dual, Perfekt, Original Dual DN 211 - i original æske - og Pfeiffer DN 236/237/238 nåleforpa

  Pickup, Dual, Perfekt, Original Dual DN 211 - i original æske - og Pfeiffer DN 236/237/238 nåleforparter. Nye og ubrugte. Passer på Dual pickupper DMS 221, 222, 236, 237, 241, 242, 411 samt Schneider

  250,00 kr.22-03-2023
 2. Pickup, Pioneer, God

  Pickup, Pioneer, God

  800,00 kr.22-03-2023
 3. Fabriksny picup fra Sound Smith

  Fabriksny picup fra Sound Smith

  Pickup, Bang & Olufsen, Sound Smith, Perfekt, Fabriksny mmc picup fra Sound Smith.

  2.495,00 kr.01-05-2020
 4. Pickup, Ortofon, Om 40 +10 +E5, God, Pickup ortofon om 40 + løs om10 og E5 nåle der passer på

  Pickup, Ortofon, Om 40 +10 +E5, God, Pickup ortofon om 40 + løs om10 og E5 nåle der passer på

  1.800,00 kr.21-03-2023
 5. Pickup, Ortofon, Din 165E, Perfekt, Stylus Dual DN 165E erstatningsnål til Dual ULM 65E pickup - Ski

  Pickup, Ortofon, Din 165E, Perfekt, Stylus Dual DN 165E erstatningsnål til Dual ULM 65E pickup - Skiftes nemt og hurtigt.

  425,00 kr.20-03-2023
 6. Pickup, Philips, GP 215, God, En rigtig fin og noget sjælden pickup.

Philips pick-up GP 215

  Pickup, Philips, GP 215, God, En rigtig fin og noget sjælden pickup. Philips pick-up GP 215

  250,00 kr.20-03-2023

Er du på udkig efter en ny pickup, finder du lige nu et stort udvalg på DBA. 

Er du en af dem, der allerede lytter til LP’er, og som har en stor samling af populære plader? Det er ikke kun pladespillere, der kan koste mange penge – vinylerne følger nemlig gerne med, når det gælder de høje priser. Her i artiklen fortæller vi dig, hvilke vinyler, som er steget særligt meget i værdi.

Det er en helt speciel lyd, som sendes mod dig, når du afspiller musikken på et retroanlæg, men hvorfor er det egentlig, at de gamle anlæg pludselig er blevet så populære igen? I denne video kan du blive lidt klogere på, hvorfor retroanlæg trender igen og giver de smarte streamingtjenester kamp til stregen.

Relaterede artikler