Henrik og konen har 7.000 annoncer på DBA!
Livsstil

Henrik og konen har 7.000 annoncer på DBA!

Louise Guldager
Louise Guldager

Kan man have over 7.000 annoncer på DBA – og overvejende kun sælge én ting? Det har Henrik fra Ørnhøj. Han har desuden så mange ting i sit hjem, at han i et af rummene er begyndt at lave små stier gennem hans labyrinter af ting. Her kan du læse om Henrik og hans kone, der ”trænger til” – og er i gang med – at sælge ud på DBA.

Hvor meget vejer 7.505 bøger?

For meget til, at du ville orke at flytte rundt på dem! Det er i hvert fald den konklusion, som 49-årige Henrik Jokinen og hans kone, Sabine Jokinen fra Ørnhøj har draget.

Der er nemlig en sandsynlighed for, at de på et tidspunkt skal flytte, og derfor har de sat netop dette antal bøger til salg på DBA. Og så skulle man tro, at hjemmet ville blive helt bogfrit, men sådan forholder det sig ikke. Parret har nemlig samlet på bøger i et helt liv og desuden opkøbt et par dødsboer undervejs.

- Vi har omkring 30.000 bøger i vores kælder. Og de fylder temmelig meget, fortæller Henrik.

- Bøger er oplagte at sælge brugte. For de fejler jo ingenting og kan bringe rigtig stor glæde hos modtageren. Jeg får så mange gode oplevelser ved at sælge ud på DBA, fortæller han.

Han har omdannet parrets kælder til et regulært bibliotek.

- Der er bøger over det hele. Jeg har lavet en slags labyrint. De fylder jo lidt de 30.000 bøger.

Bøger til salg på DBA:

 1. Skilleveje, Bo Østlund, Som spritny. Nypris 299 kr.
28 kendte danskere fortæller om barndommens gade

  Skilleveje, Bo Østlund, Som spritny. Nypris 299 kr. 28 kendte danskere fortæller om barndommens gade. Meget flot hardback. 375 sider.

  30,00 kr.22-09-2023
 2. Ulla Terkelsen. Vi kan sove i flyvemaskinen, Ulla Terkelsen. Andreas Fugl Thøgersen, VI KAN SOVE I F

  Ulla Terkelsen. Vi kan sove i flyvemaskinen, Ulla Terkelsen. Andreas Fugl Thøgersen, VI KAN SOVE I FLYVEMASKINEN af Ulla Terkelsen og i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen. 256 sider. Fra 2013. Hard

  35,00 kr.22-09-2023
 3. The Moon's a Balloon,The other side of the moon, David Niven, Peter Ustinov, Sheridan Morley, Brugt

  The Moon's a Balloon,The other side of the moon, David Niven, Peter Ustinov, Sheridan Morley, Brugt men intakt og fin stand

  15,00 kr.22-09-2023
 4. Silver plated Spoon,To England with love, John Duke of Bedford,David Frost & Antony Jay, John,Duke o

  Silver plated Spoon,To England with love, John Duke of Bedford,David Frost & Antony Jay, John,Duke of Bedford sekvbiografi 50 kr To England with Love 25kr

  25,00 kr.22-09-2023
 5. Den hvide verden- erindringer om storm,stille og, Jane Aamund, 238 sider, indbundet

  Den hvide verden- erindringer om storm,stille og, Jane Aamund, 238 sider, indbundet

  48,00 kr.21-09-2023
 6. Mascha, Mascha Vang & Christina Lund, Bogen er i super fin stand, læst én gang.

Køber betaler fragt

  Mascha, Mascha Vang & Christina Lund, Bogen er i super fin stand, læst én gang. Køber betaler fragt. Kan afhentes i København S (Islands Brygge)

  50,00 kr.21-09-2023

Lige nu er der 278.464 annoncer med bøger til salg på DBA. Ud af disse er 112.291 af dem faglitteratur, mens 65.191 af dem er skønlitteratur.

Folk går døde i parrets mange annoncer. Og det resulterer i en god oplevelse

Skønt man måske skulle tro, det kunne blive en tand uoverskueligt at have over 7.000 annoncer liggende aktive på DBA, så generer det slet ikke Sabine og Henrik. Tværtimod faktisk.

Det sker ofte, at folk ringer os op, fordi de ikke kan overskue at kigge alle mine annoncer igennem. De går lidt død i det undervejs. Så vil de lige høre, om vi mon har det, de leder efter. Det har vi ret tit. Så får vi en lang snak i telefonen, og det er brand hyggeligt.

For glæden ved at give gode læseoplevelser videre betyder noget for ægteparret. De nyder at få lov at dele den mangeårige interesse med andre ligesindede. Der er altid en god tone, når folk afhenter. Og så har Henrik også et andet incitament til at benytte DBA:

- Vi bor i en bette by, og her er så småt – vi ville aldrig kunne sælge mere end 10 bøger om året her. Men via DBA når vi bredt ud til rigtig mange mennesker.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du nemmest dine studiebøger

Henrik og Sabine har omdannet deres kælder til et regulært bibliotek. Her står bøger sorteret fra gulv til loft med små gange imellem, der er 39 centimeter, så de akkurat lige kan komme igennem rækkerne. De har lidt over 30.000 bøger stående. Og nu er de begyndt at sælge ud af dem på DBA
Henrik og Sabine har omdannet deres kælder til et regulært bibliotek. Her står bøger sorteret fra gulv til loft med små gange imellem, der er 39 centimeter, så de akkurat lige kan komme igennem rækkerne. De har lidt over 30.000 bøger stående. Og nu er de begyndt at sælge ud af dem på DBA

Disse bøger sælger især godt hos Henrik og Sabine

Det er alle slags bøger, Henrik og Sabine sælger. Alt fra selvhjælpsbøger, skønlitterære klassikere, fagbøger og krimier. De har det meste.

- Der er især mange, der bliver glade for at finde studiebøger. De er tit ret dyre fra ny. Så her kan man spare meget. Jeg har lige solgt én for 500 kroner. Den var helt ubrugt og koster 1.200 fra ny.

Hvis man gider kigge lidt, kan man gøre en god handel med studiebøger, fortæller Henrik. Og de studerende, der køber af ham, virker også altid meget glade:

- Typisk skal man bruge 5-6 bøger per semester. Hvis man ganger de førnævnte 1.200 kroner op, så er det jo en hel SU, der bliver brugt alene på bøger. Og det er omvendt de færreste eks-studerende, der skal bruge deres studiebøger igen. Derfor er det oplagt at sætte bøgerne til salg - brugte.

Studiebøger til salg på DBA:

 1. BASIC ANATOMY FOR THR MANGA ARTIST, Christopher Hart, år 2011, 1st udgave, Øvebog til mangategning.

  BASIC ANATOMY FOR THR MANGA ARTIST, Christopher Hart, år 2011, 1st udgave, Øvebog til mangategning. Begynder Ubrugt

  50,00 kr.02-09-2023
 2. PH POUL HENNINGSEN DANSK DESIGN, ERIK STEFFENSN PH, år 2014, 2 udgave, SE OGSÅ MINE ANDRE ANNONCER

  PH POUL HENNINGSEN DANSK DESIGN, ERIK STEFFENSN PH, år 2014, 2 udgave, SE OGSÅ MINE ANDRE ANNONCER BOG - POUL HENNINGSEN - NYDELIG STAND - SENDES GERNE PRIS ER FAST

  50,00 kr.12-07-2023
 3. Digital Adaptation, Paul Boag, Digital Adaptation - Paul Boag
Næsten som ny. Hardback


Afhentning i

  Digital Adaptation, Paul Boag, Digital Adaptation - Paul Boag Næsten som ny. Hardback Afhentning i Kbh S - tæt på Amagerbro, kan også sendes. Giver gerne mængderabat, se gerne mine andre annoncer.

  70,00 kr.13-06-2023
 4. Bøger om arkitektur, Forskellige, Køb 3 eller flere og betal 75 kr. pr. stk. 
Futures of Cities, Pri

  Bøger om arkitektur, Forskellige, Køb 3 eller flere og betal 75 kr. pr. stk. Futures of Cities, Principles, Congress, Competition, Royal Danish Academy of Fine Arts, 225 kr. DAC, Guide to New Archite

  75,00 kr.23-05-2023
 5. Turen går til Realdania. Ny bog, . Ny bog, 192
Turen går til Realdania. Ny bog. Udgivet i 2018. 168

  Turen går til Realdania. Ny bog, . Ny bog, 192 Turen går til Realdania. Ny bog. Udgivet i 2018. 168 sider. Vejer 260g. Indblik i Realdanias projekter og arbejde med bl.a. restaurering af gamle bygning

  20,00 kr.31-03-2023
 6. Revit 201X Parcelhus, Frede Uhrskov, 1 udgave, 1. udgave 1. oplag 2017. Fremstår pæn med få brugsspo

  Revit 201X Parcelhus, Frede Uhrskov, 1 udgave, 1. udgave 1. oplag 2017. Fremstår pæn med få brugsspor. Dette hæfte gennemgår de grundlæggende elementer i Revit 201X. For at få det rette udbytte af R

  80,00 kr.16-12-2022

I skrivende stund er der rigtig, rigtig studiebøger til salg på DBA. Klik her og se dem, der ligger til en pris på under 200 kroner. Så der kan være gode penge at spare her.

Derfor har parret så stor en bogsamling

Der findes mange årsager til, at man mere eller minde desperat står og mangler en bog. Henrik fortæller, at det også kan være en køber, der lige mangler den midterste bog i en trilogi eller én, der søger efter en fagbog. Mulighederne er mange, for Sabine og Henrik har – næsten – alt.

- Min kone er uddannet på universitet i Riga og er meget kunstinteresseret. Så vi har også mange kunstbøger. Jeg selv kigger især efter bøger om personlig udvikling, psykologi, og om børn, for jeg er så heldig at have hele 7 af slagsen selv.

LÆS OGSÅ: Mød Eigil og hans barnlige samling 

Studiebøger kan det godt betale sig at kigge efter brugt. ’Skatteretten 2’, der er en studiebog til cand.merc.aud sælges til 500 kroner hos Helle i Smørum. Nypris er 1.600 kroner. Hun sælger også samlet 32 bøger til studiet til i alt 3.000 kroner. Lene fra Vanløse sælger5 krimier af forfatterne Øbro og Tornbjerg samlet for 125 kroner. Så er der sikret efterårslæsning til regnvejrsdagene. ’Dømt til at skabe’ er én af Sabine og Henriks bøger, de har til salg på DBA. Det er samtaler med 20 kendte danskere om kreativitet. Den fremstår i pæn stand. Pris er 65 kroner. Fra ny koster bogen 300 kroner
Studiebøger kan det godt betale sig at kigge efter brugt. ’Skatteretten 2’, der er en studiebog til cand.merc.aud sælges til 500 kroner hos Helle i Smørum. Nypris er 1.600 kroner. Hun sælger også samlet 32 bøger til studiet til i alt 3.000 kroner. Lene fra Vanløse sælger5 krimier af forfatterne Øbro og Tornbjerg samlet for 125 kroner. Så er der sikret efterårslæsning til regnvejrsdagene. ’Dømt til at skabe’ er én af Sabine og Henriks bøger, de har til salg på DBA. Det er samtaler med 20 kendte danskere om kreativitet. Den fremstår i pæn stand. Pris er 65 kroner. Fra ny koster bogen 300 kroner

Den ældste bog i Henriks samling

Det er hovedsageligt musik og bøger, som Henrik leder efter på DBA. Han opretter gerne søgeagenter, og han ved, hvad han leder efter. Lige nu er det især læderindbundne bøger med Achton Friis og Mercedes-bøger. Han er nemlig også bilnørd. Især når det gælder de gamle Mercedesmodeller. Både biler og bøger må gerne have lidt år på bagen.

- Den ældste bog, jeg har fundet, var Biblen fra 1632. Den er jo penge værd i dag. Jeg elsker gamle bøger, især de læderindbundne. Og jeg kan sagtens finde på at læse en bog 3-4 gange.

Henriks morfar havde en boghandel, og det er hér, interessen er begyndt:

- Det giver en særlig følelse at sidde med en bog. At dufte bogen. Og nogle gange læse navne på tidligere ejere i dem. Tænk sig – at man kan sidde med en bog, der er over 200 år gammel. Det er fantastisk!

LÆS OGSÅ: Husker du? Børnebøger, du med garanti kan huske

Henrik læser gerne sine bøger 3-4 gange. Nogle bøger, der helt sikkert tåler en genlæsning er dem, du kan finde i listen, som vi har linket til herover. Det er virkelig nogle klassikere
Henrik læser gerne sine bøger 3-4 gange. Nogle bøger, der helt sikkert tåler en genlæsning er dem, du kan finde i listen, som vi har linket til herover. Det er virkelig nogle klassikere

Henriks bedste DBA-køb er ikke en bog

Henriks eget bedste DBA-køb er dog faktisk ikke en bog. Det er 10 år siden, han gjorde købet, men først for nyligt fandt han ud af, hvor godt, det var:

- Jeg købte for 10 år siden en LP-samling. For nyligt kiggede jeg på den og opdagede pludselig, at der var en meget sjælden og unik iblandt. Den alene er 6 gange så meget værd, som det jeg gav for hele samlingen.

LPér til salg på DBA:

 1. LP, Them Crooked Vultures, Them Crooked Vultures, Heavy, Ny og uåbnet.
Se også mine andre annoncer.

  LP, Them Crooked Vultures, Them Crooked Vultures, Heavy, Ny og uåbnet. Se også mine andre annoncer.

  1.500,00 kr.22-09-2023
 2. LP, Bee Gees, High Civilization ( 1991 ), Rock, Superflot stand

  LP, Bee Gees, High Civilization ( 1991 ), Rock, Superflot stand

  25,00 kr.22-09-2023
 3. LP, HOS ANNA, HOS ANNA  ÅH..., Rock, HOS ANNA ÅH...
Udgivet på Better Days Records bdlp 702 i 197

  LP, HOS ANNA, HOS ANNA ÅH..., Rock, HOS ANNA ÅH... Udgivet på Better Days Records bdlp 702 i 1979 Gatefold Cover + Plade i fin stand. Se billeder For mere info: Se billeder.

  125,00 kr.22-09-2023
 4. LP, Earl Klugh, Midnight in san Juan, Jazz, Vg+/Vg+

  LP, Earl Klugh, Midnight in san Juan, Jazz, Vg+/Vg+

  130,00 kr.22-09-2023
 5. LP, PETER BELLI, EVIG & ALTID, Rock, PETER BELLI EVIG & ALTID
Udgivet på Target Records
Cover + Pla

  LP, PETER BELLI, EVIG & ALTID, Rock, PETER BELLI EVIG & ALTID Udgivet på Target Records Cover + Plade fremstår i meget fin stand Se billeder Peter Belli når han er bedst. Indeholder desuden 2 bonus

  150,00 kr.22-09-2023
 6. LP, THE TROGGS, THE TROGGS 1975, Rock, THE TROGGS 1975
Udgivet på Penny Farthing pels 543 i 1975
Co

  LP, THE TROGGS, THE TROGGS 1975, Rock, THE TROGGS 1975 Udgivet på Penny Farthing pels 543 i 1975 Cover + Plade fremstår i fin stand. The Troggs huskes Bl.a. for Wild Thing og With a girl like you, og

  125,00 kr.22-09-2023

I skrivende stund er der 28.622 annoncer med LP’er til salg på DBA. Der er flest på Sjælland, hvor hele 19.579 af dem befinder sig.

Der kan være mange gode grunde til at ville læse fysiske bøger og samle på dem. Og nogle gange, giver det ekstra god mening at finde dem brugte. For Marianne og Amalie har en fælles interesse i astrologi netop fået dem til at søge efter især én slags bøger. Det har de i dag lavet en hel podcast ud af. Læs mere her.

Mange bøger kræver hyldeplads. Måske du skulle overveje at lave den selv? Byg-selv-reoler er en af tidens hotteste trends. Her får du en guide til nogle let tilgængelige, billige versioner - der kan sættes eget præg på. Og det bedste; du kan købe dem brugte og spare en masse penge.

Hvordan kan man sælge for meget på DBA? Ja, det må du spørge Anja om. Hun fortæller i denne artikel, at hun sælger for meget, og i videoen herunder kan du møde hende. Her taler hun til gengæld om, at hun bruger genbrug som børneopdragelse:


Du kan læse mere om Anjas tanker omkring genbrug som børneopdragelse, i artiklen, her.

Relaterede artikler