De fandt drømmen på DBA
Livsstil

De fandt drømmen på DBA

Christine
Christine

Hvad er drømme lavet af? Det er svært at svare på, for vi har alle sammen forskellige forestillinger om, hvad det gode liv er. For nogle er det friheden i en veteranbil, mens det for andre er en fin, gammel traktor. I anledningen af DBAs 40 års fødselsdag kan du i denne artikel møde nogle af de mennesker, der fandt drømmen på brugtvaremarkedet.

Du kommer sjældent til at holde stille særligt længe. Nu er du advaret. For selvom DBA er drømmenes holdeplads, er det langt fra deres endedestination – det er ikke her ønskerne, forestillingerne og ambitioner bliver parkeret. Tværtimod! Det er her, det hele begynder.

Fornemmer vi en smule skepsis hos dig? Vi smækker gerne beviser på bordet, for nu præsenterer vi dig for en flok af de folk, som fik indfriet drømmen på DBA. Drømme, der ikke handlede om at finde nye sko eller lækre designmøbler til en god pris, men derimod direkte livsomvæltende drømme, der sendte dem på spændende eventyr i både ind- og udland.

Find en drømmefanger på DBA:

 1. Drømmefanger, Ny flot Drømmefanger med fjer og sten og blonder. Stadig i emballage. Højde 48 cm. Dia

  Drømmefanger, Ny flot Drømmefanger med fjer og sten og blonder. Stadig i emballage. Højde 48 cm. Diameter 16,5 cm. Pris 250 kr.

  250,00 kr.15-06-2024
 2. Børneindretning, Her er en fin lyserød hæklet pynte pude og en hvid drømmefanger som kun sælges saml

  Børneindretning, Her er en fin lyserød hæklet pynte pude og en hvid drømmefanger som kun sælges samlet. I pæn stand og fra røgfri hjem. -Sender gerne for 49kr i fragt.

  100,00 kr.15-06-2024
 3. Forgyldt Drømmefanger , Håndlavet lives træ, Dekorativ indretning med spiatuel betydning bl.a.  ave

  Forgyldt Drømmefanger , Håndlavet lives træ, Dekorativ indretning med spiatuel betydning bl.a. aventurin, malakit, flourit kvars, samt grønne facetter krystal m m 75,-kr Kan afhentes eller sendes

  75,00 kr.12-06-2024
 4. Drømmefanger, Drømmefanger

  Drømmefanger, Drømmefanger

  75,00 kr.08-06-2024
 5. Drømmefanger, Jeg har forskellige drømmefangere til salg. 

Se prisen på billederne. 

Kan sendes fo

  Drømmefanger, Jeg har forskellige drømmefangere til salg. Se prisen på billederne. Kan sendes for købers regning

  35,00 kr.06-06-2024
 6. Stor drømmefanger, U, Stor smuk drømmefanger.
Længde 2 meter.
Diameter 80.

  Stor drømmefanger, U, Stor smuk drømmefanger. Længde 2 meter. Diameter 80.

  300,00 kr.06-06-2024

Lige nu er der 127 drømmefangere til salg på DBA, så du kan let få opfyldt dine ønsker.

100 år gammel cirkusvogn kickstartede cafédrømmen

Tanken har måske allerede strejfet dig? Tænk at stå af karrieræset, sætte rutinerne på pause og skabe sin egen hverdag i en forretning, du selv er chef i… Det var drømmen for Brinja og Michael fra København, men i stedet for bare at lade det blive ved drømmen, købte de en 100 år gammel cirkusvogn på DBA.

Ved fælles hjælp satte de vognen i stand, og i 2013 slog de dørene op til ’Cirkus-Is og kaffe’ – en hyggelig café, der også danner rammen om familiens hjem. Her otte år senere ruller caféen stadig derudaf, og du kan både købe kaffe, is, belgiske vafler og frisklavede sandwiches ved Stillinge Strand i Slagelse, hvor cirkuscaféen er parkeret.

Du kan møde den kreative familie i artiklen her, hvor du også kan finde ud af, hvor mange cirkusvogne forretningen siden hen er blevet udvidet med.

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe cirkusdirektørens cirkusvogn

Der er altid mange mennesker ved cirkuscaféen, som blandt andet sælger is fra Vebbestrup Mejeri.
Der er altid mange mennesker ved cirkuscaféen, som blandt andet sælger is fra Vebbestrup Mejeri.

Modigt: Familien solgte alt de ejede på DBA

I 2019 tog Familien Ekstrand en drastisk beslutning: De solgte alt, de ejede på DBA, købte en veteranbus fra 1963 og satte kursen mod uudforsket land. Med to små børn på bagsædet vinkede de en forårsdag farvel til hverdagslivet i København og rullede ud på eventyr i den retrovogn, de selv havde istandsat.

Hvor længe familien ville være på vejen, vidste de ikke, men drømmen var et friere liv under varme himmelstrøg. Den drøm fik i den grad indfriet, og fra deres nye hjem på 20 kvadratmeter blev der endda tid til at starte en selvstændig forretning.

Er du nysgerrig på, hvordan det gik den modige familie? Så kan du møde dem i artiklen her, men vi vil allerede godt fortælle nu, at tingene tog en uventet drejning kort tid efter, de var landet under sydens sol i Portugal.

LÆS OGSÅ: Unikt: Husbåd til salg på DBA

Familien Ekstrand måtte sælge mange af deres ejendele på DBA, så de kun fik det mest nødvendige med på rejsen.
Familien Ekstrand måtte sælge mange af deres ejendele på DBA, så de kun fik det mest nødvendige med på rejsen.

Vild forvandling: Fra campingvogn til luksuriøst sommerhus

Det begyndte med en gammel campingvogn, der lige skulle have en make over før ferien, men… For Sofie og Morten fra Vejle blev det startskuddet til vild rejse, for det viste sig, at parret havde sans for at indrette og renovere på få kvadratmeter.

Hurtigt blev ’Happy Camper’ en populær forretning, hvor gamle campingvogne blev forvandlet til luksuriøse sommerhuse med stue, køkken, bad og små hyggekroge. Det satte gang i store drømme hos det innovative DIY-par, som i dag restaurerer campingvogne på fuld tid.

Hør om de store, nye ambitioner i denne artikel, hvor du også kan se de flotte sommerhuse og finde ud af, hvordan du booker en overnatning eller to, hvis du trænger til lidt ferie.

LÆS OGSÅ: 7 gode råd til dig, der skal sælge din campingvogn

Der er mange lækre detaljer i campingvogne, der er indrettet som luksuriøse sommerhuse.
Der er mange lækre detaljer i campingvogne, der er indrettet som luksuriøse sommerhuse.

Kreative teenagere byggede isbutik på to hjul

Sommeren var på vej til Faxe Ladeplads, da det lokale ishus uden varsel drejede nøglen om. Drømmen om kølende is på de varmeste dage blev brat slukket for byens borgere, men fire friske teenagere tog en rask beslutning. De satte kursen mod København, købte en ladcykel, en lille fryser og brugte et par dage på at optimere sagerne.

Det blev begyndelsen på den ​isbutik, som siden 2020 har serviceret de sliksultne ved stranden i Faxe.

Fra fryseren på ladet finder Sille, Sofie, Freja og Viktor chips, kolde vand og flere slags is frem og alt sammen til den simple sum af 10 kroner stykket. Den rustne ladcykel indfriede derfor ikke kun drømmen om egen virksomhed for vennerne, men også drømmen om kolde is for de lokale.

LÆS OGSÅ: Sommeris du selv kan lave

Den rullende isbutik blev hurtigt populær, og vennerne fortæller, at de allerede har tjent materialerne til restaureringen ind.
Den rullende isbutik blev hurtigt populær, og vennerne fortæller, at de allerede har tjent materialerne til restaureringen ind.

73-årig tog traktoren tilbage til nutiden

Det lå ikke i kortene, at 73-årige Gunner skulle få en ny livsdrøm, da han kort efter konens død, sprang en kranspulseåre og svævede mellem liv og død på hospitalet. Langsomt, men sikkert kom Gunner heldigvis til hægterne igen, men for den ældre herre var det svært at finde meningen med livet. Hvad tror du, han gjorde? 

De færreste ville nok købe en traktor, men ikke desto mindre var det, hvad Gunner gjorde. En Porsche fra 1959 fangede den tidligere traktorforhandlers interesse, og bid for bid gik han i gang med at skille den ad for at reparere den.

Det skulle vise sig at være den rigtige beslutning for i takt med, at traktoren genopstod på ny, fik Gunner glæden igen. Mød ham i denne artikel og find ud af, hvorfor han endte med at sælge drømmen på DBA.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du din egen cafe-racer

Den røde traktor har tre cylindre, og kan med sikkerhed starte i frostvejr, fordi der er koldvarmet diesel i tanken.
Den røde traktor har tre cylindre, og kan med sikkerhed starte i frostvejr, fordi der er koldvarmet diesel i tanken.

Sæt dig bag rattet:

 1. Havetraktor, Castelgarden , 12,5 hk, Kører ikke mangler ny batteri, ellerbruges til reservedele

  Havetraktor, Castelgarden , 12,5 hk, Kører ikke mangler ny batteri, ellerbruges til reservedele

  2.000,00 kr.16-06-2024
 2. Jord sluffe, Vemmelev Jord sluffe / Scraper / Soilmower.
1,8 m. bred.
Ombygget til trækbom med 1 enk

  Jord sluffe, Vemmelev Jord sluffe / Scraper / Soilmower. 1,8 m. bred. Ombygget til trækbom med 1 enkeltvirkende hydraulik cylinder for præcis dybde kontrol. (I stedet for det originale træk til monte

  4.000,00 kr.16-06-2024
 3. Havetraktor, Stiga, 9 hk, EM slagtilbud = stærk reduceret EM pris

Ældre god Stiga
Lille venderadius

  Havetraktor, Stiga, 9 hk, EM slagtilbud = stærk reduceret EM pris Ældre god Stiga Lille venderadius Kan startes med snortræk, eller batteri hvis det monteres. Med opsamler, god klippebredde. Står 20

  4.222,00 kr.16-06-2024
 4. Havetraktor, Stiga, 10,5 hk, Køre og klipper godt. Alt virker.
Sælges kun da vi har brug for en der

  Havetraktor, Stiga, 10,5 hk, Køre og klipper godt. Alt virker. Sælges kun da vi har brug for en der er større. Åben for bud

  4.500,00 kr.16-06-2024
 5. Havetraktor, Craftsman, Køreklar craftsman havetraktor. 
Ny malet klipper.
Nye knive. 
Nyt batteri.

  Havetraktor, Craftsman, Køreklar craftsman havetraktor. Ny malet klipper. Nye knive. Nyt batteri. Nyt olie. Ny benzinhane. Ny trækkugle. Ialt en iorden Køreklar havetraktor. Prisen er ikke helt fa

  5.700,00 kr.16-06-2024
 6. Havetraktor, Mountfielt, 12,5 hk, Har denne fine frontklipper skærebord og skær ok nyt batteri køre

  Havetraktor, Mountfielt, 12,5 hk, Har denne fine frontklipper skærebord og skær ok nyt batteri køre og starter perfekt dæk også super fine Den står i Nykøbing sj.

  5.900,00 kr.16-06-2024

Drømmer du også om en traktor? Der er mange flotte køretøjer til salg på DBA, uanset om du søger en personbil eller en havetraktor.

Drømmen om en have med sydlandsk stemning, som sendte tankerne til Provence, fik Grete indfriet på DBA. Her fandt hun præcis det, der fuldendte den grønne oase i Varde. Kan du gætte, hvad det er? Vi tager dig med på havevandring i denne artikel, hvor Grete fortæller, hvordan hun endte med at gøre en god brugthandel, som gjorde hendes have til lidt af en berømthed.

Er drømmen en unik samling af Holmegaard, skal du møde Søren fra Mørke. I videoen, du kan se herunder, viser han vaser, skåle og andre unikavarer frem fra gemmerne – og du kan godt glæde dig! Det er imponerende fund, han med tiden har gjort på DBA.

Relaterede artikler