Video: Sådan kan du dekorativt bruge en træpalle som pakkekalender
Luk

Video: Sådan kan du dekorativt bruge en træpalle som pakkekalender

Af Lene Nissen / 17. november 2017

Er du færdig med den knaldrøde jul og mere til det nordiske look med masser af naturmaterialer og afdæmpede farver? Så har vi den helt rette ”jule-pakkekalender” til dig. Den koster dig ikke meget andet end lidt små kroge og nogle skruer, for pallerne kan du næsten altid finde gratis på DBA.

Der er ikke længere mange, der har kravlenisser og syngende julemænd i de moderne, skandinaviske hjem. Hvis vi kan sætte flueben ved: naturmaterialer, det enkle look og bæredygtighed, så har vi det bedst. Derfor er genbrug af en gammel træpalle oplagt, som en del af stuens pynt i julen. Hænger du 24 små kroge på, kan det samtidigt fungere som årets pakkekalender.

Dette træ vil helt sikkert også tiltale de mest ”juleskeptiske” mænd. 

Lige nu er der 2.696 træpaller til salg på DBA, og over 700 af dem kan du få til under 50 kroner. Her kan du finde nogle af dem du bare kan afhente gratis. De er ofte i lidt blødere træ, så de er også lettere at skille fra hinanden.

Du skal være opmærksom på, at de dobbelte paller har længere pinde, så vil du gerne have dit træ højt som her, så gå efter dem, altså ikke de typiske EUR-paller. Hvis du kigger under diverse - gratis ting, vil det derfor også ofte være disse typer, der foræres væk. Grunden er, at dem uden EUR-mærket, ikke høre med i det pantsystem, der ellers er gældende for Europa-paller. Europa-paller genbruges nemlig og kan afleveres og indkassere cirka 100 kroner alt afhængelig af hvor og hvem, de afleveres til.

DBA Guide
Materialer til pakkekalender

Dette er, hvad du skal bruge af materialer.

Dette skal du bruge:

1 dobbeltpalle

24 små kroge

Skruer, der ikke er længere end to stykker træ lagt ovenpå hinanden, for de ikke bliver synlige på forsiden

Værktøj:

En syl

En skrue- boremaskine

En stiksav

En blyant

En hammer

Et brækjern eller som her en økse

LÆS OGSÅ: Lav din randform om til en adventskrans


Sådan gør du
:

1. Start med at skille din palle fra hinanden. Du skal bruge én lang midterpind/ stamme. Den skal være cirka 2 meter høj. Så her skal du forsigtigt fjerne den fra tværpindene, så den ikke går i stykker.

2. Hvis du saver den ene ende tværpind af, er det lettere at få pindene af. Du sætter enten dit brækjern eller økse ned mellem tværpind og pind. Vrid herefter pinden udaf, så pinden løsner sig.

3. Når du har nok pinde, skal du have dem renset for søm. Sørg for at banke sømmene ud fra bagsiden.

4. Nu skal du have savet ”grene” til dit juletræ. Den nederste skal være 120 centimeter, derefter én på 100 centimeter, én på 80 centimeter. Altså de første 3 springer 20 centimeter. Herefter springer de kun 10 centimeter. Så du skal yderligere bruge én på 70 centimeter, 60 centimeter, 50 centimeter, 40 centimeter, 30 centimeter, 20 centimeter og sidst én på 10 centimeter.

5. Læg dem ned på gulvet og start fra oven med den mindste. Mål 10 centimeters mellemrum og placer den næste, og sådan fortsætter du, til de ligger der alle sammen.

LÆS OGSÅ: 10 personlige julegaver, du kan give til din dreng, mand eller ven

6. Placer nu ”stammen” ovenpå ned i midten.

7. Nu skal du måle efter at stammen ligger korrekt, altså midt på ”grenens” længde, og 10 centimeter fra den ovenover.

8. Bor nu for med et lille bor minimum to huller i hver gren.

9. Skru herefter skruerne i, så grene sidder fast. Sådan fortsætter du, til alle grenene er på.

10. Nu skal du have de små kroge til pakkerne sat på. Her kan du sagtens bare lave et lille hul med sylen og ved håndkraft skrue krogene i. Vi har valgt at skrue en i midten på den øverste og ellers én i hver ende af alle grene, og de nederste 5 grene har også fået en krog i midten. Så passer det med 24 kroge.

DBA Guide
Det færdige resultat

Du kan finde masser af sjove ting til pakkekalenderen på DBA, så bliver det pludselig muligt at få lidt mere for pengene. Vælger du for eksempel, at hver gave skal koster mellem 0 - 50 kroner, kommer der over 22.000 forslag op bare i glas og porcelæn.

Og er du mere til gode bøger, så kan du her se hvad du kan få for under 50 kroner på DBA.

Hvis du ikke er til det nordiske jule-look, så kan du også bare købe dig en julekalender på DBA. Her kan du se de mulige:

Klik her for at se de 140 forskellige muligheder, du lige nu har for at købe et skelet til din pakkekalender på DBA.

Har du lyst til selv at upcycle, og give det i julegaver, så er der masser af gode bude på gaver, der helt sikkert vil få modtageren i den syvenede himmel. Se for eksempel hvordan du laver et super trendy marmorsofabord for under 200 kroner, 
her.

Du kan også i videoen herunder høre, hvordan folk på gaden ville reagere, hvis den julegave, de pakkede op til jul, var købt - brugt.