Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til
DIY

Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Christine
Christine

Er møblerne for slidte til, at de kan sælges på DBA? Der er ingen grund til at køre dem på genbrugspladsen! Dine gamle havemøbler kan få nyt liv som plantekrukker, når de fyldes med skønne sommerblomster, træer og duftende urter. Læs med her og se, hvordan du gør havemøblerne til små, grønne oaser.

Man skal ikke bedømme en bog på omslaget, og det samme kan man faktisk sige om de gamle havemøbler. For selvom den slidte stol knirker, og der måske mangler møtrikker, som skruer stolen sammen, er der ikke nogen grund til at køre den på genbrugsstationen. Det samme gælder bænken med det brækkede armlæn og den bløde ryg, for de gamle, trætte havemøbler har meget at byde på endnu.

De kan nemlig forvandles til plantekrukker med blomstrende træer, urter og stauder i alle regnbuens farver. Er du klar til at få jord under neglene? Så læs med nu, hvor vi har fundet havehandsker og havebøger frem, så vi kan guide dig gennem grønne muligheder, der giver nyt liv til havemøblerne. 

Sådan forvandler du havemøblerne til plantekrukker

Forestil dig, hvordan et træ strækker sin stamme fra siddepladserne i den gamle havebænk eller overvej, hvordan det ser ud, når duftende mynte vælter frem mellem fletværket på havestolen… Det lyder som om, at en livlig fantasi har været på spil, men faktisk er det virkeligheden selv. Dine gamle havemøbler kan nemlig forvandles til spirende plantekrukker, hvor træer, sommerblomster, stauder og krydderurter kan folde sig ud og skabe liv på altanen eller terrassen.

Og ved du, hvad det bedste er? Du behøver ikke være en handy håndværker for at få succes med projektet.

TIP
Plantekrukkerne må gerne se rustikke ud, og de gamle havemøbler har en naturlig patina, som passer perfekt til formålet. Du behøver derfor ikke at slibe, male og lakere møblerne. Lad dem endelig stå råt.

En gammel havestol forvandles til den skønneste plantekrukke ved at sætte sider på sædet, så der dannes en kumme, som kan fyldes med jord. Drømmer du om en skyggefyld plet i haven? I den gamle havebænk kan du save et hul i sædet, så der bliver plads til at plante et træ. Efterhånden som træet vokser, vil grenene strække sig mod himlen, kronen folde sig ud og en flimrende skygge dale ned over bænken på de varmeste dage.

Men før du kan læne dig tilbage under et skyggefuldt træk med udkig til dine blomstrende havemøbler, må du først vide, hvilke planter du skal vælge. Det kan du blive klogere på under annoncen.

Havemøbler til salg på DBA netop nu:

 1. Havestole, Geneve 2 line Dusty, Polyrattan, 4 stk helt nye fra fabrik Geneve Stabelstol - 2-line Dus

  Havestole, Geneve 2 line Dusty, Polyrattan, 4 stk helt nye fra fabrik Geneve Stabelstol - 2-line Dusty med stålstel og 2-line dusty flet fra Havemøbelland. Stadig med mærkat Sidder super godt. Passer

  200,00 kr.20-02-2024
 2. Havestole, Have stole 10 kr stk. 
Havebordre 30 kr stk.

  Havestole, Have stole 10 kr stk. Havebordre 30 kr stk.

  10,00 kr.20-02-2024
 3. Havestole, Plast og træ, 1 stk. havestol inkl. hynde fra Ilva. Kun brugt indenfor. Pæn, velholdt og

  Havestole, Plast og træ, 1 stk. havestol inkl. hynde fra Ilva. Kun brugt indenfor. Pæn, velholdt og uden brugsspor.

  200,00 kr.20-02-2024
 4. Havestole, Kender ikke mærket

  Havestole, Kender ikke mærket

  200,00 kr.20-02-2024
 5. Havestole, 6 stk plastic havestole, kan stables

  Havestole, 6 stk plastic havestole, kan stables

  200,00 kr.20-02-2024
 6. Havestole, To stks lækre havestole

  Havestole, To stks lækre havestole

  300,00 kr.20-02-2024

Der er lige nu mere end 19.000 havemøbler til salg på DBA, og 7.811 af dem kan købes for under 100 kroner.

De her blomster er bedst til krukker

Blomster er noget særligt! De er farvelige, festlige og skaber liv i haven og på altanen året rundt. Hortensia er en smuk plante, der trives i krukker, og som blomstrer med store, farvelige skærme. Du kan plukke blomsterne til buketter, og da de kan tørres, får du glæde af blomsterne i lang tid.

TIP Blomster, som plantes i krukker, skal vandes oftere end de blomster, som vokser i bede. Husk derfor at vande dem dagligt i sommerperioden og ugentlig i vintertiden.

Hortensia vokser sig hurtigt stor, og derfor er det ikke en god idé at plante den sammen med andre blomster. Den vil simpelthen stjæle opmærksomheden fra sine naboer – og det er jo en skam!

Vil du have flere blomster i den samme plantekrukke, kan du plante lavendler sammen med staudesalvie og kæmpeverbena. Disse blomster trives fint i den samme krukke, og de fås i blå, lilla, røde og hvide farver, som ser smukke ud sammen.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du nyt liv til dine gamle og slidte havemøbler

Pelargonier, margueritter og krysantemum giver nyt liv til havemøblerne.
Pelargonier, margueritter og krysantemum giver nyt liv til havemøblerne.

Skab farveeksplosioner på en vinterdag

Når kulden kommer krybende, taber mange stauder og sommerblomster pusten. Heldigvis er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få farver i blomsterkrukkerne. De gamle havemøbler kan fyldes med lyng, husløg, hyacinter, sankthansurt og alunrod, som står friskt selv på de kolde dage.

I efteråret kan du også lægge pyntegræskar omkring krukkerne eller vikle lyskæder omkring stoleryg og armlæn, så dekorationen lyser op i de mørke timer. Det skaber hygge og stemning på dage med frost.

Stauder til salg på DBA i dag:

 1. Øko frø, Solhat staude, Øko frø Solhat staude purpur og gul
Sender gerne
Har også andre frø??

  Øko frø, Solhat staude, Øko frø Solhat staude purpur og gul Sender gerne Har også andre frø??

  20,00 kr.18-02-2024
 2. ØKOFRØ, Staudefrø, Blomsterfrø, Urtefrø, 12 poser frø for 100kr, 5 poser for 50kr. 12 poser for 100k

  ØKOFRØ, Staudefrø, Blomsterfrø, Urtefrø, 12 poser frø for 100kr, 5 poser for 50kr. 12 poser for 100kr 1 pose for 12kr. Vælg selv de forskellige poser på listen længere nede i opslaget. Jeg har også T

  12,00 kr.18-02-2024
 3. Frø af Lathyrus staude, Frø af Lathyrus staude.

  Frø af Lathyrus staude, Frø af Lathyrus staude.

  25,00 kr.18-02-2024
 4. Mauretansk katost - Zebrina - 10frø, Mauretansk katost - Zebrina - 10frø
malva sylvestris var mauret

  Mauretansk katost - Zebrina - 10frø, Mauretansk katost - Zebrina - 10frø malva sylvestris var mauretiana En gammel staude der desværre ikke ses så meget mere i haverne hvilket er synd da den både er s

  10,00 kr.17-02-2024
 5. Agastache - lavendel blue - 100frø, Agastache - lavendel blue - 100frø
AGASTACHE MEXICANA

En plante

  Agastache - lavendel blue - 100frø, Agastache - lavendel blue - 100frø AGASTACHE MEXICANA En plante sommerfugle og bier er vilde med. En plante med mange navne, nogen kalder den isop, andre kæmpe iso

  10,00 kr.17-02-2024
 6. Skærmlilje / Agapanthus "Blue Giant". Stor blå skærmlilje rodknolde i str 1.

  Skærmlilje / Agapanthus "Blue Giant". Stor blå skærmlilje rodknolde i str 1.

  Skærmlilje / Agapanthus, Blå / Blue Giant, Store smukke blå blomster Skærmlilje Blue Giant, er udover at være en smuk blå skærmlilje, også en gigant blandt skærmliljer. Bliver helt op til 120 – 140 cm

  15,00 kr.16-02-2024

   

Dette vil overraske dig

Det lyder vildt, at der kan vokse et træ i de gamle havemøbler, men det kan faktisk lade sig at gøre! Hvis træet ikke skal være stort, kan du med fordel vælge forskellige dværg-sorter. Det er træer, som ikke stikker af i højden, og det kan være en fordel i de mindre haver. Æble, pære, blomme og mispel er bare nogle af de frugttræer, du kan finde som dværg-sort på DBA, og hvor skønt er det ikke at plukke friskt frugt, mens du sidder i havemøblerne?

Har du allerede frugttræer? Så skal du overveje at plante et træ, som kan forsyne haven med små farveeksplosioner eller påkalde sig opmærksomhed med sine smukke blade. En rød hyld med fligede blade er et godt valg, men den japanske løn trives også fint i krukker. Det samme gør laurbær, ceder, fyr, benved, blåregn og guldregn. 

LÆS OGSÅ: Forårsfornyelse i haven

Den gamle havebænk er blevet opgraderet med et fint træ.
Den gamle havebænk er blevet opgraderet med et fint træ.

Denne type træ skal du ikke plante krydderurter i

Krydderurter er noget af det nemmeste, du kan dyrke, og faktisk trives urterne virkelig godt i krukker. Vil du være selvforsynende med duftende krydderier, er det derfor oplagt at plante netop urter i de gamle havemøbler.

Mynte, citronmelisse, persille og purløg vokser hurtigt, så de vil i løbet af kort tid fylde hele plantekrukken. Timian, salvie, rosmarin og oregano gror mindre eksplosivt, men til gengæld er de gode smagsgivere i alt fra pasta til pizza.

Du kan uden problemer plante flere krydderurter sammen, og når det gælder vanding, behøver du ikke at bekymre dig: Middelhavsurter tåler udtørring, så du kan trygt tage på ferie uden at være bekymret for, hvordan urterne klarer sig, mens du er væk. Du kan blot sørge for at vande dem grundigt, inden du tager afsted og give dem friske forsyninger, når du vender retur.

Det eneste du skal være opmærksom på, når du planter krydderurter i krukkerne, er, at træet ikke er imprægneret. Imprægneret træ er giftigt, og derfor kan det ikke bruges, hvis du vil spise urterne. Ved du, hvordan du kan spotte imprægneret træ? Hvis der danner sig en grøn overflade på træet, er det et tegn på, at det er behandlet. Har træet derimod en ”naturlig” træfarve, kan du roligt bruge det til dyrkning.

Find duftende krydderurter på DBA:

 1. Agastache - lavendel blue - 100frø, Agastache - lavendel blue - 100frø
AGASTACHE MEXICANA

En plante

  Agastache - lavendel blue - 100frø, Agastache - lavendel blue - 100frø AGASTACHE MEXICANA En plante sommerfugle og bier er vilde med. En plante med mange navne, nogen kalder den isop, andre kæmpe iso

  10,00 kr.17-02-2024
 2. Stueplanter planter blomster sukkulenter, Iresine, Iresine, Lyserød skovsyre, Flot multifarvet kryd

  Stueplanter planter blomster sukkulenter, Iresine, Iresine, Lyserød skovsyre, Flot multifarvet krydderurt - pink / grøn Trives ude (om sommer) som inde. Kan bruges til madlavning i små mængder, hvor

  25,00 kr.11-02-2024
 3. Nyhøstede frø af isop fra egen økologiske have, 20kr for 1 frøbrev med mindst 40 frø. Kan sendes som

  Nyhøstede frø af isop fra egen økologiske have, 20kr for 1 frøbrev med mindst 40 frø. Kan sendes som ‘ikke sporbar’ med DAO for 20kr eller Postnord for 25kr uanset antallet af frøbreve Frøene er nyhø

  20,00 kr.05-02-2024
 4. 480 fiberpotter, gratis levering!, 480 nye fiberpotter, der ikke er pakket ud. Bæredygtige biopotter

  480 fiberpotter, gratis levering!, 480 nye fiberpotter, der ikke er pakket ud. Bæredygtige biopotter til at så frø eller lave stiklinger af planter, blomster og krydderurter. Slip for plastikpotter og

  349,00 kr.13-01-2024
 5. 80 stk. fiberpotter til forspiring, 80 nye fiberpotter, der ikke er pakket ud. Bæredygtige biopotter

  80 stk. fiberpotter til forspiring, 80 nye fiberpotter, der ikke er pakket ud. Bæredygtige biopotter til at så frø eller lave stiklinger af planter, blomster og krydderurter. Slip for plastikpotter og

  69,00 kr.13-01-2024
 6. Ægte Laurbær / Køkken Laurbær, Laurus Nobilis, Ægte Laurbær kan anvendes som prydbusk og krydderurt.

  Ægte Laurbær / Køkken Laurbær, Laurus Nobilis, Ægte Laurbær kan anvendes som prydbusk og krydderurt. Mat grønne aromatiske blade. En duftende krydderplante velegnet til madlavning. Laurbær tørres l

  60,00 kr.15-12-2023

Fyld plantekrukkerne med duftende urter. Lige nu finder du mere end 550 annoncer med krydderurter, der kan købes i dag.

Skal de nye havemøbler indvies med en god fest? Det behøver ikke være dyrt at holde en havefest, og her i artiklen fortæller vi dig, hvordan du sparer penge - og hvor meget, du sparer - når venner og familie er inviteret til hygge i haven med god mad, musik og kolde drikke.

Sommertid er grilltid! Det afslører duften, som spreder sig mellem ligusterhækkene på de danske villaveje, og du har sikkert selv en grill stående, som du bruger flittigt. Skal den skiftes ud med en nyere model? Så kan du jo overveje, om Anders’ grill er drømmen for dig, men vi tør godt afsløre, at du nok skal være grillentusiast for at lukke handlen. Det er nemlig DBA’s dyreste grill, Anders sælger, og du skal have et 5-ciftret beløb op af lommen, før du kan tænde kullene i den specialbyggede grill på hjul.

Relaterede artikler