Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til
DIY

Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Christine
Christine

Er møblerne for slidte til, at de kan sælges på DBA? Der er ingen grund til at køre dem på genbrugspladsen! Dine gamle havemøbler kan få nyt liv som plantekrukker, når de fyldes med skønne sommerblomster, træer og duftende urter. Læs med her og se, hvordan du gør havemøblerne til små, grønne oaser.

Man skal ikke bedømme en bog på omslaget, og det samme kan man faktisk sige om de gamle havemøbler. For selvom den slidte stol knirker, og der måske mangler møtrikker, som skruer stolen sammen, er der ikke nogen grund til at køre den på genbrugsstationen. Det samme gælder bænken med det brækkede armlæn og den bløde ryg, for de gamle, trætte havemøbler har meget at byde på endnu.

De kan nemlig forvandles til plantekrukker med blomstrende træer, urter og stauder i alle regnbuens farver. Er du klar til at få jord under neglene? Så læs med nu, hvor vi har fundet havehandsker og havebøger frem, så vi kan guide dig gennem grønne muligheder, der giver nyt liv til havemøblerne. 

Sådan forvandler du havemøblerne til plantekrukker

Forestil dig, hvordan et træ strækker sin stamme fra siddepladserne i den gamle havebænk eller overvej, hvordan det ser ud, når duftende mynte vælter frem mellem fletværket på havestolen… Det lyder som om, at en livlig fantasi har været på spil, men faktisk er det virkeligheden selv. Dine gamle havemøbler kan nemlig forvandles til spirende plantekrukker, hvor træer, sommerblomster, stauder og krydderurter kan folde sig ud og skabe liv på altanen eller terrassen.

Og ved du, hvad det bedste er? Du behøver ikke være en handy håndværker for at få succes med projektet.

TIP
Plantekrukkerne må gerne se rustikke ud, og de gamle havemøbler har en naturlig patina, som passer perfekt til formålet. Du behøver derfor ikke at slibe, male og lakere møblerne. Lad dem endelig stå råt.

En gammel havestol forvandles til den skønneste plantekrukke ved at sætte sider på sædet, så der dannes en kumme, som kan fyldes med jord. Drømmer du om en skyggefyld plet i haven? I den gamle havebænk kan du save et hul i sædet, så der bliver plads til at plante et træ. Efterhånden som træet vokser, vil grenene strække sig mod himlen, kronen folde sig ud og en flimrende skygge dale ned over bænken på de varmeste dage.

Men før du kan læne dig tilbage under et skyggefuldt træk med udkig til dine blomstrende havemøbler, må du først vide, hvilke planter du skal vælge. Det kan du blive klogere på under annoncen.

Havemøbler til salg på DBA netop nu:

 1. Havestole, Jutlandia, 3 stk sort flet samlet pris

  Havestole, Jutlandia, 3 stk sort flet samlet pris

  200,00 kr.14-06-2024
 2. Havestole, Jern, 3 stk brugt klappe sammen, sælger sammen.

  Havestole, Jern, 3 stk brugt klappe sammen, sælger sammen.

  599,00 kr.14-06-2024
 3. Havestole, Copenhagen , Hård plast og træ, 2 stk Copenhagen stole sælges 600kr stk.

  Havestole, Copenhagen , Hård plast og træ, 2 stk Copenhagen stole sælges 600kr stk.

  600,00 kr.14-06-2024
 4. Loungestole

  Loungestole

  Havestole, Summer breeze, Plast, 4 stk loungestole til haven, den ene lidt defekt men brugbar

  400,00 kr.14-06-2024
 5. Havestole, Trip Trap, Træ, 1 stk, brugt stolen reparer se po billeder .

  Havestole, Trip Trap, Træ, 1 stk, brugt stolen reparer se po billeder .

  450,00 kr.14-06-2024
 6. Stella Havestol

  Stella Havestol

  Havestole, Stella, Aluminium , Stella Havestol i lys sandfarvet pulverlakeret aluminium. Ny og ubrugt. Haves også i sort. Kan afhentes i butikken i Virum,eller Humlebæk/Vanløse efter aftale. Evt kan l

  800,00 kr.18-05-2024

Der er lige nu mere end 19.000 havemøbler til salg på DBA, og 7.811 af dem kan købes for under 100 kroner.

De her blomster er bedst til krukker

Blomster er noget særligt! De er farvelige, festlige og skaber liv i haven og på altanen året rundt. Hortensia er en smuk plante, der trives i krukker, og som blomstrer med store, farvelige skærme. Du kan plukke blomsterne til buketter, og da de kan tørres, får du glæde af blomsterne i lang tid.

TIP Blomster, som plantes i krukker, skal vandes oftere end de blomster, som vokser i bede. Husk derfor at vande dem dagligt i sommerperioden og ugentlig i vintertiden.

Hortensia vokser sig hurtigt stor, og derfor er det ikke en god idé at plante den sammen med andre blomster. Den vil simpelthen stjæle opmærksomheden fra sine naboer – og det er jo en skam!

Vil du have flere blomster i den samme plantekrukke, kan du plante lavendler sammen med staudesalvie og kæmpeverbena. Disse blomster trives fint i den samme krukke, og de fås i blå, lilla, røde og hvide farver, som ser smukke ud sammen.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du nyt liv til dine gamle og slidte havemøbler

Pelargonier, margueritter og krysantemum giver nyt liv til havemøblerne.
Pelargonier, margueritter og krysantemum giver nyt liv til havemøblerne.

Skab farveeksplosioner på en vinterdag

Når kulden kommer krybende, taber mange stauder og sommerblomster pusten. Heldigvis er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få farver i blomsterkrukkerne. De gamle havemøbler kan fyldes med lyng, husløg, hyacinter, sankthansurt og alunrod, som står friskt selv på de kolde dage.

I efteråret kan du også lægge pyntegræskar omkring krukkerne eller vikle lyskæder omkring stoleryg og armlæn, så dekorationen lyser op i de mørke timer. Det skaber hygge og stemning på dage med frost.

Stauder til salg på DBA i dag:

 1. Hosta funkia, Hosta lilla blomster, Flot hosta med små-mellem størrelse blade i blålige toner, med r

  Hosta funkia, Hosta lilla blomster, Flot hosta med små-mellem størrelse blade i blålige toner, med rigtig flotte lilla blomster. Sælges pr stilk, oftest med 5-6 blade og blomst, men det kan variere.

  30,00 kr.13-06-2024
 2. Geranium Macrorrhizum, Storrodet Storkenæb mellemhøjt bunddække, Geranium Macrorrhizum ’Spessart’ -

  Geranium Macrorrhizum, Storrodet Storkenæb mellemhøjt bunddække, Geranium Macrorrhizum ’Spessart’ - 10 kr Hvid blomst med rødt øje Geranium Macrorrhizum er gode og hårdføre bunddækkeplanter, der tåle

  10,00 kr.13-06-2024
 3. Stauder, Brunelle - Prunella, 40 kr plante.
Jeg har 2 sorter af brunelle, kan sende med Dao eller GL

  Stauder, Brunelle - Prunella, 40 kr plante. Jeg har 2 sorter af brunelle, kan sende med Dao eller GLS. Du er velkommen til at kigge på mine andre annoncer med planter og frø.

  40,00 kr.12-06-2024
 4. Stauder, Dagliljer silkeplante haveklinte, 50 kr plante.
Se også mine andre annoncer med planter og

  Stauder, Dagliljer silkeplante haveklinte, 50 kr plante. Se også mine andre annoncer med planter og frø i forskellige priser. Jeg sender gerne med Dao eller GLS.

  50,00 kr.12-06-2024
 5. Stauder, Sankthansurt leopardplant Kattehale Kejserlys, Plante 50 kr.
Til hver bestilling sendes gra

  Stauder, Sankthansurt leopardplant Kattehale Kejserlys, Plante 50 kr. Til hver bestilling sendes gratis andre planter. Jeg sender gerne med Dao eller GLS. SE OGSÅ MINE ANDRE ANNONCER MED STAUDER.

  50,00 kr.12-06-2024
 6. Staude, Hvid akeleje, 60 cm høj. Populær hos insekterne

  Staude, Hvid akeleje, 60 cm høj. Populær hos insekterne

  27,00 kr.12-06-2024

   

Dette vil overraske dig

Det lyder vildt, at der kan vokse et træ i de gamle havemøbler, men det kan faktisk lade sig at gøre! Hvis træet ikke skal være stort, kan du med fordel vælge forskellige dværg-sorter. Det er træer, som ikke stikker af i højden, og det kan være en fordel i de mindre haver. Æble, pære, blomme og mispel er bare nogle af de frugttræer, du kan finde som dværg-sort på DBA, og hvor skønt er det ikke at plukke friskt frugt, mens du sidder i havemøblerne?

Har du allerede frugttræer? Så skal du overveje at plante et træ, som kan forsyne haven med små farveeksplosioner eller påkalde sig opmærksomhed med sine smukke blade. En rød hyld med fligede blade er et godt valg, men den japanske løn trives også fint i krukker. Det samme gør laurbær, ceder, fyr, benved, blåregn og guldregn. 

LÆS OGSÅ: Forårsfornyelse i haven

Den gamle havebænk er blevet opgraderet med et fint træ.
Den gamle havebænk er blevet opgraderet med et fint træ.

Denne type træ skal du ikke plante krydderurter i

Krydderurter er noget af det nemmeste, du kan dyrke, og faktisk trives urterne virkelig godt i krukker. Vil du være selvforsynende med duftende krydderier, er det derfor oplagt at plante netop urter i de gamle havemøbler.

Mynte, citronmelisse, persille og purløg vokser hurtigt, så de vil i løbet af kort tid fylde hele plantekrukken. Timian, salvie, rosmarin og oregano gror mindre eksplosivt, men til gengæld er de gode smagsgivere i alt fra pasta til pizza.

Du kan uden problemer plante flere krydderurter sammen, og når det gælder vanding, behøver du ikke at bekymre dig: Middelhavsurter tåler udtørring, så du kan trygt tage på ferie uden at være bekymret for, hvordan urterne klarer sig, mens du er væk. Du kan blot sørge for at vande dem grundigt, inden du tager afsted og give dem friske forsyninger, når du vender retur.

Det eneste du skal være opmærksom på, når du planter krydderurter i krukkerne, er, at træet ikke er imprægneret. Imprægneret træ er giftigt, og derfor kan det ikke bruges, hvis du vil spise urterne. Ved du, hvordan du kan spotte imprægneret træ? Hvis der danner sig en grøn overflade på træet, er det et tegn på, at det er behandlet. Har træet derimod en ”naturlig” træfarve, kan du roligt bruge det til dyrkning.

Find duftende krydderurter på DBA:

 1. Krydderurter, Spiseblomster, Planter, Gigantiske krydderurter, spiseblomster og planter. Der er pas

  Krydderurter, Spiseblomster, Planter, Gigantiske krydderurter, spiseblomster og planter. Der er passet godt på dem i min have, og de har derfor vokset sig store og flotte. Sælges udelukkende grundet

  100,00 kr.11-06-2024
 2. Økologisk Citronmelisse - flerårig krydderurt, Økologisk krydderurt (flerårig staude), Økologisk kry

  Økologisk Citronmelisse - flerårig krydderurt, Økologisk krydderurt (flerårig staude), Økologisk krydderurt = Citronmelisse. Stor 30 cm. høj haveplante. God til fx. te, pesto, madlavning. SMS eller r

  50,00 kr.10-06-2024
 3. Krydderurter, Karryplante - 10 kr
Helichrysum italicum
Karryduftende krydderurt med gule blomster i

  Krydderurter, Karryplante - 10 kr Helichrysum italicum Karryduftende krydderurt med gule blomster i juli. Stortrives i haven om sommeren. Karryplante står i drivhus om vinteren. Fransk estragon - 10

  10,00 kr.10-06-2024
 4. Krydderurter, Citronmelisse / Hjertensfryd - 10 kr.
Livskraftig staude med frisk citronsmag i både s

  Krydderurter, Citronmelisse / Hjertensfryd - 10 kr. Livskraftig staude med frisk citronsmag i både sol og i halvskygge. Blomstrer i august Bliver 40-80 cm høj. Trives i både sol og halvskygge. Timia

  10,00 kr.10-06-2024
 5. Krydderurter, Kryddersalvie- 10 kr 
Salvia officinalis
Stedsegrøn – får store flotte blade i halvsky

  Krydderurter, Kryddersalvie- 10 kr Salvia officinalis Stedsegrøn – får store flotte blade i halvskygge. Planter på 15- 20 cm Vi handler efter aftale i Karise, syd for Køge Spansk kørvel -Sødskærm -

  10,00 kr.10-06-2024
 6. Krydderurter, 2 tidlige, Oregano - 10 kr
Tidlig krydderurt, der er fremme allerede i april
Bliver 40

  Krydderurter, 2 tidlige, Oregano - 10 kr Tidlig krydderurt, der er fremme allerede i april Bliver 40 cm høje. De trives bedst i fuld sol Blomstrer i juli-august. Havesyre - 10 kr Rumex rugosus Den ti

  10,00 kr.09-06-2024

Fyld plantekrukkerne med duftende urter. Lige nu finder du mere end 550 annoncer med krydderurter, der kan købes i dag.

Skal de nye havemøbler indvies med en god fest? Det behøver ikke være dyrt at holde en havefest, og her i artiklen fortæller vi dig, hvordan du sparer penge - og hvor meget, du sparer - når venner og familie er inviteret til hygge i haven med god mad, musik og kolde drikke.

Sommertid er grilltid! Det afslører duften, som spreder sig mellem ligusterhækkene på de danske villaveje, og du har sikkert selv en grill stående, som du bruger flittigt. Skal den skiftes ud med en nyere model? Så kan du jo overveje, om Anders’ grill er drømmen for dig, men vi tør godt afsløre, at du nok skal være grillentusiast for at lukke handlen. Det er nemlig DBA’s dyreste grill, Anders sælger, og du skal have et 5-ciftret beløb op af lommen, før du kan tænde kullene i den specialbyggede grill på hjul.

Relaterede artikler