5 måder at spare penge på konfirmationsfesten
Bolig

5 måder at spare penge på konfirmationsfesten

DBA Guide
DBA Guide

Forventningerne er store, traditionerne er mange, og prisen er som regel høj. Det kan være rigtig krævende at holde konfirmation. Men fortvivl ej. Her får du fem tips til konfirmationsfesten, der letter på dit budget.

Der er en masse praktiske ting, der skal på plads, når man planlægger en konfirmation. Der skal findes borde, stole, service og det helt rigtige sæt tøj til konfirmanden – alt sammen noget, som hurtigt kan løbe op i et stort beløb. Selvom det meste kan lejes, så bliver dagsprisen hurtig dyr, især hvis man skal bruge store kvantiteter. Det kan derfor rigtig godt betale sig at finde tingene brugt.

Vi har lavet en guide til fem måder at bruge genbrug på, som først og fremmest vil være med til at gøre konfirmationsdagen helt unik og fin med et personlig præg, men som også vil spare dig for en masse penge.

1. Bord og stole
Skal konfirmationen holdes udenfor eller indenfor, og hvor mange er der plads til? Der er mange overvejelser at gøre, inden borde og stole til festen kan udvælges.

Hvis den store dag skal fejres udenfor, er det en god idé at gå efter plastikborde, da de kan tåle fugt og ikke tager skade af at stå på enten fliser eller direkte på en græsplæne. Plastikborde er heller ikke så tunge at rykke rundt på.

Køb bordet og stolene til konfirmationsfesten på DBA
Køb bordet og stolene til konfirmationsfesten på DBA

Når du skal finde stole til udendørsbrug, skal du også være opmærksom på, at stolebenene ikke er for smalle, hvis de skal stå på græs, for så vil stolen synke ned i græsset. Det er derfor en god ide at gå efter havestole, da de kan tåle fugt og oftest har lidt bredere stoleben – og hvis du med vilje vælger en del forskellige slags, er det faktisk et ret cool look! 

Lige nu er der 357 havestole til salg på DBA.

Find havestolene på DBA

 1. Kars 4 x havestol, justerbar ryg, 6 positioner sort/sort.

  Kars 4 x havestol, justerbar ryg, 6 positioner sort/sort.

  Kars 4 x havestol, justerbar ryg, 6 positioner sor, Førpris: 3867 kr. Tilbudspris: 2901 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik

  2.901,00 kr.26-10-2022
 2. Kars 2 x havestol, justerbar ryg, 6 positioner sort/sort.

  Kars 2 x havestol, justerbar ryg, 6 positioner sort/sort.

  Kars 2 x havestol, justerbar ryg, 6 positioner sor, Førpris: 1969 kr. Tilbudspris: 1477 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik

  1.477,00 kr.26-10-2022
 3. Havestole, Spaghetti, OBS: 1 SOLGT - så kun 1 tilbage.... - FØRST TIL MØLLE !

Gamle retro / vintage

  Havestole, Spaghetti, OBS: 1 SOLGT - så kun 1 tilbage.... - FØRST TIL MØLLE ! Gamle retro / vintage designer spaghetti havestole i gul fra 60´erne med patina - perfekt til f.eks. Marguerit teaktræ ha

  800,00 kr.22-03-2023
 4. Knick havestol med armlæn stabelbar grå.

  Knick havestol med armlæn stabelbar grå.

  Knick havestol med armlæn stabelbar grå., Førpris: 1454 kr. Tilbudspris: 873 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på "gå til

  873,00 kr.02-05-2022
 5. Henrik Pedersen for Gloster. Fem havestole / stabelstole, model SWAY (5)

  Henrik Pedersen for Gloster. Fem havestole / stabelstole, model SWAY (5)

  Henrik Pedersen for Gloster. Fem havestole / stabe, LotID: 6276539 Henrik Pedersen. Fem havestole / stabelstole med stel af massivt ubehandlet teaktræ og aluminium, sæde og ryg betrukket med gråligt

  6.100,00 kr.22-03-2023
 6. Henrik Pedersen. Fire havestole / stabelstole, model 180 Stacking Chair (4)

  Henrik Pedersen. Fire havestole / stabelstole, model 180 Stacking Chair (4)

  Henrik Pedersen. Fire havestole / stabelstole, mod, LotID: 6276581 Henrik Pedersen. Fire havestole / stabelstole med stel af gråt pulverlakeret aluminium, sæde og ryg af udspændt mesh. Fremstillet fo

  4.600,00 kr.22-03-2023

Skal konfirmationen fejres indenfor, er det en god idé at gå efter borde, der har udtræksplade eller en ekstra plade med. På denne måde kan I nemt klemme flere mennesker ind ved at sætte en ekstra plade i, eller tage plader fra hvis pladsen bliver for trang.

Er I meget pressede på pladsen, er bænke en helt oplagt mulighed, da man altid lige kan klemme en ekstra eller to personer ind på en bænk.

2. Tallerkener og glas
Når bordene står klar, skal de dækkes op – og med dit valg af tallerkener, kopper og glas, kan du nemt skabe den stil, du gerne vil have. Vil I gerne have et klassisk bord, hvor tallerkener og stel ikke fylder for meget, er det en god idé at gå efter hvide tallerkener, da disse er helt enkle. Her kan I også finde helt enkle vinglas og vandglas.

Det kan have sin charme at dække op med forskellige tallerkener og glas til festen
Det kan have sin charme at dække op med forskellige tallerkener og glas til festen

Er I mere til det romantiske, feminine og sommerlige, kan I finde en masse forskellige, fine, blomstrede tallerkener. Det er kun skønt, at tallerkenerne ikke har ens mønster. I kan sætte dem sammen med glas og kopper, med fine gulddetaljer – det kan være kanten på glasset eller en fin guldstreg på koppen. Gulddetaljerne understreger det feminine og yndige, og vil passe så fint til blomsterne på tallerkenerne.

Skal der mere farve og fest over borddækningen, kan I gå efter tallerkener i farver. I kan enten holde jer til en enkelt farve og finde en masse tallerkener i samme farvenuance, eller I kan mikse det hele op og finde tallerkener i alle mulige farver. For ikke at fjerne for meget fokus fra tallerkenerne, er det her en god idé at køre helt neutrale glas, men man kan godt skrue op for farverne på kopperne, når kaffen skal serveres.

TIP: Kig i dine egne og familiens skabe, før du planlægger borddækningen – for det er selvfølgelig nemmest, hvis du bare skal tilføje lidt tallerkener og glas end at købe til hele selskabet.

3. Når bordet skal pyntes
Bordet er dækket – nu mangler det at blive pyntet. Du kan sætte prikken over i’et på din borddækning ved at finde de helt rigtige vaser, lysestager og bordpynt.

Alt efter hvilken stil du har valgt til din borddækning, kan du fuldende det klassiske udtryk ved at finde helt enkle sølvvaser eller klare glasvaser og sætte fine blomster i.

 

Farvede vaser, specielle lysestager og lyskæder - glem ikke at kæle for pynten på konfirmationsbordet
Farvede vaser, specielle lysestager og lyskæder - glem ikke at kæle for pynten på konfirmationsbordet

Er du mere til det feminine og sommerlige, kan du gå efter vaser i farver i dæmpede, lyse toner, eller vaser med små, fine gulddetaljer på. Skal der mere gang i den, kan du finde vaser i klart, farvet glas, eller keramikvaser i farver.

Det samme gælder lysestager, hvor du kan gøre rigtig meget for udtrykket, alt efter hvad du vælger – og det hele kan selvfølgelig findes på DBA! Så kig efter fyrfadsstager i klart glas til det enkle bord, messinglysestager til det mere feminine look, glaslysestager til det farverige bord – og hvis du virkelig skal have noget, der ses, så er det selvfølgelig de høje stager med flere arme.

Og så er der selvfølgelig alt det, du kan gøre med pynt – fra stofroser til smukke lyskæder og blomsterbuketter i de farver, der passer til jeres tema.

Find lyskæden på DBA

 1. Lyskæde, 2 lyskæder til udendørs og indendørs brug.
90 kr pr. stk. + evt porto 39 kr.

Den ene er 6

  Lyskæde, 2 lyskæder til udendørs og indendørs brug. 90 kr pr. stk. + evt porto 39 kr. Den ene er 6 meter med 80 LED lys i warm white, med timer og 8 forskellige funktioner til hvilket mønster og hast

  90,00 kr.21-03-2023
 2. Lyskæde, Sirius, Købt forkert . Sælges for 300 eller byttes til LUCAS supplerings kæde 

Befinder si

  Lyskæde, Sirius, Købt forkert . Sælges for 300 eller byttes til LUCAS supplerings kæde Befinder sig i Næstved nord

  300,00 kr.21-03-2023
 3. Lyskæde, Sirius, Lasse partykæde/lyskæde: Til bla. sommerhygge og studentergilde. I meget fin stand.

  Lyskæde, Sirius, Lasse partykæde/lyskæde: Til bla. sommerhygge og studentergilde. I meget fin stand. 1 Styk: • 1 stk. Transformer 31V. • 1 stk. 5 meter ledning. • 1 stk. 4,5 meter kæde med 10 pærer

  550,00 kr.19-03-2023
 4. Lyskæde, Miomio, Solcelle udendørs lyskæder
2 sæt ubrugt - 75stk

  Lyskæde, Miomio, Solcelle udendørs lyskæder 2 sæt ubrugt - 75stk

  75,00 kr.19-03-2023
 5. Lyskæde, 2 stykker næsten ny og flotte lyskæde.
Butik pris er 129 kroner pr. stk.
Kontakt 91 63 83 6

  Lyskæde, 2 stykker næsten ny og flotte lyskæde. Butik pris er 129 kroner pr. stk. Kontakt 91 63 83 64

  135,00 kr.18-03-2023
 6. Lyskæde, Veli Line, Lys til flagstang. Aldrig monteret, kun pakket ud.
Virker.

  Lyskæde, Veli Line, Lys til flagstang. Aldrig monteret, kun pakket ud. Virker.

  180,00 kr.15-03-2023


TIP: Vil du gøre det hele endnu mere budgetvenligt, så sælg det hele igen på DBA bagefter! Sørg for at tage billeder af tingene på konfirmationsdagen, så har du smukke billeder klar til dine annoncer.

4. Teltet
Man kan aldrig rigtig vide med det danske vejr, så skal du holde konfirmationen udenfor, kan det være en rigtig god investering med et telt eller pavillon, som kan slås op i haven.

Hvis konfirmationsfesten foregår udenfor, er det nok en god investering at få købt et havetelt. Men spar pengene og køb det brugt
Hvis konfirmationsfesten foregår udenfor, er det nok en god investering at få købt et havetelt. Men spar pengene og køb det brugt

På den måde kan I dække bordet dagen forinden uden at skulle bekymre jer om nattens vejr, og skulle det uheldigvis regne, er alle sikret tørvejr ved bordene. Et telt kan også være med til at skabe ekstra stemning.

Du kan finde helt klassiske telte med sider i alle mulige størrelser alt efter jeres behov, så skal i bare bestemme jer for, hvordan det skal pyntes op.

Find teltet til konfirmationen i haven, på DBA

 1. Februar UDSALG - Partytelt 4x6 meter med 550g/m² PVC-dug

  Februar UDSALG - Partytelt 4x6 meter med 550g/m² PVC-dug

  Havepavillion, Nordic Tent Shop, 550 g/m² PVC-dug, * WIND-STOP - Velcro-lukning imellem tagdug og sidevægge. Undgå træk i teltet. * Galvaniseret stærkt stålstel. * Partytelt til 20-25 personer. Produ

  6.128,00 kr.23-02-2023
 2. Februar UDSALG - Partytelt 5x8 meter med 550 g/m² PVC-dug

  Februar UDSALG - Partytelt 5x8 meter med 550 g/m² PVC-dug

  Havepavillion, Nordic Tent Shop, 550 g/m² PVC-dug, * Rummeligt partytelt til 30-40 personer. * Kraftig PVC-teltdug på 550g/m² i tagdug og sidevægge. * WIND-STOP - Velcro-lukning imellem tagdug og side

  7.792,00 kr.23-02-2023
 3. Februar UDSALG - Partytelt 4x8 meter med 240 g/m² PE-dug

  Februar UDSALG - Partytelt 4x8 meter med 240 g/m² PE-dug

  Havepavillion, Nordic Tent Shop, 240 g/m² PE-dug, * Rummeligt telt til 25-30 personer. * WIND-STOP - Velcro-lukning imellem tagdug og sidevægge. Undgå træk i teltet. * Nem montering med klik-montering

  4.832,00 kr.23-02-2023
 4. Februar UDSALG - Partytelt 4x6 meter med 240g/m² PE-dug

  Februar UDSALG - Partytelt 4x6 meter med 240g/m² PE-dug

  Havepavillion, Nordic Tent Shop, 240 g/m² PE-dug, * Partytelt 4x6 meter til 20-24 personer. * WIND-STOP - Velcro-lukning imellem tagdug og sidevægge. Undgå træk i teltet. * Nem montering med klik-syst

  4.072,00 kr.22-02-2023
 5. Havemøbelsæt, Bauhas, Metal, Hjørnesofa, 1 stol, 1 bord og 1 bord/taburet med hynde.
Fra 2020, altid

  Havemøbelsæt, Bauhas, Metal, Hjørnesofa, 1 stol, 1 bord og 1 bord/taburet med hynde. Fra 2020, altid stået i telt. Superflot og stort set ikke benyttet. Afhentes efter aftale i Hundested.

  4.000,00 kr.18-03-2023
 6. Andet, Vida party telt - 3x9 meter
Foldbar stel
Sider som sættes på med velcro
Vinduer i siderne

Ne

  Andet, Vida party telt - 3x9 meter Foldbar stel Sider som sættes på med velcro Vinduer i siderne Nemt og simpelt at sætte op og pille ned - kan klares alene, men gerne to. Syninger er gået i to af h

  1.200,00 kr.15-03-2023

5. Konfirmationstøjet
Konfirmationsdagen er en stor dag, og det er vigtigt, at konfirmanden føler sig godt tilpas i det tøj, han eller hun skal have på. Vi har lavet en guide til at finde det helt perfekte konfirmationstøj lige her.

Relaterede artikler