Hvilken genbrugstype er du? - Genbrugsindeks 2016
DBA Brand

Hvilken genbrugstype er du? - Genbrugsindeks 2016

Sofie Folden Lund
Sofie Folden Lund

DBA har tegnet et portræt af genbrugsdanmark. Det er der kommet en interessant rapport ud af, som blandt andet afslører, at hele 60 % af danskerne har handlet brugt inden for det sidste år. Vi gætter på, at du er en af dem – siden du er herindeJ. Det kan også være, at du har forvildet dig herind helt tilfældigt – og ikke kunne drømme om at købe en brugt sofa eller skjorte. I så fald vil du genkende dig selv i ”Den kritiske genbruger” længere nede på siden. Så, HVILKEN type er du? Vi har fundet fem arketyper genbrugere baseret på en omfattende undersøgelse. Se med her og find ud af, hvem du er….

4000 kroner bruger du i snit på at købe brugte ting om året. Du køber mest brugt boligtilbehør, men shopper også Second Hand tøj og kigger efter brugt udstyr til dine børn. Du sælger helst fra en online markedsplads, men elsker at gå på loppermarked, når du skal købe brugt.

Sådan ca. er portrættet af den gennemsnitlige genbruger i Danmark. Men hvilken genbruger er DU egentlig? Hvorfor handler du brugt? Eller hvorfor handler du bestemt ikke brugt? Vi har spugt over 2000 danskere om deres genbrugsvaner – og derfra fundet fem forskellige genbrugstyper:

  • Den Sociale og æstetiske genbruger. Udgør 23 % af alle danskere. Hvis du tilhører denne gruppe, så køber du brugt for at finde unikke ting med en historie – og du synes, at mødet med dem, du handler med beriger dig og tilfører en ekstra dimension, hvorfor du oftest handler med folk i lokalområdet.
Den Sociale og æstetiske genbruger
Den Sociale og æstetiske genbruger

Den Miljøbevidste. Udgør 14% af alle danskere. Du kan godt lide at gøre en god handel, men handler også brugt for at gøre op med brug&smidvæk-kulturen og passe på miljøet. Du er ikke så optaget af mødet med dem du handler med – faktisk slet ikke...

Den Miljøbevidste genbruger
Den Miljøbevidste genbruger
  • Den neutrale genbruger. Udgør 24% af alle danskerne. Her er det at spare penge det eneste motiv til at handle brugt. Hvis du er neutral genbruger, så giver du ikke meget for patinaen, storytellingen og mødet med dem du handler med. Næ, det er snarre udsigten til at få det du ellers ikke har råd til eller skulle betale i dyre domme for, for en slik.
Den neutrale genbruger
Den neutrale genbruger

Den usikre Genbruger. Udgør 13% af alle danskerne. Du kan mulighvis godt se fordelene ved at handle brugt, men du føler dig utryk ved, om de varer du køber er af ordentlig kvalitet – og om de kan være stjålne, og du ved heller ikke rigtig hvad du skal tage for din gamle pladespiller eller sofa, hvis du skulle prøve at sælge den. Hører du til den gruppe der ser for mange barrierer for at handle brugt, så tag et kig på vores sikkerhedscenter.

Den usikre genbruger
Den usikre genbruger
  • Den kritiske genbruger. Udgør 24% af alle danskere. Genbruger kan vi nok ikke engenag kalde dig. Du synes nemlig, at det er decideret besværligt og lidt uhygiejninsk og at købe ting, som andre har brugt. Du føler dig også overbevist om, at mange varer sikkert er af dårlig kvalitet eller stjålne – og foretrækker i det hele taget at købe ting og tøj fra nyt. I rigtige butikker. Heldigvis er der en del af jer – ellers var der nok mange varerhuse, der var i problemer.
Den kritiske genbruger
Den kritiske genbruger

 

Lige meget hvilken type genbruger – eller ’ikke genbruger’ du er, så er du mere end velkommen til at lade dig inspirere her på DBA guide og til at læse meget mere om Danskernes genbrugsvaner i vores store portræt her

Relaterede artikler