Guide: Dæk bryllupsbordet med genbrug
Bolig

Guide: Dæk bryllupsbordet med genbrug

DBA Guide
DBA Guide

Hvis din bryllupsopdækning skal være 100 procent genbrug, så kan du kombinerere fund fra DBA, med hvad du selv har i skabet og kan låne hos familie og venner. Hvis du bare holder dig inden for én stilart, så gør det bordet ekstra personligt, at du mikser forskellige glas og tallerkener.

Er du til klassiske linjer, romantiske elementer eller farver, så kig med her, hvor vi har lavet tre, forskellige opdækninger, med brugt-fund. Når man dækker bryllupsbordet med genbrug, er det nemlig nemmere at få et unikt og personligt bord, end hvis du blot lejer servicet eller køber det fra nyt.

TIP: Vil du se et cool eksempel på et bryllup i fuld genbrugs-stil, så se billederne fra Emelie og Fredriks bryllup her

Det klassiske bord

Er du til et clean look, hvide roser og enkle detaljer, så er dette lige et bord for dig. Serveret på en sprød, hvid dug, er det klassiske bord baseret på rene linjer og simple løsninger.

Smukke vinglas er der masser af på DBA – mere end 1.400 annoncer!
Smukke vinglas er der masser af på DBA – mere end 1.400 annoncer!

Glas: Glas er en stor del af bordækningen, og her kan du virkelig gøre en forskel. Denne opdækning har meget klassiske glas – vandglas, hvidvinsglas og rødvinsglas – alle i simpelt design og uden større detaljer. Se om du ikke kan skaffe nogenlunde ens glas, da det støtter op om det minimalistske look.

Tallerkener: Til et klassisk bord hører hvide tallerkener, og vi har valgt cremen af cremen fra Royal Copenhagen. Deres hvidriflede tallerkener giver et cool og minimalistisk look, som går perfekt til de rene linjer. Du behøver selvfølgelig ikke at vælge kongeligt porcelæn, så længe de er hvide, passer de perfekt ind i denne opsætning.

Find dine hvide tallerkener på DBA!

 1. Porcelæn, Middags tallerkener hvid vifte , Royal copenhagen, Nummer 11519 

Måler 25 cm i dia 

Pris

  Porcelæn, Middags tallerkener hvid vifte , Royal copenhagen, Nummer 11519 Måler 25 cm i dia Prisen er pr styk

  300,00 kr.22-03-2023
 2. Porcelæn, Dybe tallerkener hvid vifte , Royal copenhagen, Nummer 11514 

Måler 25 cm i dia 

Prisen

  Porcelæn, Dybe tallerkener hvid vifte , Royal copenhagen, Nummer 11514 Måler 25 cm i dia Prisen er pr styk

  250,00 kr.22-03-2023
 3. Aida Middagstallerkener - Relief - 4 Stk. - Tallerkener Hos Coop

  Aida Middagstallerkener - Relief - 4 Stk. - Tallerkener Hos Coop

  Aida Middagstallerkener - Relief - 4 Stk. - Taller, Aida Middagstallerkener - Relief - 4 Stk. - Taller, Aida, Middagstallerkener fra Aida Servér en lækker bøf eller en flot, stor salat og nyd det enkl

  199,00 kr.27-09-2022
 4. Porcelæn, Tallerkener, Pillivuyt, 10 hvide meget velholdte kvadratiske middagstallerkener. 29x29 cm

  Porcelæn, Tallerkener, Pillivuyt, 10 hvide meget velholdte kvadratiske middagstallerkener. 29x29 cm Pris fra ny kr 1.890 Sælges samlet for kr. 700 Stort set aldrig brugt.

  700,00 kr.21-03-2023
 5. Porcelæn, tallerkener, Atelier, 4 stk. hvide flade tallerkener, diameter 27 cm. Ingen skår. Tallerke

  Porcelæn, tallerkener, Atelier, 4 stk. hvide flade tallerkener, diameter 27 cm. Ingen skår. Tallerken flad. Sælges samlet. Sendes ikke. (vitr.skab) (Caro)

  100,00 kr.21-03-2023
 6. Porcelæn, Store Dybe tallerkner , Bing og Grøndahl Elegance, 16 store dybe hvid elegance tallerkener

  Porcelæn, Store Dybe tallerkner , Bing og Grøndahl Elegance, 16 store dybe hvid elegance tallerkener. 150kr pr stk

  150,00 kr.21-03-2023

Detaljer: Bestikket er en mindre detalje, men alligevel prikken over i’et, hvis man vil være 100 procent gennemført. Vi har valgt et design-bestik fra Arne Jacobsen for Georg Jensen, men mindre kan også gøre det, bare du går efter bestik med et meget rent design.

Blomster: Sæt den sidste og vigtige detalje på bordet ved at bruge store, hvide rosenhoveder, som du kan sætte i for eksempel gamle cognacglas, snapseglas eller andre små glas, som kan rumme de fine rosenhoveder. De giver en super smuk effekt, og du kan nemt blande de små glas – bare husk kun at gå efter glas uden farve!

TIP! Til at holde bordkortet har vi brugt en gammel bordkortsholder i form af en sølvfugl – dem, og mange andre fine bordkortsholdere, kan man godt være heldige at finde på DBA.

Det romantiske bord

Skal brylluppet stå i en gammel lade, og bruden have blomster i håret, så er det romantiske bord måske den rette løsning. Her er der fokus på mønstrede tallerkener, vilde blomster og et generelt rustikt og feminint look.

Det perfekte vintagebord, hvor der meget gerne må blandes stel på kryds og tværs. Find for eksempel forskellige vinglas i krystal på DBA
Det perfekte vintagebord, hvor der meget gerne må blandes stel på kryds og tværs. Find for eksempel forskellige vinglas i krystal på DBA

Tallerkener: Her må man godt skeje lidt ud på tallerkenerne, så både print og blomster, er ganske velkommen – og gerne blandet på kryds og tværs. Det behøver ikke at være Royal Copenhagen eller blå musselmalet, som vi har brugt her. Hvad du kan få fingrene i af forskellige tallerkener med fint mønster, er super godt.

Glas: Da der sker ret meget på tallerkenerne, holder vi ro på farverne på glas-fronten. Dog må man gerne finde de lidt ”specielle” former frem – altså er det super sejt at mikse forskellige glas på kryds og tværs i modsætning til det ”klassiske bord”. Brug gerne et gammelt champagneglas til hvidvin, et hvidvinsglas som vandglas og så videre.

Blomster: Få fingrene i alle de små glasvaser, glasflasker eller gamle medicinflasker, du kan – til denne opdækning skal du bruge en del. De vilde blomster gør sig rigtig fint i små bundter og skaber en fantastisk effekt, når de er i forskellige højder. Gå efter blomster som tidsler, eukalyptus, strå, valmuer, bonderoser og lignende.

Detaljer: For at holde den rustikke ånd, så lad bestikket stå i en lille tinspand, urtepotte eller glasvase på bordet. Vi anbefaler, at du samler bestik til minimum fire personer i hver, så det ikke fylder for meget på bordet.

Find vandflasker til dine blomsterbuketter lige her

 1. Diffuser, Locherber, Mandarin og kanel. Diffuser med bambuspinde præsenteret i gaveæske.
Sandblæst g

  Diffuser, Locherber, Mandarin og kanel. Diffuser med bambuspinde præsenteret i gaveæske. Sandblæst glasflaske, træhætte, stofetiket. Duft: Citrus, blomsteragtig og krydret duft, med topnoter af mandar

  125,00 kr.21-03-2023
 2. Diffuser, Locherber, Rice Germs. Diffuser med bambuspinde præsenteret i gaveæske.
Sandblæst glasflas

  Diffuser, Locherber, Rice Germs. Diffuser med bambuspinde præsenteret i gaveæske. Sandblæst glasflaske, træhætte, stofetiket. Duft: Topnoter af ylang-ylang og lavendel, midternoter af alpeviol, violbl

  125,00 kr.21-03-2023
 3. Glasflaske Med Kvinder I Relief, Smuk flaske med kvindefigurer i relief. Sandsynligvis fra et af de

  Glasflaske Med Kvinder I Relief, Smuk flaske med kvindefigurer i relief. Sandsynligvis fra et af de svenske glasværker. Den måler 19,5 cm i højden og 8 x 7 cm på siderne. Flot stand. Se billederne.

  125,00 kr.12-03-2023
 4. Glasflaske med prop fra Holmegaard

  Glasflaske med prop fra Holmegaard

  Glasflaske med prop fra Holmegaard, Glasflaske med prop fra Holmegaard. Blomster motiv. Klik på knappen 'Gå til varen' for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning.

  100,00 kr.07-03-2023
 5. Glasflasker, House Doctor, Fine og meget dekorative glasflasker i mundblæst glas. Har kun stået til

  Glasflasker, House Doctor, Fine og meget dekorative glasflasker i mundblæst glas. Har kun stået til pynt. Forestiller mig, at de også kan være super flotte med lange evighedsbuketter i. Forhandles ik

  199,00 kr.07-03-2023
 6. Flasker, 3 virkelig fine mundblæste glasflasker. De er helt intakte. De måler 23cm, 18cm og 13cm. Ta

  Flasker, 3 virkelig fine mundblæste glasflasker. De er helt intakte. De måler 23cm, 18cm og 13cm. Ta dem alle 3 for 200kr Jeg sender gerne på købers regning.

  200,00 kr.01-03-2023

Medicinflasker til salg på DBA

 1. Glas, Medicinflasker, Flasker, medicin flaske

medicin flasker

Jeg har 7 stk
65 kr stk


Se alle mi

  Glas, Medicinflasker, Flasker, medicin flaske medicin flasker Jeg har 7 stk 65 kr stk Se alle mine annoncer. Jeg har rigtig mange ting. Jeg har så mange annoncer, da vi er nogle familier der har r

  65,00 kr.28-06-2022
 2. Glas, Medicinflaske, medicin flaske
Jeg har en Hvor der er en lille tap nækket af også

15 cm

Sende

  Glas, Medicinflaske, medicin flaske Jeg har en Hvor der er en lille tap nækket af også 15 cm Sender mest med gls. op til 1 kg forsikret for 43 kr. Porto udregnes endeligt ved evt handel. Se alle min

  50,00 kr.28-06-2022
 3. Glas, Gamle medicinflasker, i klart glas, 14 cm høje med glaspropper. Husk at se mine andre annoncer

  Glas, Gamle medicinflasker, i klart glas, 14 cm høje med glaspropper. Husk at se mine andre annoncer med spændende effekter fra oprydning i hjemmet.

  75,00 kr.17-08-2015

TIP! Bordkortet har vi valgt at placere på et lille træspyd i et vandglas med vilde blomster. En lidt anderledes og romantisk måde at gøre det på.

Det farverige bord

Er du ikke bange for farver, så er denne opdækning lige noget for dig. I total kontrast til det ”klassiske bord” er denne opdækning fuld af farver, og reglerne er få, når det kommer til sammensætningerne. Pangfarver er sommerens store trend, så vil du have årets hotteste bryllup, skal du satse på farver som turkis, gul, grøn og ikke mindst lyserød. Her er vores bud på en farverig opdækning, som vi håber, at du vil blive inspireret af!

Vi har brugt underkopper som lysestager – og du kan finde mange forskellige lige her. Helt præcist er der lige nu 4761 underkopper til salg på DBA
Vi har brugt underkopper som lysestager – og du kan finde mange forskellige lige her. Helt præcist er der lige nu 4761 underkopper til salg på DBA

Tallerkener: Vi har valgt farvede tallerkener, men i et simpelt design, da vi gerne vil give vores smukke glas opmærksomheden i denne opdækning. Dog kan du sagtens bruge tallerkener med mønster, blomster eller lignende, hvis de passer til farvetemaet på bordet – og også blande dem på kryds og tværs. Du kan også vælge at holde hovedrets-tallerkenen i hvid og have en farvet forrets-tallerken, hvis du ikke vil skeje helt ud.

Glas: I denne opdækning betyder glassene utroligt meget  - det er her, du skal sætte alle kræfter ind! Vi har valgt en super cool kombination af gamle, farvede glas, som virkelig giver en flot effekt. Kombiner gerne to nuancer - hvis muligt - og gå efter forskellige looks og typer.
Der er ingen regler, så miks på kryds og tværs. Især de bøhmiske glas er elegante og kan fås mange steder brugt på DBA og loppemarkeder landet over. De er dyre - omkring 100-200 kroner stykket -, men kan også sælges for samme pris igen – og måske endda højere, hvis du sælgere flere samlet.

Bøhmiske glas

 1. Glas, blå Rømer krystal vase, Rømer glas, bøhmisk glas, Smuk blå Rømer vase i bøhmisk glas
Højde 21

  Glas, blå Rømer krystal vase, Rømer glas, bøhmisk glas, Smuk blå Rømer vase i bøhmisk glas Højde 21 cm Perfekt stand uden brugsspor Passer flot til farvede Rømer vinglas Fast pris 150,- Sender gerne

  150,00 kr.20-03-2023
 2. Glas, Skål, Bohemia, Flot og helt ubrugt skål i bøhmisk krystal. Håndslebet. Ca. 20 cm diameter.

  Glas, Skål, Bohemia, Flot og helt ubrugt skål i bøhmisk krystal. Håndslebet. Ca. 20 cm diameter.

  350,00 kr.20-03-2023
 3. Glas, Vin glas, 12 bøhmiske glas i forskellige størrelser, farver og mønstre.

Sælges kun samlet.

  Glas, Vin glas, 12 bøhmiske glas i forskellige størrelser, farver og mønstre. Sælges kun samlet.

  1.500,00 kr.19-03-2023
 4. Glas, Isassiet, Böhmisk krystalglas, 8 stk runde asietter (14 cm) og kvadratisk serveringsfad (25x25

  Glas, Isassiet, Böhmisk krystalglas, 8 stk runde asietter (14 cm) og kvadratisk serveringsfad (25x25 cm). Serveringsfadet ligger i original æske. Det hele er i perfekt stand uden skår. Glasfacetterne

  400,00 kr.19-03-2023
 5. Glas, Rømer Likørglas 13,8 cm - Bøhmiske, Smukke ravfarvede bøhmiske römer likørglas.

Glassene måle

  Glas, Rømer Likørglas 13,8 cm - Bøhmiske, Smukke ravfarvede bøhmiske römer likørglas. Glassene måler 13,8 cm i højden. Prisen er per glas og den er fast. Jeg har seks styk tilbage. Alle glassene er

  135,00 kr.18-03-2023
 6. Glas, Bøhmisk krystalskål , Elisabeth Hütte, Bøhmisk krystalskål på fod. 
Med fuglemotiver - Elisabe

  Glas, Bøhmisk krystalskål , Elisabeth Hütte, Bøhmisk krystalskål på fod. Med fuglemotiver - Elisabeth Hütte. 17 cm. høj, 12 cm. i diameter.

  100,00 kr.17-03-2023

Detaljer:  Stofservietter er prikken over i’et og en rigtig fin detalje på bordet. Bind et lille bånd om servietten og fastsæt bordkortet sammen med en blomst. Køb eventuelt gamle duge i stedet for nye servietter og klip dem op i kvadrater, det er et billigere alternativ. Sådan giver du en gammel dug nyt liv.

Tip: Sørg for at have en til to hovedfarver, som de dominerende på bordet. Tilpas derefter de andre farver til hovedfarverne, da det skaber et mere harmonisk indtryk. I vores tilfælde har vi valgt pink og turkis til hovedfarver, og de sekundære nuancer er grøn og gul, som er med i mindre proportioner.

Blomster: Vi har lavet tætte buketter af pink pæoner, samlet i bundter af 4-5 blomster i en glasvase og placeret en ved hver plads. De fylder meget på bordet og giver en skøn effekt! Når det kommer til valget af blomster, kan du sagtens skeje mere ud og mikse store og små blomster i kontrast-farver. Både solsikker, bonderoser, tulipaner, roser og kornblomster er geniale valg til en opdækning som denne. Til vaser kan du bruge syltetøjsglas, gamle krystalvaser eller blot almindelige vaser, og de behøver ikke være ens – der er masser af muligheder!

Syltetøjsglas sat til salg på DBA

 1. Keramik, Syltetøjsglas, Le creuset, Søde små syltetøjsglas i to grønne nuancer.

  Keramik, Syltetøjsglas, Le creuset, Søde små syltetøjsglas i to grønne nuancer.

  200,00 kr.11-03-2023
 2. Glas, Saftflaske / Syltetøjsglas, 
Helt nyt.
Saftflaske 1000 ml. Sort låg 20 kr stykket. Har 25 styk

  Glas, Saftflaske / Syltetøjsglas, Helt nyt. Saftflaske 1000 ml. Sort låg 20 kr stykket. Har 25 styk. Saftflaske 250 ml. Sort låg. 15 kr. stykket. Har 15 styk. Globe Syltetøjsglas 212 ml. Guld låg.

  50,00 kr.08-03-2023
 3. Glas, Syltetøjsglas, Små syltetøjsglas med tilhørende låg sælges, har aldrig været brugt.
10 stk 100

  Glas, Syltetøjsglas, Små syltetøjsglas med tilhørende låg sælges, har aldrig været brugt. 10 stk 100 kr

  100,00 kr.03-02-2023
 4. Glas, Opbevaringsglas, Made in Belgium, 3 opbevaringsglas / tidligere syltetøjsglas fra Irma.
Hvid o

  Glas, Opbevaringsglas, Made in Belgium, 3 opbevaringsglas / tidligere syltetøjsglas fra Irma. Hvid opalglas med de velkendte irmastriber. Her i rødt. Også kaldet apotekerglas / apotekerkrukke. Membran

  80,00 kr.02-01-2023
 5. Glas, Syltetøjsglas og låg, Holmegaard, Kastrup mm, Syltetøjsglas og låg, bl.a. fra Holmegaard.

Gla

  Glas, Syltetøjsglas og låg, Holmegaard, Kastrup mm, Syltetøjsglas og låg, bl.a. fra Holmegaard. Glas hhv 14 cm og 18 cm høje Samlet salg

  200,00 kr.28-12-2022
 6. Glas, Syltetøjsglas, henkogningsglas, Holmegaard, Kastrup , Danglas, 38 gamle glas. 17 glas h: 22,5

  Glas, Syltetøjsglas, henkogningsglas, Holmegaard, Kastrup , Danglas, 38 gamle glas. 17 glas h: 22,5 cm, 8 glas h: 17 cm, 8 geleglas h: 7,5 cm, 4 andre glas. Samt glaslåg. Pris pr stk kr 35

  35,00 kr.21-09-2022

Vil du have mere inspiration til brylluppet? Så læs vores helt nye guides til genbrugsbrylluppet:

- Fire ting du bør vide, inden du køber brudekjolen brugt. Læs guiden her.

- Fredrik og Emelies bryllup var lavet af genbrug. Se billederne her og læs, hvordan de gjorde det.

- Vi kan også hjælpe dig med fif til at spare penge på de lidt større, praktiske ting ved brylluppet. Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan du køber brugt til konfirmationsfesten, og den kan sagtens oversættes til bryllupper. 

Relaterede artikler