På besøg hos genbrugselskeren, Mia
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Mia

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Hun er vild med genbrug, og så er der en helt særlig grund til, at det seneste DBA-køb blev en sakselampe med en Le Klint-lampeskærm. Læs mere om Mia’s tålmodige jagt på den helt rigtige lampe, og se den bonus hun fik gratis med i købet.

Det er minder om besøgene hos morfar på Bornholm, der har inspireret den 26-årige genbrugselsker Mia Egeskov til at gå på jagt efter en sakselampe og en Le Klint-lampeskærm til hendes stue i Valby. Hendes søgen på DBA resulterede i, at hun fik den ene af tingene ganske gratis!

Læs med her og få den fine historie.

Er en klassisk sakselampe også på din ønskeliste? Så kan du starte med at se i vores annoncer her:

 1. H.Th.J.A. Busquet - Hala Zeist - Sakselampe, Væglampe (1)

  H.Th.J.A. Busquet - Hala Zeist - Sakselampe, Væglampe (1)

  Designer Furniture & Objects, Smuk moderne væglampe fra midten af århundredet i flot stand Fra Hala Ster-serien: blev designet i 1950'erne af H.Th.A. Busquet for firmaet Hala fra Zeist. Lampen er et a

  3.353,00 kr.29-09-2023
 2. Væglampe (1)

  Væglampe (1)

  Lamps, Smuk industriel sakselampe! Denne lampe har en smuk blød patina og vil pifte dit interiør op i mange år fremover. Lampen er i pæn vintage stand og er af god kvalitet og har nye ledninger. Meget

  1.483,00 kr.29-09-2023
 3. Væglampe, sakselampe Retro, fin gammel lampe virker og er i orden.

  Væglampe, sakselampe Retro, fin gammel lampe virker og er i orden.

  800,00 kr.29-09-2023
 4. Væglampe, Le Klint, I believe it's a Le Klint sakselampe.
Mint condition as seen in the pictures


L

  Væglampe, Le Klint, I believe it's a Le Klint sakselampe. Mint condition as seen in the pictures Lyfa, le Klint, Væglampe, Arkitekt væglampe

  800,00 kr.28-09-2023
 5. Væglampe, Lyfa, Lyfa sakselampe in Teak
Mint condition as seen in the pictures


Lyfa, le Klint, Væg

  Væglampe, Lyfa, Lyfa sakselampe in Teak Mint condition as seen in the pictures Lyfa, le Klint, Væglampe

  500,00 kr.27-09-2023
 6. Væglampe, Teak sakselampe
Udtrukket 64 cm
Lukket 20 cm

Kan sendes

  Væglampe, Teak sakselampe Udtrukket 64 cm Lukket 20 cm Kan sendes

  800,00 kr.26-09-2023

Der er mere end 70 annoncer med sakselamper på DBA lige nu – er din nye lampe en af dem?

Efter at Mia i sommer havde flyttet en loftlampe væk fra sofaområdet, havde hun en idé om, at det skulle være en sakselampe, der nu skulle sørge for belysningen – og meget gerne med en Le Klint lampeskærm til. Men det skulle vise sig at være lidt sværere, at få det ønske opfyldt - end hun først troede.

- Sakselamperne var, efter min mening, sat til en for høj pris, og de, som ikke var, havde en lidt forkert lakering eller bejdsning, fortæller Mia.

LÆS OGSÅ: Se hvordan denne lampe blev sød og sjov til børneværelset

Heldigvis gav hun ikke op og efter at have holdt øje med DBA i et par måneder, lykkedes det hende endelig. Hun kørte til Tåstrup for at hente lampen, der var sat til salg til 200 kroner - uden skærm.

Den søde dame, som jeg kom ud til, inviterede mig indenfor, hvor vi fik en lille snak om lampens historie. Den havde hængt i et sommerhus i over 20 år, og nu var det tid til udskiftning. Da jeg nævnte, at jeg nu måtte på udkig efter en Le Klint lampeskærm, sagde hun, at det var sådan en, der originalt havde været på, og at hun rent faktisk havde den stående ude i garagen
siger Mia.

Lampeskærmen skulle dog smides ud, da den, efter sælgeres mening, var i virkelig dårlig stand.

- Her måtte jeg jo protestere og sige, at det måtte hun IKKE! Hun sagde, at jeg måtte få den med gratis, hvis jeg ville, hvilket jeg selvfølgelig takkede ja til med det samme, uden at have set den.

Det var en rigtig god beslutning, for skærmen var slet ikke så ilde tilredt, som det lød til.

- Skærmen var jo så ganske fin og kun med enkelte patinerede brugsskader, uden betydning for mig. Så for den sølle pris af 200 kroner fik jeg både sakselampe OG min længe ønskede Le klint lampeskærm, fortsætter Mia.

Le Klint lampeskærme på DBA:

 1. Lampeskærm, Le Klint, Den smukke tidløse klassiker fra Le Klint, Model LK 26/65. To originale trækn

  Lampeskærm, Le Klint, Den smukke tidløse klassiker fra Le Klint, Model LK 26/65. To originale træknopper medfølger. Det er kun skærmen der sælges, stativ 902 skal tilkøbes medmindre man har det ; ) I

  750,00 kr.24-09-2023
 2. Lampeskærm, Le Klint Undercover, 5 skærme til Le Klint UnderCover.
En med mønster i hhv. sort, hvid

  Lampeskærm, Le Klint Undercover, 5 skærme til Le Klint UnderCover. En med mønster i hhv. sort, hvid og rød, en ensfarvet i hvis og en gennemsigtig matteret. Str. M. Alle har været brugt. 75 kr. inkl.

  75,00 kr.23-09-2023
 3. Lampeskærm, Le klint, To le klint loftslamper, dog fået nogle slag under flytning. 

Pr stk 400, beg

  Lampeskærm, Le klint, To le klint loftslamper, dog fået nogle slag under flytning. Pr stk 400, begge for 700kr

  400,00 kr.17-09-2023
 4. Lampeskærm, Le Klint, Stor Le Klint loftslampe - 60 cm i diameter.
Nypris 2890,- sælges med lettere

  Lampeskærm, Le Klint, Stor Le Klint loftslampe - 60 cm i diameter. Nypris 2890,- sælges med lettere brugsspor for kr. 800,-

  800,00 kr.15-09-2023
 5. Lampeskærm, Le klint undercover, Le klint undercover

Sælges uden fatning, ledning og pære 
Lampen

  Lampeskærm, Le klint undercover, Le klint undercover Sælges uden fatning, ledning og pære Lampen har lidt ridser, hvilket er derfor den sælges til denne lave pris. Kan afhentes på Frederiksberg.

  200,00 kr.07-09-2023
 6. Lampeskærm, Le Klint, Vi sælger vores Le Klint Snowdrop Pendel. Har hængt i en lejlighed i to år. Fr

  Lampeskærm, Le Klint, Vi sælger vores Le Klint Snowdrop Pendel. Har hængt i en lejlighed i to år. Fremstår som ny. Højde 20 cm, diameter 30 cm.

  300,00 kr.24-08-2023

Gå selv på jagt blandt annoncerne med lampeskærme fra Le Klint, hvis du har en lampe derhjemme, der skal opgraderes.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du den gamle køkkenstol nyt liv

Det smukke kunstværk på væggen har sin helt egen historie, der er med til at gøre Mia’s indretning virkelig unik
Det smukke kunstværk på væggen har sin helt egen historie, der er med til at gøre Mia’s indretning virkelig unik

Så lidt skulle der til, før den gratis lampeskærm "fungerede"

Denne type lampe er meget aktuel lige nu, både i træversion og i metaludgaver, da de passer rigtig godt ind i indretningsstilen, hvor retro og designklassikere er med til at give personlighed og hygge. For Mia var der også en anden rigtig god grund til, at det var lige den type lampe, hun gik på jagt efter.

- Min morfar havde en sakselampe hængende ved sin sofa. Så måske skulle det lige være af den slags, fordi den minder mig om ham, min barndom og masser af gode minder i hans stue på Bornholm.

Der skulle ikke andet til end en tur med en fugtig klud, før lampen kunne komme op på væggen hjemme hos hende. For at gøre det endnu bedre, er der efterfølgende kommet endnu en ting til, der er med til at gøre sofaområdet til noget helt særligt.

Der er kommet et hjemmelavet kunstværk op ved siden af. Det er et, jeg har arvet af min morfar, og måske er det bare rent tilfældigt, at de to ting passer så godt sammen, men tanken om min morfar og Bornholm stråler ud af begge dele
smiler Mia.

Andre lamper på DBA:

 1. Anden bordlampe, MEGA STORE
2 stk. samlet pris!

MÆLK?
Bemærk mælkekartonen?

9000,- kr. kostede beg

  Anden bordlampe, MEGA STORE 2 stk. samlet pris! MÆLK? Bemærk mælkekartonen? 9000,- kr. kostede begge lamper. Købt i: Paris: 2500,- kr. brugt på komplet renovering. Saint-Ouen Clignancourt Loppemarke

  1.650,00 kr.15-09-2023
 2. Lampe, Dyberg Larsen, To stk fine bordlamper, fejler ingenting

Nyprisen fremgår af sidste billede
P

  Lampe, Dyberg Larsen, To stk fine bordlamper, fejler ingenting Nyprisen fremgår af sidste billede Prisen her er for begge lamper Ønsker du at købe en enkelt 300,- Sender ikke

  500,00 kr.29-09-2023
 3. Lampe, Verner Panton, Flowerpot VP9 - ledning medfølger til opladning. Fremstår som ny

  Lampe, Verner Panton, Flowerpot VP9 - ledning medfølger til opladning. Fremstår som ny

  800,00 kr.29-09-2023
 4. Lampe, Verner Panton, Fremstår helt som ny. Sælges kun til prisen

  Lampe, Verner Panton, Fremstår helt som ny. Sælges kun til prisen

  1.000,00 kr.29-09-2023
 5. Anden bordlampe, Kongelys
STOR! 
Ekstrem Sjælden (20 cm Højere, end normalt)

H. 60, diam. 45 cm. Fr

  Anden bordlampe, Kongelys STOR! Ekstrem Sjælden (20 cm Højere, end normalt) H. 60, diam. 45 cm. Fremstillet hos Lyfa eller Lyskær? Bent Karlby Som 'NY'. (Mint Condition). Bud Modtages? Hilsen 53 5

  4.950,00 kr.15-09-2023
 6. Lampe, i Kinesisk Stil, KUN 575,- Kan Evt. sendes/ Evt. Leveres

Bordet i Mahogni er også til salg,

  Lampe, i Kinesisk Stil, KUN 575,- Kan Evt. sendes/ Evt. Leveres Bordet i Mahogni er også til salg, Måler 50 x 50 x 60 Cm. Højt med 4 klapper der kan slås op, så måler bordet 90 x 90 x 60. KUN 450,- K

  575,00 kr.29-09-2023

Mia er virkelig god til at indrette lækkert og samtidig gøre det budgetvenligt – det kan du følge med i på hendes instagramprofil @m.egeskov. Her finder du også gode genbrugsfund, for hun har en klar holdning til det at købe brugt.

- ALLE burde gøre mere brug af genbrug. Mentaliteten om konstant at købe nyt, løber mig en smule koldt ned af ryggen. Derfor synes jeg, det er så fantastisk, at det er blevet mere og mere moderne at bringe genbrug og gamle minder ind i indretning, afslutter Mia.

Vil du gerne i gang med at finde flere ting brugt? Så er Mia’s bedste råd til at finde ting på DBA ganske simpelt; det er nemlig at have tålmodighed!

Heldigvis har vi her på DBA Guide fundet rigtig mange inspirerende boliger, der viser, at indretning med genbrugsfund ikke behøver at se hverken gammeldags eller billigt ud, så du blandt andet kan læse om genbrugselskeren Karina og genbrugselskeren Sofie Amalie, hvis du er klar til at gøre dit hjem mere bæredygtigt og personligt.

Relaterede artikler