På besøg hos genbrugselskeren, Mia
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Mia

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Hun er vild med genbrug, og så er der en helt særlig grund til, at det seneste DBA-køb blev en sakselampe med en Le Klint-lampeskærm. Læs mere om Mia’s tålmodige jagt på den helt rigtige lampe, og se den bonus hun fik gratis med i købet.

Det er minder om besøgene hos morfar på Bornholm, der har inspireret den 26-årige genbrugselsker Mia Egeskov til at gå på jagt efter en sakselampe og en Le Klint-lampeskærm til hendes stue i Valby. Hendes søgen på DBA resulterede i, at hun fik den ene af tingene ganske gratis!

Læs med her og få den fine historie.

Er en klassisk sakselampe også på din ønskeliste? Så kan du starte med at se i vores annoncer her:

 1. Væglampe, Le Klint, Le Klint sakselampe SAX 233 i lys eg
Højde 40 cm, udtræk op til 90 cm
Lampe rigt

  Væglampe, Le Klint, Le Klint sakselampe SAX 233 i lys eg Højde 40 cm, udtræk op til 90 cm Lampe rigtig flot stand. Skærm lidt gullig, mærker, et lille hul (altså lidt “træt”)

  1.800,00 kr.01-04-2023
 2. Væglampe, Palisander sakselampe, Palisander sakselampe. Tænd/sluk på fatningen. Alt virker som det s

  Væglampe, Palisander sakselampe, Palisander sakselampe. Tænd/sluk på fatningen. Alt virker som det skal og den fremstår i rigtig god stand.

  675,00 kr.31-03-2023
 3. Væglampe, Lyfa, Super lækker palisander sakselampe fra Lyfa med tænd/sluk på fatning.

Måler 30-50 c

  Væglampe, Lyfa, Super lækker palisander sakselampe fra Lyfa med tænd/sluk på fatning. Måler 30-50 cm Glødepære medfølger ikke. Sender gerne

  500,00 kr.31-03-2023
 4. Væglampe, Gammel tysk sakselampe fra 1960'erne, Gammel tysk sakselampe med beslag til montering på v

  Væglampe, Gammel tysk sakselampe fra 1960'erne, Gammel tysk sakselampe med beslag til montering på væg. Den er af fabrikatet; VEB ZWECKLEUCHTENBAU DRESDEN Et virkeligt flot design med hvid/beige skær

  1.200,00 kr.30-03-2023
 5. Væglampe, Retro sakselampe, Retro/teak sakselampe 
Virker

  Væglampe, Retro sakselampe, Retro/teak sakselampe Virker

  200,00 kr.30-03-2023
 6. Væglampe, Fritz Hansen, Kaiser Idell 6718-W Væglampe, Sort sakselampe

Helt ny, stadig i indpakning,

  Væglampe, Fritz Hansen, Kaiser Idell 6718-W Væglampe, Sort sakselampe Helt ny, stadig i indpakning, kun været ude for at sikre den virkede. Kan afhentes i Køge, alternativt mødes på Næstved eller N

  2.300,00 kr.29-03-2023

Der er mere end 70 annoncer med sakselamper på DBA lige nu – er din nye lampe en af dem?

Efter at Mia i sommer havde flyttet en loftlampe væk fra sofaområdet, havde hun en idé om, at det skulle være en sakselampe, der nu skulle sørge for belysningen – og meget gerne med en Le Klint lampeskærm til. Men det skulle vise sig at være lidt sværere, at få det ønske opfyldt - end hun først troede.

- Sakselamperne var, efter min mening, sat til en for høj pris, og de, som ikke var, havde en lidt forkert lakering eller bejdsning, fortæller Mia.

LÆS OGSÅ: Se hvordan denne lampe blev sød og sjov til børneværelset

Heldigvis gav hun ikke op og efter at have holdt øje med DBA i et par måneder, lykkedes det hende endelig. Hun kørte til Tåstrup for at hente lampen, der var sat til salg til 200 kroner - uden skærm.

Den søde dame, som jeg kom ud til, inviterede mig indenfor, hvor vi fik en lille snak om lampens historie. Den havde hængt i et sommerhus i over 20 år, og nu var det tid til udskiftning. Da jeg nævnte, at jeg nu måtte på udkig efter en Le Klint lampeskærm, sagde hun, at det var sådan en, der originalt havde været på, og at hun rent faktisk havde den stående ude i garagen
siger Mia.

Lampeskærmen skulle dog smides ud, da den, efter sælgeres mening, var i virkelig dårlig stand.

- Her måtte jeg jo protestere og sige, at det måtte hun IKKE! Hun sagde, at jeg måtte få den med gratis, hvis jeg ville, hvilket jeg selvfølgelig takkede ja til med det samme, uden at have set den.

Det var en rigtig god beslutning, for skærmen var slet ikke så ilde tilredt, som det lød til.

- Skærmen var jo så ganske fin og kun med enkelte patinerede brugsskader, uden betydning for mig. Så for den sølle pris af 200 kroner fik jeg både sakselampe OG min længe ønskede Le klint lampeskærm, fortsætter Mia.

Le Klint lampeskærme på DBA:

 1. Lampeskærm, Le Klint, af ældre dato til standerlampe. Den har lidt tryk mærker. Den er ca 41,5 cm hø

  Lampeskærm, Le Klint, af ældre dato til standerlampe. Den har lidt tryk mærker. Den er ca 41,5 cm høj. Se endelig også mine andre annoncer eller min Instagram @byrdalslopper hvor jeg også sælger ting

  75,00 kr.01-04-2023
 2. Lampeskærm, Le Klint undercover, Le Klint skærm til Undercover-lampen i str. medium.
Min lampe har d

  Lampeskærm, Le Klint undercover, Le Klint skærm til Undercover-lampen i str. medium. Min lampe har desværre fået en skade, men selve den ikoniske Le Klint skærm fejler intet, så har du allerede lampen

  200,00 kr.01-04-2023
 3. Lampeskærm, Le Klint, Plast H 20 cm, Ø 58 cm (uden fatning)

  Lampeskærm, Le Klint, Plast H 20 cm, Ø 58 cm (uden fatning)

  1.500,00 kr.29-03-2023
 4. Lampeskærm, Le Klint, 
2 stk. Le Klint lampeskærme i klar plast.
Lampeskærmen er 24 cm i diameter fo

  Lampeskærm, Le Klint, 2 stk. Le Klint lampeskærme i klar plast. Lampeskærmen er 24 cm i diameter forneden og 15 cm høj (ekskl. fatning). Man kan selv sætte en papirskærm inden i og skabe et nyt look.

  70,00 kr.20-03-2023
 5. Lampeskærm, LE KLINT, Sælges fordi der er købt en anden ny lampe og derfor ønsker nu at sælge denne.

  Lampeskærm, LE KLINT, Sælges fordi der er købt en anden ny lampe og derfor ønsker nu at sælge denne. Den befinder sig i 6920 Videbæk.

  2.500,00 kr.19-03-2023
 6. Lampeskærm, Le Klint Ø65, Smuk Le Klint loftroset.

Den har lidt buk i plasten nogle steder men det

  Lampeskærm, Le Klint Ø65, Smuk Le Klint loftroset. Den har lidt buk i plasten nogle steder men det ses slet ikke når den hænger. Giver det smukkeste afdæmpede lys

  800,00 kr.18-03-2023

Gå selv på jagt blandt annoncerne med lampeskærme fra Le Klint, hvis du har en lampe derhjemme, der skal opgraderes.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du den gamle køkkenstol nyt liv

Det smukke kunstværk på væggen har sin helt egen historie, der er med til at gøre Mia’s indretning virkelig unik
Det smukke kunstværk på væggen har sin helt egen historie, der er med til at gøre Mia’s indretning virkelig unik

Så lidt skulle der til, før den gratis lampeskærm "fungerede"

Denne type lampe er meget aktuel lige nu, både i træversion og i metaludgaver, da de passer rigtig godt ind i indretningsstilen, hvor retro og designklassikere er med til at give personlighed og hygge. For Mia var der også en anden rigtig god grund til, at det var lige den type lampe, hun gik på jagt efter.

- Min morfar havde en sakselampe hængende ved sin sofa. Så måske skulle det lige være af den slags, fordi den minder mig om ham, min barndom og masser af gode minder i hans stue på Bornholm.

Der skulle ikke andet til end en tur med en fugtig klud, før lampen kunne komme op på væggen hjemme hos hende. For at gøre det endnu bedre, er der efterfølgende kommet endnu en ting til, der er med til at gøre sofaområdet til noget helt særligt.

Der er kommet et hjemmelavet kunstværk op ved siden af. Det er et, jeg har arvet af min morfar, og måske er det bare rent tilfældigt, at de to ting passer så godt sammen, men tanken om min morfar og Bornholm stråler ud af begge dele
smiler Mia.

Andre lamper på DBA:

 1. H:40 cm Vintage ekstra stor hvid Murano mushroom lampe

  H:40 cm Vintage ekstra stor hvid Murano mushroom lampe

  Lampe, Murano lampe, Ekstra stor vintage Murano mushroom lampe med swirl. Mundblæst i hvid glas. Håndlavet i Italien, 1970erne, og kommer med ny hvid ledning. ⁠⁠H:40 cm D:35 cm Item 332-20 Shop onl

  5.800,00 kr.14-12-2022
 2. Anden bordlampe, caprani bordlampe

  Anden bordlampe, caprani bordlampe

  1.700,00 kr.01-04-2023
 3. Skrivebordslampe, Stor bordlampe i plexiglas. Mærket er en gåde.
Der er et par brugsspor på den, og

  Skrivebordslampe, Stor bordlampe i plexiglas. Mærket er en gåde. Der er et par brugsspor på den, og en revne i det inderste plexiglas, se billederne. Men udover det står den ret flot. Der er ca 2 mete

  850,00 kr.01-04-2023
 4. LAGERSALG - H:60 cm stor Vintage Murano space age lampe bordlampe

  LAGERSALG - H:60 cm stor Vintage Murano space age lampe bordlampe

  Lampe, Murano lampe, LAGERSALG - GÅ TIL VAREN PÅ WEBSHOP Sjælden vintage Murano space age bordlampe. Mundblæst hvid kuppel sat på glassøjle med mønster. Utrolig skulpturel. Håndlavet i Italien, 1970er

  2.300,00 kr.14-12-2022
 5. Lampe, Le klint bordlampe. Er bulet i toppen af skærmen. Se billede. Sender ikke.

  Lampe, Le klint bordlampe. Er bulet i toppen af skærmen. Se billede. Sender ikke.

  1.200,00 kr.01-04-2023
 6. Lampe, Verner Panton, &tradition Flowerpot Portable VP9 bordlampe af Verner Panton sælges. 

Brugt f

  Lampe, Verner Panton, &tradition Flowerpot Portable VP9 bordlampe af Verner Panton sælges. Brugt få gange. Helt som ny. Farve: Hvid. Mål: Ø: 16 cm H: 29.5 cm. Diameter på fod: 9,5 cm.

  750,00 kr.01-04-2023

Mia er virkelig god til at indrette lækkert og samtidig gøre det budgetvenligt – det kan du følge med i på hendes instagramprofil @m.egeskov. Her finder du også gode genbrugsfund, for hun har en klar holdning til det at købe brugt.

- ALLE burde gøre mere brug af genbrug. Mentaliteten om konstant at købe nyt, løber mig en smule koldt ned af ryggen. Derfor synes jeg, det er så fantastisk, at det er blevet mere og mere moderne at bringe genbrug og gamle minder ind i indretning, afslutter Mia.

Vil du gerne i gang med at finde flere ting brugt? Så er Mia’s bedste råd til at finde ting på DBA ganske simpelt; det er nemlig at have tålmodighed!

Heldigvis har vi her på DBA Guide fundet rigtig mange inspirerende boliger, der viser, at indretning med genbrugsfund ikke behøver at se hverken gammeldags eller billigt ud, så du blandt andet kan læse om genbrugselskeren Karina og genbrugselskeren Sofie Amalie, hvis du er klar til at gøre dit hjem mere bæredygtigt og personligt.

Relaterede artikler