På besøg hos genbrugselskeren, Mia
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Mia

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Hun er vild med genbrug, og så er der en helt særlig grund til, at det seneste DBA-køb blev en sakselampe med en Le Klint-lampeskærm. Læs mere om Mia’s tålmodige jagt på den helt rigtige lampe, og se den bonus hun fik gratis med i købet.

Det er minder om besøgene hos morfar på Bornholm, der har inspireret den 26-årige genbrugselsker Mia Egeskov til at gå på jagt efter en sakselampe og en Le Klint-lampeskærm til hendes stue i Valby. Hendes søgen på DBA resulterede i, at hun fik den ene af tingene ganske gratis!

Læs med her og få den fine historie.

Er en klassisk sakselampe også på din ønskeliste? Så kan du starte med at se i vores annoncer her:

 1. Væglampe, Kaiser Idell, Kaiser Idell 6718 - vintagemodel med stor skærm sælges efter flytning. 

Den

  Væglampe, Kaiser Idell, Kaiser Idell 6718 - vintagemodel med stor skærm sælges efter flytning. Den har ikke kunnet få en plads og søger derfor et nyt hjem Den fremstår i super fin stand og kan se

  2.200,00 kr.19-02-2024
 2. Væglampe, Christian Dell, Sælger hermed denne super flotte retro sakselampe. Virker upåklageligt og

  Væglampe, Christian Dell, Sælger hermed denne super flotte retro sakselampe. Virker upåklageligt og i super stand. Lampen er formentlig fra 40-50’erne. En rigtig fin industrilampe i massiv støbejern.

  750,00 kr.19-02-2024
 3. Væglampe, Ellos, Sakselampe i messing fra Ellos. Brugsspor som vist på billede.

  Væglampe, Ellos, Sakselampe i messing fra Ellos. Brugsspor som vist på billede.

  100,00 kr.18-02-2024
 4. Væglampe, Le klint, Le klint sakselampe

Ældre lampe med flot glød. 

Sælges uden skærm

  Væglampe, Le klint, Le klint sakselampe Ældre lampe med flot glød. Sælges uden skærm

  1.700,00 kr.18-02-2024
 5. Teak Sakselampe

  Teak Sakselampe

  Væglampe, Variete forhandler Dansk design - mid centery møbler - Retro - Vintage. Besøg hjemmesiden www.variete.dk - Klik på "Gå til varen" Generel Info. Varen er stadig til salg. Sender ikke va

  1.000,00 kr.18-02-2024
 6. Væglampe, Vintage, Sakselampe i messing. Skærm med brugspor

  Væglampe, Vintage, Sakselampe i messing. Skærm med brugspor

  700,00 kr.18-02-2024

Der er mere end 70 annoncer med sakselamper på DBA lige nu – er din nye lampe en af dem?

Efter at Mia i sommer havde flyttet en loftlampe væk fra sofaområdet, havde hun en idé om, at det skulle være en sakselampe, der nu skulle sørge for belysningen – og meget gerne med en Le Klint lampeskærm til. Men det skulle vise sig at være lidt sværere, at få det ønske opfyldt - end hun først troede.

- Sakselamperne var, efter min mening, sat til en for høj pris, og de, som ikke var, havde en lidt forkert lakering eller bejdsning, fortæller Mia.

LÆS OGSÅ: Se hvordan denne lampe blev sød og sjov til børneværelset

Heldigvis gav hun ikke op og efter at have holdt øje med DBA i et par måneder, lykkedes det hende endelig. Hun kørte til Tåstrup for at hente lampen, der var sat til salg til 200 kroner - uden skærm.

Den søde dame, som jeg kom ud til, inviterede mig indenfor, hvor vi fik en lille snak om lampens historie. Den havde hængt i et sommerhus i over 20 år, og nu var det tid til udskiftning. Da jeg nævnte, at jeg nu måtte på udkig efter en Le Klint lampeskærm, sagde hun, at det var sådan en, der originalt havde været på, og at hun rent faktisk havde den stående ude i garagen
siger Mia.

Lampeskærmen skulle dog smides ud, da den, efter sælgeres mening, var i virkelig dårlig stand.

- Her måtte jeg jo protestere og sige, at det måtte hun IKKE! Hun sagde, at jeg måtte få den med gratis, hvis jeg ville, hvilket jeg selvfølgelig takkede ja til med det samme, uden at have set den.

Det var en rigtig god beslutning, for skærmen var slet ikke så ilde tilredt, som det lød til.

- Skærmen var jo så ganske fin og kun med enkelte patinerede brugsskader, uden betydning for mig. Så for den sølle pris af 200 kroner fik jeg både sakselampe OG min længe ønskede Le klint lampeskærm, fortsætter Mia.

Le Klint lampeskærme på DBA:

 1. Lampeskærm, Le Klint 1, Smuk Le Klint 1 lampeskærm i papir og i super stand (ingen buler, tryk, fold

  Lampeskærm, Le Klint 1, Smuk Le Klint 1 lampeskærm i papir og i super stand (ingen buler, tryk, folder el.lign.) samt med medfølgende stativ. Mål (afhænger af, hvilket stativ skærmen sættes på): Dia

  500,00 kr.19-02-2024
 2. Lampeskærm, Le Klint, Ca 30 cm brugt 
Skal afhentes

  Lampeskærm, Le Klint, Ca 30 cm brugt Skal afhentes

  1.300,00 kr.18-02-2024
 3. Lampeskærm, Le Klint, Skærm fra Le Klint, her med stativ, beregnet som loftslampe, samt den original

  Lampeskærm, Le Klint, Skærm fra Le Klint, her med stativ, beregnet som loftslampe, samt den originale fatning i porcelæn. Længden op til kraven er 27 cm. Diameter 45 cm. Kan også bruges til en gulvlam

  330,00 kr.17-02-2024
 4. Lampeskærm, Le klint 101 Frugtlygte, Kun selve lampeskærmen

Har nogle tryk derfor prisen 

Ny pris

  Lampeskærm, Le klint 101 Frugtlygte, Kun selve lampeskærmen Har nogle tryk derfor prisen Ny pris er 4.995kr Størrelse large.

  350,00 kr.16-02-2024
 5. LE KLINT LAMPE

  LE KLINT LAMPE

  Lampeskærm, LE KLINT LAMPE MED HEJS, En gammel klassiker fra LE KLINT med hvid hejs. Den er stadig smuk.

  1.000,00 kr.14-02-2024
 6. LE KLINT Lampeskærm samt ophæng

  LE KLINT Lampeskærm samt ophæng

  Lampeskærm, LE KLINT MODEL 1, LE KLINT / Lampeskærm 30 cm længde med ophæng i original æske fra LE KLINT MODEL 1 Vi mener den aldrig har været brugt .

  400,00 kr.14-02-2024

Gå selv på jagt blandt annoncerne med lampeskærme fra Le Klint, hvis du har en lampe derhjemme, der skal opgraderes.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du den gamle køkkenstol nyt liv

Det smukke kunstværk på væggen har sin helt egen historie, der er med til at gøre Mia’s indretning virkelig unik
Det smukke kunstværk på væggen har sin helt egen historie, der er med til at gøre Mia’s indretning virkelig unik

Så lidt skulle der til, før den gratis lampeskærm "fungerede"

Denne type lampe er meget aktuel lige nu, både i træversion og i metaludgaver, da de passer rigtig godt ind i indretningsstilen, hvor retro og designklassikere er med til at give personlighed og hygge. For Mia var der også en anden rigtig god grund til, at det var lige den type lampe, hun gik på jagt efter.

- Min morfar havde en sakselampe hængende ved sin sofa. Så måske skulle det lige være af den slags, fordi den minder mig om ham, min barndom og masser af gode minder i hans stue på Bornholm.

Der skulle ikke andet til end en tur med en fugtig klud, før lampen kunne komme op på væggen hjemme hos hende. For at gøre det endnu bedre, er der efterfølgende kommet endnu en ting til, der er med til at gøre sofaområdet til noget helt særligt.

Der er kommet et hjemmelavet kunstværk op ved siden af. Det er et, jeg har arvet af min morfar, og måske er det bare rent tilfældigt, at de to ting passer så godt sammen, men tanken om min morfar og Bornholm stråler ud af begge dele
smiler Mia.

Andre lamper på DBA:

 1. Anden bordlampe, Fritz Hansen 
Vejledende pris: 3699,00 kr.

Små brugsspor, på 'højre bagerste side'

  Anden bordlampe, Fritz Hansen Vejledende pris: 3699,00 kr. Små brugsspor, på 'højre bagerste side' af lampen. Derfor den lave pris. Venligst Mobil 53 58 53 35 Kunstindustrimuseets store samling af

  950,00 kr.15-02-2024
 2. Anden bordlampe, Bjørn Wiinblad, Superfin bordlampe, der virker som den skal. 56 cm høj. Lampeskærme

  Anden bordlampe, Bjørn Wiinblad, Superfin bordlampe, der virker som den skal. 56 cm høj. Lampeskærmen mangler desværre. Prisforslag 750 kr. Skal afhentes, sendes ikke.

  750,00 kr.20-02-2024
 3. Anden bordlampe, Orrefors 
Brugskunst i verdensklasse.

Håndblæst Hvid og Massivt Glas - Meget tunge

  Anden bordlampe, Orrefors Brugskunst i verdensklasse. Håndblæst Hvid og Massivt Glas - Meget tunge! Designet af Carl Fagerlund. 100% original og flot stand. NY hvid lampeskærm medfølger (kostede

  950,00 kr.01-02-2024
 4. Lampe, Bauhaus, Super fed lampe.

  Lampe, Bauhaus, Super fed lampe.

  1.200,00 kr.20-02-2024
 5. Arkitektlampe, PH, PH 4/3 Bordlampe - Louis Poulsen

Opgrader dit hjem med PH 4/3 Bordlampe fra Loui

  Arkitektlampe, PH, PH 4/3 Bordlampe - Louis Poulsen Opgrader dit hjem med PH 4/3 Bordlampe fra Louis Poulsen. Denne smukke bordlampe er medlem af den ikoniske 3-skærms familie, der daterer sig tilbag

  1.700,00 kr.20-02-2024
 6. Lampe, Sjælden messing-lampe med Holmegaard skærm

  Lampe, Sjælden messing-lampe med Holmegaard skærm

  2.650,00 kr.20-02-2024

Mia er virkelig god til at indrette lækkert og samtidig gøre det budgetvenligt – det kan du følge med i på hendes instagramprofil @m.egeskov. Her finder du også gode genbrugsfund, for hun har en klar holdning til det at købe brugt.

- ALLE burde gøre mere brug af genbrug. Mentaliteten om konstant at købe nyt, løber mig en smule koldt ned af ryggen. Derfor synes jeg, det er så fantastisk, at det er blevet mere og mere moderne at bringe genbrug og gamle minder ind i indretning, afslutter Mia.

Vil du gerne i gang med at finde flere ting brugt? Så er Mia’s bedste råd til at finde ting på DBA ganske simpelt; det er nemlig at have tålmodighed!

Heldigvis har vi her på DBA Guide fundet rigtig mange inspirerende boliger, der viser, at indretning med genbrugsfund ikke behøver at se hverken gammeldags eller billigt ud, så du blandt andet kan læse om genbrugselskeren Karina og genbrugselskeren Sofie Amalie, hvis du er klar til at gøre dit hjem mere bæredygtigt og personligt.

Relaterede artikler