Skjulte Skatte: Et bildæk forvandles til en puf
Video

Skjulte Skatte: Et bildæk forvandles til en puf

Astrid
Astrid

Er stængerne en anelse trætte? Hvis bare du kunne smække dem op på din hjemmelavede puf. Det kan du inden længe, hvis du følger guiden, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen for projekterne. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla blandt andet moderniseret en slidt skænk, bygget en bænk af et par gamle stole og ompolstret en stol.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på en særdeles kreativ upcycling. Camilla guider nemlig til, hvordan du forvandler et bildæk til en fodskammel.

Find det på DBA

 1. Alufælge, 18", andet mærke, 235 / 55 / R18, krydsmål 5 x 112, ET 29, vinterdæk, Dunlop, 70 % mønster

  Alufælge, 18", andet mærke, 235 / 55 / R18, krydsmål 5 x 112, ET 29, vinterdæk, Dunlop, 70 % mønster, fælge med dæk, 2 stk. men 70% mønster og 2 stk. med 30 % mønster Alu. CMS fælge 7 x 18 " har si

  1,00 kr.14-06-2024
 2. Sommerdæk, Pirelli, 195 / 70 / R14, 100% mønster, 1 stk. ubrugt dæk. 10 år gammelt

  Sommerdæk, Pirelli, 195 / 70 / R14, 100% mønster, 1 stk. ubrugt dæk. 10 år gammelt

  50,00 kr.13-06-2024
 3. Fælge, Volvo, Fælge til Volvo 240, ikke pæne, dæk ikke til brug. 14 tommer
1 stk 40 kr begge 2, for

  Fælge, Volvo, Fælge til Volvo 240, ikke pæne, dæk ikke til brug. 14 tommer 1 stk 40 kr begge 2, for 75 kr Ingen bytte Se mine andre annoncer

  40,00 kr.13-06-2024
 4. Stålfælge, 15", andet mærke, fælge med dæk, Gratis brugte vinterdæk på fælge passer til VW Touran Td

  Stålfælge, 15", andet mærke, fælge med dæk, Gratis brugte vinterdæk på fælge passer til VW Touran Tdi 2007 /Golf 6 eller Skoda .. og sikker mange flere

  1,00 kr.13-06-2024
 5. fælge med dæk, Blandet fælger og dæk sælges 
Medfølger 4 nye LAND ROVER fælger & dæk
Og 4 spritnye a

  fælge med dæk, Blandet fælger og dæk sælges Medfølger 4 nye LAND ROVER fælger & dæk Og 4 spritnye andre fælger 11 andet blandet fælge og dæk

  1,00 kr.13-06-2024
 6. Toyota Hilux årg. 2022: Alufælge, 4 helt nye originale 17" alufælge til Toyota Hilux uden dæk.

Pris

  Toyota Hilux årg. 2022: Alufælge, 4 helt nye originale 17" alufælge til Toyota Hilux uden dæk. Pris 6000,-

  1,00 kr.12-06-2024

Se alle gratis bildæk på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
– 1 x  bildæk
– 2 x træplader
– Reb 100 meter
Limpistol
– 20 x limstænger

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: 5 lamper, der ikke har mistet værdi

Puffens top og bund skærer Camilla ud af to stykker resttræ. Du kan med fordel hæfte de to plader sammen, når pladerne skæres ud.
Puffens top og bund skærer Camilla ud af to stykker resttræ. Du kan med fordel hæfte de to plader sammen, når pladerne skæres ud.

Puffens top og bund

Inden du begynder at vikle rebet om dækket, skal du have lavet toppen og bunden på puffen. Hertil skal du bruge de to træplader. Du kan snildt anvende resttræ.

Start med at måle diameteren på dækkets hul og tegn derefter en anelse større cirkel på træet. Hvordan du nemt får tegnet en præcis cirkel i de rette mål, har Camilla en fix fidus til. Se hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Når du har fået tegnet cirklen i de rette mål, skal du have skåret de to træplader ud og afslutningsvist montere dem i dækket med en håndfuld skruer.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Tænk gerne kreativt med benene. Har du nogle træklodser fra et tidligere projekt eller måske en afbrækket gren, kan det måske fungere som alternative puffens ben.
Tænk gerne kreativt med benene. Har du nogle træklodser fra et tidligere projekt eller måske en afbrækket gren, kan det måske fungere som alternative puffens ben.

Et par solide ben at stå på

Det er ikke en nødvendighed at montere ben – men det kan gøre noget godt for udtrykket. Camilla har valgt at montere tre træben.

Afstanden mellem benene finder Camilla ved at dividere omkredsen af bund-træpladen med antallet af ben. Med en snor, der måler en tredjedel af af omkredsen, kan Camilla markere, hvor benene skal placeres.

Hvis du vælger at lave puffen uden ben, bør du stille noget under den, mens du limer rebet fast, således at puffens bund er hævet. 

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger

Camilla endte med at bruge lige knap 100 meter reb til skamlen. Køb hellere en meter for meget end en meter for lidt.
Camilla endte med at bruge lige knap 100 meter reb til skamlen. Køb hellere en meter for meget end en meter for lidt.

Så skal der vikles 

Nu er det blevet tid til at finde de 100 meter reb – og ikke mindst limpistolen – frem. Start med fastgøre en skrue eller et søm i toppladens midte.

Tryk lim ud omkring skruen og fastgør den ene ende af rebet. Når rebet er limet fast, skal skruen fjernes igen. Derefter er det ellers bare at trykke løs på limpistolen og vikle rebet om dækket.

– I og med jeg ikke har lagt en fuge inden, har det været svært at lade de blive i samme niveau hele vejen. Men så kan man også se, at den er hjemmelavet, og det gør ikke noget, griner Camilla.

For at sikre et ensartet og jævnt resultat, kan det være en god idé at udfylde de største hulrum i dækket og langs toppladen med silikone.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Maya

Puffen kan du købe på Camillas DBA-profil – se link nedenfor.
Puffen kan du købe på Camillas DBA-profil – se link nedenfor.

Det færdige resultat

Væbnet med en god portion tålmodighed fik Camilla færdiggjort puffen. Selvom den viste sig og være en anelse tidskrævende, er det færdige resultat hele arbejdstiden værd, mener Camilla.

Er du også helt vild med Camillas puf? Men ikke nær så tålmodig anlagt? Så bør du slå til netop nu. Puffen har Camilla nemlig sat til salg på sin DBA-profil.

Vent dog ikke alt for længe, hvis puffen skal bo hjemme hos dig. Camillas tidligere Skjulte Skatte-projekter er gået som varmt brød. Find puffen, her – såfremt den stadig er til salg. 

Find det på DBA

 1. Puf, 

SUPER FIN OG FLOT KVALITETS PUF I BRUNT LÆDER OG CHROM BEN . PUFFEN VEJER GODT TIL .

NYPRIS

  Puf, SUPER FIN OG FLOT KVALITETS PUF I BRUNT LÆDER OG CHROM BEN . PUFFEN VEJER GODT TIL . NYPRIS : 4500,- HØJDE : 34 CM LÆNGDE : 69 CM BREDDE : 69 CM AFHENTES I KGS LYNGBY 2800 MOBIL 22 83 66 07

  1.700,00 kr.14-06-2024
 2. Puf i olivengrøn velour

  Puf i olivengrøn velour

  Puf, Bolia, Stor puf i olivengrøn velour med ben i valnød. I god stand og uden pletter, men med brugsspor på stoffet. Mål: længde 107 cm, bredde 77 cm, højde 42 cm. Skal afhentes.

  1.000,00 kr.14-06-2024
 3. KOMMODE, Vintage, supercharmerende kommode -jeg malede den sølvfarvet engang, da jeg syntes det var

  KOMMODE, Vintage, supercharmerende kommode -jeg malede den sølvfarvet engang, da jeg syntes det var sagen... -nu trænger den til en ny gang maling, og et nyt hjem. Også fin som natbord/sengebord, smin

  500,00 kr.14-06-2024
 4. Hjørnesofa, fløjl, 5 pers., Flot beigefarvet/sandfarvet 5 personers stof hjønesofa, i god stand men

  Hjørnesofa, fløjl, 5 pers., Flot beigefarvet/sandfarvet 5 personers stof hjønesofa, i god stand men med brugsspor. Puffen medfølger. Siden uden chaiselong 233 cm Siden med chaiselong 263 cm

  1.750,00 kr.14-06-2024
 5. Puf, HÜBSCH, HÜBSCH puf sælges billigt, da den bare står.

  Puf, HÜBSCH, HÜBSCH puf sælges billigt, da den bare står.

  225,00 kr.14-06-2024
 6. Puf eller vasketøjskurv, Smuk puf i teddy, plys, bouclé lignede stof. Lækker og blød at sidde på som

  Puf eller vasketøjskurv, Smuk puf i teddy, plys, bouclé lignede stof. Lækker og blød at sidde på som puf men også en velfungerende pæn løsning som vasketøjskurv eller andet opbevaringsmøbel. Kan hent

  400,00 kr.14-06-2024

Se alle puffer til salg på DBA, her.

Er du vild med DIY? Det er du ikke ene om. I artiklen her kan du møde 27-årige Marie-Louise, der bygger sine egne møbler på budget. Se de fine møbler, her.

Nu hvor puffen er på plads, skal dit næste DIY-projekt måske være denne fine bænk?


Læs mere i artiklen, her.

Relaterede artikler