På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Køb Royal Copenhagen brugt og spar mange penge. Læs her, hvad Annemette kigger efter og gør hende kunsten efter, så du også kan spare 1.379 kroner på bare én tallerken.

Det er en kombination af personlig stil og virkelig gode genbrugsfund, der er med til at gøre Annemette Moesgaards hjem ganske misundelsesværdig. Den 29-årige aarhusianer er en haj til at finde de helt rigtige ting og få dem hjem, selv hvis det indebærer at have en skrøbelig spejlopsats med i offentlig transport.

Vild med grønne planter ligesom Annemette? Så start med at kigge på de mange, du rent faktisk kan købe på DBA – for eksempel den virkelig populære plante 'Monstera' - også kaldet 'blogger-planten'.

Monstera på DBA:

 1. Monstera , Monstera, Sælger denne store monstera inkl. potte, da den er blevet for stor til os. Den

  Monstera , Monstera, Sælger denne store monstera inkl. potte, da den er blevet for stor til os. Den fejler intet.

  350,00 kr.21-06-2024
 2. Monstera albo variegata, Monstera albo variegata, Monstera albo variegata stikling fra topskud. Stik

  Monstera albo variegata, Monstera albo variegata, Monstera albo variegata stikling fra topskud. Stiklingen har to blade og et fint rodnet. Skal afhentes i Odense.

  100,00 kr.21-06-2024
 3. Stueplante , Monstera, Monstera deliciosa albo variegata

  Stueplante , Monstera, Monstera deliciosa albo variegata

  650,00 kr.20-06-2024
 4. Monstera albo variegata / broget monstera, Flot stikling af monstera albo variegata / broget monster

  Monstera albo variegata / broget monstera, Flot stikling af monstera albo variegata / broget monstera plantet i jord. Moderplante på sidste billede. Stiklingen har først slået rødder i vand og er here

  400,00 kr.20-06-2024
 5. Plante, Monstera selges billig pga flytting, byd gerne.
Skal hentes før søndag 23. juni.

  Plante, Monstera selges billig pga flytting, byd gerne. Skal hentes før søndag 23. juni.

  50,00 kr.20-06-2024
 6. Monstera thai, Monstera thai, Hele planten sælges

  Monstera thai, Monstera thai, Hele planten sælges

  250,00 kr.19-06-2024

Du finder mere end 1.400 annoncer med planter på DBA.

Genbrugsfund der virkelig gør en forskel i indretningen

Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder
Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder

Annemette har altid været fan af genbrug, både fordi der findes rigtig mange ting, der slet ikke fejler noget, men også fordi genbrugsmøbler er med til at bringe en historie ind i hjemmet. Et rigtig godt eksempel er hendes seneste DBA-køb. Det begyndte med, at hun bare ledte efter en standerlampe, der gav et godt lys og endte med en lampe med lyserøde blomsterskærme i glas.

- Jeg havde egentlig ikke forventet, at jeg skulle have en lampe så speciel som denne her, men det var kærlighed ved første blik, og så kostede den kun 300 kroner. Så den måtte altså hjem til mig og bo, også selvom den stod helt i Holstebro, fortæller Annemette.

Find din gulvlampe på DBA:

 1. Gulvlampe, Retro, Velholdt retro / vintage stor arkitektlampe.
Rød gulvlampe. Skærmens farve er en s

  Gulvlampe, Retro, Velholdt retro / vintage stor arkitektlampe. Rød gulvlampe. Skærmens farve er en smule afbleget. Højde: 121 cm på billedet. Kan maks blive 130. Fod diameter: 27 cm Skærm diameter:

  400,00 kr.21-06-2024
 2. Gulvlampe, IKEA, Jonisk design af Carl Öjerstam fra 2008.
Dæmpbar og klassisk smuk.
Diameter 39 cm
h

  Gulvlampe, IKEA, Jonisk design af Carl Öjerstam fra 2008. Dæmpbar og klassisk smuk. Diameter 39 cm højde ca 31 cm Har lidt aldersrelateret patina, men sælges billigt da den ikke passer i min indretnin

  1.000,00 kr.21-06-2024
 3. Standerlampe, Flot velholdt gulvlampe. Jeg har to stykker

  Standerlampe, Flot velholdt gulvlampe. Jeg har to stykker

  250,00 kr.21-06-2024
 4. Bumling standerlampe

  Bumling standerlampe

  Standerlampe, Bumling , Bumling standerlampe, Anders Pehrson for Atelje Lyktan. Lampen skal pudses op og fremstår med lille bule i skærm. Lampens mål er H 145 Diameter 41. Henvendelser besvares hurtig

  3.400,00 kr.18-03-2024
 5. Industrilampe

  Industrilampe

  Gulvlampe, KAN LEVERES, Cool retro industri lampe / foto lampe. Lampens højde er ca 150. Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Lampen er til salg så længe den er på nettet. Klik evt på, Se sælger

  1.700,00 kr.24-10-2023
 6. Gulvlampe, Dyberg Larsen, DL31 fra Dyberg Larsen med sort lampeskærm. Virkelig pæn stand og uden rid

  Gulvlampe, Dyberg Larsen, DL31 fra Dyberg Larsen med sort lampeskærm. Virkelig pæn stand og uden ridser. Pære medfølger og lampen kan selvfølgelig testes inden salg:) Nypris var 1.299,00. Jeg er åb

  390,00 kr.15-06-2024

Der er lige nu mere end 2.000 annoncer med gulvlamper på DBA!

Et andet køb, som hun er virkelig glad for, og som er lidt utraditionelt, måtte hun vente længe på, men hun fik det til gengæld til en rigtig god pris.

- Igennem tiden har jeg købt og solgt virkelig mange ting på DBA, det har været alt fra sofaer, sofaborde, spisebordsstole, lamper, service og meget andet, men min spejlopsats måtte jeg lede et helt år efter, før jeg fandt den til den meget rimelige pris af 200 kroner. Den stod godt nok i Kolding, men hende, som havde den, var så sød at tage den med til Aarhus, da hun skulle på kursus her, så den måtte med mig en tur i bussen – og den kom heldigvis hel hjem!

 

Dette DBA-køb forbinder de fleste med en have, men Annemette brugte det til at skabe en hyggelig spisekrog

Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det
Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det

LÆS OGSÅ: Gør det selv: Lav en funktionel bænk til entreen

Et af de andre projekter, der har involveret genbrug, har længe været en drøm for Annemette: Der skulle laves en spisekrog med en lang bænk, så der altid var plads nok samtidig med, at det stadig skulle indbyde til hygge og nærvær. Hun begyndte med at få lavet en spisebordsplade i de ønskede mål hos Thorsø A/S, og derefter gik jagten ind på den helt rigtige bænk.

- Jeg var klar over, at den ikke skulle være ny, da jeg er mere til gammelt og genbrug. Det synes jeg giver en god kontrast til det nye, og på den måde kan jeg få lidt ekstra sjæl ind. Jeg har tidligere haft en trallebænk i min gang, som jeg har været rigtig glad for, så jeg forsøgte at finde sådan en igen, fortæller Annemette om starten på projektet.

Bænken skulle være minimum 2 meter lang og efter en uges dedikeret jagt på DBA, dukkede den helt rigtige op, der passede perfekt i alle mål. Hendes bror måtte lokkes til at være chaufføren, der kørte med til Djursland, da Annemette ikke har bil, og det endte med at være en rigtig hyggelig oplevelse.

Det var det sødeste ægtepar i 60’erne, som havde bænken i deres sommerhus. Vi svingede rigtig godt, og der var derfor både tid til en sodavand, at nyde udsigten ned til vandet og lidt hyggesnak.

God rabat

Det kan betale sig at være sød, når man er ude og hente noget hos en sælger, for Annemette fik bænken billigere, end det den var sat til salg til.

- Jeg fik lov til at købe den for 600 kroner, hvilket jeg synes var en helt fair pris, da det også var det, jeg betalte for min gamle bænk, som var halvt så stor. Det er nu næsten et år siden, og jeg elsker stadig min hygge-spisekrog, smiler Annemette.

Udover at lægge lammeskind og puder på trallebænken, så det både bliver hyggeligt og behageligt at sidde der, har hun tilsat spisekrogen lidt ekstra elementer for at skabe det helt perfekte område.

-  Som mange andre er jeg vild med plante-trenden, som virkelig har indtaget de danske hjem. Da hjørnet, hvor jeg har min spisekrog, er lidt mørk, har jeg valgt nogle planter, som kan holde til det. Jo større monstera’en bliver, jo mere hyggeligt, synes jeg, min spisekrog bliver. Fordi hjørnet er lidt mørkt, har jeg også hængt en lyskæde op, som er med til at gøre krogen endnu hyggeligere.

Har du lyst til at se mere til Annemettes hjem, kan du følge hende på instagram, hvor hun deler ud af både indretning og hverdagen som skolioseramt på den inspirerende profil @amoesgaard.

Trallebænke på DBA:

 1. Højbede, Træ, Trallebænk eller rammen til flotte højbede sælges ( kan også bruges som gæsteseng med

  Højbede, Træ, Trallebænk eller rammen til flotte højbede sælges ( kan også bruges som gæsteseng med madrasser). 2x trallerammer skåret i smig - meget stabil. Eget design. 215 bred. Kan ses prøves og

  1.200,00 kr.15-06-2024
 2. Bænk, Træ, Trallebænk. Sort

  Bænk, Træ, Trallebænk. Sort

  300,00 kr.08-06-2024
 3. Bænk, Trallebænk, Nyt træ, Trallebænk. Helt ny. Mål L220 H46 D37 cm. 2 helt ens haves. Pris er fast

  Bænk, Trallebænk, Nyt træ, Trallebænk. Helt ny. Mål L220 H46 D37 cm. 2 helt ens haves. Pris er fast og pr. Stk.

  700,00 kr.05-06-2024
 4. Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Hav, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  3.199,00 kr.13-01-2023
 5. Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Hav, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Trætrallerne bruges

  2.499,00 kr.13-01-2023
 6. Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos C, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  3.199,00 kr.13-01-2023

Til haven, entreen eller spisebordet? Du kan finde din trallebænk på DBA.

Genbrugskøbet, som hun aldrig vil skille sig af med

Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt
Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt

LÆS OGSÅ: 10 fede gør-det-selv-projekter fra 2017

For en del år siden fandt Annemette ud af, at hun ville have en teaktræskommode, og hun fandt hurtigt en på DBA. Den blev solgt af en ældre mand, hvis kone ikke længere var her. Derfor skulle han af med sit hus og en del af møblerne.

- Kommoden var en, de havde købt, da de købte deres hus – så den var tæt på at være omkring 50 år gammel. Den var i den fineste stand, den så næsten ud som ny. Vi svingede godt sammen, og da jeg på det tidspunkt var studerende, syntes han, at jeg skulle have den lidt billigere. Jeg gav derfor ikke mere end 600 kroner for den. Han var glad for, at den fik et nyt godt hjem, og jeg var lykkelig for at have fundet en smuk og billig kommode. Den tror jeg aldrig, jeg kommer til at skille mig af med.

Teaktræskommoder på DBA:

 1. Kommode, teaktræ, b: 122 d: 40 h: 106, Teak skab / skænk

Med 4 hylder

Højde 106 cm
Brede 122 cm
Dy

  Kommode, teaktræ, b: 122 d: 40 h: 106, Teak skab / skænk Med 4 hylder Højde 106 cm Brede 122 cm Dybde 39,5 cm Kan leveres imod merpris

  1.649,00 kr.21-06-2024
 2. Kommode, teaktræ

  Kommode, teaktræ

  400,00 kr.21-06-2024
 3. Entrekommode

  Entrekommode

  Kommode, teaktræ, b: 65 d: 31 h: 55, Entrekommode i teaktræ,med 3 skuffer,greb med indlæg af messing. Dansk møbelproducent fra 70erne. Pæn stand. Evt kan lev aftales.

  1.400,00 kr.13-01-2022
 4. Kommode, teaktræ, Sæt smukke teaktræ natborde. Sælges kun samlet. Kan leveres i København lørdag.

  Kommode, teaktræ, Sæt smukke teaktræ natborde. Sælges kun samlet. Kan leveres i København lørdag.

  2.000,00 kr.21-06-2024
 5. Kommode, b: 50 d: 33 h: 55, Virkelig flot lille retro kommode med to skuffer, der kører som en drøm.

  Kommode, b: 50 d: 33 h: 55, Virkelig flot lille retro kommode med to skuffer, der kører som en drøm. Kommode er i super god stand, uden mærker og afslag. Den er for nyligt både slebet og hat fået oli

  895,00 kr.20-06-2024
 6. Kommode, teaktræ, Flot kommode af teaktræ fra 1960'erne H. 100, 76 x 41 cm. Bemærk frontliste mangle

  Kommode, teaktræ, Flot kommode af teaktræ fra 1960'erne H. 100, 76 x 41 cm. Bemærk frontliste mangler i den ene side (se billede).

  1.700,00 kr.20-06-2024

Vil du også have en kommode i teaktræ? Så se de mere end 490 annoncer på DBA.

Så meget sparede Annemette på en tallerken med et lille skår

Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt
Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt

Også porcelæn er blandt de ting, som Annemette gerne køber brugt, og hun har igennem flere år samlet på gamle tallerkener fra blandt andet Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl. På især et fund var der mange penge at spare.

Bare fordi, en tallerken har et lille skår, kan de stadig sagtens bruges. For nogle år siden fandt jeg en 25 centimeter Royal Copenhagen musselmalet helblonde middagstallerken med et lille bitte skår på bagsiden, som man næsten ikke ser. Fra ny kostede den 1.529 kroner. Den var højst sandsynlig en ældre tallerken, men jeg var heldig at købe den til 150 kroner – jeg var og er stadig en meget glad for købet
smiler Annemette.

Royal Copenhagen tallerkener på DBA:

 1. Porcelæn, Skål, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen mega riflet. Ø 28 cm. Som ny.

  Porcelæn, Skål, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen mega riflet. Ø 28 cm. Som ny.

  900,00 kr.21-06-2024
 2. Porcelæn, blå mega mussel krus 33 cl, royal copenhagen, 4 stk blå mega mussel krus 33cl. 1 sor
det e

  Porcelæn, blå mega mussel krus 33 cl, royal copenhagen, 4 stk blå mega mussel krus 33cl. 1 sor det ene har en lille flig foroven. brugt meget lidt. sælges samlet prisen er fast

  600,00 kr.21-06-2024
 3. Porcelæn, Mega Riflet skål 18cm, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen

Blå Mega riflet skål - 18 cm.

  Porcelæn, Mega Riflet skål 18cm, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen Blå Mega riflet skål - 18 cm. fik den i firmagave så ingen kvitt, ligger stadig i original kassen - ikke taget ud, blot kigget på

  800,00 kr.21-06-2024
 4. Porcelæn, Blå mega riflet stort fad 60cm “fiskefadet”, Royal Copenhagen, Det store fad “fiskefadet”

  Porcelæn, Blå mega riflet stort fad 60cm “fiskefadet”, Royal Copenhagen, Det store fad “fiskefadet” i blå mega riflet 1. sortering. Ny pris i butik 3.300,- kr.

  1.400,00 kr.15-06-2024
 5. Royal Copenhagen 

Firkantet asiet Kronborg Slot

  Royal Copenhagen Firkantet asiet Kronborg Slot

  Porcelæn, Royal Copenhagen Firkantet asiet Kronborg Slot, Royal Copenhagen Firkantet asiet Kronborg Slot, Royal Copenhagen Firkantet asiet (oprindeligt askebæger), Kronborg Slot. Af fabriksmærket

  175,00 kr.10-12-2022
 6. Nr: 10/1636 - Tallerken - Blå Blomst Svejflet Royal Copenhagen RC

  Nr: 10/1636 - Tallerken - Blå Blomst Svejflet Royal Copenhagen RC

  Porcelæn, Tallerken med dobbelt helblonde kant, Blå Blomst Svejflet - Royal Copenhagen - RC, Blå Blomst Svejflet - Royal Copenhagen - RC Tallerken med dobbelt helblonde kant Nr: 10/1636 Material: Porc

  900,00 kr.21-06-2024

Vild med det smukke porcelæn, men ikke med prisen? Så find din Royal Copenhagen tallerken på DBA lige her

Genbrugselskerens bedste tip til DBA

Som den garvede DBA-bruger Annemette er, har hun selvfølgelig et godt tip til at finde lige det, du leder efter.

- Mit bedste tip til at finde ting på DBA må være at udnytte de virkelig gode søgekriterier, som der er. Det er virkelig nemt først at vælge en kategori, så indtaster man, hvor varen må befinde sig, og eventuelt hvad den må koste. Så finder DBA ud af, hvilke ting der passer til din søgning, og du er fri for at kigge hele DBA igennem – det løber man hurtig træt i, afslutter Annemette.

Porcelæn til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Dram bægere, Poul Pava, 

8 stk. (2 x 4) dram bægere fra Poul Pava - 4 sot / gule & 4 rød

  Porcelæn, Dram bægere, Poul Pava, 8 stk. (2 x 4) dram bægere fra Poul Pava - 4 sot / gule & 4 rød / gule. Alle er 100% ok. Pr. stk. kr. 20 Gr. 23 / 20

  20,00 kr.21-06-2024
 2. Porcelæn, Flødekande, Lyngby porcelæn, dråben, Danild

  Porcelæn, Flødekande, Lyngby porcelæn, dråben, Danild

  30,00 kr.21-06-2024
 3. Porcelæn, Middagstallerken, Lyngby porcelæn, dråben, Danild, 6 stk
1 med synlig brugsspor
Tag dem al

  Porcelæn, Middagstallerken, Lyngby porcelæn, dråben, Danild, 6 stk 1 med synlig brugsspor Tag dem alle for kr 125

  25,00 kr.21-06-2024
 4. Porcelæn, Kagetallerkener , Lyngby porcelæn, dråben, Danild, 3 stk
Alle 3 kr 30

  Porcelæn, Kagetallerkener , Lyngby porcelæn, dråben, Danild, 3 stk Alle 3 kr 30

  30,00 kr.21-06-2024
 5. Porcelæn, Kaffekop med underkop, Lyngby porcelæn, dråben, Danild, 6 stk
Tag den alke for kr 125

  Porcelæn, Kaffekop med underkop, Lyngby porcelæn, dråben, Danild, 6 stk Tag den alke for kr 125

  25,00 kr.21-06-2024
 6. Porcelæn, Sovseskiller/kande, Pillivuyt, Fin Sovseskiller/kande fra Pillivuyt 
I fineste stand uden

  Porcelæn, Sovseskiller/kande, Pillivuyt, Fin Sovseskiller/kande fra Pillivuyt I fineste stand uden skår og revner

  30,00 kr.21-06-2024

136.218. Så mange annoncer matcher netop nu søgeordet 'porcelæn' på DBA. Vil du kun give 30 kroner for porcelæn på DBA, har du lige nu hele 13.824 annoncer på DBA med porcelæn at vælge imellem.

Det er altid inspirerende at se, hvordan andre indretter sig – og især når det kommer til genbrug, er der mange gode tricks og ideer at hente. Derfor kan du læse om mange flere genbrugselskere her på DBA Guide, så du kan gå i gang med nye projekter eller søge efter det helt rigtige DBA-fund. Se bare, hvordan Brian og Kirsten har indrettet sig med blandt en Wegner-stol og en vintage scooter – eller kom med indenfor hos Rie, hvor næsten alt er genbrug.

På DBA Guide har vi ‘På besøg hos en genbrugselsker’ som et fast concept – bade I video og I artikler. Du kan i videoen herunder komme hjem til Camilla fra Gilleleje, der bor med en masse genbrugsfund.

Du kan klikke på artiklen bag videoen og læse mere om Camillas indretning og valg.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler