På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Køb Royal Copenhagen brugt og spar mange penge. Læs her, hvad Annemette kigger efter og gør hende kunsten efter, så du også kan spare 1.379 kroner på bare én tallerken.

Det er en kombination af personlig stil og virkelig gode genbrugsfund, der er med til at gøre Annemette Moesgaards hjem ganske misundelsesværdig. Den 29-årige aarhusianer er en haj til at finde de helt rigtige ting og få dem hjem, selv hvis det indebærer at have en skrøbelig spejlopsats med i offentlig transport.

Vild med grønne planter ligesom Annemette? Så start med at kigge på de mange, du rent faktisk kan købe på DBA – for eksempel den virkelig populære plante 'Monstera' - også kaldet 'blogger-planten'.

Monstera på DBA:

 1. Stueplante , Monstera deliciosa Aurea, Monstera deliciosa Aurea midcut med to gro punkter

Står i Ko

  Stueplante , Monstera deliciosa Aurea, Monstera deliciosa Aurea midcut med to gro punkter Står i Korsør eller kan sendes på købers regning. Heatpack kan tilkøbes for 15kr

  1.500,00 kr.27-01-2023
 2. Monstera adasonni  EU/ mint, Etableret plant

  Monstera adasonni EU/ mint, Etableret plant

  150,00 kr.27-01-2023
 3. Fingerfilidendron, Monstera, Flot og meget nem grøn plante
Fra bund til toppen af øverste blad 1,15

  Fingerfilidendron, Monstera, Flot og meget nem grøn plante Fra bund til toppen af øverste blad 1,15 Gerne MobilePay

  325,00 kr.25-01-2023
 4. Stor Monstera plante, Monstera, Sælges pga flytning. Sælges uden kurv. Afhentes på Teglholmen

  Stor Monstera plante, Monstera, Sælges pga flytning. Sælges uden kurv. Afhentes på Teglholmen

  250,00 kr.24-01-2023
 5. Monstera - bloggerplante, Stor, sund og meget flot Monstera plante. Mål : 100 cm i højden og 100 cm

  Monstera - bloggerplante, Stor, sund og meget flot Monstera plante. Mål : 100 cm i højden og 100 cm i bredden. Urtepotte følger med. Sælges da den er blevet for stor i min lille stue.

  300,00 kr.24-01-2023
 6. Monstera albo variegata, Stueplante

Super smuk monstera albo variegata plante med half moon gener.

  Monstera albo variegata, Stueplante Super smuk monstera albo variegata plante med half moon gener. Veletableret rodnet. Gennemsigtig plastikpotte og støttepind medfølger.

  850,00 kr.23-01-2023

Du finder mere end 1.400 annoncer med planter på DBA.

Genbrugsfund der virkelig gør en forskel i indretningen

Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder
Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder

Annemette har altid været fan af genbrug, både fordi der findes rigtig mange ting, der slet ikke fejler noget, men også fordi genbrugsmøbler er med til at bringe en historie ind i hjemmet. Et rigtig godt eksempel er hendes seneste DBA-køb. Det begyndte med, at hun bare ledte efter en standerlampe, der gav et godt lys og endte med en lampe med lyserøde blomsterskærme i glas.

- Jeg havde egentlig ikke forventet, at jeg skulle have en lampe så speciel som denne her, men det var kærlighed ved første blik, og så kostede den kun 300 kroner. Så den måtte altså hjem til mig og bo, også selvom den stod helt i Holstebro, fortæller Annemette.

Find din gulvlampe på DBA:

 1. Standerlampe

  Standerlampe

  Standerlampe, Jo Hammerborg, Par standerlamper,model junior designet af Jo Hammerborg i 60erne. Farven er mat brun. Produceret af Fog & Mørup. H 120 cm.Ø 14 cm. Pæn stand. Samlet pris. Evt kan lev aft

  3.400,00 kr.10-07-2021
 2. Gulvlampe, Retro gulvlampe i teak og messing, typisk 50'er design. Lampen har tre flexiarme med skær

  Gulvlampe, Retro gulvlampe i teak og messing, typisk 50'er design. Lampen har tre flexiarme med skærme i perfekt stand. Et sjældent smukt eksemplar. Lampens højde er mlm. 140-163cm, afhængigt at arm

  1.600,00 kr.27-01-2023
 3. Gulvlampe, Ukendt, Har lidt patina på skærmene, der følger pære med indbygget Bluetooth med

  Gulvlampe, Ukendt, Har lidt patina på skærmene, der følger pære med indbygget Bluetooth med

  400,00 kr.27-01-2023
 4. Gulvlampe Nikkel MARINGA

  Gulvlampe Nikkel MARINGA

  Gulvlampe Nikkel MARINGA, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. Berig din boligindretning med et stykke marokkansk i

  1.439,00 kr.10-03-2022
 5. Gulvlampe

  Gulvlampe

  Gulvlampe, Industrielt Design, Ældre strand teaterprojektør,monteret på treben i aluminium. Projektør Ø 25 cm.D 30 cm.H 150 cm,kan stilles i højde. Monteret til 230v. Evt kan lev aftales.

  2.900,00 kr.26-09-2021
 6. Gulvlampe, RETRO- LAONI

  Gulvlampe, RETRO- LAONI

  390,00 kr.27-01-2023

Der er lige nu mere end 2.000 annoncer med gulvlamper på DBA!

Et andet køb, som hun er virkelig glad for, og som er lidt utraditionelt, måtte hun vente længe på, men hun fik det til gengæld til en rigtig god pris.

- Igennem tiden har jeg købt og solgt virkelig mange ting på DBA, det har været alt fra sofaer, sofaborde, spisebordsstole, lamper, service og meget andet, men min spejlopsats måtte jeg lede et helt år efter, før jeg fandt den til den meget rimelige pris af 200 kroner. Den stod godt nok i Kolding, men hende, som havde den, var så sød at tage den med til Aarhus, da hun skulle på kursus her, så den måtte med mig en tur i bussen – og den kom heldigvis hel hjem!

 

Dette DBA-køb forbinder de fleste med en have, men Annemette brugte det til at skabe en hyggelig spisekrog

Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det
Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det

LÆS OGSÅ: Gør det selv: Lav en funktionel bænk til entreen

Et af de andre projekter, der har involveret genbrug, har længe været en drøm for Annemette: Der skulle laves en spisekrog med en lang bænk, så der altid var plads nok samtidig med, at det stadig skulle indbyde til hygge og nærvær. Hun begyndte med at få lavet en spisebordsplade i de ønskede mål hos Thorsø A/S, og derefter gik jagten ind på den helt rigtige bænk.

- Jeg var klar over, at den ikke skulle være ny, da jeg er mere til gammelt og genbrug. Det synes jeg giver en god kontrast til det nye, og på den måde kan jeg få lidt ekstra sjæl ind. Jeg har tidligere haft en trallebænk i min gang, som jeg har været rigtig glad for, så jeg forsøgte at finde sådan en igen, fortæller Annemette om starten på projektet.

Bænken skulle være minimum 2 meter lang og efter en uges dedikeret jagt på DBA, dukkede den helt rigtige op, der passede perfekt i alle mål. Hendes bror måtte lokkes til at være chaufføren, der kørte med til Djursland, da Annemette ikke har bil, og det endte med at være en rigtig hyggelig oplevelse.

Det var det sødeste ægtepar i 60’erne, som havde bænken i deres sommerhus. Vi svingede rigtig godt, og der var derfor både tid til en sodavand, at nyde udsigten ned til vandet og lidt hyggesnak.

God rabat

Det kan betale sig at være sød, når man er ude og hente noget hos en sælger, for Annemette fik bænken billigere, end det den var sat til salg til.

- Jeg fik lov til at købe den for 600 kroner, hvilket jeg synes var en helt fair pris, da det også var det, jeg betalte for min gamle bænk, som var halvt så stor. Det er nu næsten et år siden, og jeg elsker stadig min hygge-spisekrog, smiler Annemette.

Udover at lægge lammeskind og puder på trallebænken, så det både bliver hyggeligt og behageligt at sidde der, har hun tilsat spisekrogen lidt ekstra elementer for at skabe det helt perfekte område.

-  Som mange andre er jeg vild med plante-trenden, som virkelig har indtaget de danske hjem. Da hjørnet, hvor jeg har min spisekrog, er lidt mørk, har jeg valgt nogle planter, som kan holde til det. Jo større monstera’en bliver, jo mere hyggeligt, synes jeg, min spisekrog bliver. Fordi hjørnet er lidt mørkt, har jeg også hængt en lyskæde op, som er med til at gøre krogen endnu hyggeligere.

Har du lyst til at se mere til Annemettes hjem, kan du følge hende på instagram, hvor hun deler ud af både indretning og hverdagen som skolioseramt på den inspirerende profil @amoesgaard.

Trallebænke på DBA:

 1. Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos C, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  3.199,00 kr.13-01-2023
 2. Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos C, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  2.499,00 kr.13-01-2023
 3. Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Hav, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  3.199,00 kr.13-01-2023
 4. Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Hav, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Trætrallerne bruges

  2.499,00 kr.13-01-2023
 5. Bænk, Pæn ny trallebænk
138x50x45 cm

Gratis levering

  Bænk, Pæn ny trallebænk 138x50x45 cm Gratis levering

  1.000,00 kr.11-01-2023
 6. Trallebænk

  Trallebænk

  Bænk, Trallebænk Gardenlife, Fyrretræ , Trallebænk fra Gardenlife i sortbejdset fyrretræ med hjul. 120x33 cm.Højde uden hjul 53 cm. Udstillingsmodel,med få brugsspor. Evt kan lev aftales.

  700,00 kr.14-07-2022

Til haven, entreen eller spisebordet? Du kan finde din trallebænk på DBA.

Genbrugskøbet, som hun aldrig vil skille sig af med

Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt
Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt

LÆS OGSÅ: 10 fede gør-det-selv-projekter fra 2017

For en del år siden fandt Annemette ud af, at hun ville have en teaktræskommode, og hun fandt hurtigt en på DBA. Den blev solgt af en ældre mand, hvis kone ikke længere var her. Derfor skulle han af med sit hus og en del af møblerne.

- Kommoden var en, de havde købt, da de købte deres hus – så den var tæt på at være omkring 50 år gammel. Den var i den fineste stand, den så næsten ud som ny. Vi svingede godt sammen, og da jeg på det tidspunkt var studerende, syntes han, at jeg skulle have den lidt billigere. Jeg gav derfor ikke mere end 600 kroner for den. Han var glad for, at den fik et nyt godt hjem, og jeg var lykkelig for at have fundet en smuk og billig kommode. Den tror jeg aldrig, jeg kommer til at skille mig af med.

Teaktræskommoder på DBA:

 1. Kommode

  Kommode

  Kommode, teaktræ, b: 75 d: 42 h: 58, Entrekommode i teaktræ,4 skuffer med skilpadde greb. Dansk Møbelproducent fra 60erne. Pæn stand. Evt kan lev aftales.

  2.500,00 kr.23-12-2021
 2. Kommode, Lille teak kommode

  Kommode, Lille teak kommode

  650,00 kr.27-01-2023
 3. Kommode

  Kommode

  Kommode, teaktræ, b: 75 d: 45 h: 100, Lækker gammel retro kommode i teaktræ fra 1960erne. Kommode med 6 skuffer. Skufferne kører rigtigt godt. Fremstår i super stand. Evt kan lev aftales .

  2.500,00 kr.18-12-2022
 4. Teaktræ Kommode med tre skuffer

  Teaktræ Kommode med tre skuffer

  Kommode, teaktræ, Sød og elegant lille teaktræ kommode med tre skuffer. Stående på høje slanke ben. B 63, D 29, H 68 cm. Jeg svarer hurtigst på henvendelser vedrørende denne annonce på telefon: 28 7

  1.650,00 kr.14-01-2023
 5. Kommode

  Kommode

  Kommode, teaktræ, b: 70 d: 44 h: 124, Lækker gammel retro kommode, fra 1960erne. Kommode med 7 skuffer. Den er malet og de originale messinggreb er pudset. Skufferne kører rigtigt godt. Fremstår i sup

  2.500,00 kr.21-11-2022
 6. Kommode, teaktræ, b: 70 d: 40 h: 105, Teaktræs kommode med 6 skuffer, er meget fin og velholdt
Fra

  Kommode, teaktræ, b: 70 d: 40 h: 105, Teaktræs kommode med 6 skuffer, er meget fin og velholdt Fra et ikke ryger hjem. Pris 1800, kr.

  1.800,00 kr.27-01-2023

Vil du også have en kommode i teaktræ? Så se de mere end 490 annoncer på DBA.

Så meget sparede Annemette på en tallerken med et lille skår

Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt
Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt

Også porcelæn er blandt de ting, som Annemette gerne køber brugt, og hun har igennem flere år samlet på gamle tallerkener fra blandt andet Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl. På især et fund var der mange penge at spare.

Bare fordi, en tallerken har et lille skår, kan de stadig sagtens bruges. For nogle år siden fandt jeg en 25 centimeter Royal Copenhagen musselmalet helblonde middagstallerken med et lille bitte skår på bagsiden, som man næsten ikke ser. Fra ny kostede den 1.529 kroner. Den var højst sandsynlig en ældre tallerken, men jeg var heldig at købe den til 150 kroner – jeg var og er stadig en meget glad for købet
smiler Annemette.

Royal Copenhagen tallerkener på DBA:

 1. Blå Mega Musselmalet

Lille salt- og peberbøsse

  Blå Mega Musselmalet Lille salt- og peberbøsse

  Porcelæn, Blå Mega Musselmalet Lille salt- og peberbøsse, Blå Mega Musselmalet Lille salt- og peberbøsse, Royal Copenhagen Blå Mega Musselmalet, lille salt- og peberbøsse. 1. sortering. Højde 5,0

  675,00 kr.29-12-2022
 2. Musselmalet Helblonde

Kuvertvase

  Musselmalet Helblonde Kuvertvase

  Porcelæn, Musselmalet Helblonde Kuvertvase, Musselmalet Helblonde Kuvertvase, Royal Copenhagen Musselmalet Helblonde, lille kuvertvase. Stemplerne viser, at denne er produceret i mellem 1980 og 198

  975,00 kr.29-12-2022
 3. Musselmalet Riflet

Kammerstage

  Musselmalet Riflet Kammerstage

  Porcelæn, Musselmalet Riflet Kammerstage, Musselmalet Riflet Kammerstage, Royal Copenhagen Musselmalet Riflet, kammerstage. Af fabriksmærket ses det, at denne er produceret mellem 1980 og 1984. D

  1.800,00 kr.29-12-2022
 4. Musselmalet Halvblonde

Firkantet kartoffelskål

  Musselmalet Halvblonde Firkantet kartoffelskål

  Porcelæn, Musselmalet Halvblonde Firkantet kartoffelskål, Musselmalet Halvblonde Firkantet kartoffelskål, Royal Copenhagen Musselmalet Halvblonde, firkantet kartoffelskål. Af fabriksmærket ses det,

  1.300,00 kr.29-12-2022
 5. Antik Royal Copenhagen Let Saksisk Dybtallerken

  Antik Royal Copenhagen Let Saksisk Dybtallerken

  Porcelæn, Antik Royal Copenhagen Let Saksisk Dybtallerken, Royal Copenhagen, Der er 1 varer på lager. Antik Royal Copenhagen Let Saksisk Dybtallerken Måler 24cm / 9.45 inch Fra 1850-1880 Denne vare

  400,00 kr.11-03-2022
 6. Prinsesse

Peberbøsse

  Prinsesse Peberbøsse

  Porcelæn, Prinsesse Peberbøsse, Prinsesse Peberbøsse, Royal Copenhagen Prinsesse, peberbøsse. Dekorationsnummer 111/711 eller nyere nummer 531. 1. sortering. Højde 5,5 cm. Perfekt stand. Der er

  375,00 kr.29-12-2022

Vild med det smukke porcelæn, men ikke med prisen? Så find din Royal Copenhagen tallerken på DBA lige her

Genbrugselskerens bedste tip til DBA

Som den garvede DBA-bruger Annemette er, har hun selvfølgelig et godt tip til at finde lige det, du leder efter.

- Mit bedste tip til at finde ting på DBA må være at udnytte de virkelig gode søgekriterier, som der er. Det er virkelig nemt først at vælge en kategori, så indtaster man, hvor varen må befinde sig, og eventuelt hvad den må koste. Så finder DBA ud af, hvilke ting der passer til din søgning, og du er fri for at kigge hele DBA igennem – det løber man hurtig træt i, afslutter Annemette.

Porcelæn til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Tallerkner, dybe tallerkner og sovseskål, Marselisborg, 6 flade tallerkner 
3 dybe tallerk

  Porcelæn, Tallerkner, dybe tallerkner og sovseskål, Marselisborg, 6 flade tallerkner 3 dybe tallerkner 1 sovseskål Alle intakte uden afslag Pris pr. stk 20 kr

  20,00 kr.27-01-2023
 2. Porcelæn, Små skåle, Samlet pris

  Porcelæn, Små skåle, Samlet pris

  30,00 kr.27-01-2023
 3. Porcelæn, Peber bøsse, Gerold Bavaria

  Porcelæn, Peber bøsse, Gerold Bavaria

  20,00 kr.27-01-2023
 4. Porcelæn, Sukkerskål

  Porcelæn, Sukkerskål

  15,00 kr.27-01-2023
 5. Porcelæn, Skål, Pillivuyt, SERIE ORIGINALE SKÅL

Brugt. Fin stand. Ingen brud.

  Porcelæn, Skål, Pillivuyt, SERIE ORIGINALE SKÅL Brugt. Fin stand. Ingen brud.

  30,00 kr.27-01-2023
 6. Porcelæn, skål/fad, med riflet kant. Hvid. Diameter 22,5 cm. Ingen skår. Højde ca. 5 cm. Giv et bud

  Porcelæn, skål/fad, med riflet kant. Hvid. Diameter 22,5 cm. Ingen skår. Højde ca. 5 cm. Giv et bud

  20,00 kr.27-01-2023

136.218. Så mange annoncer matcher netop nu søgeordet 'porcelæn' på DBA. Vil du kun give 30 kroner for porcelæn på DBA, har du lige nu hele 13.824 annoncer på DBA med porcelæn at vælge imellem.

Det er altid inspirerende at se, hvordan andre indretter sig – og især når det kommer til genbrug, er der mange gode tricks og ideer at hente. Derfor kan du læse om mange flere genbrugselskere her på DBA Guide, så du kan gå i gang med nye projekter eller søge efter det helt rigtige DBA-fund. Se bare, hvordan Brian og Kirsten har indrettet sig med blandt en Wegner-stol og en vintage scooter – eller kom med indenfor hos Rie, hvor næsten alt er genbrug.

På DBA Guide har vi ‘På besøg hos en genbrugselsker’ som et fast concept – bade I video og I artikler. Du kan i videoen herunder komme hjem til Camilla fra Gilleleje, der bor med en masse genbrugsfund.

Du kan klikke på artiklen bag videoen og læse mere om Camillas indretning og valg.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler