På besøg hos genbrugselskeren Nathalie
Video

På besøg hos genbrugselskeren Nathalie

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

En tallerkenrække med snavsede sko på og en gammel fastnettelefon som legetøj til børnene. I Nathalies hjem er løsningerne kreative og anderledes, og den røde tråd i hendes hjem er, at næsten alt er købt brugt. Selv græsplænen og planterne – sidstnævnte har hun talt sig frem til, at hun har 100 styks af.

Forestil dig, hvor kaotisk det må være at bo i en lille lejlighed i København med mand, en nyfødt og en søn på to år uden et skab til alt jeres tøj. Det var nemlig den situation, 27-årige Nathalie satte familien i, da hun for to år siden solgte familiens store klædeskab. Et salg, der dog var nødvendigt for, at familien kunne få drømmeboligen:

- Vi havde købt et hus i Middelfart. Et hjem med mange flere kvadratmeter, end hvad vi havde i lejligheden. For, at vi kunne få råd til at møblere huset, måtte vi sælge alle vores møbler i lejligheden, og så købte jeg alle møblerne til huset brugte. Det gik næsten lige op økonomisk, forklarer Nathalie Blois-Puls .

De sidste to måneder op til, at familien flyttede ud af lejligheden, havde Nathalie minimum ét DBA-salg om dagen. Hun endte med at få solgt samtlige af familiens ”lejlighedsmøbler”, inden det store ryk. Klædeskabet var det første salg, som hun fik solgt tre måneder før indflytningsdagen:

- Der var virkelig kaos derhjemme, men vi kunne holde det ud, fordi vi vidste, at det om lidt ville blive godt igen. Samtidig var det en fed start i et nyt hjem: At have gjort rent bord og derfor kunne indrette huset helt fra ”scratch” uden at skulle tage hensyn til, at de nye, brugte møbler skulle passe med vores gamle – for dem havde vi jo solgt.

I dag bor Nathalie, manden Sofus og deres to børn, Norman på tre år og Marvin på et år i et hjem, der ifølge Nathalie er ’Jordnært og afslappet’. Et hjem, indrettet med genbrugsfund, og du kan i videoen herover komme med indenfor, hvor du blandt andet kan høre og se, hvor god Sofus er til at spille på den bongotromme, som Nathalie købte på DBA til ham i julegave. I videoen viser Nathalie også det tallerken-stel frem, som hun har købt brugt, og som børnene ikke får lov til at spise af.

I artiklen herunder kan du få svar på, hvilket genbrugsfund der var vigtigst for Nathalie at huse i sit nye hjem.

’Det, jeg elsker ved vores hjem og genbrugsfund er, at tingene har en historie. Det er hyggeligt at tænke på, hvor vi har hentet møblerne og tingene henne i landet, og hvilke skøre, sjove minder vi har fået ud af det. Tingene har på den måde en 'fortid' og dermed sjæl’, fortæller Nathalie. Lamperne over spisebordet og i køkkenet er købt for 500 kroner i alt for fem styk - brugt.
’Det, jeg elsker ved vores hjem og genbrugsfund er, at tingene har en historie. Det er hyggeligt at tænke på, hvor vi har hentet møblerne og tingene henne i landet, og hvilke skøre, sjove minder vi har fået ud af det. Tingene har på den måde en 'fortid' og dermed sjæl’, fortæller Nathalie. Lamperne over spisebordet og i køkkenet er købt for 500 kroner i alt for fem styk - brugt.

Dette møbel var vigtigst for Nathalie at have i sit nye hjem

Der er minderne om mormor, der er afgørende for, hvilket møbel i Middelfarthuset, som Nathalie betragter som sin yndling.

- Slagbænken er nok mit yndlingsfund. Den har jeg altid gerne ville have. Sådan en havde vi nemlig hjemme hos min mormor på hendes gård, og den er bare så hyggelig, fortæller Nathalie.

Slagbænken varetager familiens numser, når de spiser aftensmad, for den har fået plads langs væggen foran spisebordet. Nede i slagbænkens ”mavesæk” har Nathalie gemt en masse praktisk.

1.200 kroner måtte Nathalie slippe for bænken, som hun fandt på DBA. Spisebordet havde samme pris, og det har familien ligeledes fundet brugt. Begge fund er store, og de kan synes temmelig vanskelige at få med hjem i en normal bil.

- Vi har haft mange ting hængende bagpå det fastspændte cykelstativ på vores forhenværende bil, som var en Ford Ka. Blandt andet tre stole med armlæn - på én gang, og vi har også transporterer flere kommoder på den måde, fortæller Nathalie og fortsætter:

- Vores motto er, at er vi faldet over noget, skal vi nok få det transporteret hjem på en eller anden måde. Vi kører gerne hele landet tyndt, hvis vi har forelsket os i noget, og så laver vi bare en familieudflugt ud af det, smiler Nathalie.

Find det på DBA

 1. Krydsben af egetræ til borde og bænke

  Krydsben af egetræ til borde og bænke

  Træben i egetræ, Plankebord ben, Krydsben i egetræ til plankeborde sælges. H69, b80cm. Er lavet af 4x8cm eller 8x8cm ovntør eg, skruer til fastgørelse kan medfølge til 40mm tykke bordplader. Endvi

  1.500,00 kr.30-06-2021
 2. Bænk

  Bænk

  650,00 kr.15-06-2024
 3. Bænk, Fyrretræ, Køkken, Bad, Entre..., Flot bænk.
Fyrretræ.
Stabil - med god patina.

Højde: 43 cm.

  Bænk, Fyrretræ, Køkken, Bad, Entre..., Flot bænk. Fyrretræ. Stabil - med god patina. Højde: 43 cm. Længde: 119 cm. Bredde: 39 cm.

  750,00 kr.15-06-2024
 4. Bænk, Taburet, Kuffertbænk, Skammel, Flot lille bænk.
Fyrretræ.
Stabil - fin patina.

Højde: 41 cm.

  Bænk, Taburet, Kuffertbænk, Skammel, Flot lille bænk. Fyrretræ. Stabil - fin patina. Højde: 41 cm. Længde: 73 cm. Bredde: 43 cm. Siddehøjde: 35 cm. Indre mål: 36 x 56 cm.

  550,00 kr.15-06-2024
 5. Havebænk Barn, Bænk, Børnebænk, Antik, Flot gl. bænk.
Fyrretræ - jern.
God stand - og fin patina.

H

  Havebænk Barn, Bænk, Børnebænk, Antik, Flot gl. bænk. Fyrretræ - jern. God stand - og fin patina. Højde: 58 cm. Længde: 98 cm. Bredde: 39 cm. Siddehøjde: 24 cm.

  995,00 kr.15-06-2024
 6. Køkkenbænk /slagbænk, Retro køkkenbænk 
Dem er gået lidt op i stoffet
Byde

  Køkkenbænk /slagbænk, Retro køkkenbænk Dem er gået lidt op i stoffet Byde

  500,00 kr.15-06-2024

348 slagbænke er lige nu til salg på DBA. De billigste, kan du se, her.
  

Dette møbel bruger Nathalie på en helt ny måde

Ofte sparer Nathalie ikke kun penge ved at handle på brugtmarkedet. Hun tjener også nogle gange penge – men typisk i de handler, hvor manden er involveret:

- Jeg er ikke bleg for at købe ting på DBA, som trænger til en kærlig hånd. Jeg nyder faktisk at være kreativ med mine fund. Jeg har for eksempel købt to sofastole, som Sofus og jeg sleb, så de blev rigtig flotte, men de passede dog ikke alligevel ind i vores hjem, så dem solgte vi – endda med fortjeneste, fortæller Nathalie.

Hun købte derefter to nye sofastole, som også fik en kærlig hånd, men igen matchede stolene ikke resten af hjemmet, så de måtte også til salg. Stolene blev solgt til en bedre pris, end Nathalie gav.

Nu har hun købt tredje sæt sofastole til hjemmet for 600 kroner per styk, og den ene er færdigslebet.

Det bliver spændende at se, om jeg også føler, at de vil tjene sig bedre i et andet hjem
griner Nathalie og fortsætter:

- Den tilgang har jeg til alt, jeg køber: Hvis det alligevel ikke passer ind i vores stil, sælger vi det og tjener lidt på det.

Hun og manden er ikke kun ferm med en sliber. Nathalie er også flittig til at svinge penslen eller se møbler fra helt nye sider af. Det gjorde hun for eksempel med familiens tallerkenrække:

- Jeg synes, det er sjovt at bruge ting på nye måder. Mit seneste upcycling-projekt har været, at jeg har købt en gammel tallerkenrække, malet den og sat den ud i gangen som skoreol. Det er jeg meget tilfreds med. Enkelt, billigt og nemt - og så er den meget smal, hvilket er vigtigt for, at der er plads i gangen, fortæller Nathalie.

Tallerkenrækkens nye funktion kan du se i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Her kan du se sofastolene. Lampen i vindueskarmen bag stolene har Nathalie fået i bytte for 150 kroner. ’Jeg elsker min lille 'hobby' så meget, at jeg sommetider overvejer at blive krejler, men jeg vil nok ende med bare at finde ting til vores eget hjem’, fortæller Nathalie. Det lille bord mellem de to stole har Nathalie købt af en kvinde fra DBA, der selv har lavet det. Nathalie gav 250 kroner for det.
Her kan du se sofastolene. Lampen i vindueskarmen bag stolene har Nathalie fået i bytte for 150 kroner. ’Jeg elsker min lille 'hobby' så meget, at jeg sommetider overvejer at blive krejler, men jeg vil nok ende med bare at finde ting til vores eget hjem’, fortæller Nathalie. Det lille bord mellem de to stole har Nathalie købt af en kvinde fra DBA, der selv har lavet det. Nathalie gav 250 kroner for det.

Reolen i stuen har Nathalie ”købt” af en kendis

Nathalie og familien tjener ikke kun penge ved at købe brugt og sælge videre, de sparer også en god sjat penge ved at gøre sig nogle handler, som faktisk ikke koster dem noget.

- Jeg søger tit efter gratis ting på DBA. Det har jeg fundet mange af husets møbler ved. For eksempel min globuslampe ovre i hjørnet, fortæller Nathalie og går hen til reolen.

Da hun står ved reolen for at fortælle om gratisfundet, går det op for hende, at selve reolen faktisk også var et møbel, hun fik uden at skulle have penge op af lommen:

- Reolen fik jeg også gratis. Det var TV-værten, Mikkels Fønsskov, der ville af med den, fortæller Nathalie.

Reolen kan du se på et billede længere nede i artiklen eller ved at klikke ’play’ på videoen herover.

Find det på DBA

 1. Anden bordlampe, Ved ikke, Fin globus lampe sælges.

Bytter ikke

  Anden bordlampe, Ved ikke, Fin globus lampe sælges. Bytter ikke

  50,00 kr.09-06-2024
 2. Børnelampe, Globus i fin stand, kan vise kloden dag /nat. Fin som natlampe. Vi har dog mistet lednin

  Børnelampe, Globus i fin stand, kan vise kloden dag /nat. Fin som natlampe. Vi har dog mistet ledning, bruger batterier. Højde: 30 cm. Aarhus N. Se også mine andre annoncer med ting til børneværelset

  50,00 kr.09-06-2024
 3. Anden bordlampe, Globus, Flot globus bordlampe med lærige motiver og dansk tekst, på sort plastikfod

  Anden bordlampe, Globus, Flot globus bordlampe med lærige motiver og dansk tekst, på sort plastikfod. Smart med gradmåler på holderen. Verdens dyr i flotte illustrationer og lande-/ og bynavn er skr

  125,00 kr.06-06-2024
 4. Anden bordlampe, Globus lampe
42 cm høj

  Anden bordlampe, Globus lampe 42 cm høj

  150,00 kr.03-06-2024
 5. Anden bordlampe, Scanglobe, Globus med retro look fra Scanglobe.

Højde: ca. 43 cm
Diameter: ca. 28

  Anden bordlampe, Scanglobe, Globus med retro look fra Scanglobe. Højde: ca. 43 cm Diameter: ca. 28 cm Afhentes på Nørrebro

  100,00 kr.28-05-2024
 6. Børnelampe, Lysende globus 
God stand

  Børnelampe, Lysende globus God stand

  75,00 kr.27-05-2024

Klik her for at se de globuslamper, du lige nu kan finde på DBA.
  

Brugt græs: Derfor kan du ofte finde det billigt på DBA

Det er ingen tvivl om, at Nathalie er en genbrugshaj, og det kan også tydelig mærkes i form af, at hun søger efter selv de ting på DBA, andre ikke har fantasi til at forestille sig, at man kan købe på brugtmarkedet:

- Vores græsplæne er belagt med græs, som jeg har købt på DBA. Rullegræs, som en familie havde i overskud, da de skulle etablere deres egen græsplæne ude foran deres nybyggede hus. Jeg betalte 500 kroner for 50 kvadratmeter, fortæller Nathalie, hvis have i Middelfart havde nogle nøgne pletter, og her kunne rullegræsset fint passe ind for at give haven et samlet grønnere udtryk.

Nathalie fortæller, at det bestemt ikke er unormalt, at der er rullegræs til salg på DBA. Ofte køber man hellere for meget end for lidt for at være sikker på, at haven bliver lavet færdig. Det overskydende græs kan derfor oftest hentes billigt eller gratis på DBA:

Rullegræs bliver hurtigt ”vissent”. Der er en meget kort tidsfrist på at få lagt det, og derfor tager folk typisk ikke særlig meget for deres rullegræs på DBA. De ved godt, at lige om lidt har de en vare, der ikke kan bruges mere
fortæller Nathalie.

Græsset i haven kan du se i videoen, hvor du selv kan bedømme, om du skal se forskel på ”brugt” græs versus det græs, Nathalie ”købte med” huset.

’Hvis jeg skal betegne vores indretningsstil, vil jeg sige ’jordnær og afslappet’. Vi er glade for planter, træmøbler, læder og skind. Dertil må jeg have en skjult kærlighed for 70’erne’, fortæller Nathalie.
’Hvis jeg skal betegne vores indretningsstil, vil jeg sige ’jordnær og afslappet’. Vi er glade for planter, træmøbler, læder og skind. Dertil må jeg have en skjult kærlighed for 70’erne’, fortæller Nathalie.

Genbrugsfund, Nathalie skiller ad for at lade dem brede sig

Græsplænen er ikke det eneste grønne fund, Nathalie har gjort sig. Hun køber også gerne sine planter på brugtmarkedet, og andre bytter hun med i handler.

-Jeg har en stikling, som jeg har byttet mig til. En paletbladsstikling, som i dag er groet sig stor. En dame søgte en stikling at bytte med, og så fik hun en af mine, og jeg fik en af hendes paletbladsstiklinger. Hun havde nemlig en større paletbladsplante, som havde lavet stiklinger, og så er det jo smart, at kunne bytte lidt, fortæller Nathalie.

Mange af hjemmets andre planter har hun købt brugt – og for små penge. Den store monstera ovre i hjørnet har kostet Nathalie 100 kroner. Sådan en kan snildt snige sig op på omkring 1.000 kroner i den størrelse, hvis man køber den i København.

Den plante, der hænger over spisebordet, viklet ind om lampen, har Nathalie købt ”brugt” for 150 kroner, men planten kunne deles i fire små, så det er kun den ene, der ses over hendes spisebord.

I videoen kan du tælle med, når Nathalie viser rundt i sit hjem, for Nathalie påstår, at der er omkring 100 planter i hjemmet. Videoen finder du øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Monstera stikling, Monstera, To monsterastiklinger med godt rodnet klar til at blive plantet i jord.

  Monstera stikling, Monstera, To monsterastiklinger med godt rodnet klar til at blive plantet i jord. Den ene har tre blade (se billede 2) og den anden har to, hvoraf det ene mangler lidt “fylde” (se b

  40,00 kr.15-06-2024
 2. Kæmpe monstera, Kæmpe 6 årig monstera der trives godt, hvor der hele tiden kommer nye skud

Den er 2

  Kæmpe monstera, Kæmpe 6 årig monstera der trives godt, hvor der hele tiden kommer nye skud Den er 2 meter høj og 2 meter bred. Sælges grundet pladsmangel :(

  1.500,00 kr.15-06-2024
 3. Stueplante , Monstera, Kæmpe monstera ca 180 i brede og omkring det samme i højde. Potten medfølge

  Stueplante , Monstera, Kæmpe monstera ca 180 i brede og omkring det samme i højde. Potten medfølge

  900,00 kr.15-06-2024
 4. monstera plante, Fin monstera plante inkl krukke sælges grundet pladsmangel - ca 1 m høj, krukken er

  monstera plante, Fin monstera plante inkl krukke sælges grundet pladsmangel - ca 1 m høj, krukken er ca 30 cm i diameter. Opsatsen gives gratis med hvis ønskes.

  400,00 kr.15-06-2024
 5. Monstera, Inklusiv potte selvom den nok burde skiftes i en større potte på sigt.

  Monstera, Inklusiv potte selvom den nok burde skiftes i en større potte på sigt.

  350,00 kr.15-06-2024
 6. Monstera deliciosa albo varigata, FAST PRIS.

Flot plante, tilpas varigeret. Nyeste blad har netop f

  Monstera deliciosa albo varigata, FAST PRIS. Flot plante, tilpas varigeret. Nyeste blad har netop foldet sig ud (half moon). Sælges i 11cm transparent plastpotte. Sunde rødder, veletableret plante.

  400,00 kr.15-06-2024

I skrivende stund er der 156 monstera-planter på DBA, i alt er der 3.698 planter til salg på DBA.
  

Dette genbrugsfund ville Nathalie ikke have stående frit fremme i stuen

Det er ikke kun møbler til hjemmet, som Nathalie shopper brugt. Også ting og småsager, som for eksempel legetøj til børnene, finder hun på sider som DBA.

Men hylderne i børnenes værelse huser også en tromme, der ikke er legetøj. I hvert fald ikke børnenes:

- Det er en bongotromme, jeg har givet til min mand i julegave. Jeg købte den til ham, fordi han sagde, at han i folkeskolen var god til at spille bongotromme, så det ville jeg da gerne høre, men den er for grim til at stå i stuen, griner Nathalie.

Udover en brugt bongotromme finder du også en telefon på hylderne i børneværelset. En telefon, der er mobilens svar på mor og far: En stationær telefon.

- Sådan en kan børnene jo lige så godt lege med, som de kan lege med en farvet, plastik-version fra BR, der skal ligne en telefon, fortæller Nathalie.

Det første, Nathalie solgte i familiens københavnerlejlighed, var klædeskabet. Det fik hun 400 kroner for, og det betød, at familien måtte klare sig uden klædeskab i tre måneder.
Det første, Nathalie solgte i familiens københavnerlejlighed, var klædeskabet. Det fik hun 400 kroner for, og det betød, at familien måtte klare sig uden klædeskab i tre måneder.

Det besværlige genbrugskøb, der med nød og næppe lykkedes

Intet er for langt væk, og ingen ting er for besværlige at transportere.

Nathalie og manden sætter ingen grænser, hvis de ser det rigtige genbrugskøb, men her er en fortælling om et møbel, der alligevel var væsentligt besværligt, og som også kostede dem flere timer i ”træværkstedet” efterfølgende:

- Vi manglede opbevaring, men det er bare svært at gå ud og købe et nyt skab, som passer ind i vores hus’ ånd. I stedet fandt jeg et indbygget skab med teak-låger, som blev solgt til kun 150 kroner, hvis man selv rev det ned. Det gjorde min mand og jeg, og det lykkedes at få revet rammen ned i ét stykke, så skabets fronter var nemme at sætte op hjemme hos os selv, fortæller Nathalie.

Skabets indmad var dog lidt for besværlig en opgave at opretholde, så hylderne inde i skabet har Sofus selv kreeret.

Find det på DBA

 1. Vitrineskab, Levering på Sjælland 350 kr 
Levering på Jutland 550 kr
Eller personlig afhentning fra

  Vitrineskab, Levering på Sjælland 350 kr Levering på Jutland 550 kr Eller personlig afhentning fra Solrød Vitrineskab / medicinskab af lakeret stål, fra 1968, men er som ny. Indvendigt med nøgle (v

  3.800,00 kr.15-06-2024
 2. Skabslåge, Forrammelåge, b: 56 h: 175, 8 stk. ældre skabslåger / retrolåger / forrammelåger i formen

  Skabslåge, Forrammelåge, b: 56 h: 175, 8 stk. ældre skabslåger / retrolåger / forrammelåger i formentlig mahogni eller teak. I fin stand. Den ene låge er smallere, 48 cm bred. Købt brugt til et forra

  1.400,00 kr.15-06-2024
 3. Skabslåge, Forrammelåge, b: 50 h: 182, 4 stk. ældre skabslåger / retrolåger / forrammelåger i formen

  Skabslåge, Forrammelåge, b: 50 h: 182, 4 stk. ældre skabslåger / retrolåger / forrammelåger i formentlig mahogni eller teak. I fin stand. Købt brugt til et forrammeskab. Sælges samlet.

  700,00 kr.15-06-2024
 4. Garderobeskab, FDB, b: 250 d: 65 h: 170, Klædeskab, garderobeskab i teak sælges. Købt i 60’erne.

  Garderobeskab, FDB, b: 250 d: 65 h: 170, Klædeskab, garderobeskab i teak sælges. Købt i 60’erne.

  2.500,00 kr.15-06-2024
 5. Andet skab, Tallerkenrække, Teak tallerken række 
Byd

  Andet skab, Tallerkenrække, Teak tallerken række Byd

  500,00 kr.15-06-2024
 6. Garderobeskab, 2 stk garderobeskabe. Kan fint stå ved siden af hinanden. Teaktræ. Står i Visse (9210

  Garderobeskab, 2 stk garderobeskabe. Kan fint stå ved siden af hinanden. Teaktræ. Står i Visse (9210 Aalborg SØ)

  2.000,00 kr.15-06-2024

167 skabe i teak kan du lige nu finde på DBA, og 6.106 skabe har du alt i alt og vælge mellem, hvis du ikke går op i, om det skal være i teak eller ej.
  

Nathalie og hendes naboer er de flittigste i landet til at købe brugt

67 procent af danskerne har inden for de seneste 12 måneder købt en eller flere brugte ting. Men spørger man fynboerne, svarer hele 72 procent, at de inden for det seneste år har købt brugt. Nathalie og naboerne er dermed de flittigste i Danmark til at købe på brugtmarkedet.

Til en sammenligning er vestjyderne dem, hvor færrest har købt brugt inden for de seneste 12 måneder. Her svarer 60 procent nemlig, de har købt en eller flere brugte ting indenfor perioden.

Møbler og lamper er de genbrugsting, som Fynboerne i størst stil handler med. Tøj er deres næstmest populære genbrugsvare. Dernæst følger henholdsvis boligtilbehør, bøger og sko.

Alle data er trukket fra DBAs Genbrugsindeks, 2021.
Genbrugsindekset er DBAs årlige rapport, hvor vi tager temperaturen på Genbrugsdanmark. I forbindelse med rapporten har DBA gennemført en befolkningsundersøgelse, der afdækker den danske genbrugsøkonomi. Dataen er indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 20. januar til 4. februar 2021. Der er i alt gennemført 2.000 online besvarelser blandt danskere i alderen 18-75 år. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, og uddannelse. Derudover suppleres rapporten også med DBAs egne brugerdata.

Sækkestolen gav Nathalie 150 kroner for på brugtmarkedet.
Sækkestolen gav Nathalie 150 kroner for på brugtmarkedet.
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Nathalie har købt brugt siden teenageårerne. Kobberspanden, der agerer brændekurv, har familien givet 100 kroner for.
Nathalie har købt brugt siden teenageårerne. Kobberspanden, der agerer brændekurv, har familien givet 100 kroner for.

En anden, der også er helt vild med genbrug, er Maja, som i denne artikel inviterer indenfor i sit hjem fyldt med gode brugtfund.

Frugtkander og en sofa, kæresten ikke er vild med. Det kan du finde hjemme hos Lise, der har indrettet sig med en masse genbrugsfund. Du kan se hendes hjem i videoen, her:


Du kan læse mere om Lises genbrugshjem, her.

Relaterede artikler