Mit porcelæn
Bolig

Mit porcelæn

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Jeg bliver ofte spurgt hvor jeg køber mine ting, det være sig alt fra sofa, til reoler, til mit tøj osv osv. Det kan vi altid snakke mere om. Men idag har jeg lyst til at sætte fokus på mit porcelæn. Hvad dækker vi bord med i hverdagen, og hvad dækker vi med når det skal være "fint".

Da jeg flyttede hjemmefra gik jeg op i at samlet noget ens, at kunne dække ens. Jeg fik et komplet hvidt stel med indgraverede blomster fra Idemøbler. Det var sådan set fint nok, og meget populært den gang, og det passede også fantastisk ind i vores svensk/franske indretning.
Men efterhånden fik jeg også lyst til at samle på noget lidt finere, så jeg begyndte langsomt at købe tallerkener fra Royal Copenhagen, ønskede mig en ved jul og fødselsdag og købte selv hvis jeg så dem på tilbud eller 2. sortering, har siden opdaget, at de selvfølgelig også kunne findes på dba. Men helt ærlig, så brugte vi dem bare ALDRIG. For samtidig opstod der sådan en bølge på instagram, hvor det at mixe på kryds og tværs pludselig var smart. Jeg hoppede i med begge ben, og loppede mig frem til en lækker mixet samling. Her er både mågetallerkener, middagstallerkener i blå og hvid tone forskellige varianter fra Bing og Grøndahl i et smukt samsurium. Og det kan jeg meget bedre lide!
Vores glas er også en blanding at gamle blandede krystalglas, nogle er arvet fra min farmor, nogle er fra genbrugen og nogle er fundet på DBA. Men når vi dækker fint, så har vi vinglas og vandglas fra Holmegaard. Vi har den røgfarvede variant, og det er fordi den minder mig om min mormor og morfar, som altid har haft dette, og jeg synes det er så skønt med ting omkring mig der har betydning. Min mormor bruger det stadig, så jeg tænker altid på hende når vi nyder et glas vin af de fine glas.
Min far har helt tilbage i hans ungdom samlet på mågestellet, men desværre stak hans eks af med det meste den gang, så det var ikke så meget han havde tilbage. Det han havde det har jeg dog fået lov at arve, og så har jeg suppleret op på DBA. Nu kan jeg dække "pænt" med et komplet mågestel med guldkant, og i hverdagen bruger vi det fine miksede tallerkensamsurium som jeg har har samlet løbende. Selvom jeg kan se det virkelig er en populær bølge, og jeg ofte hurtigt bliver træt af bølger, så synes jeg bare stadig, at det her er en rigtig fin måde at dække op på. og så passer det bare rigtig godt sammen med de mange stole vi har i træ, som jeg tidligere har skrevet om på DBA Guide
Rigtig dejlig dag til Jer
Solskinshilsener fra
Louise

Relaterede artikler