Indret din studiebolig på budget!
Bolig

Indret din studiebolig på budget!

DBA Guide
DBA Guide

Mange unge sidder lige i den situation, at de i løbet af efteråret har fundet studieboli­gen, og at den nu nærmest skriger efter at blive indrettet. Men indretning er dyr – særligt når man er på SU. Med flere år på bagen som studerende giver Line Sofie fra bloggen miconfesion.dk her sine bedste tips til studiebolig-musthaves og lækre modefund på budget.

Det er en kæmpe glæde, når man endelig – ofte efter lang tids søgen – finder frem til en studiebolig. Men hurtigt efter melder den næste udfordring sig: Boligen skal indrettes! Ofte er det lig en tur til den nærmeste IKEA. Selvom jeg gerne indrømmer, at IKEA har mange praktiske og fine ting, så kan man altså gøre nogle fantastiske og mere unikke fund andre steder. På den måde får man heller ikke en studiebolig, der ligner alle de andres.

Selv har jeg indrettet min lejlighed med en masse antikke møbelfund fra DBA, ligesom jeg ofte opgraderer min samling af sko og indholdet til min skoletaske på denne måde. 

Her deler jeg mine bedste tips til unikke fund på budget:

 1. Mit seneste køb på DBA er min flotte retro militærgrønne damecykel.

 1. Når jeg drømmer om en ny lækker sofa eller nye spisebordsstole, som jeg har set i en butik, men som jeg ikke lige synes min pengepung rækker til, tyr jeg altid til en søgning på DBA. Ofte sælges næsten ubrugte møbler til langt under butikspris derinde.

 1. Udover et designermøbel-mekka er DBA også et af de absolut bedste steder at gøre sig antikke møbelfund. I hvert fald i mine øjne. Jeg har det smukkeste mint-grønne skrivebord med fine ben, som jeg købte på DBA for otte år siden og har elsket lige siden. Min gamle retro kiste, som jeg opbevarer mine magasiner i, og den fineste retro grammofonplade har jeg også fundet inde i DBA’s skattekiste. Mit yndlingskøb fra DBA er mit gevir, som hænger på min væg og gør min stue rå og anderledes. Det hele er selvfølgelig købt til en pris, som min SU også kunne glæde sig over.


 2. Det hele skal dog ikke gå op i møbler. Og der faktisk også mange gode mærkevarer at finde inde på DBA. Både hvis man leder efter et par nye fede sneakers, eller hvis man nu står og mangler en dyrere ting, som computer, iPhone eller et par hørebøffer. Mit seneste skokøb er et par Nike-sneakers købt på DBA. Jeg sparede næsten 70% på et par sko, hvis slitage var minimalt.


 3. Derudover gik min computeroplader i stykker forleden dag (ØV!). En oplader koster 600 kr. fra ny, og det er altså penge, som man som studerende på ingen måde kan kaste efter en oplader bare lige sådan. Men et hurtigt klik på DBA, en lille cykeltur og 200 kr., og så jeg havde en ny oplader en time senere.


 4. Det smarte er, at man på DBA kan søge i kategorier i alt fra sko, tøj og solbriller til computere, antikke møbler og lamper. Når man har søgt på den ønskede kategori, kan man vælge max pris, ligesom man kan vælge, hvor i landet man ønsker varen skal befinde sig. Det er altså genialt, når man ikke lige har en kæmpe stationcar, som kan fragte alle godterne hjem fra den anden del af landet!

Find det på DBA

 1. Sportssko, str. 32, Adidas, unisex, Great condition football shoes .

  Sportssko, str. 32, Adidas, unisex, Great condition football shoes .

  80,00 kr.05-12-2022
 2. Geforce GTX 1080TI Nvidia, 12 GB RAM, Perfekt, Hej! 
Jeg sælger hermed mit højt elsket 1080TI. Jeg s

  Geforce GTX 1080TI Nvidia, 12 GB RAM, Perfekt, Hej! Jeg sælger hermed mit højt elsket 1080TI. Jeg sælger det kun grundet af mine interresser for gaming ikke er særlig stor mere. Kortet fejler intet,

  2.200,00 kr.05-12-2022
 3. Kurve, Søstrene grene, To søde kurve fra søstrene grene ø 30 cm
Nypris 70kr/stk
Tag begge for 50kr

  Kurve, Søstrene grene, To søde kurve fra søstrene grene ø 30 cm Nypris 70kr/stk Tag begge for 50kr

  50,00 kr.05-12-2022
 4. Skoskab, Svea, b: 58 d: 25 h: 129, Forest-lakeret MDF med indbygget greb og sokkel i eg. Med 3 skuff

  Skoskab, Svea, b: 58 d: 25 h: 129, Forest-lakeret MDF med indbygget greb og sokkel i eg. Med 3 skuffer. Det til venstre på billedet.

  1.900,00 kr.05-12-2022
 5. Gulvlampe, Ikea, Cosy light with this classic from IKEA
Little flaws on the shade (photos)

  Gulvlampe, Ikea, Cosy light with this classic from IKEA Little flaws on the shade (photos)

  120,00 kr.05-12-2022
 6. Militær, Tysk M35 EF-hjelm med camouflage, Spændende og flot M35 hjelm med rester af vinter camoufla

  Militær, Tysk M35 EF-hjelm med camouflage, Spændende og flot M35 hjelm med rester af vinter camouflage. Hjelmen er tydeligt stemplet med EF 64 og batchnummer 20745 – se billeder. Hagerem er også stemp

  7.200,00 kr.05-12-2022

Af Line Sofie Lyngholm, www.miconfesion.dk

Relaterede artikler