Indret din bolig til studievenlige priser!
Bolig

Indret din bolig til studievenlige priser!

Astrid
Astrid

Er du lige fløjet fra reden? Eller trænger studieboligen til en overhaling? Så læs med her, hvor vi guider til lækker indretning, der ikke sprænger SU-budgettet.

Når man som studerende skal indrettet boligen, kræver det kreative løsninger, da plads og budget ofte begrænser mulighederne. Når du handler brugt, er der dog en del penge at spare, og samtidig har du mulighed for at indrette dig helt unikt og med masser af personlighed!

Møbler til dig, der bor småt

Er plads en mangel, kan du optimere boligens kvadratmeter ved at skifte sengen ud med en sovesofa eller indrettet din seng med store puder, så den samtidig kan anvendes som en sofa.

Hvis du skal have fingrene i en sovesofa, kan du med fordel finde den på DBA. For en ny sovesofa skal du nemlig typisk slippe omkring 1.500 kroner, hvor du på DBA kan finde sovesofaer helt ned til 75 kroner. Hvis du vil give sovesofaen et personligt udtryk, kan du følge denne DIY-guide.

Med få kvadratmeter er det væsentligt med ordenssans og systemer. Anskaf dig et stort skab, der både kan bruges som klædeskab og til anden opbevaring. Her kan du blandt andet søge efter et klassisk skydedørsskab, eller hvis du er interesseret i et skab med vintage look, kan du søge på ’vitrineskab’, ’karlekammerskab’, ’bogskab’ eller ’industriskab’. Hvis du går efter vintage-looket, er det afgørende at finde skabet brugt, da patina ikke eksisterer på nye møbler.  

Vitrineskabe til salg på DBA:

 1. Vitrineskab, Hemnes vitrineskab i hvid. 
Både bagbeklædning og toppladen er hvid i forhold til linke

  Vitrineskab, Hemnes vitrineskab i hvid. Både bagbeklædning og toppladen er hvid i forhold til linket. https://www.ikea.com/dk/da/p/hemnes-vitrineskab-med-3-skuffer-hvid-bejdse-lysebrun-50413507/ Ko

  1.500,00 kr.10-12-2023
 2. Vitrineskab, b: 97 d: 44 h: 174, Vitrine/karlekammerskab.
Træ med glaslåge.

  Vitrineskab, b: 97 d: 44 h: 174, Vitrine/karlekammerskab. Træ med glaslåge.

  2.500,00 kr.10-12-2023
 3. Vitrineskab, Nordal, b: 167 d: 90 h: 47, Det rummelige skab er hævet over gulvet på slanke ben, og d

  Vitrineskab, Nordal, b: 167 d: 90 h: 47, Det rummelige skab er hævet over gulvet på slanke ben, og de tre indvendige- og den ene udvendige hylde giver masser af opbevaringsplads, uanset om du placerer

  1.200,00 kr.10-12-2023
 4. Vitrineskab, Originalt vitrine til ophæng. Der er en revne i glasset på den ene låge

  Vitrineskab, Originalt vitrine til ophæng. Der er en revne i glasset på den ene låge

  1.200,00 kr.10-12-2023
 5. Hvidt vitrineskab sælges

  Hvidt vitrineskab sælges

  Vitrineskab, Vitrineskab Carlington Edge Large - Hvid, b: 142 d: 40 h: 205, Vitrineskab Carlington Edge Large - Hvid fra 2021 sælges pga flytning. Helt som nyt, ikke ryger hjem. Nypris 16990kr

  11.500,00 kr.10-12-2023
 6. Vitrineskab, Smukt vitrineskab, gammelt og istandsat professionelt. Har været skilt helt ad og liste

  Vitrineskab, Smukt vitrineskab, gammelt og istandsat professionelt. Har været skilt helt ad og lister mm fjernet for et perfekt malet resultat, også på indersiden, så det er pænt når lågerne åbnes. Fa

  6.800,00 kr.10-12-2023

1.115 vitrineskabe kan du lige nu finde på DBA, og 356 af dem kan du finde i København.

Plads til gæster

Som studerende er det vigtigt at have et skrivebord med plads til computer, bøger og læselampe. Du kan med fordel lave en løsning, hvor bordet også kan anvendes som spisebord, når du får gæster. Indret dig gerne med et træspisebord, da træets varme farve skaber hygge.

På DBA kan du lige nu finde 5.894 spiseborde, hvoraf 657 af dem er plankeborde.

At anskaffe sig et spisebord – eller større møbler generelt – kan dog være lidt af en logistisk udfordring, da du ikke bare kan smække det på dine cykels bagagebærer. En nem måde at undgå fragtgebyr og billeje er at finde dine møbler lokalt på DBA. Så er du tilmed upåvirket af åbningstider og butikskaos.

Skal du have plads til middagsgæster, kan det være en god idé at have stabelbare stole eller skamler, som du kan finde frem, når de skal bruges. Selvom du er på SU, er lækre designerstole ikke udelukket. På DBA kan du finde Arne Jacobsens klassiske syverstol helt ned til 400 kroner stykket, som fra ny koster cirka 3.000 kroner.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan kan dit gamle bælte få en ny funktion

Det samlede udtryk

Skal du skabe et hyggeligt og et helstøbt udtryk, er det selvfølgelig vigtigt, at du indretter dig med lamper, gulvtæpper, planter og plakater. Når du skal købe lamper, er der mange muligheder. På DBA kan du finde alt fra klassiske PH-lamper til trendy rispapir-lamper. Så om du er til det klassiske look eller fan af de japanske Akari-lamper, kan du finde dem på DBA. PH pendel aluminiumslampe koster fra ny i omegn af 3.000 kroner, hvor du på DBA kan finde den samme model til 500 kroner. Samtidig har du på DBA mulighed for at finde modeller, som ikke længere kan købes i butikkerne.

Før du besøger din lokale plante pusher (planteskole), bør du tage et kig på DBA. Søg efter ’stueplanter’ og du vil finde et hav forskellige planter. Uafhængigt af hvilken plante du er på udgik efter, vil du på DBA finde den billigere end hos en planteskole. Ofte sælges planterne endda med flotte krukker til! På den måde slår du to fluer med et smæk og sparer samtidig en hulens masse penge.

Monstera til salg på DBA:

 1. Kæmpe Monstera inkl. krukke og kokospind , Monstera, ??Kæmpe Monstera plante (130 cm. høj) sælges in

  Kæmpe Monstera inkl. krukke og kokospind , Monstera, ??Kæmpe Monstera plante (130 cm. høj) sælges inkl. krukke og kokospind!?? Planten er købt ved Greenify i 2019 og er siden blevet forkælet og nusse

  600,00 kr.10-12-2023
 2. Plante, Monstera, Der er to store til salg.

Den største ses på billedet 450kr
Den næststørste 300kr

  Plante, Monstera, Der er to store til salg. Den største ses på billedet 450kr Den næststørste 300kr Samlet 700kr De får ofte gødning, bladene bliver vasket for støv, og de trives og er flotte. Jeg

  250,00 kr.10-12-2023
 3. Marble queen pothos, Selling a healthy monstera Adansonii and a marble queen pothos because I don’t

  Marble queen pothos, Selling a healthy monstera Adansonii and a marble queen pothos because I don’t have space for it. It thrives in low light conditions and easy to care. The outer white pot is not i

  70,00 kr.10-12-2023
 4. Monstera, Stor monstera plante sælges 

Fåes nyvandet

Byd gerne

  Monstera, Stor monstera plante sælges Fåes nyvandet Byd gerne

  250,00 kr.10-12-2023
 5. Fingerphilodentron, Monstera, Stor grøn Plante -Monstera- sælges.
Underpotten kan medfølge gratis.
S

  Fingerphilodentron, Monstera, Stor grøn Plante -Monstera- sælges. Underpotten kan medfølge gratis. Sendes ikke.

  500,00 kr.10-12-2023
 6. Plante, Monstera albo, Monstera albo. Etableret med rødder. Fin node med hvidt i sig. 
Kan til nød g

  Plante, Monstera albo, Monstera albo. Etableret med rødder. Fin node med hvidt i sig. Kan til nød godt sende, men er ikke meget for det i kulden og det vil være på købers ansvar (55kr.).

  100,00 kr.09-12-2023

Klik her for at se de monstera-planter, der er til salg på DBA lige nu. De billigste koster helt ned til 20 kroner stykket.

Med plakater kan du nemt skabe et personligt udtryk ved at vælge motiver, der afspejler dig og dine interesser. På DBA kan du finde alt fra retro-plakater til kunstneriske litografier. I jagten på det helt rigtige plakat-udtryk er det selvfølgelig vigtigt med en flot ramme. Hvis du ønsker et farverigt udtryk, kan du med fordel finde en billig træramme på DBA og give den en klat maling. Voila – du har nu helt unik vægudsmykning.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig 

Hvis du allerede ejer en sofa, der passer fint ind i din studiebolig – pladsmæssigt og fasonmæssigt - men som er for grim, så har vi også en løsning klar. I denne artikel guider Marie-Louise dig til, hvordan du selv kan ombetrække din sofa.

Hvis du har mod på at kaste dig ud i gør-det-selv løsninger, er denne garderobeløsning idel til studieboligen. Lad dig inspirere af Michael og Lises skønne gaderobe-påfund.

Du kan også skabe nogle helt unikke lamper, som vi garanterer dig for, at din nabo ikke har. De er nemlig lavet ud af rivejern. Se, hvordan du laver dem, i videoen, som du finder herunder:


Du kan læse mere om, hvordan du gør trin for trin, i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler