Guide: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger
Bolig

Guide: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger

Christine
Christine

Når støvet samler sig i hjørnerne, kan det være et tegn på, at den gamle støvsuger skal skiftes. Har du styr på, hvilken model du har behov for? Her afslører støvsugerforhandler Michael Sørensen fra Støvsugerhjørnet i Aarhus, hvad du skal holde øje med, når du køber en brugt støvsuger.

Pruster den mere end den suger? Så er det tid til at skifte den slidte støvsuger med en yngre model. Ellerbehøver den måske virkelig at være yngre?? For ved du egentlig, hvor stor betydning alderen har for støvsugeren, og er du up to date med, hvilket mundstykke der matcher dine gulve?

Vi har allieret os med Michael Sørensen fra Støvsugerhjørnet i Aarhus, som her deler 7 konkrete tips til, hvad du skal vide, før du køber en brugt støvsuger – og vi kan godt afsløre, at vi kommer helt ud i krogene!

Så stor betydning har støvsugerens alder for kvaliteten

Det betyder ikke så meget, om det er en ny eller en gammel støvsuger, du har forelsket dig i. For som man siger: alder er kun et tal. Du kan derfor trygt kigge nærmere på støvsugere, som har mange års erfaring på gulvene:

- En støvsuger har en levetid på 15-20 år, hvis der er blevet passet godt på den, fortæller Michael Sørensen og fortsætter:

- Derfor kan du roligt købe en brugt støvsuger, for du kan få en maskine i god kvalitet, som holder i flere år og samtidig spare mange penge. En 15 år gammel støvsuger kan være fremragende, siger han.

Kan du kende kvalitet på lang afstand, eller skal din viden støves af først? Når alderen er uden betydning for støvsugerens funktion, må du dykke ned i detaljerne, hvis du vil finde en støvsuger i god kvalitet.

Da vi spørger Michael Sørensen, hvad støvsugerens vigtigste kvalitetsstempel er, svarer han uden tvivl i stemmen. Svaret kan du læse herunder disse DBA-annoncer.

Find en støvsuger på DBA:

 1. Støvsuger, Nilfisk GS90, 700 watt, retro støvsuger der er 100% iorden, med originalt udstyr, og pose

  Støvsuger, Nilfisk GS90, 700 watt, retro støvsuger der er 100% iorden, med originalt udstyr, og poser.

  650,00 kr.18-06-2024
 2. Støvsuger, Nilfisk GA 80, 550 watt, retro støvsuger er 100% iorden, der medfølger originalt tilbehør

  Støvsuger, Nilfisk GA 80, 550 watt, retro støvsuger er 100% iorden, der medfølger originalt tilbehør samt originale poser.

  550,00 kr.18-06-2024
 3. Støvsuger, Nilfisk, Ledningsfri støvsuger passer godt til hushold med børn og husdyr
20 V li-ion-bat

  Støvsuger, Nilfisk, Ledningsfri støvsuger passer godt til hushold med børn og husdyr 20 V li-ion-batteri Håndholdt støvsugerdel, som kan fjernes Helt ledningsløs Støvbeholderkapacitet 0,6 L Børstemund

  500,00 kr.18-06-2024
 4. Støvsuger, Bosch BCHF2MX16, Ledningsfri smart støvsuger fra Bosch 

Let og effektiv støvsuger til re

  Støvsuger, Bosch BCHF2MX16, Ledningsfri smart støvsuger fra Bosch Let og effektiv støvsuger til rengøring af alle overflader i hjemmet Brugstid op til 40 min 2-i-1 – håndholdt og ledningsfri støvsu

  1.000,00 kr.18-06-2024
 5. Støvsuger, Nilfisk

  Støvsuger, Nilfisk

  200,00 kr.18-06-2024
 6. Støvsuger, Siemens, 2000 watt

  Støvsuger, Siemens, 2000 watt

  500,00 kr.18-06-2024

Der er lige nu 1.863 støvsugere til salg på DBA og dem, der koster under 500 kroner, kan du se lige her.

Et rent filter forlænger støvsugerens levetid: Sådan tjekker du filtret ude hos sælger

Når du trækker støvsugeren hen over gulvet, tænker du sikkert sjældent over, hvad der gemmer sig under støvsugerens plastikskjold, men faktisk skal du rette opmærksomheden mod de skjulte dele, når du køber en brugt model:

- Det vigtigste for en støvsuger er, at filtreringen er ren, så støvsugeren kan suge. Hvis ikke filteret er renset, bliver maskinen varm, så motoren skal yde mere og dermed bliver hurtigere slidt, siger Michael Sørensen.

Du må derfor spørge sælger, hvornår filteret sidst er blevet skiftet. En god tommelfingerregel i den forbindelse er, at du skifter filter på din støvsuger hver gang, du åbner en ny pakke med støvsugerposer. Følger du den regel, kan det være en god investering for dig. Et nyt filter koster nemlig kun 450 kroner, hvorimod det ikke kan betale sig at reparere en medtaget motor.

LÆS OGSÅ: Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks

Støvsugeren fra Nilfisk sælger Allan for kun 450 kroner. Den kan hentes i Valby og har netop fået nyt filter.
Støvsugeren fra Nilfisk sælger Allan for kun 450 kroner. Den kan hentes i Valby og har netop fået nyt filter.

Denne viden må du ikke gå glip af, før du køber en brugt støvsuger

Lad os lige dvæle ved detaljerne nu, hvor vi alligevel er inde i maskinrummet, for der er også andre ting, du med fordel kan få frem fra sælgers vidensbank, før du handler.

Sidder hjulene godt fast på støvsugeren, og kører de som smurt, er der ingen fare på færde, ligesom et par skader i plastikken heller ikke skal forskrække dig, fortæller eksperten:

- En reparation i plastik koster mellem 500 og 700 kroner, så det kan sagtens betale sig at få det lavet, så maskinen kan køre 5 eller 10 år mere, siger Michael Sørensen.

I stedet lægger han større vægt på, at du ved, hvor lang en ledning, der gemmer sig under skærmen:

- I støvsugerbranchen siger vi jo, at man kan kende en kvalitetsstøvsuger på, hvor lang en ledning den har. Længden på ledninger løber fra fem til ni meter, og jo tættere du kommer på de fem meter, jo større er sandsynligheden for, at det er en billig model. Altså lige med undtagelse af Dyson, der jo anses som en god støvsuger, selvom de altid har kørt med en ledningslængde på 5,5 meter, forklarer den erfarne ekspert.

Samtidig anbefaler Michael Sørensen også, at du kigger efter støvsugere, som har en ledningslængde, der begynder omkring syv meter. Det giver dig den bedste rækkevidde, når du suser af sted over parketgulvet.

Og apropos gulve. Ved du, hvilket mundstykke som bør suge støvet for dine fødder? Det er nemlig ikke uden betydning, hvad du vælger.

Mundstykker til salg på DBA:

 1. Nilfisk Støvsuger - One - Lgrpc13p05a-hfn - Lysegrå - Støvsugere Hos Coop

  Nilfisk Støvsuger - One - Lgrpc13p05a-hfn - Lysegrå - Støvsugere Hos Coop

  Nilfisk Støvsuger - One - Lgrpc13p05a-hfn - Lysegr, Nilfisk, Støvsuger fra Nilfisk Leder du efter en pladsbesparende støvsuger med en kraftig motor? Så er Nilfisk One lige sagen! Nem at opbevare Inkl.

  999,00 kr.30-08-2023
 2. Støvsuger, Bosch BCHF2MX16, Ledningsfri smart støvsuger fra Bosch 

Let og effektiv støvsuger til re

  Støvsuger, Bosch BCHF2MX16, Ledningsfri smart støvsuger fra Bosch Let og effektiv støvsuger til rengøring af alle overflader i hjemmet Brugstid op til 40 min 2-i-1 – håndholdt og ledningsfri støvsu

  1.000,00 kr.18-06-2024
 3. Vandstøvsuger, Kärcher A2004, 1000 watt, Våd-tør støvsuger med 14 nye poser.
Uden mundstykke til gul

  Vandstøvsuger, Kärcher A2004, 1000 watt, Våd-tør støvsuger med 14 nye poser. Uden mundstykke til gulv. Kun afhentning.

  400,00 kr.18-06-2024
 4. Damprenser Stock 10i1 Steam Mop, 10i1 Steam Mop

Dampmoppen har 10 funktioner samlet i én enhed.
Fyl

  Damprenser Stock 10i1 Steam Mop, 10i1 Steam Mop Dampmoppen har 10 funktioner samlet i én enhed. Fyld blot moppen med vand og lad den varme op i 30 sekunder og så er du klar til en hurtig og effektiv

  150,00 kr.18-06-2024
 5. Testvinder - ledningsfri Philips SpeedPro Max 8000

  Testvinder - ledningsfri Philips SpeedPro Max 8000

  Støvsuger, Philips Philips SpeedPro Max 8000 Serie, Købt i december 2023. Fungere perfekt. Har BRUGSRIDSER. Længstvarende Turbo-tilstand, mere end 125 m² på én opladning •360° mundstykke opfanger op

  1.500,00 kr.18-06-2024
 6. Håndstøvsuger Ryobi, 18 watt, Håndstøvsuger, andet mærke Ryobi 18 V, One+, 18 watt

Ryobi 18 V, One+

  Håndstøvsuger Ryobi, 18 watt, Håndstøvsuger, andet mærke Ryobi 18 V, One+, 18 watt Ryobi 18 V, One+ Næsten ny Ryobi, 18 V, One+, kun brugt ganske få gange. Der medfølger: Selve håndstøvsugeren + mu

  900,00 kr.18-06-2024

Lige nu finder du 123 mundstykker på DBA, så du kan få den model, der matcher din støvsuger.

Derfor bør mundstykket have afgørende betydning for dit valg af støvsuger

Har du klinker, gulvtæppe eller trægulv derhjemme? Du har sikkert prøvet, at støvsugeren sætter sig fast i tæpperne eller skurer hen over det glatte gulv, mens støvet skubbes foran dig i stedet for at blive suget op.

Det sker, når du ikke bruger det rigtige mundstykke, fortæller vores ekspert:

- Der skal være et ordentligt mundstykke på støvsugeren, så det ikke danner vakuum og suger sig fast på gulvet i stedet for at suge støvet sammen. Har du trægulv eller klinkegulv, skal du bruge et parketmundstykke, mens jeg til gulvtæpper vil anbefale dig et bruge et kombimundstykke med god luftgennemstrømning, forklarer Michael Sørensen erfarent.

Har du hund eller kat? Så kan du med fordel bruge mundstykker med gummi, som sørger for, at hårene ikke samler sig i børsterne, men suges op i støvsugeren, fortæller fagmanden.

LÆS OGSÅ: Kom inden for i Ries hjem hvor næsten alt er genbrug

Den smarte robotstøvsuger fra Miele er til salg for 2.000 kroner, og kan hentes hos Marie i Thisted.
Den smarte robotstøvsuger fra Miele er til salg for 2.000 kroner, og kan hentes hos Marie i Thisted.

Du må ikke glemme at spørge sælger om dette

Ved du, hvor mange watt din støvsuger har? Det skal du vide, for faktisk må den ikke have mere end 900 watt:

- Støvsugere er udstyret med forskellige watt, som spænder fra 250 til 900. Før 2014 måtte støvsugere have op til 2.400 watt, men i dag må de kun produceres med 900 watt, siger Michael Sørensen.

Du skal dog ikke være nervøs for at forelske dig i en støvsuger, som har mere end 900 watt, for du må gerne købe og sælge modeller, der har flere hestekræfter under plastikskærmen. De mange watt er dog ikke ens betydende med, at du får en fabelagtig maskine, afslører eksperten:

- Der er sket meget med motorerne i løbet af de sidste par år, så selvom du køber en nyere model, der kun har 900 watt, suger den faktisk lige så godt end en ældre model med 1.600 watt. Du skal derfor ikke være nervøs for at få en støvsuger med lavere ydeevne, blot fordi du skifter din nuværende model med mange watt ud med en, der har lavere watt, forklarer Michael Sørensen. 

LÆS OGSÅ: Annemette er ”ekspert” i at give gamle ting glans

Håndstøvsugeren fra Nilfisk har kun været brugt få gange. Du kan købe den af Katrine i Vedbæk for 650 kroner.
Håndstøvsugeren fra Nilfisk har kun været brugt få gange. Du kan købe den af Katrine i Vedbæk for 650 kroner.

Medbring selv nullermænd

Kan du høre noget? Det er en god idé at lytte godt efter nu. Det gælder nemlig om at spidse ører, når du prøver støvsugeren, fortæller Micheal Sørensen:

- Det er klart, at en 10 år gammel støvsuger larmer mere end moderne topmodeller fra Electrolux eller Miele, men mislyde må ingen støvsuger have uanset alderen. Kan du høre raslende lyde, er det et tegn på, at motorens propeller er problemet, og det er dyrt at reparere, så sådan en maskine skal du ikke købe. Derimod er hvinende lyde fra slangen ikke nødvendigvis afskrækkende. De indikerer, at noget nok sidder fast, men da du kan få en ny slange for under 100 kroner, så det kan godt betale sig at købe støvsugeren alligevel, guider eksperten.

Hvad er det værste, der kan ske, når du har købt en brugt støvsuger? At den ikke suger, når du kommer hjem. Derfor skal du selvfølgelig prøve maskinen hos sælger, før du slår til og lukker handlen, men måske du kan med fordel få dette med i købet:

- Går støvsugeren i stykker efter, at du har haft den i noget tid, kan du jo håbe på, at den kan repareres under garantien. Derfor anbefaler jeg, at du får kvitteringen med, hvis du køber en støvsuger, som er under fem år gammel. Nilfisk, Electrolux og Miele er nogle af de mærker, som giver garanti på fem år, forklarer Michael Sørensen og afslutter:

- Når du har købt en brugt støvsuger, er det altid en god idé at få den tjekket hos en støvsugermand, så småfejl kan udbedres, før de slider maskinen. Priserne begynder på 300 kroner, og så får du både skiftet filter og blæst støvsugeren igennem, så den kan køre problemfrit i mange år.

Find din næste støvsuger fra Electrolux på DBA:

 1. Electrolux Hygienic 800 støvsuger EB81H3SW

  Electrolux Hygienic 800 støvsuger EB81H3SW

  Vacuum Cleaner, Electrolux Electrolux EB81H3SW, Electrolux Hygienic 800 støvsugeren EB81H3SW med en rækkevidde på 12 meter, en støvkapacitet på 5 liter og et effektivt Allergy Plus-filter gør din ugen

  1.999,00 kr.23-05-2024
 2. Electrolux Ergorapido Classic ledningsfri stangstøvsuger EERC73EB

  Electrolux Ergorapido Classic ledningsfri stangstøvsuger EERC73EB

  Longstick vacuum cleaner, Electrolux Electrolux EERC73EB, Gør støvsugning til en dans med Electrolux Ergorapido Classic ledningsfri stavstøvsuger EERC73EB og dens 180° EasySteer manøvredygtighedssyste

  1.019,00 kr.23-05-2024
 3. Electrolux D8.2 Silence støvsuger PD82-GREEN

  Electrolux D8.2 Silence støvsuger PD82-GREEN

  Vacuum Cleaner, Electrolux Electrolux PD82-GREEN, Gør rent i dit hjem med hjælp fra Electrolux Pure D8.2 Silence støvsugeren PD82- GREEN. SmartMode-teknologien Power Clean-mundstykket og PureSound-lyd

  1.539,00 kr.18-06-2024
 4. Electrolux Ultimate 700 Cordless støvsuger EP71UB14AM

  Electrolux Ultimate 700 Cordless støvsuger EP71UB14AM

  Longstick vacuum cleaner, Electrolux Electrolux EP71AB14N4, Electrolux Ultimate 700 Cordless støvsugeren EP71UB14AM har en letvægts ergonomisk konstruktion, lang batterilevetid, en auto. tilstand, fug

  1.874,00 kr.25-05-2023
 5. Støvsuger, Electrolux Ultrasilencer, 600 watt, Electrolux ultrasilence pose støvsuger. Den vil blive

  Støvsuger, Electrolux Ultrasilencer, 600 watt, Electrolux ultrasilence pose støvsuger. Den vil blive leveret med 1 ekstra taske. Den kan købes søndag den 23. juni. Vores hus ligger i stueetagen. Jeg

  350,00 kr.18-06-2024
 6. Støvsuger, Electrolux Pure D82 Silence, 500 watt, Fuld funktionsdygtig.
Brugt max 30 gange.
Håndtag

  Støvsuger, Electrolux Pure D82 Silence, 500 watt, Fuld funktionsdygtig. Brugt max 30 gange. Håndtag fjernet. Jeg skal bare af med den.

  100,00 kr.18-06-2024

Drømmer du om en støvsuger fra Electrolux, kan du finde 129 modeller på DBA, mens Miele imødekommer dine ønsker med 89 aktive annoncer.

Støvsugeren er en af de ting, danskerne uden bekymring køber brugt, men hvor mange af os tør egentlig købe elektronik, senge eller legetøj på brugtvaremarkedet? I den her artikel dykker vi ned i danskernes købsvaner og afslører, hvilke ting vi helst ikke køber brugt.

Vi kan godt afsløre, at der sælges flere støvsugere end pølsevogne på DBA, men måske er det netop derfor, vi stopper op, når de skæve genbrugsfund titter frem. Vil du vide, hvor meget du skal give for en pølsevogn, så du kan indfri drømmen om at sælge hotdogs på Strøget? I videoen her kan du møde Abdul, der er klar til at give drømmen om en duftende grillmedister videre til dig.

Relaterede artikler