Boligindretning og mandelogik
Bolig

Boligindretning og mandelogik

Louise Guldager
Louise Guldager

Boligindretning og mandelogik

Skal du flytte? Eller overvejer du det? Så er du måske én af dem, der ligesom mig, allerede inden den første flyttekasse er købt, har indrettet det nye hjem med møbler og nips og anordninger, du ikke endnu har?

Jeg lovede dog mig selv, at jeg ikke måtte købe noget, før vi havde et nyt sted at bo. Og det holdt jeg. Men jeg måtte til gengæld gerne sætte til salg!

Det lyder måske for det utrænede øre lidt småskørt. Men det giver god mening. For på den måde er processen omkring boligindretningen allerede i gang, uden at den koster noget. Jeg lavede en lang liste i et dokument på computeren. Her skrev jeg på den ene side, alle de nye møbler/ting mm. som jeg godt kunne tænke mig. F.eks. nye spisebordsstole, et nyt spisebord, en ny lænestol, et skab eller reol eller lign. til køkkenet – og havemøbler. De ting inddelte jeg så i prisklasser. Noget er jeg nødt til at købe fra ny – andet kan jeg med fordel finde brugt, da jeg netop elsker mange ting og materialer med en vis patina.

På den anden side af dokumentet skrev jeg alle de ting ned, jeg i vores nuværende inventar kunne sælge, fordi jeg trængte til at se noget nyt, eller fordi de ikke passer til vores nye hjems ruminddelinger – og hvad jeg syntes, var en rimelig pris. En hurtig søgning på DBA under eksempelvis Eames spisebordsstole gav mig en god fornemmelse af, hvad de typisk bliver solgt for. Jeg lagde prisen 100 kr. under, da jeg allerede på forhånd vidste, jeg ikke gad slæbe dem med videre. Der gik 3 dage. Så var de solgt.

Indtil videre har jeg streget 4 ud af 7 ’handler’ på DBA. Jeg mangler stadig at sætte de sidste par ting til salg. Min slagbænk blev solgt på en uge. Det samme gjorde vores retro sofabord. Og vores Hay natborde strøg ud af døren. Pengene fra de ting, jeg indtil nu har solgt er sat til side på en boligkonto, så der er lidt at tage af, når vi skal købe nyt. Og vores nye spisebordsstole blev faktisk også fundet på DBA!  De står nu sammen med resten af vores ting i en container og venter på at kunne flytte ind i vores nye hus.

Min mand finder mit efterhånden ret lange og kode-agtige boligdokument en smule halv-retarderet. Men jeg ved, han vil takke mig senere. For pointen er, at det koster mange penge at flytte. Ikke bare i almindelige omkostninger, ejendomsmæglersalær og skrækindjagende banklån. Men også fordi, det for sådan én som mig nemt kommer til at føles som at få foræret et Carte Blanche til bolig-shop-amok.

På den her måde ved jeg, hvad jeg skal søge efter – hvad det ca. må koste – og hvor langt jeg kan/må strække mig i jagten på de (for os) perfekte rammer.

Jeg har allerede købt 8 teaktræs spisebordsstole, det sejeste køkkenskab fra et gammelt nedlagt ismejeri og den smukkeste skænk. Og det har indtil videre ikke kostet mig noget. Det er logik, som min mand kan forstå!

Gode råd, når du sætter til salg:

 

- Undersøg først, om der er lignende ting til salg – og for hvor meget. Uanset om du føler din farmors stel er 2000,- værd, så får du det ikke solgt, hvis der er 5 andre, der sælger lignende for det halve.

 

- Vil du hurtigt af med tingene, så overvej om de sidste 100 kr. skal gøre forskellen. Sætter du bevidst prisen under din egen ’smertegrænse’, får du dem sandsynligvis hurtigt solgt.

 

- Udfyld så meget info som muligt på forhånd: stand, mål, eventuelle fejl etc. Jo mere køber kan se af annoncen, jo lettere er det for dem at slå til uden forbehold.

 

- Angiv eventuelt telefonnummer, så folk kan ringe og spørge ind til dine ting. Det er ofte nemmere at svare hurtigt over telefonen. Det giver også mulighed for at sende et billede, hvis køber f.eks. spørger specifikt på et greb/en skuffe/et bordben el lign.

 

- Vær ærlig. Intet andet betaler sig.


Find det på DBA

 1. Hunkat, British short hair , 5 mdr., Den britiske kat leder efter et nyt hjem, elsker kærlighed, els

  Hunkat, British short hair , 5 mdr., Den britiske kat leder efter et nyt hjem, elsker kærlighed, elsker at lege, er vant til en familie, hvor der er børn, larm, hvor der er. Og kan også være alene hje

  8.000,00 kr.17-04-2024
 2. Urtepotte, Dansk keramik, Fin gammel keramik urtepotteskjuler sælges 
Formentlig fra 1970'erne 
Hånd

  Urtepotte, Dansk keramik, Fin gammel keramik urtepotteskjuler sælges Formentlig fra 1970'erne Håndlavet H 13 cm, Ø 18 cm

  175,00 kr.17-04-2024
 3. Hækklipper, Einhell, Næsten ny
Der medfølger batteri + oplader

Med Einhells effektive GE-CH 1846 Li

  Hækklipper, Einhell, Næsten ny Der medfølger batteri + oplader Med Einhells effektive GE-CH 1846 Li-Solo kan du nå hele haven rundt, inden du bliver træt i ryg og arme. Denne akku-hækkeklipper har ne

  450,00 kr.17-04-2024
 4. Suzuki Vitara 1,6 Exclusive Benzin modelår 2017 km 139000 træk nysynet ABS airbag servostyring, alu.

  Suzuki Vitara 1,6 Exclusive Benzin modelår 2017 km 139000 træk nysynet ABS airbag servostyring, alu., airc., fjernb. c.lås, nøglefri betjening, fartpilot, udv. temp. måler, sædevarme, højdejust. fører

  139.900,00 kr.17-04-2024
 5. 8 løvgrønne passepartout kort, 15c10

  8 løvgrønne passepartout kort, 15c10

  15,00 kr.17-04-2024
 6. Pump, Flyer, Hi for sale 3x water pump.
Brand new never used in original box.
Price for each 800kr.

  Pump, Flyer, Hi for sale 3x water pump. Brand new never used in original box. Price for each 800kr. Price for new 2000+

  800,00 kr.17-04-2024

Relaterede artikler