Unikt på DBA: Cirkusvogn er klar til at give et nyt nummer
Video

Unikt på DBA: Cirkusvogn er klar til at give et nyt nummer

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Stuhr stuhr nummer. Mine damer og herre, her får I muligheden for at købe jer en tidligere cirkusvogn. En vogn, der har givet husly til 8 cirkusfolk i sin tid, og som i dag er totalrenoveret og ”cirkuslækker”.

Opdatering: Den unikke cirkusvogn er blevet solgt. 

Løver, elefanter og balancerende prinsesser.

Cirkusverdenen er kendt for at være kulørt, og det gælder også, når forestillingen er forbi. For vi kender alle til de gule og røde cirkusvogne, som transporterer det gøglende folk gennem landet om sommeren. Og lige nu har du muligheden for at skrive dig ind i en cirkusfortælling. En vaskeægte cirkusvogn er nemlig til salg på DBA.

- Cirkusvognen har rejst med Cirkus Arena indtil for 5 år siden. Herefter købte et ældre par fra Århus vognen, satte den i stand, og for 2 år siden blev den så min, fortæller den nuværende ejer, Lotte Ankerstjerne fra Borup.

I vognens cirkustid gav den husly til hele 8 medarbejdere fra cirkus. En mandskabsvogn til daglejere.

- Daglejere er dem, der laver det hårde arbejde. Det er dem, der får cirkus op og stå, forklarer 55-årige Lotte.

Vognen var således delt op i 4 små værelser, og det kan stadig ses i dag, hvis man blot kigger efter de blændede døre på cirkusvognens ydre.

I det lys må man sige, at Lotte har levet luksuriøst – hun har ikke delt sin vogn med 7 personer – kun med sin ene hund, og alligevel er vognen nu ikke længere tilstrækkelig for hende. Eller det vil sige; det er faktisk ikke selve vognens skyld, at den skal sælges. Det er mere dens beliggenhed:

- Jeg har fået arbejde i København, og derfor har jeg nu købt mig en lejlighed, så jeg kan bo tæt på arbejdet. Her, hvor cirkusvognen har sin plads nu, er der for langt med offentlig transport hver morgen, fortæller Lotte.

I artiklen kan du læse, hvorfor Lotte i sin tid købte vognen, og hvor meget du får med i prisen, når du køber den gule og røde bolig.

Der er tre meter til loftet i den røde og gule bolig. Dog ikke i soveværelset, hvor man går et trin op. Cirkusvognen rummer 25 kvadratmeter.
Der er tre meter til loftet i den røde og gule bolig. Dog ikke i soveværelset, hvor man går et trin op. Cirkusvognen rummer 25 kvadratmeter.

Derfor købte Lotte i sin tid cirkusvognen

For de fleste vil det være en stor omvæltning at flytte i en cirkusvogn. Det var det også for Lotte, men på en anden måde, end det ville være for os andre. Da Lotte for to år siden købte den farverige vogn, havde hun i 2 år boet på en yacht.

- Jeg havde lidt penge på kontoen, og så har jeg levede lidt i sus og dues i nogle år. Jeg købte blandt andet en yacht, og så så jeg cirkusvogn og tænkte, det var den oplagte mulighed for at gøre noget andet, fortæller Lotte og fortsætter:

- Jeg havde ikke dengang lyst til at flytte tilbage i en lejlighed. Jeg kan godt lide at bo minimalistisk, tæt på naturen, men dog også lukseriøst. Derfor slog jeg til, da den her cirkusvogn kom til salg på DBA, fortæller Lotte.

- Jeg har været rigtig glad for den. Det er virkelig en dejlig vogn.

Find det på DBA

 1. Toiletvogn dobbelt

  Toiletvogn dobbelt

  Skurvogn, Udlejning af mobilt dobbelt toilet: FEST OG FARVER Sms eller ring 71719494 Bryllup, havefest eller anden festlig begivenhed. Vi har vognen du helt sikkert vil blive glad for at have lejet

  2.400,00 kr.17-12-2021
 2. Letvogn Type 733: Beboelsesvogn 2 rum 2022

  Letvogn Type 733: Beboelsesvogn 2 rum 2022

  Skurvogn, Denne beboelses- spisevogn med komplet badeværelse og køkken er storebror til type 660. Vognen er særdeles velegnet til mange formål. Vognen kan f.eks. anvendes i byggebranchen, ved renoveri

  173.500,00 kr.20-06-2024
 3. Skurvogn, Skibscontainer, Wc-container, Kontormodul, Container Hus

  Skurvogn, Skibscontainer, Wc-container, Kontormodul, Container Hus

  Skurvogn, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  22.290,00 kr.09-05-2020
 4. Letvogn Type320: Toiletvogn med 4 toiletter og 3 urinaler 2024

  Letvogn Type320: Toiletvogn med 4 toiletter og 3 urinaler 2024

  Skurvogn, 𝐕𝐨𝐠𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐥𝐠𝐭, 𝐤𝐨𝐧𝐭𝐚𝐤𝐭 𝐨𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐥𝐢𝐠𝐧𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐥𝐛𝐮𝐝. Stor toiletvogn med 4 separate toiletter, hver med håndvask. Bag i vognen er der placeret 3 urinaler i

  148.750,00 kr.09-11-2022
 5. Skurvogn, Kontor/mandskabsvogn eller hvad du vil bruge den til. Meget pæn stand, alt virker og med p

  Skurvogn, Kontor/mandskabsvogn eller hvad du vil bruge den til. Meget pæn stand, alt virker og med plader på, registreringsattest medfølger, indvendig mål 3,6 x 2,1, der er dreje/kip vindue og aftagel

  45.000,00 kr.18-06-2024
 6. Letvogn Type 320: Tom Kontorvogn 2024

  Letvogn Type 320: Tom Kontorvogn 2024

  Skurvogn, Vores kontor- og spisevogne er yderst fleksible, de kan anvendes på mange forskellige måder og til mange forskellige formål. I Kontorvognen er der plads til 4-6 personer. Vognen har under hv

  92.250,00 kr.22-02-2024

Du kan lige nu finde et hav af skurvogne på DBA. De billigste kan du finde, her.
  

Cirkusvognens kvaliteter

Køber du Lottes cirkusvogn, får du en vogn i topkvalitet. Den har nemlig fået en ordentlig overhaling af de ejere, der passede på den før Lotte. Ejerne har isoleret vognen, de har tilført den klimaanlæg, sat nyt el ind og i det hele taget sørget for, at vognen fremstår helt ny indvendig. Badeværelset er moderne og lækkert, og de røde fliser i brusenichen sørger for, at man end ikke, når man går i bad, glemmer vognens fortid.

Fliserne går igen i køkkenet, som fungerer med køleskab og vandhane.

- De tidligere ejere har også sat flere vinduer ind i vognen, fortæller Lotte.

De nye vinduer finder du på badeværelset og i soveværelset. De er runde og ligner glas, der også kunne tilbringe livet til søs. Vinduerne tilfører gangskevist cirkusvognen mere lys, men praktiske er de ikke:

- De kan kun åbnes udefra, griner Lotte, der også fotæller, at man ikke kan nå dem uden at bruge en stige.

Så hvis du har det varmt en nat i soveværelset, må du møffe dig helt ud af vognen og finde en stige for at få åbnet til kulden.

LÆS OGSÅ: Til salg: Et telt og tre originale cirkusvogne Cirkus Zalmov

Det røde køkkenskab, som hænger i køkkenet i den kulørte, alternative bolig, har Lotte fundet på DBA. Det var oprindeligt solgt til en anden, men Lotte vidste bare, at skabet en dag ville blive hendes. Og rigtig nok – køberen sprang fra, og så blev det Lottes.
Det røde køkkenskab, som hænger i køkkenet i den kulørte, alternative bolig, har Lotte fundet på DBA. Det var oprindeligt solgt til en anden, men Lotte vidste bare, at skabet en dag ville blive hendes. Og rigtig nok – køberen sprang fra, og så blev det Lottes.

En luksuscampingvogn hvis kvaliteter ikke kom helt i spil

De fleste ville nok sidestille en cirkusvogn med en campingvogn eller et kolonihavehus, men for Lotte er der væsentlig forskel. En af dem er, at hun synes, hendes cirkusvogn har mere komfort:

Jeg elsker minimalisme, men jeg er også til luksus, og derfor synes jeg, denne vogn er den perfekte kombination. Her har de tidligere ejere sørget for alt. Om vinteren fryser jeg for eksempel ikke, for så kan jeg bare skrue op for varmen
fortæller hun.

Lotte har dog måtte undvære mange af de goder, vognen tilbyder, for på den campingplads, hun var vognen stående på, har hun ikke fået det til at lade sig gøre at tilslutte vand og afløb til vognen.

Således har Lotte et campingtoilet stående ved siden af selve cirkusvognens toilet, og vandhanen i køkken og på badeværelset har længe tørstet efter vand og fungerende funktion. Men finder du som den nye køber en plads til cirkusvognen, hvor den kan få vand og afløb tilsluttet, fungerer dette fint i vognen. Blandt andet derfor synes Lotte ikke, det er fair, at sidestille en campingvogn med hendes cirkusvogn:

- Fyfy til dem, der kalder vognen for en ’campingvogn’. Folk kommer tit til at sige ’Det er da en mega stor campingvogn’, men jeg synes, cirkusvogn er stadiet over en campingvogn. Den her vogn minder mere om et hus, og campingvogne er bare sådan nogle, der er typeproduceret.

LÆS OGSÅ: Nyd sommeren som issælger i gammel, original cirkusvogn

Lotte er ikke så fiks på fingrene, så hun var glad for, at det ældre ægtepar havde sat cirkusvognen i stand, inden hun selv overtog den.
Lotte er ikke så fiks på fingrene, så hun var glad for, at det ældre ægtepar havde sat cirkusvognen i stand, inden hun selv overtog den.

Cirkusvognens plads du også overtage

Vognen har i de to år, den har været Lottes, hygget sig på campingpladsen i Køge, ’Corona Camping’. Her bor en del fastlæggere, og Lotte har indtil nu været en af dem.

Køber du hendes kulørte ”skur”, kan du tale med campingpladsens ejere om at overtage Lottes lejemål, hvis du er interesseret.

Vil du hellere køre vognen et andet sted hen, kan du også det. Den er nemlig på hjul og mangler kun en bremseklods for at være helt ”trille-fungerende”.

- Da jeg købte vognen, fik jeg den trasporteret hen til Corona campingplads på en blokvogn. Men det store køretøj kunne ikke fragte cirkusvognen helt ind på selve campingpladsen, og det kom bag på os, griner Lotte, der hurtig måtte finde på en anden løsning.

Det blev at alliere sig med en nærliggende traktor, der kunne tage vognen på slæb det sidste stykke ad vejen hen til den plads, som vognen ligger på i dag.

Lader du vognen stå her i din varetægt, får du dig ikke kun en historisk vogn, men også en relativt ”kendt” placering. Corona Camping har nemlig været i TV fornyligt. TV 2 udkom for et år siden med en dokumentarserie, hvor man blandt andet fulgte livet på Corona Camping. Udsendelserne hed ’Trailerpark Danmark’, og her kunne du blandt andet se til, mens Corona Camping kæmpede med kommunen om at få lov til at have fastliggere på pladsen. En kamp og en sag, der endnu ikke er lukket.

Campingpladsen er også særlig, fordi den hedder ’Corona’, hvilket netop er oppe i tiden lige nu.

Find det på DBA

 1. ANNEKS

  ANNEKS

  Anneks, Super lækre annekser sælges. Bygger også på bestilling. Tjek vores hjemmeside for mere info. - www.smaahuse.dk Top kvalitet hele vejen igennem. Ring med spørgsmål.

  175.000,00 kr.02-12-2023
 2. Isoleret anneks

  Isoleret anneks

  Anneks, LUKSUS ANNEKS SÆLGES. Top kvalitet og super lækkert anneks, bygges på bestilling. Vi går op i alle detaljer og man er sikret top kvalitet. Vi hjælper gerne med levering og fundament. Annek

  175.000,00 kr.04-11-2023
 3. Anneks/Multirum/Atelier/Teenagrum 28,8m2 - Arkitektonisk, veludført og gedigent

  Anneks/Multirum/Atelier/Teenagrum 28,8m2 - Arkitektonisk, veludført og gedigent

  Anneks, Anneks Arkitektonisk, veludført og gedigent Gennemført design, kvalitet og konstruktion. mål 8,00x3,60 Velisoleret 195mm i gulv og tag, 195mm i vægge. Stærk konstruktion, bygget til flytni

  309.600,00 kr.18-10-2022
 4. Tiny House, minihus, lille hus, Kontormodul, skurvogn, beboelsesmoduler

  Tiny House, minihus, lille hus, Kontormodul, skurvogn, beboelsesmoduler

  Anneks, Mere information dk.vitalbox.eu

  18.990,00 kr.20-01-2022
 5. Super fint anneks, tiny house eller kontor fra Båks - klar til levering

  Super fint anneks, tiny house eller kontor fra Båks - klar til levering

  Anneks, Rigtig fint anneks fra Båks med utallige anvendelsesmuligheder. Mål udvendig: 3,6 x 5,5 mtr. (ses på de første 4 billeder). Skab det ekstra rum, du drømmer om med båks. Er familien vokset og

  250.000,00 kr.26-04-2024
 6. Perfekt, flytbar Tiny house 36 m2 med soveværelse, lækkert badeværelse, køkken

  Perfekt, flytbar Tiny house 36 m2 med soveværelse, lækkert badeværelse, køkken

  Anneks, Tiny house - super lækkert fra Båks. Perfekt indrettet Tiny house på 36 m2 med soveværelse, lækkert badeværelse og køkken/alrum. Komplet med hårde/hvide varer og skabe. Færdig og klar til at b

  785.000,00 kr.25-04-2024

47 annekser kan du netop nu købe på DBA, og halvdelen koster under 50.000 kroner.

Lotte har ikke nogen bil, og derfor bliver det for kringlet for hende med det nye arbejde i København at skulle helt til Corona Camping hver dag til og fra arbejde. Derfor sælger hun cirkusvognen.
Lotte har ikke nogen bil, og derfor bliver det for kringlet for hende med det nye arbejde i København at skulle helt til Corona Camping hver dag til og fra arbejde. Derfor sælger hun cirkusvognen.

Folk vil have en bid af cirkus

Bliver du den nye ejer af Cirkus Arena-vognen, kan det være, du også skal hyre en bodyguard. Ikke til dig selv, men til vognen. For Lotte fortæller, at hendes cirkusvogn har været udsat for uvendigt tyveri. En af stænklapperne på vognen er nemlig blevet stjålet.

- Det er blandt andet på stænkklapperne, man tydeligt kan se, at vognen har tilhørt Cirkus Arena. Der står ’Arena’ på. Det er lidt vildt, at den ene stænklap forsvundet, fortæller Lotte til DBA Guide.

Hun er dog vant til, at folk vil have et stykke med cirkus, når de ser hendes vogn. I den anledning plejer Lotte at sige, at hun mest af alt bare kan spille klovn, mens hun har gemt de hyggelige tips og tricks til hunden ’Flika’. Den kan Lotte nemlig på sin vis et lille nummer med. Det kan du se i videoen. Videoen finder du øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe cirkusdirektørens cirkusvogn

Lotte har tidligere boet på Nørrebro med sine to børn. Nu vender hun atter tilbage til byen og til tilværelsen i en normal bolig.
Lotte har tidligere boet på Nørrebro med sine to børn. Nu vender hun atter tilbage til byen og til tilværelsen i en normal bolig.

Disse ting skal laves ved vognen

Selvom vognen er sat i stand fra top til tå, er der stadig få ting, du skal huske at få lavet på vognen, hvis du bliver dens nye ejer. Blandt andet er et af de gamle, kulørte vinduer rådent, og bremsekablet er defekt.

Men ellers burde den alternative bolig være god som ny.

Køber du Lottes farverige bolig, får du også al inventaret med. Det gælder også Lottes røde køkkenskab, som hun købte på DBA for 400 kroner. Med i handlen får du også de hylder, som den tidligere ejer har implementeret i vognen. Hylderne er fra gamle tog – de hylder, hvor de rejsende kunne opbevare deres bagage.

LÆS OGSÅ: Drømmen om et friere liv blev realiseret af en gammel cirkusvogn fra DBA
LÆS OGSÅ: Til salg: 6 nostalgiske cirkusvogne

Alt hvad du ser i videoen følger med vognen, hvis du vil. Selve campingpladsen skal du dog leje, men det kan også arrangeres.
Alt hvad du ser i videoen følger med vognen, hvis du vil. Selve campingpladsen skal du dog leje, men det kan også arrangeres.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her er DBA-annoncen
Her er DBA-annoncen

Find det på DBA

 1. Denne skønne lille nyistandsatte kolonihavehus lig

  Denne skønne lille nyistandsatte kolonihavehus lig

  Kolonihave, 40 m2 bolig, 434 m2 grund, Holbækvej 64A 45, 4400, Rynkevang, årlig haveafgift kr. 2400, vand indlagt, Køkken med gaskomfur. - Stue og opholdsrum. - Udestue og terasse. - Soveværelse. - Ca

  215.000,00 kr.21-06-2024
 2. kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, minihus, lille hus

  kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, minihus, lille hus

  Kolonihave, m2 bolig 43, m2 grund 43, 1054, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  74.900,00 kr.09-05-2020
 3. kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, Kontormodul, KONTOR CONTAINER, GÆSTEHUS

  kolonihave, Sommerhus, Fritidsbolig, Kontormodul, KONTOR CONTAINER, GÆSTEHUS

  Kolonihave, m2 bolig 43, m2 grund 43, 1054, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  74.900,00 kr.09-05-2020
 4. Kolonihave, 50 m2 bolig, 350 m2 grund, Stensballe strandvej, 8700, -, årlig haveafgift kr. 10500, el

  Kolonihave, 50 m2 bolig, 350 m2 grund, Stensballe strandvej, 8700, -, årlig haveafgift kr. 10500, el indlagt, vand indlagt, toilet, køleskab, kloakering, Flot velholdt hus og have på Stensballe strand

  200.000,00 kr.19-06-2024
 5. Hyggelig kolonihave

  Hyggelig kolonihave

  Kolonihave, 28 m2 bolig, 400 m2 grund, 7430

  29.000,00 kr.19-06-2024
 6. Hyggelig kolonihave i Odense C

  Hyggelig kolonihave i Odense C

  Kolonihave, 35 m2 bolig, 362 m2 grund, 5000, H/F Kræmmermarken, årlig haveafgift kr. 3475, el indlagt, vand indlagt, køleskab, Vi sælger vores kolonihave i H/F Kræmmermarken. ??Huset er 35 m2 med t

  130.000,00 kr.19-06-2024

52 kolonihavehuse kan du lige nu erhverve dig på DBA. Men du kan også få mere plads, hvis du køber dig et sommerhus via DBA.

Vil du vide lidt om, hvordan det er at bo i en cirkusvogn? Så kan du i denne artikel komme med hjem til Michael og konen, der bor i én.

Der er ofte finurligheder til salg på DBA, og en af dem er et 8 meter langt piratskib. Skibet har en lidt sjov historie. Det har tit ”sejlet” med fulde mennesker ombord. Se det flotte skib i artiklen, her.

Er du en fri fugl ligesom Lotte, der holder mest af at bo lidt alternativt – ude i naturen på lidt plads? Så er det måske en husbåd, du skal købe dig. Eller også kan du nøjes med at købe en almindelig båd, så du kan nyde friheden og naturen i begrænset mængder. En båd, der har været til salg på DBA, er Jørn Utzons båd. Den danske, berømte arkitekt. Båden har han selv designet, og nu har sønnen, Jan, sat den unikke båd til salg.

Se den i videoen herunder, eller læs mere om båden i artiklen, her.

Relaterede artikler