På besøg hos en genbrugselsker - Helle fra Esbjerg
Video

På besøg hos en genbrugselsker - Helle fra Esbjerg

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvad stiller man op med en gammel jolle fra den tidligere ejer, når man ikke selv er sejler? Helle valgte at beholde jollen, som hun i dag har givet en ny funktion. Se selv i videoen herover, hvor hun inviterer indenfor i sit fine genbrugs-præget hjem.

  
Klokken 16 er der diskofest hjemme hos
Helle fra Esbjerg. Hver dag. Næsten. For klokken 16 rammer solens stråler Helle Roagers vindue i gangen, og strålerne rammer ind på hendes disko-lysekrone, der reflekterer strålerne ud på væggen i massevis af små pletter.

 

En diskokugle-lysekrone. Sådan en har din nabo garanteret ikke, og derfor siger den lampe rigtig meget om 25-årige Helle og hendes indretning. Helle bor nemlig med et væld af finurlige løsninger i hjemmet, hun selv har hittet på, og nærmest alle hendes møbler og boligtilbehør er købt brugte.

I videoen ovenfor kan du blive klogere på, hvordan en diskolysekrone ser ud, mens du i denne artikel kan læse om, hvilken dekorativ - men uappetitlig - spise, Helle har stående i stuen i små
krukker, som var det slik.

30 billeder af fiskeren er ikke nok til Helle. Selvom hun intet forhold har til fiskere eller det maritime miljø. Så hvis du ligger inde med et billede af fiskeren, er Helle interesseret. Især hvis det er småt, og det er indenfor Helles prisniveau. Hvad Helle maksimum vil give for et billede, kan du læse i artiklen herunder
30 billeder af fiskeren er ikke nok til Helle. Selvom hun intet forhold har til fiskere eller det maritime miljø. Så hvis du ligger inde med et billede af fiskeren, er Helle interesseret. Især hvis det er småt, og det er indenfor Helles prisniveau. Hvad Helle maksimum vil give for et billede, kan du læse i artiklen herunder

Helles dyreste genbrugsfund 

Der var 200 kroner mellem Helle og sælger, da Helle handlede om sit kommende spisebord på genbrugsmarkedet. Men Helle er en benhård forhandler og fik derfor sælger ned på sine 1.000 kroner, og således fik hun gjort sit hidtil dyreste køb på genbrugsmarkedet. Men det er et køb, hun er glad for, for bordet er flot og ikke mindst langt. 

Jeg er generelt ikke så glad for at give meget for tingene, jeg finder brugte. Prisen skal helst ikke over 150 kroner. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken ting jeg køber, og hvor meget jeg gerne vil have den
siger Helle.

Målsatheden, hvad angår prisen, kommer også til udtryk, når Helle fortæller om sin unikke billedvæg i stuen. Her pryder 30 billeder, store som små, hendes hvide væg, og det pudsige er: Alle billederne har samme motiv. Rammerne er forskellige, og hele molevitten er købt brugt. Men for gode priser:

- Jeg leder faktisk stadig efter billeder af fiskeren. Jeg er ikke helt færdig med væggen endnu, griner Helle og fortsætter:

- Jeg har dog svært ved at finde flere billeder med motivet. Det er som om, jeg har støvsuget hele markedet. Jeg vil ellers gerne finde små billeder af motivet, som kan udfylde de mindre, frie spots på væggen. Men jeg er ikke villig til at betale meget for sådan et billede. Vi skal helst ikke op over 50 kroner, smiler Helle.

Det billigste billede på væggen betalte hun 7,5 krone for. Det er dog ikke dét billede, hun mindst bryder sig om. For hun er også kommet til at gøre et fejlkøb: 

- Mange siger, at det broderede billede i midten er lidt uhyggeligt, fordi fiskerens øjne er skarpe. Men ude i garagen har jeg ét, der er endnu mere uhyggeligt - og derfor får det ikke lov til at komme op og hænge.

Du kan se Helles ”fiskervæg” i videoen, hvor du også kan se den anden væg, som er beklædt med den samme af sin slags: Nemlig brødkurvevæggen. Videoen finder øverst i artiklen. 

Find det på DBA

 1. Akrylmaleri, PANN, motiv: Andet, stil: Kubisme, b: 33,5 h: 33,5, Flot maleri af huse (akryl på lærre

  Akrylmaleri, PANN, motiv: Andet, stil: Kubisme, b: 33,5 h: 33,5, Flot maleri af huse (akryl på lærred) af dansk maler PANN, født 1949 Oplyst mål er fra yderkant til yderkant (træramme) Signeret af kun

  250,00 kr.17-04-2024
 2. Akrylmaleri, PANN, motiv: Andet, stil: Kubisme, b: 33,5 h: 33,5, Flot maleri af huse (akryl på lærre

  Akrylmaleri, PANN, motiv: Andet, stil: Kubisme, b: 33,5 h: 33,5, Flot maleri af huse (akryl på lærred) af dansk maler PANN, født 1949 Oplyst mål er fra yderkant til yderkant (træramme) Signeret af kun

  250,00 kr.17-04-2024
 3. Oliemaleri, motiv: Andet, stil: Naturalistisk, b: 56 h: 39, Fint ældre oliemaleri. 
Kan ikke tyde si

  Oliemaleri, motiv: Andet, stil: Naturalistisk, b: 56 h: 39, Fint ældre oliemaleri. Kan ikke tyde signaturen. Fin brugt stand. Kan sendes for kr 50 Se mine andre annoncer.

  199,00 kr.17-04-2024
 4. Oliemaleri, Draaby, motiv: Portrætter/Figurer, stil: Naturalistisk, b: 63 h: 74, Fint oliemaleri af

  Oliemaleri, Draaby, motiv: Portrætter/Figurer, stil: Naturalistisk, b: 63 h: 74, Fint oliemaleri af Draaby. Lærredet buler en smule, men fin stand. Kan muligvis sendes Se mine andre annoncer

  349,00 kr.17-04-2024
 5. Andet, Ukendt, motiv: Abstrakt, stil: Andet, b: 60 h: 60, BILLIG MALERI GRUNDET FLYTNING

Hent hurti

  Andet, Ukendt, motiv: Abstrakt, stil: Andet, b: 60 h: 60, BILLIG MALERI GRUNDET FLYTNING Hent hurtigst muligt senest d. 18/4 kl. 12:30

  50,00 kr.17-04-2024
 6. Akrylmaleri, Hi Hilding, motiv: Blomster/Have, b: 38 h: 30

  Akrylmaleri, Hi Hilding, motiv: Blomster/Have, b: 38 h: 30

  300,00 kr.17-04-2024

18.671 billeder er lige nu til salg på DBA, og rigtig mange af dem har landskaber som motiv.
   

’I kan bare lade det stå’

Helle og kæresten har kun boet i deres hus i et lille års tid. Huset købte de for 13 måneder siden, hvor de fik underetagen totalrenoveret. 

Huset var er dødsbo, og der var flere ejendele fra den tidligere ejer, som arvingerne ikke orkede at skille sig af med - ting som Helle i dag nyder stor glæde af.

- Jeg sagde til sælgerne, at de endelig bare skulle lade det stå, de ikke orkede at fjerne fra huset. Jeg kan ofte bruge ting, eller bruge dele fra tingene, og hvis ikke jeg kan det, kan jeg jo altid selv sælge dem, fortæller Helle.

To trætte optimistjoller lå og ventede i haven på Helle og kæresten, da de fik nøglerne til huset, og i dag har hun beholdt den ene, mens den anden er solgt. Jollen gør i dag gavn som jordbærbed. Det eneste, det har krævet af handywoman-evner, var at bore hul i bådens bund. 

HØR OGSÅ: PODCAST: Maj og Jonathan har nærmest købt hele haven på DBA

I denne optimistjolles barndom var tang det eneste grønne, den kom i nærheden af. I dag er livet på havet lagt på hylden til fordel for et liv med “græs under fødderne” og jordbærplanter i favnen.
I denne optimistjolles barndom var tang det eneste grønne, den kom i nærheden af. I dag er livet på havet lagt på hylden til fordel for et liv med “græs under fødderne” og jordbærplanter i favnen.

Denne ting har du nok aldrig tænk på, man kunne købe brugt 

Helle er ikke blot kreativ, når det gælder at style sit hjem, hun ser også flere muligheder for at købe brugt end de fleste af os andre. For eksempel har hun fået en del af sin græsplæne gratis. Rullegræsset, som pryder den bakkede del af haven, skaffede hun gratis på brugtmarkedet.

Og det er ikke den eneste grønne “organisme”, som Helle har givet nyt liv:

- Flere af mine planter er genbrugsplanter: Nogle har jeg købt brugte, andre har jeg fundet gratis, og én har jeg hevet op af skraldespanden, da vi overtog huset. Mange af dem, jeg har fået gratis eller fundet, havde de tidligere ejere givet op på, men i dag står de så fint hjemme hos mig, fortæller Helle, der har grønne fingre med én undtagelse:

- Brejner kan jeg simpelthen ikke holde i live.

Helles planter bliver ofte genbrugt over flere omgange i den forstand, at hun gror stiklinger på dem og sælger dem videre. 

Find det på DBA

 1. ROUNDUP KONCENTRAT NYE, ROUNDUP KONCENTRAT, Roundup koncentrat. Nye i ubrudt emballage. 4 stk haves.

  ROUNDUP KONCENTRAT NYE, ROUNDUP KONCENTRAT, Roundup koncentrat. Nye i ubrudt emballage. 4 stk haves. Halvpris ved køb af alle 4. Uden glyfosat og må dermed bruges lovligt. Billigste pris på pricerunne

  225,00 kr.17-04-2024
 2. Monstera plante, Monstera deliciosa, 1 stk. monstera deliciosa stueplante ca. 90cm høj og godt fyldi

  Monstera plante, Monstera deliciosa, 1 stk. monstera deliciosa stueplante ca. 90cm høj og godt fyldig og velholdt. Ikke ryger hjem. Sælges for kr. 450,- (uden skjuler).

  450,00 kr.17-04-2024
 3. Frø, Goldsturm staude, Frø Goldsturm staude
Sender gerne
Har også andre frø??

  Frø, Goldsturm staude, Frø Goldsturm staude Sender gerne Har også andre frø??

  20,00 kr.17-04-2024
 4. Frø, Kæmpe Verbena, Frø Kæmpe Verbena
Sender gerne 
Har også andre frø??

  Frø, Kæmpe Verbena, Frø Kæmpe Verbena Sender gerne Har også andre frø??

  20,00 kr.17-04-2024
 5. Indendørs fliser, Få et super godt tilbud på vores fliser!!
Kvalitet for alle pengene.
Kom gerne for

  Indendørs fliser, Få et super godt tilbud på vores fliser!! Kvalitet for alle pengene. Kom gerne forbi og se vores udstilling, som giver et godt indtryk af hvilken flise, som lige passer til jeres hje

  159,00 kr.03-05-2023
 6. Frø, Solhat purpur, Frø Solhat purpur staude
Sender gerne
Har også andre frø??

  Frø, Solhat purpur, Frø Solhat purpur staude Sender gerne Har også andre frø??

  20,00 kr.17-04-2024

4.253 planter er lige nu til salg på DBA, og halvdelen af dem koster 100 kroner eller mindre.
  

Helle har også gang i salget 

Helle er sjældent på jagt efter noget bestemt, når hun scroller gemmen DBA eller diverse genbrugssites, og derfor sker det nogle gange, at hun begår nogle handler for at erfare, at møblet ikke passer ind i indretningen. I de tilfælde sælger Helle tingene videre, og det har hun god erfaring med.
Hun gør det faktisk så ofte, at hun har en stor
vægreol i kælderen, kun med ting hun har til salg, og i hjørnet står gamle papkasser, hun selv har fået leveret varer i, mens hun har fået andre fra familien, fordi de samler sammen til hende. Papkasserne venter på at blive sendt ud af hendes hjem igen med en anden vare i æsken.

- Jeg kan også finde på at sælge ting, som jeg egentlig godt selv vil beholde, men hvor jeg har købt tingene til en så fordelagtig pris, at jeg nærmest ikke kan lade være med at sælge den videre for at tjene lidt på min gode handel, siger Helle.

Men ikke alle tingene på Helles reol får hurtigt ben at gå på. Et tungt glasfad i matteret glas med et mønster af gul-lignende glas på har opholdt sig på hylden i et år. 

- Jeg kan ikke få det solgt. Det er til salg for 120 kroner, og jeg ved virkelig ikke hvorfor, der er ingen, der har købt det endnu, fortæller Helle.

Hun er også overrasket over, at hendes fliser ude i haven, som hun og kæresten har gravet op og sat op af muren, endnu ikke er blevet afsat. Fliserne har hun sat til salg på DBA i gratis-kategorien og for anden uge i træk uden held. Fliserne kan du se i videoen.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du bygger med genbrugsmaterialer

Er du interesseret i dette glasfad? Helle vil gerne af med det, men har endnu ikke fået det afsat.
Er du interesseret i dette glasfad? Helle vil gerne af med det, men har endnu ikke fået det afsat.

Denne genbrugsting er kæresten ikke vild med

Det er primært Helle, der står for at indrette hjemmet. Hendes kæreste er for det meste glad for hendes fund og hjemmets stil, men det sker dog nogle gange, at Helles kæreste lader en bemærkning falde om nogle af de nye brugtfund, som Helle bringer til indretningen. 

- Blandt andet har han sagt, at han synes, West Germany-vaserne i soveværelset ikke er så pæne, siger Helle og smiler, fordi hun i samme ombæring fortæller, at der i skrivende stund er endnu en vase i samme stil og farve på vej med posten.

Hvis det er nogle ting, jeg selv er MEGET glad for, rykker jeg ikke på det, når han lige nævner, at tingene ikke er hans stil. Og de her vaser, synes jeg bare, passer så godt til vores soveværelse
fortæller Helle.

Find det på DBA

 1. Vase, Ubrugte Kähler vaser, 2 x 3 stk Kähler vase
Højde 8 cm
Fået i gave, men aldrig brugt
Fra røgfr

  Vase, Ubrugte Kähler vaser, 2 x 3 stk Kähler vase Højde 8 cm Fået i gave, men aldrig brugt Fra røgfrit hjem

  350,00 kr.17-04-2024
 2. Vase, ., Lyngby Porcelæn, 1. sortering uden skår

Vase, Lyngby Porcelæn

  Vase, ., Lyngby Porcelæn, 1. sortering uden skår Vase, Lyngby Porcelæn

  175,00 kr.17-04-2024
 3. Keramik, Fad, Knabstrup, Stort flot fad fra Knabstrup Landmandsserie.
Motiv af bonde det pløjer med

  Keramik, Fad, Knabstrup, Stort flot fad fra Knabstrup Landmandsserie. Motiv af bonde det pløjer med hest, bølgemønster i kanten. Fadet har håndtag og hældetud i hver sin ende. Signatur og stempel i bu

  275,00 kr.17-04-2024
 4. Keramik, Osteklokke, Skøn og dekorativ beholder i keramik med teksten Camembert på top. Tysk keramik

  Keramik, Osteklokke, Skøn og dekorativ beholder i keramik med teksten Camembert på top. Tysk keramik signeret Schramberg nr 181. Oplagt til opbevaring af oste. I fin stand. H: 6 cm. Ø: 15,5 cm taller

  150,00 kr.17-04-2024
 5. Vase, Fransk blomstervase, Fildefer, Guld vase fra fildefer fra Frankrig. 41 cm høj 24 cm bred i top

  Vase, Fransk blomstervase, Fildefer, Guld vase fra fildefer fra Frankrig. 41 cm høj 24 cm bred i toppen

  500,00 kr.17-04-2024
 6. Keramik, Smørkrukke fra Bing Og Grøndahl, Bing og Grøndahl, Fin smuk smør krukke design fra Bing Og

  Keramik, Smørkrukke fra Bing Og Grøndahl, Bing og Grøndahl, Fin smuk smør krukke design fra Bing Og Grøndahl sælges Er i flot stan Pris 350 Stonewear

  350,00 kr.17-04-2024

Der er masser af vaser i keramik på DBA, og leder du blot efter ting i keramik, har du 15.978 annoncer at vælge mellem.
  

Hundemad som udstilling og en gravid søhest

Det er nærmest kun sofaen ud af alt det, der står i stuen, som ikke er købt brugt i Helles hjem. Også selv småting såsom skåle, køkkenrulleholderen, tandstikholderen og lysestagerne har hun også anskaffet sig på brugtmarkedet. Og det meste får sig en funktion. Eksempelvis har Helle puttet godbidder til hendes 11 år gamle schæferhund ned i krukkerne, som står i den åbne reol i stuen. Godbidderne er overraskende dekorative, fordi de er skåret ud i former og produceret i forskellige farver. 

Se krukkerne med hundemaden i videoen.

Men få ting får lov bare at pynte. Kun for pynten og kunstens skyld. Det gælder for det orange kunstobjekt, som luner sig i Helles vindueskarm. 

- Hvad synes du, der ligner? Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg faldt for den. Jeg synes selv, den minder om en søhest, siger Helle, der dog godt kan se, at “søhestens” runde krop ikke er helt i tråd med en søhests natur.

LÆS OGSÅ: Chili er så stor en genbrugselsker, at selv hunden er købt brugt

Hun ved ikke, hvad det forestiller, men hun ved, hun kan lide, hvad hun ser. Dette brugtfund til 69 kroner har taget plads i Helles stue
Hun ved ikke, hvad det forestiller, men hun ved, hun kan lide, hvad hun ser. Dette brugtfund til 69 kroner har taget plads i Helles stue
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Helle vild med marmor.. og sjove figurer. Det er i hvert fald en rød tråd i hendes indretning. Du kan se mere fra hendes hjem på ’Hellehelleh’ på instagram.
Helle vild med marmor.. og sjove figurer. Det er i hvert fald en rød tråd i hendes indretning. Du kan se mere fra hendes hjem på ’Hellehelleh’ på instagram.

Fakta:

Sønderjyderne, ligesom Helle, er de danskere, der inden for de seneste 12 måneder har handlet mest brugt. Handlet = hvis man tæller både købt og solgt med.

Hele 83 procent af sønderjyderne har inden for de seneste 12 måneder købt eller solgt en brugt ting. I 2018 var det tal kun 69 procent blandt sønderjyderne.

Mens sønderjyderne med deres 83 procent er dem, der handler mest, er det folk fra Nordsjælland, der handler mindst brugt, for her er det kun 69 procent, der i 2021 har købt og/eller solgt en brugt vare.

Kilde: Genbrugsindekset 2021

Her kan I se Helles væg lavet af brødkurve
Her kan I se Helles væg lavet af brødkurve

Helle er ikke den eneste, der genbruger både ved at give tingene en ny funktion. 30-årige Turi Schäffer fra Roskilde har to børn, og da de faldt over en kajak på DBA, vidste Turi og manden straks, hvad den skulle bruges til. I dag har den ikke længere et liv på havet, men i denne artikel, kan du se, hvordan den gør hendes børn glad hver eneste dag.

Hvordan overtaler man manden til få malet stuen lyserød? Det kan du spørge 49-årige Louise Weiergang Ipsen om, for hun er lykkedes med det. Hvilken strategi hun brugte, kan du se i Genbrugselsker-videoen herunder, hvor Kristina inviterede os hjem, så vi kunne se og høre om hendes bedste brugtfund:

Vil du læse mere om Kristinas hjem og indretningsvalg, kan du klikke på denne artikel

Relaterede artikler