Unik bil til salg på DBA: Amerikansk kunst møder skuddrama
Video

Unik bil til salg på DBA: Amerikansk kunst møder skuddrama

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvis du er lidt af en frossenpind, er den unikke bil, der netop er kommet til salg på DBA, ikke noget for dig. Bilen er nemlig ”gennemhullet”. Men det er ikke ”kedelige huller”, der er tale om. Vognen har været skudt efter, og derfor kører Dennis’ bil rundt med tre huller fra et gevær. Nu vil han af med sin veteranvogn, der altså kan levere gratis aircondition. Kig nærmere på skudhullerne i videoen herover.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er bilen blevet solgt

Forestil dig en helt unik bilmodel. En model, der ikke findes nogen andre af i Danmark – hvis der gør, er det i hvert fald få.

Tænk dig så til, hvor speciel denne – i forvejen særlige vogn – ser ud, når den så endda males i en særlig farve af en kunstner. Turkise og brun. Så den får et slidt udtryk.

Dertil skal du så tilsætte skudhuller.

Opskriften fører dig til 41-årige Dennis’ veteran. En bil, der, som du kan fornemme, er helt unik, fordi den rummer alle disse tre ”ingredienser”.

Nu kan køretøjet blive dit, for Dennis Nielsen fra Odense vil af med bilen. Eller, han er faktisk kommet lidt i tvivl, så du må hellere skynde dig at købe den, inden han fortryder og trækker ”amerikaneren” tilbage fra markedet.

Hvis du vil se, hvor særlig bilen også tager sig ud indvendigt, kan du klikke ’play’ på videoen, som er øverst i artiklen. Her snupper DBA Guides værtinde, Julie Schoen, nemlig rattet for en stund, og hun demonstrerer, at bilens rat, dens ”motorik” og pedaler ikke altid er lige nemme at betjene, netop fordi vognen er gammel og derfor også ”gammeldags indrettet”.

Dennis vil have 169.000 kroner for sin bil, men han er villig til at bytte, hvis du har noget, der kører på benzin, som du kan kaste med i handlen. Du skal dog ikke regne med ellers at få det store nedslag i prisen, for Dennis er så glad for sin bil, at han nærmest genovervejer, hvorvidt han skal sælge den: ’Det gør i hvert fald ikke noget, hvis bilen tager lidt tid at sælge’, siger han.
Dennis vil have 169.000 kroner for sin bil, men han er villig til at bytte, hvis du har noget, der kører på benzin, som du kan kaste med i handlen. Du skal dog ikke regne med ellers at få det store nedslag i prisen, for Dennis er så glad for sin bil, at han nærmest genovervejer, hvorvidt han skal sælge den: ’Det gør i hvert fald ikke noget, hvis bilen tager lidt tid at sælge’, siger han.

En bil med skudhuller

Dennis’ Ford F100 fra 1960 er født og opvokset i USA. Den har haft en svær barndom, for den har været ude i markerne og tjene på en appelsinplantage ejet af mexicanere, og af en eller anden grund er den ikke blevet behandlet så godt. I hvert fald har den ageret skydeskive.

Det betyder, at den i dag er tildelt hele tre skudhuller. Huller, der for to af skuddenes vedkommende er placeret tæt på bilens hjul, mens det sidste er ramt tæt på bagruden.

Derfor kan du se frem til evig frist luft, når du kører i vognen, for hullet har sørget for ”direkte knappenåls-adgang” til bilens kabine.

- Jeg ser kun hullerne som et plus. De er en del af bilens historie. Hvor mange i Danmark kan sige, at de kører rundt i en bil med skudhuller. Jeg synes kun, det er sjovt, fortæller Dennis.

Han er heller ikke ked af den naturlige aircondition, som hullerne har skænket bilens førerhus:

- Den her bil kører vi alligevel kun i om sommeren, så varmen eller mangel på samme bliver aldrig et issue, fortæller Dennis.

Lastbiler på DBA:

 1. Mercedes Sprinter 518, årg. 2007, km 174000, Sølvmetal, ⭐️ LASTBIL 
⭐️Bemærk 7 siddepladser
⭐️Synet

  Mercedes Sprinter 518, årg. 2007, km 174000, Sølvmetal, ⭐️ LASTBIL ⭐️Bemærk 7 siddepladser ⭐️Synet 28-12-2023 ⭐️4 soveplads ⭐️Markise med sider og halv front ⭐️Indretning medfølger i prisen, står i

  219.900,00 kr.25-02-2024
 2. Man 14.224

  Man 14.224

  MAN 14.224, årg. 1997, km 517540, Starter og kører godt. Sælges uden lad (som chassis) - det afmonteres inden afhentning. BEMÆRK - PRISEN ER EKSL. MOMS

  35.000,00 kr.02-01-2023
 3. Iveco Stralis, Bullbar / light Bar. Stralis

  Iveco Stralis, Bullbar / light Bar. Stralis

  1.500,00 kr.24-02-2024
 4. Iveco Daily, årg. 2005, km 113000, Hvid, Skal synes, Engrossalg, fjernb. c.lås, el-ruder, el-spejle,

  Iveco Daily, årg. 2005, km 113000, Hvid, Skal synes, Engrossalg, fjernb. c.lås, el-ruder, el-spejle, fartpilot, højdejust. førersæde, motorkabinevarmer, armlæn, sædevarme, 6 gear, tidligere undervogns

  34.899,00 kr.23-02-2024
 5. Mercedes Sprinter 515, årg. 2008, km 175000, aut., fjernb. c.lås, c.lås, infocenter, startspærre, el

  Mercedes Sprinter 515, årg. 2008, km 175000, aut., fjernb. c.lås, c.lås, infocenter, startspærre, el-ruder, cd/radio, kopholder, airbag, antispin, abs, servo, esp, diesel partikel filter KOMISSIONSSA

  90.000,00 kr.23-02-2024
 6. Lastväxlare Volvo FH 8X4 tridem

  Lastväxlare Volvo FH 8X4 tridem

  Volvo FH 8X4, årg. 2014, km 704380, Objektet säljs på auktion hos Klaravik. För aktuellt högsta bud och mer information klicka på länken i annonsen. Märke: Volvo Modell: FH 8X4 Årsmodell: 2014 Fordon

  1.000,00 kr.23-02-2024

I skrivende stund er der 249 lastbiler på DBA, og dem, der for nyligst er blevet sat til salg, kan du se, her.
  

Amerikansk kunst

Den mærkes rug. Bilens overfladebehandling. Den er nemlig malet af en kunstner, der synes, bilens brune ydre var for kedeligt til det ellers unikke køretøj.

Han har derfor bearbejdet taget og fyldt lidt turkis – ja nogle vil sige ’statuefarve’ på bilen, så den nu kører  rundt i en skøn kombination af turkis og brun.

- Jeg er glad for farven. Det er med til at gøre bilen særlig, fortæller Dennis.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Denne farve bil scorer du flest damer på

Det meste af det, du ser på bilen, har Dennis købt den med. Men koskindet i bilens kabine er tilført af Dennis, og det er andre småting og løbende vedligehold også. Han købte bilen for tre år siden af den ejer, der fragtede bilen fra USA til Danmark. Nu kan du altså blive bilens tredje danske ejer.
Det meste af det, du ser på bilen, har Dennis købt den med. Men koskindet i bilens kabine er tilført af Dennis, og det er andre småting og løbende vedligehold også. Han købte bilen for tre år siden af den ejer, der fragtede bilen fra USA til Danmark. Nu kan du altså blive bilens tredje danske ejer.

Denne ting byttede Dennis med, for at få fingre i bilen

Da Dennis for tre år siden var på udkig efter sin bil, ejede han en motorcykel. Det gør han ikke mere. Motorkøretøjet røg nemlig med som en del af handlen, for at Dennis kunne få fat i ladvognen.

- Jeg faldt for bilen, fordi den ser så særlig ud, og samtidig har den et praktisk element på grund af sit lad. Min kone har høns herhjemme, og derfor skal hun ofte transportere hønsegrej og halmballer, og der er det fint med en ladvogn. Jeg tænkte faktisk også på hendes behov, da jeg købte bilen, fortæller Dennis.

Han spurgte dog ikke ”om lov”, inden han svingede dankortet og gav håndslag på en byttehandel inkluderende motorcyklen.

- Min kone ved, jeg elsker biler, og jeg selvom vi har fællesøkonomi, er der frit råderum for os hver til at købe ting, så længe vi har råd. Jeg køber de biler, jeg vil, uden hun siger noget til det. Det er herligt. Det er lige, som det skal være. Hun ved, jeg køber de biler, der giver bedst mening, fortæller Dennis.

Modelhobby-ladbiler på DBA:

 1. Modelbil, Tekno+Vilmer, Volvo Falck bil +efterløber
Ford transit
Volvo ladbil Vilmar

  Modelbil, Tekno+Vilmer, Volvo Falck bil +efterløber Ford transit Volvo ladbil Vilmar

  700,00 kr.25-02-2024
 2. Modelbil, Tekno Kul og Koks, Tekno Kul og Koks ladbil. Stand som på billeder. Sender gerne

  Modelbil, Tekno Kul og Koks, Tekno Kul og Koks ladbil. Stand som på billeder. Sender gerne

  100,00 kr.18-02-2024
 3. Modellastbil, Siku scania legetøjslastbil Samlerobjekt, herreværelset, vitrineskabet, rød, skala Lop

  Modellastbil, Siku scania legetøjslastbil Samlerobjekt, herreværelset, vitrineskabet, rød, skala Lopper, genbrug, ladbil, børne legetøj, legetøj, Siku scania legetøjslastbil i pæn stand og fra ikke ry

  50,00 kr.10-02-2024
 4. Modelbil, Tekno Volvo Expres, skala 1:43, Tekno Volvo Expres
Producent: Tekno
Made In: Danmark
Skala

  Modelbil, Tekno Volvo Expres, skala 1:43, Tekno Volvo Expres Producent: Tekno Made In: Danmark Skala: 1:43 Model: Volvo Expres Årgang: 1960’erne Anvendelse: Ladbil Reklame: Valash Farve: Gul Er renove

  400,00 kr.05-02-2024
 5. Modelbil, 2 HUSKY BILER, skala 1:55, 2 stk Husky Bil Modeller sælges. Fast samlet pris. Stand som på

  Modelbil, 2 HUSKY BILER, skala 1:55, 2 stk Husky Bil Modeller sælges. Fast samlet pris. Stand som på foto. (Lot Husky) 1) Ford Thames Van med mangler 2) Volkswagen Pick-Up med velfungerende lift

  100,00 kr.21-09-2023
 6. Modellastbil, Scania Ladbil, skala 1/43, Vil gætte på ca 1/43 i str.

  Modellastbil, Scania Ladbil, skala 1/43, Vil gætte på ca 1/43 i str.

  125,00 kr.06-09-2023

Klik her og se alle de ladbiler, der er lavet i miniature. De dyreste  finder du her.
  

Derfor bruger Dennis’ kone aldrig bilen

Da bilen trillede ind på familiens gårdsplads for tre år siden, var glæden hos især de to yngste børn stor.

- Jeg syntes, den var virkelig fed. Jeg kan godt lide bilens lyd, fortæller Luis, der er parrets yngste søn i kraft af sin 11-årige alder.

Men selvom konen og resten af familien også kun havde smil til overs for den gamle, specielle bil, er det ikke blevet til en eneste køretur med den bedre halvdel bag rattet:

- Hun kan ikke nå pedalerne, siger Dennis og griner.

Når han kører i bilen med børnene til og fra skole, er der altid noget, de fast gør i bilen. Hvad det er, kan du få svar på i videoen.

LÆS OGSÅ: 6 biler du aldrig har hørt om, som du kan købe på DBA

Dennis og familien ser bilen som så stor en del af flokken, at de ikke kun har skænket bilen kælenavnet ’Gumle’. De har også tildelt den sin egen Instagram-profil: ’@gumle_f100’
Dennis og familien ser bilen som så stor en del af flokken, at de ikke kun har skænket bilen kælenavnet ’Gumle’. De har også tildelt den sin egen Instagram-profil: ’@gumle_f100’
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
’Min kone er sindssygt glad for høns og have, så jeg tænkte, hun kunne bruge bilen til at fragte halmballer og hønsegrej i’, fortæller Dennis.
’Min kone er sindssygt glad for høns og have, så jeg tænkte, hun kunne bruge bilen til at fragte halmballer og hønsegrej i’, fortæller Dennis.

Hele familiens Gumle

Bilen har af familien fået kælenavnet ’Gumle’. Lidt ligesom ’Bumle’ fra ’Cars’, men Dennis´ datter kunne ikke sige ’Bumle’ og deraf kom navnet Gumle.

Jeg bliver faktisk lidt i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet vil af med bilen. Jeg holder virkelig meget af den, men der er nu også andre biler, jeg gerne vil prøve at eje, og så skal man jo sælge for at få plads til alt det andet sjov
fortæller Dennis.

Han er vild med alt, der rimer på benzin og gadgets. Og så elsker han adrenalin, som han for eksempel dyrker ved at opsøge store højder og en masse fart over feltet. Dennis har eksempelvis sprunget i faldskærm nogle gange, fløjet i svævefly, prøvet bungyjump, og han elsker også motorcykler og alt andet, som bruger benzin.

Men også de helt særlige køregenstande, har Dennis’ opmærksomhed: I indkørslen til familiens hjem holder en hestevogn, der agerer blikfang.

Ford på DBA:

 1. Ford Ka, 1,2 Trend, Benzin, 2015, km 90100, guldmetal, ABS, airbag, 3-dørs, centrallås, service ok,

  Ford Ka, 1,2 Trend, Benzin, 2015, km 90100, guldmetal, ABS, airbag, 3-dørs, centrallås, service ok, servostyring, Indreg 25.02.2016. Fin og velholdt bil, som kun har kørt 90.100 km. Bilen er synet 09.

  44.800,00 kr.25-02-2024
 2. Ford S-MAX 2,0 TDCi 140 Trend aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2011 km 238000 Metal træk klimaan

  Ford S-MAX 2,0 TDCi 140 Trend aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2011 km 238000 Metal træk klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, Synet d. 13-09-2023. Sælges som den er og forefi

  65.000,00 kr.25-02-2024
 3. Ford Fiesta, 1,4 Ambiente, Benzin, 2008, km 80000, sølvmetal, træk, nysynet, 5-dørs, Ford Fiesta 1,4

  Ford Fiesta, 1,4 Ambiente, Benzin, 2008, km 80000, sølvmetal, træk, nysynet, 5-dørs, Ford Fiesta 1,4 Ny synet -Brændstof: Benzin -Km-tal: 80.000 -Modelår: 2008 -Grønafgift: kr 1260,pr./halvårligt -F

  29.800,00 kr.25-02-2024
 4. Ford C-MAX 1,0 SCTi 100 Edition Benzin modelår 2013 km 70000 Beigemetal træk nysynet ABS airbag cent

  Ford C-MAX 1,0 SCTi 100 Edition Benzin modelår 2013 km 70000 Beigemetal træk nysynet ABS airbag centrallås servostyring, SÆLGES MED 12 MÅNEDER GARANTI OG FEJLFRI BRUGTBILSATTEST!! KAN FINANSIERES MED

  69.900,00 kr.25-02-2024
 5. Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend stc. aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2010 km 258000 træk klimaan

  Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend stc. aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2010 km 258000 træk klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, aut., alu., airc., fuldaut. klima, c.lås, fjernb

  20.400,00 kr.25-02-2024
 6. Ford Focus 1,6 TDCi 109 Trend stc. Diesel modelår 2011 km 233000 træk nysynet klimaanlæg ABS airbag

  Ford Focus 1,6 TDCi 109 Trend stc. Diesel modelår 2011 km 233000 træk nysynet klimaanlæg ABS airbag servostyring, ✅✅✅✅✅✅✅✅ Bemærk: Denne bil har partikelfilter og må køre i alle byer . 👌 17" ALUFÆLG

  39.900,00 kr.25-02-2024

Hvor meget er din bil værd? Du kan ved at indtaste nummerpladen på en bil let få svar, og det svar giver vi dig her.

Er du vild med veteranbiler med lad, kunne bilen i videoen hernedenfor måske være én for dig. .. hvis du altså kan finde den.Relaterede artikler