Mød en samler: Funko Pop er Tobias’ store passion
Video

Mød en samler: Funko Pop er Tobias’ store passion

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Funko Pop er små figurer på størrelse med kaffekopper, og de popper op de fleste steder i 27-åriges Tobias hjem. Han er nemlig en samler, men hans hobby og livet som far var ikke så nemme at forene, så Tobias tog en drastisk beslutning.

Tænk på din yndlingsfilm, tv-serie eller computerspil. Og forestil dig så, din yndlingskarakter med en lidt kortere krop, et lidt rundere hoved og lavet i vinyl. Det er, hvad en Funko Pop er: små figurer der ligner karaktererne fra alle de film, du kender.

Tobias Korsgaard Nielsen samler på de små figurer lavet som Harry Potter, Hulk, BuzzLightyear og alverdens andre karakterer. Du kan møde ham og se hans samling i videoen ovenfor.

27-årige Tobias er indehaver af en enorm samling af Funko Pops. Den store samling findes i hans hjem i Kolding, hvor reoler, hylder og skabe er fyldt til randen med æsker med de små figurer. Faktisk havde han på et tidspunkt så mange, at det blev for meget. Læs med her, hvis du vil vide, hvad han gjorde, da samlingen voksede sig lidt for stor, og hvordan han genvandt interessen for de små figurer.

Find det på DBA

 1. Samlefigurer, Harry potter funko pop samlet, Harry potter funko pop uden boks sælges samlet 400kr

  Samlefigurer, Harry potter funko pop samlet, Harry potter funko pop uden boks sælges samlet 400kr

  400,00 kr.22-01-2023
 2. Samlefigurer, Funko pop, Massere af forskellige funko pop
Byd og stil gerne spørgsmål
Uden boks 

To

  Samlefigurer, Funko pop, Massere af forskellige funko pop Byd og stil gerne spørgsmål Uden boks Tomura Shigaraki 100kr Deku 50kr Twelfth Doctor With guitar 150kr Saitama 50kr Kylo ren 50kr 4th Docto

  50,00 kr.22-01-2023
 3. Samlefigurer, Massere af blandede funko pop, Massere af forskellige funko pop
Byd gerne eller stil s

  Samlefigurer, Massere af blandede funko pop, Massere af forskellige funko pop Byd gerne eller stil spørgsmål Kurama 73 180kr Ghost Panther 860 80kr Thirteenth Doctor 899 80kr Dodoria 1043 125kr Frie

  99,00 kr.22-01-2023
 4. Samlefigurer, Harry potter funko pop, 
Harry potter funko pop 4 cm 

1. Several Snape 88
2. Chochon

  Samlefigurer, Harry potter funko pop, Harry potter funko pop 4 cm 1. Several Snape 88 2. Chochong 98 3. Fred Weasley. 33 4. Cedric Diggory.90 5. Harry Potter. 91 6. Hermione Granger 11

  50,00 kr.21-01-2023
 5. Samlefigurer, Funko Pop, Funko Pop fra Harry Potter serien. Nr. 15 Albus Dumbledore.
Perfekt stand s

  Samlefigurer, Funko Pop, Funko Pop fra Harry Potter serien. Nr. 15 Albus Dumbledore. Perfekt stand stadig i kasse. Se ogaå alle mine andre Funko Pop annoncer. Afhentes i Slagelse

  100,00 kr.16-01-2023
 6. Andre samleobjekter, Funko Pop, Funko Pop #58 Ginny Weasley 
Står som ny, inkl kasse. Har aldrig stå

  Andre samleobjekter, Funko Pop, Funko Pop #58 Ginny Weasley Står som ny, inkl kasse. Har aldrig stået i solen, fra røgfrit hjem. Kan sendes. Tjek min profil for flere andre Harry Potter figurer, h

  80,00 kr.10-01-2023

Du kan finde alle Funko Pop-figurer af karaktererne fra Harry Potter-universet til salg på DBA, her.

Tobias valgte Funko Pop, fordi han ikke kunne sove

Samlingen begyndte en nat, mange forældre har været igennem. Tobias’ dreng vækkede ham og Samlingen begyndte en nat, mange forældre har været igennem. Tobias’ dreng vækkede ham og hans kone om natten. Og fordi Tobias ikke kunne falde i søvn igen, begyndte han at kigge på hjemmesider med brugte ting. Her faldt Tobias over nogle sjove og anderledes figurer af kendte filmkarakterer.

Tobias fandt et opslag med fem figurer, som han købte. Det blev den spæde start på, hvad der siden har vokset sig til en kæmpe samling af Funko Pop-figurer.

I starten var det en tilfredsstillelse for Tobias at gå rundt blandt figurerne og kigge på dem. De stod på hylderne i deres æsker og så flotte ud. Det var især bevidstheden om, at figurerne i æskerne var penge værd, der er tilfredsstillende. Tobias er også glad for den måde, han har opsat sin samling på, fordi den minder ham om noget:

- Det er ligesom at gå ud og kigge i en butik, fortæller Tobias.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste: Brætspil

Værdien på Funko Pop-figurerne øges markant, når den originale æske medfølger.
Værdien på Funko Pop-figurerne øges markant, når den originale æske medfølger.

Dette satte fut i Tobias’ glæde for Funko Pops

På et tidspunkt begyndte det at samle på Funko Pops at kede Tobias lidt. Derfor begyndte han at tage billeder af de mange figurer i omgivelser, der passer til den enkelte figur. Omgivelserne finder han i sin have, hvor han, med det rette lys og ved at arrangere bladende og stenene på den rigtige måde, får skabt et lille landskab rundt om figurerne.

Det er ikke kun Tobias, der synes, billederne er gode og sjove. Billederne er også et hit på Instagram, hvor Tobias har næsten 6.000 følgere.

- Det gav mig boosten til at blive ved med at samle, fortæller Tobias.

LÆS OGSÅ: Dette Lego-sæt er steget eksplosivt i værdi

Et lille udpluk af de billeder Tobias tager af sine Funko Pop-figurer i haven og lægger op på sin instagramprofil Lord_of_the_funko.
Et lille udpluk af de billeder Tobias tager af sine Funko Pop-figurer i haven og lægger op på sin instagramprofil Lord_of_the_funko.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Funko Pop er et populært samlerobjekt. Mange samlere går specifikt efter figurer, der er mærket med det specielle ’Chase’ klistermærke, der indikerer, at figuren er ekstra sjælden.
Funko Pop er et populært samlerobjekt. Mange samlere går specifikt efter figurer, der er mærket med det specielle ’Chase’ klistermærke, der indikerer, at figuren er ekstra sjælden.

Det synes Tobias’ kone om samlingen

Den fornyede interesse og den medfølgende, nyvundne entusiasme for Funko Pops fik samlingen til at vokse yderligere. Energien smittede også af på familiens yngste medlem, som har taget interessen til sig og nyder at dele den med sin far.

- Min dreng er meget optaget af det. Han elsker det hele og har også sine egne figurer. Så bytter vi lidt, hvis han vil have nogle superhelte, fortæller Tobias.

Hvis Tobias’ dreng vil have en ny figur, skal det foregå i en god gammel byttehandel med far. Sønnen hjælper også nogle gange med at tage billeder af figurerne. Der er dog lidt mere tvivl, når det kommer til spørgsmålet om, hvor glad Tobias’ kone er for samlingen, der har vokset sig stor i deres hjem.  

- Min kone, ja… hun har lært at leve med det, tror jeg, fortæller Tobias med et smil på læben.

LÆS OGSÅ: Disse figurer fra Kinderæg kan du tjene kassen på i dag.

Figurerne findes både i de klassiske karakterer fra film og tv-serier, men de findes også i specialudgaver.
Figurerne findes både i de klassiske karakterer fra film og tv-serier, men de findes også i specialudgaver.

Salg af Funko Pop-figurer førte til familieforøgelse

På et tidspunkt begyndte interessen dog at tage for meget fokus fra Tobias, som gerne ville bruge mere af sin tid på sin søn. Han var samtidig begyndt at blive en smule øm overfor sine Funko Pops, og det går ikke hånd i hånd med at have et lille barn i huset. Derfor begyndte Tobias at sælge ud af samlingen, og det viste sig at være en indbringende affære.

- Altså jeg kan jo godt lide at se, når der kommer penge ind, siger Tobias og griner.

På det tidspunkt havde Tobias en samling på 650 figurer. Nu er samlingen nede på 200 figurer og indeholder kun de figurer, han bedst kan lide. Dermed fik han mere plads både fysisk og mentalt.

Det, der kom ud af salget, var ikke kun mere plads. Der blev også plads til et nyt, pelset familiemedlem, Frodo, som du kan møde i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Husker du? Mindevækkende figurer fra barndommen.

Tobias har fået lavet ham selv i Funko Pop-udgave, her står en figur af ham side og side med figurer af hans kone og søn.
Tobias har fået lavet ham selv i Funko Pop-udgave, her står en figur af ham side og side med figurer af hans kone og søn.

Tre helt unikke Funko Pop-figurer

Den helt store kærlighedserklæring til både familien og Funko Pops-figurerne kommer til syne på reolen med de mere specielle og unikke figurer i Tobias’ hjem. Her står nemlig tre Funko Pop-figurer, der skal forestille Tobias selv, hans kone og hans dreng.

De tre figurer er et godt billede på Tobias’ passion for figurerne, som er blevet en del af ham.

- Der er mange der ikke forstår mig, men det her er blevet min måde at vise min personlighed på, for det er min passion, fortæller Tobias.

Find det på DBA

 1. Samlefigurer, Funko pop #1116 Eve SpecialEdition GlowInTheDark, Sælger denne figur da den bare har s

  Samlefigurer, Funko pop #1116 Eve SpecialEdition GlowInTheDark, Sælger denne figur da den bare har stået og samlet støv indtil for nylig, den er købt for forholdsvis nyligt, så den er i perfekt stand.

  150,00 kr.28-01-2023
 2. Samlefigurer, Funko pop #436 Raptor - Fortnite, Sælger denne figur da den bare står og samlet støv i

  Samlefigurer, Funko pop #436 Raptor - Fortnite, Sælger denne figur da den bare står og samlet støv indtil for nylig, den er i perfekt stand, men har dsv. Været ude af boksen, den er støvet af og klar

  80,00 kr.28-01-2023
 3. Andre samleobjekter, Funko pop #927 Polaris X-men, Har 2 Polaris funko pops, som jeg super gerne vil

  Andre samleobjekter, Funko pop #927 Polaris X-men, Har 2 Polaris funko pops, som jeg super gerne vil af med, da de bare har stået og samlet støv indtil for nylig: 200 kr. pr. Styk

  200,00 kr.28-01-2023
 4. Dukker, Funko pop, Alle er fra stranger things 16 stk og den pris som er så er for 1 stk afhentning

  Dukker, Funko pop, Alle er fra stranger things 16 stk og den pris som er så er for 1 stk afhentning i nivå

  120,00 kr.27-01-2023
 5. Samlefigurer, Katsuki & kakashi, Bakugo katsuki funko pop fra my hero academia
Kakashi funko pop fra

  Samlefigurer, Katsuki & kakashi, Bakugo katsuki funko pop fra my hero academia Kakashi funko pop fra Naruto

  40,00 kr.27-01-2023
 6. Samlefigurer, Todoroki metallic byd gerne, Todoroki funko pop box warehouse exclusive metallic fra

  Samlefigurer, Todoroki metallic byd gerne, Todoroki funko pop box warehouse exclusive metallic fra my hero academia

  160,00 kr.27-01-2023

Find alle Funko Pop-figurer til salg på DBA, her.

Har du en masse gamle Disney-DVD’er liggende, og er du interesseret i at tjene lidt ekstra penge? Så læs med i DBA Guide artiklen her, hvor vi guider dig til, hvilke Disney-film du kan sælge på DBA.

Hvis du vil møde en anden samler, der samler på små figurer, skal du helt sikkert se videoen nedenfor. Her møder du Palle, som er helt pjattet med Heroclix. Du kan blandt andet finde ud af, hvad Palles kæreste mener om samlingen. 


Hvis du vil læse mere om Palle og hans samling af Heroclix, kan du læse DBA guide-artiklen om samlingen, her.

 

Relaterede artikler