DBA Tech Tips: Dette tv skal du game gamle spil på
Video

DBA Tech Tips: Dette tv skal du game gamle spil på

Sebastian & Stine .. og lidt B Entertained
Sebastian & Stine .. og lidt B Entertained

Savner du tiderne med kassefjernsyn, hvor du styrede Mario gennem utallige baner for at redde prinsessen? I videoen ovenfor giver vores tech-ekspert sine bud på, hvordan du sætter den gamle konsol til din nye fladskærm. Der er også hjælp at hente, hvis du overvejer at købe et billedrørsfjernsyn for at få den helt rette oplevelse.

Donkey Kong, Pac-Man eller Super Mario Bros. Det er spil, du nok kender eller har hørt om. Vil du have gang i de gamle gamerfingre igen, er der ikke langt fra drøm til handling.

Det kræver blot en gammel konsol plus et tv, og så er du 'good to go'. Men hvilket tv er egentlig det bedste at spille de gamle klassiske spil på? Det vil vores tech-ekspert Sebastian Stork forsøge at komme med sit bud på. Du kan i videoen ovenfor se, hvilke fordele han mener, der er ved et nyere tv overfor det gamle billedrørsfjernsyn.

Det ene fjernsyn kan levere den helt rigtige følelse af at være tilbage i tiden hjemme ved mor og far med kontrolleren i hånden og Donkey Kong på skærmen.

Det andet fjernsyn står måske allerede i din stue som en hurtig vej til at blive suget tilbage i tiden.

Begge fjernsyn kan levere en tur ned ad ’memory lane’, men hvilket skal man gå med?

Uanset om det er et gammelt eller nyt fjernsyn, du har hjemme i stuen, kan du komme til at spille de gamle konsolspil igen. Læs med i artiklen her for at finde ud af, hvilke fordele der er ved det gamle og det nye tv. Du får også viden om, hvad du skal bruge, hvis du vil spille med en gammel konsol på dit nye tv. I artiklen får du også tips til, hvordan du får den allermest nostalgiske følelse, så spiloplevelsen bliver helt som, da du var barn.

Find det på DBA

 1. Playstation 4, PS4 Slim, God, Rigtig fin PS4 slim
3år gammel. Ingen fejl og mangler.
Nødvendige kabl

  Playstation 4, PS4 Slim, God, Rigtig fin PS4 slim 3år gammel. Ingen fejl og mangler. Nødvendige kabler medfølger. Maskinen er nulstillet og klar til brug Inkl Razor Raiju tournament controller Super

  1.200,00 kr.28-01-2023
 2. Nintendo anden, God, Sjov spillekonsol med alle de gode gamle spil, såsom Mario osv.
Hdmi kabel medf

  Nintendo anden, God, Sjov spillekonsol med alle de gode gamle spil, såsom Mario osv. Hdmi kabel medfølger.

  150,00 kr.28-01-2023
 3. andet, Amiga 500, i pæn stand, med Kickstart 1.3 og 1 MB ram (1/2 MB chip ram og 1/2 mb fast ram, fa

  andet, Amiga 500, i pæn stand, med Kickstart 1.3 og 1 MB ram (1/2 MB chip ram og 1/2 mb fast ram, fast ram kan deaktiveres via switch på kabinettet). Derudover medfølger strømforsyning, TV modulator i

  1.600,00 kr.28-01-2023
 4. Playstation 4, God, PlayStation 4. 5-6 år gammel, men virker UDEN problemer. Den larmer heller ikke.

  Playstation 4, God, PlayStation 4. 5-6 år gammel, men virker UDEN problemer. Den larmer heller ikke. Medfølger alle de medfølgende stik og 2 stk controllere - INGEN spil :-) OBS: Det er en Wii for ov

  800,00 kr.28-01-2023
 5. Nintendo 3DS, 2DS, Perfekt, New Nintendo 2DS XL
6 Spil
- Pokemon X
- Super Pokemon Rumble
- Lego Cit

  Nintendo 3DS, 2DS, Perfekt, New Nintendo 2DS XL 6 Spil - Pokemon X - Super Pokemon Rumble - Lego City - New Super Mario Bros 2 - Mario Party : Star Rush - Cars 2 Original Lader Taske Maskinen kan af

  2.600,00 kr.28-01-2023
 6. Playstation 4, Perfekt, Perfekt og fejlfri Playstation 4. 

Med konsollen medfølger 
- 3 spil
- alle

  Playstation 4, Perfekt, Perfekt og fejlfri Playstation 4. Med konsollen medfølger - 3 spil - alle originale kabler - en controller. Konsollen samt medhør, findes i perfekt stand. Jeg har valgt a

  1.349,00 kr.28-01-2023

Find alle gamle spilkonsoller til salg på DBA, her.

Sådan snakker din gamle konsol sammen med dit nye tv

Har du været en tur på loftet hjemme ved dine forældre og fundet din gamle Nintendo Nes, Super Nintendo eller PlayStation 1, og savner du nu at spille på den?
Frygt ej, du kan sagtens spille på dit nye fjernsyn derhjemme, også selvom den gamle Nintendo Nes ikke kan tilsluttes direkte i tv’et. Det, du skal bruge, er en Composite til DHMI-converter. Så kan du meget enkelt tilslutte din gamle konsol, og du kan ovenikøbet også tilslutte de konsoller, du har spillet på for 6-7 år siden. Måske din Wii kan skabe glæde derhjemme igen.

En composite til HDMI-converter kan findes fra ny på diverse hjemmesider til 250-300 kroner. Den kan også findes på DBA til 120 kroner, men der er i skrivende stund kun én annonce med sådan en til salg.

LÆS OGSÅ: Hans-Jørn samler på noget, mange af os andre smider ud

Hvis dit fjernsyn derhjemme har en composit-indgang, kan du bare gå i gang med at spille på din gamle konsol, ellers skal du anskaffe dig en converter til DHMI enten brugt eller fra ny.
Hvis dit fjernsyn derhjemme har en composit-indgang, kan du bare gå i gang med at spille på din gamle konsol, ellers skal du anskaffe dig en converter til DHMI enten brugt eller fra ny.

Sådan får du den helt rigtige, nostalgiske oplevelse

Den gamle konsol minder dig måske om dengang, du sad i stuen og spillede Super Mario, mens dine forældre lavede mad. Eller måske minder den dig om tiden, hvor du og dine venner skiftedes til at spille Pac Man og dystede om at være den bedste til at spise de små prikker og flygte fra spøgelserne. Dengang var det ikke foran det fladeste smart-tv, men foran en kasse af et fjernsyn. Nogle vil mene, at når man finder den gamle, støvede konsol frem igen, skal det også spilles på et gammelt billedrørstv for at ramme den helt rigtige følelse.

Sebastian Stork husker nemt følelsen af barndom, og derfor ser han mange fordele ved at generhverve sig et gammelt tv for at genvinde stemningen. Sådan et har nemlig nogle fordele, det nye tv ikke har:

Dengang konsollen og spillene blev skabt, var det til de gamle fjernsyn, derfor er det næsten en synd ikke at spille dem på et gammelt fjernsyn. Med sådan et er man garanteret, at farverne er mere rigtige, fordi de opleves præcis, som skaberne af spillet har tænkt, det skulle se ud.

En anden fordel ved det gamle fjernsyn er, at billedet ikke er mast sammen eller strukket ud, så det passer til den nye skærms dimensioner. Dermed er oplevelsen altså den helt rigtige med et gammelt tv, hvis du får besøg af dine gamle venner fra folkeskolen.

LÆS OGSÅ: Her er de mest søgte tech-produkter på DBA

Hvis man er heldig, kan man på sit nyere fjernsyn derhjemme skifte mellem formaterne og derved få den bedste oplevelse med de gamle spil, på den måde undgår du, at tv'et strækker formatet
Hvis man er heldig, kan man på sit nyere fjernsyn derhjemme skifte mellem formaterne og derved få den bedste oplevelse med de gamle spil, på den måde undgår du, at tv'et strækker formatet

Derfor sælger folk deres gamle TV

Hvis du nu tænker, du vil anskaffe dig et gammelt tv, du kan spille dine gamle yndlingsspil på, eller måske du mangler en retro spillekonsol, er det ikke et dårligt tidspunkt at gøre det netop nu. Andelen af danskere, der køber og sælger brugte ting, ligger på 77 procent, og det er en markant stigning siden 2016, hvor 59 procent købte eller solgte brugt. Det viser tal fra DBAs genbrugsindeks.

Danskerne har forskellige grunde til at sælge deres brugte ting:

Faktisk tænker dem, der sælger brugte ting, meget over, at deres gamle ting skal komme andre til gavn. 44 procent af folk, der sælger brugte ting, gør det, fordi de kan lide tanken om, at deres ting kan komme andre til gode.

Mange svarer også, at de sælger deres brugte ting, fordi det kommer miljøet til gavn. Det kan være, du er en af de 43 procent af danskerne, der køber ting brugt, for at mindske overforbrug?

Især elektronikvarer er en kategori, der er steget i popularitet, når det kommer til at købe og sælge brugt på DBA. ’Billede og lyd’-kategorien er på top 5 over kategorier indeholdende flest annoncer det seneste år.

Herunder kan du finde gamle fjernsyn til salg på DBA.

Find det på DBA

 1. Billedrør, Philips, 14PV210/01, 14", God, Flot lille 50Hz CRT / Billedrør TV med VHS afspiller.
Test

  Billedrør, Philips, 14PV210/01, 14", God, Flot lille 50Hz CRT / Billedrør TV med VHS afspiller. Testet og virker som det skal.

  250,00 kr.28-01-2023
 2. Billedrør, Toshiba, Kennex KTV-25M, 25", God, Retro 50Hz Kennex CRT / Billedrør TV med fjernbetjenin

  Billedrør, Toshiba, Kennex KTV-25M, 25", God, Retro 50Hz Kennex CRT / Billedrør TV med fjernbetjening. Testet og virker som det skal.

  200,00 kr.28-01-2023
 3. Billedrør, Philips, 25PT4457, 25", God, velbevaret 50Hz CRT / Billedrør TV. Fungerer som det skal.
T

  Billedrør, Philips, 25PT4457, 25", God, velbevaret 50Hz CRT / Billedrør TV. Fungerer som det skal. Testet. Uden fjernbetjening, men kan betjenes uden.

  400,00 kr.28-01-2023
 4. Søger billedrør, TV eller gammel computer. Med skærm på 20-25 x 20-25 cm. 

Behøves ikke at virke, o

  Søger billedrør, TV eller gammel computer. Med skærm på 20-25 x 20-25 cm. Behøves ikke at virke, og må også været tomt indeni :)

  200,00 kr.24-01-2023
 5. Billedrør, Luma, LF 42B71, 16", God, Skønt Orange/Brunt Retro farve-tv med lille hak i kanten. Ingen

  Billedrør, Luma, LF 42B71, 16", God, Skønt Orange/Brunt Retro farve-tv med lille hak i kanten. Ingen scart-indgang. Da TV'et er fra '79, kan det naturligvis ikke håndtere digitale signaler, men det ka

  300,00 kr.24-01-2023
 6. Billedrør, Bang & Olufsen, MX 7000, 28", Perfekt, Meget flot TV med sølvkant. Lyden i de to aktive h

  Billedrør, Bang & Olufsen, MX 7000, 28", Perfekt, Meget flot TV med sølvkant. Lyden i de to aktive højttalere fås næppe bedre i et fjernsyn. Den motoriserede drejesokkel virker upåklageligt. Både TV

  200,00 kr.23-01-2023

På DBA kan du finde mange gamle fjernsyn – perfekte til at spille de gamle spil på. Find alle billedrørsfjernsyn til salg på DBA, her.

Er du interesseret i at høre om, hvorfor nogle vælger at bruge både mange penge og meget tid på at samle på de gamle spil til de gamle konsoller? Så læs med i artiklen om Rasmus og Stefan, der samler på gamle konsolspil. Du kan blandt andet læse om, hvorfor de startede med at samle, og hvor meget sådan nogle spil koster i dag. Læs artiklen, her.

Det er ikke kun spillene, der kan være mange penge værd i dag. Mange samlere er ellevilde med at købe og sælge de retro maskiner, også selvom de må slippe mange penge for dem. Èn af dem er 18-årige Noel. Du kan se hans vilde samling i videoen herunder.

Læs hele artiklen med Noel og samlingen af spillekonsoller på DBA Guide, her.

Relaterede artikler