DIY: Tre flasker forvandles til en lampe
Video

DIY: Tre flasker forvandles til en lampe

Astrid
Astrid

Hvordan kan glasflasker blive til en lampe? Opskriften er simpel, sjov og en smule udfordrende – og resultatet er helt fantastisk! Følg Camillas guide, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus, ombygget en gammel dør til et bord samt bygget et bålsted af en kabeltromle. 

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en lampe af aflagte glasflasker. Se hvordan i videoen ovenfor eller læs med her.

Find det på DBA

 1. Glas, Glasflasker, Ukendt, 2 stk sælges

  Glas, Glasflasker, Ukendt, 2 stk sælges

  89,00 kr.26-03-2023
 2. Glas, Glasflasker med patentlåg samt glasbeholder., 6 Glasflasker med patentlåg samt 1 glasbeholder.

  Glas, Glasflasker med patentlåg samt glasbeholder., 6 Glasflasker med patentlåg samt 1 glasbeholder. Glasbeholder kan holde 4L. Glasflaskerne kan holde ca 1L. Kan ikke finde ud af at sætte låget

  150,00 kr.26-03-2023
 3. Andet, Flasker og skåle, 4 Flotte blå glasflasker (1 på 37,5cl. og 3 på 75cl.)
2 Flotte skåle i blåt

  Andet, Flasker og skåle, 4 Flotte blå glasflasker (1 på 37,5cl. og 3 på 75cl.) 2 Flotte skåle i blåt glas. Hentes i Albertslund.

  200,00 kr.25-03-2023
 4. Glas, Karafler, Glas, vinkarafler - vinaigreglas
50 kr for det hele
Karaffel med juletræ og kalender

  Glas, Karafler, Glas, vinkarafler - vinaigreglas 50 kr for det hele Karaffel med juletræ og kalender. 20 cm høj Gammel patentflaske, mælkeflaske med billede af en ko, der bliver malket. Højde 32 cm -

  50,00 kr.25-03-2023
 5. Glas, bordpynt i glas, 

glasflasker 31 cm til bordpynt sælges samlet sender ikke

  Glas, bordpynt i glas, glasflasker 31 cm til bordpynt sælges samlet sender ikke

  100,00 kr.24-03-2023
 6. Glas, Vandkaraffel, Eva Solo, Køleskabskaraffel / vandkaraffel med vippelåg fra Eva Solo i pæn stand

  Glas, Vandkaraffel, Eva Solo, Køleskabskaraffel / vandkaraffel med vippelåg fra Eva Solo i pæn stand inkl blå dragt. Der medfølger yderligere 2 dragter i lilla og sort. Indeholder 1 liter Materiale: B

  100,00 kr.24-03-2023

Se alle glasflasker til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
Flasker
– Elpære
– Snor
– Sprit
– Ledning

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Denne landsdel er dårligst til at sælge brugte sager

Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.
Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.

Sæt fut i projektet (bogstavelig talt) 

Første del af projektet er klart den sjoveste men også mest udfordrende. Flaskerne skal nemlig skæres over ved hjælp af ild. Så find flasker, snor, sprit, lighter og koldt vand frem.

Start med at dyppe et stykke af snoren i spritten, så den er gennemvædet og vikle derefter snoren om flasken således flasken får den ønskede længde. 

Find nu sikkerhedsudstyret frem! Den næste del af projektet involverer nemlig brandfarlige produkter – og det skal man ikke spøge med.

Sæt ild til snoren på flasken og sænk derefter flasken i det kolde vand. ‘Knæk’ skulle det nu gerne lyde fra flasken. Ellers prøv igen – det tog også Camilla et forsøg eller to.

LÆS OGSÅ: 7 ud 10 danskere fylder sommerhuset med genbrugsfund

Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.

Pas på fingrene

Nu, hvor dine flasker er skåret over, er kanterne skarpe – og det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Hertil benytter Camilla en slibesten. 

Inden flaskernes skarpe kanter slibes, dyppes stenen i lidt vand. Det er om at være lidt forsigtig, når der slibes, flaskerne kan nemlig knække, hvis trykket er for stort. 

Du kan med fordel tage et par handsker på, når denne del af projektet udføres, så du ikke skærer dig i hånden. 

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler nostalgisk dynebetræk til populært tøj

Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.

Lad der blive lys

Vi er nu næsten ved vejs ende. Det er nemlig tid til at sætte strøm til flaskerne. Start med at at føre ledningen igennem flaske åbningen og samle derefter fatning og ledning. Monter derefter pæren. 

Som det sidste skal den anden ende af ledningen monteres i loftets udtag eller i en stikprop. Og vupti så er det ellers bare om at trykke på stikkontakten.

Find det på DBA

 1. LAGERSALG - H:23 cm Vintage Murano Vetri hvid swirl bordlampe

  LAGERSALG - H:23 cm Vintage Murano Vetri hvid swirl bordlampe

  Lampe, Murano lampe, LAGERSALG - GÅ TIL VAREN PÅ WEBSITE - SENDES IKKE Vintage Murano Vetri bordlampe i mundblæst hvid glas med swirl og original label. Perfekt størrelse til et sengebord eller i en

  800,00 kr.01-02-2023
 2. Lysekrone, murano lampe, Vintage murano lampe

  Lysekrone, murano lampe, Vintage murano lampe

  4.200,00 kr.27-03-2023
 3. H:22 cm Vintage Murano baby mushroom lampe lyserød swirl

  H:22 cm Vintage Murano baby mushroom lampe lyserød swirl

  Lampe, Murano lampe, Vintage Murano baby mushroom bordlampe. Mundblæst lampe i rosa / lyserød glas med swirl. Den perfekte størrelse til et sengebord. Håndlavet i Italien og kommer med ny hvid stofled

  3.800,00 kr.14-03-2023
 4. D:45 cm stor Vintage Murano hvid glas med sølv glitter pendel loftslampe

  D:45 cm stor Vintage Murano hvid glas med sølv glitter pendel loftslampe

  Pendel, Murano lampe, Vintage Murano pendel loftlampe i hvid glas med sølv glitter. Mundblæst i oval form og har messing ophæng. Håndlavet i Italien, 1970erne. D:45 cm H:33 cm Bemærk: ledningslængde

  4.800,00 kr.14-03-2023
 5. D:45 cm stor vintage Murano filigrana plafond væglampe loftlampe

  D:45 cm stor vintage Murano filigrana plafond væglampe loftlampe

  Plafond, Murano lampe, Ekstra stor vintage Murano filigrana plafond loftlampe i transparent glas med et fantastisk swirl mønster. Mundblæst glas monteret på hvid metal bund. Håndlavet i Italien, 1970e

  4.500,00 kr.14-03-2023
 6. Pendel, Murano, XL filigrana pendel fra Murano med fineste swirl og originalt ophæng i krom. Vintage

  Pendel, Murano, XL filigrana pendel fra Murano med fineste swirl og originalt ophæng i krom. Vintage. Ø ca. 40 cm. Fast (og god!) pris - ellers beholder vi den hellere i samlingen<3.

  2.600,00 kr.27-03-2023

Se alle glaslamper på DBA, her.

Skal du være ejeren af Camillas glaslampe? Så er det nu du skal slå til. Lampen kan du nemlig finde på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Giver du dig i kast med at lave din egen lampe? Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

På udkig efter mere genbrugsinspiration? Så se med her, hvor Annette byder dig velkommen indenfor i sit hvide genbrugshjem. 


Læs mere om Anette og hendes indretning i artiklen, her.

Relaterede artikler