DIY: Tre flasker forvandles til en lampe
Video

DIY: Tre flasker forvandles til en lampe

Astrid
Astrid

Hvordan kan glasflasker blive til en lampe? Opskriften er simpel, sjov og en smule udfordrende – og resultatet er helt fantastisk! Følg Camillas guide, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus, ombygget en gammel dør til et bord samt bygget et bålsted af en kabeltromle. 

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en lampe af aflagte glasflasker. Se hvordan i videoen ovenfor eller læs med her.

Find det på DBA

 1. Glas, Olie/eddike glasflasker, Kosta Boda, 2 smukke mundblæste glasflasker med korkprop til f. eks.

  Glas, Olie/eddike glasflasker, Kosta Boda, 2 smukke mundblæste glasflasker med korkprop til f. eks. Olie/eddike. Eller brug dem som smukke vaser. U B R U G T E Samlet pris for 2 stk. Kan sendes ell

  175,00 kr.04-06-2023
 2. Glas, Flaske / glasflaske / flasker / glasflasker, Et par smukke gennemfarvet mørkeblå glasflasker.

  Glas, Flaske / glasflaske / flasker / glasflasker, Et par smukke gennemfarvet mørkeblå glasflasker. Lidt brugsspor. Kan indeholde 75 cl. Højde 31 cm. Kr 95,- pr stk. Begge for kr 168,-

  168,00 kr.02-06-2023
 3. Glas, Snapseflaske, Retro, Skøn glasflaske m/ glaslåg og de fineste dekorationer til den hjemmelaved

  Glas, Snapseflaske, Retro, Skøn glasflaske m/ glaslåg og de fineste dekorationer til den hjemmelavede snaps / brændevin H 21 cm. I rigtig god stand med få brugsspor Prisen er pr. stk. - jeg har

  125,00 kr.01-06-2023
 4. Glas, Glasflasker, 4 ens i samme størrelse
1 lidt større alle sælges samlet og med tilhørende prop/l

  Glas, Glasflasker, 4 ens i samme størrelse 1 lidt større alle sælges samlet og med tilhørende prop/led lys. Dog uden batterier.

  125,00 kr.30-05-2023
 5. Glas, Flasker / Vaser, Tre blå glasflasker / glasvaser sælges.

De er alle i fin stand.
Højde: Stor

  Glas, Flasker / Vaser, Tre blå glasflasker / glasvaser sælges. De er alle i fin stand. Højde: Stor 29 cm, mellem 22 cm, lille 17 cm Kan afhentes i Sunds men sender også gerne godt indpakket. Søgeor

  199,00 kr.30-05-2023
 6. Glas, Vaser / Flasker, Tre superfine røgfarvede, mundblæste glasvaser / glasflasker

De to store mål

  Glas, Vaser / Flasker, Tre superfine røgfarvede, mundblæste glasvaser / glasflasker De to store måler 29 cm i højden, mens den lille måler 17 cm. Skal helst afhentes i Sunds. Kan også tages med ved

  400,00 kr.30-05-2023

Se alle glasflasker til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
Flasker
– Elpære
– Snor
– Sprit
– Ledning

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Denne landsdel er dårligst til at sælge brugte sager

Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.
Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.

Sæt fut i projektet (bogstavelig talt) 

Første del af projektet er klart den sjoveste men også mest udfordrende. Flaskerne skal nemlig skæres over ved hjælp af ild. Så find flasker, snor, sprit, lighter og koldt vand frem.

Start med at dyppe et stykke af snoren i spritten, så den er gennemvædet og vikle derefter snoren om flasken således flasken får den ønskede længde. 

Find nu sikkerhedsudstyret frem! Den næste del af projektet involverer nemlig brandfarlige produkter – og det skal man ikke spøge med.

Sæt ild til snoren på flasken og sænk derefter flasken i det kolde vand. ‘Knæk’ skulle det nu gerne lyde fra flasken. Ellers prøv igen – det tog også Camilla et forsøg eller to.

LÆS OGSÅ: 7 ud 10 danskere fylder sommerhuset med genbrugsfund

Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.

Pas på fingrene

Nu, hvor dine flasker er skåret over, er kanterne skarpe – og det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Hertil benytter Camilla en slibesten. 

Inden flaskernes skarpe kanter slibes, dyppes stenen i lidt vand. Det er om at være lidt forsigtig, når der slibes, flaskerne kan nemlig knække, hvis trykket er for stort. 

Du kan med fordel tage et par handsker på, når denne del af projektet udføres, så du ikke skærer dig i hånden. 

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler nostalgisk dynebetræk til populært tøj

Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.

Lad der blive lys

Vi er nu næsten ved vejs ende. Det er nemlig tid til at sætte strøm til flaskerne. Start med at at føre ledningen igennem flaske åbningen og samle derefter fatning og ledning. Monter derefter pæren. 

Som det sidste skal den anden ende af ledningen monteres i loftets udtag eller i en stikprop. Og vupti så er det ellers bare om at trykke på stikkontakten.

Find det på DBA

 1. H:26,5 cm Vintage Murano hvid mushroom bordlampe

  H:26,5 cm Vintage Murano hvid mushroom bordlampe

  Lampe, Murano lampe, Vintage Murano mushroom bordlampe i medium størrelse. Mundblæst i ét stykke hvid opal glas med swirl mønster. Giver et virkelig fint lys i de mørke aftener. Håndlavet i Italien og

  3.000,00 kr.09-05-2023
 2. D:31 cm Vintage Murano hvid swirl plafond loftlampe / væglampe

  D:31 cm Vintage Murano hvid swirl plafond loftlampe / væglampe

  Plafond, Murano lampe , Vintage Murano plafond loftlampe / væglampe. Mundblæst hvid opal glas med swirl og messing bund. 1x E27 fatning. Håndlavet i Italien, 1970erne. D:31 cm⁠⁠ H:14 cm Item 526-3 Sh

  3.000,00 kr.09-05-2023
 3. Anden loftslampe, Murano, Super flot vintage Murano væg eller loftslampe farven er gul og hvid med d

  Anden loftslampe, Murano, Super flot vintage Murano væg eller loftslampe farven er gul og hvid med det fineste swirl mønster. D24 cm Uden afslag og med original Murano sticker. Sender gerne med GL

  2.800,00 kr.05-06-2023
 4. Murano, bordlampe, vintage, swirl

  Murano, bordlampe, vintage, swirl

  Anden bordlampe, Murano, Vintage bordlamper, med klassisk hvid swirl. Smukkeste fod i messing. Nyhkablet smuk som f.eks natlampe, inde i en reol eller på en hylde. Flot vintagestand. H: 13 dia 25 cm

  2.000,00 kr.25-04-2023
 5. Vintage Murano grey/white spiral ceiling/wall lamp (D32)

  Vintage Murano grey/white spiral ceiling/wall lamp (D32)

  Vintage ceiling/wall lamps, Millefiori Interior, Vintage Murano grey/white spiral ceiling/wall lamp D32 cm Comes with a white metal housing.The lamp can be mounted directly on flat surfaces and be use

  2.800,00 kr.29-03-2023
 6. Large vintage Murano white/silver swirl ceiling/wall lamp (D40)

  Large vintage Murano white/silver swirl ceiling/wall lamp (D40)

  Vintage ceiling/wall lamps, Millefiori Interior, Vintage Murano white/silver swirl ceiling/wall lampD40 cm Comes with a patinated white painted metal housing.The lamp can be mounted directly on flat s

  4.200,00 kr.29-03-2023

Se alle glaslamper på DBA, her.

Skal du være ejeren af Camillas glaslampe? Så er det nu du skal slå til. Lampen kan du nemlig finde på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Giver du dig i kast med at lave din egen lampe? Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

På udkig efter mere genbrugsinspiration? Så se med her, hvor Annette byder dig velkommen indenfor i sit hvide genbrugshjem. 


Læs mere om Anette og hendes indretning i artiklen, her.

Relaterede artikler