DIY: Tre flasker forvandles til en lampe
Video

DIY: Tre flasker forvandles til en lampe

Astrid
Astrid

Hvordan kan glasflasker blive til en lampe? Opskriften er simpel, sjov og en smule udfordrende – og resultatet er helt fantastisk! Følg Camillas guide, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus, ombygget en gammel dør til et bord samt bygget et bålsted af en kabeltromle. 

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en lampe af aflagte glasflasker. Se hvordan i videoen ovenfor eller læs med her.

Find det på DBA

 1. Glas, Flasker, Fine grønne glasflasker 
50 kr stk

  Glas, Flasker, Fine grønne glasflasker 50 kr stk

  50,00 kr.28-01-2023
 2. Glas, Flasker til olier eller olie og eddike, Cirkelpigen og FDB Møbler, 2 høje, slanke glasflasker.

  Glas, Flasker til olier eller olie og eddike, Cirkelpigen og FDB Møbler, 2 høje, slanke glasflasker. Perfekte til olivenolie, andre olier eller som sæt til olie og eddike. Hældetud på begge. Trækass

  100,00 kr.27-01-2023
 3. Glas, Glasflasker med korkprop, Ukendt, Perfekt stand. Højde 23 cm. Samlet pris
Byd

  Glas, Glasflasker med korkprop, Ukendt, Perfekt stand. Højde 23 cm. Samlet pris Byd

  100,00 kr.27-01-2023
 4. Glas, Flasker, Fra 30 kr

To flotte grønne skønheder er disse vintage glasflasker, perfekte med en f

  Glas, Flasker, Fra 30 kr To flotte grønne skønheder er disse vintage glasflasker, perfekte med en forårsgren eller et par blomster i. Den store er en gammel petroleumsflaske: 65 kr Den lille er en

  30,00 kr.27-01-2023
 5. Glas, Karaffel/ flaske, Holmegaard Glasværk, Samlerobjekt fra 1970`erne.

2 stk. høje glas karafler/

  Glas, Karaffel/ flaske, Holmegaard Glasværk, Samlerobjekt fra 1970`erne. 2 stk. høje glas karafler/ glasflasker med hank/ brændevinsdunke Dekoreret med sejlskibe. Bunden er mærket med "Denmark" i r

  100,00 kr.21-01-2023
 6. Glas, Glasflaske, Ukendt, 2 flasker til 1 liter og 2 små til 1/2 liter sendes ikke sælges helst saml

  Glas, Glasflaske, Ukendt, 2 flasker til 1 liter og 2 små til 1/2 liter sendes ikke sælges helst samlet

  60,00 kr.21-01-2023

Se alle glasflasker til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
Flasker
– Elpære
– Snor
– Sprit
– Ledning

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Denne landsdel er dårligst til at sælge brugte sager

Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.
Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.

Sæt fut i projektet (bogstavelig talt) 

Første del af projektet er klart den sjoveste men også mest udfordrende. Flaskerne skal nemlig skæres over ved hjælp af ild. Så find flasker, snor, sprit, lighter og koldt vand frem.

Start med at dyppe et stykke af snoren i spritten, så den er gennemvædet og vikle derefter snoren om flasken således flasken får den ønskede længde. 

Find nu sikkerhedsudstyret frem! Den næste del af projektet involverer nemlig brandfarlige produkter – og det skal man ikke spøge med.

Sæt ild til snoren på flasken og sænk derefter flasken i det kolde vand. ‘Knæk’ skulle det nu gerne lyde fra flasken. Ellers prøv igen – det tog også Camilla et forsøg eller to.

LÆS OGSÅ: 7 ud 10 danskere fylder sommerhuset med genbrugsfund

Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.

Pas på fingrene

Nu, hvor dine flasker er skåret over, er kanterne skarpe – og det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Hertil benytter Camilla en slibesten. 

Inden flaskernes skarpe kanter slibes, dyppes stenen i lidt vand. Det er om at være lidt forsigtig, når der slibes, flaskerne kan nemlig knække, hvis trykket er for stort. 

Du kan med fordel tage et par handsker på, når denne del af projektet udføres, så du ikke skærer dig i hånden. 

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler nostalgisk dynebetræk til populært tøj

Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.

Lad der blive lys

Vi er nu næsten ved vejs ende. Det er nemlig tid til at sætte strøm til flaskerne. Start med at at føre ledningen igennem flaske åbningen og samle derefter fatning og ledning. Monter derefter pæren. 

Som det sidste skal den anden ende af ledningen monteres i loftets udtag eller i en stikprop. Og vupti så er det ellers bare om at trykke på stikkontakten.

Find det på DBA

 1. Anden loftslampe, Murano Italien, To Fantatisk smukke og unikke Murano loftslamper fra Italien- 1970

  Anden loftslampe, Murano Italien, To Fantatisk smukke og unikke Murano loftslamper fra Italien- 1970erne. De er i virkelig flot stand. Glasset er udført i en lyserød og mælkehvid nuance på gennemsig

  2.500,00 kr.28-01-2023
 2. Anden loftslampe, Murano Italien, Fantastisk smuk og unik håndlavet Murano loftslampe udført i en mæ

  Anden loftslampe, Murano Italien, Fantastisk smuk og unik håndlavet Murano loftslampe udført i en mælkehvid farve og med sort swirl mønster. Lampen giver et meget hyggeligt lys. Den er i virkelig fl

  1.500,00 kr.28-01-2023
 3. Standerlampe, Murano Italien, Fantastisk smuk og unik Murano standerlampe fra Italien- 1970erne. Lam

  Standerlampe, Murano Italien, Fantastisk smuk og unik Murano standerlampe fra Italien- 1970erne. Lampen er i virkelig flot stand. Foden er udført i tung messing. Glasset er udført med en mælkehvid og

  5.000,00 kr.28-01-2023
 4. LAGERSALG - Stor vintage Murano swirl hvid mushroom H:37 cm

  LAGERSALG - Stor vintage Murano swirl hvid mushroom H:37 cm

  Lampe, Murano lampe, LAGERSALG - GÅ TIL VAREN PÅ WEBSHOP - SENDES IKKE Stor vintage Murano Vetri mushroom bordlampe. Glasset er mundblæst i en eventyrlig og sjælden form med symmetrisk swirl fra top

  2.500,00 kr.05-12-2022
 5. Plafond, Vintage Murano, Vintage Murano plafonder i rigtig god stand. Hvide med swirl og lys gul med

  Plafond, Vintage Murano, Vintage Murano plafonder i rigtig god stand. Hvide med swirl og lys gul med hvid swirl. Lille med messingfod: diameter 25 cm, pris 1600 kr Stor med bred messingfod, diamet

  1.600,00 kr.28-01-2023
 6. LAGERSALG - Vintage Murano lampe bordlampe hvid og blå L:30 cm

  LAGERSALG - Vintage Murano lampe bordlampe hvid og blå L:30 cm

  Lampe, Murano lampe , LAGERSALG - GÅ TIL VAREN PÅ WEBSHOP - SENDES IKKE. Vintage Murano bordlampe i en unik form. Mundblæst i matteret glas med et særligt mønster i hvid og blå. Håndlavet i Italien,

  400,00 kr.05-12-2022

Se alle glaslamper på DBA, her.

Skal du være ejeren af Camillas glaslampe? Så er det nu du skal slå til. Lampen kan du nemlig finde på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Giver du dig i kast med at lave din egen lampe? Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

På udkig efter mere genbrugsinspiration? Så se med her, hvor Annette byder dig velkommen indenfor i sit hvide genbrugshjem. 


Læs mere om Anette og hendes indretning i artiklen, her.

Relaterede artikler