DIY: Tre flasker forvandles til en lampe
Video

DIY: Tre flasker forvandles til en lampe

Astrid
Astrid

Hvordan kan glasflasker blive til en lampe? Opskriften er simpel, sjov og en smule udfordrende – og resultatet er helt fantastisk! Følg Camillas guide, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus, ombygget en gammel dør til et bord samt bygget et bålsted af en kabeltromle. 

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en lampe af aflagte glasflasker. Se hvordan i videoen ovenfor eller læs med her.

Find det på DBA

 1. Glas, Glasflasker, 4 ens i samme størrelse
1 lidt større alle sælges samlet og med tilhørende prop/l

  Glas, Glasflasker, 4 ens i samme størrelse 1 lidt større alle sælges samlet og med tilhørende prop/led lys. Dog uden batterier.

  125,00 kr.30-05-2023
 2. Glas, Flasker / Vaser, Tre blå glasflasker / glasvaser sælges.

De er alle i fin stand.
Højde: Stor

  Glas, Flasker / Vaser, Tre blå glasflasker / glasvaser sælges. De er alle i fin stand. Højde: Stor 29 cm, mellem 22 cm, lille 17 cm Kan afhentes i Sunds men sender også gerne godt indpakket. Søgeor

  200,00 kr.30-05-2023
 3. Glas, Vaser / Flasker, Tre superfine røgfarvede, mundblæste glasvaser / glasflasker

De to store mål

  Glas, Vaser / Flasker, Tre superfine røgfarvede, mundblæste glasvaser / glasflasker De to store måler 29 cm i højden, mens den lille måler 17 cm. Kan afhentes i Sunds eller sendes. Mundblæst Røgfar

  400,00 kr.30-05-2023
 4. Glas, Flasker til opbevaring, Glasflaske, Flasker til kryddersnaps, saft, olier, eddiker osv, opbeva

  Glas, Flasker til opbevaring, Glasflaske, Flasker til kryddersnaps, saft, olier, eddiker osv, opbevaringsflasker, vaser, pynt osv. Stor samling flasker min. 25 stk. - til saft, kryddersnaps og olier.

  95,00 kr.28-05-2023
 5. Glas, Små glasflasker, 2 små glasflasker med låg.
Mindste flaske: 13 cm høj
Anden flaske: 15,5 cm hø

  Glas, Små glasflasker, 2 små glasflasker med låg. Mindste flaske: 13 cm høj Anden flaske: 15,5 cm høj. Begge i pæn stand, ingen skår eller revner. Pris for begge flasker: 30 kr Køber betaler porto.

  30,00 kr.27-05-2023
 6. Glas, Karaffel, Murano Venedig Karneval, Eventyrlig Ultra køn BLÅ 1 stk Forfinet raffineret glasflas

  Glas, Karaffel, Murano Venedig Karneval, Eventyrlig Ultra køn BLÅ 1 stk Forfinet raffineret glasflaske. Blå transparent m. rundhåndet generøs gulddekor, bladguld. Mål: H20.5 u.prop H25 m.prop Håndlave

  350,00 kr.26-05-2023

Se alle glasflasker til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
Flasker
– Elpære
– Snor
– Sprit
– Ledning

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Denne landsdel er dårligst til at sælge brugte sager

Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.
Sådan ser det færdige resultat ud. Så nu er det bare om at komme i arbejdstøjet.

Sæt fut i projektet (bogstavelig talt) 

Første del af projektet er klart den sjoveste men også mest udfordrende. Flaskerne skal nemlig skæres over ved hjælp af ild. Så find flasker, snor, sprit, lighter og koldt vand frem.

Start med at dyppe et stykke af snoren i spritten, så den er gennemvædet og vikle derefter snoren om flasken således flasken får den ønskede længde. 

Find nu sikkerhedsudstyret frem! Den næste del af projektet involverer nemlig brandfarlige produkter – og det skal man ikke spøge med.

Sæt ild til snoren på flasken og sænk derefter flasken i det kolde vand. ‘Knæk’ skulle det nu gerne lyde fra flasken. Ellers prøv igen – det tog også Camilla et forsøg eller to.

LÆS OGSÅ: 7 ud 10 danskere fylder sommerhuset med genbrugsfund

Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 1: Drej snoren cirka 8 gange om flasken og sørg for den er gennemvædet af sprit.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 2: Sæt ild til snoren og lad det brænde i cirka 1 minut. Det er vigtigt, at snoren brænder hele vejen rundt om flasken.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.
Step 3: Sæt flasken i det iskolde vand. Knækker flasken ikke med det sammen, kan du prøve forsigtigt at banke på flasken omkring snoren. Hvis ikke dette hjælper må processen gentages.

Pas på fingrene

Nu, hvor dine flasker er skåret over, er kanterne skarpe – og det skal der selvfølgelig gøres noget ved. Hertil benytter Camilla en slibesten. 

Inden flaskernes skarpe kanter slibes, dyppes stenen i lidt vand. Det er om at være lidt forsigtig, når der slibes, flaskerne kan nemlig knække, hvis trykket er for stort. 

Du kan med fordel tage et par handsker på, når denne del af projektet udføres, så du ikke skærer dig i hånden. 

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler nostalgisk dynebetræk til populært tøj

Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 4: Glasset er hammerskrapt, så pas på nallerne, når du sliber. For Camilla var det en anelse udfordrende at slibe på indersiden af flaskerne, uden de knækkede.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.
Step 5: Monter ledning, fatning og pære. Har du ikke prøvet det før, kan du se, hvordan Camilla gør i videoen øverst i artiklen.

Lad der blive lys

Vi er nu næsten ved vejs ende. Det er nemlig tid til at sætte strøm til flaskerne. Start med at at føre ledningen igennem flaske åbningen og samle derefter fatning og ledning. Monter derefter pæren. 

Som det sidste skal den anden ende af ledningen monteres i loftets udtag eller i en stikprop. Og vupti så er det ellers bare om at trykke på stikkontakten.

Find det på DBA

 1. Vintage Murano globe bordlampe rose H:29 cm

  Vintage Murano globe bordlampe rose H:29 cm

  Lampe, Murano lampe, Sjælden vintage Murano bordlampe. Mundblæst i en globe form med dreamy rose / lyserød swirl mønster. Håndlavet i Italien og kommer med ny hvid ledning. 2 stk haves. H:29 cm⁠ D:18

  2.800,00 kr.05-12-2022
 2. Anden bordlampe, Vintage murano, Super smuk anemone lampe fra 70’erne i det flotteste filigrana mura

  Anden bordlampe, Vintage murano, Super smuk anemone lampe fra 70’erne i det flotteste filigrana muranoglas i to farver og messingfod. Perfekt stand. 40 x 45 cm 4200,-

  4.200,00 kr.18-12-2022
 3. Murano

  Murano

  Pendel, To ens muranopendler med lodret swirl. Gir et smukt lys. 40 cm i diameter perfekt stand med nyt el og justerbart messingophæng. 1900 stykket Muranoglas Italiensk design Italienske lamper

  1.900,00 kr.18-12-2022
 4. Væglampe, Vintage ( Murano ), Smuk italiensk vintage loftslampe og 2 væglamper fra 70/80’erne. 
De e

  Væglampe, Vintage ( Murano ), Smuk italiensk vintage loftslampe og 2 væglamper fra 70/80’erne. De er i messing med muslinge skærme i glas. Lamperne er i Murano stil ( nogle skriver det er Murano ).

  1.100,00 kr.30-05-2023
 5. Anden bordlampe, Vintage murano, Smuk pink mushroom lampe af vintage murano glas. Købt med hjem fra

  Anden bordlampe, Vintage murano, Smuk pink mushroom lampe af vintage murano glas. Købt med hjem fra Italien. H: 28 cm Virker upåklageligt, inkl afbryder på ledningen. Kan afhentes på Nørrebro:-)

  4.500,00 kr.30-05-2023
 6. 2x D:50 cm stor vintage Murano hvid swirl plafond loftlampe

  2x D:50 cm stor vintage Murano hvid swirl plafond loftlampe

  Plafond, Murano lampe, Ubrugt vintage Murano plafond loftlampe i hvid glas med swirl og hvid bund. Imponerende stor størrelse. Håndlavet i Italien, 1970erne, og kommer med ny bagside og ny el. D:50 cm

  3.000,00 kr.07-12-2022

Se alle glaslamper på DBA, her.

Skal du være ejeren af Camillas glaslampe? Så er det nu du skal slå til. Lampen kan du nemlig finde på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Giver du dig i kast med at lave din egen lampe? Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

På udkig efter mere genbrugsinspiration? Så se med her, hvor Annette byder dig velkommen indenfor i sit hvide genbrugshjem. 


Læs mere om Anette og hendes indretning i artiklen, her.

Relaterede artikler