Skjulte Skatte: Et par ødelagte stole forvandles til en charmerende bænk
VideoUdeliv

Skjulte Skatte: Et par ødelagte stole forvandles til en charmerende bænk

Astrid
Astrid

Mangler du et par ekstra siddepladser om spisebordet eller en hyggekrog til altanen? Følg denne guide, og du kan med få remedier kreere din helt egen unikke bænk.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

De tidligere videoer har budt på lidt af hvert. Camilla har blandt andet givet nyt liv til en gammel træskuffe, forvandlet en kabeltromle til en planteopsats og moderniseret en slidt skænk.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en bænk ud af et par faldefærdige stole. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Spisebordsstol, Teaktræ, Samlet 1200 kr

4 stole der trænger til en ombetrækning. 
Stolene har en go

  Spisebordsstol, Teaktræ, Samlet 1200 kr 4 stole der trænger til en ombetrækning. Stolene har en god siddekomfort og er 100 % stabile

  1.200,00 kr.29-03-2023
 2. Flot stilrent Johannes A bakke Sofabord i teak , Smukt dansk teak Design/vintage, Fantastisk smukt l

  Flot stilrent Johannes A bakke Sofabord i teak , Smukt dansk teak Design/vintage, Fantastisk smukt langt stilrent vintage Sofabord i massiv teaktræ af Johannes Andersen Super smart design med 1 stor

  1.849,00 kr.29-03-2023
 3. Spisebord m/stole, Teak, b: 120 l: 220, Rundt teak træsspisebord i teak - i pæn stand med patina 

D

  Spisebord m/stole, Teak, b: 120 l: 220, Rundt teak træsspisebord i teak - i pæn stand med patina Der medfølger 2 tillægsplader - den ene sidder i ( som på billedet ) 8 farstrup stole kan tilkøbes

  5.000,00 kr.29-03-2023
 4. Fyrretræs skab

  Fyrretræs skab

  Hængeskab, Kan leveres , Charmerende fint hængeskab i fyrretræ. Skabets mål er H 77 B 59 D 30.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så længe det er på nettet. Klik evt på, Se s

  600,00 kr.01-11-2021
 5. Spisebordsstol, Teak træ, Sælger disse tre smukke teaktræ stole. 

Sælges samlet for 700 kr. 

Bille

  Spisebordsstol, Teak træ, Sælger disse tre smukke teaktræ stole. Sælges samlet for 700 kr. Billede 1: 500 kr. Billede 2: 300 kr. Billede 3: 200 kr.

  700,00 kr.29-03-2023
 6. Illum Wikkelsø, Ox chair, Lænestol, Meget smuk og gammel lænestol fra 60´erne. Polstret i skai/vinyl

  Illum Wikkelsø, Ox chair, Lænestol, Meget smuk og gammel lænestol fra 60´erne. Polstret i skai/vinyl. stolens stel er i massiv teaktræ. Stolen er med lidt skræmmer. Den har en flænge i vinyl under pu

  5.000,00 kr.29-03-2023

Se alle gratis stole på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste:
– 2 x Stole i træ
– Grunder
– Maling
– Skruer
– MDF-plade
– Lægter

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Lampefod i beton – En nem guide

Stolene, som Camilla bruger til projektet, har hun fundet gratis på DBA. Ta' et kig i varekategorien 'Gratis ting' eller søg efter 'gratis' i søgefeltet – du vil blive overrasket over mange gode ting, der gives bort kvit og frit.
Stolene, som Camilla bruger til projektet, har hun fundet gratis på DBA. Ta' et kig i varekategorien 'Gratis ting' eller søg efter 'gratis' i søgefeltet – du vil blive overrasket over mange gode ting, der gives bort kvit og frit.

Det grundlæggende træarbejde 

Find de to stole frem. Det første step er at skære stoleryggen og de to bagerste ben fri fra resten af stolen. Camilla klarer denne del med en sav og lidt håndkraft.

Nu hvor saven er fremme, kan du med fordel også skære lægterne og MDF-pladen til, hvis dette ikke allerede er gjort. Længden på disse afgør længden på bænken. Du kan altså nemt tilpasse bænkens størrelse til lige præcis det sted, hvor den skal stå.

LÆS OGSÅ: Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Vil du have et flot resultat, er det vigtigt at være grundig og nøjagtig – selvom det tager længere tid. Her ser du Camilla måle vinklen på lægterne.
Vil du have et flot resultat, er det vigtigt at være grundig og nøjagtig – selvom det tager længere tid. Her ser du Camilla måle vinklen på lægterne.

Tid til at svinge penslen

Bænken skal selvfølgelig have en klat maling, så den får et mere ensartet udtryk. Men inden du åbner malingen, er der et par ting, du bør klare først.

Den del af stolen, der bruges til bænken, skal have en tur med sandpapiret for at give træet en jævn overflade. Derefter skal stolen tørres grundigt af for støvrester.

Inden du maler bænken i den ønskede farve, bør du desuden give den en omgang grunder. Når du maler med grunder, sikrer du, at slutmalingen hæfter bedre og får en flot og dækkende overflade.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få fat i en daybed på

Har du ikke en boremaskine liggende derhjemme? Hop en tur forbi DBA, hvor der i skrivende stund er mere end 400 af slagsen til salg.
Har du ikke en boremaskine liggende derhjemme? Hop en tur forbi DBA, hvor der i skrivende stund er mere end 400 af slagsen til salg.

Så skal der skrues og samles

Nu er du næsten i mål med din hjemmebyggede bænk. Næste step er nemlig at samle bænken. Hertil skal du finde alle dele af bænken samt skruer og boremaskine frem.

Start med at skure lægterne fast på stoleryggen. For at sikre, at træet ikke flækker eller rammer skruer i stoleryggen, har Camilla et lille trick. Se hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Når lægterne er fastgjort, kan MDF-pladen monteres som bænkens siddeflade. Alt, hvad der skal gøres nu, er, at finde bænken et godt ståsted og pynte den med et par gode siddehynde.

Find det på DBA

 1. Bænk/ Køkkenbænk/ Entre, Flot tremme bænk.
Hvid lakeret træ - med hynde.
God stand.

Højde: 84 cm.
L

  Bænk/ Køkkenbænk/ Entre, Flot tremme bænk. Hvid lakeret træ - med hynde. God stand. Højde: 84 cm. Længde: 128,5 cm. Dybde: 51 cm. Siddehøjde: 45 cm.

  2.000,00 kr.29-03-2023
 2. Slagbænk, Malet fyrretræ, Gråmalet fyrretræsbænk i fin stand
180 cm lang, 85 cm høj og 58 cm bred.

  Slagbænk, Malet fyrretræ, Gråmalet fyrretræsbænk i fin stand 180 cm lang, 85 cm høj og 58 cm bred.

  500,00 kr.29-03-2023
 3. Bænk, Jysk, Vandsted bænk fra jysk med gråt betræk og bambus stel. B90 x H45 x D34 cm

  Bænk, Jysk, Vandsted bænk fra jysk med gråt betræk og bambus stel. B90 x H45 x D34 cm

  350,00 kr.29-03-2023
 4. Ukendt design: Bænk i fyrretræ. Prisen er 1500,-  Tags Entrebænk Møbel Bord

  Ukendt design: Bænk i fyrretræ. Prisen er 1500,- Tags Entrebænk Møbel Bord

  Bænk, Ukendt design: Bænk i fyrretræ. Prisen er 1500,- Ved interesse skriv sms til 20714051 Tags Entrebænk Møbel Bord Stol Stole Fyr Træ Pine Oregon Pitch Entremøbel Entre Entré Entrebord

  1.500,00 kr.16-03-2023
 5. Bænk, Børne bænk, Sød lille bænk til børn 

Kommer fra syr og røgfrit hjem

  Bænk, Børne bænk, Sød lille bænk til børn Kommer fra syr og røgfrit hjem

  200,00 kr.29-03-2023
 6. Reol, Tv bænk 
Sort

  Reol, Tv bænk Sort

  800,00 kr.29-03-2023

Se alle bænke til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg

Vil du gerne have fingrene i Camillas fine bænk? Så er det måske din heldige dag. Bænken kan nemlig købes på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Vent dog ikke alt for længe – de tidligere skjulte skatte er gået som varmt brød. Find bænken, her.

Er bænken allerede blev solgt, eller er du på udkig efter en anden type bænk, kan du tage et kig på alle bænke til salg på DBA, her

Her ses det færdige resultat af Camillas hjemmelavede bænk. Hvad synes du om den?
Her ses det færdige resultat af Camillas hjemmelavede bænk. Hvad synes du om den?

Genbrug fylder mere og mere i danskernes hverdag – det er genbrugselskeren, Maya, et godt eksempel på. Kom med indenfor i artiklen her, hvor Maya åbner dørene til sin fine bolig. Hjemmet gemmer på mange skatte – Maya har nemlig samlet i årtier.

Vi bliver ved genbrugselskerne en anelse længere: I videoen nedenfor tager 27-årige Nathalie dig nemlig med på tur rundt i sit genbrugsspækkede hjem.


Læs mere om Nathalie, her.

Relaterede artikler