Skjulte Skatte: Et par ødelagte stole forvandles til en charmerende bænk
VideoUdeliv

Skjulte Skatte: Et par ødelagte stole forvandles til en charmerende bænk

Astrid
Astrid

Mangler du et par ekstra siddepladser om spisebordet eller en hyggekrog til altanen? Følg denne guide, og du kan med få remedier kreere din helt egen unikke bænk.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

De tidligere videoer har budt på lidt af hvert. Camilla har blandt andet givet nyt liv til en gammel træskuffe, forvandlet en kabeltromle til en planteopsats og moderniseret en slidt skænk.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en bænk ud af et par faldefærdige stole. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Spisebordsstol, 2 stk træ stole, der er malet hvid Sms ved køb 24813444

  Spisebordsstol, 2 stk træ stole, der er malet hvid Sms ved køb 24813444

  400,00 kr.25-06-2024
 2. Spisebordsstol, finér, dansk design, fra Tidens Møbler, Den flotte danske designer stol i finér er k

  Spisebordsstol, finér, dansk design, fra Tidens Møbler, Den flotte danske designer stol i finér er købt hos Tidens Møbler på Kloster Torv i Århus. Fint gyldent træ, måske teak? Jeg kan ikke finde navn

  975,00 kr.25-06-2024
 3. Spisebordsstol, Teaktræ, Gamle teaktræs stole med nappa stof. Der er en stol hvor stoffet er i stykk

  Spisebordsstol, Teaktræ, Gamle teaktræs stole med nappa stof. Der er en stol hvor stoffet er i stykker med ellers så er de andre hele.

  500,00 kr.25-06-2024
 4. Andet, Superflot spisestuestol af træ med lækker polstring. Unik detalje med håndtag i ryggen, så ma

  Andet, Superflot spisestuestol af træ med lækker polstring. Unik detalje med håndtag i ryggen, så man let kan flytte stolen. Køb for kun 80 kr.

  80,00 kr.25-06-2024
 5. FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Dust & Bones - Spisebordsstole Hos Coop

  FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Dust & Bones - Spisebordsstole Hos Coop

  FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Dust & Bones - Sp, FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Dust & Bones - Sp, FDB, J46 spisebordsstol designet af Poul M. Volther Poul M. Volther designede den berømte pindes

  1.349,00 kr.02-12-2023
 6. FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Roots - Spisebordsstole Hos Coop

  FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Roots - Spisebordsstole Hos Coop

  FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Roots - Spisebord, FDB Poul M. Volther Stol - J46 - Roots - Spisebord, FDB, J46 spisebordsstol i hvid – designet af Poul M. Volther Poul M. Volther designede den berøm

  1.349,00 kr.02-12-2023

Se alle gratis stole på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste:
– 2 x Stole i træ
– Grunder
– Maling
– Skruer
– MDF-plade
– Lægter

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Lampefod i beton – En nem guide

Stolene, som Camilla bruger til projektet, har hun fundet gratis på DBA. Ta' et kig i varekategorien 'Gratis ting' eller søg efter 'gratis' i søgefeltet – du vil blive overrasket over mange gode ting, der gives bort kvit og frit.
Stolene, som Camilla bruger til projektet, har hun fundet gratis på DBA. Ta' et kig i varekategorien 'Gratis ting' eller søg efter 'gratis' i søgefeltet – du vil blive overrasket over mange gode ting, der gives bort kvit og frit.

Det grundlæggende træarbejde 

Find de to stole frem. Det første step er at skære stoleryggen og de to bagerste ben fri fra resten af stolen. Camilla klarer denne del med en sav og lidt håndkraft.

Nu hvor saven er fremme, kan du med fordel også skære lægterne og MDF-pladen til, hvis dette ikke allerede er gjort. Længden på disse afgør længden på bænken. Du kan altså nemt tilpasse bænkens størrelse til lige præcis det sted, hvor den skal stå.

LÆS OGSÅ: Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Vil du have et flot resultat, er det vigtigt at være grundig og nøjagtig – selvom det tager længere tid. Her ser du Camilla måle vinklen på lægterne.
Vil du have et flot resultat, er det vigtigt at være grundig og nøjagtig – selvom det tager længere tid. Her ser du Camilla måle vinklen på lægterne.

Tid til at svinge penslen

Bænken skal selvfølgelig have en klat maling, så den får et mere ensartet udtryk. Men inden du åbner malingen, er der et par ting, du bør klare først.

Den del af stolen, der bruges til bænken, skal have en tur med sandpapiret for at give træet en jævn overflade. Derefter skal stolen tørres grundigt af for støvrester.

Inden du maler bænken i den ønskede farve, bør du desuden give den en omgang grunder. Når du maler med grunder, sikrer du, at slutmalingen hæfter bedre og får en flot og dækkende overflade.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få fat i en daybed på

Har du ikke en boremaskine liggende derhjemme? Hop en tur forbi DBA, hvor der i skrivende stund er mere end 400 af slagsen til salg.
Har du ikke en boremaskine liggende derhjemme? Hop en tur forbi DBA, hvor der i skrivende stund er mere end 400 af slagsen til salg.

Så skal der skrues og samles

Nu er du næsten i mål med din hjemmebyggede bænk. Næste step er nemlig at samle bænken. Hertil skal du finde alle dele af bænken samt skruer og boremaskine frem.

Start med at skure lægterne fast på stoleryggen. For at sikre, at træet ikke flækker eller rammer skruer i stoleryggen, har Camilla et lille trick. Se hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Når lægterne er fastgjort, kan MDF-pladen monteres som bænkens siddeflade. Alt, hvad der skal gøres nu, er, at finde bænken et godt ståsted og pynte den med et par gode siddehynde.

Find det på DBA

 1. Bænk, Flot snedkerlavet træbænk lavet af gamle stillads materialer. Rustik og kan bruges både som in

  Bænk, Flot snedkerlavet træbænk lavet af gamle stillads materialer. Rustik og kan bruges både som indendørs møbel og på terrassen. Smal passer godt til feks. entre. 218x27x47 (lxbxh)

  1.800,00 kr.25-06-2024
 2. Bænk, Flot træbænk lavet af gamle stillads materialer. Rustik og kan bruges både som indendørs møbel

  Bænk, Flot træbænk lavet af gamle stillads materialer. Rustik og kan bruges både som indendørs møbel og på terrassen. Størrelse:160x50x46 (bxdxh)

  1.500,00 kr.25-06-2024
 3. FDB Jørgen Bækmark Klaverbænk - J163 - Sort/natur - Bænke & Skamler Hos Coop

  FDB Jørgen Bækmark Klaverbænk - J163 - Sort/natur - Bænke & Skamler Hos Coop

  FDB Jørgen Bækmark Klaverbænk - J163 - Sort/natur , FDB, J163 klaverbænk fra FDB Møbler I 2019 kunne Jørgen Bækmark fejre sin 90 års fødselsdag. Det markerede han med intet mindre end en række nye fle

  4.999,00 kr.16-11-2022
 4. Bænk, Flot unikt møbel: brug den som bænk, skohylde eller andet. Perfekt i sommerhuset og/eller entr

  Bænk, Flot unikt møbel: brug den som bænk, skohylde eller andet. Perfekt i sommerhuset og/eller entreen. Tung. Massivt træ. Mål: Længde: 79 cm Dybde: 47,5 cm Højde (sidde) 54 cm Højde: (kanter) 67 cm

  400,00 kr.25-06-2024
 5. Stine Weigelt Skammel - J160 Søs - Sort - Bænke & Skamler Hos Coop

  Stine Weigelt Skammel - J160 Søs - Sort - Bænke & Skamler Hos Coop

  Stine Weigelt Skammel - J160 Søs - Sort - Bænke & , FDB Møbler, Søs skammel designet af Stine Weigelt Ny Nordisk findes i køkkenet, i film/tv og i høj grad i indretningen. Møblerne er lyse og lette og

  1.699,00 kr.11-02-2023
 6. FDB Stine Weigelt Skammel - J160 Søs - Sort - Bænke & Skamler Hos Coop

  FDB Stine Weigelt Skammel - J160 Søs - Sort - Bænke & Skamler Hos Coop

  FDB Stine Weigelt Skammel - J160 Søs - Sort - Bænk, FDB, Søs skammel designet af Stine Weigelt Ny Nordisk findes i køkkenet, i film/tv og i høj grad i indretningen. Møblerne er lyse og lette og låner

  1.699,00 kr.11-02-2023

Se alle bænke til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg

Vil du gerne have fingrene i Camillas fine bænk? Så er det måske din heldige dag. Bænken kan nemlig købes på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Vent dog ikke alt for længe – de tidligere skjulte skatte er gået som varmt brød. Find bænken, her.

Er bænken allerede blev solgt, eller er du på udkig efter en anden type bænk, kan du tage et kig på alle bænke til salg på DBA, her

Her ses det færdige resultat af Camillas hjemmelavede bænk. Hvad synes du om den?
Her ses det færdige resultat af Camillas hjemmelavede bænk. Hvad synes du om den?

Genbrug fylder mere og mere i danskernes hverdag – det er genbrugselskeren, Maya, et godt eksempel på. Kom med indenfor i artiklen her, hvor Maya åbner dørene til sin fine bolig. Hjemmet gemmer på mange skatte – Maya har nemlig samlet i årtier.

Vi bliver ved genbrugselskerne en anelse længere: I videoen nedenfor tager 27-årige Nathalie dig nemlig med på tur rundt i sit genbrugsspækkede hjem.


Læs mere om Nathalie, her.

Relaterede artikler