Skjulte Skatte: Et par ødelagte stole forvandles til en charmerende bænk
VideoUdeliv

Skjulte Skatte: Et par ødelagte stole forvandles til en charmerende bænk

Astrid
Astrid

Mangler du et par ekstra siddepladser om spisebordet eller en hyggekrog til altanen? Følg denne guide, og du kan med få remedier kreere din helt egen unikke bænk.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

De tidligere videoer har budt på lidt af hvert. Camilla har blandt andet givet nyt liv til en gammel træskuffe, forvandlet en kabeltromle til en planteopsats og moderniseret en slidt skænk.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger en bænk ud af et par faldefærdige stole. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Læderlænestole

  Læderlænestole

  Læderlænestol, læder, KAN LEVERES , 2 retro , mid century lænestole i læder og med palisander ben. Stolens mål er H 95 b 91 D 80 Siddehøjde 42. Den lille stol måler H 75. Skamlens mål er H 44 B 70 D 4

  4.800,00 kr.28-04-2023
 2. Sengelamper

  Sengelamper

  Sengelampe, 2 fine retro sengelamper med fint glas der giver et fint lys. Lampens ca mål er H 21 B 13 d 9. Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Lamperne er til salg så længe de er på nettet. Kli

  500,00 kr.28-04-2023
 3. Pindestole KAN LEVERES

  Pindestole KAN LEVERES

  Spisebordsstol, KAN LEVERES, 4 pindestole, bemærk de ikke allesammen er ens. Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så længe det er på nettet og kan beses efter aftale. Klik evt

  1.400,00 kr.31-03-2023
 4. Cirkulært midcentury spisebord i massiv eg med 2 tillægsplader

  Cirkulært midcentury spisebord i massiv eg med 2 tillægsplader

  Spisebord, Massiv & fineret egetræ, Dansk design retro, b: 120 l: 120, Flot spisebord i massiv egetræ med tillægsplader! Her et spisebord vi virkelig er fascineret af, måden hvorpå sargen (pynte styk

  3.600,00 kr.04-03-2023
 5. Spisebordsstol, Teak, Arne vodder, 5 armstole/spisebordsstole designet af Arne Vodder, model Lene.
S

  Spisebordsstol, Teak, Arne vodder, 5 armstole/spisebordsstole designet af Arne Vodder, model Lene. Stolenes betræk fremstår i rigtig fint stand. Træet kan med fordel få en let slibning og en omgang ol

  850,00 kr.06-06-2023
 6. Spisebord, Træ og metal, b: 80 l: 140, Plankebord med praktisk plade til varme retter i midten. Lidt

  Spisebord, Træ og metal, b: 80 l: 140, Plankebord med praktisk plade til varme retter i midten. Lidt brugsspor, se billeder. Målene er anslåede, da jeg glemte at måle det. Stolene kan tilkøbes billigt

  300,00 kr.06-06-2023

Se alle gratis stole på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste:
– 2 x Stole i træ
– Grunder
– Maling
– Skruer
– MDF-plade
– Lægter

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Lampefod i beton – En nem guide

Stolene, som Camilla bruger til projektet, har hun fundet gratis på DBA. Ta' et kig i varekategorien 'Gratis ting' eller søg efter 'gratis' i søgefeltet – du vil blive overrasket over mange gode ting, der gives bort kvit og frit.
Stolene, som Camilla bruger til projektet, har hun fundet gratis på DBA. Ta' et kig i varekategorien 'Gratis ting' eller søg efter 'gratis' i søgefeltet – du vil blive overrasket over mange gode ting, der gives bort kvit og frit.

Det grundlæggende træarbejde 

Find de to stole frem. Det første step er at skære stoleryggen og de to bagerste ben fri fra resten af stolen. Camilla klarer denne del med en sav og lidt håndkraft.

Nu hvor saven er fremme, kan du med fordel også skære lægterne og MDF-pladen til, hvis dette ikke allerede er gjort. Længden på disse afgør længden på bænken. Du kan altså nemt tilpasse bænkens størrelse til lige præcis det sted, hvor den skal stå.

LÆS OGSÅ: Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Vil du have et flot resultat, er det vigtigt at være grundig og nøjagtig – selvom det tager længere tid. Her ser du Camilla måle vinklen på lægterne.
Vil du have et flot resultat, er det vigtigt at være grundig og nøjagtig – selvom det tager længere tid. Her ser du Camilla måle vinklen på lægterne.

Tid til at svinge penslen

Bænken skal selvfølgelig have en klat maling, så den får et mere ensartet udtryk. Men inden du åbner malingen, er der et par ting, du bør klare først.

Den del af stolen, der bruges til bænken, skal have en tur med sandpapiret for at give træet en jævn overflade. Derefter skal stolen tørres grundigt af for støvrester.

Inden du maler bænken i den ønskede farve, bør du desuden give den en omgang grunder. Når du maler med grunder, sikrer du, at slutmalingen hæfter bedre og får en flot og dækkende overflade.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få fat i en daybed på

Har du ikke en boremaskine liggende derhjemme? Hop en tur forbi DBA, hvor der i skrivende stund er mere end 400 af slagsen til salg.
Har du ikke en boremaskine liggende derhjemme? Hop en tur forbi DBA, hvor der i skrivende stund er mere end 400 af slagsen til salg.

Så skal der skrues og samles

Nu er du næsten i mål med din hjemmebyggede bænk. Næste step er nemlig at samle bænken. Hertil skal du finde alle dele af bænken samt skruer og boremaskine frem.

Start med at skure lægterne fast på stoleryggen. For at sikre, at træet ikke flækker eller rammer skruer i stoleryggen, har Camilla et lille trick. Se hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Når lægterne er fastgjort, kan MDF-pladen monteres som bænkens siddeflade. Alt, hvad der skal gøres nu, er, at finde bænken et godt ståsted og pynte den med et par gode siddehynde.

Find det på DBA

 1. Bænk, har denne bænk. pæn og velholdt sælges for 400,-

  Bænk, har denne bænk. pæn og velholdt sælges for 400,-

  400,00 kr.07-06-2023
 2. vidaXL bænk 70x35x41 cm velour cremefarvet

  vidaXL bænk 70x35x41 cm velour cremefarvet

  vidaXL bænk 70x35x41 cm velour cremefarvet, Denne bænk bliver et blikfang, og den giver ekstra siddepladser i dit hjem. Blød fløjl: Fløjl er et blødt og luksuriøst stof, der er kendetegnet ved dets tæ

  400,00 kr.09-02-2023
 3. vidaXL bænk 70x35x41 cm stof cremefarvet

  vidaXL bænk 70x35x41 cm stof cremefarvet

  vidaXL bænk 70x35x41 cm stof cremefarvet, Denne bænk bliver et blikfang, og den giver ekstra siddepladser i dit hjem. Slidstærkt stof: Stoffet har et enkelt og rent look, og det er både åndbart og sli

  385,00 kr.09-02-2023
 4. vidaXL foldbar opbevaringsbænk 76x38x38 cm kunstlærred vinrød

  vidaXL foldbar opbevaringsbænk 76x38x38 cm kunstlærred vinrød

  vidaXL foldbar opbevaringsbænk 76x38x38 cm kunstlæ, Denne alsidige og bløde opbevaringsbænk har et hyggeligt design, der passer til enhver boligindretning. Den kan også bruges som en ekstra siddeplads

  333,00 kr.09-02-2023
 5. Bænk, 5# ny Bænk i massivt akacietræ 160 cm, stadig pakket ind, Kommer fra et konkursbo. Pris hos Bo

  Bænk, 5# ny Bænk i massivt akacietræ 160 cm, stadig pakket ind, Kommer fra et konkursbo. Pris hos Boligcenter: 1332- Min pris: 999,- Hent den inden jeg flytter. https://www.boligcenter.dk/mobler/baen

  999,00 kr.06-06-2023
 6. Bænk, Antik opbevaringskasse / bænk - “puf” - med originalt bomuldsbetræk på det polstrede sæde.

  Bænk, Antik opbevaringskasse / bænk - “puf” - med originalt bomuldsbetræk på det polstrede sæde. Under kassen er der små kugle-hjul Fra allerførst i 1900tallet og meget velbevaret Skal afhentes

  250,00 kr.06-06-2023

Se alle bænke til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg

Vil du gerne have fingrene i Camillas fine bænk? Så er det måske din heldige dag. Bænken kan nemlig købes på Camillas DBA-profil, såfremt den stadig er til salg. Vent dog ikke alt for længe – de tidligere skjulte skatte er gået som varmt brød. Find bænken, her.

Er bænken allerede blev solgt, eller er du på udkig efter en anden type bænk, kan du tage et kig på alle bænke til salg på DBA, her

Her ses det færdige resultat af Camillas hjemmelavede bænk. Hvad synes du om den?
Her ses det færdige resultat af Camillas hjemmelavede bænk. Hvad synes du om den?

Genbrug fylder mere og mere i danskernes hverdag – det er genbrugselskeren, Maya, et godt eksempel på. Kom med indenfor i artiklen her, hvor Maya åbner dørene til sin fine bolig. Hjemmet gemmer på mange skatte – Maya har nemlig samlet i årtier.

Vi bliver ved genbrugselskerne en anelse længere: I videoen nedenfor tager 27-årige Nathalie dig nemlig med på tur rundt i sit genbrugsspækkede hjem.


Læs mere om Nathalie, her.

Relaterede artikler