DIY: Camilla forvandler en kabeltromle til overraskende bålsted
Video

DIY: Camilla forvandler en kabeltromle til overraskende bålsted

Astrid
Astrid

Findes der noget bedre end lyse sommeraftener? Nej vel – og de skal selvfølgelig nydes udenfor rundt om dit nye, hjemmebygget bålsted.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla bygget et fuglefoderbræt af to glasfade, forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus og ombygget en gammel dør til et bord.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger et hyggeligt bålsted af en kabeltromle. Og bare rolig kabeltromlen går ikke i brand, når det kommer fut i bålet.

Find det på DBA

 1. Entremøbel, Kabeltromle bord, Kabeltromle bord. 
Bordet er slebet, brændt og lakeret så det har et r

  Entremøbel, Kabeltromle bord, Kabeltromle bord. Bordet er slebet, brændt og lakeret så det har et råt look med flot patina Det er lavet af en gammel kabeltromle og håndlavet Bordet er helt ny lavet

  400,00 kr.14-06-2024
 2. Bar / kabeltromle bord, Kabeltrommel lavet til barbord med huller til div. flasker.
Brede: 120 Dybde

  Bar / kabeltromle bord, Kabeltrommel lavet til barbord med huller til div. flasker. Brede: 120 Dybde:65 højde:88

  699,00 kr.10-06-2024
 3. Kabeltromle dia. 80 cm, Rustik, Rå / rustik kabeltromle 
Skal hentes i Helsingør (3000)
Brugt som bo

  Kabeltromle dia. 80 cm, Rustik, Rå / rustik kabeltromle Skal hentes i Helsingør (3000) Brugt som bord indendørs Diameter 80 cm

  250,00 kr.07-06-2024
 4. Kabeltromle Sofabord / Havebord med hjul, Træ, 55 cm høj og 80 cm i diameter

Kabeltromle som sofabo

  Kabeltromle Sofabord / Havebord med hjul, Træ, 55 cm høj og 80 cm i diameter Kabeltromle som sofabord eller havebord med hjul. Hjulene kan bremses, så det kan stå fast når det ikke skal flyttes på.

  550,00 kr.06-06-2024
 5. Hylde, Kabeltromle, 2 stk hylder fra Kabeltromlen
100kr per stk

  Hylde, Kabeltromle, 2 stk hylder fra Kabeltromlen 100kr per stk

  100,00 kr.02-06-2024
 6. Vægreol, Kabeltromlen, Fed rustik vægreol fra kabeltromlen. Bredde 39 cm, højde 60 cm, dybde 15 cm.

  Vægreol, Kabeltromlen, Fed rustik vægreol fra kabeltromlen. Bredde 39 cm, højde 60 cm, dybde 15 cm.

  200,00 kr.27-05-2024

Se alle kabeltromler til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Kabeltromle
Bålfad
– Træbeskyttelse
– Hjul
– Klammer

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Danskerne slår rekord: Så mange penge har vi tjent på brugte sager

Vi vil gerne se dit færdige bålsted. Del et billede af dit DIY-projekt på Instagram og tag os (@dbadk).
Vi vil gerne se dit færdige bålsted. Del et billede af dit DIY-projekt på Instagram og tag os (@dbadk).

Klar, parat, start

Før tromlen får sin egentlige makeover, skal den renses godt igennem. Dette gøres ved først at fjerne eventuelle klips, søm eller hvad der nu ellers er blevet banket i træet. Det er dog vigtig ikke at fjerne de skruer, der holder sammen på hele tromlen.

Med en overflade fri for metaldimser, skal træet nu have en tur med sandpapir. Har du en rystepudser eller lignende kan du med fordel bruge den til dette – ellers må du ty til håndkraft. 

LÆS OGSÅ: Freja strikker af garnrester: Det tvinger mig til at være kreativ

Er du mere til det rå træ-look, kan du også lade kabeltromlen stå som den er.
Er du mere til det rå træ-look, kan du også lade kabeltromlen stå som den er.

Tid til at finde penslen frem 

Næste step er at male tromlen. Camilla har valgt en sort træbeskyttelse, som ikke er helt dækkende. På den måde kan man fortsat se spillet i træet samtidig med træet beskyttes og matcher bålfadet.

En vigtig detalje, når du laver finish på dit malerarbejde, er, at du maler i retning med årerne. Når du maler kanten af tromlen, skal du være en smule tålmodig og omhyggelig for at sikre malingen kommer ind i alle små revner. 

LÆS OGSÅ: DIY – Sådan bliver denne gamle børnecykel så god som ny

Synes du ligesom Camilla, at det er irriterende, at snobrødspindene ligger og flyder? Se hvordan Camilla løser dette i videoen øverst i artiklen.
Synes du ligesom Camilla, at det er irriterende, at snobrødspindene ligger og flyder? Se hvordan Camilla løser dette i videoen øverst i artiklen.

Praktiske tips og tricks

Inden bålfadet monteres på toppen af tromlen, kan du med fordel skrue hjul på tromlens underside. På den måde er det væsentligt nemmere at flytte rundt på bålstedet. Camilla benytter rustfrie hjul, så de ligesom resten af tromlen tåle vind og vejr. 

Selve bålfadet monterer Camilla ved at bore fordybninger, hvor fadets fødder skal stå. Dernæst fæstnes de med et par hæfteklammer. Og så blev bålstedet klar til brug.

Find det på DBA

 1. Tilbehør, Grilludstyr til bål eller bålfad, så man kan lave lækker mad eller snacks på bål. Kraftig

  Tilbehør, Grilludstyr til bål eller bålfad, så man kan lave lækker mad eller snacks på bål. Kraftig rist i støbejern med håndtag (diameter 54 cm). Mindre rist i støbejern (diameter 30,5 cm). Stegepand

  300,00 kr.16-06-2024
 2. Andet, Bålfad ø65 cm sælges

  Andet, Bålfad ø65 cm sælges

  150,00 kr.16-06-2024
 3. Bålsted, Blue Mountain, Bålfad, radius 57 cm. Kun 2 år gammelt. Sælges pga flytning. Perfekt til hyg

  Bålsted, Blue Mountain, Bålfad, radius 57 cm. Kun 2 år gammelt. Sælges pga flytning. Perfekt til hyggebål og snobrød. Rist til grill skal købes separat i Silvan. Nypris 649,95 kr.

  350,00 kr.13-06-2024
 4. Bålsted, Trip Trap, Det ikoniske Helios bålfad m/askeskål fra Trip Trap.
Brugt og udført i Støbejern

  Bålsted, Trip Trap, Det ikoniske Helios bålfad m/askeskål fra Trip Trap. Brugt og udført i Støbejern. Mål: 58 cm i diameter, ca. 20 cm højt og vejer ca. 18 kg. Skal hentes i Hvidovre.

  750,00 kr.12-06-2024
 5. Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser , Greenhand, Bålfad fra Greenhand Det er en smuk sommeraften. Mørket kommer langsomt snigende. Du laver bål i bålfadet og forlænger hyggen under åben

  1.199,00 kr.05-04-2022
 6. Grill 3 ben med bålfad

  Grill 3 ben med bålfad

  Anden grill, Fabriksnye. Grill 3 ben med bålsted og rist. Forsendelse kr 60,00 til nærmeste pakkeshop. Stativet er 147 cm højt. Bådfadet har en diameter på 52 cm. Grillrist har en ydre diameter på 50

  199,00 kr.08-03-2024

Se alle bålfade til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg 

Vil du gerne være den heldige ejer af Camillas fine bålsted? Så har vi en en god nyhed til dig! Er du hurtig på tasterne kan de nemlig finde det hjemmebyggede bålsted til salg på Camillas DBA-profil, lige her.

Giver du dig i kast med at bygge dit eget Skjulte Skatte-projekt, vil vi mægtig gerne se det færdige resultat! Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

LÆS OGSÅ: Maja har på kort tid tjent 10.000 kroner på at sælge sit tøj

Er du glad for finurlige genbrugsfund og overraskende upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.
Er du glad for finurlige genbrugsfund og overraskende upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.

Camilla er ikke ene om at upcycle gamle genbrugsfund. Maren på 18-år syer muleposer af brugt stof – eksempelvis gamle gardiner. Læs mere om Maren og hendes grønne mission i artiklen, her

Gennem de seneste år har genbrug for alvor fundet vej til danskernes hjem. I videoen nedenfor kan du møde 27-årige Nathalie, der de sidste to måneder op til hun og familien flyttede i deres nye hus, havde minimum ét DBA-salg om dagen.


Læs mere om Nathalie og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler