DIY: Camilla forvandler en kabeltromle til overraskende bålsted
Video

DIY: Camilla forvandler en kabeltromle til overraskende bålsted

Astrid
Astrid

Findes der noget bedre end lyse sommeraftener? Nej vel – og de skal selvfølgelig nydes udenfor rundt om dit nye, hjemmebygget bålsted.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla bygget et fuglefoderbræt af to glasfade, forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus og ombygget en gammel dør til et bord.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger et hyggeligt bålsted af en kabeltromle. Og bare rolig kabeltromlen går ikke i brand, når det kommer fut i bålet.

Find det på DBA

 1. Kabeltromle, 
med patina .God til evt som sofabord
Højde 58 cm
Diameter 70

  Kabeltromle, med patina .God til evt som sofabord Højde 58 cm Diameter 70

  300,00 kr.26-03-2023
 2. Kabeltromle, Ø= 80
H= 60

  Kabeltromle, Ø= 80 H= 60

  225,00 kr.26-03-2023
 3. Sættekasse med 9 rum, SÆTTEKASSE 

Købt hos Kabeltromle 

Fint og rustikt lille opbevaringsskab af g

  Sættekasse med 9 rum, SÆTTEKASSE Købt hos Kabeltromle Fint og rustikt lille opbevaringsskab af genbrugstræ. Hvert skab er unikt i sine brugsspor og aftegninger. Passer perfekt til nøgler og småt

  275,00 kr.24-03-2023
 4. Andet, kabeltromler, 3 stk kabeltromler kan andvendes til borde eller stole

  Andet, kabeltromler, 3 stk kabeltromler kan andvendes til borde eller stole

  500,00 kr.24-03-2023
 5. Kabeltromle

  Kabeltromle

  2.500,00 kr.22-03-2023
 6. kabeltromler, kabeltromler sælges. Flangediameter 200 cm. Højde 110 cm. Mængderabat gives. Har ca. 2

  kabeltromler, kabeltromler sælges. Flangediameter 200 cm. Højde 110 cm. Mængderabat gives. Har ca. 20 stk.

  1.700,00 kr.16-03-2023

Se alle kabeltromler til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Kabeltromle
Bålfad
– Træbeskyttelse
– Hjul
– Klammer

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Danskerne slår rekord: Så mange penge har vi tjent på brugte sager

Vi vil gerne se dit færdige bålsted. Del et billede af dit DIY-projekt på Instagram og tag os (@dbadk).
Vi vil gerne se dit færdige bålsted. Del et billede af dit DIY-projekt på Instagram og tag os (@dbadk).

Klar, parat, start

Før tromlen får sin egentlige makeover, skal den renses godt igennem. Dette gøres ved først at fjerne eventuelle klips, søm eller hvad der nu ellers er blevet banket i træet. Det er dog vigtig ikke at fjerne de skruer, der holder sammen på hele tromlen.

Med en overflade fri for metaldimser, skal træet nu have en tur med sandpapir. Har du en rystepudser eller lignende kan du med fordel bruge den til dette – ellers må du ty til håndkraft. 

LÆS OGSÅ: Freja strikker af garnrester: Det tvinger mig til at være kreativ

Er du mere til det rå træ-look, kan du også lade kabeltromlen stå som den er.
Er du mere til det rå træ-look, kan du også lade kabeltromlen stå som den er.

Tid til at finde penslen frem 

Næste step er at male tromlen. Camilla har valgt en sort træbeskyttelse, som ikke er helt dækkende. På den måde kan man fortsat se spillet i træet samtidig med træet beskyttes og matcher bålfadet.

En vigtig detalje, når du laver finish på dit malerarbejde, er, at du maler i retning med årerne. Når du maler kanten af tromlen, skal du være en smule tålmodig og omhyggelig for at sikre malingen kommer ind i alle små revner. 

LÆS OGSÅ: DIY – Sådan bliver denne gamle børnecykel så god som ny

Synes du ligesom Camilla, at det er irriterende, at snobrødspindene ligger og flyder? Se hvordan Camilla løser dette i videoen øverst i artiklen.
Synes du ligesom Camilla, at det er irriterende, at snobrødspindene ligger og flyder? Se hvordan Camilla løser dette i videoen øverst i artiklen.

Praktiske tips og tricks

Inden bålfadet monteres på toppen af tromlen, kan du med fordel skrue hjul på tromlens underside. På den måde er det væsentligt nemmere at flytte rundt på bålstedet. Camilla benytter rustfrie hjul, så de ligesom resten af tromlen tåle vind og vejr. 

Selve bålfadet monterer Camilla ved at bore fordybninger, hvor fadets fødder skal stå. Dernæst fæstnes de med et par hæfteklammer. Og så blev bålstedet klar til brug.

Find det på DBA

 1. Esschert Design bålfad S FF209

  Esschert Design bålfad S FF209

  Esschert Design bålfad S FF209, Dette ildfad FF209 fra Esschert Design vil være et fremragende valg, hvis du har brug for ekstra varme på en kold nat. Ildfadet er lavet af støbejern, som gør det meget

  666,00 kr.24-01-2023
 2. ProGarden Ambiance bålfad med håndtag 60 cm støbejern

  ProGarden Ambiance bålfad med håndtag 60 cm støbejern

  ProGarden Ambiance bålfad med håndtag 60 cm støbej, Bålfadet i støbejern fra Ambiance er det ideelle bålsted, hvis du har en lille/mellemstor have eller tagterrasse. Det skaber stemning og varme på ko

  724,00 kr.23-02-2023
 3. Esschert Design bålfad FF132, ovalt

  Esschert Design bålfad FF132, ovalt

  Esschert Design bålfad FF132, ovalt, Dette sorte, ovale bålfad FF132 i støbejern fra Esschert Design vil være et dekorativt supplement til din terrasse og samtidig holde dig varm med sin ild. Bålfadet

  1.052,00 kr.23-02-2023
 4. vidaXL rustikt bålfad Ø40 cm jern farverigt

  vidaXL rustikt bålfad Ø40 cm jern farverigt

  vidaXL rustikt bålfad Ø40 cm jern farverigt, Dette bålfad har et rustlook, så det føjer et strejf af rustik stil til din have eller terrasse, samtidig med at det holder dig varm på kolde aftener. Bålf

  483,00 kr.23-02-2023
 5. Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Greenhand Bålfad - The Fire Pit Bowl - Bålpladser , Greenhand, Bålfad fra Greenhand Det er en smuk sommeraften. Mørket kommer langsomt snigende. Du laver bål i bålfadet og forlænger hyggen under åben

  1.199,00 kr.05-04-2022
 6. Bon-fire Cone Bålfad - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Bon-fire Cone Bålfad - Bålpladser & Havepejse Hos Coop

  Bon-fire Cone Bålfad - Bålpladser & Havepejse Hos , Bon-fire, Bon-Fire Cone bålfad Lækkert bålfad, der indbyder til hygge i haven eller på terrassen. Brug det til at skabe lys og varme. Eller saml fam

  1.499,00 kr.05-04-2022

Se alle bålfade til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg 

Vil du gerne være den heldige ejer af Camillas fine bålsted? Så har vi en en god nyhed til dig! Er du hurtig på tasterne kan de nemlig finde det hjemmebyggede bålsted til salg på Camillas DBA-profil, lige her.

Giver du dig i kast med at bygge dit eget Skjulte Skatte-projekt, vil vi mægtig gerne se det færdige resultat! Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

LÆS OGSÅ: Maja har på kort tid tjent 10.000 kroner på at sælge sit tøj

Er du glad for finurlige genbrugsfund og overraskende upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.
Er du glad for finurlige genbrugsfund og overraskende upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.

Camilla er ikke ene om at upcycle gamle genbrugsfund. Maren på 18-år syer muleposer af brugt stof – eksempelvis gamle gardiner. Læs mere om Maren og hendes grønne mission i artiklen, her

Gennem de seneste år har genbrug for alvor fundet vej til danskernes hjem. I videoen nedenfor kan du møde 27-årige Nathalie, der de sidste to måneder op til hun og familien flyttede i deres nye hus, havde minimum ét DBA-salg om dagen.


Læs mere om Nathalie og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler