DIY: Camilla forvandler en kabeltromle til overraskende bålsted
Video

DIY: Camilla forvandler en kabeltromle til overraskende bålsted

Astrid
Astrid

Findes der noget bedre end lyse sommeraftener? Nej vel – og de skal selvfølgelig nydes udenfor rundt om dit nye, hjemmebygget bålsted.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 

I de seneste tre videoer har Camilla bygget et fuglefoderbræt af to glasfade, forvandlet et par aflagte vinduer til et drivhus og ombygget en gammel dør til et bord.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du bygger et hyggeligt bålsted af en kabeltromle. Og bare rolig kabeltromlen går ikke i brand, når det kommer fut i bålet.

Find det på DBA

 1. 3 trallemøbler med puder sælges samlet

  3 trallemøbler med puder sælges samlet

  Trallemøbler og puder, Kabeltromlen, Trallemøblerne kan anvendes både inde og ude. De er lavet af brugt traller. Nypris: 2.547 Sælges som sæt (nyrengjort) og kan afhentes efter aftale.

  1.500,00 kr.04-06-2023
 2. Flot, dekorativ kabeltromle
velegnet til sejt bord såvel i stuen som i haven
Den er helt intakt og i

  Flot, dekorativ kabeltromle velegnet til sejt bord såvel i stuen som i haven Den er helt intakt og i orden diameter 79 cm højde 59 cm

  550,00 kr.04-06-2023
 3. Kabeltromle, Kabeltromle bord. 
Natbord, blomster opsats, eller noget helt andet. 

Højde.44,5. Cm

  Kabeltromle, Kabeltromle bord. Natbord, blomster opsats, eller noget helt andet. Højde.44,5. Cm Diameter. 40. Cm Hul i midten. 8,5. Cm. Sendes ikke.

  100,00 kr.02-06-2023
 4. Knagerække, Knagerække af smukke knager i støbejern på brændt og lakeret genbrugstræ. Kan bruges man

  Knagerække, Knagerække af smukke knager i støbejern på brændt og lakeret genbrugstræ. Kan bruges mange steder i hjemmet og passer godt i den moderne, nordiske indretning. Brug den for eksempel som oph

  350,00 kr.01-06-2023
 5. Knagerække, Knagerække af smukke knager i støbejern på brændt og lakeret genbrugstræ. Kan bruges man

  Knagerække, Knagerække af smukke knager i støbejern på brændt og lakeret genbrugstræ. Kan bruges mange steder i hjemmet og passer godt i den moderne, nordiske indretning. Brug den for eksempel som oph

  295,00 kr.01-06-2023
 6. Kabeltromler, 4 stk kabeltromler sælges. Prisen er pr. Stk.
2 af dem er lakeret (hvid pigment)

  Kabeltromler, 4 stk kabeltromler sælges. Prisen er pr. Stk. 2 af dem er lakeret (hvid pigment)

  350,00 kr.28-05-2023

Se alle kabeltromler til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Kabeltromle
Bålfad
– Træbeskyttelse
– Hjul
– Klammer

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

LÆS OGSÅ: Danskerne slår rekord: Så mange penge har vi tjent på brugte sager

Vi vil gerne se dit færdige bålsted. Del et billede af dit DIY-projekt på Instagram og tag os (@dbadk).
Vi vil gerne se dit færdige bålsted. Del et billede af dit DIY-projekt på Instagram og tag os (@dbadk).

Klar, parat, start

Før tromlen får sin egentlige makeover, skal den renses godt igennem. Dette gøres ved først at fjerne eventuelle klips, søm eller hvad der nu ellers er blevet banket i træet. Det er dog vigtig ikke at fjerne de skruer, der holder sammen på hele tromlen.

Med en overflade fri for metaldimser, skal træet nu have en tur med sandpapir. Har du en rystepudser eller lignende kan du med fordel bruge den til dette – ellers må du ty til håndkraft. 

LÆS OGSÅ: Freja strikker af garnrester: Det tvinger mig til at være kreativ

Er du mere til det rå træ-look, kan du også lade kabeltromlen stå som den er.
Er du mere til det rå træ-look, kan du også lade kabeltromlen stå som den er.

Tid til at finde penslen frem 

Næste step er at male tromlen. Camilla har valgt en sort træbeskyttelse, som ikke er helt dækkende. På den måde kan man fortsat se spillet i træet samtidig med træet beskyttes og matcher bålfadet.

En vigtig detalje, når du laver finish på dit malerarbejde, er, at du maler i retning med årerne. Når du maler kanten af tromlen, skal du være en smule tålmodig og omhyggelig for at sikre malingen kommer ind i alle små revner. 

LÆS OGSÅ: DIY – Sådan bliver denne gamle børnecykel så god som ny

Synes du ligesom Camilla, at det er irriterende, at snobrødspindene ligger og flyder? Se hvordan Camilla løser dette i videoen øverst i artiklen.
Synes du ligesom Camilla, at det er irriterende, at snobrødspindene ligger og flyder? Se hvordan Camilla løser dette i videoen øverst i artiklen.

Praktiske tips og tricks

Inden bålfadet monteres på toppen af tromlen, kan du med fordel skrue hjul på tromlens underside. På den måde er det væsentligt nemmere at flytte rundt på bålstedet. Camilla benytter rustfrie hjul, så de ligesom resten af tromlen tåle vind og vejr. 

Selve bålfadet monterer Camilla ved at bore fordybninger, hvor fadets fødder skal stå. Dernæst fæstnes de med et par hæfteklammer. Og så blev bålstedet klar til brug.

Find det på DBA

 1. Anden grill, Harrier udendørs bålfad, Jeg har den 25. maj modtaget dette flotte bålfad, men det er s

  Anden grill, Harrier udendørs bålfad, Jeg har den 25. maj modtaget dette flotte bålfad, men det er simpelthen for stort til mine have omgivelser, så jeg håber, at det kan skabe kulinariske glæder ande

  1.000,00 kr.26-05-2023
 2. Bålfad i støbejern

  Bålfad i støbejern

  Bålsted, Satake Outdoor, Lækkert bålfad i støbejern som kan skabe hygge i en hver have, det passer fremragende til vores tripod hvis du ønsker at lave mad over åben ild.

  995,00 kr.05-06-2023
 3. Andet, Metal, Nyt Bålfad Ø60 
Medflg ny spand med brænde & optændingspinde.
Skal afhentes i 9530 Stø

  Andet, Metal, Nyt Bålfad Ø60 Medflg ny spand med brænde & optændingspinde. Skal afhentes i 9530 Støvring. Fast Pris.

  250,00 kr.05-06-2023
 4. Corten stål ildkurv, Stor flot corten stål ildkurv / bålfad. Toppen kan tages af benene for nemmere

  Corten stål ildkurv, Stor flot corten stål ildkurv / bålfad. Toppen kan tages af benene for nemmere transport. Kan ses ved interesse inden køb.

  500,00 kr.04-06-2023
 5. RedFire bålfad Pello sort stål

  RedFire bålfad Pello sort stål

  RedFire bålfad Pello sort stål, Dette robuste Pello-bålfad fra RedFire giver dig mulighed for at kunne nyde en dejlig og hyggelig aften foran ilden med din familie og venner. Med dette robuste bålfad

  1.201,00 kr.06-02-2023
 6. RedFire bålfad Reso stål grå

  RedFire bålfad Reso stål grå

  RedFire bålfad Reso stål grå, Reso fra RedFire er et moderne og robust åbent bålfad. Bålstedet til haven er firkantet og dybt, så det er velegnet til større stykker brænde. Reso-stativet kan bruges p

  1.326,00 kr.06-02-2023

Se alle bålfade til salg på DBA, her.

Skjulte Skatte til salg 

Vil du gerne være den heldige ejer af Camillas fine bålsted? Så har vi en en god nyhed til dig! Er du hurtig på tasterne kan de nemlig finde det hjemmebyggede bålsted til salg på Camillas DBA-profil, lige her.

Giver du dig i kast med at bygge dit eget Skjulte Skatte-projekt, vil vi mægtig gerne se det færdige resultat! Del dit billede på Instagram og tag os (@dbadk) – vi glæder os til at se dine skjulte skatte.

LÆS OGSÅ: Maja har på kort tid tjent 10.000 kroner på at sælge sit tøj

Er du glad for finurlige genbrugsfund og overraskende upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.
Er du glad for finurlige genbrugsfund og overraskende upcycling projekter? Så følg med på DBAs Instagram. Du finder os her – @dbadk.

Camilla er ikke ene om at upcycle gamle genbrugsfund. Maren på 18-år syer muleposer af brugt stof – eksempelvis gamle gardiner. Læs mere om Maren og hendes grønne mission i artiklen, her

Gennem de seneste år har genbrug for alvor fundet vej til danskernes hjem. I videoen nedenfor kan du møde 27-årige Nathalie, der de sidste to måneder op til hun og familien flyttede i deres nye hus, havde minimum ét DBA-salg om dagen.


Læs mere om Nathalie og hendes genbrugshjem, her.

Relaterede artikler