Skjulte Skatte: Fra kabeltromle til blomsteropsats
Video

Skjulte Skatte: Fra kabeltromle til blomsteropsats

Astrid
Astrid

Kribler det i fingrene efter at komme i gang med et DIY-projekt? Så bør du se med her, hvor DBAs handywoman, Camilla viser dig, hvordan en slidt kabeltromle kan forvandles til en charmerende planteopsats. 

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de tidligere videoer har Camilla blandt andet givet nyt liv til et gammelt natbord, forvandlet en brugt barstol til et smukt mosaikbord og moderniseret en slidt skænk.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du med toppen af en kabeltromle kan lave en charmerende blomsteropsats. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Spisebord, Træ, Kabeltromlen.dk, b: 140 l: 140, Mega fedt rundt spisebord af kabeltromle.
Plads til

  Spisebord, Træ, Kabeltromlen.dk, b: 140 l: 140, Mega fedt rundt spisebord af kabeltromle. Plads til 6-8 mand rundt om bordet. Købt igennem kabeltromlen.dk Her får du et spisebord som ikke alle andre h

  1.300,00 kr.22-06-2024
 2. Kabeltromler i mange størrelser

  Kabeltromler i mange størrelser

  Andre borde, flere typer : Kabeltromle træ Ø 60 cm Kabeltromle træ Ø 70 cm Kabeltromle træ Ø 80 cm Kabeltromle træ Ø 90 cm Kabeltromle træ Ø 100 cm Kabeltromle træ Ø 110 cm Kabe

  550,00 kr.29-05-2019
 3. Spisebord, Træ, Jeg sælger dette rustikke spisebord lavet af en original kabeltromle. Det sælges, da

  Spisebord, Træ, Jeg sælger dette rustikke spisebord lavet af en original kabeltromle. Det sælges, da det aldrig bliver brugt og dermed bare står til pynt. Bordpladen blev olieret, da det blev købt. Bo

  1.200,00 kr.20-06-2024
 4. Kabeltromle Sofabord / Havebord med hjul, Træ, 55 cm høj og 80 cm i diameter

Kabeltromle som sofabo

  Kabeltromle Sofabord / Havebord med hjul, Træ, 55 cm høj og 80 cm i diameter Kabeltromle som sofabord eller havebord med hjul. Hjulene kan bremses, så det kan stå fast når det ikke skal flyttes på.

  550,00 kr.06-06-2024
 5. Kabeltromlebord

  Kabeltromlebord

  Spisebord, Kabeltromle, The Woodworker, b: 90 l: 90, Vi har kabeltromleborde i mange forskellige størrelser, både i diameter og højde. Hvert bord er helt unikt, med farvenuancer, tryk og træets spil.

  1.345,00 kr.12-03-2022
 6. Kabeltromlebord

  Kabeltromlebord

  Spisebord, Kabeltromle, The Woodworker, b: 110 l: 110, Vi har kabeltromleborde i mange forskellige størrelser, både i diameter og højde. Hvert bord er helt unikt, med farvenuancer, tryk og træets spil

  1.345,00 kr.12-03-2022

Se alle kabeltromler til salg på DBA, her.

Det skal du bruge

Er dine vindueskarme spækket med planter, der mangler et nyt ståsted, skal du da lave en planteopsats. Alt du skal brug er nedenstående remedier og dit værktøj – hvis ikke du har sådan noget, kan du formentlig finde det billigt på DBA.

Indkøbslisten:
Kabeltromle
– Træbrædder
Maling
– Hængsler
– Skruer
– Tape

Nu du har klaret de nødvendige indkøb, er du klar til at påbegynde det egentlige arbejde. Følg Camillas guide nedenfor.

LÆS OGSÅ: Maja elsker brugte gaver

Til udskæringen af kabeltromlen anvender Camilla et skære, der både kan skære i træ og metal.
Til udskæringen af kabeltromlen anvender Camilla et skære, der både kan skære i træ og metal.

Forberedelsen er alfa omega

Blomsteropsatstens fundament laves af en flade fra en gammel kabeltromle, der bliver skåret godt og grundigt i stykker. Altså i nøje afmålte stykker.

Start som Camilla med at inddele overfladen i kvarte stykker markeret med tape. Dette gøres for at sikre, at overfladen bliver skåret i de rette størrelser, og at stykkerne har de rette proportioner i forhold til hinanden.

Hvis du vil se præcis, hvordan Camilla har båret sig ad, kan du tage et nærmere kig i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Martin kan sælge alt – undtagen denne ting fra Svigerfar

Hvis ikke du har noget resttræ liggende, kan du købe et par træbrædder, du synes passer i bredde og tykkelse.
Hvis ikke du har noget resttræ liggende, kan du købe et par træbrædder, du synes passer i bredde og tykkelse.

Det kræver ben at stå på

Blomsteropsatsen skal naturligvis have ben at stå på – og dem har Camilla lavet af noget resttræ, der ellers ikke skulle bruges til noget.

Inden træbenene skæres til, er det utrolig vigtigt, at længden på disse er målt præcist op. For hvor ærgerligt ville det ikke være, hvis blomsteropsatsen endte med at være pilskæv? Det går ikke. Så hellere bruge lidt ekstra tid på selve opmålingen.

Da farven på træbrædderne havde forskellige farver, har Camilla valgt at give alle tre ben en klat maling for at skabe et ensartet udtryk.

SE OGSÅ: Hvor bæredygtig er Karsten Ree? Vi stikker til rigmanden

Mål, mål, mål. Det er vigtigt at få målt af inden, du svinger saven.
Mål, mål, mål. Det er vigtigt at få målt af inden, du svinger saven.

Tid til at samle puslespillet

Inden puslespillet – altså blomsteropsatsten – samles, har Camilla skåret hjørnet af det punkt, hvor alle tre plader til blomsteropsatsen mødes. Dette gøres for at skabe et afbalanceret udtryk med brug af kun tre ben.

Hylderne skal nu fastgøres på benene. Inden de skrues fast, har Camilla målt og market afstanden på hylderne. På de afmærkede punkter skal hængslerne skrues fast.

Den skrue, der bores ind i benene, er den, som skal holde vægten. Den skure, der bores i kabeltromlen, skal bare holde hylden på plads. Det er desuden væsentligt, at skruerne er så korte, at de ikke går igennem træet, men samtidig lange nok til at holde vægten. Ergo – skruens størrelse er vigtig!

Når aller skruer er boret fast, er det tid til at nyde resultatet. Godt gået!

Køb Camillas planteopsats på DBA. Find linket dertil nedenfor.
Køb Camillas planteopsats på DBA. Find linket dertil nedenfor.

Den nemme løsning

Er du helt forelsket i Camillas blomsteropsats? Her er en god nyhed til dig. Sving forbi Camillas DBA-profil, hvor du har mulighed for at købe opsatsen – såfremt den stadig er til salg. 

Camillas DBA-profil sættes skjulte skatte løbende til salg. Men du skal være en anelse hurtig, hvis du vil have fingrene i Camillas hjemmelavede møbler – de tidligere kreationer er nemlig gået som varmt brød.

Nedenfor kan du tage et kig på planteopsatser til salg på DBA.

Find det på DBA

 1. Piedestal / blomsterkassers, Flot piedestal / blomsteropsats i metal og marmor. 
Den ene knop ved st

  Piedestal / blomsterkassers, Flot piedestal / blomsteropsats i metal og marmor. Den ene knop ved stativet mangler. Se billeder for stand Ø 25,5cm H 63cm Afhentes på Nørrebro

  125,00 kr.23-06-2024
 2. Skammel, Jeg sælger denne rigtig fine retro skammel eller taburet i massiv træ og med et sæde malet

  Skammel, Jeg sælger denne rigtig fine retro skammel eller taburet i massiv træ og med et sæde malet grøn. Den har fin patina. Den kan med fordel også anvendes som blomsteropsats eller bare stå til pyn

  550,00 kr.22-06-2024
 3. Andet, 

Blomsteropsats med to marmor plader.

Højde 75cm

  Andet, Blomsteropsats med to marmor plader. Højde 75cm

  100,00 kr.22-06-2024
 4. Blomsteropsats, Opsats i patineret letmetal.
Højde 63 cm og selve bordpladen kvadratisk 23 cm.
Tilhø

  Blomsteropsats, Opsats i patineret letmetal. Højde 63 cm og selve bordpladen kvadratisk 23 cm. Tilhørende 2 blomsterrulleborde med plademål 28 cm. Kun til afhentning. Fast pris Der svares kun på ann

  250,00 kr.22-06-2024
 5. Fint sæt med spejl, bord og blomsteropsats., Rigtig fint sæt med spejl, bord og blomsteropsats.

All

  Fint sæt med spejl, bord og blomsteropsats., Rigtig fint sæt med spejl, bord og blomsteropsats. Alle tre dele er nymalet med miljøvenlig maling; Fusion mineralpaint, i farven Champlain. Nye greb påsa

  1.375,00 kr.21-06-2024
 6. Blomsteropsats i bambus, RETRO, Fin lille blomsteropsats i bambus. Højden er 35 cm og glaspladen med

  Blomsteropsats i bambus, RETRO, Fin lille blomsteropsats i bambus. Højden er 35 cm og glaspladen med bambus kant er 23 cm.

  150,00 kr.21-06-2024

Se alle planteopsatser til salg på DBA, her

Er du vild med DIY? Det er du ikke ene om. 27-årige Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget. De hjemmelavede møbler pryder Marine-Louise og kærestens Frederiksberg-lejlighed – som du kan få et nærmere kig på, her

Arvestykker, genbrugsfund og barnlige figurer pryder 34-årige Elisas hjem i Sæby. Kom med indenfor i videoen nedenfor.


Læs mere om Elisa og hendes hjem, her.

Relaterede artikler