Skjulte skatte: Sådan giver du nyt liv til et gammelt natbord
VideoBolig

Skjulte skatte: Sådan giver du nyt liv til et gammelt natbord

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Har du været i skuret, på loftet eller i kælderen for nyligt? Det kan jo være, der gemmer sig en skjult skat! I denne nye videoserie viser vores vært og handywoman Camilla, hvordan man giver ting fra gemmerne nyt liv – og hun starter med et fikst, lille natbord, der er til at gå til for de fleste. Se videoen herover.

Camilla Nordvig Kjærbye er ikke professionel håndværker, men dog umådeligt fiks med fingrene – og så er hun vært på vores nye DIY-videoserie, som vi har kaldt Skjulte Skatte.

I Skjulte Skatte vil Camilla til at gå DBA igennem for skatte, der står skjult eller hengemt i danskernes skure, lofter eller kælderrum. De mest spændende ting køber hun og tager med sig tilbage på sit værksted, hvor hun giver den skjulte skat et nyt liv.

Og det bedste af det hele? Hun viser og forklarer hvert et enkelt trin i processen – også når det ikke går helt, som hun havde planlagt det. I Skjulte Skatte kan du følge med hjemmefra og give dig i kast med lignende projekter. Videoerne indeholder udførlige lister over hvilke materialer, der skal bruges - så der er ingen undskyldninger!

I denne første video giver hun sig i kast med et projekt, hvor de fleste kan være med: Et natbord der forvandles fra farmors favorit til farligt fancy. Se processen herover, eller læs mere om de enkelte trin i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Natbord, Kaagaard, sengebord/natbord Kaagaard i lyst bøg
bredde cm 50.højde .50 cm dybde 37 cm den k

  Natbord, Kaagaard, sengebord/natbord Kaagaard i lyst bøg bredde cm 50.højde .50 cm dybde 37 cm den kostede 1.457 kr fra ny kom med dit eget bud på det se også mine andre annoncer her inde måske du ogs

  10,00 kr.17-04-2024
 2. Natbord, Super sødt nyt natbord, eller sidebord hvis man vil det. I træ og rattan. Låge binder lidt

  Natbord, Super sødt nyt natbord, eller sidebord hvis man vil det. I træ og rattan. Låge binder lidt men skal bare rettes til. Har bare stået og nu sælges det da jeg skal flytte og ikke har pladsen. H

  125,00 kr.17-04-2024
 3. Natbord, Sengebord, Sengebord / natbord med lys. Almindelig E27 fatning så der kan sættes en Philips

  Natbord, Sengebord, Sengebord / natbord med lys. Almindelig E27 fatning så der kan sættes en Philips Hue pære, Ikea Trådfri eller lignende i. Kan også bruges som sidebord. I plastik. Pæn stand med f

  700,00 kr.17-04-2024
 4. Natbord, 2 stk bord med hylde måler 44,5 x 38cm
Sælges samlet 100kr

  Natbord, 2 stk bord med hylde måler 44,5 x 38cm Sælges samlet 100kr

  100,00 kr.17-04-2024
 5. Natbord, Home, 2 stk. meget gamle sengeborde i fyr med skuffe og låge. Måler h: 53 dybde 32,5 bredde

  Natbord, Home, 2 stk. meget gamle sengeborde i fyr med skuffe og låge. Måler h: 53 dybde 32,5 bredde 33,5 cm. ( Måske de lige skal slibes eller en gang maling.)

  300,00 kr.17-04-2024
 6. Natbord, Montana, Sælger 2 Montana Dash sengeborde til vægophæng 

Producent: Montana
Farve: New Whi

  Natbord, Montana, Sælger 2 Montana Dash sengeborde til vægophæng Producent: Montana Farve: New White 101 Mål: H24 cm, B35,4 cm, D30 cm De er stadig i original emballage, da de ikke passer ind i vo

  2.000,00 kr.16-04-2024

Der er intet færre end 1.245 natborde til salg på DBA. 430 af dem koster under 250 kroner!

Hvad skal du bruge?

Det kan være, du har et gammelt natbord eller en lille kommode, der trænger til en opfrisker – hvis ikke, kan du se natborde til salg på DBA her. Måske der gemmer sig et billigt og værdigt projekt blandt annoncerne.

Men hvad skal du bruge til selve opfriskningen? Det får du en lille indkøbsliste til herunder. Husk at gå skuret efter eller hør om dine venner, naboer, forældre eller hundeluftere har rester af maling, lim eller grunder. Ofte gemmer man en sjat, som man aldrig får brugt igen, og jo mere du kan få af den slags, dets billigere bliver dit DIY-projekt.

Indkøbslisten:

 • Grunder
 • Maling
 • Fejelister, profillister, pyntelister eller lignende
 • Montagelim
 • Greb
Før malingen påføres, skal der grunder på! Læs hvorfor herunder.
Før malingen påføres, skal der grunder på! Læs hvorfor herunder.

Sådan gør du

Når natbordet er hevet op fra kælderen eller købt for en slik på DBA, skal du nu i sving! Herunder kommer vi til at gennemgå de trin, som Camilla følger i videoen ovenfor.

Afslibning

Start med at slibe møblet af med sandpapir. Dette gøres for at give en mere rug overflade, der gør, at malingen bedre kan hænge fast, når den skal påføres senere.

Efter afslibning af alle overflader på møblet, skal disse tørres af med en fugtig klud. Dette gøres for at komme af med støv og savsmuld, der ellers ville sætte sig i malingen.

Find det på DBA

 1. Skænk, palisander, b: 88 d: 42 h: 78, Skænk i palisander med klap og skuffe.
Mange anvendelses mulig

  Skænk, palisander, b: 88 d: 42 h: 78, Skænk i palisander med klap og skuffe. Mange anvendelses muligheder. Musik, bar, etc.

  1.500,00 kr.17-04-2024
 2. Tv-bænk, b: 133 d: 33 h: 43, Mistral TV bænk. Meget velholdt. Nypris 3000

  Tv-bænk, b: 133 d: 33 h: 43, Mistral TV bænk. Meget velholdt. Nypris 3000

  1.000,00 kr.17-04-2024
 3. Skænk, teaktræ, b: 200 d: 50, Rummelig skænk i teaktræsfiner. Den har desværre fået nogle skjolder,

  Skænk, teaktræ, b: 200 d: 50, Rummelig skænk i teaktræsfiner. Den har desværre fået nogle skjolder, da vi har brugt noget for stærkt rensemiddel på den. Går ud fra, det kan fjernes med noget sandpapir

  1,00 kr.17-04-2024
 4. Kommode, andet materiale, b: 108 d: 50 h: 96, Hemnes kommode fra Ikea med 3 skuffer. 
Der er et lill

  Kommode, andet materiale, b: 108 d: 50 h: 96, Hemnes kommode fra Ikea med 3 skuffer. Der er et lille hak i den ene side, se billede. En klassisk kommode af massiv træ med et traditionelt udtryk og

  500,00 kr.17-04-2024
 5. Skænk, teaktræ, b: 195 d: 45 h: 86, Smuk skænk af teakfiner. Brugt og har små skavanker og en lidt s

  Skænk, teaktræ, b: 195 d: 45 h: 86, Smuk skænk af teakfiner. Brugt og har små skavanker og en lidt slidt overflade. Man vil nok godt kunne få den helt fin igen. Der er to rum med tre hylder, et stør

  500,00 kr.17-04-2024
 6. Kommode, andet materiale, b: 160 d: 48 h: 78, Malm kommode fra Ikea med 6 skuffer. 
Der er to mærker

  Kommode, andet materiale, b: 160 d: 48 h: 78, Malm kommode fra Ikea med 6 skuffer. Der er to mærker - se billeder. Ellers fremstår den pæn og velholdt. Et stilrent udtryk, der passer overalt – i so

  400,00 kr.17-04-2024

Du finder 2.796 kommoder og 1.439 skænke til salg på DBA. Mon ikke der er et DIY-projekt iblandt?

Grunder og maling

Det kan være fristende at kaste sig ud i malingen med det samme, når møblet står med sit rustikke look efter afslibning. Men her må du væbne dig med tålmodighed. Der skal nemlig grunder på først. Grunder får malingen til at hæfte bedre og giver et bedre slutresultat.

Du behøver ikke tænke meget over linjer eller penselstrøg, når grunderen påføres, da det vil blive dækket af malingen bagefter. Når grunderen er påført, skal du lade den tørre helt, før du påfører maling.

Når grunderen er tør, kan du begynde med malingen. Her skal du tænke mere over dine strøg, da disse kan ses på slutproduktet, hvis ikke de er påført nogenlunde ligeligt.

Husk at give to gange maling! Første lag maling behøver, i modsætning til grunderen, ikke være knastør, før andet lag påføres.

SE OGSÅ: Sådan shiner du dit sofabord op med saltsyre

Det kræver gode måleevner og en nyspidset blyant, når listerne skal skæres til.
Det kræver gode måleevner og en nyspidset blyant, når listerne skal skæres til.

Lister i smig

Herefter skal listerne monteres, men før du griber limen, skal de tilpasses møblet. Som Camilla viser i videoen, skal listerne skæres i smig. Det kræver lidt håndelag, fordi listerne hver skal gives et 45-graders snit i enden, således de kan mødes og limes sammen. Husk at bruge en fintakket sav, så træet ikke splinter

Kender du nogen med en kap- og geringssav, som Camilla bruger i videoen, gør det arbejdet med listerne noget nemmere – men en håndsav kan sagtens bruges!

Når listerne er skåret til, skal de monteres, hvilket gøres let med lim. Camilla benytter montagelim, som sættes i en fugepistol og påføres med en glidende bevægelse. En mindre avanceret limtube kan også bruges.

Håndtag

Når grunder, maling og lister er klaret, er der kun de sjove detaljer tilbage. Der skal selvfølgelig et håndtag på natbordet – og her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Selvfølgelig kan du købe et greb fra nyt eller finde et på DBA. Men du kan også klippe et gammelt læderbælte til og skrue på som håndtag. Eller et reb. Eller en vinprop. Prøv dig frem!

SE OGSÅ: Sådan laver vi gamle vinduer til vitrineskabe

Sådan ser bordet og annoncen ud, efter Camilla har haft fingrene i det. Skatten er ikke længere skjult!
Sådan ser bordet og annoncen ud, efter Camilla har haft fingrene i det. Skatten er ikke længere skjult!

Skjult skat til salg!

Når natbordet er færdigt, skal den store beslutning træffes: Skal du sælge natbordet for en ekstra mønt på DBA, eller skal de ind og pryde soveværelset, gæsteværelset eller børneværelset?

Efter Camilla er færdig med sine projekter til Skjulte Skatte, sætter hun det til salg på DBA. Natbordet er sat til salg for 650 kroner. Du kan se det her, hvis ikke det er solgt i mellemtiden. Du kan også finde Camillas DBA bruger og se, når hun sætter andre spændende projekter til salg.

Find det på DBA

 1. Hjørnereol, Vintage antik, b: 40 d: 40 h: 130, Fin vintage hjørnereol i mørkt træ. Muligvis mahogni

  Hjørnereol, Vintage antik, b: 40 d: 40 h: 130, Fin vintage hjørnereol i mørkt træ. Muligvis mahogni Let patina Jeg har været meget glad for denne reol, til både planter og nips, men det passer desvæ

  140,00 kr.17-04-2024
 2. Bogkasse, 2 farvede reoler. Kan overmales. Kommer i stykker, med alt inkluderet.

Køb 1 til 600DKK,

  Bogkasse, 2 farvede reoler. Kan overmales. Kommer i stykker, med alt inkluderet. Køb 1 til 600DKK, 2 til 1000DKK. 2 colourful shelves. Can be repainted. Disassembled, all parts included. Buy 1 for

  600,00 kr.17-04-2024
 3. Reol, Ikea, Lille og stor sælges samlet

  Reol, Ikea, Lille og stor sælges samlet

  350,00 kr.17-04-2024
 4. Kubikreol, Trævarefabrikkernes Udsalg, b: 70 d: 32 h: 70, 9 stk Kubik reoler i ubehandlet fyr. Fra T

  Kubikreol, Trævarefabrikkernes Udsalg, b: 70 d: 32 h: 70, 9 stk Kubik reoler i ubehandlet fyr. Fra Trævarefabrikernes udsalg. Brugte og med lidt brugsspor, enkelt sted med lidt blyantsfarve. Alle

  4.000,00 kr.17-04-2024
 5. Reol, 2 ens reoler  og en med skuffer i lavet af snedkermester 174 cm høj * 120 cm i bredden * 48 c

  Reol, 2 ens reoler og en med skuffer i lavet af snedkermester 174 cm høj * 120 cm i bredden * 48 cm i dybden i eg/sortbejdeses eg sælges per stk for 2500 kr ELLER KØB ALLE 3 FOR 5500KR HUSK AT SE M

  2.500,00 kr.17-04-2024
 6. Reol, b: 80 d: 40 h: 91, Sælger dette fine sæt med skrivebord og reol i samme serie.
Sort pulverlake

  Reol, b: 80 d: 40 h: 91, Sælger dette fine sæt med skrivebord og reol i samme serie. Sort pulverlakeret stel med laminatplader i lys eg look. Fejler absolut intet, fremstår 100% som nyt Reol, model

  300,00 kr.17-04-2024

Du finder 6.066 reoler til salg på DBA lige nu.

Er et natbord ikke helt et stort nok projekt til dig? Så har vi noget, der er lidt større. Læs med når vi besøger Sofie og Morten, som forvandler gamle campingvogne til lækker luksus. De giver også nogle fifs med på vejen!

Du kan også tage med på besøg hos de mangle samlere, der bruger DBA til at købe og sælge ting i stor stil. I videoen herunder møder du Helle fra Esbjerg, der har hjemmet proppet med genbrugsfund fra fiskermalerier til disko-lysekrone.

Relaterede artikler