Skjulte skatte: Fra barstol til flot mosaikbord
VideoBolig

Skjulte skatte: Fra barstol til flot mosaikbord

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mangler du et DIY-sommerprojekt? Så skal du se med her! I Skjulte skatte viser vært og handywoman Camilla, hvordan man giver ting fra gemmerne nyt liv. I videoen herover forvandler hun en billig barstol fra DBA til et flot mosaikbord til haven eller altanen.

I Skjulte Skatte vil vi inspirere dig til at gå i kælderen, skuret eller loftrummet efter ting, der gemmer på et skjult potentiale og kan få et nyt liv. I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vært og handywoman.

Camilla er ikke professionel håndværker. Til gengæld er hun umådeligt handy og dygtig til at inkludere dig i processen, når hun frisker ting op, som hun har fundet på DBA enten til småpenge eller gratis afhentning.

I den første video kastede Camilla sig over et natbord, hun købte af Christoffer på DBA, som havde haft natbordet stående i kælderen længe. Med en klat maling, nye greb og lidt knofedt, blev det glemte natbord fra kælderen til en sand skat. Se hvordan det gik i videoen her.

I denne video er det en gammel barstol købt på DBA for 80 kroner, der bliver forvandlet til et flot mosaikbord. Se hele processen trin for trin i videoen herover, eller læs mere om processen i artiklen herunder. God arbejdslyst!

Find det på DBA

 1. Høj skammel

  Høj skammel

  Skammel, Skammel eller højstol med træsæde i fin stand. Dia på sæde 34 cm Højde 63 cm 1 stk tilbage Kan sendes med GLS for 59 oveni Café stol Café stol Metal skammel Metal stol Højstol Skammel Bar

  100,00 kr.16-06-2023
 2. Barstol, Kunst læder barstol - kan justeres i højden

  Barstol, Kunst læder barstol - kan justeres i højden

  299,00 kr.01-10-2023
 3. Vintage taburet, Vintage taburet, barstol, piedestal med aldersrelateret brugsspor - kan evt. males

  Vintage taburet, Vintage taburet, barstol, piedestal med aldersrelateret brugsspor - kan evt. males i en fed farve H: 60 cm

  280,00 kr.01-10-2023
 4. Barstol, Barstol, Godt & solid Barstol

God solid Barstol str. H 88 - SH 63 - B 34 cm uden fejl.
686

  Barstol, Barstol, Godt & solid Barstol God solid Barstol str. H 88 - SH 63 - B 34 cm uden fejl. 6865 295 kr Ved Kontakt Husk nr 6865

  295,00 kr.01-10-2023
 5. Barstol , Ilva, Barstol i flot lilla farve. Højde til sæde er mellem 73 cm (minimum) og 85 cm (maxim

  Barstol , Ilva, Barstol i flot lilla farve. Højde til sæde er mellem 73 cm (minimum) og 85 cm (maximum). Der er lidt skrammer på ryggen men ellers er den fin.

  100,00 kr.01-10-2023
 6. Barstol, 2 flet barstole med træ ben. I rigtig fin stand begge to.
Måler:

Gulv til sædets slutning

  Barstol, 2 flet barstole med træ ben. I rigtig fin stand begge to. Måler: Gulv til sædets slutning 75 cm Gulv til øverst på ryg 100 cm Tag begge to for 200kr

  200,00 kr.01-10-2023

Søger du efter barstol på DBA, finder du 1.526 annoncer. 147 af barstolene koster under 200 kroner.

Her er det, du skal bruge

Start dit DYI-projekt med at gå loft eller kælderrum igennem. Det kan jo være, du har en gammel barstol eller taburet stående, der trænger til en opfrisker. Hvis ikke det er tilfældet, kan du finde billige barstole til salg til dit projekt på DBA lige her.

Dernæst skal du have materialer til projektet. Derfor får du herunder den indkøbsliste, som Camilla gjorde brug af, inden hun selv gik i sving. Inden du bruger dine surt optjente penge i byggemarkedet, er det igen smart at gå gemmerne igennem efter malingrester, resttræ, lim, fliser og fugemasse. Jo flere rester du kan gøre brug af, desto billigere bliver det mosaikbord, du skal bygge.

Indkøbslisten:

Find det på DBA

 1. Højbed fra Nordisk Højbed

  Højbed fra Nordisk Højbed

  Højbede, Nordisk Højbed, Træ, Højbedet er lavet af Cedertræ fra Sibirien. Træets indhold af oxiner garanterer sammen med bræddernes 33 mm tykkelse en meget lang levetid for dette højbed. Kassen kan le

  700,00 kr.14-06-2021
 2. Guardian Fodboldmål - Diego - Fodboldmål & -Udstyr Hos Coop

  Guardian Fodboldmål - Diego - Fodboldmål & -Udstyr Hos Coop

  Guardian Fodboldmål - Diego - Fodboldmål & -Udstyr, Guardian, Diego fodboldmål fra Guardian Klik, klik, klik. I løbet af kort tid er målet samlet. Så skal jordspydene bare i, så er det tid til fodbold

  959,00 kr.21-01-2022
 3. Guardian Fodboldmål - Cristiano - Fodboldmål & -Udstyr Hos Coop

  Guardian Fodboldmål - Cristiano - Fodboldmål & -Udstyr Hos Coop

  Guardian Fodboldmål - Cristiano - Fodboldmål & -Ud, Guardian, Cristiano fodboldmål fra Guardian Klik, klik, klik. I løbet af kort tid er målet samlet. Så skal jordspydene bare i, så er det tid til str

  879,00 kr.21-01-2022
 4. Krukker, Plante., Palme., Stor sund Yucca palme sælges med Terracotta krukken den står i.
Se mål på

  Krukker, Plante., Palme., Stor sund Yucca palme sælges med Terracotta krukken den står i. Se mål på billederne. 350 kr.

  350,00 kr.01-10-2023
 5. Havebord, Margueritbord uden stole. Brugt meget begrænset.
Lidt patina.
Nypris 10.000

Længde 2,34 m

  Havebord, Margueritbord uden stole. Brugt meget begrænset. Lidt patina. Nypris 10.000 Længde 2,34 meter Bredde 1,10 meter Højde 75 cm Fair bud modtages. Skambud frabedes.

  2.450,00 kr.01-10-2023
 6. Havemøbelsæt, Fint flet møbel sæt i hvid
Trænger til en våd klud

  Havemøbelsæt, Fint flet møbel sæt i hvid Trænger til en våd klud

  300,00 kr.01-10-2023

Sådan gør du

Når du har fundet den barstol, taburet eller hvad, der kan fungere som base for dit mosaikbord, skal du nu til at i gang med projektet. I det følgende gennemgår vi alle de trin, som Camilla følger i videoen i toppen af artiklen.

Afslibning og grunder

Det kan være fristende at gribe penslen og smide maling på møblet med det samme. For at få det bedste resultat, bør du dog slibe både møbel og MDF-plade af først for at sikre, at malingen hænger ordentligt fast, når du påfører den senere.

Når møblet er slebet af, tager du en fugtig klud og får det værste støv og savsmuld af. Med dét gjort, kan du heller ikke endnu smide maling på... Der skal nemlig en omgang grunder på før malingen. Dette skal til for at malingen hæfter bedre på møblet. Dette er særligt vigtigt, når man, som med mosaikbordet, har at gøre med et havemøbel til udendørs brug.

SE OGSÅ: Sådan shiner du dit sofabord op med saltsyre

Når møblet er slebet af, fjernes støv og savsmuld med en fugtig klud, før grunder påføres.
Når møblet er slebet af, fjernes støv og savsmuld med en fugtig klud, før grunder påføres.

Maling

Hvor den førnævnte grunder kan kastes på uden videre sans for detalje og penselstrøg, er det ikke tilfældet med malingen. Her skal penselstrøgene gerne være lange, elegante og ikke mindst ensartede. Klatmaling vil gå udover det færdige resultat, så brug gerne lidt ekstra tid på dette.

Husk, at grunderen skal være helt tør, før malingen påføres.

Når vi har at gøre med et bord, der skal stå udendørs, er det vigtigt, du vælger en type maling til udendørs brug. En almindelig indendørsmaling vil hurtigt skalle af og blive grim, hvis først den bliver udsat for vind og vejr.

Giv gerne møblet to lag maling. Her behøver det første lag ikke være knastørt, når anden omgang maling påføres.

Find det på DBA

 1. Natbord

  Natbord

  Natbord, The Box, Natbord/reol med skuffe,the Box fra living&more i koksgrå. 39x34 cm.H 37 cm. Originalt ophæng medfølger. Nye og ubrugte. Flere haves. Evt kan lev aftales.

  850,00 kr.15-01-2022
 2. Natbord, Ukendt, Flot og intakt hvidt natbord.
Stået i ikkeryger hjem.

Højde 66 cm
Bredde 48 cm.

T

  Natbord, Ukendt, Flot og intakt hvidt natbord. Stået i ikkeryger hjem. Højde 66 cm Bredde 48 cm. Topplade 54 × 38 2 skuffer I øverste skuffe en lille kasse som kan skubbes frem/ tilbage eller udta

  200,00 kr.01-10-2023
 3. Natbord, Ikea, Ikea sengebord. Ingen skader. 
Skal afhentes på Nørrebro i stuelejlighed uden trapper

  Natbord, Ikea, Ikea sengebord. Ingen skader. Skal afhentes på Nørrebro i stuelejlighed uden trapper. Byd gerne.

  250,00 kr.01-10-2023
 4. Natbord, Anne Linde, 2 stk. sælges samlet for 600 kr. el. 350 kr/stk
Farve: Hvid
Materiale: Pulverla

  Natbord, Anne Linde, 2 stk. sælges samlet for 600 kr. el. 350 kr/stk Farve: Hvid Materiale: Pulverlakeret aluminium. Mål: B: 25 x H: 33 x D: 23 cm Nypris: 699 kr/stk Designer: Anne Linde Brug Ledge:

  350,00 kr.01-10-2023
 5. Natbord, BØRGE MOGENSEN, Flot og klassisk. Model 148. Teak.

  Natbord, BØRGE MOGENSEN, Flot og klassisk. Model 148. Teak.

  1.600,00 kr.01-10-2023
 6. Natbord, Sælger mit spisebord, da jeg står og skal flytte. Det skal hentes i Randers nø fra 2 sal.

  Natbord, Sælger mit spisebord, da jeg står og skal flytte. Det skal hentes i Randers nø fra 2 sal.

  50,00 kr.01-10-2023

Er et natbord mere dit type DIY-projekt? Der er 587 natborde til salg på DBA lige nu.

Montering af lister

NU kommer vi til én af de mere udfordrende dele af projektet. Der skal monteres lister på den MDF-plade eller det stykke resttræ, der skal fungere som bordplade oven på den gamle barstol.

Fordi bordet skal bruges udendørs, har Camilla valgt at bruge lister af metal. Skal bordet kun bruges indendørs, kan almindelige trælister også bruges.

Udfordringen opstår i, at listerne skal skæres i smig. Smig er en ikke-retviklet samling mellem to kanter eller flader, der gør, at listerne mødes i en spids vinkel i et hjørne. Dette kræver lidt håndelag, fordi listerne skal have et 45-graders snit. Brug en god, fintakket sav, der kan skære i metal, hvis det er metallister, du har valgt. Som Camilla illustrerer, kan en vinkelsliber med fordel bruges, hvis du har en liggende.

Når listerne er skåret i smig, skal de monteres, hvilket gøres let med montagelim. Camilla benytter her en fugepistol til at påføre montagelimen med en glidende bevægelse. En mindre avanceret limtube kan også bruges - her skal du blot huske at bruge en lim, som kan tåle at stå udendørs.

LÆS OGSÅ: Gammel campingvogn blev til luksus sommerhus

Det kræver lidt præcision at få listerne til at sidde helt lige oven på den gode portion montagelim, som der skal til.
Det kræver lidt præcision at få listerne til at sidde helt lige oven på den gode portion montagelim, som der skal til.

Fliseklæb og puslespil

Når den udfordrende del med listemontering er klaret, og limen er tør, kommer vi til den kreative fase, hvor du kan få lov at lege. Der skal nemlig fliser på bordet. Altså, hvis du har tænkt dig at bruge fliser. Et mosaikmønster kan nemlig udgøres af alt fra sten, du har fundet på stranden, til porcelænsskår. Her er det kun fantasien, der sætter grænser!

Din mosaik skal naturligvis have noget at sidde fast på. Til det skal der bruges fliseklæb, som blandes med vand efter de blandingsforhold, der står på pakken. Det skal gerne påføres i et godt, tykt lag på MDF-pladen.

Når det er gjort, er det puslespilstid! Læg din mosaik i det mønster, du ønsker. Det kræver sikkert lidt frem og tilbage med de fliser eller skår, du bruger, så vent med at presse dem ned i din fliseklæb, før du er helt sikker på, at det rigtige mønster er fundet. Sørg for at overfladen bliver lige, så kopperne ikke tilter på bordet - dette kan kræve, at nogle fliser trykkes længere ned end andre.

Fuge

Når din mosaik er lagt i et flot mønster og trykket godt ned i fliseklæben, skal du væbne dig lidt med tålmodighed igen. Fliseklæben skal nemlig helst tørre natten over, inden der påføres fuge på overfladen.

Efter en nats tørring skal der fuge på bordet for at skabe en glat, ensartet overflade og for at forhindre, at vand løber ned mellem fliserne i bordet. Fugen påføres fra alle leder og kanter og skal ned mellem alle fliser. Herefter skal fugen tørre i 5-10 minutter. Den må ikke blive helt tør, da du efter de 5-10 minutter skal fjerne overskydende fuge med en opvredet, fugtig svamp.

Et godt tip fra Camilla er at bruge svampen med cirkulære bevægelser, så fugen fordeles ligeligt.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Fra barstol til flot mosaikbord! Du kan købe Camillas kreation for 650 kroner på DBA.
Fra barstol til flot mosaikbord! Du kan købe Camillas kreation for 650 kroner på DBA.

Skjult skat til salg

Det var dét! Hvad der en gang var en halvtrist barstol, taburet, eller hvad du brugte som base, er nu blevet til et flot mosaikbord, der kan pryde i haven eller på altanen. Du kan selvfølgelig også vælge at sælge det på DBA.

Camilla har mange projekter i gang på DBA, og derfor har hun valgt at sætte mosaikbordet til salg. Du kan finde det her, hvor det er sat til salg for 650 kroner, hvis ikke det er blevet solgt i mellemtiden. Du kan også finde Camillas DBA bruger og se, når hun sætter andre spændende projekter til salg.

Find det på DBA

 1. Andet produkt, andet materiale, b: 60 d: 45 h: 75, Fint bord med 2 skuffer og 1 hylde.
Lyst træ


#b

  Andet produkt, andet materiale, b: 60 d: 45 h: 75, Fint bord med 2 skuffer og 1 hylde. Lyst træ #bord #konsolbord #skænk

  200,00 kr.01-10-2023
 2. Kommode, andet materiale, b: 83 d: 47 h: 69, Fin gammel kommode i træ, 

4 skuffer


#antik
#retro
#

  Kommode, andet materiale, b: 83 d: 47 h: 69, Fin gammel kommode i træ, 4 skuffer #antik #retro #gammel

  240,00 kr.01-10-2023
 3. Skænk, egetræ, b: 194 d: 45 h: 88, SKOVBY skænk i lys eg, er som ny. Ny pris 11.000,-

  Skænk, egetræ, b: 194 d: 45 h: 88, SKOVBY skænk i lys eg, er som ny. Ny pris 11.000,-

  4.000,00 kr.01-10-2023
 4. Teaktræ kommode

  Teaktræ kommode

  Kommode, teaktræ h: 110, Teaktræ kommode. 110h. Pris 1800kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt guld #teaktræ #kommode #retrokommode #furniture #retrofurniture #vintagedesign #vintage

  1.800,00 kr.27-07-2023
 5. Kommode, andet materiale, b: 160 d: 50 h: 96, Ikea Hemnes kommode. 

Fremstår i pæn stand med kun få

  Kommode, andet materiale, b: 160 d: 50 h: 96, Ikea Hemnes kommode. Fremstår i pæn stand med kun få brugsspor. Et enkelt hak i skuffe, se billede. Står på 1 sal og skal selv bæres ned. Skufferne ta

  700,00 kr.01-10-2023
 6. Skænk, egetræ, b: 160 d: 50 h: 96, Nypris 2640,-

Skøn skænk med megen plads. Står brugt men fin
Har

  Skænk, egetræ, b: 160 d: 50 h: 96, Nypris 2640,- Skøn skænk med megen plads. Står brugt men fin Har en enkelt misfarvning i det ene hjørne https://www.ikea.com/dk/da/p/hemnes-kommode-8-skuffer-hvid-

  450,00 kr.01-10-2023

Du finder 2.672 kommoder og 1.451 skænke til salg på DBA. Perfekt til et godt DIY-projekt.

Har du brug for inspiration til lignende DIY-projekter? Så skal du læse med her. Vi besøger genbrugselskeren Marie-Louise, som bygger de fleste af sine egne møbler på budget.

Husk også at følge med i fremtidige videoer fra vores video-koncept; Skjulte skatte. Her er meget spændende på vej. Herunder kan du se, hvordan det gik, da Camilla gav nyt liv til et gammelt natbord.

Relaterede artikler