Mød en samler: Morten er besat af målmandshandsker
Video

Mød en samler: Morten er besat af målmandshandsker

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Mange samler på autografer eller trøjer fra deres fodboldidoler. Morten samler på noget lidt andet. Han er helt vild med det, som fodboldmålmænd har på hænderne. Mortens samling af målmandshandsker har rundet de 300 par, men han er ikke i mål med samlingen.

Hvad har Kasper Schmeichel, Hugo Lloris og Iker Casillas tilfælles? De er alle tre målmænd, og de bruger alle mellem 50 og 250 par målmandshandsker hvert år. Men hvor bliver de fodboldhandsker af, når de har brugt dem? De ender hos sådan en som Morten Kjærbye fra Østerbro i København, der samler på dem.

Når 33-årige Morten ser fodbold, holder han kun øje med én person, og hvad han har på hænderne. Morten begyndte i 2015 at samle på målmandshandsker, og i dag har samlingen vokset sig meget stor.

Andre fodboldfans samler måske på de trøjer, spillerne har på eller de støvler, spillerne sparker til bolden med. Der er dog en helt særlig grund til, at det lige præcis er målmandshandsker, Morten samler på. Det kan du læse om i artiklen her.

Uanset hvor imponerende det lyder at have samlet 300 par, har Mortens kæreste forvist samlingen til kælderen. Du kan se samlingen i videoen ovenfor. Du kan også læse med her for at finde ud af, hvilket par der betyder ekstra meget for Morten, og hvilke handsker han længes efter at eje.

Find det på DBA

 1. Handsker, Fodboldhandsker, målmand, Uhlsport, str. 6, Fodbold målmandshandsker der beskytter hændern

  Handsker, Fodboldhandsker, målmand, Uhlsport, str. 6, Fodbold målmandshandsker der beskytter hænderne godt og giver et fint greb om bolden. Brugte men fuldt funktionsdygtige.

  75,00 kr.05-02-2023
 2. Fodboldsæt, Målmandshandsker + benskinner + strømper, Målmandshandsker + benskinner + 3 par strømper

  Fodboldsæt, Målmandshandsker + benskinner + strømper, Målmandshandsker + benskinner + 3 par strømper str 32-35 brugt af en 7-8 årig Brugt, men kan bruges masser af gange endnu. Perfekt hvis der lige s

  150,00 kr.31-01-2023
 3. Handsker, Målmandshandsker, Unisport, str. 10, Brugte

  Handsker, Målmandshandsker, Unisport, str. 10, Brugte

  200,00 kr.31-01-2023
 4. Fodboldsæt, Tyskland / Manuel Neuer fodboldtrøje, Adidas, str. 140, Officiel målmandstrøje til børn.

  Fodboldsæt, Tyskland / Manuel Neuer fodboldtrøje, Adidas, str. 140, Officiel målmandstrøje til børn. Med tilhørende shorts og målmandshandsker. Fra VM i 2018. Med originalt Neuer #1 tryk. Samt det fo

  200,00 kr.30-01-2023
 5. Handsker, Målmandshandsker str. 8,5, Select, str. 8,5, Målmandshandsker pæne, lidt brugte
Sælges for

  Handsker, Målmandshandsker str. 8,5, Select, str. 8,5, Målmandshandsker pæne, lidt brugte Sælges for 300 ellers byd

  300,00 kr.28-01-2023
 6. Andet, Målmandshandsker, Select, str. 5, Målmandshandsker, Select. Str 5, 03 youth, flat cut. Aldrig

  Andet, Målmandshandsker, Select, str. 5, Målmandshandsker, Select. Str 5, 03 youth, flat cut. Aldrig brugt. Nypris 150 kr. Mørk blå og orange

  80,00 kr.25-01-2023

Find alle målmandshandsker til salg på DBA, her.

Sådan begyndte passionen for de svedige kendis-handsker

Morten er ikke bare en helt tilfældig person, der er faldet over handskerne. Han er født ind i en familie, hvor fodbolden har været en passion og en karriere for både hans far og brødre. Morten selv har været målmand på højt plan. Og sådan begyndte interessen for handskerne.

- Jeg har siddet som målmandsekspert på Unisport, og min far var fotograf for landsholdet. På den måde har jeg hele tiden kunnet følge med i de forskellige trends, fortæller Morten.

De første handsker, Morten købte til samlingen, har tilhørt den polske fodboldspiller Lukasz Fabianski. Parret købte han tilbage i 2015, hvor samlingen begyndte at tage fart. I forvejen havde han mange handsker, fordi han er målmandstræner. Men de rigtige samleobjekter er altså fra professionelle spillere rundt om i verden.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Sæt strøm til din EM-stemning

De professionelles navn bliver til de store kampe printet på handsken. Det er guld værd for samlerne.
De professionelles navn bliver til de store kampe printet på handsken. Det er guld værd for samlerne.

Dette par er i dag fire gange så meget værd

Et af de mest værdifulde par målmandshandsker, Morten har i samlingen, har tilhørt den tidligere målmand for Arsenal Jens Lehmann. Han førte sammen med resten af holdet Arsenal gennem Premier League-sæsonen 2003/2004 uden at tabe en eneste kamp. Man kalder også præstationen for ’Unbeaten season’.

Handskerne er ’Jens Lehmann’ Nike Vapor grip-handsker. Morten har købt handskerne for 700 kroner. I dag er de meget mere værd. Morten vurderer at kunne sælge parret for 2.500 til 3.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Mød en DBA-sælger: Emelie

- En professionel målmand bruger mellem 50 og 250 par handsker hvert år, men det afhænger af hvilken producent de bruger, fortæller Morten.
- En professionel målmand bruger mellem 50 og 250 par handsker hvert år, men det afhænger af hvilken producent de bruger, fortæller Morten.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Morten Kjærbye er ikke bare målmandsnørd, han er ekspert på området og er selv målmandstræner. Derfor er det også målmændene han ligger mærke til, når han ser fodbold.
Morten Kjærbye er ikke bare målmandsnørd, han er ekspert på området og er selv målmandstræner. Derfor er det også målmændene han ligger mærke til, når han ser fodbold.

Handskeparret der betyder mest for Morten

Morten ser meget op til de store målmænd, og det har han gjort i mange år. Men der vil for alle fans af enhver sport altid være nogle personer, man husker bedre eller ser mere op til end andre. For Mortens vedkommende er der en målmand, hvis handsker er kommet til at betyde mere end de andre i samlingen.

Uhlsport lavede i 2019 en mindehandske for den tidligere, tyske fodboldspiller Robert Enke for at markere 10-års dagen for hans død. Denne handske betyder meget for Morten, fordi den er lavet i så få par, og fordi den netop er lavet som ’limited edition’ til mindre om en fodboldspiller. Handsken er kun produceret i 300 par.

Udover at en handske kan have en speciel betydning, er det også vigtigt for Morten, at den besidder nogle kvaliteter, hvis man skal bruge handskerne til at redde bolde fra at gå ind i målet:

- En god handske for mig er en handske, der er komfortabel og har et godt fit, fortæller Morten.

LÆS OGSÅ: Denne båd har tilhørt EM 92’-helten Kim Christofte

Kasper Schmeichel er en af de målmænd mange danske drenge og piger ser op til. Her er et udvalg af de handsker Morten har fået fingrene i fra den danske mur.
Kasper Schmeichel er en af de målmænd mange danske drenge og piger ser op til. Her er et udvalg af de handsker Morten har fået fingrene i fra den danske mur.

Disse handsker er Morten på udkig efter

Morten er en vaskeægte nørd. Han går ikke bare op i, hvilke handsker de store målmænd bruger. Det ved han allerede. Det er ikke spændende nok for ham. For Morten betyder det lige så meget at få fingrene i de handsker, målmænd fra de små nationer og klubber har båret. Derfor er han altid på udkig efter de mere ukendte, professionelles handsker. For Morten er det jagten på handskerne, og det at sætte sig ind i hvilke handsker de forskellige bærer, der er spændende.

Hans målsætning for samlingen er klar:

- Jeg har en drøm om at få så mange brands fra rundt omkring i verden som muligt. De brands vi normalt ikke ser på vores breddegrader, siger Morten.

For at samlingen kan vokse, må han samtidig passe godt på dem, han allerede har. Hans seksårige søn synes, det er sjovt at prøve handskerne på. Når det sker, holder Morten ekstra godt øje med ham:

Han synes, det er sjovt nogle gange at tage handskerne på, hvis de ligger fremme. Men de kan også hurtigt komme af igen, hvis han ikke helt passer på dem,
fortæller Morten med et smil på læberne.
Der findes målmandshandsker i alle former og farver. Et af de par Morten fremhæver fra samlingen er en velgørenhedshandske, som gav et par til et barn ude i verden, hvis man selv købte et par.
Der findes målmandshandsker i alle former og farver. Et af de par Morten fremhæver fra samlingen er en velgørenhedshandske, som gav et par til et barn ude i verden, hvis man selv købte et par.

Har du disse handsker derhjemme?

Selvom Morten er en stor nørd, som godt kan lide at have så mange forskellige par som muligt, er der et helt specielt par handsker, han ligger vågen om natten og længes efter:

- Højest på listen lige nu er Iker Casillas’ Reebok-handsker, fra dengang han spillede i Real Madrid. Dem vil jeg rigtig gerne have i min samling, fortæller Morten.

Find det på DBA

 1. Andet, Fodboldmål. H 250 b 310. Nettet slidt. Er slildt ad
400 kr

Lille mål.
H 105 b 160 cm
125 kr

  Andet, Fodboldmål. H 250 b 310. Nettet slidt. Er slildt ad 400 kr Lille mål. H 105 b 160 cm 125 kr

  125,00 kr.05-02-2023
 2. Bazooka goal

  Bazooka goal

  Fodboldmål, Bazooka goal, Bazookagoal x 2 150 x 70 cm Lidt rust på knapper Pakkes sammen Vægt. ca. 5 kg Afhentes efter aftale Spejdernes Genbrug

  1.000,00 kr.22-01-2023
 3. Bazooka goal

  Bazooka goal

  Fodboldmål, Bazooka goal, BazookaGoal 200 x 75 EXT. Telescoping solid ramme pop up mål med EXTENDABLE CROSSBAR Foldes sammen til ca. 149 x 18 x 10 cm. Vægt: ca. 6 kg Afhentes efter aftale Spejd

  800,00 kr.22-01-2023
 4. vidaXL børnefodboldmål 2 stk. med opbevaringstaske 183x117,5x120,5 cm

  vidaXL børnefodboldmål 2 stk. med opbevaringstaske 183x117,5x120,5 cm

  vidaXL børnefodboldmål 2 stk. med opbevaringstaske, vidaXL børnefodboldmål 2 stk. med opbevaringstaske, Målsættet er et glimrende valg til børn, der gerne vil træne i haven, baghaven og på stranden. S

  474,00 kr.31-01-2023
 5. Fodboldmål, My hood, Ny pris er 2.300kr.
Målet er et 8 mandsmål.
530cm bred og 220 cm høj.
Målet er

  Fodboldmål, My hood, Ny pris er 2.300kr. Målet er et 8 mandsmål. 530cm bred og 220 cm høj. Målet er købt i 2022, men er næsten ikke blevet brugt. Alt ved målet er vel fungerende. Kan sendes eller he

  1.199,00 kr.29-01-2023
 6. Fodboldmål, Trænger til nyt net

  Fodboldmål, Trænger til nyt net

  650,00 kr.29-01-2023

Har du fået lyst til at øve dig i at redde bolde? Find alle fodboldmål til salg på DBA, her.

Vil du læse mere om de utallige samleobjekter, der findes indenfor fodbolden verden, så skal du læse med i DBA Guide-artiklen, her, hvor du bliver præsenteret for de dyreste fodboldsamleobjekter på DBA lige nu.

Hvis du er mere interesseret i de trøjer, fodboldspillerne løber rundt med, skal du helt sikkert se videoen med Kevin, der samler på fodboldtrøjer. Samlingen lyder på imponerende 200 trøjer. Se videoen herunder, hvis du vil vide, hvilke trøjer han går efter, og hvilke han aldrig får fat i.

Du kan også læse artiklen om Kevins samling på DBA Guide, her.

Relaterede artikler