Mød en samler: Hans-Henrik har købt en flaske whiskey om ugen i 10 år!
Video

Mød en samler: Hans-Henrik har købt en flaske whiskey om ugen i 10 år!

DBA Guide
DBA Guide

Hvis ikke du vidste, at Hans-Henrik var samler, ville du nok anse ham som mere end små-alkoholiseret, med en ny flaske om ugen i 10 år. Men samler dét er han! Faktisk betragtes Hans-Henriks samling som verdens største af sin slags – og du kan se lidt af den i videoen ovenfor.

Glenfiddich betyder ’Hjortens dal’ på skotsk gælisk – og i denne hjortens dal ligger et whiskey-destilleri, som har fået samme navn, og som har lavet ægte skotsk whiskey siden 1886.

Umiddelbart er det svært at se, hvordan et oldgammelt, skotsk destilleri skulle have forbindelse til Falster. Men det er lige indtil man besøger 63-årige Hans-Henrik, der til dagligt driver Hotel Falster, og som bruger al sin fritid på whiskey specifikt fra skotske Glenfiddich.

Besøger man Glenfiddichs egen hjemmeside, kan man læse, at destilleriet allerede tilbage i 2014 kårede Hans-Henriks Hansens samling som verdens største private Glenfiddich-samling. Vi har været så heldige at besøge den dyrebare kælder på Falster og tog selvfølgelig et kamera med. Se videoen herover.

Find det på DBA

 1. Spiritus, Whiskey Bunnahabhain 12 years, Whiskey Bunnahabhain 12 years.

  Spiritus, Whiskey Bunnahabhain 12 years, Whiskey Bunnahabhain 12 years.

  300,00 kr.16-09-2023
 2. Spiritus, Whiskey, Whiskey Springbank 12 years cask strength 55,9% (2021)

  Spiritus, Whiskey, Whiskey Springbank 12 years cask strength 55,9% (2021)

  1.200,00 kr.16-09-2023
 3. Spiritus, Whistlepig 10YO Whiskey, Whistlepig 10YO, 70cl, 50%

Afhentning i Dianalund foretrækkes, m

  Spiritus, Whistlepig 10YO Whiskey, Whistlepig 10YO, 70cl, 50% Afhentning i Dianalund foretrækkes, men forsendelse kan arrangeres på købers regning og ansvar.

  599,00 kr.15-09-2023
 4. King George IV whiskey kande

  King George IV whiskey kande

  Andre samleobjekter, King George IV whisky kande, King George IV whisky kander, rimelig sjældne. Højde 11,5 og 12 cm Begge i fin stand Pris pr. stk. Kan sendes med GLS for 49 oveni Søgeord : Whi

  250,00 kr.01-07-2022
 5. Andre samleobjekter, * Blik-skilt; Whiskey, label, * Blik-skilt; Whiskey, label
* Pris; 75,00 kr.
*

  Andre samleobjekter, * Blik-skilt; Whiskey, label, * Blik-skilt; Whiskey, label * Pris; 75,00 kr. * Måler; 30 cm. x 20 cm. * Med klargjorte huller i hjørnerne, så skiltet er klar til at hænge op med d

  75,00 kr.14-09-2023
 6. Skilte, DISPLATE BLIK SKILT MED KANT, DISPLAY YOUR SELF
DIG OG DIN HJÆLP - HJÆLPER
VÆR GLAD FOR DIG

  Skilte, DISPLATE BLIK SKILT MED KANT, DISPLAY YOUR SELF DIG OG DIN HJÆLP - HJÆLPER VÆR GLAD FOR DIG SELV VED AT KØBE HJÆLPER DU MILJØET WHISKEY SOUR HØJDE 45 CM BREDDE 32 CM SENDER GERNE KØBER

  150,00 kr.13-09-2023

Du finder lige nu 59 flasker whiskey til salg på DBA og den dyreste koster 15.000 kroner!

50.000 kroner for én flaske!

Jo. Du læste rigtigt. Det er virkelig nogle dyre dråber, som er at finde i whiskey-kælderen på Falster. Men flasken til 50.000 kroner er selvfølgelig ikke hvilken som helst flaske. Det er en aftapning der kun blev hældt på 201 flasker, hvor én af dem altså havnede i Hans-Henriks samling.

Og hvad har Hans-Henrik så selv givet for flasken, spørger du nok. Helt præcist 0 kroner.

Flasken var nemlig en gave fra Glenfiddich-destilleriet til Hans-Henrik, som tak for hans store loyalitet. Den flaske, som Hans-Henrik fik foræret af destilleriet, fik han faktisk også lov til at aftappe selv.

Fadet, som Hans-Henrik tappede sin egen flaske fra, var fra 1955, hvilket sammen med den begrænsede aftapning på bare 201 flasker, forklarer hvorfor de samlet kunne indbringe hele 10 millioner kroner.

SE OGSÅ: Mød en samler: Ole har spist sig igennem 17.000 kinderæg

Hans-Henrik holder forsigtigt den dyrebare flaske op, som han selv fik lov at aftappe.
Hans-Henrik holder forsigtigt den dyrebare flaske op, som han selv fik lov at aftappe.

Kender du sorte Robert?

Sorte Robert er ikke navnet på en finurlig tegneseriefigur. Det er derimod det danske navn på den bæk, som Glenfiddich-destilleriet får deres vand fra. På skotsk gælisk hedder bækken 'Robbie Dhu'.

Selvom Glenfiddich i dag sagtens kunne erstatte vandet fra Robbie Dhu med vandet fra en vandhane, er bækken en stor del af destilleriets historie. Bækken Robbie Dhu forsynede nemlig destilleriet med vand helt fra begyndelsen i 1884, hvor der ikke var rindende vand i hanerne.

Så ingen Robbie Dhu, ingen Glenfiddich.

Robbie Dhu har derfor også ret stor betydning for Hans-Henrik. Ikke kun fordi, at hans elskede whiskeyflasker afhænger af den lille bæk, men også fordi Hans-Henrik har valgt at døbe sin gravhund Robbie hu. Den lille og pjuskede gravhund er sort, hvorfor den danske betydning ’sorte Robert’ også passer meget godt.

LÆS OGSÅ: Boost dit DBA-salg med disse 8 råd

Lille Robbie Dhu vogter over whiskey-kælderen på Falster.
Lille Robbie Dhu vogter over whiskey-kælderen på Falster.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Snefuglen blev en dyr fornøjelse for Glenfiddich-destilleriet. Men der kom da en god historie og flaske ud af det!
Snefuglen blev en dyr fornøjelse for Glenfiddich-destilleriet. Men der kom da en god historie og flaske ud af det!

En dyr snefugl

I 2010 blev Glenfiddich-destilleriet ramt af en stor snestorm, hvor sneen fik taget til at kollapse i hele fem af deres lagerbygninger.

Ét af de store huller i taget havde nærmest taget form som en fugl, hvorfor Glenfiddich fik ideen til at døbe en begrænset aftapning fra 2010 ’Snow Phoenix’, eller snefuglen på dansk.

Og intet er jo som bekendt ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. For selvom at 2010 utvivlsomt var et dyrt år for Glenfiddich, som mistede lagerbeholdning og skulle lappe huller i taget, blev historien om snefuglen særdeles velmodtaget.

Da flaskerne blev udbudt til salg, kostede de 500 kroner. Men i dag må du op og slippe mellem 2.500 og 3.000 kroner, hvis du vil have fat i en snefugl. Og ja. Hans-Henrik har naturligvis en flaske.

Find det på DBA

 1. Chokapoo hvalpe sælges

  Chokapoo hvalpe sælges

  Chokapoo, hvalpe, 10 uger, Så er der 1 hvalp tilbage, hun er en rigtig charmetrold, som er nysgerrig, kontakt søgende og meget kærlig. Hun søger et kærligt og trykt hjem, som så vil få en trofast og u

  13.000,00 kr.06-09-2023
 2. Pekingeser, hund, 12 mdr. , salgklar D. 19 Oktober, Dejlig skønne små 100% stue opdrattet pekingeser

  Pekingeser, hund, 12 mdr. , salgklar D. 19 Oktober, Dejlig skønne små 100% stue opdrattet pekingeser blanding hvalpe... De er FØRST SALGSKLAR d.19 oktober da der bliver de 8 uger gammel og har været

  9.000,00 kr.19-09-2023
 3. American bully, hund, 4 år, China søger nyt, kærlig og blivende hjem. 

Da vi desværre står i en ny

  American bully, hund, 4 år, China søger nyt, kærlig og blivende hjem. Da vi desværre står i en ny uventet situation, skal vi af med vores hunde. Det betyder at China søger nyt og kærlig hjem. Vi o

  7.000,00 kr.19-09-2023
 4. Shih Tzu, hvalpe, 2 uger , salgklar 1/11-23, Ægte Shih Tzu.
8 Skønne hvalpe, begge forældre med stam

  Shih Tzu, hvalpe, 2 uger , salgklar 1/11-23, Ægte Shih Tzu. 8 Skønne hvalpe, begge forældre med stambog, patella fri og rigtig gode luftveje, hvilket giver sig udtryk hos hvalpene! Der er 4 tæver og 4

  10.500,00 kr.19-09-2023
 5. Schæffer hvalpe 2.000 kr.

  Schæffer hvalpe 2.000 kr.

  Schæfer, hvalpe, 8 uger , salgklar 21 oktober, Schæffer hvalpe født den 24 August er til salg, 8 tæver og 2 hanner pris pr. stk. 2.000 kr. Min gode ven og forretningspartner gennem mange år Pawel fra

  2.000,00 kr.19-09-2023
 6. Malteser-pomeranian-Mix, hund, 4 mdr. , salgklar Klar til levering fra denne dato i dag, En sød og s

  Malteser-pomeranian-Mix, hund, 4 mdr. , salgklar Klar til levering fra denne dato i dag, En sød og smuk hund som har tysk pas og fået sine vaccinationer.Jeg sælger denne hund fordi jeg ikke har tid ti

  9.000,00 kr.19-09-2023

Der er lige nu 372 firbenede venner på DBA, som søger et nyt og kærligt hjem.

Hans-Henrik køber hele molevitten!

At være indehaver af verdens største private Glenfiddich-samling kommer klart med nogle frynsegoder, som den almene dansker ikke ville have mulighed for.

Hans-Henrik var i anledning af sin 60 års fødselsdag så heldig, at få lov til at købe et helt fad Glenfiddich-whiskey, bestående af 32 flasker, som var nøje udvalgt af destilleriets ’Master Blender’, som udvælger krydderisammensætningen og bestemmer fadlagringen på Glenfiddichs flasker.

Én af Hans-Henriks personlige flasker viser han stolt frem i videoen, hvorefter han slår fast, at han aldrig kommer til at stoppe med at samle på Glenfiddich-whiskey.

Der kommer altid noget nyt og spændende, som jeg bliver fristet til at købe
Afslutter Hans-Henrik, fra den dyrebare whiskey-kælder på Falster
32 ud af 32 flasker er i Hans-Henriks varetægt. Destilleriet tilføjede en lille fødselsdagshilsen på samtlige af dem.
32 ud af 32 flasker er i Hans-Henriks varetægt. Destilleriet tilføjede en lille fødselsdagshilsen på samtlige af dem.

Her på DBA har vi i serien 'mød en samler' snakket med mange interessante personer, der deler Hans-Henriks iver for at udbygge en enorm samling af det, man interesserer sig for. I serien kan du blandt andre møde Jakob, der er besat af Star Wars og Christian, som har brugt mange år på udbygge sin viden såvel som sin samling af keramik.

Hvis du selv pønser på at begynde en samling, kunne det være, du skulle starte med Mågestel. Læs vores liste over hvilke dele af Mågestel, der er steget mest i værdi

Er du blot på udkig efter mere underholdning, kan du også tage hul på vores serie 'DBAs dyreste'. Se videoerne med DBAs dyreste actionfigur, DBAs dyreste kolonihavehus, eller vores seneste om DBAs dyreste bamse, som du finder herunder. 


Relaterede artikler