Mød en samler: Hans-Henrik har købt en flaske whiskey om ugen i 10 år!
Video

Mød en samler: Hans-Henrik har købt en flaske whiskey om ugen i 10 år!

DBA Guide
DBA Guide

Hvis ikke du vidste, at Hans-Henrik var samler, ville du nok anse ham som mere end små-alkoholiseret, med en ny flaske om ugen i 10 år. Men samler dét er han! Faktisk betragtes Hans-Henriks samling som verdens største af sin slags – og du kan se lidt af den i videoen ovenfor.

Glenfiddich betyder ’Hjortens dal’ på skotsk gælisk – og i denne hjortens dal ligger et whiskey-destilleri, som har fået samme navn, og som har lavet ægte skotsk whiskey siden 1886.

Umiddelbart er det svært at se, hvordan et oldgammelt, skotsk destilleri skulle have forbindelse til Falster. Men det er lige indtil man besøger 63-årige Hans-Henrik, der til dagligt driver Hotel Falster, og som bruger al sin fritid på whiskey specifikt fra skotske Glenfiddich.

Besøger man Glenfiddichs egen hjemmeside, kan man læse, at destilleriet allerede tilbage i 2014 kårede Hans-Henriks Hansens samling som verdens største private Glenfiddich-samling. Vi har været så heldige at besøge den dyrebare kælder på Falster og tog selvfølgelig et kamera med. Se videoen herover.

Find det på DBA

 1. Andre samleobjekter, Black & white whisky hunde., Her sælges fra egen samling black and white whiske

  Andre samleobjekter, Black & white whisky hunde., Her sælges fra egen samling black and white whiskey hunde. Figuren er i porcelæn og lavet mellem 1960-1980. Den findes også i plastik. Som jeg også ha

  500,00 kr.27-03-2023
 2. King George IV whiskey kande

  King George IV whiskey kande

  Andre samleobjekter, King George IV whisky kande, King George IV whisky kander, rimelig sjældne. Højde 11,5 og 12 cm Begge i fin stand Pris pr. stk. Kan sendes med GLS for 49 oveni Søgeord : Whi

  250,00 kr.01-07-2022
 3. Spiritus, Smooth Ambler Rye 7 år, Sælger denne udgåede flaske fra Smooth Ambler.
Det er en fantastis

  Spiritus, Smooth Ambler Rye 7 år, Sælger denne udgåede flaske fra Smooth Ambler. Det er en fantastisk Rye Whiskey der helt klart er pengene værd. Alkoholprocent på 49,5%

  1.500,00 kr.27-03-2023
 4. Andre samleobjekter, Whiskey tønne, Sjov whiskey Tønne med aftapning og glas
Rimelig stand

  Andre samleobjekter, Whiskey tønne, Sjov whiskey Tønne med aftapning og glas Rimelig stand

  250,00 kr.25-03-2023
 5. Andre samleobjekter, Inaugural release fra Sall Whisky. Skal afhentes. 

Søgeord: whisky whiskey

  Andre samleobjekter, Inaugural release fra Sall Whisky. Skal afhentes. Søgeord: whisky whiskey

  1.300,00 kr.24-03-2023
 6. Flasker, gammel whiskey karaffel fra kastrup glasværk . se billeder .evt bytte med lego fra 50erne t

  Flasker, gammel whiskey karaffel fra kastrup glasværk . se billeder .evt bytte med lego fra 50erne træ/plast .

  550,00 kr.23-03-2023

Du finder lige nu 59 flasker whiskey til salg på DBA og den dyreste koster 15.000 kroner!

50.000 kroner for én flaske!

Jo. Du læste rigtigt. Det er virkelig nogle dyre dråber, som er at finde i whiskey-kælderen på Falster. Men flasken til 50.000 kroner er selvfølgelig ikke hvilken som helst flaske. Det er en aftapning der kun blev hældt på 201 flasker, hvor én af dem altså havnede i Hans-Henriks samling.

Og hvad har Hans-Henrik så selv givet for flasken, spørger du nok. Helt præcist 0 kroner.

Flasken var nemlig en gave fra Glenfiddich-destilleriet til Hans-Henrik, som tak for hans store loyalitet. Den flaske, som Hans-Henrik fik foræret af destilleriet, fik han faktisk også lov til at aftappe selv.

Fadet, som Hans-Henrik tappede sin egen flaske fra, var fra 1955, hvilket sammen med den begrænsede aftapning på bare 201 flasker, forklarer hvorfor de samlet kunne indbringe hele 10 millioner kroner.

SE OGSÅ: Mød en samler: Ole har spist sig igennem 17.000 kinderæg

Hans-Henrik holder forsigtigt den dyrebare flaske op, som han selv fik lov at aftappe.
Hans-Henrik holder forsigtigt den dyrebare flaske op, som han selv fik lov at aftappe.

Kender du sorte Robert?

Sorte Robert er ikke navnet på en finurlig tegneseriefigur. Det er derimod det danske navn på den bæk, som Glenfiddich-destilleriet får deres vand fra. På skotsk gælisk hedder bækken 'Robbie Dhu'.

Selvom Glenfiddich i dag sagtens kunne erstatte vandet fra Robbie Dhu med vandet fra en vandhane, er bækken en stor del af destilleriets historie. Bækken Robbie Dhu forsynede nemlig destilleriet med vand helt fra begyndelsen i 1884, hvor der ikke var rindende vand i hanerne.

Så ingen Robbie Dhu, ingen Glenfiddich.

Robbie Dhu har derfor også ret stor betydning for Hans-Henrik. Ikke kun fordi, at hans elskede whiskeyflasker afhænger af den lille bæk, men også fordi Hans-Henrik har valgt at døbe sin gravhund Robbie hu. Den lille og pjuskede gravhund er sort, hvorfor den danske betydning ’sorte Robert’ også passer meget godt.

LÆS OGSÅ: Boost dit DBA-salg med disse 8 råd

Lille Robbie Dhu vogter over whiskey-kælderen på Falster.
Lille Robbie Dhu vogter over whiskey-kælderen på Falster.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Snefuglen blev en dyr fornøjelse for Glenfiddich-destilleriet. Men der kom da en god historie og flaske ud af det!
Snefuglen blev en dyr fornøjelse for Glenfiddich-destilleriet. Men der kom da en god historie og flaske ud af det!

En dyr snefugl

I 2010 blev Glenfiddich-destilleriet ramt af en stor snestorm, hvor sneen fik taget til at kollapse i hele fem af deres lagerbygninger.

Ét af de store huller i taget havde nærmest taget form som en fugl, hvorfor Glenfiddich fik ideen til at døbe en begrænset aftapning fra 2010 ’Snow Phoenix’, eller snefuglen på dansk.

Og intet er jo som bekendt ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. For selvom at 2010 utvivlsomt var et dyrt år for Glenfiddich, som mistede lagerbeholdning og skulle lappe huller i taget, blev historien om snefuglen særdeles velmodtaget.

Da flaskerne blev udbudt til salg, kostede de 500 kroner. Men i dag må du op og slippe mellem 2.500 og 3.000 kroner, hvis du vil have fat i en snefugl. Og ja. Hans-Henrik har naturligvis en flaske.

Find det på DBA

 1. Så klar til nyt hjem. Færdigvaccineret.

  Så klar til nyt hjem. Færdigvaccineret.

  Yorkshire, hvalpe, 12 uger , salgklar 18/02-23, Har en skøn Yorkshire hvalp der mangler ny madmor. Denne hvalpe blev født D.24/12-2022 og er salgs klar D.18/02-2023 og har været til dyrlæge d. 24/2.

  14.000,00 kr.26-12-2022
 2. Påskeferie med de her charmetrolde ?

  Påskeferie med de her charmetrolde ?

  Chichuahua/Dansk svensk gårdhund, hvalpe, 6 uger , salgklar 8.4.23, Er du til charme, lækker pels og masser af hvalpe nus. Så kom forbi og hils på de her 5 charmetrolde. 1 tæve langhåret 1 han langh

  5.500,00 kr.30-03-2023
 3. Oeb/labrador hvalpe

  Oeb/labrador hvalpe

  Oeb/labdrador, hvalpe, 8 uger , salgklar NU, Vores skønne pige er blevet mor til de sødeste blandingshvalpe. Hvalpene er en blanding af labrador og Old english bulldog. De er nogle søde, kærlige og

  8.600,00 kr.25-03-2023
 4. Miniature Gravhunde hvalpe-Dansk Godkendt Kennel-Facebook Kennel Hamann hunde

  Miniature Gravhunde hvalpe-Dansk Godkendt Kennel-Facebook Kennel Hamann hunde

  Gravhunde, hvalpe, 6 uger, salgklar 12-04-2023, Danmarks Smukkeste Dværg og Miniature Gravhunde hvalpe i farverne-Brun-Merle-Black and tan og Palisander ..Med et herligt temprament . Efter de smukkes

  16.000,00 kr.30-03-2023
 5. schæfer, hvalpe, 1 uge , salgklar 21 maj 2023, De dejligste hvalpe fra et kuld på 7.
Født 26 marts.

  schæfer, hvalpe, 1 uge , salgklar 21 maj 2023, De dejligste hvalpe fra et kuld på 7. Født 26 marts. 1 han (reserveret) og 6 tæver. Mulighed for at følge hvalpen frem til de salgsklar. Mor Gurli har

  7.700,00 kr.30-03-2023
 6. Berner sennen, hvalpe, 5 uger , salgklar 20/4-2023, 
Vores skønne, lækre og dejlige berner hvalpe ko

  Berner sennen, hvalpe, 5 uger , salgklar 20/4-2023, Vores skønne, lækre og dejlige berner hvalpe kom til verden d. 23. Februar 2023. Det betyder at de er klar til at flytte hjemmefra d. 20. April 202

  12.000,00 kr.09-03-2023

Der er lige nu 372 firbenede venner på DBA, som søger et nyt og kærligt hjem.

Hans-Henrik køber hele molevitten!

At være indehaver af verdens største private Glenfiddich-samling kommer klart med nogle frynsegoder, som den almene dansker ikke ville have mulighed for.

Hans-Henrik var i anledning af sin 60 års fødselsdag så heldig, at få lov til at købe et helt fad Glenfiddich-whiskey, bestående af 32 flasker, som var nøje udvalgt af destilleriets ’Master Blender’, som udvælger krydderisammensætningen og bestemmer fadlagringen på Glenfiddichs flasker.

Én af Hans-Henriks personlige flasker viser han stolt frem i videoen, hvorefter han slår fast, at han aldrig kommer til at stoppe med at samle på Glenfiddich-whiskey.

Der kommer altid noget nyt og spændende, som jeg bliver fristet til at købe
Afslutter Hans-Henrik, fra den dyrebare whiskey-kælder på Falster
32 ud af 32 flasker er i Hans-Henriks varetægt. Destilleriet tilføjede en lille fødselsdagshilsen på samtlige af dem.
32 ud af 32 flasker er i Hans-Henriks varetægt. Destilleriet tilføjede en lille fødselsdagshilsen på samtlige af dem.

Her på DBA har vi i serien 'mød en samler' snakket med mange interessante personer, der deler Hans-Henriks iver for at udbygge en enorm samling af det, man interesserer sig for. I serien kan du blandt andre møde Jakob, der er besat af Star Wars og Christian, som har brugt mange år på udbygge sin viden såvel som sin samling af keramik.

Hvis du selv pønser på at begynde en samling, kunne det være, du skulle starte med Mågestel. Læs vores liste over hvilke dele af Mågestel, der er steget mest i værdi

Er du blot på udkig efter mere underholdning, kan du også tage hul på vores serie 'DBAs dyreste'. Se videoerne med DBAs dyreste actionfigur, DBAs dyreste kolonihavehus, eller vores seneste om DBAs dyreste bamse, som du finder herunder. 


Relaterede artikler