Mød en samler: Stine kan ikke få nok af viskelædere
Video

Mød en samler: Stine kan ikke få nok af viskelædere

DBA Guide
DBA Guide

2.000 kroner. Det kan Stine indkassere, hvis hun sælger to af sine viskelædere. Hvilke det er, får du svar på i denne video, hvor vi er taget hjem til viskelæder-samleren, Stine.

Har du prøvet, dengang du gik i folkeskolen eller gymnasiet, at have så mange viskelædere i dit penalhus, at du knap nok kunne få lynet penalhusets lynlås? Det er der sikkert flere, der nikker genkendende til. Men hos 40-årige Stine er problematikken lidt en anden: Hun har nemlig så mange viskelædere, at hun kan have svært ved at få plads til dem i sit hus.

Stine, der bor i Jægerspris, har viskelædere i store kasser under sengen og på mange, mange små hylder over sengen og rundt omkring i hjemmet. I alt tæller hendes samling 25.000 styk.

I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du få svar på, om Stine Sisse Hansen er begyndt at sælge ud af sine viskelædere, eller om hendes samling stadig vokser.

Find det på DBA

 1. Blandet legetøj, Topmodel notesbog, hæfter mv., Helt nyt legetøj. Det er notesbøger, et sæt med visk

  Blandet legetøj, Topmodel notesbog, hæfter mv., Helt nyt legetøj. Det er notesbøger, et sæt med viskelædre, en bold og et armbånd. De koster 10 kr. pr. stk. eller alle 7 dele for 50 kr. Kommer fra røg

  10,00 kr.15-06-2024
 2. Tegne/male, Hæfte, blyanter + viskelædder, Ukendt, Et hæfte med linjer, 2 blyanter og 2 viskelædre s

  Tegne/male, Hæfte, blyanter + viskelædder, Ukendt, Et hæfte med linjer, 2 blyanter og 2 viskelædre sælges samlet. Alt er ubrugt. Sendes ikke, men kan afhentes på Amager ved Lergravsparken eller efter

  10,00 kr.25-05-2024

Hele 60 annoncer med viskelædere kan du finde i DBAs børnekategori: ’Andet legetøj’.

Stine har samlet på viskelædere i 35 år. Hvorfor hun beyndte, kan du læse svar på længere nede i artiklen eller se svar på i videoen
Stine har samlet på viskelædere i 35 år. Hvorfor hun beyndte, kan du læse svar på længere nede i artiklen eller se svar på i videoen

Stines største viskelæder-oplevelse

Hvad er det største at opleve for en, der samler på viskelædere? Det er at møde én, der har en endnu større samling af viskelædere. Det var, hvad Stine engang oplevede.

I Familiejournalen læste hun om Kjeld, der havde en samling af viskelædere, der havde bevæget sig op på 65.000 styk. Stine skrev til bladet i håb om at komme i kontakt med Kjeld, og efter flere måneder, ringede telefonen, og så var det Kjeld, der var i den anden ende af røret.

Kjeld inviterede hende hjem til sig, hvilket Stine selvfølgelig takkede stort ja til:

- Det var fantastisk. Det var rigtig, rigtig godt, udbryder hun glad, da hun skal fortælle om oplevelsen.

Kjeld havde en stor kasse med 300 viskelædere til overs, som Stine måtte tage alle dem, hun ville af. Og det gjorde hun.

Men der er også grænser for, hvor mange viskelædere, Stine kan have ”udstillet” derhjemme. For hendes kat hiver nemlig flere af hendes sættekasser ned fra væggene. I videoen kan du møde Stines kat og samtidig se alle de katte-forholdsregler, Stine tager i forhold til viskelæder-samlingen.

Smølfer, pandabjørne og potteplanter. Der findes ikke dét ikon, som Stine ikke har viskelædere i
Smølfer, pandabjørne og potteplanter. Der findes ikke dét ikon, som Stine ikke har viskelædere i
’Det bliver mit liv at blive ved med at samle’
’Det bliver mit liv at blive ved med at samle’

Stines dyreste viskelæder

Stines yndlingsviskelæder er et kæmpe ét, som hun fik, da hun var 18. Det har trykt hendes stjernetegn på sig. Det er dog ret tungt, men ikke ét Stine nænner at skille sig af med, for hun synes, det er sjovt.

Det er dog ikke det dyreste eksemplar i Stines samling. Det er nemlig hendes to viskelæder-nøgler. I guld og sølv. Dem kan hun til sammen få 2.000 kroner for. Og det er fordi, der kun er lavet et begrænset antal af dem.

De guld findes der kun 1.000 af i verdenen, mens der findes 10.000 af dem i sølv. Stine har nummer 22 og nummer 334 i de to sær-udgivelser.

Et andet kostbart viskelæder er alle dem, der forestiller Conversesko med skotøjsæske til. Dem kan Stine sælge for 130-150 kroner stykket. Hvis hun ville. Og det vil hun ikke.

Stine vil nemlig samle på viskelædere til evig tid. Men hvad siger Stines kæreste til hendes store samling? Der kan du i videoen få svar på. Videoen ligger øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Andre samleobjekter, Tegnegrej, Forskelligt til at tegne og skrive med:
8 blyanter.
5 viskelæder.
1

  Andre samleobjekter, Tegnegrej, Forskelligt til at tegne og skrive med: 8 blyanter. 5 viskelæder. 1 kulblyant. 3 farveblyanter. 2 kalligrafi-tuscher. 2 blyantspidser. 2 pakker stifter 0,5. 2 skalpelle

  50,00 kr.09-06-2024
 2. Bøger og blade, Anders And 33 fra 1998, Anders And blad nr. 33 fra 1998. Bladet er købt til samling,

  Bøger og blade, Anders And 33 fra 1998, Anders And blad nr. 33 fra 1998. Bladet er købt til samling, hvilket vil sige det aldrig er blevet åbnet eller læst. Har været opbevaret forsvarligt. Bladets s

  200,00 kr.09-06-2024
 3. Andre samleobjekter, Disney viskelæder, 3 stk Disney viskelæder. De er alle i fin stand og ubrugte.

  Andre samleobjekter, Disney viskelæder, 3 stk Disney viskelæder. De er alle i fin stand og ubrugte. Det med Anders and har dog minimale brugs spor. Se billede. Str ca 5 cm. Samlet pris 20 kr, plus evt

  20,00 kr.02-06-2024
 4. Andre samleobjekter, Viskelæder, Bubber, Løvernes Konge, Aladdin og div.

  Andre samleobjekter, Viskelæder, Bubber, Løvernes Konge, Aladdin og div.

  50,00 kr.30-05-2024
 5. Andre samleobjekter, Viskelæder, Retro viskelæder. 80 er’ne.
Køb dem alle for 100 kr

  Andre samleobjekter, Viskelæder, Retro viskelæder. 80 er’ne. Køb dem alle for 100 kr

  100,00 kr.26-05-2024
 6. Fyldepen, Parker, Diverse Parker ting. Ringbind med produktbeskrivelser af de enkelt modeller, 2 San

  Fyldepen, Parker, Diverse Parker ting. Ringbind med produktbeskrivelser af de enkelt modeller, 2 Sanford kataloger, 4-sidet 100-års jubilæumsbrochure (tysk tekst), en pakke Parker Quink patroner rød (

  100,00 kr.24-05-2024

Klik her for at se alle de viskelædere, der er til salg på DBA. Nogle er til salg i samlerobjekt-kategorien, andre i kontorartikler-kategorien og andre i DBAs børnekategori.

Stines kat hedder Pepsi. Hun bidder viskelæderne i stykker og puffer dem ned fra væggen
Stines kat hedder Pepsi. Hun bidder viskelæderne i stykker og puffer dem ned fra væggen

Disse viskelædere bliver penge værd om lidt

Hvis du vil investere i viskelædere for at kunne sælge dem dyrere senere hen, gør du klogt i at købe viskelædere med tryk på fra Disneys ’Frost’. Eller viskelædere med Fortnite eller Hello Kitty.

Det er viskelædere fra disse kollektioner, som Stine spår bliver mere værd om lidt, hvor de ikke kan købes fra nye i butikken længere.

Hvis du ligger inde med et viskelæder, der forestiller My Little Pony, behøver du måske ikke vente længere på at få det solgt med profit. For alle viskelædere med My Little Pony er i høj kurs, forklarer Stine.

Især viskelædrene med My Little Pony fra 80’erne er populære. Dem kan du får 300-400 kroner for, stykket.

I videoen udpeger Stine også nogle viskelædere, som til sammen repræsenterer en værdi, der er en tur i Disney Land Paris-værd. Hvilke viskelædere, der er tale om, kan du se svar på i videoen.

Stine opkøber viskelæder-samlinger på DBA. ’Tit er der nogle sjældne imellem’
Stine opkøber viskelæder-samlinger på DBA. ’Tit er der nogle sjældne imellem’
Der står to kasser med viskelædere på posthuset og venter på Stine. Så Stines samling vokser stødt
Der står to kasser med viskelædere på posthuset og venter på Stine. Så Stines samling vokser stødt

Stines store drøm

Stine har samlet på viskelædere i 35 år. Dermed siden hun var 5 år. Det var morens butik, der satte fut i fasinitionen af de bløde objekter. Stine måtte nemlig i morens butik vælge viskelædere til sig selv.

Siden har Stine købt store bunker af viskelædere på DBA, og blandt mængden har hun op til flere gange fundet viskelædere, som hun kan se er købt i morens tidligere butik. ’Butik nummer 28’, som den hed.

I dag drømmer Stine om også at blive selvstændig som sin mor. Hun håber nemlig på en dag at kunne åbne et museum med viskelædere. For hun har mange – og de er alle forskellige:

- Jeg har indtil videre ikke købt nogle viskelædere, som jeg har to af. Jeg kan godt huske dem fra hinanden, fortæller Stine.

Du kan i videoen høre Stine fortælle, hvad der typisk skal til for, at et viskelæder er penge værd.

Find det på DBA

 1. Emblemer, Et svømmemærker, 2 idrætsmærker og 2 DR-emblemer 1951 og 1952. Et og muligvis flere af dem

  Emblemer, Et svømmemærker, 2 idrætsmærker og 2 DR-emblemer 1951 og 1952. Et og muligvis flere af dem er i sølv. J23

  50,00 kr.16-06-2024
 2. Samlekort, Twilight Masquerade I reverse foil pokemon kort I, Kan købes enkeltvis eller samlet. 

sa

  Samlekort, Twilight Masquerade I reverse foil pokemon kort I, Kan købes enkeltvis eller samlet. samlet pris: 178 kr. Enkelt pris: 6 kr. pr. stk. Mangler du de sidste Reverse foil pokemon kort til

  178,00 kr.16-06-2024
 3. Andre samleobjekter, 2 stk. Salgs for 70 . Du kan ringe eller sende sms på tlf. 24423860 får du hurt

  Andre samleobjekter, 2 stk. Salgs for 70 . Du kan ringe eller sende sms på tlf. 24423860 får du hurtig svar. Se mine andre annoncer, har forskellige ting til salg.

  70,00 kr.16-06-2024
 4. Skilte, Skilt, Martini, skilt.

  Skilte, Skilt, Martini, skilt.

  9.800,00 kr.16-06-2024
 5. Skilte, Skilt, Guinness

  Skilte, Skilt, Guinness

  250,00 kr.16-06-2024
 6. Skilte, Skilt., Sporvognsskilt nr. 14.

  Skilte, Skilt., Sporvognsskilt nr. 14.

  9.000,00 kr.16-06-2024

DBA har en kategori for samlinger og objekter. Her kan du finde mange samleobjekter. Blandt andet dåser, keramik og Diddl.

DBA-fakta om viskelædere

1)
I skrivende stund er der 152 viskelædere til salg på DBA. De findes i forskellige DBA-kategorier:

- 59 af dem finder du i kategorien ’Andet legetøj’ i DBAs kategori ’Børn’.

- 26 af dem er til salg i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’, som du finder i ’Samlinger’-kategorien.

- 16 af viskelæderene kan du finde i ’Kontorartikler’-kategorien.

- 10 af dem er sat til salg i den kategori, der hedder ’Diverse’, som ligger inde under DBAs ’Diverse’-kategori.

- 5 af viskelæderne gemmer sig i kategorien ’Diverse indretning’, som findes i ’Andre møbler og tilbehør’-kategorien.

2) 
Den dyreste viskelæder-annonce på DBA tilhører Winnie fra Dragør. Hun vil have 300 kr. for sin samling af ca. 50 viskelædere. 

Stine har ikke to ens viskelædere. Hun har nemlig overblik over alle sine mange tusind viskelædere, fortæller du i videoen, som du kan finde øverst i artiklen
Stine har ikke to ens viskelædere. Hun har nemlig overblik over alle sine mange tusind viskelædere, fortæller du i videoen, som du kan finde øverst i artiklen

Har du lige så mange småting - som Stine har viskelædere - i dit hjem? Og kunne du godt tænke dig at få en mere simpel indretning? Så ryd op med Marie Kondo – om vi guider dig til hvordan, her.

Du kan også skille dig af med stort set alle dine ting og leve i en rygsæk. Det gjorde Marlene i en lang periode. Hun ville leve helt simpelt og solgte simpelthen hele molevitten på DBA. Læs hvor meget hun tjente, og hvordan det var at bo i en rygsæk, her.

Savner du kvalitetstid med ungerne, som samtidig er praktisk? Så se med i videoen herunder:

Vil du have en trin-for-trin-guide til, hvordan du laver Duplo-nøgleholderen, så læs med i artiklen bag videoen, som du finder, her.

Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.

Relaterede artikler