Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland
VideoBørn

Mød en samler: Christians hjem er forvandlet til Disneyland

Astrid
Astrid

10-årige Christian elsker, som mange andre børn, Disney. Det er dog ikke alle 10-årige, der har 370 Disney-film sirligt linet op på værelset. Men det har samleren, Christian.

Peter Pan, Pinocchio, Bambi. De fleste vil sikkert mene, at de kender Disney-universet ret godt. For siden 1937, hvor den første Disney-film, ’Snehvide og de syv små dværge’, udkom, har Disney været hverdagskost i vores opvækst. Det er dog de færreste, der har så stort et kendskab til Disney som 10-årige Christian Uhrenholdt.

Da Christian, som bor på Langeland, første gang slog dørene op til de kære Disney-figurer, var han ikke klar over, at hans værelse snart ville blive invaderet af Tarzan, De syv små dværge, Peter Plys og resten af slænget. De nye beboer er dog mere end velkomne.

Hvad Christians familie synes om husets nye beboer, samt hvilket Disney-objekt, der er Christians yndlings, kan du blive klogere på i videoen ovenfor, hvor Christian tilbyder et eksklusivt kig på sin Disney-samling.

Find det på DBA

 1. Lego Duplo Lynet Mcqueen Og Bumles Sjove Bilvask - Lego Duplo Hos Coop

  Lego Duplo Lynet Mcqueen Og Bumles Sjove Bilvask - Lego Duplo Hos Coop

  Lego Lego Duplo Lynet Mcqueen Og Bumles Sjove Bilvask -, Lego Duplo Lynet Mcqueen Og Bumles Sjove Bilvask -, Byggesæt med bil til små børn Disney og Pixars Lynet McQueen og Bumle har været ude på sjov

  300,00 kr.19-01-2024
 2. Disney Stitch bamse, Disney, Disney Stitch bamse 199kr 
Kan hentes i Glostrup eller sendes med dao f

  Disney Stitch bamse, Disney, Disney Stitch bamse 199kr Kan hentes i Glostrup eller sendes med dao for 44kr

  199,00 kr.12-06-2024
 3. Barbie, Disney snehvide, Snehvide med sin prins, købt i Disneyland for mange år siden. 
Æsken har li

  Barbie, Disney snehvide, Snehvide med sin prins, købt i Disneyland for mange år siden. Æsken har lidt slid, se billeder for stand. Sender gerne eller af hentes ved Ruds Vedby.

  250,00 kr.12-06-2024
 4. Lego andet, 40600, LEGO 40600.
Disney fejrer 100 år.
Ny og uåbnet.

  Lego andet, 40600, LEGO 40600. Disney fejrer 100 år. Ny og uåbnet.

  199,00 kr.12-06-2024
 5. Disney, Disney, Buzz Lightyear med Rumskib
Den har plads til 2 missiler som man kan skyde af, og der

  Disney, Disney, Buzz Lightyear med Rumskib Den har plads til 2 missiler som man kan skyde af, og der er normalvis 4 styk med (2 ekstra) den jeg selv mangler et missil så der er 3. Buzz lightyear mangl

  100,00 kr.12-06-2024
 6. Hotwheels biler med affyringsrampe, Hotwheels, 11 hotwheels biler med Disney Pixar cars 2 affyringsr

  Hotwheels biler med affyringsrampe, Hotwheels, 11 hotwheels biler med Disney Pixar cars 2 affyringsrampe. Det kan sendes eller afhentes i Børkop.

  100,00 kr.12-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 13.000 Disney-objekter på DBA.

Derfor har Christian flere udgaver af samme film

Det bankende hjerte i Christians samling er Disney-filmene, som han har samlet på, siden han var 5 år. For to år siden havde Christian blot 140 film i samlingen. I dag består den af intet mindre end 370 Disney-film.

Selvom der er blevet produceret Disney-film i mere end 80 år, findes der ikke i nærheden af 370 forskellige titler. Så hvordan kan Christian have så mange Disney-film i sin samling?

Først og fremmest har Christian flere af filmene både på DVD og VHS. Derudover, som den sande samler han er, har han også en del af filmene på forskellige sprog.

LÆS OGSÅ: Dette nye LEGO-sæt er steget voldsomt i værdi

Christian er så dedikeret en samler, at han har flere af sine Disney-film i udenlandske versioner.
Christian er så dedikeret en samler, at han har flere af sine Disney-film i udenlandske versioner.

Christians yndlings Disney-objekt

- Det er meget svært at vælge. Det er det samme som at sige: 'Du har 370 børn. Vælg din favorit', siger Christian grinende.

På trods af de mange film at vælge imellem, er der nogle, Christian er mere pjattet med end andre. Christians yndlingsobjekt i Disney-samlingen er en film af ældre dato. Mere præcist er det den 13. Disney-klassiker i rækken. Kan du regne ud, hvilken film der er tale om?

Det er selvfølgelig ’Alice i eventyrland’, som blev udgivet i 1951. Filmen er siden hen blevet solgt i mange forskellige udgaver. Christians yndlings er Egmont-udgaven med den oprindelige danske versionering.

- Måden man kan genkende Egmont-udgivelser på, er ved deres røde ryg og det røde cover, fortæller Christian smilende.

SE OGSÅ: Video – Daniel samler på retro videospil

Christian har anskaffet sig flere film til håndøre. Han vurderer dog selv, at de er en del mere værd.
Christian har anskaffet sig flere film til håndøre. Han vurderer dog selv, at de er en del mere værd.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Walt Disney Home Video-udlejningskassetter er det næste Christian gerne vil føje til sin samling.
Walt Disney Home Video-udlejningskassetter er det næste Christian gerne vil føje til sin samling.

Det synes Christians forældre om Disney

Ikke alle i familien-Uhrenholdt er lige begejstrede for de mange Disney-film. Deres ophold i huset er dog ikke problemet, det er snarere at skulle gense de mange film, der er udfordringen.

- Min far kan altid godt lide at se en film. Min mor derimod, kan nemt fortælle, hvilke film hun gider at se baseret på filmens cover, fortæller Christian grinende.

Christian kan ikke forstå, hvordan hans mor kan dømme en bog (læs: film) på sit omslag. Med det sagt er det næppe muligt for Christian er være objektiv, idet han elsker Disney.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste Pokémon

Christian har et hav af Disney-bamser i sin samling.
Christian har et hav af Disney-bamser i sin samling.

Når Christian finder en god Disney-sang, gør han dette

Disney-film er kendt for at indeholde et hav sange og fantastisk musik. Flere af sangene er gennem årene blevet så anerkendte, at de bliver brugt i sangprogrammer som eksempelvis X-Factor.

Den velkendte Disney-musik har en helt særlig plads i Christians hjerte, hvorfor han har anskaffet sig en ordentlig kleppert af en nodebog. Med nodebogen ved sin side udforsker Christian Disneys musik-univers.

- Jeg opdager jo hele tiden nye sange, og så begynder jeg at spille dem, fortæller Christian. 

LÆS OGSÅ: Disse gamle viskelædere er steget i værdi

Med denne nodebog i hånden går Christian på opdagelse efter nye Disney-sange.
Med denne nodebog i hånden går Christian på opdagelse efter nye Disney-sange.

Samlings fremtidsplaner

Christian drømmer om at tilføje endnu flere Disney-objekter til samlingen. Der er dog en helt naturlig grænse for, hvor hurtigt samlingen kan vokse.

- Der var en periode, hvor jeg gav den fuld gas med køb. Det kunne mine forældre ikke lide, så de gav mig en penge-begrænsning, fortæller Christian.

Som 10-årig er man nemlig tvunget til at følge mor og fars råd. Derfor er Christians ønskeliste til jul og fødselsdag blevet en del længere end de foregående år.

- Sidste jul og min seneste fødselsdag har jeg ikke kunne finde på noget at ønske mig. Men efter jeg har fået forstand på de forskellige versioner og sjældne ting, så tror jeg, at ønskelisten bliver lang i år, siger Christian med et smil på læben.

Selvom Christians samling med tiden kan blive en god slat penge værd, vil han aldrig sælge noget fra den. I stedet vil han fokusere sin samling omkring importerede VHS-bånd fra Disney.

Find det på DBA

 1. Disney Stitch bamse, Disney, Disney Stitch bamse 199kr 
Kan hentes i Glostrup eller sendes med dao f

  Disney Stitch bamse, Disney, Disney Stitch bamse 199kr Kan hentes i Glostrup eller sendes med dao for 44kr

  199,00 kr.12-06-2024
 2. Disney bamser , Anders and, Mickey mus, minni mus, Disney original, Forskellige bamser fra Disney me

  Disney bamser , Anders and, Mickey mus, minni mus, Disney original, Forskellige bamser fra Disney med originale stempler. Minni mus lille 50 dkk Minni mus stor limited edition 200 dkk Mikey mus 70 dk

  50,00 kr.11-06-2024
 3. Marie, kat, Disney, bamse, Disney Store, Marie fra Aristocats
Disney Store bamse, kat
Stor bamse kat

  Marie, kat, Disney, bamse, Disney Store, Marie fra Aristocats Disney Store bamse, kat Stor bamse kat Marie søger et kærligt hjem. Hun er 62 cm høj. Marie har kun stået til pynt i et røgfrit hjem ude

  100,00 kr.11-06-2024
 4. Grisen fra Vaiana (Pua) pude bamse, Disney, Sød og blød pude bamse af grisen fra Disney’s VaianaIng

  Grisen fra Vaiana (Pua) pude bamse, Disney, Sød og blød pude bamse af grisen fra Disney’s VaianaIngen pletter eller noget. Så god som ny.

  50,00 kr.11-06-2024
 5. Bamser, Disney mv., Forskellige bamser, bl.a. Peter Plys, Tigerdyret, snemand, elg, kylling (m. lyd

  Bamser, Disney mv., Forskellige bamser, bl.a. Peter Plys, Tigerdyret, snemand, elg, kylling (m. lyd når den rystes), abe, ugle, dukke Se evt. mine andre annoncer for andet lignende Sendes mod betali

  25,00 kr.11-06-2024
 6. Bamser, Disney, Peter plys.. tigerdyret og æsel og Grisling.. Grisling kan snakke når man trykker på

  Bamser, Disney, Peter plys.. tigerdyret og æsel og Grisling.. Grisling kan snakke når man trykker på maven.. Ikke ryger hjem og ingen dyr. De er Ca 50 høj

  450,00 kr.10-06-2024

Se alle Disney-bamser til salg på DBA, her.

Christian er ikke ene om at være fascineret af Disney-universet. 35-årige Laila fra Østjylland har alle Andebys beboer boende. Laila er en dedikeret samler, der blandt andet har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én helt bestem Anders And-figur. Mød Laila og se hendes imponerende samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde samleren, Ole, der har kastet sin kærlighed på Kinderæg-figurer i alle former og farver. Hans samling består i øjeblikket af intet mindre end 17.000 forskellige figurer.


Læs mere om Ole og hans samling her.

Relaterede artikler