Mød en samler: Mads kan ikke få kasketter nok
Video

Mød en samler: Mads kan ikke få kasketter nok

DBA Guide
DBA Guide

De fleste af os kan nok fiske en kasket eller to frem fra garderobens gemmer. Men det er nok de færreste, der har en samling som Mads’. Se Mads’ gigantiske samling i videoen ovenfor.

Huer, hatte og hårbøjler. Er du også en af dem, der har flere eksemplarer liggende i skabet, selvom du jo kun kan have én på af gangen, og selvom du måske altid bruger den samme? Så er der god samvittighed at hente nu, for 24-årige Mads slår alle rekorder. Mads fra København samler nemlig på kasketter, og hans samling tæller i skrivende stund 600 stykker

- Jeg har Danmarks største cap-samling, fortælle Mads, som endnu ikke har mødt nogen med en større samling.

1, 2, 3, 600…! Det kommer næppe som en overraskelse, at sådan en samling ikke kommer ud af det blå. Hvordan Mads har anskaffet sig så hulens mange kasketter, og hvad Mads’ kæreste synes om den stadigt voksne samling, kan du blandt andet læse om i artiklen, eller du kan klikke ’play’ i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Denne kasket er Mads’ favorit

Med en samling, der tæller 600 styks, kan man forestille sig, at det er vanskeligt at udvælge én favorit. Men Mads har alligevel kastet sin kærlighed over en helt særlig og måske en smule ordinær cap. Favoritten er nemlig en Oakland Athletics fra mærket New Era.

- Jeg synes, den er så flot med det gule og mørkegrønne med hvidt logo, argumenterer Mads og tilføjer:

- Den farvekombination bliver ikke bedre.

Den er nemlig forbundet med en helt særlig nostalgi. En nostalgi, der minder ham om 90’erne.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival – Der er damer i genbrugstelte

Dette er Mads’ mest specielle kasket

Udover Mads’ favorit udpeger han også en kasket, som han synes, er særlig speciel. Ude fra ligner den en helt almindelig New York Yankees NY-cap. Men den er bestemt ikke helt almindelig. Det er nemlig en Spike Lee-cap, hvilket kun røbes, hvis du tager et kig inde i kasketten.

I de film den amerikanske filminstruktør Spike Lee har produceret, krediteres han gennem sit personlige stempel ’A Spike Lee Joint’. Og netop denne sætning er også broderet på indersiden af kaskettens skygge. Men ikke nok med det, er kaskettens for printet med Spike Lees signatur, hvilket gør den helt unik.

Da kasketten udkom, blev den revet væk. Om det er muligt at anskaffe den brugt, ved Mads ikke. Han har i hvert fald ikke selv kunne finde den nogen steder.

LÆS OGSÅ: Det bytter vi en cola til på Roskilde Festival 

Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.

Mads’ er ikke den eneste i husstanden, der samler

Mads er ikke den eneste kasket-samler i husstanden. Også Mads’ 4-årige søn er ved at opbygge en lille samling.

Samlingen består primært af, hvad Mads beskriver som ”mode-caps”. Det er dog ikke dem, sønnen glædeligt iførte sig sidste sommer. Det var i stedet brandbils- og Paw Patrol-kasketten, der hittede.

I år vil Mads prøve at få sønnen til at gå med eksempelvis NY-caps, som ifølge Mads er lidt federe.

LÆS OGSÅ: Sådan startede iværksætter-succesen ’Soundboks’

Det synes Mads’ kæreste om hans samling

Ikke alle i hjemmet på Nørrebro er lige begejstrede for den voksende samling af kasketter, som både opbevares i skabe og skuffer.

På grund af manglende opbevaringsplads så Mads’ kæreste gerne, at kasket-hobbyen ikke stikker helt af. Hvordan de løser opbevaringsproblemerne, kan du finde svaret på i videoen øverst i artiklen.

Derfor vokser samlingen

Mads har en helt særlig tradition, som får cap-samlingen til at vokse sig større og større. 

- I stedet for at købe postkort og køleskabsmagneter med hjem fra rejser, køber jeg en cap, fortæller Mads.

Om det er en forretningsrejse eller familieferie skal Mads have en kasket med hjem. Kasketterne bliver nemlig et symbol på alle de gode minder fra rejserne, som Mads efterfølgende kan tænke tilbage på.

Find det på DBA

 1. Kasket, GUCCI, Pris er pr styk

Kvittering haves.

  Kasket, GUCCI, Pris er pr styk Kvittering haves.

  2.000,00 kr.20-05-2024
 2. Andet, Nike, str. One size, Sort, Ubrugt, Nike kasket. Ny. Aldrig brugt

  Andet, Nike, str. One size, Sort, Ubrugt, Nike kasket. Ny. Aldrig brugt

  250,00 kr.20-05-2024
 3. Hue, str. 59, Brun, God men brugt, Er blevet spurgt om jeg vil sælge disse brugbare ting samlet pr

  Hue, str. 59, Brun, God men brugt, Er blevet spurgt om jeg vil sælge disse brugbare ting samlet pris 250 kr Hue, kasket, handsker og strømper Vi er nogle stykker der sælger ud af vores ting, Så ha

  250,00 kr.20-05-2024
 4. Hat, Bailey of Hollywood 1922, str. L, Mørkegrøn , 80% bomuld, 20% polyester, Ubrugt, 

Vintage h

  Hat, Bailey of Hollywood 1922, str. L, Mørkegrøn , 80% bomuld, 20% polyester, Ubrugt, Vintage hat. Aldrig brugt Omkreds: 59 cm Bailey caps er berømte for deres overlegne pasform og tilpassede for

  400,00 kr.20-05-2024
 5. Cap, New era, str. 57,7 , Lyseblå, Næsten som ny, New era kasket.
Står som ny. Brugt et par gange.

  Cap, New era, str. 57,7 , Lyseblå, Næsten som ny, New era kasket. Står som ny. Brugt et par gange. Kom gerne med bud.

  500,00 kr.20-05-2024
 6. Kasket, Gucci, Ubrugt, 2 stk Gucci kasket, Gucci cap.
Ikke brugt, bare været til pynt.

Prisen er P

  Kasket, Gucci, Ubrugt, 2 stk Gucci kasket, Gucci cap. Ikke brugt, bare været til pynt. Prisen er PR STK afhentes i Søborg BEMÆRK AT DET ER REPLICA- altså IKKE ægte

  400,00 kr.18-05-2024

Lige nu er der mere end 450 kasketter til salg på DBA - find dem her

Er du ligesom Mads også vild med streetwear? Men synes, det kan være svært at finde de unikke items? I artiklen her, guider vi til, hvordan du får fingrene i det vanvittigt attraktive mærke, Supreme, uden at springe budgettet.

I videoen nedenfor kan du møde Cassandra, der lever og ånder for sneakers. Hun er kun 20 år, men har en samling, der er større end de flestes.

Du kan læse mere om Cassandra og hendes unikke sneakers-samling, her.

 

Relaterede artikler